Gebeligin 5 Haftasinda Beslenme Haberleri

Sağlıklı cildin sırrı! 5 beslenme alışkanlığı ile bebek gibi bir cilde sahip olun

Sağlıklı bir cilde sahip olmak için iyi bir cilt bakım rutini kadar doğru beslenme alışkanlıkları da büyük önem taşır. Doğru beslenme alışkanlıkları, cildinizi içeriden besleyerek dışarıdan parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar. İşte ışıl ışıl ve sağlıklı bir cildin 5 sırrı...

Kadin 2024-04-09 10:27:55

İftarda kilo aldıran bu 5 hatayı sakın yapmayın! Ramazan ayında sağlıklı oruç tutmanın yolları

Ramazan ayında oruç tutanlar için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Özellikle iftarda ve iftar sonrası yapılan bu 5 hata kilo alımına sebep oluyor. Doğru beslenme ve yaşam tarzı alışkanlıklarıyla, Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirebilirsiniz.

Kadin 2024-03-16 09:40:05

Ramazan'da 1 ayda 10 kilo vermek için 5 önemli ipucu!

Ramazan ayı, birçok kişi için kilo verme hedeflerine ulaşmak için bir fırsat olabilir. Ramazan'da 1 ayda 10 kilo vermek için 5 önemli ipucu bulunuyor. Bu ipuçları, sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleriyle birlikte etkili kilo kaybını teşvik eder. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için bu ipuçlarını takip ederek, Ramazan ayı boyunca istikrarlı ve sürdürülebilir bir şekilde kilo verebilirsiniz.

Kadin 2024-03-11 10:40:29

Şişkinlik ve kabızlığa son: Bağırsak dostu 5 besin!

Sağlıklı bir sindirim sistemi, genel sağlığımızın temel taşlarından biridir. Doğru beslenme bağırsak sağlığını olumlu yönde etkileyebilir. Şişkinlik ve kabızlık gibi sindirim problemleri, günlük yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilmektedir. Ancak, bağırsak dostu besinlerle doğru bir diyet, bu rahatsızlıkları hafifletebilir. İşte bağırsak sağlığı için önemli 5 besin...

Kadin 2023-11-19 12:10:04

Saç dökülmesini yüzde 40 azaltıyor! Hemen uygulayın, farkı görün

Saç dökülmesi sorunu çok sayıda vatandaşı olumsuz yönde etkiliyor. Genetik yapı da dahil olmak üzere; yetersiz beslenme, aşırı boya ve stres gibi faktörler saç dökülmesini tetikleyen unsurlar arasında bulunuyor. Yapılan araştırmaların sonuçlarına göre bilhassa kadınların yüzde 40'ı 50 yaşına geldiklerinde saç dökülmesi sorunu yaşıyor. İşte, saç dökülmelerini azaltmak için kullanabileceğiniz 5 doğal yağ...

Haber 03-10-23 13:15

Kemik erimesi riskini ortadan kaldırıyor! Günde 5 tanesi yetiyor

Beslenme düzenine eklenen sebzeler ve meyveler vücut sağlığını doğrudan etkiliyor. Sağlıklı besinleri tüketmek tehlikeli hastalıkların önlenmesinde ve ilerlemesinin azaltılmasında önemli rol oynuyor. Kemikleri doğru bir şekilde güçlendirmek, ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan kemik erimesi sorununu önleyebiliyor. İşte kemik erimesi riskini ortadan kaldırabilecek mucizevi besin

Haber 27-09-23 13:31

Fiyatı 5 bin 589 TL'ye düştü! Bir airfryerdan daha fazlası Russell Hobbs sıcak hava fritözünde indirim

Yağsız beslenme trendine Russell Hobbs'un sevilen airfryer modeli ile adım atın! Sıcak hava teknolojisi ile sağlıklı pişirme imkanı sunan airfryer kısa süreliğine indirimde. Bir airfryerdan çok daha fazlası olan hem fırın hem yavaş pişirici özelliklerine sahip bu ürünle mutfağınıza modern bir dokunuş katıp zamandan tasarruf etmek isterseniz acele edin.

Haber 14-06-23 14:52

Kastamonu'da bebeğin evde ölü bulunmasıyla ilgili anne ve erkek arkadaşı tutuklandı

Otopside 5 aylık bebeğin ilk belirlemelere göre yetersiz beslenme ve bakımsızlık nedeniyle hayatını kaybettiği tespit edildi.

Yurthaber 11-05-23 11:39

Yemek yeme alışkanlığı sosyal medyada tartışmaların fitilini ateşledi! “Çiğ et yemeyi seviyorum”

Sosyal medyada Mimi Graff kullanıcı adıyla paylaşım yapan bir kişi ilginç beslenme alışlanlıkları sayesinde kısa sürede gündem yaratmayı başardı. Yaklaşık 5 yıl öncesine kadar vegan olduğunu belirten Graff, vegan diyetinden vazgeçerek çiğ et yemeye başladı. Graff çiğ et yediği anları sosyal medyadan paylaşınca takipçisi sayısı bir anda arttı.

Trend 21-03-23 10:13

MHP lideri Devlet Bahçeli'den 'Türkiye Tek Yürek' mesajı! 'Görevimiz' diyerek duyurdu: 0-5 yaş grubundaki çocukların...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Türkiye Tek Yürek' ortak yayınında depremzedeler için toplanan bağışlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada bağış yapanlara teşekkür eden MHP lideri Bahçeli "0-5 yaş gurubundaki yavrularımızın beslenme ve eğitim gibi temel ihtiyaçlarını karşılamanın yanında iş ve yuva sahibi olmalarına kadar maddi ve manevi desteği sağlamaya kararlıyız" ifadelerine yer verdi.

Haber 16-02-23 13:50

Yanlış biliyormuşuz! Şekerden çok daha zararlı olan 5 yiyecek

Sağlıklı beslenme üzerine çok farklı düşünceler bulunuyor. Dışarıdan aldığımız bazı yiyecekler sağlıklı olarak pazarlansa da diyetisyenler bu yiyeceklerin çeşitli sağlık sorunlarına neden olabileceğini paylaştı. Şekerden çok daha zararlı olduğu belirtilen bu yiyecekleri yemeden önce tekrar düşünün.

Haber 19-01-23 09:03

Ata Demirer 4.5 ayda 22 kilo verdi! Ata Demirer nasıl zayıfladı?

Bursa Bülbülü filmiyle gündemde olan Ata Demirer, 'Fatih Altaylı ile Bire Bir'e konuk oldu. Ünlü komedyen Ata Demirer, 4 - 5 ayda 22 kilo verdim. Meğersem glutenle ilgili sorunum varmış demek ki..." diyerek beslenme biçimine dair detayları anlattı.

Magazin 13-01-23 09:00

Fırın ve ocak kullanmadan 5 dakikada airfryer ile yapabileceğiniz kolay ve lezzetli tarifler

Hem pratik hem öğünleri daha sağlıklı pişiren airfryer çeşitleri, son dönemin öne çıkan mutfak ürünlerinden biri. Üstelik airfryer ile birbirinden lezzetli pek çok yemek yapabilirsiniz. İster günlük beslenme rutininizde ister misafir ağırladığınız özel günlerde ocağa ihtiyaç duymadan sağlıklı yiyecekler pişirebilirsiniz. İşte airfryer kullanarak kısa sürede hızlı ve lezzetli sonuçlar alabileceğiniz lezzetli tarifler!

Yemek 09-01-23 17:57

Kalp sağlığını zırh gibi korur, hastalıkları uzak tutar

Artan kalp hastalıkları ve rahatsızlıkları ile yaşam tarzımızı iyileştirmemiz ve kalbimizi sağlıklı tutabilecek yiyecekleri diyetimize dahil etmemiz önemlidir. Beslenmenin kalp sağlığı üzerindeki etkisi araştırıldığında önemli bir oran ortaya çıkmıştır. Bu yüzden yaşam tarzı kadar beslenme de kalp sağlığı üzerinde önemli etkiye sahiptir. Öyleyse, sağlıklı bir kalp için bu 5 gıdayı deneyin.

Haber 05-11-22 23:02

Sağlık Bakanı Koca'dan Emzirme Farkındalık Haftası paylaşımı

"İlk 6 ay sadece anne sütüyle beslenen bebek oranı 5 yılda yüzde 31'den yüzde 41'e çıktı" - "İlk 6 ay anne sütüyle beslenme, emzirme süresinin 2 yıl veya daha uzun olması çocuklarda obezite dahil pek çok beslenme sorununa karşı güçlü bir savunma sağlıyor"

Yurthaber 05-10-22 12:39

İçişleri Bakanı Soylu, İRAP Hazırlık ve İzleme Sürecini Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu:

"Sadece gönüllülük sistemine başvurumuz AFAD, 561 bin 5. Bu, şu demektir; biz bu konuda bir farkındalık oluşturmuşuz. Yani yarım milyonu aşkın insanımız bu konuda 'Ben gönüllüyüm.' diyor" - "Bizim zihnimizin arkasında büyük İstanbul depremi var. Bütün hazırlığımız buna göredir. Yani 561 bin gönüllü, 16 bin 292 destek AFAD gönüllüsü, 54 ilde 15 bin kişinin yerel destek ekibinin eğitimi, 26 ilde 4 bin 624 korucunun eğitimi... Yine 61 ekip 1629 kişiyle beraber hem arama kurtarma hem beslenme hem de lojistik alanında akreditasyonlar sağlandı"

Yurthaber 22-09-22 15:58

Zeytinyağının sağlık açısından en önemli 5 faydası

Beslenme uzmanı Nicola Shubrook , BBC'ye zeytinyağının faydalarını değerlendirdi.

Haber 17-07-22 13:17

Vücudun yağ ihtiyacının karşılanması için fındık ve çiğ badem önerisi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Huri Özkarabulut: - "Bitkisel yağlara alternatif olarak balık tüketimini artırabilir, yağlı tohumlarla da yağ ihtiyacımızın bir kısmını karşılayabiliriz. Aynı zamanda günlük tüketeceğimiz 10-15 fındık, çiğ badem veya 5-6 cevizle de vücudun yağ ihtiyacı karşılanabilir"

Yurthaber 01-07-22 10:35

Prof. Dr. Canan Karatay'dan tartışma yaratacak sözler: Türkiye’de kimsenin başı kalmaz o zaman

Prof. Dr. Canan Karatay yine çok tartışılacak sözleriyle gündeme geldi. Verdiği bir röportajda çarpıcı açıklamalar yapan Karatay, kendisine 90’dan fazla dava açıldığını ve çoğunun sonuçlanmadığını dile getirdi. Sağlıklı beslenme ve tatlı krizi hakkında görüşlerini dile getiren Canan Karatay, röportajının sonunda ise uzak durulması gereken 5 zararlı ürünü saydı.

Haber 29-06-22 07:31

Kolon kanserine karşı çelik gibi koruyor! Günde 5 tanesi şifa gibi geliyor

Kolon kanseri diğer adıyla bağırsak kanseri en çok rastlanan kanser türlerinin başında gelir. Her yıl dünyada bir milyondan fazla kişiye kolon kanseri teşhisi konulduğu tahmin ediliyor. Tüm kanser türlerinde olduğu gibi kolon kanserinde de en çok dikkat edilmesi gereken unsurların başında beslenme geliyor. Sağlıksız beslenme, sigara, alkol ve stres derken bağışıklık sistemi düşerek hastalıklara davetiye çıkarıyor. Bu hastalıklardan biri de kolon kanseri...

Haber 25-06-22 14:11

En kötü 5’li: Kanser, yüksek kolesterol ve daha bir sürü hastalığa neden oluyor! Vücutta iltihaplanmaya sebep olabilecek 5 yiyecek!

Avrupa’nın en obez ülkeleri listesinin zirvesinde yer alan Türkiye’de uzmanlar bu soruna bir an önce çözüm bulunması gerektiğini vurguluyor. Obezitenin kanserden farksız olduğunu belirten uzmanlar, sağlıklı beslenmeye çok dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Obezitenin en büyük nedenleri arasında sağlıksız beslenme, hareketsizlik ve yaşam tarzı bulunuyor. Obeziteden uzak durmak için ilk olarak en zararlı 5 yiyeceği hayatınızdan çıkarmalısınız.

Haber 27-05-22 09:15

Süt kuzularının annelerine kavuşma heyecanı! Kokusundan tanıdılar

Amasya'da 5 bin kuzunun anneleriyle buluştuğu anlar görenlerin yüreğini ısıttı. Beslenme saatinde annelerine koşan kuzular renkli görüntülerin oluşmasına neden olurken, annelerini kokularından ve seslerinden tanıdı, bu anlar havadan görüntülendi.

Haber 01-04-22 09:58

Kemik erimesinin ilerlemesini yavaşlatmak için...

Kemik erimesi başta kadınlar olmak üzere herkesin ortak sorunu. Kadınların erkeklere oranla kemik erimesine yakalanma riski 5 kat fazla olsa da son zamanlarda erkeklerde de oldukça görülen kemik erimesi çok ciddi sorunlara yol açabiliyor. Erken müdahale ile kemik kırıkları önlenebiliyor. Kemik erimesinin ilerlemesini yavaşlatmak için uygun beslenme düzeni ve egzersizler yapılması gerekiyor. İşte o egzersizler…

Haber 01-03-22 15:45

Hem doğal hem sağlıklı! Sadece 5 dakikada hazırlayabileceğiniz keçiboynuzu kürünün faydalarına inanamayacaksınız

Sağlıklı bir yaşam sürmek için yeterli uyku, spor ve dengeli beslenme çok önemli. Tüm bunların yanında takviye edici bazı kürlerle vücudunuzu destekleyebilirsiniz. Keçiboynuzu kürü de bunlardan biri! Birçok hastalığın tedavi sürecine destek sağlayan ve bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu enfeksiyonlardan koruyan keçiboynuzu kürünü nasıl yapacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Kadin 24-02-22 13:57

Sokaktaki can dostlara Mardin'deki merkezde şefkatle bakılıyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Hayvan Hastanesi, kentin yanı sıra çevre illerdeki sokak hayvanlarına kucak açıyor - Merkezin müdürü Zeynep Samancı: - "Merkezi, teknolojiyi de takip ederek 5 yıldızlı otel konumuna getirmek istiyoruz. Tüm sokak hayvanlarımızın gün boyu beslenme ve su ihtiyacını konforlu şekilde karşılamak istiyoruz"

Yurthaber 31-12-21 12:02

Bağışıklık sistemini güçlendiren kış çorbası ve sarımsak önerisi! Hastalıklardan korunmak için bu 5 kurala dikkat

Bağışıklık sistemini güçlendirme yöntemlerinden en etkili olanı sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak. Bağışıklığı güçlendirmek için vitamin ve minerallerden zengin besinleri tercih etmek ve besinleri en faydalı şekilde tüketmek önem taşır. Ancak bağışıklığı güçlendirmek isterken fazla fazla alınan besinler sizi sağlığınızdan edebilir. Bu noktada neyi tükettiğiniz kadar ne kadar tükettiğiniz de önemlidir. İşte bağışıklığı güçlendirmek için kış çorbası ve sarımsak kullanım önerileri...

Haber 14-12-21 10:17

Kendine zarar vermeye başladı! Başını duvarlara vuran eşek tedavi altına alındı

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde 5 gündür kendine zarar verdiği öğrenilen eşek, özel bir çiftlikte bakıma alındı. Yetersiz beslenme nedeniyle dolaşım ve solunum sistemi bozukluğu teşhisi konulan eşeğin başını evlerin duvarlarına vurduğu öğrenildi.

Haber 08-11-21 13:53

Kışın bağışıklığı artırmanın yöntemleri nelerdir?

Bağışıklığı artırmak için neler yapılması gerektiğini soranlara önerilerde bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Gözde Yapıcı, kışın bağışıklığı artırmanın en önemli yönteminin sebze ve meyve tüketimine bağlı olduğunu söyledi. Yapıcı, “Kışın bağışıklığı artırmak için meyve ve sebzeleri ölçülü tüketmek önemlidir. Dünya Sağlık Örgütü günde 5 porsiyon sebze ve meyve tüketilmesini önermektedir” dedi.

Haber 27-10-21 15:54

Sağlıklı yaşam sürüyor musunuz? İşte öğrenmek için cevaplamanız gereken sorular

Sağlıklı yaşam için sağlıklı beslenme büyük önem taşısa da yeterli değil. Bu konuya dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karabulut, sağlıklı yaşam sürüp sürmediğinizi anlamak için birkaç soruyu cevaplamak gerektiğini söyledi. İşte kolayca yanıt verebileceğiniz 5 soru ile sağlıklı yaşam testi...

Haber 25-10-21 09:26

BM Gıda Hakkı Özel Raportörü Elver: Dünya genelinde 35 milyon insan açlıktan ölüyor veya ölmek üzere

"Gıda krizinin en somut yaşandığı 55 ülke veya bölgede 5 yaş altı 16 milyon çocuğun durumu çok kritik. 16 milyon çocuk öldü ölecek. Dünya genelinde 150 milyon çocuk ise beslenme yetersizliğinden muzdarip"

Yurthaber 01-09-21 11:06

Yangınlardan etkilenen 5 ilde nakdi yardım, beslenme ve barınma faaliyetleri aralıksız sürüyor

Antalya, Muğla, Mersin, Adana ve Osmaniye'ye AFAD, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü tarafından toplam 62,5 milyon lira nakdi yardım gönderildi - Yangın bölgelerinde 1759 kişiye barınma hizmeti veriliyor, acil barınma ihtiyacının karşılanabilmesi için de 357 aile tipi çadır, 40 genel maksat çadırı, 204 yaşam konteyneri ve 42 WC-duş konteyneri sevk edildi

Yurthaber 03-08-21 14:54

Tuz Gölü'nde korkunç görüntü! Yüzlerce yavru flamingo öldü

Türkiye'nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü'ne her yıl olduğu gibi bu yıl da göç yoluyla gelen flamingoların, kuluçkalarından çıkan yüzlerce yavrusu öldü. Aksaray Fotoğraf Sanatçıları Derneği Başkan Yardımcısı Fahri Tunç, "Bu yıl 5 bin flamingo kuluçkadan çıktı. Ancak gölü besleyen su kanallarının önü köylüler tarafından bentler çekilerek kesildiği için yavru flamingolar su ve beslenme alanları daraldığı için öldü. Bu bir katliamdır'' dedi.

Haber 13-07-21 22:01

Sağlıklı beslenmeyi yeniden öğreneceksiniz! Bayram öncesi bir haftada 2 ile 5 kilo hafifleyin!

Bütünsel Beslenme Danışmanı ve Sağlıklı Yaşam Eğitmeni Bersu Ekinci adını, 23 kilo verdirdiği Ece Çavuşoğlu ve sadece 5 ayda 35 kilo zayıflamasını sağladığı Simge Birben ile yaptığı çalışmalarla duyurmuştu.

Haber 12-07-21 12:39

Gebelikte bulantıyı önlemek için hangi gıdalar tüketilmelidir?

Gebelikte bulantı ve kusma nedenleri hormon düzeylerindeki artış, barsak hareketlerindeki değişimler ve fizyolojik faktörler gibi nedenlerle ortaya çıkabiliyor. Genellikle 5. ve 18. haftalar arasında görülen gebelikte bulantı ve kusma kadınların yüzde 50 ile 90'ında gözleniyor. Peki gebelik bulantısı ve kusmaya ne iyi geliyor? Beslenme ve Diyet Uzmanı Ceylan Akiş, gebelikte bulantıyı önlemek için tüketilebilecek besinleri anlattı.

Kadin 29-06-21 09:54

Uzun süre tok tutan 10 yiyecek! Hiç acıkmadan tüm günü geçirebilirsiniz

Beslenme uzmanları sağlık açısından 3 ana ve 2 ara olmak üzere 5 öğünün dengeli bir şekilde vücuda alınmasını tavsiye eder. Ancak yoğun günlük rutinler içerisinde kimi zaman yemek yemeye fırsat dahi bulamayabilirsiniz. Böyle durumlarda uzun süreli tokluk hissi veren yiyecekler kurtarıcınız olur. İşte uzun süre tok tutan 10 yiyecek...

Yemek 08-06-21 16:12

Gömeç Devlet Hastanesi’nde son viraj

Balıkesir’in Gömeç ilçesinde, Sağlık Bakanlığı tarafından sürdürülen inşaat aşaması tamamlanan ve geçici kabulü yapılan Devlet Hastanesi için geri sayım başladı.Bu kapsamda; donanım ve tefrişat çalışmalarının iki ay içerisinde tamamlanarak hizmete girmesi planlanan hastanenin son durumu ile ilgili AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir’in yanı sıra Balıkesir İl Sağlık Müdürü Serkan Kadir Keskin, Balıkesir İl Halk Sağlığı Müdürü Refik Budak ile AK Parti Gömeç İlçe Başkanı Eşref Uslu incelemelerde bulundu.Hizmete girmesi için geri sayımın yapıldığı hastanedeki incelemelerinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, hastanenin beklediğinde de erken hizmete girecek olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.Donanımı ile adeta 5 yıldızlı otelleri aratmayacak olan hastanenin yaklaşık 10 milyon liralık bütçesiyle Gömeç’in en önemli yatırımlarından biri olduğunu kaydeden Aydemir, “10 yataklı olarak yapılan hastanemizde 7/24 esasına göre acil sağlık, laboratuvar, röntgen grafik, ana-çocuk sağlığı, bulaşıcı hastalıklar, KETEM, yaşlı sağılığı, beslenme ve obezite ile mücadele hizmetleri gibi birinci basamak koruyucu hizmetleri verilecektir.

Yurthaber 20-03-21 20:20

Koronavirüs enfeksiyonu saç dökülmesi şikayetini artırdı! Bakın nasıl çözülüyormuş

Koronavirüsün vücutta bıraktığı etkilerden biri de saç dökülmesi oldu. Koronavirüs enfeksiyonu geçiren ya da koronavirüse yakalanma korkusu ile stres yaşayan kişilerde saç dökülmesinin arttığını söyleyen Cildiye Uzmanı Dr. Nuran Aktekin, doğru beslenme ve uygun tedavi ile 5-6 ay gibi bir sürede saç dökülmesi probleminin ortadan kaldırılabileceğini söyledi.

Haber 09-02-21 17:05

Balık bağışıklığı güçlendiriyor

Balıkesir’de Diyetisyen Nevzat Durak, bağışıklık sistemini özellikle kış aylarında güçlendirmek için balıktan alınacak vitaminlerin önemli olduğunu söyledi.Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19’a karşı bağışıklık sistemi ve metabolizmamızı hızlı tutmak için düzenli beslenme, günde 3 porsiyon meyve, günlük 5 bin adım ve kış aylarında balık tüketmek gerekiyor.

Yurthaber 03-02-21 11:12

Bitki çayı nasıl yapılır? Çeşitleri neye göre seçilmelidir?

Bitki çayları kaynatılarak ya da demlenerek hazırlanır. Bu iki seçenekten hangisinin seçileceğini ise kullanılan bitki belirler. Örneğin kuşburnu meyvesi kaynatılarak tüketilmesi gereken bir bitkidir. Fakat yeşil çay demlenerek içilmelidir. Çünkü 5-6 dakikadan fazla sıcak sudan bekletildiğinde, yeşil çayın içerisinde bulunan zararlı maddeler de suya geçmektedir. Beslenme uzmanından çay hazırlamayla ilgili tavsiyelerin alınması gerekmektedir.

Yemek 27-01-21 11:35

Kışın sağlık deposu 5 farklı besin!

Sofralarınızı renklendirerek bağışıklığınızı güçlendirmeye ne dersiniz? Hem kış hem de pandemi koşulları, güçlü bağışıklık ihtiyacını ortaya koyarken sağlıklı beslenme şüphesiz büyük önem taşıyor.

Haber 21-01-21 09:58

Vücut geliştirmede beslenme ve antrenman düzeni nasıl olur?

Vücut geliştirme sporu, tamamen plana ve stratejiye uygun olarak yapılır. Bu stratejide ilk önce yarışmacının yarışacağı siklet ve kilo belirlenir. Daha önceki antrenman yapma teknikleri ve stratejisi göz önüne alınır ve hedef ortaya konur. Yarışma süresine 5 ay kala antrenmanlara başlanır, beslenme düzeni ayarlanır, alınacak protein ve karbonhidrat miktarları ölçülür. Bu şekilde beslenme programı hazırlanır.

Haber 20-01-21 14:18

Kanseri beslenme alışkanlığınız ile önleyin!

Kanser hastalığının ortaya çıkmasında beslenme alışkanlığının yüzde 30 gibi bir oranda etkili olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Küçük, genetik etkenlerin yüzde 5-10 gibi bir etkiye sahip olduğunu söyledi.Hastalığın oluşumunda yüzde 90-95 oranında çevresel faktörlerin etkili olduğunu söyleyen Küçük, konu ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 14-12-20 15:36

Anadolu mutfağının vazgeçilmezi! Şifa olsun diye doktorlar tavsiye ediyor

Güçlü bir bağışıklık sistemi, virüs ve bakterilere karşı meydan okumanıza yardımcı olur. Bağışıklık sisteminin güçlenmesindeki en önemli faktör ise sağlıklı ve doğru besinleri tüketmek. Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz, koronavirüse karşı bağışıklığı güçlendiren 5 kış çorbası tarifi verdi, buyursunlar.

Yemek 10-12-20 15:09

Çin'de 5 bin yıldır kullanılıyor! Tozu da kökü de şifa veriyor

Uzak Doğu ülkelerinde tedavi amaçlı kullanılan ginseng, 5 bin yıldır şifa vermeye devam ediyor. Toz ve kök halinde tüketilebilen ginsenge pandemi döneminde talep arttı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Eda Ünal ginsengin duyunca çok şaşıracağınız faydalarını anlattı, buyursunlar.

Yemek 10-12-20 08:45

Dünyaca ünlü dergide yayımlandı: Boy kısalığına neden oluyor!

Haftalık tıp dergisi Lancet dengeli beslenmenin önemine ilişkin tıbbi analiz raporu yayınladı. Araştırmayı yürüten İngiliz bilimadamları, 1985 ile 2019 yılları arasında 5 ila 19 yaşları arasındaki 65 milyondan fazla çocuk ve ergenin beslenme alışkanlıklarını analiz etti. Araştırmacılar, tüm dünyadaki çocukların boy ve kilosundaki değişikliklerinin mevcut beslenme kalitesini yansıtabileceğini açıkladı. Çalışma sonucuna göre kötü beslenen çocuklar daha kısa boyu kalıyor.

Kadin 06-11-20 15:30

İyi bir seksin püf noktası onda gizli! Mutlaka deneyin...

Doğal afrodizyak kaynaklarından yararlanarak seks hayatınızı canlandırabilirsiniz. Beslenme ve Sağlık Koçu Elaina Lo, seks hayatınızı ateşleyecek 5 besini anlattı, buyursunlar.

Haber 28-10-20 10:10

Balığı oda sıcaklığında 2 saatten fazla bekletmeyin, kılçığını atmayın...

Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Aybala Akkülah balıktan maksimum fayda sağlamanın 5 önemli kuralını anlattı, önemli uyarılarda bulundu!

Yemek 06-10-20 11:01

Kansere karşı 7 etkili beslenme şekli

Medicana Bursa Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Küçük, kanserde genetik etkenler yüzde 5-10 arasında sorumlu olsalar da, hastalığın yüzde 90-95 oranında çevresel faktörlerden etkilendiğini söylediKanser hastalığında çevresel faktörlerin yüzde 30’unu da beslenme alışkanlıkları oluşturduğunu belirten Medicana Bursa Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Küçük, "Dolayısıyla sağlıklı beslenerek aslında kanserden yüzde 30 gibi bir oranda korunabiliriz.

Yurthaber 04-10-20 13:21

Alaşehir’de ’Beslenme Dostu Okullar’ artıyor

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet, özel okul ve kurumların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi amacıyla hazırlanan proje kapsamında, Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 4 yeni okul belge alma hakkı kazanırken 5 okulun da belge sertifikaları yenilendi.Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile hazırlanan ’Beslenme Dostu Okul Programı Projesi’ kapsamında 4 okulun belge almaya hak kazandığını, 5 okulun ise sertifikalarının yenilendiğini söyledi.

Yurthaber 19-09-20 12:42