Gebeligin 8 Haftasinda Beslenme Haberleri

Spor salonuna gitmekten hoşlanmıyor musunuz? 8 adımda egzersiz yapmadan karın yağlarından kurtulma yöntemi

Elbette sağlıklı bir şekilde kilo vermek, incelmek ve fit bir vücuda sahip olmak için düzenli ve sağlıklı beslenme ile egzersiz yapmak çok önemli. Ancak bazıları için egzersiz yapmak için spor salonuna gitmek sıkıcı olabilir ya da buna vakit ayırmak mümkün olmayabilir. Uzmanlar, beslenme ve yaşam tarzıyla ilgili ufak değişikliklerin karın bölgesini inceltmeye yardımcı olabileceğini açıklıyor.

Kadin 2024-02-01 17:32:43

Türkiye’de her 2 kişiden birinde görülüyor! Kızılcık meyvesi 8 haftada etki etti

Günümüzün en yaygın sağlık problemlerinden olan “yağlı karaciğer hastalığı” dünyada her 4 kişiden birinde görülüyor. Türkiye’de ise bu oranın daha yüksek olduğunu ve her 2 kişiden birinde görüldüğünü belirten Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Bayram, “Kızılcık meyvesiyle yaptığımız 8 haftalık çalışma sonucunda, kızılcık meyvesinin tüketiminin vücut ağırlığını, vücut yağ oranını ve bel çevresini azalttığını gördük” dedi.

Haber 2024-01-26 07:16:07

Her 8 erkekten biri bu hastalıktan muzdarip! Ailenizde varsa hemen harekete geçin, kanser olabilirsiniz

Kanser başta olmak üzere erken teşhis birçok hastalıkta büyük önem arz ediyor. Uzmanların yaptığı açıklamalara göre yaşın ilerlemesi ile birlikte yanlış beslenme alışkanlıkları ve hareketsiz yaşam prostat kanserine davetiye çıkaran faktörler arasında yer alıyor.

Haber 2023-12-10 13:56:18

Aralıklı oruç diyeti listesi nasıldır, neler yenir? Aralıklı oruç diyeti nasıl yapılır, örnek menü listesi

Aralıklı oruç sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığı edinmek isteyenlerin tercih ettiği popüler diyet programlarından biridir. Aralıklı diyette gün içinde 2 öğün beslenmek gerekir. Ara öğünler isteğe bağlı olmakla birlikte sadece sıvı gıdalar tüketilir. Genellikle 16:8 kuralına göre yapılan aralıklı oruçta 16 saat aç kalınır ve 8 saat içinde de 2 öğün yenir. Aralıklı oruç diyeti örnek menü listesi nedir?

Haber 2022-11-01 17:11:29

Ünlü oyuncu Hüseyin Turunç ameliyatsız 50 kilo verdi! Görenler tanıyamadı

“Avlu”, “Bir Annenin Günahı”, “Ayak İşleri” dizilerden tanıdığımız oyuncu Hüseyin Turunç, spor ve sağlıklı beslenme programı ile ameliyat olmadan 8 ayda 50 kilo verdi.

Magazin 14-09-22 08:51

Bacaklarda damar tıkanıklığına neden olan 8 etken

Sigara, sağlıksız beslenme, hareketsizlik, bazı kronik hastalıklar ve daha birçok etken nedeniyle bacaklarda görülme sıklığı her geçen gün artan damar tıkanıklığı, genellikle 50 yaş üzerinde yaygın olarak karşımıza çıkıyor.

Haber 26-05-22 11:39

Değişimiyle görenleri şaşırttı! 8 ayda 50 kilo verdi, ayakları bile küçüldü

Amasya’da yaşayan 68 yaşındaki Selahattin Özgen değişimiyle herkesi şaşırttı. 140 kilo ağırlığındaki adam, diyetisyen takibi, sağlıklı beslenme ve yaptığı fiziksel aktiviteler sayesinde 8 ayda 50 kilo vermeyi başardı. 90 kiloluk görünümüyle bambaşka bir kişiye dönüşen adamı yakın çevresindekiler bile tanımakta zorluk çektiğini ifade etti. Özgen’in değişimindeki en büyük detayı ise ayakkabı numarasındaki küçülme oluşturdu. 68 yaşındaki Özgen’in ayakkabı numarası 45’ten 43’e düştü.

Trend 21-03-22 13:53

Kalp sağlığınız için bunları asla yememelisiniz

Hayat tarzı, kötü beslenme alışkanlığı, bozuk uyku düzeni, sigara ve alkol kullanımı başta kalp sağlığı olmak üzere tüm sağlığımızı olumsuz yönde etkileyen başlıca faktörlerdir. Hareketsiz yaşam, vitamin eksikliği gibi durumlar da kalp sağlığını olumsuz yönde etkileyen unsurların başında geliyor. Uzmanlar, kalbinizi uzun süre sağlıklı tutmak için evinize asla sokmamanız gereken en kötü 8 gıda olduğunu söylüyor.

Haber 15-01-22 11:13

Sürekli acıkmaya yol açan 8 hata! Hiç doymuyorum diyorsanız...

Günlük yaşantımızı derinden etkileyen ve beslenme alışkanlıklarımızı değiştiren Covid-19 pandemisine bir de kış mevsimine has etkenler eklendi. Havaların soğumasıyla açık havaya çıkma isteğinin azalması, hareketsizlik ve oturarak çalışmak gibi nedenler insülin metabolizmasını bozarken, pek çok kişide sık yeme isteğini pompalıyor.

Haber 26-12-21 16:26

8-14 Kasım haftalık burç yorumları! Önyargılarla fırsatları reddetmeyin

İkizler burcu bu hafta spor, diyet, beslenme konularıyla meşgul olabilir. Aslan burcu ise kasım ayında yakın ilişkilerine, gelecek planlarına odaklanacak. İşte Astrolog Merve Rençber’den Balık, Kova, Oğlak, Yay, Akrep, Terazi, Başak, Aslan, Yengeç, İkizler, Boğa, ve Koç burçlarının haftalık burç yorumları...

Kadin 08-11-21 07:36

Masa başı çalışanları için beslenme önerileri hayat kurtarıyor!

Masa başı çalışanlar için beslenme önerilerinde bulunan Diyetisyen Elif Bilgin Baş, hareketsiz yaşamın getirdiği kilo problemi ile başa çıkmanın mümkün olduğunu söyledi. Gün boyu iş yerinde kalan ve hareket kısıtlaması yaşayan masa başı çalışanları için 8 beslenme önerisi hazırlayan Baş'ın kilo sorunu yaşayanlara çözüm sunacak uygulamaları...

Haber 01-11-21 12:08

Bebeklerde alt değiştirme sıklığı ne kadar olmalı, ne zaman değiştirilmeli?

"Bebeklerde alt değiştirmenin doğru yapılması, bez seçimi kadar ne zaman ve ne sıklıkta değiştirildiği de önemlidir" diyen Hamile Eğitmeni Esra Ertuğrul günde 7-8 kez altı değiştirilmesi gereken bebeklerde bezin beslenme öncesi değiştirilmesinde yarar olduğunu söyledi.

Kadin 02-06-21 09:36

Aşırı yememeniz gereken 8 sağlıklı besin! Besin değeri yüksek, kalorisi düşük ancak fazlası zararlı

Günümüzde sağlıklı beslenme özellikle koronavirüs pandemisiyle birlikte daha önemli bir noktaya geldi. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler sağlıklı beslenme rutinlerinin yanına bir de sporu ekledi. Bu beslenme rutinleri içerisinde pek çok kişi besin değeri yüksek ve kalorisi düşük gıdaları tercih etmeye başladı. Ancak bu gıdaların fazlasının sağlıksız abur cubur yemek kadar tehlikeli olduğunu biliyor musunuz?

Yemek 31-05-21 17:02

Bu 8 kuralı uygulayan herkes tığ gibi inceliyor!

Dünya genelinde insanların yaklaşık yüzde 65'i obezitenin neden olduğu sağlık sorunlarıyla mücadele ediyor. Pandemi boyunca kısıtlı hareket edip, evde kaldığımız zamanlarda ise kilo artışı katlanarak devam etti. Kişiye özel beslenme programı ve metabolizmayı harekete geçirecek bazı yöntemler uygulayarak, metabolizmanızı hızlandırıp hızlı bir şekilde kilo vermeniz mümkün.

Yemek 12-11-20 15:38

Kovid-19'a karşı 8 uyarı: Diyabet hastalarında daha ağır seyrediyor

Covid-19 zayıf bağışıklık sistemi olan kişilerde daha ağır seyrederken uzmanlar diyabet ile ilgili uyarılarda bulunuyor. covid-19'dan korunmanın yaşamsal öneme sahip olduğunu söyleyen uzmanlar, sosyal mesafe kurallarına uymanın yanı sıra sağlıklı beslenme ve spor alışkanlıklarına da dikkat çekiyor.

Haber 12-11-20 13:57

İlk kez aralıklı oruç yapacaklar dikkat! 8 saat boyunca...

Son dönemlerin popüler diyeti aralıklı beslenme hakkında açıklama yapan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sedef Aksu, ilk kez aralıklı oruç diyeti yapacakları uyardı. Diyetisyen Aksu, "Açlık zamanınızı kademeli artırın, böylece vücudunuz daha kolay uyum sağlayacaktır. Çünkü açlık zamanını birden 16 saate çıkarmak, birçok rahatsızlığı beraberinde getirebilir" dedi.

Yemek 10-11-20 15:24

Çocuklarda diyetin püf noktaları

Diyetisyen Merve Tuysuz, yağlı hazır gıdaların çocukların çabuk yağlanmasında rol oynadığını belirtti.Çocuklarda diyetin püf noktaları ile ilgili bilgiler veren MT Beslenme & Diyet Danışmanlık Merkezi Kurucusu Diyetisyen Merve Tuysuz, “Sağlıklı beslenmenin temelleri çocuklukta atılır” dedi.Çocukların genelde ergenlik çağında zayıflamaya çalıştığını ama yanlış beslenme yüzünden artık 8 yaşındakiler de diyet yaptığını ifade eden Diyetisyen Tuysuz, “Önemli nokta annelerin sağlıklı beslenmeyi öğrenmeleri gerekiyor.

Yurthaber 04-11-20 10:45

Çocuklarda diyetin püf noktaları

Diyetisyen Merve Tuysuz, yağlı hazır gıdaların çocukların çabuk yağlanmasında rol oynadığını belirtti.Çocuklarda diyetin püf noktaları ile ilgili bilgiler veren MT Beslenme & Diyet Danışmanlık Merkezi Kurucusu Diyetisyen Merve Tuysuz, “Sağlıklı beslenmenin temelleri çocuklukta atılır” dedi.Çocukların genelde ergenlik çağında zayıflamaya çalıştığını ama yanlış beslenme yüzünden artık 8 yaşındakiler de diyet yaptığını ifade eden Diyetisyen Tuysuz, “Önemli nokta annelerin sağlıklı beslenmeyi öğrenmeleri gerekiyor.

Yurthaber 04-11-20 10:45

Kılca: “Çocuklarımızın her başarısı Türkiye’nin başarısı demektir”

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Dönemi’nde ailelerin eğitim yükünü azaltmak amacıyla birinci sınıfa başlayan tüm öğrencilere okul çantası, beslenme çantası ve kırtasiye malzemesi desteği verdi.Pandemi dolayısıyla geç de olsa eğitime merhaba diyecek olan birinci sınıf öğrencileri, okulların başlayacağı ilk günde Karatay Belediyesinin hediyesi okul çantalarını ve çantaların içerisinde okula başlayan bir öğrencinin ihtiyaç duyabileceği tüm kırtasiye malzemesini sıralarında bulacak.“Yavrularımızın heyecanına ortak olmak bambaşka bir duygu”Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Karatay’daki bütün ilkokullarda eğitim hayatına ‘merhaba’ diyecek 8 bini aşkın öğrenciye çanta ve kırtasiye malzemesi desteği vereceklerini söyledi.

Yurthaber 08-09-20 14:07

Hurma yemeniz için 8 önemli neden

Hurma, ramazan sofralarının vazgeçilmez iftariyeliklerinden. Lezzetli olmasının yanı sıra zengin içeriğiyle adeta şifa deposu! Orucun, karbonhidrat içeriği yüksek, küçük hacimde yüksek enerji sağlayan hurmayla açılması, boşalan karbonhidrat depolarının hızla yenilenmesine, gün içinde en çok arzulanan besin olan tatlı isteğinin baskılanmasına ve böylelikle iştah kontrolünün sağlanmasına yardımcı olabiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Demet Cerit, hurma tüketimiyle ilgili önemli bilgiler aktardı.

Yemek 06-05-20 09:33

Samsun İl Sağlık Müdürlüğünden Kovid-19 beslenme danışmanlığı hattı

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yeni tip korona virüs (Kovid-19) hastalığı nedeniyle “Evde Kal” çağrısına uyan vatandaşların bu süreçte hareketsizlik ve yüksek enerjili gıdalarla beslenmelerinden kaynaklı yaşayabileceği kronik sorunların önlenmesi ve halkın bu konuda evinden çıkmadan bilgi alabilmesi için açılan "Kovid-19 Beslenme Danışmanlığı Hattı" hizmete girdi.Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlükleri bünyesinde görev yapan 8 diyetisyenin hizmet vereceği hatlar sayesinde pandemi döneminde evlerde kalan vatandaşlara sağlıklı beslenme teknikleri, kronik hastalık yaşayanların nasıl beslenmesi gerektiği, 65 yaş üstü yaşlıların evde geçen hareketsiz yaşamda beslenme konusunda nelere dikkat etmesi gerektiği gibi bilgiler verilecek.

Yurthaber 29-04-20 15:24

Güçlü bir bağışıklık sistemi için uzmanından 8 öneri

Tüm dünyada hızla yayılan koronavirüsün bağışıklık sistemi güçlü olmayan bireyler için tehlike olduğu biliniyor. Bu duruma karşılık, Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Öztopanlar, güçlü bir bağışıklık sistemi için 8 farklı öneride bulundu.

Yemek 21-04-20 10:00

Koronavirüs sürecinde kalp hastalığı olanlara beslenme ve uyku tavsiyeleri

TNKÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gür: -"(Kalp hastaları) Yediklerine ve içtiklerine çok dikkat etmeliler. Bol bol sıvı tüketmeliler. Mümkün olduğunca aşırı yağlı veya tuzlu yemeklerden kaçınmalıyız" - "Hastalarımızın günde en az 8 saat uyumaları gerekir. Düzenli uyku ile bağışıklık sistemimizin cevabı artacaktır. 6 saatten az uyumak hem bağışıklık sistemi üzerine olumsuz etkileri olacak hem de kalp krizi riskini artıracaktır"

Yurthaber 17-04-20 11:33

Farkında olmadan sık sık yaptığımız 8 yemek pişirme hatası

Evde yemek pişirmek sağlıklı beslenme açısından son derece önemli. Ev yapımı yemeklerin sıklıkla tüketilmesi, almanız gereken vitamin ve mineral ihtiyaçlarınızı karşılamaya yardımcı olur, ancak bunun bir kuralı var; o da yemeği doğru pişirmek. Peki yemek pişirirken en sık yapılan hatalar nelerdir?

Yemek 02-04-20 11:31

Erdemli’de ’Mutlu kadın atölyesi’ semineri

Erdemli Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, ’8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ kapsamında kadın ve mutluluk üzerine ’Mutlu kadın atölyesi’ başlıklı seminer düzenledi.Erdemli Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nin hazırladığı, psikolog Belgin Deryalar, spor eğitmeni Ebrule Türer ve diyetisyen Türkislam Öger’in sunumuyla gerçekleşen seminerde, ’mutluluğun fizyolojisi’ konusunda önemli bilgiler verildi.Erdemli Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seminerde, ’aile içerisinde kadının yeri, mutluluk nedir, spor ve beslenme ile mutluluk arasındaki bağlantı, spor psikolojiyi nasıl etkiliyor, doğru beslenmeyle mutlu olunabilir mi, daha mutlu bir aile nasıl sağlanır’ gibi konularda uygulamalı olarak bilgiler aktarıldı.

Yurthaber 07-03-20 14:17

Mardin’de Beslenme Okulunun 8. etap eğitimleri başladı

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınlara yönelik başlatılan Beslenme Okulunun 8.

Yurthaber 02-03-20 15:15

Beslenme ve Diyet Uzmanı Yılmaz, 1 yılda 5 bin kişiyi 8 ton zayıflattı

Beslenme ve Diyet Uzmanı Meryem Arslan Yılmaz, 1 yılda yaklaşık 5 bin kişiye beslenme danışmanlığı verdi.

Yurthaber 14-02-20 09:50

İnce telli saçlar için bakım önerileri! Hacim vermenin 8 yolu

Vücudumuzun her parçası gibi saçlarımız da özen istiyor. İnce telli ve hasarlı saçlara sahip olmak kötü beslenme kaynaklı olabilir. Neyse ki ince telli saçlara bakım yapmanın ve hacim eklemenin birkaç yolu var. İnce telli saçlarınız varsa bakımlı ve hacimli görünmesini istiyorsanız haberimiz tam size göre!

Kadin 08-01-20 15:23

Aralıklı oruç diyeti fark oluşturuyor

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çağatay Öke, son zamanların popüler diyetlerinden olan İntermittent Fasting yani aralıklı oruç diyeti, başka bir deyişle İF diyetinin fark oluşturduğunu belitti.Yüzyıllardır oruç tutma ibadetinin insanlar tarafından icra edildiğini belirten Hülya Çağatay Öke, “Oruç tutan fazla kilolu bireyler ya fazla kilo almaktan yakınırlar ya da kilo kaybederler ve mutlu olurlar” dedi..İF diyeti bilinen oruç tutma kurallarından farklı ve çeşitleri olduğunu dile getiren Hülya Çağatay Öke, açıklamasını şöyle sürdürdü;“8/16 metodu, örneğin her gün sabah 09:00 dan 17:00 ye kadar olan zaman diliminde beslenebilir, geriye kalan vakitlerde su, bitki çayı ve sade kahve dışında başka besin alımı yapamazsınız.

Yurthaber 31-12-19 11:09

Gripten korunma yöntemleri nelerdir? İşte hastalıklara kalkan olan 8 besin

Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Sehlikoğlu, özellikle kış aylarında hastalıklardan korumak için güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmanın şart olduğunu, bu nedenle hastalıklardan korunabilmek için mevsim sebze ve meyvelerine sofralarda bolca yer verilmesi gerektiğini söyledi. Gripten nasıl korunulur sorununun cevabını mutfağımızda bulabiliriz. İşte gribe karşı kalkan olan 8 besin.

Yemek 20-12-19 14:39

Kış hastalıklarıyla savaşan 8 besin

Medline Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Sehlikoğlu, özellikle kış aylarında hastalıklardan korumak için güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmanın şart olduğunu, bu nedenle hastalıklardan korunabilmek için mevsim sebze ve meyvelerine sofralarda bolca yer verilmesi gerektiğini söyledi.

Trend 20-12-19 12:35

Bayraklı’da tiyatro günleri

Bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali kapsamında Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) ve Bayraklı Belediyesi iş birliği ile sahnelenen ’İnsan Çağı’ oyunu izleyenlerin beğenisini kazandı.Doğa, çevre ve sağlıklı beslenme temalı ’İnsan Çağı’ oyununda rol alan genç oyuncuların performansı büyük alkış aldı.

Yurthaber 11-12-19 12:19

Doktorlara Sabri Ülker Vakfı himayesinde beslenme ve sağlık iletişimi eğitimi

Farklı üniversitelerin tıp fakültelerinde eğitimlerine devam eden 4-5-6. sınıf öğrencileri, hemşireler, uzmanlık eğitimi devam eden tıp fakültesi mezunlarından oluşan 400 kişilik geniş bir katılımcıyla gerçekleştirilen “Medikal Klinik Beslenme ve Sağlık İletişimi Programı”nın ilki Sabri Ülker Vakfı himayesinde 7-8 Aralık günleri arasında İstanbul’da Demiroğlu Bilim Üniversitesi’nde düzenlendi

Yurthaber 09-12-19 12:40

Karın bölgesindeki yağlardan 8 adımda kurtulun

Acıbadem Maslak Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yeşim Özcan yağ yakmanın 8 etkili kuralını anlattı, önemli uyarılarda bulundu.

Kadin 29-11-19 12:20

Akdeniz tipi beslenme meme kanserine karşı koruyor

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Atakan Sezer, Dünya Sağlık Örgütü'ne göre her 8 kadından birinin meme kanserine yakalandığını söyleyerek meme kanseri riskini artıran en önemli faktörün kilo olduğunu söyleyerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kadin 14-11-19 11:07

Büyük olasılıkla yanlış yediğiniz 8 yiyecek

Yemek yeme alışkanlıkları, beslenme stili küçüklükte yakın çevremizi örnek alarak gelişir, devam eder ya da zamanla şekil değiştirebilir. Bu yemek yeme eylemi arasındaki bazı öğretiler aslında tamamen yanlış sevgili okur; tıpkı domatesi çiğ tüketmemiz gibi.

Yemek 07-11-19 12:06

Her 8 kadından 1’i risk altında

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği tarafından Meme Kanserinde farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen ‘Kontrolü Elden Bırakma’ etkinliği İstanbul’da gerçekleşti.Türk Tıbbi Onkoloji Derneği (TTOD) tarafından düzenlenen etkinlikte meme kanseri tedavisi ve sonrasında beslenme yöntemleri, meme kanserinde kendi kendine muayenenin erken teşhiste önemi ve mamogrofi konuları ele alındı.

Haber 15-10-19 16:35

Dünya Gıda Günü'ne özel poster yarışması

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, bu yıl sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme temasıyla kutlanacak Dünya Gıda Günü'ne özel poster yarışması düzenliyor - Son başvuru tarihi 8 Kasım olan yarışmaya 5-19 yaş grubu çocuklar ve gençler katılabilecek

Yurthaber 03-09-19 13:49

Dünya Gıda Günü'ne özel poster yarışması

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, bu yıl sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme temasıyla kutlanacak Dünya Gıda Günü'ne özel poster yarışması düzenliyor - Son başvuru tarihi 8 Kasım olan yarışmaya 5-19 yaş grubu çocuklar ve gençler katılabilecek

Finans 03-09-19 13:47

İzmir'de parkta yaşayan ailenin dramı yürekleri burkuyor

İzmir'in Karabağlar ilçesinde 2 aydır parkta yaşamak zorunda kalan 8 kişilik ailenin hali, görenlerin yüreğini burkuyor. Beslenme başta olmak üzere diğer ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken aile, başını sokacakları bir ev için hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.

Trend 20-08-19 10:00

Küçükçekmece’de sokak hayvanları unutulmuyor

Sokak hayvanlarına uygun ortam oluşturmak ve yaşam şartlarını iyileştirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Küçükçekmece Belediyesi, sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarını unutmuyor.149 noktada düzenli mama ve su takviyesi yapılıyorKüçükçekmece Belediyesi, hayvan popülasyonunun yoğun olduğu yerlere kurduğu 50 adet kedi-köpek ve kanatlı beslenme odak noktası, 8 adet köpek beslenme odağı, 21 adet kedi evi ve 70 adet kedi kulübesi ile sokak hayvanlarına barınma ve beslenme desteği veriyor.

Haber 31-07-19 11:43

Beslenme listenizden çıkarmanız gereken 8 şaşırtıcı yiyecek

Diyet yapıyor ancak bir türlü kilo veremiyorsanız yediklerinizi gözden geçirmenizin zamanı gelmiştir. Hepimiz biliyoruz ki beyaz ekmek, kızarmış yiyecekler, tatlılar, gazlı ve şekerli içecekler yasaklıdır ancak o listeye eklemeniz gereken bazı şaşırtıcı gıdalar da var!

Yemek 22-07-19 09:19

Yeryüzü Doktorları'ndan tıbbi beslenme desteği

Dernek, şiddetli açlığın yaşandığı ülkelerde gerçekleştirdiği beslenme sağlığı çalışmaları kapsamında bugüne kadar, binlerce kişiye muayene ve beslenme tedavisi hizmeti sundu - Yeryüzü Doktorları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Doktor Yahyahan Güney: - "Bu zamana kadar toplam 124 bin 614 muayene gerçekleştirdik, 33 bin 25 beslenme tedavisi uyguladık. 2019 yılında da toplamda, 22 bin muayene, 8 bin tedavi hedefimiz bulunuyor" - "Çad'da Sido Mülteci Kampında 1, Yemen'de 4 beslenme sağlığı merkezi çalışıyor. Afganistan'da da temmuz ayında bir beslenme sağlığı merkezi açılması hedefleniyor"

Haber 26-06-19 11:12

Diyetisyenler uyarıyor: İftar ve sahur arası 10 bardak su için

Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Seda Demetgül, hava sıcaklığının artmasıyla, vücutta sıvı kaybının daha fazla olduğunu belirterek, “İftar ile sahur arasında ortalama 8-10 bardak su tüketin” dedi.

Yemek 14-05-19 14:07

İftarla sahur arası kaç bardak su içmeliyiz?

Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Seda Demetgül, hava sıcaklığının artmasıyla, vücutta sıvı kaybının daha fazla olduğunu belirterek, “İftar ile sahur arasında ortalama 8-10 bardak su tüketin” dedi.

Trend 14-05-19 11:25

Diyetisyenler uyarıyor: “İftar ve sahur arası 10 bardak su için”

Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Seda Demetgül, hava sıcaklığının artmasıyla, vücutta sıvı kaybının daha fazla olduğunu belirterek, “İftar ile sahur arasında ortalama 8-10 bardak su tüketin” dedi.Ramazan’da halsizlik, baş ağrısı gibi sorunların yeterli sıvı tüketilmediği zaman ortaya çıktığını belirten Medical Park Ordu Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Diyetisyen Seda Demetgül, “Özellikle nemli bölgelerde terleme ile su kayıpları fazla olabileceğinden oruçluyken ağır fiziksel aktivitelerde bulunmaktan kaçınılması gerektiğini belirtti.

Haber 14-05-19 11:18

Şeker hastaları oruç tutarken nelere dikkat etmeli? Şeker hastaları için Ramazan ayı için 8 öneri

Diyabet yani şeker hastalarının sağlıklı bir yaşam için gün içinde az ve sık yemek yiyerek, kan şekeri düzeylerini belirli bir seviyede tutabilmeleri büyük önem taşıyor. Kan şekeri ayarının bozulması, oruç tutan şeker hastaları için pek çok rahatsızlığa yol açabiliyor. Bu nedenle diyabet hastalarının Ramazan ayında beslenme düzeni ve fiziksel aktiviteler konusunda bazı önemli noktalara dikkat etmesi gerekiyor.

Trend 06-05-19 12:34

Uzmanlardan Ramazan için üç öğün iftar önerisi

Medicana Kadıköy Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Maria Tanoğlu: - "Ramazan ayında sıkça görülen hazımsızlık, şişkinlik, kilo alma gibi problemlerin giderilmesi için iftar, ön iftar, akşam yemeği ve ara öğün olacak şekilde üç öğün olarak planlanabilir" - "İftar sofralarında yapılan en büyük hata şerbetli tatlılar tüketmektir. Sütlü tatlı veya dondurma yemek, ağır şerbetli tatlılardan daha sağlıklı ve daha ferah seçimler olacaktır" - "İftar açıldığı andan itibaren sahur bitimine kadar yavaş yavaş 8-10 bardak, hatta çok sıcak günlerde 12 bardak kadar su içilmeli"

Finans 05-05-19 11:51

Uyku bozukluğu, fibromiyaljinin en sık karşılaşılan belirtilerinden biri

Medicana Bahçelievler Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ahmet Çapar: - "Fibromiyalji kireçlenmeden sonra en sık gözlenen romatizmal hastalıktır. Kadınlarda 8-10 kat daha fazla gözlenmektedir. Fibromiyalji, nedeni tam olarak belirlenemese de ailesinde bu hastalığı olanlarda görülme riski 8 kat daha fazladır. Uyku bozukluğu da hastalığın en sık karşılaşılan belirtilerinden biridir" - "Stresten arındırılmış, düzenli bir yaşam, dengeli beslenme ve düzenli uyku tedavinin en önemli anahtarlarıdır"

Haber 15-04-19 12:16