Gebelikte Kansizligin Yol Actigi Tehlikeler Haberleri

Hamilelikte adet sancısı olur mu, adet sancısı ile hamilelikte belirtileri arasındaki fark nedir? Gebelikte adet sancısı gibi ağrı neden olur, nasıl geçer?

Hamilelik süreci bir kadının vücudunda bir dizi fiziksel ve hormonal değişikliklere yol açar. Bu değişiklikler birçok kadında hamilelik boyunca çeşitli ağrılar ve rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Hamilelikte yaşanan ağrılar genellikle normal kabul edilir, ancak bazı durumlarda ciddiyet gerektirebilir. Peki, hamilelik döneminde adet sancısı olur mu, adet sancısı ile hamilelikte belirtileri arasındaki fark nedir?

Kadin 2023-05-25 09:21:46

Sabahları zor uyanıyorsanız dikkat! Tehlikeli hastalığın önemli belirtisi olabilir

Sabahları sıcak yataktan çıkıp işe, okula gitmek oldukça zorlayıcı olabiliyor. Sürekli ertelenen alarmlar günlük hayatımıza geç kalmamıza yol açabiliyor. Bu durum normal görülse de sürekli olarak tekrarlanması sağlık için tehlikeler hakkında uyarabiliyor. Uzmanlar sabah zor uyanma probleminin önemli bir hastalığın belirtisi olabileceğini açıkladı.

Haber 2023-05-03 09:01:12

Hamilelikte ishal olunur mu, neden ishal olunur? Gebelikte ishale ne iyi gelir, ishali ne keser?

Gebelik dönemi kadın vücudunda ciddi değişimlerin yaşandığı bir süreçtir. Fiziksel ve psikolojik farklılıklar hamilelik sürecinde baş gösterir. Vücuttaki sistemler de bu değişimlerden nasibini alırlar. Sindirim sistemi ve boşaltım sistemi daha çok ya da daha az çalışabilir. Bu durumda gebede ishal ve kabızlık gibi sorunlara yol açabilir. Gebelerde sıklıkla görülebilen bu sorunlar hafife alınmamalıdır. Hamilelikte ishal neden olunur?

Kadin 2023-03-03 17:14:52

Sakın ihmal etmeyin: Sonucu ölüm olabilir! Dış gebelik belirtileri nelerdir?

Gebelik kadınlar için oldukça stresli ve heyecanlı bir süreç. Bu süreçte doktor kontrolleri hayati önem taşıyor. Gebelikte yaşanan ufak sandığınız problemler çok ciddi sonuçlara yol açabiliyor. Fark etmediğiniz dış gebeliğin tedavi edilmemesi ölümcül sonuçlara neden oluyor.

Kadin 2022-08-26 16:17:48

Rahim tüplerinin tıkanması ciddi sorunlara yol açıyor

Rahim tüpleri olarak bilinen fallop tüpleri bazı nedenlerden ötürü tıkalı olabilir. Rahim tüpleri gebelik için gerekli işlemleri yapmakta rol oynar. Tıkalı rahim tüpleri gebelikte sıkıntı yaratabilmektedir. Rahim tüplerinin tıkalı olması ciddi sağlık sorunlarına neden olabilmektedir.

Kadin 16-02-22 14:29

Gebelikte Kovid-19 hastalığı ağır geçirilebiliyor

Medicana International İstanbul Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Selman Laçin: - "Yapılan araştırmalar ortaya koymaktadır ki gebelikte Kovid-19 hastalığı geçirilirse daha şiddetli seyredebilmekte ve yoğun bakıma gereksinim daha fazla olabilmektedir. Erken doğum ve ölü doğum oranları da normalden daha fazla görülmektedir. Oysa gebelikte yapılan aşıların ise belirgin bir soruna yol açmadığı, hastalıktan ve ağır formundan büyük ölçüde koruduğu bilinmektedir" - "Çocuk sahibi olmayı planlayan veya bu amaçla tüp bebek tedavilerinden yararlanmak isteyen çiftlerin tedavilerine başlamadan önce aşılarını tamamlamaları uygun olacaktır. Son aşıdan hemen sonra tedaviye başlanmasında da hiçbir sakınca bulunmamaktadır"

Yurthaber 27-08-21 15:58

Gebelikte ve doğum sonrası hemoroid tedavisi nasıl olur?

Hemoroid (basur) gebelik döneminde ya da sezaryen doğum sonrasında görülebilen bir durumdur. Gebelikte hemoroid 2 şekilde gözlenir. İç ve dış olarak yaşanabilen hemoroid tedavisinde gebelerde nasıl bir yol izlenir? İşte hemoroid tedavisi, belirtileri ve nedenleri ile ilgili merak edilenler...

Kadin 29-06-21 15:26

Aman dikkat! Anne ölümlerinin yüzde 60'ından sorumlu

Memorial Antalya Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Gülbin İşgören, gebelikte kansızlığın yol açtığı tehlikeler ve yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

Kadin 05-10-20 11:29

Gebelik şekeri anne ve bebeği tehdit ediyor

İsmi şeker olmasına rağmen, gebelikte tespit edilmediğinde annede ve bebekte çeşitli rahatsızlıklara yol açabilen bir hastalıktır. İsmi üzerinde daha önce şeker hastası olmayan, gebelik döneminde çıkan bir hastalıktır. Oluşma nedeni, gebelik olmadığı dönemlerde vücudun şeker dengesi için yeterli olan pankreas isimli bezden salgılanan insülin seviyesinin, gebelik döneminde değişen kilo ve fizyolojiyle vücuda yetmez hale gelmesiyle oluşur.

Haber 28-09-20 16:58

Sayısız hastalık ve ölümlere zemin hazırlıyor! Sigara içen baba adayı...

Sigara dumanının pasif içici durumundaki bebek ve çocuklar için de çok önemli sorunlara yol açtığına dikkat çeken Prof. Dr. Nurdan Taçyıldız, "Bebek ve çocukların yanında sigara içmek, çocuklarda 'hırıltılı solunum' riskini 3 kat artırıyor. Gebelikte sigara dumanına maruz kalan anne adaylarının bebeklerinde astım görülme riski de çok yüksek" diye konuştu.

Haber 21-09-20 12:03

Anne adaylarına hipertiroidi uyarısı! Erken doğuma neden oluyor

Erken doğum nedenlerinden biri olan hipertiroidiye karşı uyarıda bulunan doktorlar, hipertiroidinin erken doğuma hatta bebek kayıplarına bile yol açabildiğini söyledi. Anne adaylarının tiroid bezinin normal çalışmasının çok önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, gebelikte tiroid nedenleri ve tedavisi ile ilgili bilgi verdi.

Haber 08-06-20 17:24

Çığ tehlikesine rağmen yolları açmak için büyük çaba sarf ediyorlar

Kışın çetin geçtiği Van'ın Bahçesaray ilçesinde karayolları ekipleri, kardan sürekli kapanan 3 bin rakımlı Van-Bahçesaray yolunu açık tutmak için büyük uğraş veriyor - Ekip Şefi Faruk Çeliker: - "Ekiplerimiz birçok kez çığ altında kaldı. Büyük tehlikeler atlatıyoruz. Uçuruma düşen arkadaşlarımız oldu" - İş makinesi operatörü Bahattin Acar: - "En çok çığ ve tipi işimizi zorlaştırıyor. Temizlediğimiz yol bir süre sonra tekrar kapanıyor. Tehlikeye rağmen yolu sürekli açık tutuyoruz. Bazen bir ay ailemizi göremiyoruz"

Yurthaber 22-01-20 11:46

Kaç aylık hamile olduğunuzu merak ediyor musunuz? Gebelikte hesaplama nasıl yapılır?

Ailenize minik bir üye daha katılacağını öğrendiniz. Bu andan sonra ilk olarak ne yapacağınızı biz size söyleyelim; gebelik hesaplama. Bebek dünyaya getirme heyecanı yaşayan anne babaların akıllarına getirdikleri ilk soru, bebeklerinin ne zaman doğacağıdır. Bebeğin doğum tarihini hesaplamaya hamilelik haftası hesaplama denir. Bu konuda birçok farklı yol izlenir ama çoğu kez hamilelik haftası yanlış hesaplanır. Peki gebelikte hesaplama nasıl yapılır?

Kadin 03-01-20 10:44

Kaspersky'nin yeni çözümü izinsiz drone'larla mücadele edecek

Kaspersky Antidrone Projesinin Sahibi Vladimir Turov: - "Kaspersky Antidrone ekibinin ben dahil birçok üyesi, uzun zamandır drone pilotluğu yapıyor. İnsansız hava araçları bazen gerçek tehlikeler barındırabiliyor. Ürünümüzü geliştirme aşamasında güvenlik gereksinimleri ve endişelerinin yanı sıra droneseverlerin çıkarlarını da dikkate aldık. Bu yaklaşım, drone'lara zarar vermeden onların yasak bölgelere girmesini engelleyecek bir yol bulmamızı sağladı"

Haber 24-10-19 11:38

Kaspersky'nin yeni çözümü izinsiz drone'larla mücadele edecek

Kaspersky Antidrone Projesinin Sahibi Vladimir Turov: - "Kaspersky Antidrone ekibinin ben dahil birçok üyesi, uzun zamandır drone pilotluğu yapıyor. İnsansız hava araçları bazen gerçek tehlikeler barındırabiliyor. Ürünümüzü geliştirme aşamasında güvenlik gereksinimleri ve endişelerinin yanı sıra droneseverlerin çıkarlarını da dikkate aldık. Bu yaklaşım, drone'lara zarar vermeden onların yasak bölgelere girmesini engelleyecek bir yol bulmamızı sağladı"

Yurthaber 24-10-19 11:38

Gebelikte idrar yolu enfeksiyonuna karşı alınabilecek 5 önlem

İdrar yolu enfeksiyonları, gebelik döneminde anne adaylarının sık karşılaştığı sağlık sorunlarından biri olarak görülüyor. Ciddi hastalıklara yol açabilen bu önemli problem, belirti vermeden de ortaya çıkıp ilerleyebiliyor. Gebelik sürecindeki anne adayları için idrar yolları enfeksiyonlarından korunmada bol ve yeterli su tüketiminin yanı sıra düzenli doktor kontrollerinin de yaptırılması büyük önem taşıyor.

Kadin 16-07-19 13:41

Miyomlar gebelikte tehlikeli olabilir! Bebeğin düşmesine bile yol açabiliyor

Türkiye'de yaklaşık olarak, her 4 kadından 1'inde miyom görülüyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Niyazi Emre Turgut, çocuk sahibi olmak isteyen kadınlarda miyomların tehlikeli olabileceğini belirtti ve "Miyomlar bebeğin rahim içinde yerleşeceği yerde bulunup kanamaya, ara kanamaya, ağrılı adete, çocuğun yerleşememesine ve hatta düşmesine yol açabilir" dedi.

Kadin 16-05-19 10:07

Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu neden olur? İdrar yolu enfeksiyonunu önlemenin yolları nelerdir?

Gebelikle ortaya çıkan idrar yolu değişikliklerine bağlı olarak idrar yolu enfeksiyonlarında artış görülebiliyor. İdrar yolu enfeksiyonlarının tedavi edilmezse böbrek enfeksiyonlarına yol açabiliyor. Gebelikte 6 ve 24. aylar arasında enfeksiyon görülmesinde artış olduğunu belirten uzmanlar, enfeksiyondan korunma yollarını anlattı.

Trend 19-03-19 11:21

Gebelik şekeri testi yaptırmak zararlı mıdır? Gebelik şekerinin zararları nelerdir?

Yalnızca gebelikte veya gebeliğin son dönemlerinde ortaya çıkan gebelik şekerinde önlem alınmadığı takdirde anne ve bebekte ciddi sorunlara yol açabilir. Gebelik döneminde mutlaka şeker testi yapılması gerektiğini söyleyen uzmanlar, gebelik şekeriyle ilgili merak edilenleri açıkladı.

Trend 11-03-19 15:24

Gebelikte grip aşısı güvenli midir?

Grip, influenza virüslerin neden olduğu, hava yolu ile yayılan bulaşıcı bir viral hastalıktır. Hafif enfeksiyonlar şeklinde atlatılabildiği gibi, risk faktörleri bulunan hastalarda daha ciddi klinik tablolara hatta ne yazık ki ölümcül sonuçlara da yol açabiliyor.

Kadin 11-02-19 11:21

Gebelikte trans yağ kullanımına dikkat edilmeli

Sağlık Bilimler Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emre Karaşahin: - "Trans yağlar kanda iyi kolesterol olarak bilinen HDL molekülünü azaltmakta, kötü kolesterol olarak bilinen LDL moleküllerini ise artırmaktadır" - "Hangi yağların daha güvenli olduğunu kolay hatırlamak için kural olarak oda sıcaklığında sıvı halde olan yağları tercih etmek doğru bir seçim olacaktır" - "Her tür yağın fazla tüketiminin sebep olabileceği obezite ise normal doğum şansını azaltan, zor doğuma sebep olan ve bebekte zihinsel problemler de dahil olmak üzere istenmeyen durumlara yol açabilecek bir komplikasyon olarak karşımıza çıkabilmektedir"

Haber 15-01-19 11:12

Gebelikte göz hastalıklarına dikkat!

Gebelik dönemiyle birlikte hormonlarda değişim yaşanması kaçınılmaz oluyor. Bu durum bazen kalıcı hastalıklara yol açıyor. Gebelikte görme bozukluğu ile ilgili sorunlar bu hastalıkların en sık görülenleri. Hamilelikte ortaya çıkan görme bozuklukları bazen kalıcı olabiliyor. Konu ile ilgili uyarılarda bulunan Dünyagöz Etiler’den Op. Dr. Fevzi Akkan, hamilelik hormonlarının göz hastalıklarını ortaya çıkardığını söylüyor.

Haber 10-10-18 10:37

Riskli gebelikte nelere dikkat edilmeli?

Gebelikte oluşan kimi durumlar anne ve bebeğin hayatını tehdit etmektedir. Bu tarz tehlikeler riskli gebelikleri ortaya çıkarmaktadır. Peki, hangi durumlar riskli gebelik tanımı içinde yer alır? Bu tarz gebeliklerde nelere dikkat edilmelidir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Bülent Çakmak, merak edilen bu soruları sizler için yanıtladı.

Haber 26-02-18 16:35

Stoltenberg'den Rusya uyarısı

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg 'sınırları kuvvet kullanarak değiştirmekten sakınmayan' Rusya'nın yol açabileceği tehlikeler karşısında uyardı.

Haber 04-07-16 12:39

Gebelikte Grip Aşısı Yaptırılabilir!

Sonbahar ve kış aylarında oldukça yaygın olarak görülen grip, tüm dünyada salgınlara yol açabilen, tehlikeli bir hastalıktır.

Kadin 07-08-15 17:13

Op. Dr. Kutlusoy: Gebelikte Idrar Yolu Enfeksiyonu Düşük Riskine Yol Açar

KAYSERİ, Gebelik dönemine anne adaylarının yeterince su ve sıvı tüketmemesi nedeniyle ortaya çıkan en önemli sorunlardan birinin idrar yolu enfeksiyonları

Yurthaber 05-08-15 14:43

Doğum sonrası çatlamak istemiyorsanız su için

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erdem Güven, gebelikte sağlıklı ve dengeli beslenmenin vücuttaki organların sağlıklı kalması için gerekli olduğunu belirterek, "Özellikle günlük su tüketim miktarı da önemlidir. Suyun az tüketilmesi deride kuruluk ve deformasyonlara ve çatlaklara yol açabilmektedir" dedi.

Magazin 24-07-15 11:55

Gebelikte tedavi edilmeyen idrar yolu enfeksiyonu düşüğe neden olabilir

Aşırı sıcaklar; alerjik reaksiyonlardan mantar enfeksiyonlarına, tansiyondan düşük tehlikesine kadar birçok soruna yol açabiliyor.

Magazin 21-06-15 14:27

Aşırı Tuz Tüketimi gebelik Zehirlenmesine Yol Açıyor

Gebelikte aşırı tuz tüketiminin, halk arasında gebelik zehirlenmesi olarak bilinen "gebelik toksemisi"ne yol açtığı belirtildi.

Yurthaber 16-03-13 11:40

'Tüp bebek daha fazla komplikasyona yol açabilir'

İngiltere'de uzmanlar IVF tekniği sonucu gebelikte komplikasyon ve çoğul doğum riskinin daha fazla olduğunu belirtiyorlar.

Haber 06-06-12 15:30

Şiddetli bulantı ve kusma, gebelikte bebeğe zarar veriyor

Şiddetli bulantı ve kusmanın gebelikte bebeğe zarar verebileceğini belirten uzmanlar, bulantı ve kusmalara gebelikte salgılanan hormonların yol açtığını ifade ediyor.

Haber 11-11-07 09:35

Gebelikte Grip Aşısı Yaptırılabilir!

Sonbahar ve kış aylarında oldukça yaygın olarak görülen grip, tüm dünyada salgınlara yol açabilen, tehlikeli bir hastalıktır.

Kadin 05-11-07 12:16

Gebelikte sigara bebekte hormonal problem yaratıyor

Gebelikte sigara içilmesinin, bebekte bilinen zararların yanı sıra hormonal problemlere de yol açabileceği bildirildi.

Haber 18-09-07 10:19

Gebelikte saç boyası kullanımının bebeklere etkisi

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Erbağcı, gebeliğin ilk aylarında annelerin kullandığı saç boyalarının, bebeklerde doğuştan katarakta yol açabildiğini söyledi.

Haber 23-01-07 12:36

Gebelikte tarama testlerinin önemi

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Adem Özden, ailelerde endişeye yol açan gebelik tarama testlerinin önlem amaçlı yapıldığını belirterek, "Gebelik testlerinde başta zeka geriliği olmak üzere çeşitli organ bozuklukları saptanabilir" dedi.

Haber 19-01-07 12:52

Gebelikte dengesiz beslenme uyarısı

Türkiye'de her yıl yaklaşık 1 milyon 400 bin doğum gerçekleştiği belirtilerek, gebelik öncesi ve gebelik döneminde yetersiz ve dengesiz beslenmenin, anne ve bebek ölümlerine yol açan birçok sağlık sorununu beraberinde getirdiği ifade edildi.

Haber 05-10-06 16:59

Gebelikte dengesiz beslenme uyarısı

Türkiye'de her yıl yaklaşık 1 milyon 400 bin doğum gerçekleştiği belirtilerek, gebelik öncesi ve gebelik döneminde yetersiz ve dengesiz beslenmenin, anne ve bebek ölümlerine yol açan birçok sağlık sorununu beraberinde getirdiği ifade edildi.

Haber 01-10-06 14:43