Gebelikte Soguk Alginligi Haberleri

Lohusalık nedir? Lohusalık döneminde ne olur?

Anne olmak ve annelik duygusunu yaşamak her kadının hakkıdır. Bir bebek sahibi olacağının heyecanı, onu kucağına almayı bekleme, geleceğe dair hayaller kurma gibi durumlar birçok kadında görülmektedir. Gebelik sürecinde çoğu kadınlarda fiziksel değişimler söz konusu olur ve kimisi kilo alırken kimisi ise yalnızca göbek kısmından kilo almaya başlar. Gebelikte belirlenen süre bittiğinde yani doğum gerçekleştiğinde ise lohusalık dönemine geçiş yapılır. Peki, lohusalık nedir?

Kadin 2023-10-18 19:50:29

1, 2, 3, 4 haftalık gebelikte beta hCG değeri kaç olmalı? Beta hCG değerleri hesaplama tablosu

Gebelik takibi ve doğru zamanlamalar anne adaylarının sağlıklı bir gebelik süreci geçirmesi için oldukça önemlidir. Bu süreçte beta hCG hormonu gebelik testlerinde sıkça kullanılan ve gebeliğin erken dönemlerindeki gelişimini değerlendirmeye yardımcı olan kritik bir parametredir. Beta hCG değerlerini anlamak ve yorumlamak sağlık profesyonelleri için gebelik sürecinin doğru takibini sağlayarak anne ve bebeğin sağlığını korumada önemli bir rol oynar.

Haber 2023-07-29 20:22:59

12 günlük gebelikte beta hCG değeri kaç olmalı? 12 günlük gebelikte kan testi beta hCG değerleri nedir?

On iki günlük hamilelik gebeliğin erken aşamasında bulunan bir dönemi ifade eder. Bu dönem son adet döneminin başlangıcından itibaren hesaplandığında gerçekleşir ve embriyonun rahimde yerleşmesiyle başlar. Henüz gebeliğin belirtileri fiziksel olarak fark edilemeyebilir, ancak vücutta önemli değişiklikler gerçekleşmeye başlar. 12 günlük gebelikte kan testi beta hCG değerleri nedir?

Kadin 2023-06-15 14:17:26

5 haftalık gebelikte beta hCG değeri kaç olmalı? 5 haftalık gebelikte kan testi beta hCG değerleri nedir?

Bebeğin dünyaya gelmesi genellikle iyi bir süreçtir ve hamilelikte her hafta önemli bir dönüm noktasıdır. Beş haftalık gebelik gebeliğin erken dönemlerinde yer almaktadır. Bu aşamada vücutta büyük değişiklikler gerçekleşmeye başlar ve bebeğin gelişimi hız kazanır. 5 haftalık gebelikte bebeğin embriyonik gelişimi başlar. Yumurta döllenmesi gerçekleştikten sonra embriyo rahimin iç duvarına yerleşir ve plasenta gelişmeye başlar. 5 haftalık gebelikte kan testi beta hCG değerleri nedir?

Kadin 2023-06-15 14:17:15

Diğer Haber Etiketleri

alara dudak ense Göz lohusalık lohusalık dönemi gebelik beta hcg mon 5 haftalık gebelik belirtileri hücre hücreler 4 haftalık gebelik trizomi 21 3 haftalık gebelik belirtileri 2 haftalık gebelik belirtileri cinsi 1 haftalık 1 haftalık gebelikte beta hcg değeri 4 haftalık ikiz gebelikte beta hcg kaç olmalı hamilelik ikiz gebelikte beta hcg değerleri ikiz gebelik belirtileri viks dış gebelik dış gebelik belirtileri dış gebelik nasıl anlaşılır karın ağrısı karın ağrısı nasıl geçer karın ağrısı neden olur karın ağrısı nedenleri karın ağrısına ne iyi gelir çoçuklarda karın ağrısı ne iyi gelir folik asit folik asit ne işe yarar folik asit eksikliği belirtileri folik asit fiyatı folik asit hangi besinlerde var folik asit içeren besinler folik asit içeren gıdalar folik asit nedir folik asit nelerde var folik asit yan etkileri mide ekşimesi sırt adet sancısı adet sancısının nedeni hamilelikte adet olacakmış gibi ağrı olur mu serbest t4 kaç olmalı tsh yüksekliği nasıl düşürülür zihin kadın kola Kalp‎ kalp ritmi adaçayı adaçayı faydaları dışkıda mukus hamilelikte ishal ishal ishal belirtileri ishal çeşitleri hamilelikte kahverengi akıntı idrar yaparken ağrı iltihap hamilelikte akıntı rengi kasık ağrısı kasık ağrısı neden olur kasık ağrısına ne iyi gelir ilik hamilelik belirtileri ilk hafta hamilelikte ağrı kesici gebelikte bel ağrısı gebelikte karın ağrısı iğne yemek borusu mide yanması hamilelikte mide ağrısı mide üşütmesi gebelikte ishal ishale ne iyi gelir hamilelikte ilişkiye girilir mi damarlar yerleşme kanaması gebelikte yerleşme kanaması kaçıncı haftada olur gebelikte kanama hamileliğin ilk ayı jinekoloji kanama nasıl durdurulur hamilelikte kanama hamilelikte baş ağrısı nasıl geçer hamilelikte baş ağrısına ne iyi gelir ayak ayaklar gebelikte burun kanaması hamilelikte burun kanaması hamilelikte kabızlık nasıl geçer kabızlığa anında çözüm hamilelikte kabızlık nasıl giderilir çiftler hamilelikte tetanoz aşısı böbrekler prognoz Meme kanseri kanser anne hastalık hamile kitle bebek Diyarbakır diyarbakır gazi yaşargil eğitim ve araştırma hastanesi Kalp pili sağlik düşük belirtileri düşük riski idrar yolu enfeksiyonu enfeksiyon bağışıklık bağışıklık güçlendirici yiyecekler dış gebelik neden olur ölüm tedavi erken doğum erken doğum belirtileri doğum insülin direnci sağlıklı beslenme yumurta meyve kalori süt cilt lekesi gebelik hesaplama tüp bebek tüp tıkanıklığı Omicron koronavirüs (Covid-19) şeker gestasyonel diyabet diyabet gebelik testi Sağlık Bakanlığı koronavirüs aşısı (Covid-19 aşısı) Medipol Mega Üniversite Hastanesi Akdeniz Üniversitesi antalya Aşı

4 haftalık gebelikte beta hCG değeri kaç olmalı? 4 haftalık gebelikte kan testi beta hCG değerleri nedir?

Dört haftalık gebelik hamileliğin erken dönemlerinden biridir ve embriyonun gelişiminin başlangıcını temsil eder. Bu aşamada döllenme sonrası embriyo hâlâ çok küçüktür ve gebelik belirtileri genellikle hafiftir. Dört haftalık gebelik döllenme ve implantasyon sürecinin ardından gelir. Yumurta, spermle döllenerek zigot hâlini alır ve rahim içine taşınır. Burada rahim duvarına tutunmaya başlar ve implantasyon gerçekleşir. 4 haftalık gebelikte kan testi beta hCG değerleri nedir?

Kadin 15-06-23 14:17

3 haftalık gebelikte beta hCG değeri kaç olmalı? 3 haftalık gebelikte kan testi beta hCG değerleri nedir?

Üç haftalık hamilelik gebeliğin erken dönemlerinden biridir ve döllenme sonrası embriyonun rahim içine yerleşmeye başladığı bir aşamayı temsil eder. Bu dönemde anne adayı genellikle henüz hamile olduğunun farkında değildir ve hamilelik belirtileri genellikle hafif veya yok denecek kadar azdır. Bebeğin biraz daha büyümeye başladığı ve çoğunlukla hamileliğin öğrenildiği bu 3 haftalık dönemde beta hCG değerleri kaç olmalı?

Kadin 15-06-23 14:16

2 haftalık gebelikte beta hCG değeri kaç olmalı? 2 haftalık gebelikte kan testi beta hCG değerleri nedir?

İki haftalık hamilelik, yumurtanın rahme yerleşmesinin ardından gelen en erken dönemlerden birisidir. Bu dönemde henüz gebelik belirtileri yaşanmaz ve çoğu anne adayı hamile olduğunun farkında değildir. İki haftalık gebelik adet döngüsüne göre hesaplandığında yumurtlamanın yaklaşık olarak gerçekleştiği döneme denk gelir. Peki, 2 haftalık hamilelikte beta hCG değeri kaç olmalıdır?

Kadin 15-06-23 14:16

1 haftalık gebelikte beta hCG değeri kaç olmalı? 1 haftalık gebelikte kan testi beta hCG değerleri kaçtır, hamilelikte kan testi nasıl yapılır?

Bir haftalık gebelik döllenmenin ve yumurtanın rahim içine yerleşmesinin hemen ardından gerçekleşen erken bir aşamadır. Bu dönemde döllenmiş yumurta fallop tüplerinden geçerek rahim içine ulaşır ve orada implantasyon süreci başlar. Bir haftalık gebelikte henüz hamilelik belirtileri ortaya çıkmamıştır ve genellikle anne adayı gebeliğin farkında değildir. Peki, 1 haftalık hamilelikte beta hCG değeri kaç olmalı?

Kadin 15-06-23 14:16

İkiz gebelikte beta HCG değeri nedir, kaç olmalı? İkiz gebelik beta HCG değerleri tablosu ve kan değerleri nasıl olmalı?

İkiz gebelik bir anne karnında iki embriyonun veya fetüsün aynı anda geliştiği bir durumdur. Genellikle birden fazla yumurtanın aynı anda döllenmesi veya tek bir yumurtanın bölünmesiyle oluşur. İkiz gebelikler doğal olarak meydana gelebileceği gibi tüp bebek veya yardımcı üreme teknolojileri kullanılarak da elde edilebilir. Peki, ikiz gebelikte beta HCG değeri kaç olmalı?

Kadin 15-06-23 14:14

Dış gebelikte beta hCG değerleri kaç olur, nasıl artar? Beta HCG değeri ile dış gebelik anlaşılır mı, iki katına çıkar mı?

Dış gebelik embriyonun rahim dışında başka bir bölgede tutunması durumudur. Normalde döllenmiş yumurta rahim iç tabakasına yerleşir ve burada gelişir. Ancak bazen embriyo fallop tüplerinde, servikste, overlerde veya diğer karın organlarında tutunabilir. Dış gebelik genellikle fallop tüplerinde meydana gelir ve bu nedenle tubal gebelik olarak da adlandırılır. Peki, dış gebelikte beta HCG değeri kaç olmalı?

Kadin 15-06-23 14:13

Karın ağrısı nasıl geçer, şiddetli karın ağrısına ne iyi gelir? Karın ağrısı neden olur, gebelikte karın ağrısının nedenleri nelerdir?

Karın ağrısı her yaştan insanın yaşayabileceği yaygın bir şikayettir. Karın bölgesindeki ağrı birçok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir ve genellikle sindirim sistemiyle ilgili sorunların bir belirtisi olabilir. Karın ağrısı hafif bir rahatsızlıktan şiddetli bir rahatsızlığa kadar değişebilir ve günlük aktiviteleri olumsuz etkileyebilir. Peki, şiddetli karın ağrısına ne iyi gelir?

Haber 15-06-23 13:27

Folik asit faydaları nelerdir, hangi besinlerde var? Folik asit ne işe yarar, folik asit hamile kalmayı kolaylaştırır mı?

Folik asit B vitamini ailesine ait bir vitamindir ve vücut için hayati öneme sahiptir. Folik asit hücrelerin büyümesi ve çoğalması için kritik bir rol oynar ve DNA sentezi, protein sentezi ve kırmızı kan hücresi üretimi gibi birçok temel biyolojik süreci destekler. Ayrıca gebelikte önemli bir vitamindir çünkü bebeklerin nöral tüp defekti gibi doğum kusurlarını önlemeye yardımcı olabilir. Folik asit eksikliği durumunda ise bazı sağlık sorunları ortaya çıkabilir.

Haber 25-05-23 09:31

Hamilelikte adet sancısı olur mu, adet sancısı ile hamilelikte belirtileri arasındaki fark nedir? Gebelikte adet sancısı gibi ağrı neden olur, nasıl geçer?

Hamilelik süreci bir kadının vücudunda bir dizi fiziksel ve hormonal değişikliklere yol açar. Bu değişiklikler birçok kadında hamilelik boyunca çeşitli ağrılar ve rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Hamilelikte yaşanan ağrılar genellikle normal kabul edilir, ancak bazı durumlarda ciddiyet gerektirebilir. Peki, hamilelik döneminde adet sancısı olur mu, adet sancısı ile hamilelikte belirtileri arasındaki fark nedir?

Kadin 25-05-23 09:21

Gebelikte TSH değeri kaç olmalıdır, T3 T4 TSH normal değerleri nelerdir? Hamilelikte TSH yüksekliği bebeğe zarar verir mi, TSH yüksekliği nasıl düşürülür?

Gebelikte anne ve bebeğin hayatı için önemli olan değerler bulunmaktadır. Bu değerlerden birisi de annenin tiroid değerleridir. Gebelikte tiroid hormonlarındaki değişimler, annenin ve bebeğin sağlığı açısından büyük önem taşır. TSH değeri, gebelikte sıkça takip edilen bir parametre olup uygun seviyelerde tutulması önemlidir. Düzenli doktor kontrollerini aksatmamaya gebelik süresince dikkat edilmelidir. Peki, gebelikte TSH kaç olmalıdır ve TSH yüksekliği bebeğe zarar verir mi?

Kadin 17-03-23 16:51

Hamileler kola içebilir mi? Hamilelikte kola içmek zararlı mı, gazlı içecek içebilir mi?

Kadınlar için heyecanlı ve çok hassas bir dönem olan hamilelikte dikkat edilmesi gereken pek çok şey vardır. Bu dönemde özellikle bebeğin ve annen sağlığı için beslenme çok önemlidir. Gebelikte kola tüketimi ile ilgili anne adayları sıkça araştırmak yapmaktadır. İçinde kafein bulunan bir içecek olan kolanın hamile kadınlar tarafından tüketilmesi tavsiye edilmez. Peki, hamilelikte kola içmenin zararları nelerdir, gazlı içecek içebilir mi?

Kadin 07-03-23 17:58

Hamileler ada çayı içebilir mi, hamileliğin son ayında ada çayı içilir mi? Hamilelikte ada çayı içmek zararlı mı, yan etkileri nelerdir?

Bitki çayları, özellikle pek çok hastalığa şifa oldukları için pek çok kişi tarafından tüketilir. Ada çayı da hem yazın hem de kışın severek içilen bir bitki çayıdır. Hamilelik döneminde olan kadınlar da ada çayı tüketmek isteyebilir ancak bu çayın gebelikte ne gibi etkileri olduğunu merak ederler. Çünkü hamilelikte ada çayı yararlı olduğu kadar zararlı da olabilir. Peki, hamilelikte ada çayı tüketmenin etkileri nelerdir, hamileliğin son ayında ada çayı içilir mi?

Kadin 07-03-23 17:58

Gebelikte ishal neden olur? İshal hamilelik belirtisi mi, hamilelikte ishal nasıl geçer?

Hamilelikte kişiler hormonal değişimlere bağlı olarak mide bulantısı, baş dönmesi, ishal, kabızlık gibi problemlerle karşı karşıya kalabilir. Bu durumlar anne adaylarının zor günler geçirmesine sebep olabilir. Kişiden kişiye değişiklik gösterebilen bu belirtiler kısa süreli olabileceği gibi uzun süreli de olabilir. Bu süreçte anne adayı yediklerine, içtiklerine ve yaşam tarzına oldukça fazla dikkat etmelidir. Peki, kişinin ishal olması bir hamilelik belirtisi mi?

Kadin 07-03-23 17:56

Hamilelikte kahverengi akıntı ve kasık ağrısı neden olur, ne zaman başlar? Hamilelikte sağ ve sol kasık ağrısı tehlikeli mi, kasık ağrısı neden olur?

Hamile olduğunu öğrenen kişiler, bu mutlu haberin heyecanı ile beraber gebelikte ortaya çıkabilecek sorunları araştırır. Anne adayı olan kişinin vücudunda fizyolojik olarak pek çok değişim meydana geleceği için bazı rahatsızlıkların da ortaya çıkması oldukça olağan bir durumdur. Hamilelikte en sık karşılaşılan rahatsızlıklar mide bulantısı, hâlsizlik, karın ağrısı ve kasık ağrısıdır. Peki, her kasık ağrısı hamilelik belirtisi midir, kasık ağrısı ne zaman başlar?

Kadin 07-03-23 17:56

Hamileliğin ilk günlerinde karın ağrısı olur mu, ne iyi gelir? Hamilelikte karın ağrısı normal mi, karın ağrısı ne zaman başlar?

Hamilelikte kişilerde bazı değişiklikler meydana gelebilir. Bu değişiklikler de kişilerde bazı şikâyetlere sebep olabilir. Gebelikte en sık karın ağrısı, bel ağrısı ve mide bulantısı şikâyetleri görülür. Bu şikâyetlerin uzun süreli olması kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir. Özellikle ağrılar kişinin gece uykusunda uyanmasına ve uykusuz kalmasına sebep olabilir. Peki, karın ağrısı neden olur, ne iyi gelir?

Kadin 07-03-23 17:55

Hamilelikte mide yanmasına ne iyi gelir, iyi gelen yiyecekler nelerdir? Gebelikte mide yanması nasıl geçer, neden olur, belirtileri nelerdir?

Hamilelik döneminde kadınlar hormonal değişiklikler yaşadığı için pek çok rahatsızlıkla karşılaşabilir. Bu sorunlardan bazıları gebeliğin doğal seyri iken bazıları için mutlaka bir hekime danışmak gerekir. Gebeliğin ilk aylarında mide bulantısı ile birlikte mide yanması hissetmek de normaldir. İlk aylarda hafif olan bu yanma, hamileliğin ikinci ve üçüncü trimestlerinde daha yaygın görülebilir ve şiddetli hissedilebilir. Peki, gebelikte mide yanmasına iyi gelen yiyecekler nelerdir?

Kadin 07-03-23 17:21

Hamilelikte ishal olunur mu, neden ishal olunur? Gebelikte ishale ne iyi gelir, ishali ne keser?

Gebelik dönemi kadın vücudunda ciddi değişimlerin yaşandığı bir süreçtir. Fiziksel ve psikolojik farklılıklar hamilelik sürecinde baş gösterir. Vücuttaki sistemler de bu değişimlerden nasibini alırlar. Sindirim sistemi ve boşaltım sistemi daha çok ya da daha az çalışabilir. Bu durumda gebede ishal ve kabızlık gibi sorunlara yol açabilir. Gebelerde sıklıkla görülebilen bu sorunlar hafife alınmamalıdır. Hamilelikte ishal neden olunur?

Kadin 03-03-23 17:14

Hamilelikte cinsellik nasıl olmalı, kaçıncı aya kadar olmalıdır? Cinsel ilişkide nelere dikkat edilmeli?

Hamilelik süreci hem fiziksel hem ruhsal açıdan oldukça yoğun bir süreçtir. Gebenin fiziksel ve hormonal olarak yaşadığı değişimler her açıdan kendisini etkiler. Hamilelik süresince cinsel ilişkinin sıklığı, içeriği, bebeğe zarar verme durumu olup olmayacağı anne adayları tarafından öğrenilmek istenen bir konudur. Gebelikte yaşanan cinsel ilişki sonrası yanma, acı ve kanama gibi farklı durumlarla karşılaşılabilir. Hamilelikte cinsellik nasıl olmalıdır?

Kadin 03-03-23 17:14

Yerleşme kanaması nedir, belirtileri nelerdir? Gebelikte yerleşme kanaması kaçıncı haftada olur, ne kadar sürer?

Hamilelik döneminde beklemeyen vajinal kanamalar anne adaylarını endişeye düşürebilir. Hamile olmayan kadınlar her ay düzenli olarak adet görür. Her kadının adet kanaması ve miktarı farklıdır. Bazıları daha sık adet olurken bazıları ise normal periyotlarda seyreder. Gebe kalındığı zaman adet kanaması kesilir. Hamileyken kadın üreme sistemini yakından ilgilendiren birtakım kanamalar meydana gelebilir. Peki, yerleşme kanaması nedir ve ne kadar sürer?

Kadin 03-03-23 17:13

Hamilelikte ilişki sonrası kanama nedenleri nelerdir? Gebelikte ilişki sonrası kanama için ne zaman doktora gidilmeli?

Gebelikte cinsellik, anne ve baba adaylarının kafasında soru işareti uyandıran konulardan biridir. Özellikle hamilelikte cinsel ilişkiye girilip girilmeyeceği, kaçıncı aya kadar cinselliğin sorun teşkil etmediği gibi konular sıkça araştırılır. Gebelikte ilişki ile ilgili doğru bilgilere sahip olmamak beraberinde acı, ağrı, yanma ve kanama gibi pek çok problemi getirebilir. Peki, gebelikte ilişki sonrası kanama neden olur, ne zaman doktora gidilmelidir?

Kadin 24-02-23 17:47

Hamilelikte kanama kaç gün sürer, nasıl durdurulur? Adetten sonra gelen kanama hamilelik belirtisi mi?

Hamilelik döneminde meydana gelen değişimler, kadınların bu süreçte daha da stres olmasına neden olabilir. Gebelikte kanama da anne adaylarını endişelendiren durumlar arasında yer alır. Bu dönemde yaşanan kanamalar, bazen belli sağlık sorunlarının habercisi olabilir. Dolayısıyla hamilelikte kanama yaşayan kadınlar, mutlaka bir hekime başvurmalıdır. Peki, adetten sonra gelen kanama hamilelik belirtisi mi, hamilelikte kanama neden olur?

Kadin 24-02-23 17:46

Hamilelikte baş ağrısı ne zaman başlar, nasıl geçer? Hamilelikte baş ağrısı neden olur, ilaçsız nasıl geçer?

Hamileliğin ilk belirtilerinden olan baş ağrısı, anne adaylarını ilk 3 aylık dönemde zorlayabilir. Gebelik döneminde kadınların vücudunda ve psikolojisinde meydana gelen değişimlerden dolayı, baş ağrısı gibi diğer belirtilerle başa çıkmak da zor olabilir. Ancak gebelikte baş ağrısını önlemek için yapılabilecekleri bilmek, bu durumu daha kolay atlatabilmeyi sağlar. Peki, hamilelikte baş ağrısı için ne yapılabilir?

Kadin 24-02-23 17:46

Hamilelikte bel ağrısı ne zaman başlar, nasıl geçer? Hamilelikte bel ağrısı normal mi?

Hamilelik sürecinde kadınların vücudunda ve hormonlarında meydana gelen değişimler, beraberinde pek çok sorunu da getirebilir. Bel ağrısı, hamile kadınları en çok zorlayan şikayetlerden biridir. Hamilelik süreci ilerledikçe bebeğin büyümesi ve karnın şişmesi ile birlikte vücuttaki ağırlık dengesi değişir. Bu da kadınların belinin ağrımasına neden olabilir. Yani gebelikte bel ağrısı normal kabul edilen bir durumdur. Peki, hamilelikte bel ağrısı ne zaman başlar ve nasıl giderilir?

Kadin 24-02-23 17:46

Hamilelikte burun kanaması normal mi, neden olur? Gebelikte burun kanamasının tehlikesi var mı, normal mi?

Hamile kadınlarda fizyolojik ve hormonal olarak pek çok değişiklik görülür. Bazı durumlar sık sık yaşanırken bazıları nadir yaşanabilir. Bu, kişiye ve duruma göre değişmekle birlikte farklı nedenlerden de kaynaklanabilir. Hamilelikte burun kanaması da merak edilen ve araştırılan bir konudur. Bazı kadınlar gebelik dönemlerinde burun kanaması yaşayabilir ve bunun tehlike olup olmadığını öğrenmek ister. Peki, hamileyken burun kanamasın neden olur?

Kadin 24-02-23 17:44

Hamilelikte kabızlığa ne iyi gelir? Gebelikte kabızlığa anında çözüm önerileri nelerdir, zeytinyağı kullanılır mı?

Gebelik döneminde anne adayları pek çok zorlukla karşılaşır. Hamilelik süreci boyunca anne adaylarının vücutlarında pek çok değişim yaşanır. Bu değişimlere karşılık vücut tepki vermeye başlar. Bu tepkilerden biri de bağırsak hareketlerinde yaşanan düzensizliktir. Hamilelik döneminde anne adaylarının sıklıkla yaşadığı sorunlardan biri kabızlık rahatsızlığıdır. Peki, hamilelikte kabızlığa ne iyi gelir?

Kadin 24-02-23 17:38

Hamilelikte tetanos aşısı ne zaman yaptırılır, tetanos aşısı vurulmazsa ne olur? Gebelikte tetanos aşısının yan etkileri nelerdir, düşüğe neden olur mu?

Bir bebek sahibi olmaya karar verdikten sonraki süreç son derece önemlidir. Hem anne hem de baba adayına düşen bazı görevler bulunmaktadır. Öncelikli olarak atılacak adımın bir doktora danışmak olması gerekir. Anne ya da baba olmak için hiçbir engeli bulunmadığı tespit edilen çiftler bebek sahibi olabilir. 40hafta sürecek olan hamilelik boyunca yapılması gereken bazı aşılar da bulunmaktadır. Peki, hamilelikte tetanos aşısı vurulmazsa ne olur?

Kadin 17-02-23 09:35

Hamile olan kadının idrarı nasıl olur? Gebelikte idrar rengi ne olmalı?

Gebelik döneminde anne adaylarının sağlık açısından dikkat etmesi gereken birçok önemli nokta vardır. Bu önemli noktalardan biri idrar rengidir. Hamilelikte idrar rengi, anne adaylarının bilgi sahibi olması gereken konular arasında yer alır. Gebelik süresi boyunca idrar renginde olan değişimler, sağlık durumuyla ilgili önemli işaretler verebilir. Peki, hamile olan kadının idrarı nasıl olur?

Kadin 16-02-23 12:15

Geç anne olanlar dikkat! Gebelikte kanser riskini artırıyor

Günümüzde anne olma yaşı çok daha geç yaşlardan başlıyor. Kadınlar erken yaşta anne olmanın sorumluluğundansa daha geç yaşları tercih ediyorlar. Ancak geç anne olmak çeşitli sağlık sorunlarına neden oluyor. Gebelikte artan meme kanseri riskini artırıyor.

Kadin 12-10-22 09:45

Hamilelikte magnezyum eksikliği çocuğun gelişimini etkiliyor

Medipol Esenler Üniversite Hastanesi Kadın Doğum ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Zeynep Yılmaz: - "Gebelikte magnezyum düzeyi bebeğin gelişimi ve doğum sonrası büyümesinde önemli"

Yurthaber 14-09-22 10:43

Anne karnında kalp rahatsızlığı tespit edildi, takılan pille yaşama bağlandı

Diyarbakır'da anne karnında kalp ritminin düşük olduğu belirlenen Muhammed bebeğe, sezaryenle anne karnından alındıktan sonra geçici kalp pili takıldı - Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Serhat Ege: - "Gebelikte 18. ve 24. haftalarda yapılan kontrollerle kalp hastalıkları ve diğer hastalıklar tespit edilebilir. Aksi takdirde patolojik durum ortaya çıktığı zaman geç kalınmış olabilir"

Yurthaber 08-09-22 11:01

Dikkat edin! Düşüklerin en büyük sebebi

Anne adayları gebelik sürecinde oldukça zorlu aşamalardan geçebiliyorlar. Bazı etkenler gebelikte düşük ihtimalini artırıyor. Düşüğe neden olan en büyük neden arasında enfeksiyonlar bulunuyor. Uzmanlar gebelikte oluşan enfeksiyonlara karşı uyarıyor.

Kadin 29-08-22 16:32

Sakın ihmal etmeyin: Sonucu ölüm olabilir! Dış gebelik belirtileri nelerdir?

Gebelik kadınlar için oldukça stresli ve heyecanlı bir süreç. Bu süreçte doktor kontrolleri hayati önem taşıyor. Gebelikte yaşanan ufak sandığınız problemler çok ciddi sonuçlara yol açabiliyor. Fark etmediğiniz dış gebeliğin tedavi edilmemesi ölümcül sonuçlara neden oluyor.

Kadin 26-08-22 16:17

Belirtileri dikkate alın: Erken doğuma sebep olabilir! Erken doğum belirtileri nelerdir?

Hamilelik ve doğum süreci oldukça heyecanlı ve stresli olabiliyor. Anne adaylarının bu süreçlerde sağlıklarına ekstra dikkat etmeleri gerekiyor. Gebelikte yaşanan sağlık sorunları erken doğuma sebep olabiliyor. Uzmanlar anne adaylarını enfeksiyonlar ve erken doğum belirtileri hakkında uyarıyor.

Kadin 22-08-22 12:16

İnsülin direncine karşı kritik kurallar

Son yılların en popüler tıbbi terimlerinden olan insülin direnci, vücuttaki şekeri düzenleyen insülin hormonunun görevini yerine getirmekte güçlük çekmesi olarak tanımlanıyor. Ailesinde diyabet hastalığı sık görülenlerde, gebelikte kan şekeri yüksek olan kadınlarda, dört kilogramın üzerinde bebek doğuran kadınlarda, bel çevresi 80cm’nin üzerinde olan kadınlar ile 90 cm’nin üzerinde olan erkeklerde insülin direnci oluşuyor.

Haber 26-07-22 10:09

Gebelikte anne ve bebeğin sağlığı için doğru beslenme…

Anne adaylarının gebelik döneminde sağlıklarına ekstra dikkat etmeleri gerekiyor. Hamilelik sürecinde yapılanlar hem anneyi hem de bebeği etkiliyor. Her iki bireyin de sağlıklı olması için anne adaylarının doğru beslenme düzeni oluşturmaları gerekiyor. Sağlıklı beslenme ile bebek çok daha sağlıklı olarak dünyaya geliyor.

Kadin 17-05-22 11:45

Hamilelik döneminde artmaya başlıyor! Cilt lekelerinde dikkat edilmesi gerekenler

Hamilelik döneminde salgılanan hormonlar, cilt lekelerini tetikliyor! Gebelikte deri artan hormonlar dolayısıyla cilt oldukça hassaslaşır ve lekelenme riski artar. Alerji, sivilce, kaşıntı, deri çatlakları, eller ve ayaklarda kızarmalar, saç ve tırnaklarda değişiklikler, bazı deri hastalıklarında alevlenmeler görülebilir.

Kadin 04-05-22 15:59

Gebelikte kaç kilo alınması uygundur?

Anne adayları gebelikte ne kadar kilo almalıdır? Kâinatın altın kuralı burada da geçerlidir: ölçü. Yani sorunun cevabı ne az ne de çok olmalıdır. Peki az ya da çok tam olarak hangi değerleri tanımlamaktadır? Eğer gebelik öncesinde aşırı kilo ile başınız dertteyse, belki daha az kilo alarak gebeliği tamamlamanız gerekebilir. Bu nedenle eğer gebelik öncesi vücut kitle endeksi 25 ve üzerinde ise gebeliğiniz boyunca 7-10 kilo almanız yeterli olacaktır.

Haber 26-04-22 12:36

Gebelikte spor yapılabilir mi?

Gebelik sırasında egzersiz yapmak oldukça faydalıdır. Özellikle eğer sorunsuz bir gebelik geçiriyorsanız, riskli bir gebeliğiniz yoksa, gebelikte egzersiz yapmanız çok faydalı olacaktır. Fakat yine de ilk gebelik kontrolünüzde doktorunuza bu konuyu danışmanız faydalı olacaktır çünkü gebelikte spor yapılabilir mi sorusunun yanıtı kişiye göre değişebilmektedir. Doktorunuz size özel bazı önerilerde ya da uyarılarda bulunabilir.

Haber 12-03-22 10:48

Rahim tüplerinin tıkanması ciddi sorunlara yol açıyor

Rahim tüpleri olarak bilinen fallop tüpleri bazı nedenlerden ötürü tıkalı olabilir. Rahim tüpleri gebelik için gerekli işlemleri yapmakta rol oynar. Tıkalı rahim tüpleri gebelikte sıkıntı yaratabilmektedir. Rahim tüplerinin tıkalı olması ciddi sağlık sorunlarına neden olabilmektedir.

Kadin 16-02-22 14:29

Basit önlemlerle etkili korunma mümkün! Hamilelikte Omicron’a karşı 10 etkili öneri

Omicron tüm hızıyla yayılarak vaka sayılarının zirveyi görmesine neden olurken, anne adaylarında da görülme sıklığı bir hayli attı. Gebelikte fizyolojik sayılabilecek bazı kardiyovasküler sistem ve solunum yollarına ait değişimler, anne adaylarını bu enfeksiyona daha yatkın hale getirebildiğini belirtiyor.

Haber 26-01-22 07:19

Gebelik şekerinde takibi aksatmayın!

Gebelikte risk teşkil eden durumlar arasında yer alan şeker hastalığı konusunda uyarıda bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ulviye İsmailova, gestasyonelin gebelikte teşhis konulan şeker hastalığı olduğuna dikkat çekerek, kilo artışı takibinin önem taşıdığını söyledi. İşte detaylar...

Kadin 15-11-21 10:39

Gebelikte şeker hastalığı nasıl teşhis edilir?

Hamilelikte teşhisin konulduğu gestasyonel diyabet ile ilgili bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ulviye İsmailova, şeker hastalığı ile ilgili dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Görülme sıklığı yüzde 3 ile 6 olan gestasyonel gebeliğin, sonraki gebeliklerde de tekrarlama olasılığı oldukça yüksektir.

Kadin 02-11-21 09:37

Gebelikte tarama testi ne işe yarar?

Gebelik süreci, sağlıklı geçirildiği durumda büyük mutluluk yaşatan bir dönemdir. Ancak anne karnındaki fetusun sağlıklı olmama durumuna karşın gebelikte yapılan tarama testleri önem taşır. Normal kromozom sayısına sahip olmayan genetik bozukluğa sahip bebeklerin sağlık sorunları, tarama testleri ile saptanabilmektedir. Bu nedenle Üreme Tıbbı Cerrahisi Başkanı Prof. Dr. Recai Pabuçcu, gebelikte tarama testlerinin ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Kadin 19-10-21 08:58

Son Dakika: Koronavirüs aşı rehberi güncellendi! Hamilelere aşıda yeni tavsiye

Son dakika haberine göre Sağlık Bakanlığı, gebelerde koronavirüs aşısı uygulanma rehberini güncelledi. Rehberin konu ile ilgili güncellenen bölümünde, "Gebelikte inaktif ve mRNA aşısının uygulanmasına ilişkin veriler incelendiğinde gebelere aşı uygulaması tavsiye edilmektedir. Aşılar gebelik öncesinde ve gebeliğin başlangıcından itibaren her dönemde uygulanabilir" denildi.

Haber 12-10-21 15:46

Gebelikte diş sağlığı bebeğin gelişimini etkiliyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Diş Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Ceyda Gündoğdu: - “Anne adaylarının ağız hijyenindeki yetersizlikler sonucu bebeklerde düşük doğum ağırlığı ve erken doğum riski olabileceğini öne süren çalışmalar var"

Yurthaber 08-10-21 11:39