Glutensiz Diyetin Faydalari Haberleri

Hurmalı turta tarifi: Hurmalı turta nasıl yapılır?

Farklı lezzetler, atıştırmalıklar, glutensiz yiyecekler tüketmeyi ve denemeyi seviyorsanız hurmalı turta tarifimizi çok seveceksiniz. Sadece birkaç malzeme kullanarak yapabileceğiniz hurmalı turta tarifimiz sadece birkaç dakikanızı alacak. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 2024-03-08 02:52:06

Glutensiz beslenenler için alternatif yemek tarifi önerileri

Glutensiz bir diyet sürdürenler için lezzetli ve sağlıklı yemekler hazırlamak bazen zorlayıcı olabilir. Gluten içermeyen bir beslenme tarzı aslında birçok lezzetli alternatife kapı açar. Glutensiz beslenenler için alternatif yemek tarifi önerilerini derledik. Bu tarifler, hem besleyici hem de damak tadınıza hitap edecek şekilde tasarlanmıştır.

Yemek 2024-02-09 08:46:06

Kış aylarında metabolizmayı hızlandıracak beslenme uyarıları! Cayır cayır yağ yaktırıyor

Proteinler (et, tavuk, balık, yumurta, kurubaklagiller), yağlı tohumlar (badem, kabak çekirdeği, fındık), acı biber, kahve, yeşil çay, zencefil, kakao, sirke ve tarçın gibi gıdaların metabolizma hızını az da olsa artırmaya yardımcı olabileceğini ifade eden Uzman Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Ancak bu gıdaları daha çok tüketmek kilo vereceğinizi garanti etmez. Bu besinler, düzenli egzersizle birlikte kilo kaybını teşvik etmek için dengeli bir diyetin tamamlayıcısı olarak görülmelidir” dedi.

Kadin 2024-01-27 15:58:36

Gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz: Neredeyse sıfır kalori 10 besin!

Fazla kilolarından şikayetçi olanlar kalori alımını kontrol altında tutmaya çalışıyor. Bazı besinler neredeyse sıfır kalori içerir ve gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Bu besinler, sağlıklı bir diyetin önemli bir parçası olabilir. Yüksek lif, vitamin ve mineral içeriğiyle dikkat çeken ve neredeyse hiç kalori içermeyen bu 10 besin, sağlıklı beslenme konusunda büyük bir yardımcı olabilir.

Kadin 2023-12-01 11:03:09

5 ayda 22 kilo vermişti! Ata Demirer smokinli pozlarıyla gündem oldu

Şu sıralar Esra Bilgiç ile başrolde oynayacağı film için yoğun tempoda çalışan Ata Demirer smokin giyip pozlar verdi. Zayıflamasıyla gündeme gelen ve 5 ayda 22 kilo veren Ata Demirer'in pozlarına beğeni yağdı. İşte 5 ayda eriten diyetin sırrı...

Magazin 20-11-23 07:01

Yumurta diyetiyle kilo verilir mi? Yumurta diyeti nasıl yapılır?

Yumurta diyeti son dönemde popülerlik kazanan ve birçok kişi tarafından tercih edilen bir beslenme yaklaşımıdır. Yumurta, sağlıklı protein, vitamin ve mineral kaynağı olması nedeniyle birçok diyetin temelini oluştururken, yumurta diyeti bu besin öğesini odak noktasına alarak kilo kaybını desteklemeyi amaçlar.

Haber 31-10-23 23:17

İsveç diyeti nedir, nasıl yapılır? İsveç diyeti ile 1 haftada kaç kilo verilir?

Son zamanlarda popülerlik kazanan İsveç diyeti, hızlı kilo kaybı vaadiyle birçok kişinin dikkatini çekiyor. Ancak bu diyetin etkili ve sürdürülebilir bir seçenek olup olmadığı hala tartışmalı. İsveç diyetini anlamadan önce, bu konunun ne kadar bilimsel temele dayandığını ve potansiyel risklerini gözden geçirmekte fayda var.

Haber 31-10-23 23:00

Kilo vermek isteyenler dikkat! Bunları sakın yapmayın, organ yetmezliğine yol açabiliyor

Kısa sürede hızla zayıflamak isteyen vatandaşlar çözümü sağlıksız diyetlerde arıyor. Fakat uzmanlar yanlış diyetin, organ yetmezliği başta olmak üzere birçok sorana neden olabileceğini belirtiyor. İşte kilo vermek isterken sağlığınızdan olmamanız için dikkat etmeniz gereken faktörler...

Haber 28-09-23 08:05

Basmati pirinç faydaları: Basmati pirinç neden sağlıklı, kalorisi düşük mü?

Basmati pirinç Hindistan ve Pakistan gibi Güney Asya ülkelerinin mutfağının vazgeçilmez bir parçasıdır ve dünya genelinde de popülerliği hızla artar. Bu özel pirinç çeşidi sadece benzersiz lezzeti ve kokusuyla değil aynı zamanda sağlık dostu özellikleriyle de dikkat çeker. Düşük kalori içeriği ve sağlık için önemli besin maddeleri ile dolu olan basmati pirinç sağlıklı bir diyetin vazgeçilmez bir parçası olabilir.

Haber 19-09-23 21:58

Malta eriğinin faydaları: Malta eriği meyvesi neye iyi gelir?

Malta eriği, besleyici özellikleri ve lezzetli tadı nedeniyle popüler bir meyve olarak kabul edilir. Meyve, C vitamini, lif, folik asit ve potasyum gibi önemli besin maddeleri içerir. Bu nedenle, sağlıklı bir diyetin bir parçası olarak tüketilmesi önerilir. Ayrıca, Malta eriği meyvesinin çekirdeklerinden elde edilen yağ, kozmetik ürünler ve cilt bakımında kullanılan doğal bir bileşen olarak da yaygın olarak kullanılır.

Haber 31-08-23 21:24

Erik kilo aldırır mı? Diyette kaç erik yenir?

Erik, yaz aylarında bol miktarda bulunan bir meyvedir. Antioksidanlar, lif ve C vitamini içeriğiyle bağışıklığı destekler, sindirime yardımcı olur. Erik yaz mevsiminde sofralarımızı renklendiren, hem lezzeti hem de sağlığa faydalarıyla popüler bir meyvedir. Özellikle diyet yapanlar için, meyve seçimleri büyük önem taşır. Erik, doğru şekilde tüketildiğinde kilo aldırmaktan ziyade, sağlıklı bir diyetin vazgeçilmez parçalarından biri olabilir.

Haber 30-07-23 19:06

Kinoa çayı faydaları nelerdir, ne işe yarar? Kinoa çayı nedir, nasıl tüketilir, zayıflatır mı?

Kinoa, Güney Amerika'nın And Dağları'ndan köken alan bir bitkidir ve son yıllarda dünya genelinde popüler hâle gelmiştir. Kinoa besleyici ve sağlıklı bir gıda olarak bilinir ve birçok vitamin, mineral, protein ve lif kaynağıdır. Kinoa, glutensiz bir tahıldır ve bu nedenle çölyak hastaları ve gluten intoleransı olan kişiler tarafından tüketilebilir. Ayrıca düşük glisemik indeksi nedeniyle, kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olabilir. Peki, kinoa çayı zayıflatır mı?

Haber 08-05-23 13:17

Keçiboynuzu tozu faydaları nelerdir, ne işe yarar? Keçiboynuzu tozu boy uzatır mı, kilo aldırır mı?

Keçiboynuzu tozu son yıllarda popüler bir besin takviyesi hâline gelmiştir. Keçiboynuzu ağacının meyvesinden elde edilen bu toz, yüksek lif ve antioksidan içeriği nedeniyle sağlıklı bir diyetin bir parçası olarak kullanılabilir. Smoothie'lerde, yoğurtta, tatlılarda veya diğer yiyecek ve içeceklerde yerini alan keçiboynuzu tozunun faydaları oldukça fazladır. Peki, keçiboynuzu tozu faydaları nedir, kilo aldırır mı?

Haber 20-04-23 10:32

Çölyak hastaları bulunmaz nimet! Greçka Pilavı nasıl yapılır? İşte Greçka Pilavı tarifi ve malzemeleri

Karabuğday olarak da bilinen greçka, özellikle Rus mutfağında çok önemli bir yeri olan protein deposu bir gıda. İsmi nedeniyle tahıl zannedilse de aslında tahıl olmayan greçka yapısında gluten bulundurmadığı için glutensiz beslenenlerin ve çölyak hastalarının favorilerinden. Peki, Greçka Pilavı nasıl yapılır? İşte Greçka Pilavı tarifi ve malzemeleri...

Yemek 19-04-23 17:25

Zeytinyağının faydaları nelerdir, hangi hastalığa iyi gelir? Zeytinyağı nelere iyi gelir, aç karnına zeytinyağı içmenin faydaları nelerdir?

Zeytinyağı Akdeniz mutfağı için önemli bir bileşendir. Hem sağlık açısından hem de lezzeti açısından değerli olan zeytinyağı aynı zamanda birçok kültürde ritüel ve sembolik öneme sahiptir. Geleneksel olarak zeytin ağaçlarına "yaşam ağacı" denir ve zeytin dalı barışın sembolü olarak kabul edilir. Zeytinyağı birçok yemek tarifinde kullanılan ve sağlıklı bir diyetin önemli bir bileşenidir.

Haber 10-04-23 11:05

Kivinin faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Kivinin insan sağlığına yararları, kalorisi ve besin değeri nedir?

Kivi tropikal bir meyve olarak bilinir ve son yıllarda dünya genelinde popülerliği giderek artmıştır. Hem tatlı hem de ekşi bir lezzeti olan kivi lif, C vitamini ve antioksidanlar gibi birçok sağlık yararına sahiptir. Kivi yüksek besin değeri ve düşük kalori içeriği nedeniyle sağlıklı bir diyetin önemli bir parçasıdır. Bu meyve çoğunlukla Asya kökenli olsa da bugün dünya genelinde birçok farklı bölgede yetiştirilir. Kivi meyvesinde hangi vitamin var?

Haber 10-04-23 11:03

Binlerce kişi bugün bayram ediyor! Ünlü seks diyeti trendi 'No Nut November' son buldu

1 Aralık itibariyle büyük ses getiren seks diyeti trendi No Nut November son buldu. Trende katılan birçok sosyal medya kullanıcısı, deneyimlerini paylaşmak ve bir aylık diyetin bitişini kutlamak üzere soluğu sosyal medyada aldı. Kimileri gördükleri faydalardan bahsederken, kimileri de sürecin zorluğundan yakındı.

Trend 01-12-22 14:28

IF diyeti örnek menü listesi: Hangi yemekler yenir? Intermittent Fasting nedir, diyeti nasıl yapılır?

IF diyeti yani aralıklı oruç, vücudu dinlendirme yöntemi ile kilo verme ve beden sağlığını desteklemeye yarayan bir diyet türüdür. Intermittent Fasting diyeti, çok eski yıllardan günümüze gelen bir diyet metodudur. Intermittent fasting, tüm dünyada tercih edilen en popüler sağlık ve fitness trendleri arasında gösterilebilir. Yapılan birçok araştırma bu diyetin vücut ve beyin üzerinde güçlü olumlu etkileri olduğunu ortaya çıkarmıştır. Peki, IF diyetinde hangi yemekler yenir?

Haber 04-11-22 17:33

Sirtfood diyeti listesi örneği: Sirtüin diyeti nedir, nasıl yapılır, sirtfood içecek tarifi nedir?

Çağımızın en büyük problemlerinden biri de kilo sorunlarıdır. Fazla kilolarından kurtulmak isteyen insanlar sürekli bir arayış içindedir. Günümüzde bu problemlere çözüm üretmek üzere trend beslenme modelleri oluşturuluyor. Sirtfood diyet listesi son dönem oldukça popüler olan yağ yakımını hızlandıran bir diyet türüdür. Bu diyetin amacı kaloriyi kısıtlamak ve sirtüin proteininin aktivite olmasına yardımcı olan gıdaları tüketmektir. Sirtüin diyeti nedir, hangi yiyecekler yenir?

Haber 01-11-22 17:14

Popüler diyetlere karşı çok dikkatli olun

Yazın açık havada geçirilen uzun saatler, sosyal etkinlikler ve tatiller derken diyette ipin ucunu kaçırıp kilo almış olmaktan yakınanlar için diyete başlamanın tam zamanı. Ancak dikkat! Zayıflamak için yapılan diyetin mutlaka kişiye özel olması, internetten ya da arkadaş çevresindeki sohbetlerden duyulanlarla hareket edilmemesi gerekiyor.

Haber 28-10-22 22:59

Kısa Sürede Forma Girin! Ketojenik Diyet Nedir?

Dönem dönem bazı diyet çeşitleri ortaya çıkıyor ve oldukça popüler hale geliyor. Son zamanların popüler diyet çeşitlerinden biri de ketojenik diyet oluyor. Ketojenik diyetin geçmişi aslında çok eskilere dayanıyor. İlk kez 1921 yılında Russel Wilder tarafından ortaya atılan ketojenik diyet kavramı, günümüzde oldukça etkili kilo verme yolları arasında bulunuyor…

Haber 14-09-22 12:07

Formunu korumak isteyenlere özel dünya tatlısı tarifi! Şekersiz dünya tatlısı nasıl yapılır? İşte yapılışı ve malzemeleri...

Özellikle yaz aylarında tatlıseverlerin tercihlerinden olan dünya tatlısı, glutensiz ve kalorisiz olmasıyla hafif tatlı arayanların vazgeçilmezi oluyor. Metabolizmayı hızlandıran, gluten içermeyen ve vegan bir tatlı olarak tarif edilen dünya tatlısı, yapımı ve malzemeleriyle oldukça pratik şekilde hazırlanabiliyor. İşte formunu korumak isteyenlere özel dünya tatlısı tarifi!

Yemek 27-06-22 17:30

Kahvenin erkekler üzerindeki etkisi korkunç! Kalp krizini tetikleyebilir

Kolesterol, vücudun düzgün çalışması için ihtiyaç duyduğu yağlı bir maddedir. Yüksek kolesterol sağlık için zararlıyken düşük kolesterol de sağlık için zararlıdır. En faydalısı dengeli kolesteroldür. Kolesterolü dengede tutmanın yolu sağlıklı ve düzenli beslenmedir. Bilim insanları yakın zamanda bir diyetin kadın ve erkeklerde kolesterol düzeylerini nasıl etkilediğini keşfettiler.

Haber 12-05-22 09:48

Kendinizi üzmeyin! Kilo verebilmek için fizyolojik açlığınızı dinleyin

Bahar aylarıyla birlikte, pandemide alınan fazla kilolardan kurtulma arayışları da başladı. Kimileri bu uğurda şok diyetlere yönelmekten kaçınmazken uzmanlar, her diyetin kişiye özel olması gerektiğini, aksi taktirde sürdürülebilir olmayacağı gibi, şok diyetlerin sağlığı ciddi şekilde tehdit ettiğini vurguluyor. Peki bahar mevsiminde fazla kilolardan en sağlıklı şekilde nasıl kurtulunabilir?

Haber 22-03-22 11:24

Canan Karatay püf noktalarını tek tek açıkladı! Kilo vermemek mümkün değil

Obezite ile savaşta ülkemizde en çok sesi çıkan isimlerin başında olan Canan Karatay, sağlıklı bir bünye için sağlıklı bir diyet ve kilo kontrolüne büyük önem verilmesi gerektiğini her fırsatta vurguluyor. Son yılların en büyük sağlık sorunlarından olan obeziteye karşı etkili mücadele için yenilen yemek ve yiyeceklere dikkat edilmesi gerekiyor. Canan Karatay, sağlıklı bir diyetin püf noktalarını tek tek açıkladı...

Haber 15-03-22 09:44

Diyet hataları kilo vermeyi engelliyor! İşte en sık yapılan 8 diyet hatası

Kilo vermek isteyenlerin olmazsa olmazı diyetler bazen yanlışlarla dolu olabiliyor. Uzmana danışmadan kilo vermeye çalışan hemen herkes bazen yanlış fikre kapıldığından bazense fazlalıklarından hızla kurtulmak istediğinden hatalı yollara başvurabiliyor. Diyetin sürekliliğini de kıran bu durumlar, bazen kişilerde kilo vermekten çok almaya bile neden olabiliyor.

Haber 22-11-21 11:03

Sürdürülebilir diyetin püf noktaları! Pazartesi başlıyor, salı bitiyorsa...

Diyete başlarken çok istikrarlı olsak da çoğu kişi ikinci günü tamamlamadan vazgeçebiliyor. Peki sürdürülebilir diyet için nasıl hareket etmek gerekiyor? İşte Covid-19'la birlikte gelen kilolardan kurtulmak için diyette dikkat edilmesi gerekenler...

Haber 21-11-21 16:13

Bu tariflere bayılacaksınız! Hem ketojenik hem de doyurucu kahvaltılık tarifleri arayanlar buraya

Diyabet, Alzheimer, epilepsi hatta kanser gibi hastalıklarla savaşta bir adım öne geçmenizi sağlayan ketojenik diyet, zayıflamaya da yardımcı oluyor. Ketojenik diyetin kısıtlanmış listeleri gözünüzü korkutabilir ama merak etmeyin, hem damağınıza hitap edecek hem zayıflatacak ve sağlığınızı koruyacak kahvaltılık tarifleriyle yüzünüzü güldürmeye kararlıyız.

Yemek 11-11-21 00:31

Bilinçsiz diyet kilo vermeyi engelliyor! İşte sağlıklı diyet için 10 öneri

Yanlış diyetin sağlık sorunlarına yol açtığının altını çizen Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, bilinçsiz yapılan diyetlerden uzak durulması gerektiğini söyledi. Sağlıklı bir kiloya kavuşma hayallerini de suya düşüren bilinçsiz diyetler, yanlış yollara başvurmanın da önünü açıyor.

Haber 02-11-21 13:54

Yaşınıza göre hangi diyet size daha uygun? Doğru beslenme daha genç gözükebilirsiniz

Çoğu insanın yaptığı en büyük hata yaşına uygun olarak beslenmemektir. Kulaktan dolma bilgilerle oluşturulan beslenme programları sizlere yarardan çok zarar sağlar. Hiçbir insanın vücut sisteminin çalışması aynı olmadığı için bir diyetin herkese uygun olması mümkün değildir. Bu nedenle diyetisyen ve beslenme uzmanlarının hazırladığı kişiye özel diyet programlarının dışında belirlenen hatlarla beslenme düzeni oluşturmak daha sağlıklı olur.

Yemek 08-09-21 17:13

Bu belirtilerin kimse farkında değil! Gluten hassasiyetiniz olduğunu anlayamazsanız iş işten geçebilir...

Son yıllarda sıkça duyduğumuz kelimelerden biri gluten! Uzun zamandır tüm mecralarda glutensiz besin diyetlerini ve yeni beslenme alışkanlıklarını işitiyoruz. Peki glutensiz beslenmek neden bazılarımız için hayati önem taşıyor? Gluten hassasiyetinizi nasıl anlarsınız? Bu yazımızda gluten hassasiyeti belirtilerini ve bunu anlamanın yollarını sizler için derledik.

Haber 08-07-21 15:59

Diyette içilebilecek içecekler hangileri? Yasaklı içeceklerden uzak durun

Diyette içilebilen içecekleri bilmek tüketilebilecek yiyecekleri bilmek kadar önem taşır. Besin değerleri ya da içine ilave edilen ürünlerle fazla kalori alımına sebep olabilen içecekler diyetin baş düşmanları arasında yer alır. Bu nedenle diyet yaparken hangi içeceklerden uzak durulması gerektiğini ve içecekleri nasıl tüketmek gerektiğini bilmek oldukça önem taşır. Peki diyette içilebilecek içecekler nelerdir, hangilerinden uzak durmak gerekir? Uzman Diyetisyen Müge Güzey anlattı.

Haber 01-07-21 10:23

Glutensiz diyet zayıflamak için kullanılmalı mı?

Glutensiz diyet son yıllarda sıkça duyulan beslenme tipleri arasında yer alıyor. Birçok insan tarafından tercih edilen glutensiz diyetler yapılırken bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Bu da doktor kontrolü olmadan glutensiz beslenmenin doğru olup olmadığı sorusunu beraberinde getiriyor. Konuyla ilgili merak edilenleri açıklayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Tuba Kayan Tapan, gluten ve diyet hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 27-06-21 17:34

Kilo kaybını ve yağ yakımını hızlandıran 10 yiyecek!

Diyet denildiğinde çoğu kişinin aklına adeta işkenceye benzer bir açlık gelir. Kilo vermek için her zaman tüm yiyecek gruplarını kesmek ya da daha az yemek zorunda olmadığınızı biliyor musunuz? Sağlıklı bir diyetin anahtarını ise besleyici ve metabolizmayı hızlandıran doğru yiyecekler oluşturur.

Yemek 25-05-21 16:39

Çölyak hastaları, Gaziantep’e uğurlandı

Adıyaman’da çölyak hastaları Glutensiz Mutfak Projesi kapsamında Gaziantep’e uğurlandı.Adıyaman Çölyak Derneği tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünce kabul edilip mali destek almaya hak kazanan Glutensiz Mutfak Projesi kapsamında dernek üyeleri kabul edilen proje kapsamında, gastronominin merkezi Gaziantep’e gitti.Gaziantep’te glütensiz yemekleri ve ürünleri tatmak ve bu ürünler hakkında bilgi edinmek amacıyla Adıyaman Çölyak Derneği tarafından çölyak hastaları için günü birlik etkinlik düzenlendi.

Yurthaber 28-03-21 16:19

Çölyak hastalarına glutensiz gıda desteği

Evde bakım, giyim yardımı, hoşgeldin bebek gibi projelere imza atan Kayapınar Belediyesi bu kez çölyak hastalarına glutensiz gıda desteğinde bulundu.Diyarbakır’ın Kayapınar İlçe Belediyesi, sadece glutensiz gıda tüketmek zorunda olan çölyak hastaları için önemli bir hizmete imza attı.

Yurthaber 10-03-21 11:00

Diyette hatalı meyve tüketimine dikkat!

Diyet yapanlar için en zorlayıcı noktalardan biri şekerli besinleri kontrollü tüketmektir. Bunların en başında da meyveler gelir. İçindeki vitaminlerle bizler için sağlık deposu olsa da bilinçsiz tüketildiğinde yarardan çok zarar verir. Kilo vermeyi de engelleyerek yüksek şeker alımına sebep olabilen meyveleri kontrollü tüketmek diyetin en önemli parçalarındandır.

Yemek 05-03-21 17:03

Eyüpsultan Belediyesi çölyak hastalarına glutensiz erzak kolisi dağıttı

Eyüpsultan Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, özel beslenme gereksinimi duyan çölyak hastalarına 3 ayda bir gıda desteği sunuyor.Eyüpsultan Belediyesi, pandemi nedeniyle zor bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde sosyal belediyecilik anlayışıyla rutin çalışmalarına aralıksız devam ederken vatandaşları da bu zor günlerinde yalnız bırakmıyor.

Yurthaber 22-02-21 14:16

Kan grubuna göre diyet hurafesine dikkat!

Kan grubuna göre çıkarılan diyet listeleri, beslenme planları son yıllarda görmeye çok alıştığımız içerikler. Ancak sağlıklı beslenme ve diyetin ayrıştırılmaması gerektiği önemli bir gerçek ve bu noktada X, Y, Z diyetlerinin ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır. Sık sık gündeme gelen kan grubuna göre diyet listeleri ve kan grubuna göre beslenme ile ilgili merak edilenleri Diyetisyen Mehtap Yakut ile konuştuk.

Haber 03-02-21 09:27

Karabuğday çorbası nasıl yapılır? Nefis tarifi ile diyet yapanların vazgeçilmezi olacak

Dengeli ve sağlıklı beslenen herkesin sofrasında olması gereken karabuğday çorbası, kolay tarifinin yanı sıra faydaları ile de dikkat çekiyor. Şekeri dengeleyen, kötü kolesterolü düşüren karabuğday çorbası, glutensiz içeriği sayesinde alerjisi olan kişilerin rahatlıkla tüketebileceği bir çorbadır. Peki karabuğday çorbası nasıl yapılır? Diyet yapanlar için nefis tarifi ile karabuğday çorbası...

Yemek 01-02-21 13:58

Başkan Büyükgöz’den Glutensiz Yaşam Derneğine destek

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Glutensiz Yaşam Derneğini ziyaret ederek, glutensiz gıda kolisi yardımında bulundu.Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz Glutensiz Yaşam Derneğini ziyaret ederek, glutensiz gıda kolisi yardımında bulundu.

Yurthaber 14-01-21 16:41

Gaps diyetinin sağlığımız üzerindeki etkisi

Günümüzde GAPS diyetine dair birçok bilgi ve ön yargı bulunmaktadır. Peki, bu GAPS diyeti nedir? Vücudumuzda ne gibi değişikliklere yol açıp sağlığımızı nasıl etkilemektedir? Bağırsak sorunu yaşayan aynı zamanda psikolojik ve psikiyatrik sorunlar yaşayan bireylerin aynı zamanda otizmli kişiler üzerinde bu diyetin etkisini ve merak ettiklerinizi yazımızda inceleyelim!

Haber 30-12-20 13:57

Kolay mı kolay sağlıklı mı sağlıklı! Evde pirinç unu nasıl yapılır?

Glutensiz beslenen biriyseniz ya da bebeğinize sağlıklı tarifler yapmak istiyorsanız evde kendi pirinç ununuzu yapabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde paradan da tasarruf edeceksiniz.

Yemek 22-12-20 12:14

Tarsus’ta 60 bin glutensiz ekmek çölyak hastaları için ücretsiz dağıtıldı

Tarsus Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasınca, bir yılda 60 bin 150 adet glutensiz ekmeğin, ücretsiz olarak çölyak hastası vatandaşlara ulaştırıldığı bildirildi.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, bir sindirim problemi olarak tanımlanan çölyak hastalarının glutensiz gıdalarla beslenmesi gerekiyor.

Yurthaber 17-12-20 15:52

Talas’tan çölyak hastalarına gıda paketi

Talas Belediyesi, ilçede yaşayan çölyak hastalarına glutensiz gıda desteği sağlıyor.Düzenli aralıklarla devam eden destek kapsamında 100 aileye gıda paketlerinin teslimatı yapıldı.

Yurthaber 25-11-20 13:02

Çölyak hastalarına gıda yardımı

Haliliye Belediyesi, çölyakl hastaları için içerisinde glutensiz ekmek ve gıda malzemelerinin bulunduğu gıda kolilerinin dağıtımını gerçekleştirdi.Haliliye Belediyesi Sosyal Yardım İşlemleri Müdürlüğü, ilçede yaşayan çölyaklı vatandaşlar yönelik ücretsiz dağıtımını devam ettiren müdürlük, program dahilinde yürüttüğü gıda kolisi desteğini de devam ettiriyor.

Yurthaber 20-11-20 14:27

Mersin Ticaret Borsası

Glutensiz makarnanın kilogramı en yüksek 27,50 liradan işlem gördü

Yurthaber 11-11-20 14:16

Çocuklarda diyetin püf noktaları

Diyetisyen Merve Tuysuz, yağlı hazır gıdaların çocukların çabuk yağlanmasında rol oynadığını belirtti.Çocuklarda diyetin püf noktaları ile ilgili bilgiler veren MT Beslenme & Diyet Danışmanlık Merkezi Kurucusu Diyetisyen Merve Tuysuz, “Sağlıklı beslenmenin temelleri çocuklukta atılır” dedi.Çocukların genelde ergenlik çağında zayıflamaya çalıştığını ama yanlış beslenme yüzünden artık 8 yaşındakiler de diyet yaptığını ifade eden Diyetisyen Tuysuz, “Önemli nokta annelerin sağlıklı beslenmeyi öğrenmeleri gerekiyor.

Yurthaber 04-11-20 10:45

Çocuklarda diyetin püf noktaları

Diyetisyen Merve Tuysuz, yağlı hazır gıdaların çocukların çabuk yağlanmasında rol oynadığını belirtti.Çocuklarda diyetin püf noktaları ile ilgili bilgiler veren MT Beslenme & Diyet Danışmanlık Merkezi Kurucusu Diyetisyen Merve Tuysuz, “Sağlıklı beslenmenin temelleri çocuklukta atılır” dedi.Çocukların genelde ergenlik çağında zayıflamaya çalıştığını ama yanlış beslenme yüzünden artık 8 yaşındakiler de diyet yaptığını ifade eden Diyetisyen Tuysuz, “Önemli nokta annelerin sağlıklı beslenmeyi öğrenmeleri gerekiyor.

Yurthaber 04-11-20 10:45