Goji Berry Nasil Kurutulur Haberleri

Goji berry nasıl tüketilir? Goji berry meyvesi nasıl kullanılır, nasıl muhafaza edilir?

Son dönemlerde adından sıklıkla söz ettiren goji berry çok sık tercih edilen bir meyve hâline geldi. Goji berry meyvesi Tibet taraflarında mutluluk veren meyve olarak tarif edilirken ülkemizde de kurt üzümü olarak anılır. Goji berry meyvesi C vitamini ve lif açısından zengin, antioksidan kaynağı olarak bilinir. Günümüzde hem diyet programlarında hem de sağlıklı beslenme programlarında yoğun bir şekilde kullanılan goji berry meyvesi nasıl kullanılır?

Haber 2022-11-08 10:50:27

Goji berry yetiştiriciliği nasıl yapılır, karlı mı devlet teşviki var mı? Goji berry nasıl yetiştirilir?

Bahçenizde goji bitkileri yetiştirmek, bu ekşi ve lezzetli meyveden uzun yıllar boyunca yararlanmanın kolay bir yolu. Goji berry yetiştiriciliği hem kolay hem de verimi yüksek olmasından dolayı oldukça avantajlı. Peki, goji berry fidanı nasıl yetiştirilir? Goji berry yetiştirme şartları neler? Konuyla alakalı bilmeniz gerekenlere bu yazıda değindik!

Finans 2022-07-15 15:17:26

Yurt dışında gördü! Yetiştirmeye başladı! Yılda 300 bin TL...

Çorum’un Kargı ilçesinde yaşayan Kemal Dümenci, yurt dışında markette gördüğü 'goji berry' meyvesinin fidanlarını tarlasına dikerek üretime başladı. Dümenci, alım garantisi bulunan meyveden yıllık 300 bin liranın üzerinde gelir elde etmeyi hedefliyor. Kargı'da üreticilerin gelirinin büyük bir kısmını çeltik üretiminden kazandığını söyleyen Dümenci, ilaç sanayinde kullanılan goji berry'in 1 tanesinde 10 tane portakalın barındırdığı c vitaminin bulunduğunu söyledi.

Finans 2022-04-20 09:47:28

Arkadaşının tavsiyesiyle hobi olarak başladı, şimdi Avrupa'ya ihraç ediyor

Aksaray'da orman mühendisi arkadaşının tavsiye ettiği goji berry üreticiliğine soyunan Mehmet Çelik, Avrupa'ya yılda 25 ton meyve ihraç ediyor. Halk arasında kurt üzümü olarak bilinen goji berry meyvesinin üretimine ilk olarak 18 dekarlık alanda başladığını söyleyen Çelik, "Şu an 57 dekarlık arazide yaklaşık 25 ton goji berry meyvesi üretiyorum. Pandemiyle birlikte talep arttı. Toptancılar aracılığıyla ürünün büyük bir bölümünü Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz" dedi.

Haber 2021-10-11 11:15:48

Ankara'da yetişmez denilen bitkileri çiftliğinde üretip sergiliyor

Gölbaşı'ndaki arazisinde Japon kan çimi, cennet bambusu ve abelya gibi peyzaj çalışmalarında kullanılan bitkiler, aronya, goji berry, siyah ve kırmızı frenk üzümü, hünnap gibi aromatik meyveler ile ada çayı, sumak ve mentol gibi aromatik bitki yetiştiren Ankaralı çiftçi Mustafa Sami Barshan: - "Ankara çiftçisine tarımla ilgili neler yapılabileceğini, burada neler yetiştirilebildiğini göstermek amacıyla böyle bir koleksiyon çalışması yapmak istedim" - "Burada ilaç ve hayvan gübresi kullanmadan üretimimizi yapıyoruz. Enerjimizi dahi güneş ve rüzgardan alıyoruz"

Yurthaber 03-10-21 11:08

Hisarcık’ta goji berry’lerin gelişim ve durumları incelendi

Hisarcık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelince Karbasan köyünde goji berry tarla kontrolleri gerçekleştirildi.2020 yılı İl Özel İdaresi destekli Karbasan köyünde kurulan goji berry tarlaları İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelince gezilerek bitkilerin gelişim ve kış döneminde ki durumları incelendi.Tıbbi bitki olarak kullanımı antik Çin uygarlığına kadar dayanan ve kurt üzümü olarak da bilinen goji berry bölge için yeni bir bitki.

Yurthaber 19-03-21 11:00

Hisarcık’ta goji berry’lerin gelişim ve durumları incelendi

Hisarcık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelince Karbasan köyünde goji berry tarla kontrolleri gerçekleştirildi.2020 yılı İl Özel İdaresi destekli Karbasan köyünde kurulan goji berry tarlaları İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelince gezilerek bitkilerin gelişim ve kış döneminde ki durumları incelendi.Tıbbi bitki olarak kullanımı antik Çin uygarlığına kadar dayanan ve kurt üzümü olarak da bilinen goji berry bölge için yeni bir bitki.

Yurthaber 19-03-21 11:00

(Özel) MŞÜ’de ’Goji Berry’ yetiştiriciliği

Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) ilk defa ekimi yapılan Goji Berry bitkisiyle çiftçilere gelir sağlanması hedefleniyor.Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarımsal Araştırmalar Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve 5 il ile 3 üniversite tarafından yürütülmekte olan “Goji Berry” projesi kapsamında 3 çeşit “Goji Berry” bitkisi toprakla buluşturuldu.

Yurthaber 14-09-20 09:01

Bayburt’ta Kurt Üzümü bahçesinin kontrolü gerçekleştirildi

Alternatif kazanç sağlanması kapsamında, girişimci Hasan Aydın’ın Bayburt’un Darıca köyünde 10 dekar alana tesis ettiği Goji Berry (Kurt Üzümü) bahçesinin kontrolü, Tarım ve Orman İl Müdürü Selami Ersen eşliğinde Tarım Müdürlüğü teknik personellerince gerçekleştirildi.Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen, “Goji Berry (Kurt Üzümü) kuvvetli bir antioksidan olduğu için Asya’da tıp alanında daha uzun yaşamaya katkısı olabileceği düşünüldüğü için nesillerce kullanılmıştır.

Yurthaber 12-09-20 14:37

Goji Berry: Faydaları nelerdir, nasıl tüketilir?

Dünya genelinde wolf berry olarak bilinen goji berry, ülkemizde kurt üzümü olarak biliniyor. Ana vatanı Tibet olan goji berry, 6000 yıllık tarihe sahip. Tibet'ten başlayarak yüzyıllardır dünyaya yayılmış ve Türkiye'nin de içinde bulunduğu pek çok ülkede yetiştiriliyor.

Haber 24-06-20 10:49

Zayıflama için goji berry nasıl kullanılır?

Pek çok bitki uzmanı ya da doğal yöntemlerle kilo verdiren diyetisyen, beslenme programlarına goji berry meyvesini dahil ediyor.

Kadin 23-06-20 13:55

Hisarcık’ta çiftçilere 6 bin 475 Goji Berry fidanı dağıtıldı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 5 çiftçiye 25 dekar alanda yetiştirilmek üzere 6 bin 475 adet Goji Berry fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması projesi kapsamında, İl Özel İdare bütçesi ile hazırlanarak temin edilen 6 bin 475 adet Goji Berry (Kurt Üzümü) fidanı Karbasan köyü üreticilerine teslim edildi.İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü hizmet binası bahçesinde düzenlenen fidan dağıtım törenine, Kaymakam Buğra Karadağ, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, AK Parti İlçe Başkanı Ali Var, Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çalışkan, İl Genel Meclisi üyeleri Mustafa Şen ve İbrahim Kılıç ile çiftçiler katıldı.Hazırlanan proje nedeniyle İl ve İlçe Tarım teşkilatı personellerine teşekkür eden Kaymakam Buğra Karadağ, tarıma ayrılan ödenek ve desteklerinden dolayı, Vali Ömer Toraman’a, İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerine, çiftçiler adına ayrıca teşekkür etti.Türkiye’de olduğu gibi Kütahya’da da Goji Berry yetiştiriciliğinde bir artış gözlendiğini belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, yüksek antioksidanlı gıdalardan biri olan kurt üzümünün besleyici ve iyileştirici özelliğinden dolayı tüketiminin giderek arttığını belirtti.

Yurthaber 05-06-20 11:52

Goji berry nedir, goji berry meyvesinin faydaları nelerdir?

Sağlıklı beslenmeyi yaşam biçimi haline getirenler beslenmelerine goji berry'i ekliyor. Çin tıbbında uzun zamandır yer alan goji berry, kanserden kalp hastalıklarına kadar koruma sağlıyor. Sağlıklı atıştırmalık olan goji berry faydalarını uzmanından aktaracağız. "Goji berry nedir, goji berry meyvesi faydaları nedir?" Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Akgül anlatıyor.

Yemek 05-12-19 12:16

Bunu kimse yemez dediler, şimdi talebe yetişemiyor

Fransa'da geçirdiği beyin kanaması sonucu bir dönem sağ tarafı felç olan gurbetçi Ayten Çot, şifa niyetine tattığı "goji berry" meyvesinin hem üreticisi hem de ihracatçısı oldu - Üretici Çot: - "Goji berry'yi ilk getirdiğimde 'Bu ne böyle, hiç kimse bunu bilmez, yetiştirmez, yemez' gibi tepkiler aldım. Yılmadan, usanmadan tanıtmaya, anlatmaya ve yemeye devam ettim" - "Yeterli üretim olmadığından dolayı Fransa'nın talebini zor karşılıyoruz. Şimdilik Almanya, Hollanda ve İsveç'ten gelen talepleri değerlendiremedik"

Yurthaber 06-11-19 11:05

Şifa niyetine yediği 'goji berry' meyvesinin üreticisi oldu, şimdi talebe yetişemiyor

Fransa'da geçirdiği beyin kanaması sonucu bir dönem sağ tarafı felç olan gurbetçi Ayten Çot, şifa niyetine tattığı 'goji berry' meyvesinin hem üreticisi hem de ihracatçısı oldu. 'Bunu kimse yemez' dediler, Türkiye'nin değişik bölgelerinde goji berry bahçeleri kurdu.

Finans 06-11-19 11:05

Kiraladıkları 10 dönüm arazide ’Goji Berry’ meyvesi yetiştiriciliğine başladılar

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde kiraladıkları 10 dönüm araziye şifalı Goji Berry meyvesi diken İsmail Yaldız ve Süleyman Taşdemir bazı fidanların ilk yıl meyve vermesinden memnun olduklarını ifade ettiler.İlçede ilk defa “Goji Berry” diğer adıyla Kurt Üzümü yetiştiriciliğine başladıklarını belirten İsmail Yaldız,” Antalya’dan temin ettiğimiz ve dikimini gerçekleştirdiğimiz fidanların bazılarından ilk yıl olmasına rağmen ürün almaya başladık.

Yurthaber 28-10-19 11:52

Urla’da ‘Goji Berry’ üretimi artıyor

Daha önce Zeytinler ve Kalabak Mahallesi’nde ‘Goji Berry’ dikimi gerçekleştiren Urla Belediyesi, alınan olumlu sonuçların ardından Birgi Mahallesi’nde 190 adet fidan dikimi yaptı.Urla ilçesinde, Zeytinler ve Kalabak Mahallesi’nde ‘Goji Berry’ meyvesinin dikimi yapılmış ve belediye tarafından dikilen fidanlar sonucunda olumlu sonuçlar alınmıştı.

Yurthaber 28-10-19 10:56

Simav’da ’Goji Berry’ projesi

Kütahya’nın Simav ilçesinde Ziraat Odası Başkanlığı tarafından, ‘Tarla Günleri’ etkinliği düzenlendi.

Haber 17-09-19 11:08

Simav'da vişne ve kiraz yerine goji berry

KÜTAHYA'nın Simav ilçesine bağlı Çakırlar köyünde Ziraat Odası'nın önderliğinde deneme üretiminde başarılı sonuç alınan ve vatandaşlar arasında kurt üzümü olarak bilinen 'goji berry'nin tanıtımı için tarla günü etkinliği düzenlendi.

Haber 17-09-19 10:41

Aksaray'dan Avrupa ülkelerine 'goji berry' gönderiyor

Orman mühendisi arkadaşının tavsiyesiyle hobi olarak başladığı, Türkiye'de halk arasında "kurt üzümü" ya da "mutluluk meyvesi" olarak bilinen "goji berry"i üreten Mehmet Çekil, Avrupa'dan gelen taleplere yetişmeye çalışıyor.

Finans 16-09-19 15:03

Aksaray'dan Avrupa ülkelerine goji berry gönderiyor

Hasan Dağı eteklerindeki köyünde arkadaşının tavsiyesiyle hobi amaçlı başladığı, Türkiye'de halk arasında "kurt üzümü" olarak bilinen "goji berry"i üreten Mehmet Çekil, Avrupa'dan gelen taleplere yetişmeye çalışıyor - Çekil: "Şu an elimizdeki ürün talebe yetmiyor. İtalya, Belçika, Almanya, İngiltere ve İspanya gibi ülkelerden ciddi talepler alıyoruz"

Haber 16-09-19 12:15

Aksaray'dan Avrupa ülkelerine goji berry gönderiyor

Hasan Dağı eteklerindeki köyünde arkadaşının tavsiyesiyle hobi amaçlı başladığı, Türkiye'de halk arasında "kurt üzümü" olarak bilinen "goji berry"i üreten Mehmet Çekil, Avrupa'dan gelen taleplere yetişmeye çalışıyor - Çekil: "Şu an elimizdeki ürün talebe yetmiyor. İtalya, Belçika, Almanya, İngiltere ve İspanya gibi ülkelerden ciddi talepler alıyoruz"

Yurthaber 16-09-19 12:15

Şifa niyetine goji berry yetiştiriciliğine başladı

Elazığ'da babasının köyde uzun yıllar arpa ve buğday ektiği araziye halk arasında "kurt üzümü" olarak bilinen Tibet orijinli 1400 kök goji berry bitkisi eken kamu görevlisi Rahmi Durmuş, elde ettiği ürünleri şifa niyetine çevresindeki insanlara dağıtıyor - Durmuş: "Bu üründen hem ailem hem de çevremdeki insanlar faydalansın diye yetiştiriciliğine başladım" - "Goji berrynin faydalı olduğu düşüncesiyle aileme, çevremdeki insanlara ve bahçemizi yerinde gelip görüp ziyaret edenlere şifa niyetine tüketmeleri için veriyorum" - Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan: "Goji berry meyvesi, doğru iklim bölgesinde yetiştirildiğinde çok karlı bir yatırım olacaktır"

Haber 15-09-19 13:33

Aksaray’ın Oscar kalite ödüllü goji berry’si dünyaya ihraç ediliyor

Aksaray’ın Hasan Dağı eteklerinde yetiştirilen ve faydası saymakla bitmeyen 2017 Oscar kalite ödüllü goji berry, Aksaray’dan tüm dünyaya ihraç ediliyor.

Haber 25-08-19 11:03

Aksaray'ın goji berry'si dünyaya ihraç ediliyor

Aksaray’ın Hasan Dağı eteklerinde yetiştirilen ve faydası saymakla bitmeyen 2017 Oscar kalite ödüllü goji berry, Aksaray’dan tüm dünyaya ihraç ediliyor. Ana vatanı Tibet olan ve Türkiye’de "kurt üzümü" olarak bilinen goji berry'nin çiçeğinden dallarına kadar her şeyi çeşitli gıda maddesi olarak tüketiliyor.

Finans 25-08-19 11:01

Simav'da 'goji berry' deneme dikimi yapıldı

 KÜTAHYA'nın Simav ilçesi Çakırlar köyünde kiraz ve vişneye alternatif 'goji berry' (kurt üzümü) deneme dikimi yapıldı.

Haber 22-06-19 16:26

Goji Berry hasadı için gün sayılıyor

Anavatanı Tibet olan ancak Sivas’ın iklimini çok seven Goji Berry hasadı için Sivas’ta gün sayılıyor.Sivas’ta Göktuğ Yıldız isimli girişimci tarafından deneme üretimi yapılan Goji Berry bitkisinde beklenilenin üzerinde gelişim kaydedildi.

Haber 17-06-19 15:09

Tüm gün bilgisayar başında çalışıyorsanız bu meyveye ihtiyacınız var!

Geleneksel Çin tıbbında yaklaşık olarak 2000 yıl boyunca kullanılan goji berry, inanılmaz güçlü bir vitamin ve mineral deposudur. Yağ yakımını hızlandıran bu sihirli meyve özellikle sabahtan akşama kadar oturarak çalışanların hayatını kurtarır. Üstelik tek faydası yağ yakmak değil!

Yemek 17-01-19 14:56

Goji berry yetiştiren çift, siparişlere yetişemiyor-2

AYDIN'ın Kuyucak ilçesinde, 'kurt üzümü' olarak bilinen, ana vatanı Tibet olan goji berry'yi yetiştiren Gülperi- Kerim Saatçioğlu çifti, artan sipariş taleplerine yetişemez hale geldi.

Haber 12-10-18 09:59

Goji berry yetiştiren çift, siparişlere yetişemiyor

AYDIN'ın Kuyucak ilçesinde, 'kurt üzümü' olarak bilinen, ana vatanı Tibet olan goji berry'yi yetiştiren Gülperi- Kerim Saatçioğlu çifti, artan sipariş taleplerine yetişemez hale geldi.

Haber 12-10-18 09:58

Goji berry yetiştiren çift, siparişlere yetişemiyor

AYDIN'ın Kuyucak ilçesinde, 'kurt üzümü' olarak bilinen, ana vatanı Tibet olan goji berry'yi yetiştiren Gülperi- Kerim Saatçioğlu çifti, artan sipariş taleplerine yetişemez hale geldi.

Haber 12-10-18 09:35

Bir avuç yetiyor: Cinsel gücün kaynağı işte bu kırmızı meyve

Tibet'in zirvelerinden toplanan Goji Berry meyvesi, Tibetliler tarafından yıllardır böbrek, karaciğer ve cinsel gücü tedavide kullanıyorlar. Gelin beraber inceleyelim.

Yemek 28-11-17 12:03

Hobi olarak başladılar, iki kardeş şimdi talebe yetişemiyor

Aksaray'da Hasandağı'nın eteğindeki köyde iş stresinden uzaklaşmak için hobi amacıyla goji berry yetiştiren iki kardeş, Türkiye'nin birçok yerinden gelen talebe yetişmekte zorlanıyor. Mehmet Çekil. "Bu yıl 3,5 goji berry hasat ettik. Geçen yıl bu sayı 1,5 ton civarındaydı. Şu an elimizdeki ürün talebe yetmiyor" dedi.

Finans 17-11-17 14:00

Mutluluk Meyvesi Goji Berry Van’da Üretildi

Anavatanı Tibet olan ve halk arasında ‘kurt üzümü’ ya da ‘mutluluk meyvesi’ olarak bilinen goji...

Yurthaber 10-08-17 12:30

Urla’da Goji Berry Zirvesi

İzmir’in Urla ilçesinde, son dönemlerde özelikle adı sıkça duyulan ve kentte yetiştirilmesi planlanan Goji Berry...

Yurthaber 01-03-17 11:04

Popüler Besinler Kinoa, Chia Tohumu Ve Goji Berry Hakkında Bilinmeyenler

Diyetisyen Şeyda Sular, kinoa, chia tohumu ve goji berry gibi popülerleşen besinlerle ilgili bilinmeyen noktaları...

Yurthaber 19-08-16 12:05

Tokat’ta Tıbbi Aromatik Bitki Projesi

Tokat’ta Tıbbi Aromatik Bitkilerde Fide-Fidan Üretiminin Gerçekleştirilmesi Projesi kapsamında asma, karadut fidanları ile goji berry...

Yurthaber 16-06-16 17:25

Çin’in Mutluluk Meyvesi Sarıgöl’de Yetiştirildi

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde bir çiftçi, Çin’in Urumçi şehrinde gördüğü Mutluluk Meyvesi olarak bilinen Goji Berry...

Yurthaber 29-04-16 17:34

Zayıflamak İsteyenlere ’goji Berry’

Son dönemlerde adı sıklıkla duyulan goji berry bitkisinin faydaları saymakla bitmiyor. Kuru üzüme benzetilen kırmızı...

Yurthaber 20-03-16 16:46

Bu Meyve Yağ Yakıyor, Nasıl mı?

Himalayalar'da bulunan goji berry, Çin, Moğolistan ve Tibet’te 6000 yıldır kullanılan bir meyve. Sağlığa birçok faydası olan goji berry, ülkemizde kurt üzümü olarak biliniyor. Kuvvetli bir antioksidan olan bu meyve; Çin’de tıp alanında 2000 yıldır kullanılıyor. Tibetliler ise yüzlerce yıldır goji üzümünden yapmış oldukları ilaçları kolesterol ve kan basıncını düşürmek için kullanmışlar.

Yemek 19-03-16 22:35

Goji Berry Bitkisi Hem Zayıflatıyor Hem De Gözleri Koruyor

Tekirdağ Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Tuğçe Ünlüdağ, “Kurt Üzümü” olarak...

Yurthaber 10-03-16 09:50

Kurt Üzümüne Yoğun İlgi

Dünyada "goji berry" ya da "wolf berry" diye bilinen kurt üzümünün Türkiye’de tercih edilmesindeki en...

Yurthaber 08-02-16 16:37

Goji Berrynin faydaları saymakla bitmiyor

Ülkemizde yeni duyulmaya başlayan Goji berry faydaları ile pek çok derde deva olabilecek nitelikte bir meyve. Goji berrynin faydalarını sizler için haberimizde derledik.

Haber 30-12-15 16:49

6000 yıllık kurt üzümü Goji Berry sağlık deposu!

Mutluluk kaynağı olarak bilinen kurt üzümü şifa deposu olarak biliniyor. 6000 yıldır kullanılan kurt üzümü diğer adıyla Goji Berry'nin anavatanı ise Tibet'tir. Tadı kiraz ve yabanmersinine benzeyen kurt üzümü genellikle kurutularak ya da goji suyu olarak tüketilir.

Kadin 28-12-15 12:31

Goji Berry Bitkisi Kanser Tedavisinde Etkili Oluyor

Kayseri’de Goji Berry bitkisi yetiştiren Dahiliye Uzmanı Doç. Dr. Nuh Mehmet Büyükberber, bitkinin antioksidan yönünden...

Yurthaber 02-11-15 11:20

Kurt Üzümü Birçok Hastalığa İyi Geliyor

Konya’nın Beyşehir ilçesinde görev yapan ortaokul müdürü Metin Yılmaz, dünyada Goji Berry olarak bilinen Türkiye’de...

Yurthaber 27-10-15 16:02

Kurt Üzümü, Sağlık Kaynağı

Anavatanı Tibet olan, kurt üzümü ya da mutluluk meyvesi olarak da bilinen "goji berry''nin içerdiği polisakkaritler ve güçlü antioksidanlar sayesinde serbest

Yurthaber 04-05-14 09:35

Alanya Cezaevi'nde Goji Berry Üretimine Geçildi

Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi arazisine 5 bine yakın zeytin, keçi boynuzu, muz,...

Yurthaber 16-12-13 15:29

Armutlulu Çiftçilere 6 Bin 500 Goji Berry Fidanı Dağıtıldı

Halk arasında kurt üzümü olarak bilinen 'goji berry'nin Yalova'da yaygınlaştırılması için Armutlu ilçesinde fidan dağıtıldı.Fidan...

Yurthaber 07-11-12 17:58