Hamilelikte Akinti Neden Olur Haberleri

Muhasebecinin bir anlık dalgınlığı 1 milyon TL zararına neden oldu

Eskişehir’de bir anlık dalgınlık sonrası toplam 1 milyon TL değerindeki evraklarını kaybeden muhasebeci Filiz Şen, “1 milyona yakın zararım var. 1 ay meslek men cezası veriyorlar, 1 ay hapis kararı var. Eğer vicdanlıysanız ne olur geri getirin. Çünkü onlar resmi kayıtlar. Onlar onun işine yaramaz” dedi.

Yurthaber 2024-03-27 11:02:57

İftar sofrasında bulundurmadan önce bir kez daha düşünün! 'Vücuda zarar veren maddelerle dolu'

Ramazan sofralarında su ihtiyacını asitli içeceklerle gidermenin daha tehlikeli durumlara yol açtığını söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, “İftar sofralarındaki asitli içecekler, şeker ve vücuda zarar veren maddelerle dolu. Düzenli tüketimi diyabet riskinin artırır, kalp ritmini bozar. Ayrıca çabuk doymaya, gaz ve şişkinliğe neden olur” uyarısında bulundu.

Yemek 2024-03-23 09:57:21

Oruçluyken ağız kokusu neden olur, nasıl giderilir? Sahurda ne yersek ağzımız kokmaz?

Oruç tutmak dinde önemli bir ibadet ve önemli bir manevi deneyimdir. Ancak birçok insan oruç tutarken ağzın kokması gibi rahatsız edici durumlarla karşılaşabilir. Bu durum çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir. Peki, oruçluyken ağız kokusu neden olur, nasıl giderilir?Sahurda ne yersek oruç tutarken ağzımız kokmaz?

Haber 2024-03-13 19:35:02

'Ağrısız hareket etmek için en basit önlem' diyerek açıkladı! Eklem ağrılarınızın sebebi bu olabilir

Suyun insan sağlığı için önemi ve faydaları hakkında uyarılarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Betül Yurdakul, “Eklem aralıklarında kayganlığı sağlayan sıvı bileşeninde de su bulunur. Yeterince su içmediğimizde eklem arası sıvılarla birlikte eklem kayganlığı da azalır. Bu da eklem ağrılarına, hareket sırasında eklemlerden ses gelmesine neden olur. Tedavi edilmezse eklem yüzeyleri aşınıp kalıcı eklem bozuklukları oluşabilir. Ağrısız hareket etmek için su içmek en basit önlem” dedi.

Kadin 2024-02-21 17:31:30

Diğer Haber Etiketleri

Eskişehir iftar Ramazan gazlı içecek Oruç ağız kokusu böbrekler damarlar hücreler ilik sinirli yemek borusu zihin su eklem ağrısı kaçış sendromu Mehmet Ali Erbil auto Çiftçi nasıl yazılır tdk dudak hindi dudak kuruluğu neden olur dudak kuruması dudak kuruması neden olur aloe vera sade yağ hindistan cevizi yağı src 1 nedir src 2 nedir src belgesi Kawasaki diyafram ağrısı beyincik stil nefes darlığı nefes darlığı nasıl geçer nefes darlığına kesin çözüm nefes darlığına ne iyi gelir gece terlemesi neden olur mon ne yapılır gece terlemesi kadınlarda gece terlemesi graves hastalığı hpv testi nasıl yapılır hpv testi hpv alara yerleşme kanaması gebelikte yerleşme kanaması kaçıncı haftada olur bakteriyel vajinozis vajina kaşıntısı vajinada kaşıntı neden olur vajina kaşıntısına ne iyi gelir cinsi iltihap isim isimleri sperm kramp krampa ne iyi gelir çiftler ense genital bölge cinsel ilişki kasıklarda ağrı neden olur hpv aşısı hpv aşısı nedir parkinson crohn hastalığı gül hastalığı behçet hastalığı fil hastalığı fil hastalığı nedir omuz ağrısı bağırsak ağrısı yağ bezesi geğirme imposters maladaptive daydreaming tırnak göz tansiyonu göz tansiyonu belirtileri göz tansiyonu neden olur uyuz uyuz hastalığı uyuz hastalığı nasıl bulaşır uyuz hastalığı nasıl geçer boğaz kulak ağrısı diş eti bademcik kaburga kaburga ağrısı sağ kaburga ağrısı bedelli askerlik Yaşar Güler Fatih Altaylı libido nedir libido yükselmesi libido deprem nedir mantar semen cinsel Rahim hastalık

Kaçış Sendromu nedir, neden olur? Kaçış Sendromu belirtileri

Kaçış Sendromu nadir görülen ve hâlâ anlaşılması gereken bir tıbbi durumdur. Bu neden ile Kaçış Sendromu belirtileri olan kişilerin uzman bir sağlık ekibinden destek alması ve tedavi edilmesi önemlidir. Kaçış Sendromu'nun bilinmesi, hızlı tanı ve etkili müdahale ile hastaların hayatını kurtarabilir ve yaşam kalitesini artırabilir.

Haber 17-02-24 14:34

Auto-Brewery sendromu nedir, neden olur? Auto-Brewery sendromu belirtileri ve tedavisi

Auto-Brewery Sendromu nadir görülen ancak oldukça ilginç bir tıbbi durumdur. Bu sendrom sindirim sistemindeki mayaların aşırı miktarda alkol üretmesi sonucu ortaya çıkar ve kişinin vücudu kendi kendine alkol üretir. Peki, alkol tüketmeden sarhoş olma sendromu olarak da tanımlandığı görülen Auto-Brewery sendromu nedir ve neden olur, belirtileri nelerdir?

Haber 17-02-24 14:23

Çiftçi nasıl yazılır? Çiftçi mi çifçi mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizdeki sözcükleri doğru yazmak ve ifade etmek son derece önemli bir konudur. Bireyler, kendini her konuda ifade edebilmek için kelimelere ihtiyaç duyar. Cümleleri anlamlı kılan kelimelerin hatalı yazılması ise anlamı net olmayan cümlelerin oluşmasına neden olur. Anlam bozulmalarını engelleyebilmek için kelimelerin doğru yazılışı hakkında bilgi edinmek gerekir. Yazımında çok fazla hata yapılan sözcüklerden biri çiftçi sözcüğüdür. Peki, çiftçi nasıl yazılır?

Egitim 16-02-24 02:24

Kışın çatlayan dudakların çaresi evinizde! Dudakları neme doyuran doğal yöntem

Kışın soğuk ve kuru havası, dudaklarımızın çatlamasına ve kurumasına neden olabilir. Neyse ki, bu sorunu evinizde çözebileceğiniz doğal yöntemler mevcut. Bal, hindistancevizi yağı gibi evinizde bulunan malzemelerle dudaklarınıza ihtiyacı olan nemi kazandırabilirsiniz. Doğal yağlar dudakları nemlendirirken, su tüketimi de dudakların sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Bu basit adımlarla, kışın çatlayan dudaklarınızı rahatlatmak mümkün.

Kadin 10-02-24 11:16

SRC belgesi nedir, nasıl alınır? SRC çeşitleri nelerdir?

Hem yurt içinde hem de yurt dışında sürücülerin güvenli bir şekilde yolcu ya da yük taşıması hakkında standartlar oluşturabilmek ve bu standartların uygulanabilmesini sağlayabilmek için çeşitli yeterlilikler belirlenmiştir. Sürücülerin, taşıdıkları yolcuların hem can hem de mal güvenliklerini sağlamak amacı da taşıyan çeşitli kurallara uymaması ise ihlal edilen kural doğrultusunda cezai yaptırımlara neden olur.

Haber 05-02-24 20:43

Kawasaki hastalığı nedir, neden olur? Kawasaki hastalığı nasıl anlaşılır?

Kawasaki hastalığı genellikle 5 yaşın altındaki çocukları etkileyen nadir görülen bir inflamatuar hastalıktır. Bu hastalık genellikle ateş, deri döküntüleri, gözlerde kızarıklık, ağız içinde şişlik ve lenf düğümlerinde büyüme gibi belirtilerle kendini gösterir. Kawasaki hastalığı kalp damarlarını etkileyebilir ve bu nedenle tedavi edilmezse kalp sorunlarına neden olabilir.

Haber 29-01-24 16:37

Diyafram felci nedir? Diyafram felci nasıl ve neden olur? Diyafram felci belirtileri ve tedavisi

Diyafram felci vücutta bulunan diyafram adlı kasın normal fonksiyonlarını kaybetmesi durumunu ifade eder. Diyafram kası solunum sürecinde önemli bir rol oynar. Bu kas, akciğerlere hava girişini kontrol eder. Diyafram felci genellikle frenik sinirin hasar görmesi sonucu ortaya çıkar ve solunum sistemi üzerinde ciddi etkileri olabilir.

Haber 29-01-24 16:21

NCL hastalığı (beyincik erimesi) nedir, belirtileri nelerdir? NCL hastalığı ölümcül müdür?

NCL, beyincik erimesi olarak bilinen bir grup nadir genetik bozukluğu ifade eder. Bu hastalık genellikle çocukluk döneminde başlayan ilerleyici bir nörolojik bozukluğu tanımlar. NCL hastalığı beyincik adı verilen bir bölgede anormal bir birikimle karakterizedir. Peki, NCL hastalığı nedir, neden olur?

Haber 29-01-24 15:15

Stil nasıl yazılır? Stil mi sitil mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizdeki sözcükleri doğru yazmak ve telaffuz etmek oldukça önemli bir konudur. İnsanlar, kendilerini her konuda anlaşılır bir şekilde ifade edebilmek için sözcükleri kullanırlar. Cümleleri meydana getiren sözcüklerin hatalı yazılması, anlamı bozuk cümlelerin oluşmasına neden olur. Bundan dolayı sözcüklerin doğru yazımıyla ilgili bilgi edinmek gerekir. Yazımında sıklıkla hata yapılan sözcüklerden biri de stil sözcüğüdür. Peki, stil nasıl yazılır?

Egitim 28-01-24 17:09

Nefes darlığına ne iyi gelir? Nefes darlığı neden olur, nasıl geçer?

Nefes darlığı, pek çok kişinin çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle hayatında birkaç kez yaşadığı rahatsızlık veren bir durumdur. Nefes darlığı, akciğerlerin havayı çekerken zorlanması durumuna denilir. Sigara tüketen kişilerde daha çok görülen bir sağlık problemidir. Nefes darlığı sorunu yaşayan kişilere tıbbi ve bitkisel tedaviler önerilir. Peki, nefes darlığına ne iyi gelir? Nasıl geçer?

Haber 28-01-24 17:00

Geceleri 'İç çamaşırları ıslatacak derecede' terliyorsanız dikkat! Bu hastalığın habercisi olabilir 'Uykudan 2-3 saat önce...'

Pek çok insan gece terlemesinden şikayetçi. Gece terlemesinin, uykuda olan aşırı terleme durumu olduğunu belirten İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ramazan Coşkun “Gece terlemesi; reflü, diyabet, hormonal değişiklikler, enfeksiyon gibi problemler nedeniyle ortaya çıkabilir. Bunların dışında stres, nörolojik sorunlar gibi durumlar da gece terlemesine neden olabilir” dedi. Peki, kadınlarda gece terlemesi sebepleri neler? Gece terlemesi neden olur? Gece terlemesine karşı ne yapılır? İşte yanıtları...

Kadin 18-01-24 12:31

Ramsay Hunt Sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Ramsay Hunt sendromu neden olur?

Ramsay Hunt sendromu, yüz kaslarını etkileyen ve genellikle bir virüsünün neden olduğu bir enfeksiyonun komplikasyonu olarak ortaya çıkan dikkat çekici bir durumdur. Bu sendrom genellikle suçiçeği veya zona olarak bilinen hastalıkların bir sonucu olarak gelişir. Olağan dışı belirtileri ve etkileyici seyri ile bilinen Ramsay Hunt sendromu hastaları yüz felci, ağrı, kulak çınlaması ve diğer çeşitli semptomlarla karşı karşıya bırakabilir. Bu sendrom, Justin Bieber'ın hastalığı olarak da bilinir.

Haber 14-01-24 19:21

Graves hastalığı nedir, neden olur? Graves hastalığı belirtileri ve tedavisi

Graves hastalığı tiroid bezinin aşırı aktif olmasına neden olan otoimmün bir bozukluktur. Bu hastalık genellikle genç yetişkinlerde ve kadınlarda daha sık görülür. Graves hastalığında tiroid hormonlarının aşırı üretilmesine bağlı olarak bir dizi semptom ortaya çıkar. Graves hastalığı sadece fiziksel sağlığı etkilemek ile de kalmaz, aynı zamanda hastaların günlük yaşamında da önemli değişikliklere neden olabilir. Peki, Graves hastalığı nedir ve neden olur, belirtileri ve tedavisi nelerdir?

Haber 14-01-24 16:59

HPV testi nedir, nasıl ve nerede yapılır? HPV testi ve smear arasındaki fark

HPV, Human Papilloma Virus anlamına gelir. Genellikle cinsel birleşme yoluyla bulaşır. Kadınlarda genital siğil, rahim ağzı kanserine sebep olabilmektedir. Erkeklerde ise penis, skrotum (yumurtalık) ve anüs etrafı kanserlerinin oluşumuna neden olur. HPV yaygın ve kolay bulaşan bir enfeksiyon türüdür. 100’e yakın türü bulunur. HPV’nin serviks (rahim ağzı) kanserine sebep olabilen türleri, risk oranı yüksek türlerdir. Bu nedenle, HPV- DNA Testi yapılmalıdır. Peki HPV testi nasıl yapılır?

Haber 13-01-24 21:33

Yerleşme kanaması nedir? Yerleşme kanaması neden olur?

Gebelik başlangıcında beklenmeyen kanamalar anne adaylarının korku yaşamasına neden olabilir. Sağlıklı ve hamile olmayan kadınlar düzenli olarak regl olur. Her kadının regl kanaması ve oranı farklıdır. Bazıları daha erken regl olurken bazılarında ise bu düzenli olarak seyreder. Hamilelikte adet kanamaları kesilir. Ancak hamilelik esnasında üreme sistemini ilgilendiren bazı kanamalar meydana gelebilir. Peki, yerleşme kanaması nedir?

Kadin 13-01-24 21:31

Vajinada kaşıntı neden olur, nasıl geçer? Vajina kaşıntısı tehlikeli mi?

Kadınların en çok şikayet ettiği rahatsızlıkların başında gelen vajina kaşıntısının pek çok nedeni olabilir. Vajinal kaşıntıya, menopoz, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, mantar, kimyasallar ve bunun gibi pek çok sorun sebep olabilir. Günlük yaşam konforunu yok eden vajina kaşıntısı neden olur, nasıl geçer?

Kadin 13-01-24 21:29

Sperm krampı nedir? Sperm krampı neden olur?

Cinsel birleşme esnasında şiddetli ağrı çekilmesi her cinsiyetten bireyin yaşayabileceği bir sorundur. Bu sorun cinsel yaşamı olumsuz yönde etkileyebilir ve bireyde kalıcı psikolojik sorunlara neden olabilir. Cinsel ilişkide ağrı yaşanması durumunda, kişiler ilişkiden kaçınmaya başlayabilir, iktidarsızlık sorunları yaşayabilir ve ilişkide gerginlik yaşayabilir. Peki, sperm krampı nedir?

Kadin 13-01-24 21:27

Cinsel ilişki sırasında ağrı nedir? Cinsel ilişki sırasında ağrı neden olur?

Cinsel birleşmeler sırasında tekrarlayıcı ve sürekli bir şekilde cinsel organlarda ağrı hissedilmesi durumuna cinsel ağrı bozukluğu veya disparoni adı verilir. Genital bölge ağrıları, kadın ve erkeklerin cinsel yaşamı ile birlikte sosyal hayatını da olumsuz etkiler. Herhangi bir sağlık sorununun tanısı ve tedavisi için bu konuda bilinçli olunarak, zaman kaybetmeden doktora başvurulması son derece önemlidir. Peki cinsel ilişki sırasında ağrı neden olur?

Kadin 13-01-24 21:25

HPV aşısı nedir, nasıl yaptırılır? HPV aşısı kimlere, kaç doz yapılır?

İnsan Papilloma Virüsü olarak adlandırılan HPV, sıklıkla cinsel yolla bulaşan bir DNA virüsüdür. HPV aşısı ise bu virüse karşı direnerek, etkili bir biçimde korunmaya yardımcı olur. Günümüzde adı sık sık geçen bu virüs; rahim ağzı kanserine, genital bölge siğillerine neden olduğu için, HPV aşısı olmak son derece önemlidir. Peki HPV aşısı nasıl yaptırılır?

Haber 13-01-24 21:19

Parkinson hastalığı nedir, neden olur? Parkinson hastalığı belirtileri ve tedavisi

Parkinson hastalığı, sinir sistemi üzerinde yaygın bir etkisi olan kronik ve ilerleyici bir nörolojik bozukluktur. Genellikle orta yaş ve sonrasında başlayan bu hastalık zamanla motor becerileri üzerinde olumsuz etkiler yaratır. Parkinson özellikle titreme, kas sertliği, yavaş hareket ve denge sorunları gibi karakteristik belirtilerle tanınır. Peki, parkinson hastalığı neden olur ve tedavisi var mı?

Haber 13-01-24 17:59

Crohn hastalığı nedir? Crohn hastalığı belirtileri ve tedavisi

Crohn hastalığı sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkiler yaratan, kronik bir iltihabi bağırsak hastalığıdır. Genellikle bağırsakların herhangi bir bölgesinde ortaya çıkabilen bu rahatsızlık, sindirim sistemi boyunca iltihaplanmaya ve dokularda hasara neden olabilir. Crohn hastalığı, yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir ve tedavi edilmediğinde komplikasyonlara yol açabilir. Peki, Crohn hastalığı nedir ve neden olur?

Haber 13-01-24 17:49

Gül hastalığı nedir? Gül hastalığı belirtileri ve tedavisi

Halk arasında gül hastalığı olarak da adlandırıldığı görülen rozasea, genel olarak yüzde kırmızılık, şişme ve küçük kırmızı damarların belirdiği bir cilt durumudur. Bu kronik cilt hastalığı, genellikle orta yaşlı yetişkinleri etkiler. Ancak rozasea, her yaş grubundan insanı da etkileyebilir. Rozasea genellikle güneşe maruz kalma, stres, sıcak içecekler, baharatlı yiyecekler ve alkol gibi tetikleyici faktörlere tepki olarak ortaya çıkar. Peki gül hastalığı nedir ve neden olur?

Haber 13-01-24 17:09

Behçet hastalığı nedir, neden olur? Behçet hastalığı belirtileri ve nedenleri

Behçet hastalığı damar sistemi etkileyen ve tekrarlayan aftöz ülserler, gözle ilgili sorunlar, cilt lezyonları, eklem ağrıları ve diğer sistemleri de içeren nadir bir romatolojik bozukluktur. Bu kompleks hastalık adını Türk dermatolog ve cerrah Hulusi Behçet'ten alır. Behçet hastalığı, dünya genelinde birçok coğrafyada görülebilir. Peki, Behçet hastalığı nedir ve neden olur?

Haber 13-01-24 15:23

Fil hastalığı (Lenfödem) nedir, neden olur? Fil hastalığı (Lenfödem) belirtileri nelerdir? Lenfödem tedavi edilmezse ne olur?

Lenfödem ya da halk arasında bilinen adıyla "fil hastalığı" lenf sisteminin normal işlevini yerine getiremediği durumlarda ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Fil hastalığıyla ilgili farkındalık yaratmak ve hastalığın etkilerini azaltmak önemlidir. Toplumda bu konuda doğru bilgiye sahip olmak, hastaların desteklenmesine ve tedaviye erişimlerine katkıda bulunabilir. Peki, fil hastalığı nedir ve neden olur?

Haber 11-01-24 21:30

Sol omuz ağrısı neden olur? Sol omuz ağrısının nedenleri

Sol omuz ağrısı birçok insanın günlük yaşamını etkileyen yaygın bir durumdur. Sol omuzdaki ağrı genellikle birtakım faktörlerden kaynaklanabilir ve bireyin fiziksel ve psikolojik sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Sol omuz ağrısı ile başa çıkmak için uygun tedavi yöntemleri ve fiziksel terapiler aracılığıyla ağrının kaynağını anlamak önemlidir. Omuz ağrısının önlenmesi veya hafifletilmesi için uzun vadeli tedaviler de önem arz eder. Peki, sol omuz ağrısı neden olur?

Haber 07-01-24 20:34

Bağırsak çatlaması nedir, neden olur? Bağırsak çatlaması belirtileri ve tedavisi

Bağırsak çatlaması sadece fiziksel rahatsızlıklara neden olmak ile kalmaz aynı zamanda bireyin ruhsal sağlığını da etkileyebilir. Bu durum utangaçlık, endişe ve depresyon gibi duygusal zorluklara neden olabilir. Birey bu durumu başkaları ile paylaşmakta çekince yaşayabilir ve sağlık sorunları ile ilgili konuşmakta zorluk çekebilir. Fiziksel zorluklar arasında en belirgin olanı ağrıdır ve bu ağrı kişinin sindirim ve dışkılama alışkanlıklarını bozabilir.

Haber 07-01-24 20:28

Yağ bezesi nedir, neden olur? Yağ bezesi nasıl geçer?

Yağ bezeleri insanların ciltlerinde oluşan genellikle zararsız kitlelerdir. Ancak yağ bezeleri gerek sağlık açısından gerek de görüntü açısından bazen fiziksel ve psikolojik olarak olumsuz etkiler yaratabilir. Yağ bezeleri fiziksel açıdan genellikle ağrısız ve tehlikesiz olsa da ciltte belirgin bir çıkıntı oluşturabilirler. Bu durum bireyin vücut imajını etkileyebilir ve öz güven kaybına neden olabilir. Peki, yağ bezesi neden olur?

Haber 07-01-24 20:03

Sürekli geğirme neden olur? Sürekli geğirme hangi hastalığın belirtisi?

Sürekli geğirmek bireyin sosyal hayatını etkileyen rahatsız edici bir durum olabilir. Bu durum hem fiziksel hem de psikolojik açıdan olumsuz etkiler yaratabilir, kişiye sosyal ortamlarda rahatsızlık ve utangaçlık hissi verebilir. Sürekli geğirmek genellikle sindirim sistemi ile ilgili sorunlardan kaynaklanabilir ve bu durum, günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyebilir. Peki, sürekli geğirmek neden olur? Sürekli geğirme hangi hastalığın belirtisi olabilir?

Haber 07-01-24 19:43

Çilek bacak nedir, nasıl geçer? Çilek bacak neden olur?

Çilek bacak görüntüsü kadınların genellikle bacaklarında beliren cilt üzerindeki küçük, kırmızı noktalara verilen popüler bir isimdir. Bu noktacıklar genellikle tüy foliküllerindeki iltihaplanma sonucu ortaya çıkar ve bacaklarda çilek gibi kırmızı bir görünüm oluşturur. Kadınların bu durumla karşılaşması özellikle öz güvenlerini etkileyebilir. Peki, çilek bacak neden olur, nasıl geçer?

Haber 07-01-24 14:36

Imposter sendromu nedir, neden olur? Imposter sendromu belirtileri ve tedavisi

Birçok kişi yüksek beklentilere karşılık verme ve sürekli mükemmeliyet arayışı gibi baskılara maruz kaldıkça Imposter sendromuyla karşılaşabilir. Bu durum kendine güvenin azalmasına, motivasyon kaybına ve stresin artmasına neden olabilir. Imposter sendromunu tanımak ise önemlidir. Bu durum, bireyin potansiyelini tam olarak gerçekleştirmesini engelleyebilir. Bu sendromla başa çıkmak için adım atmak bireyin kendine dönmesi konusunda önemlidir.

Haber 07-01-24 14:06

Uyumsuz hayal kurma (Maladaptive Daydreaming) nedir, neden olur? Maladaptive Daydreaming belirtileri ve tedavisi

Maladaptive Daydreaming ya da Türkçedeki adıyla "uyumsuz hayal kurma", kişinin gerçek yaşamıyla orantısız bir şekilde aşırı hayal kurma ve içsel düşüncelere dalma durumunu ifade eden bir terimdir. Bu durumu yaşayan kişiler günlük aktivitelerini, sosyal etkileşimlerini veya diğer önemli yaşamsal faaliyetlerini ihmal ederek, iç dünyalarında oluşturdukları hayallerle meşgul olabilirler. Peki, uyumsuz hayal kurma nedir, tedavisi var mı?

Haber 07-01-24 13:38

Tırnakta beyaz leke neden olur, nasıl geçer? Tırnakta beyaz leke ne eksikliğinden kaynaklanır?

Parmaklarımızın uçlarında yer alan tırnaklar sağlığımızın bir yansıması olabilir. Tırnaklarda beliren beyaz lekeler, çok sayıda kişi için merak konusu olmakta ve birçok kişide de endişe uyandırmaktadır. Bu beyaz lekeler bilimsel olarak "leukonychia" olarak adlandırılır ve genellikle zararsız olmasına rağmen bazen dikkat edilmesi gereken bir durumu işaret edebilir. Peki, tırnaktaki beyaz lekeler neden olur?

Haber 06-01-24 18:13

Göz tansiyonuna ne iyi gelir? Göz tansiyonu neden olur? Göz tansiyonu belirtileri

Gözler dünyayı keşfetmemize yardımcı olan en değerli duyularımızdır. Ancak göz tansiyonu gibi göz sağlığını tehdit eden bir durumla karşılaşabiliriz. Göz tansiyonu göz içindeki sıvının normalden yüksek bir basınçla birikmesi sonucu oluşan bir durumdur. Bu durum zamanla görme sinirine zarar verebilir ve kalıcı göz hasarına yol açabilir. Peki, göz tansiyonu neden olur, belirtileri nelerdir?

Haber 06-01-24 16:58

Uyuz hastalığı neden olur? Uyuz hastalığına ne iyi gelir?

Uyuz, halk arasında yanlış bir şekilde kişisel hijyen eksikliği ile ilişkilendirilebilecek bir hastalıktır. Ancak uyuz temizlikle değil de genellikle enfekte bir kişi ile temas sonucu bulaşan bir parazitin neden olduğu bir enfeksiyondur. Uyuz, doğru tanı ve tedavi ile başarılı bir şekilde yönetilebilen kaşıntılı bir deri hastalığıdır. Belirtileri fark edildiğinde zaman bir doktorla ile iletişime geçmek, uyuzun hızlı bir şekilde kontrol altına alınması için önemlidir. Peki, uyuz nasıl geçer?

Haber 31-12-23 14:38

Boğaz şişliği neden olur? Boğaz şişliğine ne iyi gelir?

Boğaz sağlığı genel vücut sağlığının önemli bir yansımasıdır ve günlük yaşamı etkileyen bir dizi faktöre bağlı bir şekilde değişebilir. Boğaz şişmesi sık sık karşılaşılan bir sağlık sorunudur. Genellikle bir dizi faktörün bir araya gelmesi ile ortaya çıkabilir. Boğaz sağlığını korumak genel sağlığın yanı sıra sosyal ve iş yaşamını olumlu etkileyebilir. Boğaz şişmesi durumunda uzun süre devam eden veya şiddetlenen belirtiler varsa bir doktora gitmek önemlidir. Peki, boğaz şişliğine ne iyi gelir?

Haber 31-12-23 14:29

Çocuklarda kulak ağrısı neden olur? Çocuklarda kulak ağrısına ne iyi gelir?

Çocuklarda kulak ağrısı büyüme dönemlerinde sıkça karşılaşılan sorunlardan biridir. Bu durum çocuğun genel yaşam kalitesini etkileyebilir ve öğrenme süreçlerini olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle ebeveynlerin çocuklarının kulak sağlığına özel bir önem vermesi önemlidir. Çocukta kulak ağrısı duyma problemlerine neden olabileceği için önemlidir. Peki, çocuklarda kulak ağrısı neden olur?

Haber 31-12-23 14:20

Çocuklarda ağız kokusu neden olur? Çocuklarda ağız kokusuna ne iyi gelir?

Çocukların ağız sağlığı genel sağlıklarının önemli bir parçasını oluşturur. Sağlıklı dişler ve güzel bir gülümseme çocukların öz güvenini artırırken; doğru ağız bakımı, ağız kokusu gibi olumsuz durumların önlenmesinde de kilit bir rol oynar. Ancak diş ve ağız sağlığına dikkat etmemek diş problemlerine ve ağız kokusuna neden olabilir, bu da çeşitli problemlere ve öz güven eksikliğine neden olabilir. Peki, çocuklarda ağız kokusu neden olur, nasıl geçer?

Haber 31-12-23 14:10

Diş eti şişmesi neden olur? Diş eti şişmesine ne iyi gelir?

Diş eti sağlığı genel ağız sağlığının kilit bir unsuru olarak karşımıza çıkar. Sağlıklı diş etleri sıkı, pembe ve dişlerin tabanını saran bir yapıya sahip olmalıdır. Sağlıklı diş etleri vücut tarafından üretilen bakterilere karşı doğal bir savunma mekanizması sağlar. Ancak bakteri plağı birikirse ve etkili bir şekilde temizlenmezse diş etlerinde şişme ve kızarıklık gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Peki, diş eti şişmesi neden olur?

Haber 31-12-23 14:01

Bademcik taşı nedir? Bademcik taşı neden olur? Bademcik taşı belirtileri ve tedavisi

Bademcikler, boğazın her iki tarafında yer alan lenfoid doku kümesleridir ve genellikle enfeksiyonlarla mücadelede önemli bir rol oynarlar. Bademcikler genellikle çocukluk döneminde daha büyük bir rol oynar ancak yaş ilerledikçe küçülürler. Bununla birlikte bazı insanlar yaşamları boyunca bademcik taşlarıyla karşılaşabilirler. Bu durum genellikle zararsız olsa da rahatsız edici olabilir. Peki, bademcik taşı nedir ve neden olur?

Haber 31-12-23 13:55

Sağ kaburga altında ağrı neden olur? Sağ kaburga altında ağrının nedenleri

Kaburgalar, insan vücudunda omurganın yanlarına uzanan kemik yapılarıdır. Toplamda 24 adet kaburga vardır; bu kaburgalar, 12 çift hâlinde, omurganın her iki tarafında simetrik bir şekilde yer alır. Kaburga ağrısı vücudun önemli bir parçası olan kaburga kafesinde meydana gelen bir rahatsızlık olabilir. Özellikle sağ tarafta hissedilen bu ağrı, çeşitli sebeplerden kaynaklanabilir ve dikkat gerektiren bir durumu işaret edebilir. Peki, sağ kaburga ağrısı neden olur?

Haber 30-12-23 22:06

2023 Kahramanmaraş depremleri ne zaman, kaç büyüklüğünde oldu? Ne kadar sürdü?

Yer kabuğunun en üst bölümünde bulunan katmanlarda belirli bir süre içerisinde enerji birikimi olur ve bu enerji birden bire boşalır. Bu durum yeryüzünün sallanmasına ve depremlerin yaşanmasına neden olur. Ülkemiz deprem açısından oldukça riskli bir bölgededir. Bu bölgede çok sayıda insanın yaşamını yitirmesine neden olan birçok deprem olmuştur. Bu depremlerden biri de Kahramanmaraş depremidir. Peki, 2023 Kahramanmaraş depremleri, hangi gün, saat kaçta, kaç büyüklüğünde oldu, ne kadar sürdü?

Haber 19-12-23 17:41

Bedelli askerlikte şimdi de 'kışlasız askerlik' gündemi! Bakan Güler, Evlerinde askerlik yapmak istiyorlar diyerek serzenişte bulundu, Fatih Altaylı o detaya dikkat çekti

Bedelli askerlikle ilgili yeni düzenleme iddiaları gündem yarattı. Son günlerde özellikle sosyal medyada dolaşan 'kışlasız askerlik' beklentilerine Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in "Şimdi neredeyse evlerinde askerlik yapmak istiyorlar. Bir de onlara para gönderelim. Böyle şey olur mu?" tepkisi tartışmalara neden oldu. Fatih Altaylı ise bir yandan Güler'e hak verirken, bir yandan da 'askerlik ekonomisi'ne işaret etti. Altaylı "Yaşar Paşa serzenişinde haklı ama bunlar Türkiye'de yapıldı" dedi.

Finans 19-12-23 09:12

Libido düşüklüğü ve libido yüksekliği neden olur?

Libido, ilk kez Sigmoud Freud’un öğrencisi tarafından kullanılan bir terimdir. Libidoyla ilgili pek çok yorum mevcuttur. Freud’a göre libido, yaşamsal içgüdü ve enerjidir. Soyun çoğalması için üremeyi ve cinsel dürtüleri destekler. Türk Dil Kurumuna göre ise libido ‘İnsanın davranışlarının temelini oluşturan cinsel içgüdüdür. Peki, libido düşüklüğü ve libido yüksekliği neden olur?

Kadin 16-12-23 20:34

Deprem nedir, neden olur? Deprem nasıl oluşur?

Dünya üzerinde yaşanan ve yıkım ile birlikte can kaybına da neden olan çok sayıda doğal afet çeşidi bulunmaktadır. Bu doğal afet türlerinden de biri yer sarsıntısı olarak da bilinen depremdir. Türkiye, bilindiği üzere deprem bölgesi olarak tabir edilen bölgeler arasında yer alır. Toplum tarafından zelzele olarak da isimlendirilen depremin öncü, volkanik ve çöküntü gibi birçok farklı çeşidi vardır. Peki, deprem nedir ve neden olur?

Haber 16-12-23 19:12

Artçı deprem nedir, neden olur? Artçı deprem ne demek?

Deprem, pek çok yıkıma sebep olan en büyük doğal afetlerin başında gelmektedir. Yer kabuğunda yer alan tabakaların birbirleri üzerinde basınç yapması neticesinde meydana gelen bu depremlerin bazıları tehlikeli olabilir. Deprem sonucu onlarca insan hayatını kaybedebilir veya enkaz altında kalabilir. Depremler de kendi içerisinde farklı sınıflara ayrılır ve her bir depremin özelliği farklıdır. Artçı deprem de bu deprem türleri arasında bulunmaktadır. Peki, artçı deprem nedir ve neden olur?

Haber 16-12-23 19:07