Her Gun Yogurt Yemek Zayiflatir Mi Haberleri

Oruçluyken istemeden, yanlışlıkla, unutarak yemek içmek orucu bozar mı? Unutarak yiyen kişiye oruçlu olduğunun hatırlatılması gerekir mi?

11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Müslümanlar oruç ibadetini gerçekleştirir. Her Ramazan oruçla ilgili bazı soruların cevabı merak edilmektedir. Oruçla ilgili sıklıkla merak edilen orucu bozan ve bozmayan durumlardır. Peki oruçluyken yanlışlıkla yemek içmek orucu bozar mı?

Haber 2024-03-21 23:30:49

Bu Tabak Kimin neden yok, bitti mi? Songül Karlı'nın sunduğu Bu Tabak Kimin final mi yaptı, saati mi değişti?

Bu Tabak Kimin neden yok, bitti mi? sorusunun yanıtı tüm yarışma takipçileri tarafından merak ediliyor. Songül Karlı'nın sunduğu yemek yarışması programı bir süredir ekranlarda yer almıyor. Hafta içi her gün yayınlanan yarışmanın Fox Tv yayın akışında yer almayışı izleyenlerini meraklandırdı. Peki, Bu Tabak Kimin final mi yaptı, saati mi değişti? İşte tüm merak edilenler..

Magazin 2023-11-13 14:40:42

Fiyatı 2399 TL'ye düştü! Kullanıcılarının gözdesi Xiaomi airfryer indirimde

Günümüzde sağlıklı beslenme, hızlı ve pratik yemek hazırlama yöntemleri her geçen gün daha da önem kazanıyor. Bu noktada akıllı cihazlar ile mutfakta geçirilen zamanı en aza indirgemek bu sayede hem enerji hem de zaman tasarrufu sağlamak mümkün hale geliyor. Gelişmiş teknolojisi ile farklı bir deneyim sunan Xiaomi Mi Smart Air Fritöz şimdi Amazon'un Okula ve Şehre Dönüş fırsatları kapsamında 300 TL indirimle satışta! İndirimin bugün son günü olduğunu da ekleyelim, işte detaylar!

Haber 2023-09-18 17:26:24

Mercimek çorbası faydaları nelerdir, mideyi rahatsız eder mi? Mercimek çorbası zayıflatır mı, hangi vitaminler var?

Mercimek çorbası, dünya çapında popüler bir yemek olarak kabul edilir ve kökeni binlerce yıl öncesine dayanır. İlk olarak Orta Doğu'da, özellikle de Mezopotamya'da yapıldığına inanılır. Mercimek, bölgede yetiştirilen en eski tarım ürünlerinden biridir ve bu bölgede çorba yapımı da oldukça yaygındır. Türk mutfağında da her öğünde tüketilebilen mercimek çorbasında hangi vitaminler var?

Haber 2023-04-28 15:09:28

Yalı Çapkını'ndaki o sahne sosyal medyayı ikiye böldü! 'Prof. Dr. Celal Şengör olabilir mi?'

Star Tv'nin reyting rekortmeni dizisi Yalı Çapkını cuma akşamlarına damga vurmaya devam ediyor. Her bölümü fırtınalar estiren dizinin başrollerini Çetin Tekindor, Afra Saraçoğlu ve Mert Ramazan Demir paylaşıyor. Dizinin ilk bölümündeki bir sahne sosyal medyanın gündemine düştü. Yemek sahnesindeki kişinin Prof. Dr. Celal Şengör'e benzerliği çok konuşuldu.

Magazin 05-04-23 15:36

Mehmet Şef mi Danilo Şef mi yoksa Somer Şef mi? Hangi MasterChef şefisin?

MasterChef’i duymayan kaldı mı? Reyting rekorları kıran ve her geçen gün daha fazla izlenen MasterChef, seyirciye hem yemek yapmanın püf noktalarını öğretiyor hem de ekran başında keyifli zaman geçirmelerini sağlıyor. E tabi bu duruma en çok katkısı olanlar ise şüphesiz ki birbirinden eğlenceli şeflerimiz oluyor! Peki, sen programı izlerken "Acaba ben hangi şef olurdum ya?" diye düşünüyor musun?

Trend 29-12-22 01:47

İngiliz bisikletli gezgin çift Türkiye'ye hayran kaldı

Emekli pilot Chris Teale: - "Türkiye'de hep sıcakkanlı karşılandık. Herkes 'Yardıma ihtiyacınız var mı, yemek yediniz mi?' diye sordu. Sonunda Bodrum'a ulaştık. Tekrar Türkiye'ye gelip güney kısmını bisikletlerimizle gezeceğiz" - Eşi Celia Teale: - "Daha önce Türkiye'ye hiç gelmemiştim. İlk defa geldim. Bir daha gelmek istiyorum. Türkiye'nin her yerini görmek istiyorum"

Yurthaber 11-10-22 16:28

Et ve tavuklarınızı lezzetli bir şekilde pişirmenizi sağlayacak en iyi mangallar

En büyük keyiflerimizden olan mangal ziyafetlerine "Hayır." demek çok zor, değil mi? Her ne kadar yaz aylarında yapılsa da dört mevsim tadına doyulmaz. Hem ailenizle hem dostlarınızla yapacağınız bu nefis etkinlik, oldukça keyifli anlar yaşatır. Ateşin etle muhteşem buluşması etrafa mis gibi bir koku yayar ve aç olmasanız da yemek istersiniz. Et ve tavukların yanı sıra sebzelerinizi de közleyebileceğiniz en iyi mangallar için yazımız sizi bekliyor!

Yemek 16-08-22 16:10

Öğrenci evinde bile kolayca yapılabilecek lezzetli tarifler

Öğrencilik hayatı her ne kadar eğlenceli ve tasasız gibi görünse de, iş yemek yapmaya gelince o kadar da eğlenceli olmuyor değil mi? Bir yandan sınavlara hazırlanırken, bir yandan da "Bugün ne yesem acaba?" diye düşünmek yok! İşte kolaylıkla hazırlayabileceğiniz tarifler...

Yemek 24-02-22 16:35

İçsiz köfte olur mu demeyin, böylesi de var: Yedikçe yemek isteyeceğiniz Adıyaman'a özel nefis yapıştırma tarifi

Ülkemizin vazgeçilmez tatlarından olan köfte, her yörede etli veya etsiz, farklı çeşitleriyle karşımıza çıkıyor. Peki, daha önce hiç çerez tarzında bir köfte denediniz mi? Anadolu mutfağının çeşitli yöresel yemekleri arasında yerini alan, Adıyaman'a özel içsiz köfte veya diğer adıyla yapıştırma, çayın yanına ikram edebileceğiniz enfes bir atıştırmalık. Tarifi yazımızda.

Yemek 16-12-21 07:43

Çocuğunuz yemek mi seçiyor? Bu ipuçlarını uygularsanız...

Sevgili anne babalar, çocuğunuz yemek seçiyor ve faydalı olan çoğu şeyi elinin tersiyle itiyor olabilir. Şunu bilmenizi isteriz ki, yalnız değilsiniz! Pek çok aile bu durumu yaşıyor. Çocuğunuzun sağlığı her şeyden önemli ancak ısrarcı bir tavır bu sorundan kurtulmak için iyi bir çözüm değil. Neler yapabileceğinize birlikte göz atalım.

Kadin 15-10-21 07:08

Şehit başçavuş Ferhat Gedik'in en sevdiği yemek, sınırdaki Mehmetçikler için pişirildi

Şehidin kız kardeşi Neriman Kaya: - "Her izne geldiğinde yolun yarısında 'Pişti mi yemekler' derdi. Onu yollarda beklerdik. Gelirdi, hemen sofra serilir sarma ve dolmalar konulurdu"

Yurthaber 11-08-21 12:18

Yumurtayı pişirmek mi haşlamak mı daha sağlıklı? Yağda pişiriyorsanız eğer...

Yağda ya da haşlanmış nasıl olursa olsun yumurtayı her sabah kahvaltımızda bir şekilde tüketiyoruz. Peki kaç tane yumurta yemek daha iyi, haşlamak ya da yağda pişirmek daha mı sağlıklı?

Yemek 21-12-20 14:47

1 haftada 5 kilo verebilirsiniz! Karpuz diyeti sayesinde...

Kilo sorunu ile başı dertte olan birçok insan var. Hepimizin en büyük arzusu değil mi, ne istersek yemek ama kilo almamak? Ne yazık ki bu durum pek mümkün değil. Bu yüzden her geçen gün yeni diyetler hayatımıza giriyor. Bunlardan biri de karpuz diyeti. Peki, karpuz diyeti ne işe yarar, nasıl yapılır?

Kadin 04-09-20 09:18

Ergenlik döneminde yeme bozukluğu belirtileri nelerdir? Yeme bozukluğu tedavisinde aile desteğinin önemi

Takıntılı bir şekilde kalori mi sayıyor? Her yemek sonrasında banyoda çok uzun süre kalıyor mu? Kilosunda kısa sürede büyük bir değişim oldu mu? Sürekli bedeni hakkında olumsuz şeyler mi söylüyor? Yemekleri çok küçük porsiyonlar halinde tüketiyor veya öğün mü atlıyor? Son zamanlarda egzersiz yapmada aşırıya mı kaçıyor? Ergenlik çağındaki çocuğunuzda bu belirtilerden bazıları varsa, dikkat!

Trend 23-09-19 11:33

Nisan ayında balık yenir mi?

Sağlıklı bir bünye için balık, olmazsa olmazdır. İçerdiği mineraller, fosfor, folik asit ve kalsiyum sayesinde vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Genellikle kış mevsiminde tüketildiğine inanılır ancak balığı her mevsim yemek mümkündür, ancak her mevsimin kendine ait bir balık türü vardır. Bakalım nisan ayında hangi balıkları afiyetle yiyebiliyoruz.

Yemek 18-04-19 09:28

Bir hafta boyunca her gün 3 adet hurma yediğinizde...

Bitmek bilmeyen tatlı isteğiniz var ve bununla bir türlü başa çıkamıyorsunuz değil mi? İşte bu sorunu bir daha gün yüzüne çıkarmayacak bir yöntem var: Hurma yemek! Üstelik tek üstesinden geldiği problem de bu değil. Bir hafta boyunca her gün tükettiğinizde vücudunuzda mucizevi etkiler gösteriyor!

Yemek 08-01-19 16:19

Hamileyken banyo yapılmaz, cinsel ilişkiye girilmez mi? İşte gebelikteki en yaygın efsaneler

Hamileliğin, her kadın için en güzel ve duygusal zaman olduğuna hiç şüphe yok. Ancak bu konuda birçok efsane ve kavram yanılgısı var. Örneğin, birçok insan hamile bir kadının 2 kişilik yemek yemesi gerektiğini savunur. Sağlıklı bir bebeği büyütmek için günde sadece 300 ekstra kaloriye ihtiyaç vardır, daha fazla yemek zıt bir etkiye sağlık sorunlarına ve kilo almanıza neden olabilir. Bilimsel geçmişi olmayan, hamilelikle ilgili en yaygın 9 efsaneyi bir araya getirdik.

Kadin 11-10-18 09:51

Celal Şengör: Dışkımı yedim!

Prof. Celal Şengör, Ekşi Sözlük kullanıcılarının sorularını yanıtladı. "Dışkı yedirmek işkence değil" sözleriyle tepki çeken Şengör, bir kullanıcının "Kendi dışkınızı hiç yediniz mi? Beğendiniz mi? Dışkı yemek isteyenlere neler önerirsiniz?" sorusuna "Kendi dışkımı yedim. Bu bir merak meselesidir, merak eden her şeyi dener" diyerek cevap verdi.

Haber 10-10-18 07:16

52 yılını ana mesleğine adadı

Ayakkabı tamir ustası Muzaffer Savaş: - "Ailecek ayakkabı yapımı ve tamiriyle ilgilendik. Annem ve babam ayakkabıcıydı, eskiden bir de dükkanımız vardı. Allah'ıma binlerce şükürler olsun, sevgiyi de saygıyı da onlardan öğrendim" - "Çalışmaktan hiç mi hiç bıkmadım. Sekiz yaşımda iş hayatına atıldım. Fakat bıkmadım. Sabah ezanı okunduktan sonra namazı kıldığım vakit, beni evde göremezsin. Çay, kahve, ekmek, yemek istemem. Beni ararsan buradayım çünkü burada her şey var. Seven dost çok, beni aç bırakmazlar" - "Etin kilosu kasapta 2 liradan satılıyordu, 2 lira diyorum ama bugünün iki lirası değil, 250 gram et alıp da tencereye koyamazdık. Biz sefillikle yetiştik zenginlikle değil, bugün çalışan, bugün yerdi"

Haber 08-07-18 11:01

Kasede mi, tabakta mı yemeyi tercih edersiniz?

Yemek birçok kişi için sadece karnı doyurmak değil, beyne ve duygulara da hitap etme işidir. Bu nedenle yemek masası düzeninden kullanılan tabaklara, masa süslemesinden bardak seçimine kadar her ayrıntı çok önemlidir.

Yemek 19-01-18 03:16

Bayramda bu 7 hatadan kaçının!

“Kurban Bayramı olur da kahvaltıda kavurma yenmez mi?”, “Misafirlikte ikram edilen tatlıyı geri çevirmek ayıp olur, yemek lazım”, “mangalda yağlı et lezzetli olur” diyorsanız bir kez daha düşünmenizde fayda var. Zira bayram da olsa, her canınızın çektiğini ‘nasılsa bayram’ deyip üstüne üstlük ölçüye dikkat etmeden tüketmeniz reflü ve hazımsızlıktan yüksek tansiyona, diyabetten kalp-damar hastalıklarına ve kilo alımına dek birçok şikayete yol açabilir.

Haber 29-08-17 09:47

Aslında İyilik Yapmıyorsunuz: Bebeklere Zorla Yemek Yedirmek Obeziteye Davetiye Çıkarıyor!

Her annenin en çok uğraşı da bebeğine yemek yedirmesidir. Alması gereken bütün vitaminlerin içinde olduğu çorbaya ağzını sürmez çocuk, anne üzülür hatta sinirlenir. Yemek yiyen çocuklara ise gıptayla bakılır. Ancak çocuğunuzu yemek yemeye zorlamayın. Neden mi?

Kadin 12-04-17 20:37

En Acilinden Denemeniz Gereken 10 Sağlıklı Atıştırmalık

Aniden bastıran açlık hissi insanın eli ayağına dolandırıyor öyle değil mi? Bu zor durumlara çare, sizi yemek saatine kadar oyalayacak birbirinden harika 10 sağlıklı atıştırmalık hazırladık ki her ortamda mideniz guruldamasın, insan utanıveriyor sonra :(

Yemek 12-07-16 14:59

Bağdat Caddesi’nde 15 TL’nin Altında Yemek Yiyebileceğiniz 7 Yer

Evet, hepimiz biliyoruz ki Bağdat Caddesi'ndeki mekanlar biraz pahalı. Herhangi bir yere oturup atıştıralım deseniz kişi başı en az 50 tl vermeniz gerekiyor. E tabi nezih bir yer olunca geleni gideni, her geldiğinde bu parayı gözden çıkaranı da çok oluyor. Peki bu caddede karın doyurmak için ucuza kaçılabileceği hiç mi yer yok diye soracak olursanız elbette var.

Yemek 15-03-16 16:58

Kayınvalidenizi Ters Köşeye Yatıracak Hem Pratik Ve Çok Lezzetli 11 Yemek Tarifi

Ve sonunda yıllardır hayalini kurduğunuz düğününüz gerçekleşti ve hayatınızın aşkıyla evlendiniz. Her şey çok güzel ama kayınvalideniz sanki size biraz mesafeli duruyor gibi değil mi? İşte şimdi onun gönlünü fethetmenin zamanı geldi... En kısa sürede onu yemeğe çağırıp, en az onun kadar iyi yemek yaptığınızı göstermenin tam vakti!

Yemek 09-03-16 12:21

5 Dakikada Bir Buzdolabını Açıp Bakanlara: Az Malzemeli Pratik 5 Tarif

Sanki buzdolabın içinde, arkalarda gizlenmiş gizli bir mutfak, usta aşçılar harıl harıl çalışıyorlarmış da belki bu sefer dolabı açtığınızda karşınıza inanılmaz lezzetli bir yemek çıkacakmış gibi mi hissediyorsunuz? Hayır, her 5 dakikada bir o dolabı açıp baktığınızda dolabın menüsü değişmeyecek! Ama dilerseniz şipşak hazırlayabileceğiniz lezzetler mümkün!

Yemek 07-03-16 23:38

Ucuz, Lezzetli Ve Sadece Ülkemizde Bulunan Sokak Tatları!

Çocukluğumuzdan beri sokakta görüp yemek istediğimiz ve annelerimizin her seferinde 'ben sana aynısından evde yaparım!' dediği sokak lezzetleri dünyanın en iyi mutfaklarında yapılan ve pahalıya satılan yiyeceklerden bile güzel değil mi? Her ülkenin kendisine ait sokak yiyecekleri var ama bizim sokaklarımızda satılanlar hepsine beş basar!

Yemek 26-11-15 16:08