Hidrojen Peroksitin Haberleri

Daha yeni evlenmişti... Patlamada feci şekilde can verdi! Kahreden detayı ailenin avukatı açıkladı

MUĞLA'nın Menteşe ilçesinde, hidrojen gazı üretim ve dolum tesisindeki patlamada ölen muhasebe görevlisi olarak çalışan Nur Hayat Karataş'ın (25) ailesinin avukatı Didem Alaca, genç kadının o gün resmi tatil olmasına rağmen acil yetiştirilmesi gereken işler olduğu gerekçesiyle, iş yerine çağrıldığını öne sürdü. Alaca, "25 yaşında yeni evlenmiş bir insan trajik bir şekilde hayata gözlerini yumdu. İhmali olan herkesin peşinde olacağız. Nur Hayat'ın ailesi zor durumda" dedi.

Haber 2023-08-28 15:59:35

Define avı için girdiği kuyuda kendi kullandığı siyanür ile can verdi: İhbarı duyan AFAD ekipleri gaz maskeleriyle geldi!

Bilecik'te Nihat Kalkendelen (34) ile Abdullah Alkan (67) bir evin bahçesindeki kuyuya girdi. İki kişinin kuyuya düştüğü ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler Alkan'ı kuyudan çıkardı. Kuyudan gelen yoğun kokunun hidrojen siyanür olduğu tespit edildi. Bunun üzerine ekipler AFAD'a haber verdi. AFAD ekipleri gaz maskeleriyle kuyuya inince Kalkandelen'in cansız bedeniyle karşılaştı. Alkan ve Kalkandelen'in define aramak için kuyuya girdiği ve siyanürü kendilerinin kullandığı ortaya çıktı.

Haber 2023-07-28 12:41:09

Muğla'da gaz dolum tesisindeki patlamayla ilgili iş yeri sahibi baba oğul tutuklandı

Menteşe ilçesinde hidrojen gazı üreten işletmede dolum sırasında yaşanan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin iş yeri sahipleri baba ve oğlu tutuklandı.

Yurthaber 2023-07-17 07:31:23

NASA’nın 'emektar' uzay aracı! InSight'tan Mars’ta bir ilk...

NASA, Mars’a sismik araştırma için InSight uzay aracını göndermişti. InSight uzay aracı, Aralık 2022’de solar panelleri toz nedeniyle bloke olana kadar 4 yıl boyunca Mars’tan veri toplamaya devam etmişti. Emektar uzay aracının, kızıl gezegendeki sismik dalgaları ilk kez saptadığı belirtildi. Öte yandan, incelemede, kızıl gezegenin çekirdeğinin oksijen ve sülfür gibi hafif elementlerin yanı sıra az miktarda hidrojen ve karbon içerdiği belirlendi.

Haber 2023-04-26 08:07:03

Türk demir çelik devleri, yeşil çelik ve hidrojen üretimine odaklandı

Avrupa Birliğinin (AB) ekonomik motoru Almanya’nın sanayi haritası değişiyor.

Yurthaber 13-04-23 10:50

Karadeniz için tehlike çanları! Olması gereken sıcaklığı aştı: Hidrojen sülfür 30 yıl önceki seviyede...

Karadeniz’de incelemelerde bulunan ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü bilim insanları, deniz suyunun olması gerekenden sıcak olduğunu açıkladı. Araştırmalarda denizdeki hidrojen sülfürün 30 yıl önceki seviyelerde olduğu sonucuna ulaşılırken, tedbir alınsa bile bunun cevabının alınmasının yüz yılları bulabileceği kaydedildi.

Finans 15-02-23 08:28

Zonguldak'ta fabrikadaki hidrojen tankı patlamasında yaralanan işçi hastanede hayatını kaybetti

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde demir çelik fabrikasındaki hidrojen tankında temizlik esnasında meydana gelen patlamada ağır yaralanan 2 işçiden biri kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Yurthaber 20-12-22 15:53

Fabrikadaki hidrojen tankı patladı: 2 yaralı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren demir çelik fabrikasının hidrojen tankında temizlik sırasında meydana gelen patlamada 2 işçi yaralandı.

Yurthaber 19-12-22 15:50

Tırdan düştü, bir anda doğaya sızmaya başladı! Hidrojen peroksit panik yarattı

Tırdan varille yola düşen ve doğaya saçılan hidrojen peroksit paniğe neden oldu. Erzincan-Erzurum kara yolu üzerinde yaşanan olayda araçtan düşen, tıpta ve roket yakıtı üretiminde kullanılan hidrojen peroksit doğaya sızmaya başladı. Karayolu trafiğe kapatılırken, uzman ekip koruma kıyafetlerini giyinerek içerisinde hidrojen peroksit bulunan varile müdahale etti.

Haber 11-10-22 09:00

Dünyanın ilk yüzer yeşil hidrojen üretim tesisi Fransa'nın batı kıyısında faaliyete başladı

Dünyanın ilk "yüzer yeşil hidrojen" üretim tesisi Fransa'nın batı kıyısında faaliyete başladı

Yurthaber 24-09-22 09:26

'Hayır şaka yapmıyorum' diyerek paylaştı! Ahmet Rasim Küçükusta'dan çok konuşulacak bağırsak gazı paylaşımı! 'Kadınların gazı daha faydalı'

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, sosyal medyada paylaştığı bağırsak gazı videosuyla gündem oldu. Bağırsak gazının koklanmasının faydalı olduğunu anlatan Küçükusta, kadınların çıkardığı gazda daha fazla hidrojen sülfit bulunduğunu ve koklanması halinde sağlığa daha faydalı olduğunu iddia etti. Küçükusta'nın videosuna çok sayıda yorum yapıldı.

Haber 17-09-22 23:40

Hidrojen metal mi ametal mi? Hidrojen periyodik tabloda hangi gruptadır?

Periyodik tabloda "H" simgesiyle gösterilen element hidrojendir. Atom numarası ise 1'dir. Kimyasal bir element olan hidrojenin atom ağırlığı 1.008'dir. Periyodik tablodaki hafif element olarak geçer. Peki, hidrojen periyodik tabloda hangi gruptadır?

Egitim 09-09-22 16:25

Yerden 300 metre yükseklikte hidrojen balonunda mahsur kaldı! Sürüklendikçe sürüklendi

Sadece soyadı Hu ile tanımlanan adam ve bir partneri, Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletindeki bir orman parkında ağaçtan çam fıstığı toplamak için hidrojen balonu kullanıyordu. Balonun bir adan kontrolden çıkması üzerine ikili yerden 300 metre yükseklikte 2 gün boyunca mahsur kaldı.

Trend 09-09-22 13:14

Artemis 1'e nazar değdi! İki kez ertelenen tarihi görevde tüm planlar alt üst oldu

29 Ağustos'ta denediler olmadı... 3 Eylül'de bir kez daha denediler, yine olmadı... NASA'nın Uzay Fırlatma Sistemini (SLS) uzaya taşıyacak Artemis 1 programına nazar değdi. Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) hidrojen sızıntısı nedeniyle bir türlü uzaya çıkamadı. NASA ise önümüzdeki günlerde yeni bir deneme yapmayı düşünmüyor.

Haber 05-09-22 13:10

Hidrojen batarya ile araçlar 5 dakikalık şarjla 600 kilometre yol katedebilecek

Yıllarca süren çalışmanın ardından hidrojen bataryalarda en kritik ürün olan ve yurt dışından metrekaresi 3 bin dolara alınan membran, bor ve perlit kullanılarak muadillerinden 6 kat verimli şekilde 400 dolara mal edildi - Hidrojen bataryayı geliştiren Hydroborpem firmasının ortaklarından Erhan Demircioğlu: - "Türkiye'deki ihtiyacı karşılayabildiğimiz gibi yurt dışından da talep almaya başladık. Dolayısıyla sadece ülkemiz için değil, globalde de enerji ve otomotiv sektöründe ihtiyaçları karşılayabilecek konuma geldik"

Yurthaber 02-09-22 11:37

Eskişehir Teknik Üniversitesi öğrencileri 15 yılda 15 hidrojenli araç üretti

Alternatif enerji kaynaklarına dikkati çekmek amacıyla hidrojen yakıtlı araçlar tasarlayıp üreten Hidroana Ekibi, bu sene "Midas" ve "Dorlion" ile yarışmalara katıldı - Ekibin danışmanı Dr. Öğr. Üyesi İrfan Töre: - "TÜBİTAK desteğiyle deneyimler kazanarak araçlarımızı yeniliyoruz. Araçları yenilerken yerliliğe önem veriyoruz"

Yurthaber 21-08-22 13:10

Yenilenebilir enerjide hidrojen yarışı patentte kendisini gösterdi

Adres Patent Genel Müdürü Cumhur Akbulut: - "Şuan dünyada popüler olan ve tercih edilen yöntem yenilenebilir enerjiden hidrojen üretimi olarak dikkati çekiyor. Bunların başında su elektrolizleri geliyor"

Yurthaber 10-08-22 09:10

Toyota ağır ticari araçlar için hidrojen motoru geliştirecek

Geçen yıldan bu yana Japonya’da bazı yarış serilerinde kullanılan hidrojen motorlu Corolla, bu teknolojinin gelişimine öncülük yapıyor

Yurthaber 08-07-22 17:31

23. Dünya Hidrojen Enerjisi Konferansı başladı

23. Dünya Hidrojen Enerjisi Konferansı başladı

Yurthaber 27-06-22 10:59

Almanya Afrika’dan Doğalgaz ve Hidrojen Almak İstiyor

Rus doğalgaz ve petrol kaynaklarına alternatif bulmak için arayışlarına hız veren Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Senegal, Nijer ve Güney Afrika'ya yaptığı ziyaretlerde enerji işbirliği, bir numaralı gündem maddesiydi

Haber 24-05-22 14:50

Samsun'da hidrojen peroksit yüklü tırda sızıntı meydana geldi

Samsun'da hidrojen peroksit yüklü tırda sızıntı meydana geldi

Yurthaber 22-05-22 14:41

Hidrojen bombası ne demek? Hidrojen bombası birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler yardımcı fiillerle, sıfat fiillerle ya da zaman kipleriyle oluşturulabilir. Aynı zamanda bir araya gelirken dilbilgisi kurallarına uygun olacak şekilde değişimler de geçirebilirler. Bu durumlar, birleşik kelimelerin en ince detayına kadar ele alınarak süzgeçten geçirilmesine neden olur. Her biri ayrı ayrı analiz edilen birleşik kelimeler arasında Hidrojen bombası birleşik kelimesi de bulunur. Hidrojen bombası birleşik kelimesi ne demektir?

Egitim 18-05-22 16:13

Hidrojen ne demek? Hidrojen kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkiye Türkçesi oğuz dil koluna ait olan bir dildir. Aslında Oğuz kolunun Batı Oğuz alt kolunda yer almaktadır. Bu kategoride yer alan Osmanlıcanın bir devamıdır. Türkiye Türkçesi, bu uzantıların sahip olduğu tarihsel gelişim nedeniyle farklı diller ile kelime alışverişi yapmış ve zenginleşmiştir. Hidrojen kelimesi, Türkçenin zengin kelime hazinesinde bulunur. Hidrojen nedir, TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 16:13

Ağır hidrojen ne demek? Ağır hidrojen birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Bazı isimler, sıfatlar veya eylemler iki farklı kelime içerirler. Bu kelimeler bazen birleştirilirken değişime uğrar. Birleşirken harf ve hece kaybeden, hatta bazı harfleri değişen bu sözcükler yeni bir anlam kazanırlar. Bu dönüşüm bazen Türkçenin yapısı gereği meydana gelirken bazen zamanla ortaya çıkar. Birleşik kelimelerin hangi farklı sözcüklerle oluştuğu ve anlamı merak edilir. Ağır hidrojen birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Ağır hidrojen ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 20:47

Bağırsak gazına, gaz sıkışmasına ne iyi gelir? Bağırsak gazını ve gaz sıkışmasını yok eden besinlerle evde tedavi

Her insan vücudunun çeşitli bölgelerinde biriktirdiği gazı farklı şekillerde dışarı atar. Bu olağan davranış anüsten dışarı hava çıkartılmasıyla ya da geğirerek gerçekleşir. Bağırsaklarımızdaki gaz; nitrojen, oksijen, metan ve karbondioksitten oluşmaktadır. Bu gazlar kokusuzdur. Fakat hidrojen sülfür içeren gazlar kötü kokuludur. Bu oluşumlar bazen vücuttan atılamaz. Yaşanan rahatsızlıktan kurtulmak için bağırsak gazına, gaz sıkışmasına ne iyi gelir bilmek gerekir.

Haber 13-05-22 13:24

Temiz uçuşun kapısı aralanıyor! Hidrojenle uçan uçak rekor kırdı

Havacılıkta temiz uçuşun kapısı aralanıyor. Heyecan verici gelişmeyi Alman havacılık şirketi H2FLY duyurdu. Hidrojen desteğiyle çalışan yolcu uçağı HY4, dünya rekoru kırdı.

Haber 21-04-22 16:50

Açık yaraya hidrojen peroksit döktüğü anları videoya çekti!

Halk adıyla oksijenli su olan hidrojen peroksit, eskiden beri yaraların temizlenmesinde kullanılır. Sosyal medya hesabından paylaştığı videolarla tanınan Dr. Karan Rajan ise bunun yapılmaması gerektiğini söylüyor. Asyalı bir gencin açık yaraya oksijenli su döktüğü anları yorumlayan Dr. Karan, bunun yanlış bir uygulama olduğunu dile getirdi.

Haber 19-03-22 12:40

Uşak'ta fabrikada sızan gazdan etkilenen işçi hastaneye kaldırıldı

Yüksek oranda hidrojen sülfür gazının olduğunu tespit eden AFAD ekiplerince fabrikanın giriş ve çıkış kapılarına yerleştirilen fanlarla içerideki gaz tahliye edildi

Yurthaber 23-02-22 20:29

Türk sanayisinin ilk yeşil hidrojen tesisi için imzalar atıldı

Balıkesir'de kurulması planlanan yeşil hidrojen tesisi için hazırlanan iş birliği protokolü, GMKA, Enerjisa Üretim, Eti Maden, TÜBİTAK MAM ve Aspilsan Enerji yetkilileri tarafından imzalandı

Yurthaber 17-02-22 13:54

Erzurum Teknik Üniversitesi TÜBİTAK destekli projesiyle hidrojen üretecek

Erzurum Teknik Üniversitesi TÜBİTAK destekli projesiyle "hidrojen" üretecek

Yurthaber 16-02-22 14:41

Namibya yeşil hidrojen merkezi olmayı hedefliyor

Namibya, küçük bir liman kasabası olan Lüderitz yakınlarında yeşil hidrojen projesi başlatacak. Projenin bölgeye istihdam ve yatırım getireceği düşünülüyor.

Haber 29-12-21 05:44

Yeşil hidrojen üretimi 2050'de Türkiye ekonomisine 8 milyar dolar katkı sağlayabilir

Alman Enerji Ajansı Enerji Sistemleri ve Enerji Hizmetleri Bölüm Başkanı Hannes Seidl: - "Türkiye, yenilenebilir enerjiden yeşil hidrojen üreterek, küresel çapta yeni oluşan bu enerji pazarında yerini alabilecek büyük bir potansiyele sahip"

Yurthaber 07-12-21 14:40

HYVIA ilk hidrojen prototiplerini tanıttı

Prototipler, bir dizi yakıt hücreli hafif ticari araçla birlikte çevre dostu hidrojen üretimi ve dağıtımı da dahil olmak üzere HYVIA ekosisteminin ilk somut örneğini oluşturuyor

Yurthaber 14-10-21 13:53

Hycean: Bilim insanları güneş sistemi dışında insan yaşamına uygun gezegenler keşfetti

Cambridge Üniversitesi'nden araştırmacılar, Hycean adını verdikleri yeni gezegen grubunun okyanuslarla çevrili ve hidrojen zengini bir atmosfere sahip olduğunu söylüyor. Yeni keşif, Dünya dışında yaşam arayışı için dönüm noktası olabilir.

Haber 08-10-21 13:38

Temiz hidrojen çözümleri ve inovasyonu etkinliği 23-24 Ekim'de İzmir'de gerçekleştirilecek

Temiz hidrojen çözümleri ve inovasyonu etkinliği 23-24 Ekim'de İzmir'de gerçekleştirilecek

Yurthaber 07-10-21 13:52

Eskişehir Teknik Üniversitesinin genç beyinleri yeni hidrojenli araç üretti

HİDROANA takımı, hidrojen enerjili araçlarıyla yarışmalarda boy gösteriyor - Takımın üyelerinden Beril Bengi Özel: - "Tamamen doğa dostu çünkü bu araç çalıştığı zaman dışarıya sadece su buharı veriyor"

Yurthaber 01-10-21 12:24

Hycean: Bilim insanları güneş sistemi dışında insan yaşamına uygun gezegenler keşfetti

Cambridge Üniversitesi'nden araştırmacılar, Hycean adını verdikleri yeni gezegen grubunun okyanuslarla çevrili ve hidrojen zengini bir atmosfere sahip olduğunu söylüyor. Yeni keşif, Dünya dışında yaşam arayışı için dönüm noktası olabilir.

Haber 18-09-21 11:04

Dünya dışında insan yaşamına uygun gezegenler keşfedildi

Cambridge Üniversitesi'nden araştırmacılar, Hycean adını verdikleri yeni gezegen grubunun okyanuslarla çevrili ve hidrojen zengini bir atmosfere sahip olduğunu söylüyor. Yeni keşif, Dünya dışında yaşam arayışı için dönüm noktası olabilir.

Haber 26-08-21 12:24

Milas'taki Yeniköy Termik Santrali'nde yangına karşı tedbir alındı

Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ: - "Hidrojen tankları planlı olarak boşaltılmış, içleri su ile doldurulmuştur. Santralin çevresinde koruma bandı oluşturulmuştur. Kömür stoku ağaçlık alandan mümkün olduğunca uzaklaştırmak için stok alanının orta kısmına doğru toplanmıştır" - "Yanıcı nitelikli fuel-oil gibi ham maddeler ticari kaygı gözetmeksizin imha edilmiş ya da güvenli bölgelere taşınmıştır. Üretim 5 Ağustos saat 18.00 itibarıyla durdurulmuştur"

Yurthaber 06-08-21 18:27

Temiz kaynaklardan üretilen elektrik, hidrojen formunda depolanacak

Dünya genelinde faaliyet gösteren enerji şirketleri 2030'a kadar yenilenebilir kaynaklardan üretilen 25 teravatsaat elektriği hidrojen formunda depolamayı amaçlıyor.

Haber 05-08-21 16:08

Land Rover hidrojen yakıt hücreli Defender’ın testlerine başlıyor

Land Rover, sürdürülebilirlik ve elektrikli mobiliteyi odak noktası belirlediği “Reimagine” stratejisi kapsamında sıfır karbon ayak izi hedefine doğru ilerliyor. Bu strateji doğrultusunda Defender modelinin hidrojen yakıt hücreli versiyonunu geliştiren Land Rover, 2021 yılı sonunda İngiltere’de modelin testlerini gerçekleştirecek.

Haber 08-07-21 12:17

BMW i Hydrogen NEXT yol testlerine başladı

BMW, sürdürülebilir mobilite misyonu kapsamında, temellerini BMW X5 modelinden alan ilk hidrojen yakıt hücreli prototipi BMW i Hydrogen NEXT’in yol testlerini gerçekleştirmeye başladı.

Haber 02-07-21 11:18

Meslek lisesi öğrencilerinin geliştirdiği interaktif eğitsel yazılım dünyadan övgü aldı

"FCHgo! Proje Yarışması"nda dünya birincisi seçilen Altındağ Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, küçük yaş grubundaki öğrencilere hidrojen yakıt pillerini eğitsel yazılım ile eğlenceli şekilde öğreten projeleri ile başarıyı yakaladı - Danışman öğretmen Selçuk Yusuf Arslan: - "Öğrencilerimizin projelerinde kullandığı görsel tasarım, kodlama ve nitelikli bir içerik jüri tarafından büyük beğeni topladı"

Yurthaber 18-06-21 16:48

Citroen, bataryalı ve hidrojen yakıt hücreli e-Jumpy Hydrogeni satışa sunacak

Citroen'in ilk yakıt hücresi ve şarj edilebilir bataryaya sahip elektrikli van modeli "e-Jumpy Hydrogen"in, bu yıl sonbaharda yollara çıkması hedefleniyor.

Haber 17-06-21 15:09

Honda, hidrojen teknolojisini uzaya taşıyor!

Honda ve Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), uzayda yaşam çalışmaları kapsamında oksijen ve yakıt ihtiyaçlarını dünyadan ikmal yapmadan çözmek için ‘dolaşımlı yenilenebilir enerji sistemi’ için ortak fizibilite çalışmalarına başladı.

Haber 14-06-21 11:27

Toyota Mirai rekor kırdı

Toyota’nın hidrojen yakıt hücreli aracı yeni Mirai, tek depoyla 1000 kilometrenin üzerinde yol kat ederek bu alandaki dünya rekorunu daha da ileriye taşıdı. Orly’de bulunan HYSETCO hidrojen istasyonundan başlayan sürüş, tek depoyla 1003 kilometre gidilerek tamamlandı.

Haber 04-06-21 15:25

Hidrojen yakıtlı Toyota Mirai’den dünya menzil rekoru

Yeni Mirai, tek depoyla 1.000 kilometrenin üzerinde yol kat etti

Yurthaber 02-06-21 13:22

İnanılmaz: Venüs’teki gazlar canlı yaşamını gösteriyor

Venüs'te fosfin gazı bulunduğu iddiaları üzerine çalışmalarını derinleştiren California State Polytechnic Üniversitesi'nden Rakesh Mogul, NASA'nın 1978 yılındaki Pioneer Venus görevini mercek altına aldı. Mogul, gezegen atmosferinde fosfinin yanı sıra hidrojen sülfür, nitröz asit, nitrik asit gibi gazların da bulunduğunu, bunun canlı yaşamına işaret ettiğini söyledi.

Haber 15-04-21 17:43

İngiltere'de çarpıcı araştırma! Demans ve epilepsi hastalığının tedavisine katkı sağlayabilir

Beyindeki hidrojen sülfür (H2S) miktarının azaltılmasının bazı beyin rahatsızlıklarının tedavisine katkı sağladığı bildirildi.

Haber 14-04-21 22:21