Hijyen Haberleri

Salgın var... Hemen cüzdanınızı değiştirin! Kiminle konuşsanız benzer şikayetler... İşte onlara karşı gözden kaçan bir önlem

Kış aylarının etkisini fazlaca hissettirmesiyle birlikte toplumda grip, influenza, soğuk algınlığı gibi hastalıklar iyiden iyiye baş göstermeye başladı. Uzmanlar bir salgından bahsetmenin mümkün olduğunu belirtirken hastanelere başvurularda ve vakalarda artış olduğuna da dikkat çekiyor. Salgın dönemlerinde elbette hijyen, beslenme ve gerekli yerlerde maske kullanımı gibi detaylara dikkat etmek gerekiyor ancak herkesin günlük yaşamda yanında bulunan ve risk oluşturabilecek bir eşya var: Cüzdan...

Kadin 11-01-2024 10:01

Herkesin yaptığı 2 zararlı alışkanlık! Aman dikkat sonuçları çok ağır olabilir

Hijyen alışkanlıkları sağlıklı bir yaşam için oldukça önemlidir. Ancak bilinenin aksine bu hijyen alışkanlıklarından 2 tanesi yanlış uygulama ile birlikte tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Peki, siz bu tehlikeli 2 hijyen alışkanlığından hangilerine sahipsiniz?

Kadin 10-01-2024 15:45

Bağışıklığınızı 9 adımda zirveye çıkarın! Uzman isimden kışı sapasağlam geçirmek için öneriler

Hastalıklardan korunmada önemli bir yeri olan bağışıklık sistemi, enfeksiyonlara karşı en güçlü silahlardan biridir. Doç. Dr. Rıdvan Sivritepe, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte artan enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek önerilerde bulundu.

Haber 13-10-2023 08:45

Bursa'da ruhsatsız işletilen peynir imalathanesi mühürlendi

Bursa'da sağlıksız koşullarda ve ruhsatsız üretim yapıldığı belirlenen peynir imalathanesi mühürlenerek, işletmecisi hakkında yasal işlem başlatıldı.

Yurthaber 27-09-2023 10:41

Yaşam alanlarının olmazsa olmazları: temizlik ve hijyen! Evinizi küçük dokunuşlarla pırıl pırıl yapacak ürünler

Temizlik ve hijyen kırmızı çizginiz ise doğru yerdesiniz. Hayalini kurduğunuz o tertemiz eve sahip olmak çok kolay! Nasıl mı? Size ihtiyaç duyabileceğiniz temizlik ürünlerinden oluşan harika bir liste hazırladık. Yaşam alanınızın tertemiz olmasını sağlayacak ve yaşam kalitenizi artıracak ürünleri gelin, beraber inceleyelim!

Haber 25-09-2023 17:46

Örümcekleri yaz boyunca evinizin yakınına yaklaştırmayacak karışım! Sadece 2 malzemeyle örümceklerden kurtulabilirsiniz

Örümcekler özellikle yaz aylarında artış göstererek birçok evi istila ediyor. Görünmeyen yerlere yuva yapan örümcekler kısa süre içerisinde çoğalarak evin birçok yerine yayılabiliyor. Örümceklerden kurtulmak için etkili yöntemler arıyorsanız temizlik uzmanının bulduğu mucizevi karışımı deneyebilirsiniz.

Kadin 12-05-2023 17:07

Tuvaletten sonra elini yıkamadığını söyleyerek kendini ifşaladı! Misafirlerim gelince...

Kişisel bakıma gösterilen önem sadece kişiyi değil çevresini de etkileyebiliyor. Tuvaletten sonra el yıkamak en temel temizlik olarak görülüyor. Ancak toplumda tuvaletten sonra ellerini yıkamayan birçok kişi bulunuyor. TikTok'ta ellerini yıkamadığını ve misafirleri geldiğinde bulduğu çözümü paylaşan bir kadın tepkilerin odağı oldu.

Kadin 31-03-2023 17:07

Atıksız bir yaşam için tekrar kullanılabilir tuvalet kağıdı yaptı! Bez tuvalet kağıdının faydaları...

Günlük hayatta kullandığımız tek kullanımlık birçok ürün doğaya tahmin edemeyeceğimiz kadar zarar veriyor. Atıksız yaşamı benimseyen bazı kişiler tekrar kullanılabilir tuvalet kağıtlarını kullanıyor. Kendi yaptığı tuvalet kağıtlarını nasıl kullandığını ve faydalarını açıklayan bir kadın sosyal medyada gündem oldu.

Kadin 24-02-2023 13:52

Hijyensizliğin sonu kötü bitti! Yaptırdığı dövme bir anda çürümeye başladı

Toplumda birçok kişi vücudunun çeşitli yerlerine dövme yaptırıyor. Bu dövmeler genellikle herhangi bir risk oluşturmasa da dövme yapımında ve kullanılan malzemelerde hijyene oldukça önem vermek gerekiyor. Kolunu dövme yaptıran bir kişi dövmenin zamanla çürüdüğünü göstererek yaşadığı korku dolu anları paylaştı.

Haber 19-02-2023 09:08

Artan enfeksiyonlara dikkat! Organ kaybına ve ölüme yol açabilir

Deprem bölgesindeki yetersiz kaynaklar birçok hastalığın oluşmasına zemin oluşturuyor. Depremzedelerin ciddi enfeksiyon risklerine karşı korunması gerekiyor. Uzmanlar giderek artan enfeksiyon vakalarına karşı uyararak alınması gereken önlemleri paylaşıyor.

Haber 17-02-2023 11:20

Artan enfeksiyonlara karşı tuvalette alınacak önemli önlem! Deprem bölgeleri enfeksiyon riski altında

Kahramanmaraş merkezli depremde 10 il büyük hasar aldı. Bu hasar alan şehirlerde depremzedelerin enfeksiyon ve bulaşıcı hastalıklara yakalanma riski oluştu. Deprem bölgesindeki yetersiz kaynakların enfeksiyona yol açtığı belirtilerek sahra tuvaleti gibi alınabilecek önlemler paylaşıldı.

Haber 16-02-2023 10:08

Sakın bu şekilde içmeyin! Ölümcül hastalık riski giderek artıyor! Acilen önlem alınmalı

Depremin ardından vatandaşlar hem sağlık hem de psikolojik açıdan oldukça zorluk yaşıyorlar. Uzmanlar deprem alanlarında görülen yetersiz hijyen nedeniyle birçok salgın hastalığın yayılmaya başlayabileceğini belirtiyor. Giderek artan ishal vakalarında alınması gereken önlem paylaşıldı.

Haber 14-02-2023 10:02

Deprem bölgesinde enfeksiyon riskine dikkat! Enfeksiyondan korunmak için alınması gereken önlemler

Deprem bölgesinde yaşanan birçok hastalık bulunuyor. Yetersiz kaynaklar ve hijyen eksikliği bulaşıcı hastalıkların salgın haline gelmesine neden olabilir. Enfeksiyon uzmanı deprem bölgesinde ortaya çıkabilecek enfeksiyon riskine karşı uyarılarda bulunarak alınması gereken önlemleri paylaştı.

Haber 11-02-2023 13:08

Deprem bölgesinde kolera salgını riskine dikkat! Kolera nasıl bulaşır, korunmak için ne yapmak gerekir?

Depremin ardından bu bölgede yaşayan kişilerin çeşitli hastalık riskleri bulunuyor. Soğuk hava, hijyen eksikliği ve yetersiz beslenme nedeniyle birçok hastalık ortaya çıkabiliyor. Deprem bölgesinde kolera riskinden korunmak için dikkat edilmesi gereken birkaç unsur bulunuyor.

Haber 10-02-2023 10:30

Deprem bölgesinde salgın hastalık riski! Dizanteri riskine karşı dikkat

Deprem bölgesinde soğuk hava şartları, yetersiz beslenme ve hijyenik koşulların sağlanmaması nedeniyle birçok hastalık riski ortaya çıkabiliyor. Uzmanlar deprem bölgelerinde yaşayan kişilere verilen yiyecek ve içeceklerin hijyenik olması hakkında uyarıyor. Yetersiz şartlar dizanteri riskini de beraberinde getiriyor.

Haber 09-02-2023 13:21

Doktor 'Erkekler iğrençsiniz' diyerek paylaştı! Vücutta yıkamayı atladığınız 5 önemli bölge

Vücudun temizliğini sağlamanın görünümü etkilediği biliniyor. Ancak hijyen sadece görünüm ve koku için değil sağlık için büyük önem taşıyor. Duş alırken vücudun bazı bölümlerini temizlemeyi atlayabiliyoruz. TikTok'ta bilgilendirici videolar paylaşan bir doktor 'Beyler, iğrençleşiyor' diyerek vücutta yıkamadığımız alanları açıkladı.

Haber 03-01-2023 09:57

Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı! Hastalıkların temelini atıyor: Tıkalı burnu açmak için...

Kış aylarında artış gösteren grip ve soğuk algınlıkları nedeniyle artan şikayetler tüm hayatı olumsuz etkiliyor. Özellikle bu sene kış hastalıklarına yakalanan kişi sayısının fazla olduğu belirtiliyor. Yaptığı her açıklama gündem yaratan Prof. Dr. Canan Karatay, bu hastalıkların en olumsuz etkileri arasında bulunan tıkalı burundan kurtulmak için yapmanız gereken karışımı açıkladı.

Haber 06-12-2022 13:55

Gözden kaçan en zararlı alışkanlık! Ölümcül hastalıklara yakalanma riskini artırabiliyor

Uyku daha sağlıklı ve zinde bir vücut için en temel ihtiyacımız olarak görülüyor. Uzmanlar uyku ile ilgili çok sayıda bilimsel araştırmalarda bulunuyor. Az ve çok uyumanın sağlık üzerindeki etkileri her seferinde belirtiliyor. Ancak sağlık için sadece uykunun saati değil nerede uyuduğumuz da önem taşıyor. Uzmanlar çarşafların 3 tane ölümcül hastalık riskini artırabileceğini açıklıyor.

Haber 23-11-2022 09:28

Tıkanan tuvaletleri tek hamlede açıyor! Tesisatçıyı aramadan önce tıkanan tuvaletleri açmak için en uygun yöntem

Tuvalet evin içerisinde en sık problem yaşatan alanlar arasında bulunuyor. Hijyenine ekstra dikkat etmemiz gereken tuvalet zaman zaman tıkanabiliyor. Uzmanlar tıkanmış tuvaletler için sert kimyasallar kullanmamanız gerektiğini belirtiyor. Tıkanan tuvaleti ne açar diye düşünüyorsanız bunun cevabı mutfaktan geçiyor.

Kadin 14-11-2022 09:42

Baştan sona yanlış! Asla inanmamanız gereken herkesin uyguladığı hijyen efsaneleri

Yere düşen yiyecek, 5 saniye içinde alınırsa yenebilir mi? Her gün duş almak gerekli mi? Eller kaynar suyla mı yıkanmalı? Kulaktan kulağa dolaşan birçok hijyen uygulaması aslında bir efsaneden ibaret. Sağlık uzmanları bazılarına uygulanabilir dese de bazılarının kesinlikle yapılmaması gerekiyor.

Haber 26-10-2022 16:08

Klozet kapağıyla yaptığı tiksindirdi! Sosyal medyada tartışmanın fitili ateşlendi

Sosyal medya platformlarında yüksek takipçili hesaplardan biri klozet kapağıyla yaptığı hareketle gündemde. Influencer, klozet kapağını temizlemek için bulaşık makinesine koydu. Sosyal medya fenomeninin bu hareketi takipçileri tarafından iğrenç bulundu. Ancak fenomenin bu akımını iğrenç bulan kadar pratik bulan da var! Peki klozet kapağını bulaşık makinesinde yıkamak ne kadar hijyenik?

Haber 09-09-2022 07:35

Sağladığı hijyen kadar yaşam alanınıza kattığı pratiklikle de öne çıkan sensörlü sıvı sabunluklar

Restoran, kafe, bar, havalimanı, otel gibi halka açık mekânlarda sıkça karşılaştığımız sensörlü sıvı sabunluklarını yaşam alanınızda da kullanmaya ne dersiniz? Sabunluğa hiç dokunmadan en hijyenik şekilde ellerinizi temizlemenizi sağlayan bu sabunluklar kullanıcıları tarafından çok seviliyor. Sağladığı hijyen kadar yaşam alanınıza kattığı pratiklikle de öne çıkan bu ürünlerle ilgili detaylara gelin birlikte bakalım.

Haber 08-09-2022 09:11

Dert etmeyin: Vücuttaki sivilceleri geçirmek çok kolay! Sırttaki sivilceler nasıl geçer?

Sivilce genellikle ergenlikte ortaya çıksa da her yaşta görülebiliyor. Oldukça sıkıntılı durumlara yol açan sivilceler özellikle yaz aylarında daha büyük problem haline geliyor. Vücudunuzda çıkan sivilcelerden şikayetçiyseniz aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.

Kadin 30-08-2022 10:45

Tam 22 yıldır yıkanmıyor! Dünyanın kötülüklerini durdurmak için temizliği boykot ediyor

Hindistan’da yaşayan Dharamdev Ram isimli bir adam, kadınlara karşı işlenen tüm suçlar, toprak anlaşmazlıkları ve masum hayvanların öldürülmesi gibi dünyevi kötülükler durana kadar vücudunu bir daha asla yıkamayacağının sözünü verdi.

Trend 03-08-2022 11:53