Human Papilloma Virus Haberleri

52 yaşındaki sapık 9 yaşındaki çocuğun cinsel organını ısırarak kopardı!

Korkunç istismarın adresi Ankara... Sincan'da sokakta oyun oynayan 4 çocuktan yardım isteyen Evren Demirci çocukları bodruma götürüp sünnet olup olmadıklarını sordu. 4 çocuktan 3'ü üst kata kaçmayı başardı ancak talihsiz Human kaçamadı. Sapık komşu, Human'ın cinsel organını ısırarak kopardı. 46 gün hastaneden tedavi gören çocuğun uzvu ise yerine eklenemedi. İşte kan donduran olayın detayları...

Haber 2024-01-29 10:45:51

HPV testi nedir, nasıl ve nerede yapılır? HPV testi ve smear arasındaki fark

HPV, Human Papilloma Virus anlamına gelir. Genellikle cinsel birleşme yoluyla bulaşır. Kadınlarda genital siğil, rahim ağzı kanserine sebep olabilmektedir. Erkeklerde ise penis, skrotum (yumurtalık) ve anüs etrafı kanserlerinin oluşumuna neden olur. HPV yaygın ve kolay bulaşan bir enfeksiyon türüdür. 100’e yakın türü bulunur. HPV’nin serviks (rahim ağzı) kanserine sebep olabilen türleri, risk oranı yüksek türlerdir. Bu nedenle, HPV- DNA Testi yapılmalıdır. Peki HPV testi nasıl yapılır?

Haber 2024-01-13 21:33:57

HPV aşısı nedir, nasıl yaptırılır? HPV aşısı kimlere, kaç doz yapılır?

İnsan Papilloma Virüsü olarak adlandırılan HPV, sıklıkla cinsel yolla bulaşan bir DNA virüsüdür. HPV aşısı ise bu virüse karşı direnerek, etkili bir biçimde korunmaya yardımcı olur. Günümüzde adı sık sık geçen bu virüs; rahim ağzı kanserine, genital bölge siğillerine neden olduğu için, HPV aşısı olmak son derece önemlidir. Peki HPV aşısı nasıl yaptırılır?

Haber 2024-01-13 21:19:43

HPV nedir, nasıl bulaşır? HPV öldürür mü? HPV belirtileri ve tedavisi

HPV, yalnızca insanları etkileyen bir virüs olduğundan insan papilloma virüsü olarak adlandırılır. Genellikle el, ayak, ağız, boğaz ve genital bölgeleri etkilediğinden bu bölgelerde ortaya çıkan siğillerin tespit edilmesiyle anlaşılır. HPV, cinsel yolla bulaşan en yaygın viral enfeksiyondur. Bu nedenle erken tanı ve aşılar HPV’den korunmakta önemli rol oynar. Peki detaylı olarak HPV nedir?

Haber 2024-01-13 21:18:05

Siğil nedir, neden olur? Siğil nasıl geçer, ne iyi gelir?

Siğiller insan cildinin üst tabakasına yerleşen ve genellikle HPV (human papillomavirus) virüsü tarafından neden olan küçük, etli büyümelerdir. Siğiller, genellikle ellerde, parmaklarda, ayak tabanlarında, tırnaklarda ve cinsel organlarda ortaya çıkabilir. Bu virüs, doğrudan cilt teması yoluyla bulaşabilir ve genellikle zayıflamış bir bağışıklık sistemi olan kişilerde daha sık görülür. Peki, siğil neden olur ve siğil nasıl tedavi edilir?

Haber 28-11-23 15:31

Gebelik testi sonuçları - Hamilelik testi sonucu nasıl anlaşılır?

Gebelik testi, bir kadının hamile olup olmadığını belirlemek için kullanılan önemli bir tıbbi testtir. Gebelik testleri, gebelik hormonu olan hCG (human chorionic gonadotropin) seviyelerini tespit eder. HCG hormonu, döllenmiş yumurtanın rahimde yerleşmesiyle üretilmeye başlar ve hamilelik ilerledikçe artar. Gebelik testleri iki farklı şekilde yapılabilir: idrarla yapılan ev testleri ve kan testleri.

Kadin 31-07-23 15:23

Siğil nasıl geçer, ne iyi gelir? Siğil tedavisi nasıl yapılır, siğil kökü nasıl çıkarılır?

Siğiller insanlarda sıkça görülen, viral bir enfeksiyon olan HPV (Human Papilloma Virus) tarafından neden olunan deri lezyonlarıdır. Siğiller, genellikle eller, ayaklar, yüz ve cinsel organlarda ortaya çıkar. HPV'nin birçok farklı türü vardır ve bazıları siğillere yol açar. Bu virüs, cilt veya mukoza zarına temas sonucu bulaşır ve yayılabilir. Siğiller HPV virüsünün neden olduğu yaygın bir deri enfeksiyonudur.

Haber 07-07-23 00:57

HIV virüsü nedir, nasıl bulaşır? HIV enfeksiyonu nasıl kapılır?

HIV virüsünün son zamanlarda karşılaşılan en büyük hastalıklardan birisi olduğu belirtiliyor. Açılımı Human Immmunodeficiency Virus olan bu hastalık, bağışıklık yetmezliğine yol açıyor. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre Türkiye’de HIV tanısı artmış durumda. Peki HIV virüsü nedir, nasıl bulaşır? İşte merak edilenler...

Haber 02-12-22 16:20

Ne yaptıysanız kurtulamadığınız can sıkıcı siğiller için reçete belli! Evdeki iki malzeme kökünü kurutuyor

Siğiller, hayatın bir döneminde genellikle el ve ayak parmaklarında ortaya çıkarak insanın canını sıkar. Geldi mi gitmek bilmeyen siğiller, aslında bağışıklık sisteminizin zayıfladığını işaret eder. Siğillerden kurtulmak için harekete geçmeden önce bağışıklık sisteminizi de güçlendirmenin yollarını bulmalısınız. Çünkü, zayıflamış bağışıklık sistemi olanlar papilloma virüsüne karşı açık olurlar. Bu da siğillerin oluşmasına neden olur.

Haber 15-11-22 09:40

Bu seks alışkanlıkları sizi kanser yapabilir

Bazı davranışlar, HPV ile ilişkili kanser geliştirme olasılığınızı dört kat artırabilir. Ağız ve boğazı enfekte edebilen insan papilloma virüsü (HPV), orofaringeal kanserin (Ağız kanserleri) en büyük risk faktörlerinden biridir. Önceki çalışmalar, oral seks yapmanın HPV ile ilişkili orofaringeal kanserin yanı sıra HPV'ye yakalanma olasılığını artırabileceği ortaya çıktı.

Haber 14-10-22 21:31

Et beniyle karıştırmayın! Risk altında olabilirsiniz: Kaşıntı, cinsel ilişki sırasında kanama...

Hem kadınlarda hem erkeklerde görülen genital siğiller, cinsel yolla bulaşan HPV enfeksiyonun genital bölgedeki belirtisidir. “Kondiloma aküminata” olarak da adlandırılır. HPV virüsünün (Human papilloma virus – İnsan papilloma virüsü) 200’den fazla çeşidi bulunur ve bunlardan 40’ı genital siğillere neden olur. En çok siğillere yol açan tip HPV 6 ve HPV 11’dir. Ancak bu HPV tipleri kansere yol açmazlar.

Kadin 22-03-22 09:51

Seyrini tahmin etmek mümkün değil! Yayılması büyük problem

Siğil; human papilloma virüs ya da HPV diye bilinen virüs grubunun yaptığı bir deri hastalığıdır. Virüs, derinin üst tabakasına yerleşir ve derinin kalınlaşmasına neden olur. Sonrasında ürer ve çevre dokulara yayılır. Siğiller derinin üst tabakasına yerleştiğinden genellikle deri rengindedir fakat koyu renkte de olabilir. Deriyle aynı hizada olabildikleri gibi, deriden kabarık şekilde de görünebilirler.

Haber 27-01-22 10:29

İngiltere'de araştırma: HPV aşısı, rahim ağzı kanserini yüzde 90'a yakın önlüyor

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre HPV (human papillomavirus) aşısı, rahim ağzı kanserini yüzde 90'a yakın bir oranda önlüyor. İngiltere'de bu aşı 12-13 yaşlarında kız ve erkek çocuklarına ücretsiz uygulanmakta. Türkiye'de de aşının ulusal aşı programına alınarak ücretsiz uygulanması için kampanyalar var.

Haber 24-11-21 18:24

HPV aşısı: Rahim ağzı kanserine karşı nasıl koruma sağlıyor, aşıyı kimler yaptırabiliyor?

Son araştırmalar, HPV (human papillomavirus) aşısının, rahim ağzı kanserini yüzde 90'a yakın bir oranda önlediğini gösterdi.

Haber 05-11-21 17:03

Bir araştırmaya göre HPV aşısı, rahim ağzı kanserini yüzde 90'a yakın önlüyor

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre HPV (human papillomavirus) aşısı, rahim ağzı kanserini yüzde 90'a yakın bir oranda önlüyor. Lancet isimli tıp dergisinde yayımlanan araştırma, aşının İngiltere'de 2008 yılında genç kızlara uygulanmaya başlamasının ardından meydana gelen gelişmeleri inceledi.

Haber 04-11-21 11:46

Bir araştırmaya göre HPV aşısı, rahim ağzı kanserini yüzde 90'a yakın önlüyor

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre HPV (human papillomavirus) aşısı, rahim ağzı kanserini yüzde 90'a yakın bir oranda önlüyor. İngiltere'de bu aşı 12-13 yaşlarında kız ve erkek çocuklarına ücretsiz uygulanmakta. Türkiye'de de aşının ulusal aşı programına alınarak ücretsiz uygulanması için kampanyalar var.

Haber 04-11-21 04:45

Tükiye’nin ilk robot oyuncusu Aypera, ilk filmi için imzayı attı

Türkiye’nin ilk robot oyuncusu Aypera, ünlü senarist ve yapımcı Birol Güven’in sinema filminde ilk kez izleyiciyle buluşacak. İlk sözleşmesini imzalayan Aypera, Birol Güven’in Digital Human adlı filminde başrolü üstlenecek.

Magazin 25-05-21 14:02

Türkiye'nin ilk robot oyuncusu Aypera filmde rol alacak

Türkiye'nin ilk robot oyuncusu Aypera, yapımcı ve senarist Birol Güven ile sinema filmi sözleşmesi imzaladı. Yapımcı ve senarist Birol Güven'in yeni filmi "Digital Human", 2022 yılında vizyona girecek.

Trend 25-05-21 11:05

'İsrail Filistinlilere karşı apartheid rejimi uyguluyor' diyen HRW uluslararası toplumu göreve çağırdı

İnsan Hakları İzleme Örgütü Human Rights Watch, İsrail'i işgal altında tuttuğu topraklarda ve kendi ülkesinde Filistinlilere karşı ırk ayrımcılığı ve zulümle suçlarken insanlık suçu sayılan 'apartheid' terimini kullandı.

Haber 27-04-21 20:37

Fendoğlu esnaflara Covid-19 aşısında öncelik tanınmasını istedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, sürekli kalabalık ortamda bulunan esnaflara Covid-19 aşısında öncelik tanınmasını istedi.MHP MYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, TBMM Genel Kurulunda söz alarak “Lokantalar, bayan kuaförleri, berberler, kıraathaneler, çay ocakları, kafeler, taksi, minibüs, servis şoförleri, semt pazarı esnafıyla esnaf meslek odalarının çalışanlarına korona virus (Covid-19) aşısında öncelik tanınması, sürekli kalabalık ortamda bulunan bu esnaf kesiminin hem korunmasını sağlayacak hem de bu kesimin mağduriyetini engelleyecek, ekonomik hayatı kesintiye uğratmayacaktır” dedi.Fendoğlu konuşmasında, “Bir yıla aşkın süredir devam eden pandemi nedeniyle işleri durma noktasına gelen, kredi taksitlerini ödeyemeyen esnafımız yeniden hafta sonları kısıtlamaya gidilmesi nedeniyle mağduriyetle karşı karşıya kalmaktadır.

Yurthaber 31-03-21 18:09

AIDS bulaşma yolları neler? Bu belirtilere dikkat: 1 ayda 10 kilo kaybettiriyor!

AIDS, Human Immunodeficiency Virus (İnsan Bağışıklık Yetmezlik Virüsü) adı verilen bir virüsle bulaşmaktadır. Bu virüsün baş harfleri kullanılarak HIV virüsü denmektedir. HIV virüsünün iki tipi vardır. Bunlar HIV 1 ve HIV 2'dir. HIV 1, genellikle bizim de içinde bulunduğumuz Avrupa ve Kuzey Amerika bölgelerinde yaygındır. HIV 2 ise, Afrika ve çevresinde yaygın olarak bulunmaktadır.

Haber 27-01-21 17:54

Evdeki çözüm yoluyla siğillerden kurtulmanın kolay yolu!

Zayıflamış bir bağışıklık sisteminiz varsa siğiller ortaya çıkar ve bu durumda insan papilloma virüsüne karşı duyarlı olursunuz. Bu virüs, cilt hücrelerinin büyümesine ve siğillerin gelişmesine neden olur.

Haber 05-01-21 08:48

İdlib: Human Rights Watch Suriye ve Rusya'yı İdlib'de sivilleri hedef almakla suçladı, Esad ve Putin'e yaptırım uygulanması çağrısı yaptı

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Suriye ve Rusya'yı İdlib'de sivilleri hedef almakla suçladı ve bu saldırıların insanlığa karşı suç kapsamına girebileceğini açıkladı. HRW, sivillere yönelik saldırılar nedeniyle Suriye Devlet Başkanı Esad ve Rusya Devlet Başkanı Putin'e de yaptırım uygulanması çağrısında bulundu.

Haber 15-10-20 14:07

Otizmli çocukların aileleri yüz yüze eğitim istiyor

Korona virus salgını nedeniyle eğitime erişemeyen otizmli çocukların gerilediğini ve problemli davranışlarının arttığını belirten aileler, okulların yeniden yüz yüze eğitim vermesini istiyor.Türkiye Otizm Anneleri Topluluğu’nun bin 183 kişiyle yaptığı anket, ailelerin gerekli tedbirler alınarak yüz yüze eğitimin başlamasını talep ettiğini ortaya koydu.

Yurthaber 25-09-20 14:18

Van Büyükşehir Belediyesinden korona virüs denetimleri

Van Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçlarında maske, yolcu sayısı ve hijyen denetimi yaptı.Korona virus tedbirleri kapsamında Ulaşım Dairesi Başkanlığına bağlı trafik ekipleri, İl Emniyet Müdürlüğü, İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Kazım Karabekir Caddesi eski Araştırma Hastanesi önünde uygulama noktası kurdu.

Yurthaber 17-09-20 12:36

Ronaldo'nun sevgilisi Georgina Rodriguez kırmızı halıda boy gösterdi

Juventus forması giyen Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo'nun sevgilisi Georgina Rodriguez, 77. Venedik Film Festivali'ne katıldı. Rodriguez, önce The Human Voice'un film gösterimine, daha sonra da akşam düzenlenen etkinlikteki kırmızı halıda boy gösterdi.

Magazin 04-09-20 14:29

Dağcılar pandemiye dikkat çekmek için Demirkazık zirvesine tırmandı

Çin’in wuhan kentinde ortaya çıkan tüm dünyayı etkisi altına alan korona virus salgınına dikkat çekmek amacıyla bir grup dağcı zirve tırmanışı gerçekleştirdi.Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dr.

Yurthaber 29-08-20 17:34

Siğil: Neden olur, nasıl geçer?

Siğil, cildin üst tabakasına veya mukozaya yerleşen HPV (human papillomavirüs) virüsünden kaynaklanan bir çeşit enfeksiyondur.

Haber 24-06-20 10:29

Emet’te 130 hanede antikor testi uygulaması başladı

Kütahya’nın Emet ilçesinde (Covid-19) ile mücadele kapsamında 130 hanede tarama çalışmalarına başlandığı bildirildi.İlçe nüfuslarına göre belirlenen hane testlerinde, Emet ileçsinde her haneden bir kişi olmak üzere 130 hanede tarama yapılacağı açıklandı.Korona virus (Covid-19) Hastalığı ile mücadelede başarılı çalışmaların sürmesi ve gelecek dönemdeki hazırlıkları planlamak amacıyla Emet ilçesinde TÜİK tarafından belirlenen 130 haneden birer kişiye tarama yapılacağı, vatandaşların ekiplere gerekli kolaylığı göstermeleri konusunda desteklerinin beklendiği açıklandı.

Yurthaber 19-06-20 09:59

Hair World Turkey Kurucu Ortağı Yunus Yıldız;”Sağlık turizminde öncü sektörüz”

Hair World Turkey Kurucu Ortağı Yunus Yıldız, Türkiye’de özellikle korona virus sürecinden sonra yoğun şekilde gündeme gelen sağlık turizminde saç ekim merkezlerinin öncü rol üstlendiğini söyledi.Alınan başarılı sonuçlar ve düşük maliyetler nedeniyle yabancıların saç ekimi konusunda Türkiye’yi tercih ettiğini belirten Yıldız, uzun süredir dünyanın dört bir yanından hastaları ağırladıklarını kaydetti.

Yurthaber 12-06-20 07:47

Döşemealtı’nda yeniden açılan iş yerleri dezenfekte edildi

Korona virus salgını tedbirleri kapsamında uzun süredir kapalı olan iş yerleri, "Normalleşme Planı" kapsamında pazartesi günü itibariyle yeniden işbaşı yaptı.

Yurthaber 02-06-20 10:12

Detroit: Become Human Steam’den alınabilecek

Detroit: Become Human, Heavy Rain ve Beyond: Two Souls artık Steam üzerinden de oynanabilecek. Quantic Dream’in oyun serileri 18 Haziran’dan itibaren Steam üzerinden satın alınabilecek. Bu oyunları kütüphanenize ekleyerek oynayabilirsiniz.

Haber 30-05-20 10:08

Prof.Dr. Kara: Propolis sitokinleri dengeler

Korona virus Bilim Kurulu Üyesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof.

Yurthaber 18-05-20 12:09

Kuşadası Belediyesi iki ayda 189 bin maske, 58 bin eldiven dağıttı

Kuşadası Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü (SİM), dünyayı etkisi altına alan korona virüse karşı mücadele sürecinde kentte yaşayan vatandaşları yalnız bırakmadı.Belediye Başkanı Ömer Günel’in talimatı ile harekete geçen SİM ekipleri, salgın hastalığın Türkiye’ye sıçramasının ardından geçen 2 aylık sürede 189 bin maske, 58 bin çift eldiven ve 950 litre dezenfektan dağıttı.Kuşadası Belediyesi, küresel ölçekte salgına dönüşen yeni tip korona virus hastalığının Türkiye’de görüldüğü 11 Mart tarihinden itibaren bütün birimlerini alarma geçirdi.

Yurthaber 09-05-20 14:16

HPV aşısı yapmayı ihmal etmeyin!

Serviks kanserinin (rahim ağzı kanseri) en önemli nedeni, cinsel yolla bulaşan Human Papilloma Virüsü HPV'dir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Taner Usta, rahim ağzı kanserine karşı geliştirilen HPV aşısı hakkında tüm merak edilenleri bizler için paylaştı.

Kadin 05-05-20 11:44

Kars’ın giriş ve çıkışlarında korona virüs denetimi

Kars Valiliğinin aldığı Korona virus (Covid-19) salgını ile mücadele tedbirleri titizlikle uygulanıyor.Kars’ın giriş ve çıkışlarındaki denetim noktalarında bekleyen güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri denetimlerine titizlikle devam ediyor.Kontrol noktalarında durdurulan araçlardaki vatandaşların ateşleri cihazlarla ölçülerek kayıt altına alınıyor.Görevliler, sosyal mesafe kuralına uyulması gerektiğinin önemini anlatarak uyulmaması halinde yolculuğun sağlık açısından riskli olduğu konusunda bilgilendirme yapıyor.

Yurthaber 30-04-20 12:58

Kars’ın giriş ve çıkışlarında korona virüs denetimi

Kars Valiliğinin aldığı Korona virus (Covid-19) salgını ile mücadele tedbirleri titizlikle uygulanıyor.Kars’ın giriş ve çıkışlarındaki denetim noktalarında bekleyen güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri denetimlerine titizlikle devam ediyor.Kontrol noktalarında durdurulan araçlardaki vatandaşların ateşleri cihazlarla ölçülerek kayıt altına alınıyor.Görevliler, sosyal mesafe kuralına uyulması gerektiğinin önemini anlatarak uyulmaması halinde yolculuğun sağlık açısından riskli olduğu konusunda bilgilendirme yapıyor.

Yurthaber 30-04-20 12:58

Korona tedbiri kurallarına uymayan kişilere ceza yazıldı

Erzurum’un Aşkale ilçesinde Korona virus tedbirleri kapsamında kurallara uymayan kişilere ceza uygulandı.Çin’de ortaya çıkarak bütün Dünyayı etkisi altına alan Korona virüs (Covid 19) salgınının ülkemizde kamu düzeninin bir parçası olan kamu sağlığına olumsuz etkilerini azaltmak, hastalığın yayılmasını önlemek, vatandaşlarımızın sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek, salgında en etkili mücadele olan sosyal mesafeyi sağlamak amacıyla ilçe genelinde gerekli tedbirler alınıyor.Aşkale ilçe Emniyet Müdürlüğü personeli gerek mobil anonslarla ve gerekse yaya olarak ilçe genelinde gün boyu vatandaşlara uyarılarda bulundular.

Yurthaber 28-04-20 10:23

Amerikalı İnsan Hakları Savunucuları Trump'ın Göç Politikasına Tepkili

Başkan Trump’ın Amerika'ya göçü askıya alma yönündeki açıklamasına Önce İnsan Hakları (Human Rights First) adlı kuruluştan tepki geldi. Kuruluşun yaptığı açıklamada, Trump yönetiminin göçmen karşıtı politikalarına pandemi döneminde de göçmenleri “günah keçisi ilan ederek” devam ettiği savunuldu

Haber 27-04-20 14:36

Amerikalı İnsan Hakları Savunucuları Trump'ın Göç Politikasına Tepkili

Başkan Trump’ın Amerika'ya göçü askıya alma yönündeki açıklamasına Önce İnsan Hakları (Human Rights First) adlı kuruluştan tepki geldi. Kuruluşun yaptığı açıklamada, Trump yönetiminin göçmen karşıtı politikalarına pandemi döneminde de göçmenleri “günah keçisi ilan ederek” devam ettiği savunuldu

Haber 27-04-20 14:36

Kayserisporlu Silviu Lung erkek evlat istiyor

Hes Kablo Kayserispor kalecisi Silviu Lung, bir erkek evlat sahibi olmak istediğini ve onun da kendisi gibi kaleci olmasını istediğini söyledi.Korona virus tedbirleri kapsamında Kayserispor tesislerinde kalan ve bireysel antrenman yaparak formunu korumaya çalışan Hes Kablo Kayserispor kalecisi Silviu Lung, bir gün erkek evlat sahibi olmak istediğini ve onun da kendisi gibi bir kaleci olmasını istediğini söyledi.

Yurthaber 18-04-20 17:53

SANKO Holding “Yarın Olacak” filmi ile “biz de buradayız” diyor

SANKO Holding, korona virus (Covid-19) salgını sebebiyle bugünlerde en çok morale ve desteğe ihtiyacı olan topluma yeni yayınladığı reklam filmiyle sesleniyor.Filmde Sanko Holding, “yarın olacak” diyor.

Yurthaber 17-04-20 11:05

Yozgat’ta fırınlar denetlendi

Yozgat Tarım ve Orman Müdürü Tanju Özkaya, Gıda ve Yem Şube Müdürü Onur Polat ve Kontrol görevlileri ile İl Merkez Sarraflar Caddesinde faaliyet gösteren fırın işletmelerinin satış ve üretim yerlerini denetleyerek Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında alınan hijyen tedbirlerini inceledi.Yapılan denetimlerde, işletmelerde özellikle ekmek üretimi yapan kişilerle ekmeği müşteriye veren kişilerin ayrı olması gerektiği; yani parayla temas eden çalışanla ekmeğe temas eden kişilerin kesinlikle ayrı olması konusunda uyarılarda bulunularak işletme çalışanlarının maskeli ve eldivenli çalışmaları konusu hatırlatıldı.İl Müdürü Özkaya, Korona virus salgınıyla mücadelede elzem olan hususların en önemlisinin gıda işletmelerinde gıda maddelerinin el ile temasın kesilerek, gıda maddesinin müşteriye ambalaj içinde teslim edilmesi olduğunu vurguladı.Özellikle gıda üretimi yapılan yerlerde; gereken tüm hijyen tedbirlerinin alınması bu suretle satışa hazır hale getirilen gıda maddelerinin tüketiciye arzında gıda güvenliğinin azami düzeyde sağlanmasının önemine değinen İl Müdürü Özkaya, “Gerek ilimiz merkezi gerekse ilçelerimizde fırınlar başta olmak üzere; her gün azami sayıda gıda işletmeleri Kontrol Görevlilerimiz tarafından sıklıkla denetlenmekte; Kovid -19 kapsamında eğitim bilgilendirme faaliyetlerimiz devam etmektedir.

Yurthaber 16-04-20 12:19

Koronavirüs: 5G komplo teorisi bilim insanlarına göre 'tam bir saçmalık'

Claims 5G harms immune systems or spreads the virus have been condemned by the scientific community.

Haber 06-04-20 17:58

Avukat Binici: Korona işsizliği tetikledi

Pek çok işverenin korona virus salgınını ileri sürerek işçilerin işine son verdiğini belirten Lider Hukuk Bürosu Avukatlarından Zafer Binici, “Korona virüs salgını ileri sürülerek işveren tarafından yapılan fesih neticesinde işçilerin kıdem tazminatı hakkı mevcuttur” dedi.Lider Hukuk Bürosu Avukatlarından Zafer Binici, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınının işsizliği tetiklediğine dikkat çekti, pek çok işverenin bu salgını ileri sürerek işçilerin işine son verdiğini söyledi.

Yurthaber 05-04-20 10:56

Kartepeliler evdeki eğlenceli anlarını paylaşıp, ödül kazanacak

Kartepe Belediyesi, korona virüs önlemleri kapsamında evlerinde kalan Kartepeli vatandaşlar, evdeki eğlenceli anlarını sosyal medyada paylaşarak çeşitli hediyeler kazanacak.Korona virus önlemleri kapsamında "Evde kal" çağrılarına uyan Kartepeli vatandaşlar, ailesi ile birlikte evde geçireceği değerli ve neşeli anları her hafta Kartepeliler ile paylaşacak ve düzenlenecek olan bu etkinlikte sürpriz hediyeler kazanacak.

Yurthaber 03-04-20 16:09

SAÜ’de Korona Virüs Küresel Takip Paneli tasarlandı

Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı tehdit eden yeni tip korona virüsü hızla yayılmaya devam ederken, salgının tüm dünyadaki geniş çaplı analizi için, “Corona (CO) Virus (VI) December(D)-19 Küresel Takip Paneli” Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) tasarlandı.Küresel Takip Paneli, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğretim üyesi ve SAÜ Afet Yönetim Uygulama ve Araştırma Merkezi Coğrafi Bilgi Teknolojileri Çalışma Grubu Başkanı Dr.

Yurthaber 27-03-20 13:16

Koronavirus (Covid-19): Arsenal Menajeri Mikel Arteta'nın virus testi pozitif çıktı

Arsenal, antrenman tesislerini kapattı. Yakın geçmişte Mikel Arteta'yla temas kuranlardan kendilerini karantinaya almaları istedi. Arteta'nın koronavirus testi pozitif çıkması sonrası İngiltere Premier Ligi yönetimi Cuma günü 20 kulübün temsilcilerini "olağanüstü" toplantıya çağırdı.

Spor 25-03-20 13:21

-Korkuteli’nde Nöbetçi Kuyumcu Dönemi Başladı

Korkuteli’nde Kuyumcular ve Sarraflar, Korona virus ile mücadele kapsamında ortak bir karar alarak nöbet sistemine geçti.Kuyumcular adına konuşan İrfan Önal, Dünyada ve Türkiye’de Korona virüs salgını sebebiyle ilçede faaliyet gösteren kuyumcular olarak 01 Nisan tarihine kadar ortak nöbet sistemine geçeceklerini söyledi.

Yurthaber 24-03-20 17:09