Ikincil Kisirligin Sebepleri Haberleri

Kilo almanızın sebebi bu olabilir! Uzmanından tatlı krizini yenmeye yönelik 11 etkili öneri

Şiddetli şekilde tatlı tüketme ihtiyacına tatlı krizi deniyor. Tatlı krizinin kandaki glukoz seviyesindeki dengesizlik sebebiyle ortaya çıktığını söyleyen Dyt. Dilara Durak, “Tatlı krizlerinin fizyolojik sebepleri de olabilir. Tatlı krizlerinin fizyolojik sebepleri genellikle biyolojik ve hormonal değişikliklerle ilişkilidir. Genellikle birden fazla nedenle ilişkilendirildiği için bireysel yaklaşım benimsemek önemli.” uyarısında bulundu. Durak, tatlı krizini yenmeye yönelik öneriler de paylaştı.

Kadin 2024-03-01 10:30:25

Sahra Işık Survivor'ı neden terk ettiğini sonunda açıkladı! Seda Aktuğlu kocasını aramış... Sert ifadeler, olay açıklamalar

Survivor'ın en iddialı isimlerinden olan Sahra Işık ani bir kararla adadan ayrıldı. Yarışmadan ayrılmasının sebepleri merak edilirken Sahra Işık imalı mesajları paylaştı. Kocasıyla ilişkisine dair iddialar gündeme gelince Sahra merak edilen soruya yanıt verdi ve yaşananlara Seda Aktuğlu'nun sebep olduğunu söyledi.

Magazin 2024-02-18 19:32:03

İstanbul'da binlercesi aktif! Deprem sonrası can kayıplarını artıran tehlike: Bir köyü tamamen ortadan kaldırdı

Türkiye bugün depremi konuşurken depremin ikincil etkilerinden olan ve yine can kayıplarıyla sonuçlanan heyelan riski açısından özellikle İstanbul'daki durum da tedirgin edici boyutta. Prof. Dr. Tolga Görüm, 6 Şubat sonrası sonrası gerçekleşen heyelanlardaki can kayıplarına dikkat çekip "İstanbul'da 17 binin üzerinde heyelan sahası var, 7 bine yakını aktif" dedi.

Haber 2024-02-06 11:13:19

Senin de nasıl yazılır? Senin de ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemizde bulunan sözcüklerin bazılarında sıklıkla yazım hatası görülmektedir. Bunun temel sebepleri arasında yazarken aceleci olmak ve yazılan sözcüğün anlamına tam hâkim olamamak gibi sebepler yer almaktadır. Dilimizi bu kadar zengin gösteren sözcüklerden biri de kelimelerin sonunda kullanılan bağlaç ekleridir. Senin de sözcüğü de sonunda "de" bağlacı bulunan ve yazımında çoğunlukla imla yanlışı yapılan kelimelerden biridir. Peki, senin de nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 2024-01-26 18:38:30

Diğer Haber Etiketleri

alara mon kilo tatlı ele sahra söyledi survivor all star Sahra Işık deprem heyelan nasıl yazılır gece terlemesi neden olur ne yapılır gece terlemesi kadınlarda gece terlemesi kasko kağıt karton bakanlık soruşturma Göz sırt diş sıkma bilgisayar terleme solunum yolu enfeksiyonu akciğer enfeksiyonu zehirlenme ateş hastalıklar el titremesi egzersizleri konteyner 10 atan Futbolcu ışıl maçın spor Fizyoterapist futbol Sakatlık gel git ağır Enflasyon varoluşçuluk teşekkür ederim Model Oyuncu mide bulantısı kadar bıraktı fenerbahçe sezon Dinamo Kiev suçiçeği tdk Altın miras miras paylaşımı yansıma yansımalar sözcük astrologlar hakan balta Fitness evde spor hareketleri sporcu beslenme programı Vücut geliştirme homeopati rezonans sigara bırakma grip bilim kurulu Sağlık Bakanlığı koronavirüs koronavirüs (Covid-19) enfeksiyon iyet spor to spor tot spor toto süper li Trabzonspor trabzonspor, Jean Evrard Kouassi karagümrük göz altı morlukları göz altı morlukları nasıl geçer ne iyi gelir varlığa dayalı menkul kıymet varlığa dayalı menkul kıymet nedir varlığa dayalı menkul kıymetler varlığa dayalı menkul kıymetler nedir piyasa sistem eş anlamlı kelimeler eş anlamlısı eş anlamlısı nedir ligi Süper Lig Altay Bayındır Jorge Jesus icloud şifre değiştir Google internet sosyal medya Meme‎ meme estetiği meme dikleştirme finans yatırım eti alüminyum eleman saç dökülmesi dolar piyasalar Euro sterlin fiyatları dolar paritesi Cari açık Ekonomi Ve Finans Karaciğer‎ karaciğer yağlanması

Geceleri 'İç çamaşırları ıslatacak derecede' terliyorsanız dikkat! Bu hastalığın habercisi olabilir 'Uykudan 2-3 saat önce...'

Pek çok insan gece terlemesinden şikayetçi. Gece terlemesinin, uykuda olan aşırı terleme durumu olduğunu belirten İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ramazan Coşkun “Gece terlemesi; reflü, diyabet, hormonal değişiklikler, enfeksiyon gibi problemler nedeniyle ortaya çıkabilir. Bunların dışında stres, nörolojik sorunlar gibi durumlar da gece terlemesine neden olabilir” dedi. Peki, kadınlarda gece terlemesi sebepleri neler? Gece terlemesi neden olur? Gece terlemesine karşı ne yapılır? İşte yanıtları...

Kadin 18-01-24 12:31

Trafik sigortasının acısını kasko fiyatlarından çıkardılar! Fatura araç sahiplerine kesildi: Sebepleri ise bakın ne oldu?

Trafik sigortası ve kasko fiyatları araç sahiplerinin en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Bu kapsamda enflasyonun yüzde 62 olduğu 2023 yılının ilk 11 ayında kasko sigortası fiyatları yüzde 95 arttı. Böylece otomobilde kasko ücreti 4 bin 835 liradan 7 bin 502 liraya ulaştı. Uzmanlar ise sigorta şirketlerinin trafik sigortasından ettikleri zararı kaskodan çıkarmaya çalıştıklarını söylüyor.

Finans 18-01-24 11:51

Bakanlık harekete geçti: Kağıt ve karton ile 'örme veya kroşe eşya' ithalatına soruşturma

Ticaret Bakanlığı, "ondüle ve ikincil elyaf yüzey kağıdı ve karton" ile "örme veya kroşe eşya" ithalatının yerli üretime zarar verip vermediğinin araştırılması amacıyla soruşturma açtı. Soruşturma 9 ay içinde tamamlanacak.

Finans 12-01-24 09:44

Hiç beklemediğiniz bir yerden gelebilir... Bilgisayar başında uzun süre çalışanlar dikkat! En çok uykuda oluyor 'Mutlaka gidin, kalıcı olabilir'

Diş sıkma şikayeti yaşıyor olabilir ya da pek çok kişiden bunu yaşadığını duymuş olabilirsiniz. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İpek Necla Güldiken, Türkiye'de diş sıkma görülme oranının ortalama yüzde 70-80 olduğunu belirtti. Güldiken "Günümüzde bu şikâyetlerle bize başvuran hasta sayısı oldukça arttı. Bunun olası sebepleri modern yaşamın getirdiği ağır çalışma koşulları, postür kaybına neden olan bilgisayar başında uzun süreli çalışma, yorgunluk ve psikolojik stres” dedi.

Kadin 11-01-24 10:51

Kışın aşırı terleme problemine dikkat! Uzman isimden kritik uyarı

Kış mevsimi, soğuk hava, kar ve buzla özdeşleşirken, aşırı terleme gibi bir durum akla gelmeyebilir. Ancak, bedenimizin bu mevsimde değişen koşullara adaptasyonu bazen beklenmedik sonuçlar doğurabilir. Aşırı terleme, sıcak havalara özgü bir sorun gibi görünse de kış aylarında da karşımıza çıkabilen bir durumdur. Uzman isim, kışın aşırı terleme sorununa dikkat çekerek, bu durumun altında yatan sebepleri ve ortaya çıkarabileceği hastalıkları anlattı.

Haber 01-12-23 08:44

El titremesi nedir, neden olur? El titremesine ne iyi gelir?

Günlük yaşantımızda karşılaştığımız birçok sağlık sorunu arasında yer alan el titremesi, birçok kişinin hayatını etkileyen yaygın bir durumdur. El titremesi, genellikle insanların ellerinde istemsiz ve sürekli bir sarsıntıya neden olan bir durumdur. El titremesinin çeşitli sebepleri olabilir ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir. Bu durumun başlıca sebepleri arasında genellikle stres, psikolojik durumlar ve bazı hastalıklar bulunur.

Haber 30-11-23 20:57

Konteyner nasıl yazılır? Konteyner mi konteynır mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Bilinen en zengin dillerden biri de Türkçedir. Türkçede bir kelime birden fazla anlama karşılık gelebilir ya da birden fazla eş anlamlı karşılığı olabilir. Yabancı dillerden gelip dilimize yerleşen ve zaman içinde Türkçeleşen birçok kelime vardır. Bunlar dışında birden fazla kelimenin birleştirilmesi ile oluşan birleşik türde kelimeler de Türkçe’nin bu geniş kelime hazinesinin sebepleri arasında yer alır.

Egitim 14-11-23 00:53

Sakatlıklar hakkında bilinmeyenleri Ferda Saraçoğlu anlattı! Sporcular bu problemden nasıl kaçınmalı, sakatlık süreci nasıl geçirilmeli? İşte cevapları...

Futbolcuların en büyük kabusu maalesef ki sakatlıklar... Birçok futbolcu, kariyerlerini sürdürdüğü süreç içerisinde sakatlıklara maruz kalıyor. Yaşanan bu sakatlıkların boyutu, oyuncuların formuna ve geleceklerine direkt etki edebiliyor. Peki futbolcuların yaşadığı sakatlıkların sebepleri neler, sporcular sakatlıktan kaçınmak için neler yapmalıdır? Spor camiasının ünlü fizyoterapisti ve bütünsel terapisti Ferda Saraçoğlu, merak edilenleri yanıtladı. İşte detaylar...

Spor 16-10-23 20:26

Gelgit nasıl yazılır, gelgit yazımı nasıl olmalıdır? Gelgit ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dünyadaki en zengin kelime dağarcığına sahip olan dillerden biri de Türkçedir. Kökeni farklı dillere dayanan birçok kelimenin zamanla Türkçeleştirilmiş olması, birleşik türde kelimelerin varlığı gibi nedenler bu zenginliğin sebepleri arasında yer alır. Ancak özellikle birleşik türde kelimelerin yazımlarında sık olarak hataya düşülür. Yazım hatalarının önüne geçebilmek için Türkçe yazım kurallarına uymak gerekir. Peki, gelgit yazımı nasıl olmalı?

Egitim 11-10-23 10:02

Kendigelen nasıl yazılır? Kendigelen ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede bir kelime birden fazla anlama gelebilir ya da birden fazla eş anlamlı kelimesi olabilir. Farklı dillerden gelen kelimeler kökenleri yabancı olsa da zaman içinde Türkçeleşebilir ya da birden fazla kelime bir araya gelerek birleşik türde yeni kelimeler türetilebilir. Tüm bu durumlar Türkçenin geniş kelime dağarcığının sebepleri arasında yer alır. Ancak bu durumlar aynı zamanda yazım yanlışlarına düşülmesine de neden olabilir.

Egitim 08-10-23 23:10

Ağırbaşlı nasıl yazılır? Ağırbaşlı ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe, kelime dağarcığı açısından dünyadaki en zengin diller arasında yer alır. Farklı dillerden gelen yabancı kelimelerin zaman içinde değişim yaşayarak Türkçeleşmesi, bir kelimenin birden fazla anlama karşılık gelebilmesi ya da birden fazla kelimenin bir araya gelerek birleşik türde yeni kelimeler türetmesi bu zenginliğin sebepleri arasındadır. Ancak bu tür kelimelerin yazımlarında sık olarak hataya düşülür.

Egitim 26-09-23 23:41

Pazartesi günü açıklanıyor: Hem enflasyon hem dolar! Vergi ve akaryakıt detayı…

4 Ağustos Pazartesi günü merakla beklenen Ağustos ayı enflasyon rakamları açıklanacak. Kritik gün öncesinde ekonomistlerin enflasyon beklentisi de belli oldu. Buna göre TÜFE’nin aylık bazda yüzde 7,08, yıllık bazda ise yüzde 56,02 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor. Enflasyondaki artış beklentisindeki sebepleri açıklayan ekonomistler vergi, akaryakıt ve gıda fiyatlarını işaret etti. Öte yandan yıl sonunda dolar/TL kuru içinse 29,44 TL tahmini yapıldı.

Finans 30-08-23 08:17

Gece terlemesi neden olur? Gece uyurken ense ve boyun terlemesi nasıl geçer?

Uyku vücudumuzun yenilendiği ve dinlendiği bir süreç olup genel sağlık ve yaşam kalitesi için hayati öneme sahiptir. Ancak bazı insanlar için gece uykusu istenmeyen bir durum olan gece terlemesiyle kesintiye uğrayabilir. Gece terlemesi uyku sırasında vücutta aşırı terleme olarak ortaya çıkar ve bu durum bireyin uykusunu bölebilir. Özellikle ense ve boyun bölgesinde yoğunlaşan terlemenin sebepleri çok çeşitli olabilir ve kişiden kişiye farklılık gösterebilir.

Haber 28-08-23 20:32

Varoluş nasıl yazılır, varoluş yazımı nasıl olmalıdır? Varoluş ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dünyadaki en zengin kelime dağarcığına sahip olan dillerden biri de Türkçedir. Farklı dillerden birçok kelimeyi kabul ederek zamanla Türkçeleştirmesi, eş anlamlı kelimelerin fazlalığı, farklı kelimelerin bir araya gelmesi ile oluşan birleşik türde kelimeler bu zenginliğin sebepleri arasında yer alır. Ancak özellikle birleşik türde kelimelerle sık olarak yazım hatası yapılır. Bu tür kelimelerin doğru yazılabilmesi için Türkçe yazım kurallarına uyulması gerekir. Peki, varoluş yazımı nasıl olmalı?

Egitim 16-08-23 11:05

Teşekkür ederim nasıl yazılır, teşekkür ederim yazımı nasıl olmalıdır? Teşekkür ederim mi teşekkürler mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe en zengin kelime dağarcığına sahip olan diller arasında yer alır. Bu zenginliğin birçok sebebi bulunur. Farklı dillerden kelimeleri Türkçeleştirmesi, eş anlamlı kelimelerin çokluğu, farklı kelimelerin bir araya gelerek yeni anlamlara karşılık gelen ve farklı türde olan kelimelerin ya da söz öbeklerinin türetilmesi bu zenginliğin sebepleri arasında yer alır. En çok yazım yanlışı da bu özelliklere sahip olan kelimelerin yazımında yapılır. Peki, teşekkürler ifadesi doğru bir kullanım mı?

Egitim 16-08-23 11:04

Ekranların sevilen dizisi Yaz Şarkısı'nın son bölümündeki kombinlere alternatif kıyafetler

Yaz Şarkısı, son dönemin en popüler dizilerinden biri. Başrollerini Nilsu Berfin Aktaş, Mustafa Mert Koş ve Efekan Can'ın paylaştığı dizi; her bölümüyle gündem olmayı başarıyor. Bunun sebepleri arasında ilgi çekici konusunun ve başarılı oyuncularının yanı sıra karakterlerin kombinleri de var! Siz de dizideki kombinlerden ilham almak istiyorsanız son bölümde çok sevilen giysilere alternatif kıyafet önerilerini incelemeye ne dersiniz?

Magazin 01-08-23 17:47

Her sabah mide bulantısı neden olur? Sabahları mide bulantısı sebepleri nelerdir, nasıl geçer?

Sabahları yaşanan mide bulantısı pek çok insanın günlük yaşamını olumsuz etkileyen yaygın bir sağlık sorunudur. Birçok farklı nedeni olabilir ve bireylerin yaşam tarzı, beslenme alışkanlıkları ve sağlık durumu bu durumu etkileyebilir. Sağlıklı bir yaşam tarzı, dengeli beslenme ve stres yönetimi gibi önlemler, sabahları mide bulantısının azaltılmasına yardımcı olabilir.

Haber 28-07-23 15:28

Her ne kadar nasıl yazılır? Her ne kadar ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede birçok yabancı kökenli kelime vardır. Dilimizdeki zenginliğin bir nedeni de budur. Ancak eş anlamlı kelimelerin çokluğu, birden fazla kelimenin bir araya gelerek oluşturduğu birleşik türdeki ve yeni anlamlara sahip olan kelimeler de bu zenginliğin başka sebepleri arasında yer alır. Yazım yanlışları da en çok birleşik türde kelimelerin ayrı ya da bitişik yazılması konusunda yaşanır.

Egitim 18-07-23 13:43

Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'den Fenerbahçe'ye hadsiz açıklama!

Ukrayna ekibi Dinamo Kiev, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Rusya'nın St. Petersburg şehrinde düzenlenecek turnuvaya katılacak olan Fenerbahçe'ye yönelik; Rusya ile siyasi sebepleri ön plana çıkararak karalayıcı açıklama yayımladı.

Spor 08-07-23 21:46

Suçiçeği nasıl yazılır? Suçiçeği ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Kitaplarla geçirilen vaktin azalması sebebiyle Türkçede yapılan imla hataları da artmaya başladı. Bu durumun en büyük sebepleri arasında internet mecralarında yapılan yazım yanlışlarının yaygınlaşması da bulunuyor. Faydalı bir kullanım için internet üzerindeki araştırma kaynaklarından kelimelerin doğru yazılış biçimleri de öğrenilebilir. Peki, suçiçeği nasıl yazılır?

Egitim 30-05-23 16:08

Başüstüne nasıl yazılır, başüstüne yazımı nasıl olmalıdır? Başüstüne ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

En zengin kelime dağarcığına sahip olan dillerden biri de Türkçedir. Farklı dillerden aldığı kelimeleri Türkçeleştirip dağarcığına katması, bir kelimenin birden fazla anlamının bulunması bu zenginliğin sebepleri arasındadır. Dilimizde farklı kelimelerin bir araya gelmesi ile oluşan birleşik türde ve yeni anlamlara karşılık gelen kelimeler vardır. Bu kelimeler en çok yazım yanlışı yapılan kelimelerdir. Peki, başüstüne yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 22-05-23 10:54

‘Altın almak için 3 sebep’ diyerek açıkladılar! 2 dev banka peş peşe duyurdu: ‘Düşüş sınırlı, yeni rekorlar kapıda…’

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta son ayların en büyük düşüşünü kaydetmişti. Yeni haftada yatırımcılar 'altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?' sorusuna yanıt ararken hem UBS hem de Commerzbank analistlerinden peş peşe değerlendirme geldi. 2 kurum da fiyatlardaki düşüşün sona ereceğini ve yeni rekor seviyelerin görüleceğini belirtti. UBS analistleri ise 'altın almak için 3 neden'i sıralayarak o sebepleri tek tek açıkladı. İşte Kapalıçarşı verileri ile güncel altın fiyatları...

Finans 22-05-23 09:09

Mirasçılıktan çıkarma nedir? Mirasçılıktan çıkarma sebepleri nelerdir, alkolik olmak mirasçılıktan ret sebebi mi?

Miras, kanunen haktır ve murisin ölümünün ya da resmen kayıp ilan edilmesinin ardından yakınlarına pay edilir. Murisin mirasçısı olarak görünen kişiler onun birinci dereceden akrabası olmayabilir. Bazı mirasçılar yasal mirasçılar bazı mirasçılar ise atanmış mirasçılardır. Farklı nedenlere bağlı olarak muris tarafından ya da kanunlara gereği mirasçılar mirasçılıktan çıkartılabilir ya da kendi istekleri ile mirası reddedebilir.

Haber 20-04-23 09:15

Yansıma sözcük nedir? Yansıma sözcüklere örnekler nelerdir, pırıl pırıl yansıma sözcük mü?

Türkçe kelime haznesi bakımından oldukça zengin bir yapıya sahiptir Bu zenginliğinin temel sebepleri hem kendi içerisinde hareketli bir yapıya sahip olması hem de farklı kültürlerle yaşanan etkileşimler sonucunda farklı kelimeleri haznesine kabul etmesidir. Kendi içinde devinimli bir hâlde olması farklı kök ve gövdedeki kelimelerden yeni kelimeler türetmesini sağlar. Türemiş kelimelerden birisi olan yansıma sözcük nedir, pırıl pırıl yansıma sözcük mü?

Egitim 24-03-23 16:43

Hakan Balta'nın eşi Derya Balta apartman toplantısında! Hasar tespiti yaptırmak istememe sebepleri şoke etti

Florya’da oturan Hakan ve Derya Balta İstanbul depremi gündemdeyken evlerini taşımaya düşünüyordu. Derya Balta bu süreçte bina toplantısına gitti ve bazı site sakinlerinin söylemleriyle şoke oldu. Derya Balta binaların kontrol edilmesine karşı çıkanlara sitem etti.

Magazin 06-03-23 11:12

Vücut geliştirme için fitness antrenman programları nasıl yapılır? Evde fitness başlangıç programı ve beslenme önerileri, dikkat edilmesi gerekenler

Vücut geliştirmenin sağlıklı bir biçimde olması için düzenli çalışılması ve iyi beslenilmesi önem taşır. Pek çok insan için spora başlamak ve belirli bir düzeni hayatlarına adapte etmek zor olabilir. Bu durumun önüne geçebilmek için motivasyon önemli bir anahtardır. Kendinize spor için gerekli sebepleri hatırlatmak ve zamanla kaydettiğiniz ilerlemeyi göstermek adapte olmanız için birkaç ipucu kullanılabilir. Peki, vücut geliştirmek için fitness nasıl yapılır?

Haber 03-03-23 17:34

Homeopati ile sigara bırakma tedavisi nedir, nasıl yapılır? Homeopati sigara bırakmada etkili mi?

Hastalıkların ve bağımlılıkların tedavisinde modern tıp dışında pek çok yöntemden yararlanılır. Alternatif tıp bu yöntemlerden biridir. Homeopati alternatif tıp tedavilerinden biridir. Pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan homeopati, sigarayı bırakmak için de yaygın olarak kullanılır. Tedavinin kolay olması bu yöntemin tercih edilmesinin sebepleri arasında yer alır. Peki, homeopati ile sigara bırakma tedavisi nasıl yapılır?

Haber 03-03-23 17:24

Herkes 'Geçmeyen grip' diyor ama... Gerçek çok başka! Bilim Kurulu üyesi duyurdu: Yeni uygulama başlıyor

Son dönemde halk arasındaki gündem; 'geçmeyen grip'. İyileşme süresinin uzun olduğundan şikayet edilirken Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Turan açıklama yaptı. Viral enfeksiyonla başlayan hastalıkta ikincil enfeksiyonun ortaya çıkabildiğini ve hastanın ilk geçirdiği hastalıktan iyileşemediğini düşündüğünü söyledi. Hastaların hem kovid hem de influenzayı aynı anda geçirebildiğini belirten Turan, tek örnekle üç hastalığı tespit edecek yerli tanı kitinin, yakında kullanılmaya başlanacağını aktardı.

Haber 07-01-23 13:19

Trabzonspor'a karşı gol sevinci başını yaktı, sözleşmesi feshedildi! Karagümrük'e kiralanan Jean Evrard Kouassi, Çin'e geri dönüyor!

Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu Trabzonspor'da sıcak gelişmeler yaşanıyor! Bu sezon inişli çıkışlı bir performans sergileyen bordo - mavililerin yaz transfer döneminde Karagümrük'e kiraladığı Jean Evrard Kouassi, Çin'e geri dönüyor. Trabzonspor, deneyimli hücum oyuncusunu eski takımı Wuhan Zall’a geri göndermeye hazırlanıyor. Bu ayrılığın sebepleri arasında ise maliyet, yabancı sınırı ve Karagümrük ile oynanan maçta gol atan oyuncunun sevincinin yer aldığı ifade edildi. İşte detaylar...

Spor 05-01-23 09:19

Göz altı morluklarına ne iyi gelir, en hızlı nasıl geçer? Göz altı morlukları neden olur, evde bitkisel yollarla nasıl geçer?

Kadınlarda ve erkeklerde gün içerisinde yorgunluğun ve uykusuzluğun bir belirtisi olarak göz altlarında morluklar meydana gelir. Kimi zaman göz altında görülen bu morluklar göz çevrelerinde de görülmeye başlar. Kişinin yorgunluğunun ve uykusuzluğunun yanında bazı sağlık sorunlarından kaynaklanan göz altı morlukları da olabilir. Göz altı morluklarının en temel sebepleri genellikle uykusuzluk, yorgunluk ve strestir. Peki, göz altı morlukları için nasıl maskeler yapılır?

Haber 09-12-22 17:10

Varlığa dayalı menkul kıymet nedir? Varlığa dayalı menkul kıymetlerin özellikleri nelerdir?

Varlığa dayalı menkul kıymet terimi, finans ve ekonomi alanlarında kullanılan ifadeler arasındadır. Firmaların bilançolarında yer alan teminatların ya da senetlere konu olan alacakların ikincil piyasalarda pazarlanabilir menkul değerlere dönüştürülmesi işlemidir. Para piyasalarında özellikle yurt dışında sık başvurulan bir yöntemdir.

Finans 28-11-22 19:16

Piyasa yapıcılığı sistemi nedir? Piyasa yapıcılığı sisteminin sağladığı faydalar nelerdir?

Finans ve ekonomi alanlarında kullanılan bazı terimler ve ifadeler bulunur. Piyasa yapıcılığı sistemi de bu ifadeler arasında yer alır. Devlet içindeki borçlanma senetlerinin öncelikli piyasasında talep oluşturmak ve ihraç gerçekleştiren değerlerin ikincil piyasalarda etkin olarak işlem görmesini sağlama amacı ile faaliyet göstermek adına seçilen finansal aracılar piyasa yapıcılarıdır. Piyasa yapıcıları devlet tarafından belirlenir. Piyasa yapıcılığı sisteminin sağladığı faydalar nelerdir?

Finans 07-11-22 21:21

Mebus eş anlamlısı nedir? Mebus kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe kelime hazinesi açısından dünyadaki en zengin diller arasında yer alır. Farklı dillerden kelimeleri kabul etmiş olması bu durumun başlıca sebepleri arasındadır. Coğrafi olarak Arap toplumuyla yakın olması ve uzun yıllar boyunca Türk-Arap topluluklarının birlikte yaşaması dillerin de birbirlerinden etkilenmesinin nedeni olmuştur. Mebus kelimesi de bu özelliklere sahip bir kelimedir. Dilimize Arapçadan ödünçlenmiş bir kelimedir. Peki, mebus kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Egitim 24-10-22 17:26

Merkep eş anlamlısı nedir? Merkep kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe dünyadaki en zengin kelime hazinesine sahip diller arasında yer alır. Farklı dillerden birçok kelimeyi kabul etmiş olması bu durumun sebepleri arasındadır. Bu kelimelerden biri de merkep kelimesidir. Dilimize Arapçadan ödünçlenerek yerleşmiş bir kelimedir. Arapçadan alıntı olan merkep kelimesi Türkçenin eski dönemlerinde farklı anlamlarla kullanılsa da günümüzde çoğunlukla eşek anlamında kullanılmaktadır. Merkep kelimesinin eş anlamı olan kelime de dilimizde bulunur.

Egitim 24-10-22 17:23

Fenerbahçe taraftarı büyük tepki göstermişti! Altay Bayındır'ın performansı neden düştü? Sebepleri ortaya çıktı...

Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde gösterdiği performansla dikkat çeken Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus'un sezon başından beri sürekli oynattığı iki isimden biri olan Altay Bayındır, son dönemde yediği gollerle sarı - lacivertli taraftarlardan tepki toplamıştı. Sarı - lacivertlilere imza attığı günden bu yana ilk kez bu denli eleştirilen Bayındır'ın düşüşündeki neden ise merak ediliyordu. Jesus'un savunduğu milli kalecinin düşük formunun altındaki sebepler ortaya çıktı.

Spor 19-10-22 12:46

iCloud şifre değiştirme nasıl yapılır? iCloud şifremi nasıl değiştiririm, sıfırlarım?

iCloud bulut sistemindeki fotoğraf, video, dosya ve diğer verilerinize erişmek için doğru şifre ile giriş yapmanız gerekir. iCloud şifrenizi unuttuysanız veya güvenlik sebepleri ile değiştirmek istiyorsanız şifre değiştirme veya sıfırlama adımlarını takip etmelisiniz. iCloud şifremi nasıl değiştiririm, sıfırlarım?

Haber 12-10-22 10:00

Google sürekli olarak duruyor hatası neden olur? Google sürekli olarak duruyor hatası nasıl çözülür?

Dünya çapında en sık kullanılan arama motoru olan Google kullanıcıları, bazı cihazlarda çeşitli hatalar ile karşılaşabilir. Bu hataların sebepleri de çeşitlilik gösterir. Android sistemli cihazlarda görülen Google kaynaklı hatalardan biri de Google sürekli duruyor hatasıdır. Google sürekli olarak duruyor hatası neden olur, çözümü nedir?

Haber 12-10-22 09:32

Instagram hata veriyor, hesabıma neden giremiyorum? Instagram şifrem doğru ama hesabıma giriş yapamıyorum!

Bir fotoğraf ve video paylaşma platformu olarak tanımlanan Instagram, sosyal medya kullanıcılarının çoğunun ortak buluşma noktası. Fakat bazen, bu platformda da her sosyal mecrada olduğu gibi çeşitli sorunlar yaşanabiliyor. Instagram’a giriş yapamıyorum diyenler için olası sebepleri ve çözüm yöntemleri nelerdir?

Haber 09-10-22 10:39

Meme asimetrisi nedir, sebepleri nelerdir?

Farklı büyüklükte göğüslere sahip olmak tamamen normaldir. Sol ve sağ göğüsler arasında en az bir fincan büyüklüğünde fark olması yaygındır. Meme asimetrisi, memenin şekli, pozisyonu veya hacmindeki farklılık olarak tanımlanır. Aslında, tüm vücudunuz teknik olarak asimetriktir.

Haber 20-09-22 23:06

İkincil piyasa nedir? İkincil piyasa işlemleri nelerdir?

Elindeki maldan kurtulmak isteyen ve acil nakit ihtiyacı duyan yatırımcılar ikincil piyasaya başvurur. İkincil piyasa ile ilgili bilinmesi gerekenleri; "İkincil piyasa nedir, işlemleri nelerdir?" sorularını yanıtlayarak bu yazıda derledik.

Finans 24-08-22 16:33

Eti Alüminyum’un projesi AB Ufuk 2020 tarafından desteklenecek

Eti Alüminyum Genel Müdürü Mehmet Arkan: - "Bu projeyle, Orta Avrupa ve Türkiye’deki bölgesel özellikleri göz önünde bulundurarak; alümina, alüminyum oksit gibi bazı bileşikler ve düşük dereceli ikincil malzemelerden alüminyum üretmek için çalışacağız"

Yurthaber 09-08-22 10:27

Eleman eş anlamlısı nedir? Elemanın eş anlamlısı kelime ve cümle içinde örnek kullanım

Türkçenin sözcük dağarcığı çok geniştir. Bunun bir sebebi farklı dillerden kelimeleri kabul etmiş olmasıdır. Bu yabancı sözcükler zaman içinde ve yapılan çalışmalar ile dönüşüp değişerek dilimize girmiştir. Bir kelimenin birden fazla anlam taşımasının sebepleri arasında bu durum da vardır. Eleman da bu özelliklere sahip bir kelimedir. Biri, öge, unsur gibi kelimeler eleman yerine kullanılabilir. Eleman kelimesinin eş anlamlısı nedir? Eleman eş anlamlısı ve cümle için kullanım örnekleri...

Egitim 07-08-22 16:04

Kadın ve erkeklerde saç dökülmesinin sebepleri nelerdir?

Saç dökülmesi (alopesi) oldukça yaygın bir durumdur. Yaşlı yetişkinlerde daha yaygın olsa da çocuklar da dahil olmak üzere herkes bunu yaşayabilir. Günde 50 ila 100 arasında saç dökülmesi normaldir. Kafanızda yaklaşık 100.000 kıl olduğu için bu küçük kayıp fark edilmez. Yeni saç normalde dökülen saçın yerini alır ama bu her zaman olmaz.

Haber 26-07-22 14:58

Sterlin dolar karşısında son iki yılın en düşük seviyesine geriledi

Sterlin dolar karşısında son iki yılın en düşük noktasına geriledi. Düşüşün sebepleri arasında enerji fiyatlarının artması sonucu yatırımcıların resesyon endişesine girmesi gösteriliyor.

Haber 06-07-22 17:35

Cari işlemler hesabı nedir? Cari işlemler hesabı nasıl hesaplanır?

Cari işlemler hesabı; birincil ve ikincil gelir hesapları ile mal ve hizmet ticaretini içermektedir. Ödemeler bilançosu kapsamındaki ana hesap gruplarında yer bulan cari hesap, oldukça önem verilen bir kavramdır. Cari işlemler hesabı nedir, nasıl hesaplanır?

Finans 29-06-22 23:45