Infertilite Haberleri

Her 10 çiftten birinde görülüyor! Sebepsiz de ortaya çıkabilir '6 ay içinde olmazsa...'

Anne-baba olmak isteyen çiftlerin karşısına çıkan en önemli problemlerden bir tanesi kısırlık... Her 10 çiftten birinde infertilite görülebildiğini belirten Doç. Dr. Gonca Yetkin Yıldırım, “Kısırlık nedenleri kadına, erkeğe bağlı ve her ikisi kaynaklı olabileceği gibi, bazen de hiçbir sebep olmaksızın görülebilir. İnfertilite tanısı alan çiftlere uygulanan en etkili teknik ise tüp bebektir. Tüp bebek tedavisine başlarken, çiftler için en uygun olan tedavi şekli belirlenir” dedi.

Kadin 18-01-2024 12:59

İzmir'de tüp bebek tedavisinde kullanılan malzemeler üreten fabrika açıldı

İzmir'de tüp bebek tedavisinde kullanılan malzemeler üreten fabrika açıldı

Yurthaber 15-09-2022 21:55

Kısırlık tedavisinde Türkiye'nin başarı oranı Avrupa'nın üzerinde

Türk Alman Jinekoloji Eğitim, Araştırma ve Hizmet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Cihat Ünlü: - "Türkiye'den artık neredeyse hiçbir infertil hasta tedavi için yurtdışına gitmiyor, tam tersine Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'dan pek çok infertil hasta Türkiye'deki başarılı tüp bebek merkezlerine geliyor"

Yurthaber 01-08-2022 14:53

Miyomlar infertiliteye neden olur mu?

Miyomlar, rahim düz kas tabakasının gelişen birtakım problemli yapılarıdır. Bunların oluştuğu yere bağlı üç kısımda özetlenebilir; rahim içinde, rahim duvarında ve rahim dışındakiler. Rahmin dışındakiler gebeliği hiç etkilememektedir.

Kadin 30-07-2022 14:59

İnfertilite nedir? İnfertilite sebepleri nelerdir? İnfertilite nasıl önlenir?

Son dönemde yapılan araştırmalara göre, çocuk sahibi olmak için tedavi gören çiftlerin sayısı günden güne artmakta! Özellikle gelişmiş ülkelerde daha sık rastlanan kısırlığı ve nedenlerini İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Meftun Çulpan, anlattı!

Haber 31-03-2019 06:35

Doğurganlığı artırmak için neler yapılabilir? İşte doğurganlık smoothieleri

İnfertilite (kısırlık) çağımızın en büyük problemlerinden biridir. Genel sağlığınızı iyileştirmek, doğurganlığınızın da iyileşmesini sağlar. Diyetisyen Fulya Bozdemir, bu haftaki yazısında fertilite (doğurganlık) için hazırlayacağınız smoothielerin özelliklerini ele aldı.

Kadin 29-03-2019 15:10

Kısırlık oranı artıyor uzmanlar uyarıyor!

Son dönemde yapılan araştırmalara göre, çocuk sahibi olmak için tedavi gören çiftlerin sayısı günden güne artmakta! Peki ya neden? Özellikle gelişmiş ülkelerde daha sık rastlanan kısırlığı ve nedenlerini İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Meftun Çulpan, anlattı.

Kadin 29-03-2019 09:53

Fazla kilo infertiliteye neden olur mu?

Fazla kilolu olma ve obezite, dünya çapında gittikçe daha fazla önem kazanan ve insan sağlığını etkileyen bir sorun olarak karşımıza çıkıyor.

Kadin 17-12-2018 12:17

Kanser hastalarına dondurulmuş hücreyle bebek umudu

Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği ile Kanser Savaşçıları Derneği, kanser tedavisi gören bireylerin üreme hücrelerinin dondurulması yöntemiyle, tedavi sırasında oluşabilecek infertilitenin engellenmesi ve bireyin gelecekte ebeveyn olma şansını artırmak için harekete geçti - Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği 2. Başkanı Prof. Dr. Barış Ata: - "Kanser Savaşçıları Derneği ile bir araya geldiğimizde bu hedef kitleye daha kolay ulaşabileceğimizi, onları birlikte daha iyi bilgilendirebileceğimizi düşündüğümüz için bu yıldan itibaren çalışmalarımızı beraber sürdürmeye karar verdik" - "Biz, bugünkü yumurtalık uyarma yöntemlerimizle bir onkoloji hastasını gördüğümüzde 1 hafta-10 gün içinde neredeyse yumurta toplayacak hale getirebiliyoruz, adet döneminin neresinde gördüğümüze bakmaksızın" - "Meme kanseri, lupus gibi östrojene duyarlı, yani yumurta gelişiminde salgılanan hormona duyarlı hastalıkları olanlarda özel birtakım uyarma sistemleriyle doğru ilaçları kullanarak, hiç östrojen hormonunu yükseltmeden, altta yatan hastalığın seyrini etkilemeden yumurta büyütüp, toplamak mümkün"

Haber 26-11-2018 11:05

Şiddetli ağrının nedeni bu hastalık olabilir! Endometriozisin yol açtığı 8 önemli sorun

Rahim içi zarının, bir başka deyişle endometrium tabakasının rahim dışında, örneğin karın boşluğunda, yumurtalıklarda veya vücudun herhangi bir yerinde oluşmasına endometriozis deniyor.

Haber 23-03-2017 09:03