Kaktüs Haberleri

Kaktüsün faydaları nelerdir, bilinmeyen özellikleri nelerdir? Kaktüs ne işe yarar, nelere iyi gelir?

Kaktüs sıcak ve kuru iklimlerde yetişen dayanıklı bitkilerdir. Özellikle Amerika kıtasında doğal olarak bulunan kaktüsler, besleyici özellikleri ve sağlık faydalarıyla da bilinirler. Kaktüslerin yaprakları ve gövdeleri su depolama organlarıdır ve suyunu uzun süre tutabilirler. Bu nedenle kaktüslerin suyunun çeşitli şekillerde kullanımı vardır. Peki, kaktüs nelere iyi gelir?

Haber 20-04-2023 10:30

Dünyanın en güzel kadınlarının paylaştığı güzellik sırları! Pürüzsüz bir cilt için...

Kadınlar güzelliklerini oldukça ön planda tutuyorlar. Her ne kadar iç güzelliği önem verildiği belirtilse de bir insanı tanırken görünümü ön yargılara yol açabiliyor. Güzellik maalesef ki birçok kapının açılmasına veya kapanmasına sebep oluyor. Bazı kadınların saçlarının ve ciltlerinin nasıl bu kadar güzel olduğu ve ne kullandıkları merak ediliyor. İşte dünyanın en güzel kadınlarının güzellik sırları...

Kadin 03-01-2023 09:21

Antalya'da antik kentin kaktüslerine 'aşk' tahribatı! Aşklarının ölümsüz olacağına inanıyorlar: Bu nasıl mantık

Antalya'da Olimpos Antik Kenti çevresinde sıklıkla görülen Opuntia türü kaktüsler, aşklarının ölümsüz olacağına inanan kişiler tarafından tahrip edildi. Tepki gösteren bazı çevreciler zarar gören kaktüslerin fotoğraf ve videolarını sosyal medyadan paylaşarak duruma dikkat çekti. Sürekli kaktüslerin yanından geçtiğini belirten bir kişi, 'Bu ne mantık diye sürekli sitem ediyorum. Rahatsızım bundan. Her sabah işe gitmek için önünden geçtiğim kaktüslerin halini görünce üzülüyorum' şeklinde konuştu.

Haber 07-05-2022 10:42

Evinde kaktüsün her türlüsünü yetiştirmek isteyenlere özel en iyi kaktüs toprağı çeşitleri

Çöl şartlarında bile gelişimini kolaylıkla sürdürebilen kaktüsler ile evinizi renklendirmeye ne dersiniz? Evinizi, balkonunuzu ve ofisinizi süsleyen bu mükemmel bitkinin gelişimi için ihtiyacınız olan tek şey ona özel bir toprak. Peki, dikenli veya dikensiz çeşitleri bulunan kaktüsler için hangi özelliklere sahip toprak gerekiyor? Kaktüslerinizin besin ihtiyaçlarını karşılayabilecek en kaliteli toprakları sizler için bir araya getirdik!

Haber 06-05-2022 11:49

Kaktüs

Kaktüs Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kaktüs Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

İlaç etkisi gösteriyor! Şifasını bilen dikenli kaktüse akın ediyor

Doğada kendiliğinden yetişen, kaktüs türü bir bitkinin meyvesi olan ve halk arasında 'yer inciri, kaynanadili' olarak da bilinen dikenli incirin, sindirim sistemi rahatsızlıklarında ilaç etkisi gösterdiği belirtiliyor.

Haber 18-09-2021 13:38

Kaktüs yetiştirirken bunlara dikkat

Çiçekler, ev dekorasyonlarının olmazsa olmazıdır. Çiçek bakımına merak duymayanlar yapay çiçeklere yönelse de canlı çiçeklerin yaydığı enerji bir başkadır. Bakımı kolay, zahmeti az çiçeklerden hoşlananlar için ise kaktüsler en doğru tercih olabilir.

Kadin 27-05-2021 15:53