Kalori Haberleri

Sevgilisinin kendisini aldattığını gece yarısında yaktığı kalori miktarından çıkarttı! Sosyal medya bunu konuşuyor: Belki masum bir koşudur

Celebs Go Dating yıldızı Nadia Essex, TikTok'tan yapıtğı paylaşımında sevgilisinin kendisini aldattığını spor uygulaması sayesinde fark ettiğini söyleyince bir anda viral oldu. Sevgilisinin iş yemeği için gece dışarı çıktığını söyleyen Essex, sabah masanın üzerinde duran akıllı telefondaki spor uygulamasında gece yarısında 500 kalori yaktığını gösteren bir bildirimi fark edince aldatıldığını anladı.

Trend 16-04-2024 13:18

Farkında bile olmadan kilo verdiler! Hem egzersiz yapıyor gibi hem yapmıyor gibi... Gündelik işlerle kalori yakmanın 9 formülü

Sağlıklı bir şekilde kalori yakıp kilo vermek için egzersiz yakmak gerektiği herkesçe biliniyor. Fakat kilo vermek isteyen pek çok kişi, kalori yakmak adına düzenli egzersiz yapmak için ilk adımı bir türlü atamayabiliyor. Ancak araştırmalar farkında bile olmadan kalori yaktırabilecek bazı aktiviteleri ve şaşırtıcı sonuçları ortaya çıkardı. İşte gündelik ev işleriyle hiç anlamadan kolayca kalori yakabileceğiniz o yöntemler...

Kadin 02-02-2024 15:01

Kilo vermek isteyenlerin mutlaka bilmesi gerekiyor! Yağ yakmanın 5 altın kuralı

Kilo verme sürecinde doğru adımları atmak hedefinize ulaşmanızı sağlayan önemli bir faktördür. Yağ yakabilmek için bazı hususları bilmek kilo verme sürecinizi daha etkili ve hızlı hale getirebilir. İşte, kilo vermek isteyenlerin mutlaka bilmesi gereken 5 altın kural...

Kadin 17-01-2024 15:11

Gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz: Neredeyse sıfır kalori 10 besin!

Fazla kilolarından şikayetçi olanlar kalori alımını kontrol altında tutmaya çalışıyor. Bazı besinler neredeyse sıfır kalori içerir ve gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Bu besinler, sağlıklı bir diyetin önemli bir parçası olabilir. Yüksek lif, vitamin ve mineral içeriğiyle dikkat çeken ve neredeyse hiç kalori içermeyen bu 10 besin, sağlıklı beslenme konusunda büyük bir yardımcı olabilir.

Kadin 01-12-2023 11:03

Kahve kilo aldırır mı? Fazla kahve tüketimi kilo vermeyi engeller mi?

Günümüzde birçok insan enerjilerini artırmak ve zihinsel performanslarını iyileştirmek için kahve tüketmeyi tercih ediyor. Ancak kahve hakkındaki yaygın inançlardan biri kilo alımıyla ilişkilendirilmesidir. Kahve özellikle diyet yapan kişiler tarafından tüketilse de dikkatli tüketilmediği takdirde kilo aldırabilir. Peki, gerçekten kahve kilo aldırır mı ya da aşırı kahve tüketimi kilo vermeyi engeller mi?

Haber 30-06-2023 21:38

Pekmez kilo aldırır mı? Diyette pekmez yenir mi?

Diyet yaparken bazen kendimize yasaklar koyarız ve bazı gıdaları tamamen hayatımızdan çıkarırız. Bu yasaklardan biri de pekmez olabilir. Pekmez özellikle Türk mutfağında sıkça tüketilen tatlı bir besindir. Pekmez, meyvelerin veya tahılların kaynatılıp uzun süre pişirilmesiyle elde edilen bir doğal tatlandırıcıdır. Özellikle üzüm, dut, incir ve kayısı gibi meyvelerden elde edilen pekmez çeşitleri oldukça yaygındır. Peki, pekmez kilo aldırır mı ve iyette pekmez yenir mi?

Haber 30-06-2023 21:18

Meyve kilo aldırır mı? Fazla ve gece meyve yemek kilo yapar mı?

Günümüzde sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü pek çok kişinin yaşam tarzında öncelikli hâle gelen bir konudur. Bu nedenle besin seçimleri ve yemek alışkanlıkları üzerine birçok soru ortaya çıkmaktadır. "Meyve kilo aldırır mı?" ve "Fazla ve gece meyve yemek kilo yapar mı?" gibi sorular özellikle sağlıklı beslenmeye odaklanan bireylerin merak ettiği konulardan biridir.

Haber 30-06-2023 20:55

Turşu kilo aldırır mı? Hangi turşu kaç kalori?

Turşu lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık olarak sofralarımızda sıkça yer bulan fermente sebzelerdir. Kırmızı biber, salatalık, lahana, havuç gibi farklı sebzelerin sirke, tuz ve baharatlarla bir araya gelerek oluşturduğu bu lezzetli atıştırmalık pek çok kişi için vazgeçilmez bir tadı temsil eder. Turşu düşük kalorili ve düşük yağ içeriğiyle genellikle kilo kontrolü konusunda tercih edilen bir besindir. Peki, turşu kilo aldırır mı?

Haber 30-06-2023 20:16

Kalori açığı oluşturmak nedir, nasıl yapılır? Günlük kalori alımı nasıl azaltılır, kilo vermek için ne kadar kalori almalıyız?

Kalori açığı vücuttaki enerji alımının, tüketiminden daha az olduğu durumdur. Bu durumda vücut enerjiyi depolamak için önceden biriktirdiği yağları kullanır ve kilo kaybı meydana gelir. Kalori açığı, kilo vermek için temel bir prensiptir ve sağlıklı bir vücut kompozisyonu elde etmek için gereklidir. Kalori açığı oluşturmanın önemi sağlıklı bir kilo verme süreci için hayati önem taşır. Peki, kalori açığı nedir ve kilo vermek için kalori açığı nasıl olmalıdır?

Haber 28-04-2023 15:02

Kandil simidi nasıl yapılır? Kıtır kıtır susamlı kandil simidi tarifi

Kandillerin en güzel yanından biri de kandil simididir. Susamlı ve susamsız kandil simitleri, kandil günlerinde evde hazırlanır ya da pastaneden alınıp herkese dağıtılır. Kandil simidini evde, pastaneden alınandan farksız hazırlayabilirsiniz. Ayrıca, kurabiyelere kıyırlık vermesi için sirke kullanabilirsiniz. Tarifte sirke tadı asla almazsınız. İşte kıtır kıtır kandil simidi tarifi...

Yemek 17-02-2023 11:01

Kahvenin faydaları saymakla bitmiyor! Düzenli tüketildiğinde alzheimer, parkinson ve kanser hastalığı için etkili sonuçlar sağlıyor

Kahve en sık içilen içecekler arasında yer alıyor. Birçok insan kahve içmeden güne başlayamıyor. İnsanlar yıllar boyunca kahve içmenin oldukça zararlı olduğunu düşünse de dozunda içilen kahvenin sağlık için birçok faydası bulunuyor. Dozunda içilen kahve kanser, alzheimer ve parkinson gibi birçok hastalığa etkili sonuçlar sağlayabiliyor. Ancak bazı kişilerin kahve içimine dikkat etmeleri gerekiyor.

Haber 04-10-2022 10:14

Cinsel ilişkinin faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız! Tehlikeli hastalıklara karşı öyle etkileri var ki...

Cinsel ilişki hem erkekler hem de kadınlar için hayatın önemli bir parçası olarak görülüyor. Cinsel ilişkinin sadece haz vermek konusunda faydası olduğu düşünülüyor ancak bu konu doğru olarak bilinen büyük yanlışlar arasında bulunuyor. Seksin sağlık için birçok faydası bulunuyor. İşte cinsel ilişkinin sağlığa faydaları...

Haber 26-09-2022 08:52

Gebelikte anne ve bebeğin sağlığı için doğru beslenme…

Anne adaylarının gebelik döneminde sağlıklarına ekstra dikkat etmeleri gerekiyor. Hamilelik sürecinde yapılanlar hem anneyi hem de bebeği etkiliyor. Her iki bireyin de sağlıklı olması için anne adaylarının doğru beslenme düzeni oluşturmaları gerekiyor. Sağlıklı beslenme ile bebek çok daha sağlıklı olarak dünyaya geliyor.

Kadin 17-05-2022 11:45

Sakın yapmayın! İlk buluşmada yapılan hatalar

İlk buluşmanın heyecanı her zaman hissediliyor. İlk buluşmaya giderken yaşadığınız heyecanlar ve önceki ilişkilerinizin üzerinizde bıraktığı etkiler hata yapmanıza sebep olabiliyor. İlk buluşmalarınız her zaman başarısız geçiyorsa ve karşınızdaki partneriniz istenilen mutluluğu yakalayamıyorsanız bu hataları yapıyor olabilirsiniz.

Kadin 26-04-2022 09:49

Kilo vermenizi kolaylaştıracak 5 alışkanlık

Kilo vermek çok zor ve yorucu bir süreç olabiliyor. İnsanlar daha çok görsel olarak daha güzel görünmek için kilo vermek istiyorlar. Bunun için bir sürü farklı diyet programları uyguluyorlar. Fakat hem kilo hem de bilinçsizce yapılan diyetler sağlığımızı olumsuz yönde etkiliyor. Bilinçsiz yapılan diyetler yerine kilo vermenizde yardımcı olacak bu 5 alışkanlığı edinebilirsiniz.

Haber 09-02-2022 14:42

Bu şekilde tam 400 kalori yakabilirsiniz! İşte en kolay zayıflama yöntemi…

Uzmanlar tarafından günde en az 1 saat spor yapılması öneriliyor. Vatandaşlar ise hangi sporun kaç kalori yaktırdığını merak ediyor. Yapılan araştırmalarda hangi sporun kaç kalori harcadığımızı gösteren verileri mevcut. Haberimizin devamında bulabilirsiniz…

Haber 14-10-2021 09:16

Haşlanmış mısırın püf noktalarına dikkat!

Açıkta satılan yiyecekler pek sağlıklı olmasa da süt mısırı yemekten kendimizi alıkoyamıyoruz. Mis gibi kokusu ve eşşiz lezzetliyle yaz günlerinin en favori atıştırmalığını evde yapmaya ne dersiniz?

Yemek 02-08-2021 12:42

Sadece hafta sonu diyet yaparak 2 kilo vermeye ne dersiniz?

Diyetinize yeteri kadar sadık kalmadığınız için istediğiniz kadar kilo veremiyor musunuz? Sadece hafta sonu iki gün diyet yaparak 2 kilo vermenin mümkün olduğunu söylesek eminiz şaşırırsınız. İşte cumartesi ve pazar diyetinizle 2 kilo vermenin sırrı...

Kadin 20-07-2021 15:28

Türk kahvaltısının vazgeçilmez lezzetlerinin kalori değerlerini biliyor musunuz?

Kültürümüzde kahvaltının yeri ayrıdır. Özellikle hafta sonu binbir özenle hazırlanan kahvaltı sofraları herkes için keyif vericidir. Peki 'Türk kahvaltısı kaç kalori' diye hiç düşündünüz mü? Biz sizin için düşündük ve çıkan sonuçlar bizi biraz endişelendirdi.

Yemek 03-06-2021 16:48

Hangi dondurma çeşidi daha sağlıklı?

Yaz aylarının gelmesiyle beraber dondurma sezonu açıldı. Yaz sıcağında içimizi ferahlatan, her çeşidi birbirinden lezzeti dondurmaları tüketmeden önce bir kez daha düşünmekte yarar var. Çeşidine göre kalorisinin arttığını unutmamak gerekir.

Kadin 17-05-2021 12:07

Yürürken kalori yakmayı garanti eden 9 kural!

Koronavirüs pandemisi, özellikle son bir yıldır günlük yaşantımızı derinden etkiliyor. Fiziksel aktivitelerimizin kesintiye uğraşasına neden olan pandemi süreci, kilo alımını da kaçınılmaz hale getiriyor. Hareketsiz kaldığımız bu süreçte genel sağlık sorunları da yüksek risk haline geliyor.

Haber 12-05-2021 12:57

Tatlı kalorilerine dikkat: Bayramda hayat kurtaran 8 kural

Ramazan Bayramı'nın olmazsa olmazlarından tatlılar, şerbetli-şekerli denilmeden doyasıya tüketiliyor. Uzun açlık sürelerinin ardından mideye ani yüklemelerin yapıldığı bayramlarda kan şekerini kontrol altında tutmak büyük önem taşıyor. Porsiyona dikkat edilmeden tüketilen tatlılar, bol kalori alımıyla yalnızca kiloya değil ciddi sağlık sorunlarına da yol açıyor. Peki bayramda tatlı tüketirken nelere dikkat etmek gerekiyor? Tatlıların kalorileri ne kadar? İşte tüm detaylar...

Haber 10-05-2021 10:46

Zayıflatan mucize: Yumurta

Yumurta, öğrenci evlerinin vazgeçilmez gıda maddelerinden biridir. Pek çok kişi yemek yapma serüvenine ilk olarak yumurta kırarak başlar. Mutfak becerilerinin temeli kabul edilen yumurta aslında beslenme rutinlerinin mihenk taşıdır. Gün boyunca tokluk hissi sağlayan yumurtanın hiç bilinmeyen özelliğinden söz edeceğiz. Yumurta, fazla kilolarla mücadele yolunda ve hızlı kilo verme adımlarında en büyük savaşçılardan biridir.

Kadin 25-02-2014 12:25

Şok diyetlere dikkat!

Gazi Üniversitesi (GÜ) Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Göksun Ayvaz, günlük olarak 1200'den az kalori öngören diyetlerden kaçınılması gerektiğini belirterek, kısa sürede verilen kiloların yavaşlayan metabolizma hızı nedeniyle aynen ya da fazlasıyla geri alınabileceğini söyledi.

Haber 17-04-2007 10:49

Sağlıklı hayat için egzersiz

İş temposunda kendimize vakit ayıramamak, özellikle sürekli oturarak çalışmak, vücudumuz için son derece sakıncalı. Kısa aralıklarla egzersiz yapmak, yenilenmemizi ve kendimizi çok daha iyi hissetmemizi sağlıyor. İlla bir spor salonuna üye olmamız gerekmiyor. Kısa mesafeli yerlere araçla değil yürüyerek gitmek, asansör yerine merdiven kullanmak veya bahçeyle uğraşmak vücudumuz için birer egzersiz.

Haber 30-11-1999 00:00