Kantaron Haberleri

Binbir derde deva: Ağrı kesici ve iyileştirici etkisi gösteriyor! ’Bitkilerin Profesörü’ faydalarını sıraladı

Şifa bulmada doğal yöntemlerin önemi giderek artıyor. Doğanın bize sunduğu bazı bitkiler, ağrı kesici ve iyileştirici etkileriyle dikkat çekiyor. Sarı kantaronun başta antidepresan olarak yaygın bir şekilde kullanıldığını belirten ’Bitkilerin Profesörü’ Aysun Bay Karabulut, birçok derde derman olan kantaronun faydalarını yazdı.

Haber 03-12-2023 16:50

Kantaron yağı neye iyi gelir? Kantaron yağı nerelere kullanılır?

Bazı hastalıkların tedavi süreçlerinde destekleyici olarak ya da direkt tedavi yöntemi olarak kullanılan bazı bitkiler vardır. Bu bitkilerin başında hem yaralara sürüldüğünde iyileştirici etkisi olduğu bilinen hem de mide sorunlarının giderilmesinde faydalı olduğu kabul edilen kantaron gelir. Ancak kantaron bitkisi ile üretilen yağ bilinçsizce ve bir doktor onayı olmadan kullanılmamalıdır.

Haber 13-09-2023 19:45

Mide için kantaron yağı nasıl kullanılır? Kantaron yağı mideye iyi gelir mi?

Doğada bulunan birçok bitki bilindiğinden daha fazla yararı olabilir. Farklı bitkilerle bir araya gelerek ya da değişik şekillerde kullanılarak bazı hastalıkların tedavilerinde kullanılan bitkiler de vardır. Sarı ve mavi kantaron çeşitleri ile bilinen kantaron da yapı ile bilinen, birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bitkiler arasında yer alır.

Haber 12-09-2023 16:17

Kantaron çayı faydaları nelerdir, zararı var mı? Sarı kantaron çayı nasıl yapılır, tansiyonu yükseltir mi?

Tabiatın en güçlü bitkilerinden biri olan kantaron yüzyıllardır sağlık açısından faydaları bilinen bir bitkidir. Bu bitkiden hazırlanan kantaron çayı, içeriğindeki aktif bileşenler sayesinde birçok sağlık sorununa iyi gelir. Kantaron çayının faydaları arasında stres ve anksiyeteyi azaltmak, bağışıklık sistemini güçlendirmek, sindirim sistemi sorunlarını hafifletmek ve cilt problemlerini tedavi etmek yer alır. Peki, sarı kantaron çayı tansiyonu yükseltir mi?

Haber 08-05-2023 13:14

Kantaron

Kantaron Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kantaron Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kantaron balı nedir, faydaları nelerdir? Kantaron balı nasıl üretilir ve tüketilir?

Guinnes Rekorlar Kitabı’nda Dünyanın en kıymetli balı olarak yerini alan kantaron balı, Türkiye’nin mağaralarında üretiliyor. Bu bal rakımı 2 bin 500 metre yüksekte yer alan mağaralardan toplanıyor. Bilinen bal yetiştiriciliğinden farklı olarak üretiliyor. Kantaron balı besin değeri yüksek olan, yararlarıyla birlikte fiyatı da oldukça dikkat çeken bir besindir. Kantaron balı nedir, kantaron balı nasıl üretilir?

Haber 10-04-2023 14:41

Ülkemizde yetişen şifalı bitkiler nelerdir? Türkiye'deki şifalı bitkilerin özellikleri ve faydaları nedir?

Doğada yetişen birçok şifalı bitki bulunuyor. Ülkemizin de birçok yerinde birçok farklı bitki yetiştiriliyor. Bu şifalı bitkiler faydalarından dolayı hem yemeklerde hem de sağlık amaçlı kullanılıyor. Düzenli olarak kullanılan şifalı bitkilerin, vücuttaki dengenin sağlanmasına yardımcı olduğu ve doğal tedavi yöntemi olarak kullanıldığı biliniyor. Bu bitkilerin özelliklerini bilmek, kullanma alanları açısından oldukça önemli. Türkiye'deki şifalı bitkilerin özellikleri ve faydaları nelerdir?

Kadin 07-03-2023 17:48

Kırmızı kantaron çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Kırmızı kantaron çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Bitki çayları içinde bulundurdukları sağlığa faydalı bileşenleri sayesinde sıklıkla tüketilen çaylardır. Doğal olmalarının yanı sıra vitamin, mineral ve antioksidan açısından sağlığa önemli katkılar sağlarlar. Kırmızı kantaron çok eski zamanlardan beri bilinen bir bitkidir. Sindirim bozukluğuna ve vücut direncini artırıcı özelliğe sahiptir. Damar sertliğini önlemesiyle bilinen kırmızı kantaron çayı nasıl demlenir, faydaları nelerdir?

Haber 08-11-2022 11:46