Karin Bolgesi Haberleri

İsveç bütün koronavirüs kısıtlamalarını kaldırdı

İsveç, koronavirüs pandemisi nedeniyle uygulanan kısıtlamaları bugün itibarıyla sona erdirdi. İsveç Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Karin Tegmark Wisell, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, yüksek maliyet nedeniyle ücretsiz Covid-19 testi uygulamasının da sonlandırıldığını duyurdu.

Haber 2022-02-09 19:16:40

“Türkiye’de Özgürlüklere Yönelik Baskılar Genişleyerek Artıyor”

Freedom House, 2014'te Türkiye’yi basın özgürlüğü alanında “özgür olmayan” ülkeler listesine düşürdü. O dönem Freedom House’da raportör olarak çalışan Karin Deutsch Karlekar, son beş yılda Türkiye’deki baskıların sadece medyayla sınırlı kalmadığını, geniş bir tabana yayılarak arttığını söyledi

Haber 2021-05-04 22:17:34

Bosch Bursa Fabrikası’nın yeni Ticari Genel Müdürü Karin Gilges

Karin Gilges, Bosch’un Türkiye’deki ilk yatırımı olan ve 1972 yılından bu yana dizel ve benzinli motorlar için enjektör üretimi gerçekleştirilen Bursa’daki Güç Aktarma Çözümleri Fabrikası’na Ticari Genel Müdür olarak atandı.

Finans 2019-11-12 16:27:15

Edremitli öğrenci karikatür dalında birinci oldu

Ensar Vakfı bünyesindeki ‘Değerler Eğitimi Merkezi’ tarafından Türkiye geneli düzenlenen yarışmada, Edremit Altınoluk Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Karin Akıncı, karikatür dalında Türkiye birincisi oldu.Ensar Vakfı Edremit Şube Başkanı Mustafa Süs, “Bizleri ayakta tutacak omurgamız değerlerimizdir.

Yurthaber 2019-11-07 20:55:41

Viyana'da Avusturya'daki Türkiye - Türkiye'deki Avusturya konferansı

Avusturya eski Dışişleri Bakanı Karin Kneissl: - "Viyana ve Ankara arasındaki ilişkilere yeni bir sayfa açılmasında açık ve anlayışlı bir yaklaşım sergilemesinden ötürü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür etmek isterim"

Haber 23-10-19 01:13

ANADOLU'DAN AVRUPA'YA İNSAN HİKAYELERİ - Avusturya Dışişleri Bakanı'nı giydiren Türk modacı Atıl Kutoğlu

Atıl Kutoğlu, ekonomi eğitimi almak üzere geldiği Avusturya'da dünyanın tanıdığı bir modacı oldu - "Son yıllarda (eski) Dışişleri Bakanı Karin Kneissl'da benden giyindi. Aslında henüz iki yıldır tanışıyoruz ama çok yakın arkadaşım, dostum oldu. Viyana Opera Balosu'nda iki yıl benim kreasyonlarımı taşıdı" - "Hem Avusturya'nın imajının Türkiye'de iyi olması hem de Türkiye'nin burada sevilip sayılması, arzu edilen bir ülke olması için çalışıyorum ve bu benim en önemli hedeflerimden bir tanesi" - "Hem Avusturya'da olmak bana avantaj sağladı hem Türk kökenlerim beni farklı kıldı. Orta Avrupalı bir modacıdan daha farklı bir çizgi yakaladım"

Haber 19-10-19 11:47

Edebiyat, dünyada aktif rol oynuyor

Çocuk Gençlik Kitapları Edebiyat Ajanı Nazlıcan Kabataş: - "Edebiyat, dünyada çok aktif bir rol oynuyor. Biz de bu rolde yer aldığımız için çok mutluyuz. Çok farklı ülkelerin edebiyatını temsil etmekten gurur duyuyoruz umarım bu konuda daha fazla çalışmalar yapabiliriz" - İTEF Koordinatörü Karin Tellioğlu: - "Türk edebiyatı dünya edebiyatında çok önemli bir edebiyat"

Haber 03-08-19 16:34

Türk ve Alman kadın girişimciler Antalya'da buluştu

Antalya Ticaret Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin: - "10 sene önce kadın girişimci sayımız 75 bindi, bugün ise 130 bin oldu. Bu artışta kadın girişimci kurullarımızın çok büyük payı var" - Alman Kadın Girişimciler Birliği Federal Yönetim Kurulu Üyesi Karin van Mourik: - "Kadınlar daha çok KOBİ'lerin başında bulunmaktadır. Biz daha büyük şirketlerde kadınların olmasını istiyoruz"

Haber 04-04-19 16:05

Türk ve Alman kadın girişimciler Antalya'da buluştu

Antalya Ticaret Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin: - "10 sene önce kadın girişimci sayımız 75 bindi, bugün ise 130 bin oldu. Bu artışta kadın girişimci kurullarımızın çok büyük payı var" - Alman Kadın Girişimciler Birliği Federal Yönetim Kurulu Üyesi Karin van Mourik: - "Kadınlar daha çok KOBİ'lerin başında bulunmaktadır. Biz daha büyük şirketlerde kadınların olmasını istiyoruz"

Yurthaber 04-04-19 16:03

Avusturya'da aşırı sağcı hükümet politikaları ırkçılığı artırıyor

Ülkede aşırı sağcı hükümetin yabancı ve Müslüman karşıtlığı, yabancı düşmanlığı ve ırkçılığın artmasına zemin sağlıyor - Sivil toplum kuruluşu Linkswende'nin sözcüsü Karin Wilflingseder: - "Müslümanlara yönelik kışkırtıcılığı tetikleyen ve nefret söylemlerini kullananlar bu hükümette önemli koltukları işgal ediyor. Dünyayı yaşanmaz bir yere çevirenler, başörtülü ya da savaştan kaçarak daha güvenli bir yer arayan insanlar değil güzel giyimli aşırı sağcı radikallerdir" - Ülkenin en önemli yardım kuruluşlarından Volkshilfe Başkanı Erich Fenninger: -"Bizimle yaşayan yabancılar günden güne daha fazla ırkçılığa maruz kalıyor"

Haber 20-03-19 11:04

İSTANBUL'DA KARIN KEYFİNİ ÇOCUKLAR ÇIKARDI

  İstanbul'da gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışının ardından birçok yer beyaza büründü.

Haber 24-02-19 13:02

Hindistan'ın Myanmar'a karşı desteğinin nedeni ekonomik çıkarlar

Eski Güney Asya İnsan Hakları Forumu Genel Sekreteri Tapan Kumar Bose: - "Hindistan'ın Myanmar'a karşı tutumunun bir nedeninin de ekonomik, finansal çıkarlar ve Hindistan hükümeti içindeki ticari ve endüstriyel lobi olduğunu düşünüyorum. Hindistan'ın Arakan'da ve Myanmar'ın birçok eyaletinde yatırımları var. Bu nedenle de Myanmar'ı destekleyen ve Arakanlı Müslümanlardan kurtulmak isteyen bir Hindistan hükümeti var" - "Hindistan hükümeti, ülkede 40 binden fazla Arakanlı Müslüman olduğunu söylüyor ancak gerçek sayı çok daha az. Arakanlı Müslümanları ulusal güvenlik tehdidi olarak tanımlıyor ve sınır dışı etmek istiyor ancak bugüne kadar Arakanlı mültecilerin ciddi bir tehdit oluşturduğuna dair güçlü kanıtları yok" - "Arakanlı Müslümanlar, diğer etnik azınlıklar Karin, Kaçin gibi ülke vatandaşı olarak tanınmıyor. İzole edilmiş haldeler. Ülke bağımsızlık ilan ettiğinden bu yana Müslümanlar ile Budistler arasında zıtlıklar var. Şu anda da Myanmar ordusu ve Budistler birlikte Arakanlıları öldürüyor"

Haber 18-02-19 11:17

DHA ANKARA - KARIN TADINI ÇIKARTAN ANKARALILAR PARKLARA AKIN ETTİ

ANKARA’da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, yaklaşık 8 saattir aralıksız devam ediyor.

Haber 26-12-18 02:29

Zaharova: İdlib'de silahsız alan kurulması çalışmalarını bozma çabalarını görüyoruz

Rusya Dışişleri Bakanlığı resmi sözcüsü Mariya Zaharova yaptığı açıklamada Rusya'nin, Ankara ile Moskova arasında varılan İdlip'te 'silahsızlandırma bolgesi anlaşmasının' bozulmaya çalışıldığını tespit ettiğini söyledi.

Haber 13-12-18 12:37

Zaharova: İdlib'de silahsız alan kurulması çalışmalarını bozma çabalarını görüyoruz

Rusya Dışişleri Bakanlığı resmi sözcüsü Mariya Zaharova yaptığı açıklamada Rusya'nin, Ankara ile Moskova arasında varılan İdlip'te 'silahsızlandırma bolgesi anlaşmasının' bozulmaya çalışıldığını tespit ettiğini söyledi.

Haber 13-12-18 12:36

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Avusturyalı mevkidaşı Kneissl ile 'Sembol Yasası'nı görüştü 

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avusturyalı mevkidaşı Karin Kneissl ile telefonda görüştü.

Haber 12-12-18 17:44

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Avusturyalı mevkidaşı Kneissl ile 'Sembol Yasası'nı görüştü 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avusturyalı mevkidaşı Karin Kneissl ile telefonda görüştü.

Haber 12-12-18 17:43

Kaşıkçı’nın öldürülmesi kapsamlı bir şekilde soruşturulmalı

Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl: - "(Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi) Hem biz hem de AB olayın kapsamlı, güvenilir ve tarafsız bir şekilde soruşturulmasını istiyoruz"

Haber 07-11-18 18:51

Avusturya’dan AB’ye Suudi Arabistan’a silah satışını durdurma çağrısı

Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl: - “AB olarak artık Suudi Arabistan’a karşı ortak bir tutum sergilemek için Yemen savaşı ve Katar krizi bizim için bir neden olmalı. Eğer biz bütün AB olarak Suudi Arabistan’a silah satışını durdursak, söz konusu çatışmaların durdurulmasına da katkı sağlamış oluruz”

Haber 26-10-18 13:04

Avusturya’dan Suudi gazeteci Kaşıkçı’nın öldürülmesine tepki

Dışişleri Bakanı Karin Kneissl: - “Gazetecinin konsoloslukta öldürüldüğünün itiraf edilmesi, kapsamlı, inandırıcı ve bağımsız bir soruşturmanın gerekliliği hususunu değiştirmiyor”

Haber 22-10-18 16:53

Karesi'de çok uluslu jazz konseri

BALIKESİR'in Merkez Karesi Belediyesi'nin Alman kardeş şehri Schwabisch Hall'ün Jazz Orkestrası ve Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Jazz Orkestrası birlikte çok uluslu jazz konseri verdi.  Karesi Belediyesi, Karesi Kent Konseyi ile kardeş şehir Almanya'nın Schwabisch Hall Belediyesi işbirliğinde Schwabisch Hall öğrencilerinden oluşan jazz orkestrası, Balıkesir Üniversitesi Müzik Bölümü Jazz orkestrası Necatibey Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda jazz konseri gerçekleştirdi. Konsere, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Balıkesir Adliyesi Ağır Ceza Başkanı Fatih Aksoy, Karesi Belediye Başkanı AK Parti'li Yücel Yılmaz, misafir konuklar Schwabisch Hall Belediyesi Başkan Yardımcısı Peter Klink, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Karin Eisele-Kraft, Öğretmen Susanne Kolb, Karesi Kent Konseyi üyeleri ve BAÜN öğrencileri katıldı.

Haber 17-10-18 16:24

Avusturya Dışişleri Bakanı BM Genel Kurulu'na 5 dilde hitap etti

Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl, BM 73. Genel Kurulu'na Arapça hitapla başlayıp daha sonra konuşmasını Fransızca, İspanyolca, İbranice ve İngilizce olmak üzere 5 dilde yaptı

Haber 30-09-18 04:07

İslam'ı seçen Norveçli sayısı 3 bini buldu

Oslo Üniversitesi Dinler Tarihi Bölümü Araştırma Görevlisi Karin Vog: - "1990'lı yıllarda Müslüman olan Norveçli sayısı 500'dü. Son yıllarda bu sayı 3 bini buldu"

Haber 24-09-18 14:47

Asla tüketmeyin! Saf zehir olduğu ortaya çıktı

Harvard'lı profesör Karin Michels, hindistan cevizi yağının saf zehir olduğunu ve tüketilmemesi gerektiğini söyledi. Profesör Michels, hindistan cevizi yağının oda sıcaklığında katı hale geldiğini ve yüzde 80'den fazla doymuş yağ içerdiğini, buna karşılık, hayvansal yağ içeren domuz yağının bile yüzde 40 oranında doymuş yağ içerdiğini söyledi.

Yemek 03-09-18 10:05

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Viyana'daki Gymnich toplantılarına katılacak 

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi/Komisyon Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ve AB Dönem Başkanı Avusturya Federal Cumhuriyeti Avrupa, Entegrasyon ve Dışişleri Bakanı Karin Kneissl’ın davetlerine icabetle, Viyana’da 30-31 Ağustos  2018 tarihlerinde AB üyesi ve adayı ülkelerin Dışişleri Bakanlarının katılımlarıyla düzenlenecek gayriresmi nitelikteki toplantıya katılacak.  "Gymnich toplantıları" adıyla bilinen sözkonusu toplantı formatı dış politika gelişmeleri hakkında fikir teatisine imkan tanıyor. Sözkonusu toplantıda, başta çok taraflılık, dijitalleşme ve kritik altyapı alanlarında olmak üzere bölgesel ve küresel güncel gelişme ve sınamalara ilişkin görüş alışverişinde bulunulması ve AB süreci ve ikili ilişkilerle ilgili olarak bazı üye ülke Bakanlarıyla görüşmeler yapılması öngörülüyor. 

Haber 28-08-18 11:16

Putin'i düğününe davet etti! Büyük tepki çekti

Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl, en mutlu gününde Rusya Devlet Başkanı Putin'i de düğününde görmek isteyince çok sert bir tepkiyle karşılaştı.Bu gelişmenin duyulmasının ardından Avusturya’nın Avrupa Parlamentosu Üyesi Michel Reimon, Kneissl'a istifa çağrısında bulundu.

Haber 18-08-18 08:44

Alman Kadını Öldüren İnşaat İşçisi Tutuklandı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 12 gün önce evinde ölü bulunan Alman Karin Ellen Hitzel’i öldürdüğü suçlamasıyla...

Yurthaber 20-07-18 09:59

Alman kadın cinayetinde yeni detaylar! Taciz etti... Boğdu... Başını taşla ezdi...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 60 yaşındaki Karin Ellen Hitzel isimli Alman vatandaşı kadının ölümüyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Şahsın, taciz ettiği kadın polisi arayacağını söyleyince boğazını sıktığı, kadını otururken görünce bu defa başını taşla ezdiği tespit edildi.

Haber 19-07-18 20:32

Alman kadının cinayet şüphelisi adliyede (3)

TUTUKLANDI Antalya'nın Manavgat ilçesinde 11 gün önce evinde ölü bulunan Alman Karin Ellen Hitzel'i öldürdüğü suçlamasıyla gözaltına alınan inşaat işçisi Şahin Avcı, sevk edildiği sulh ceza hakimliğince 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

Haber 19-07-18 17:54

Alman kadının cinayet şüphelisi adliyede (2)

POLİS ZANLIYI PITRAKLARDAN TESPİT ETTİ Karin Ellen Hitzel'in Adli Tıp Kurumu raporuna göre öldürüldüğünün anlaşılması üzerine olayla ilgili Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından geniş çaplı araştırma başlatıldı.

Haber 19-07-18 16:59

Alman Kadın Cinayetinde Yeni Detaylar

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 60 yaşındaki Karin Ellen Hitzel isimli Alman vatandaşı kadının ölümüyle ilgili yeni...

Yurthaber 19-07-18 16:49

Alman kadının cinayet şüphelisi adliyede

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde 11 gün önce evinde ölü bulunan Alman Karin Ellen Hitzel'i (60) cinsel ilişki teklifini reddettiği iddiasıyla öldürdüğü suçlamasıyla gözaltına alınan inşaat işçisi Ş.A.

Haber 19-07-18 15:53

Alman kadının cinayet şüphelisi adliyede

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde 11 gün önce evinde ölü bulunan Alman Karin Ellen Hitzel'i (60) cinsel ilişki teklifini reddettiği iddiasıyla öldürdüğü suçlamasıyla gözaltına alınan inşaat işçisi Ş.A.

Haber 19-07-18 15:13

Vahşet! 'Sen hiç aynaya bakmıyor musun' diye geri çevirince...

Antalya'da cinayete kurban giden Alman Karin Ellen Hitzel'in (60) inşaat işçisi Ş.A. (38) tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Kan donduran olayın sebebi ise kadının zanlının ilişki teklifini 'Sen hiç aynaya bakmıyor musun' diye reddetmesiymiş...

Haber 18-07-18 17:36

Alman kadını cinsel ilişki teklifini reddettiği için öldürmüş

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde 10 gün önce evinde ölü bulunan Alman Karin Ellen Hitzel'in (60) cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

Haber 18-07-18 17:33

Cinayet şüphelisini çoban ve çiftçi polisler yakaladı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde evinde ölü bulunan Alman Karin Ellen Hitzel'in cinayete kurban gittiği belirlendi - Şüphelilerin tespit edildiği bölgede "çoban" ve "çiftçi" gibi davranıp çalışma yürüten polis ekipleri, cinayeti işlediği öne sürülen kişi ile arkadaşını gözaltına aldı

Haber 18-07-18 16:56

Alman kadını cinsel ilişki teklifini reddettiği için öldürmüş

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde 10 gün önce evinde ölü bulunan Alman Karin Ellen Hitzel'in (60) cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

Haber 18-07-18 16:36

Alman Kadını Öldürdüğü İddia Edilen İnşaat İşçisi Film Gibi Operasyonla Yakalandı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yalnız yaşayan yerleşik Alman Karin Ellen Hitzel’i boğarak öldürüp üzerini otlarla kapatan...

Yurthaber 18-07-18 15:35

Avusturya'dan ABD Başkanı Trump'a tepki

Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl: - "Dünya siyaseti, aile holdingini yönettiğiniz gibi yönetilmez"

Haber 27-05-18 19:31

Avusturya Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye için empati çağrısı

Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl: - "Göz boyamak için söylemiyorum. Tüm eleştirilere rağmen 5 dakika için kendini Türkiye’nin yerine koyman gerekir. Türkiye’deki gibi çok sayıdaki terör saldırılarının bir topluma neler yaptığını unutmayalım"

Haber 23-05-18 14:57

PEN Amerika: 'Türkiye'de Basın Özgürlüğü Askeri Darbe Olmuş Ülkelerdeki Kadar'

Türkiye'nin basın özgürlüğü karnesi konusunda konuşan Pen America Yöneticisi Karin Karlekar, Türkiye'deki basın özgürlüğünün darbe sonrası askeri yönetim dönemlerindeki ülkelerdeki kadar kötü durumda olduğunu söyledi

Haber 03-05-18 22:07

Avusturya’dan Moskova’ya diyaloğu sürdürme çağrısı

Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl, Rusya’ya iki ülke arasındaki diyaloğu sürdürme çağrısında bulundu.Avusturya Federal Avrupa Entegrasyon ve Dışişleri Bakanı Karin Kneissl, bugün başkent Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi.

Haber 20-04-18 15:19

Arakanlı avukattan Myanmar'a karşı UCM'ye başvurma çağrısı

Arakanlı avukat Sultana: - "BMGK, Arakanlı Müslümanlara karşı işlediği korkunç suçların yanı sıra Shan, Karin, Kachin ve diğer eyaletler dahil ülkedeki öteki etnik gruplara yönelik ihlallerden dolayı Myanmar'daki durumu gecikmeden UCM'ye bildirmeli"

Haber 17-04-18 12:38

İngiltere, Avusturya’yı Rus diplomatlarını sınır dışı etmeye zorluyor

Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl, İngiltere’nin Avusturya’yı Rus diplomatlarını sınır dışı etmeye zorladığını söyledi.Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl yaptığı açıklamada, İngiltere’nin Avusturya’yı Rus diplomatlarını sınır dışı etmeye zorladığını söyledi.

Haber 29-03-18 14:36

Avusturya Dışişleri Bakanı Kneissl‘den Kosova ziyareti

Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneisslr, temaslarda bulunmak üzere geldiği Kosova’da Dışişleri Bakanı Behgjet Pacolli ile bir araya geldi.Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl resmi temaslarda bulunmak üzere Kosova’ya geldi.

Haber 26-03-18 17:52

Çavuşoğlu: Avusturya ile ilişkilerde daha pozitif bir atmosfer istiyoruz (3)

Avustruya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl ile bir ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, karşılıklı ilişkilerde daha pozitif bir atmosfer yaratılmasını istediğini söyledi.

Haber 08-03-18 16:01

Çavuşoğlu: Avusturya ile ilişkilerde daha pozitif bir atmosfer istiyoruz (2)

Avustruya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl ile bir ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, karşılıklı ilişkilerde daha pozitif bir atmosfer yaratılmasını istediğini söyledi.

Haber 08-03-18 16:00

Çavuşoğlu: Avusturya ile ilişkilerde daha pozitif bir atmosfer istiyoruz (1)

Avustruya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl ile bir ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, karşılıklı ilişkilerde daha pozitif bir atmosfer yaratılmasını istediğini söyledi.

Haber 08-03-18 15:59

Çavuşoğlu: Avusturya ile ilişkilerde daha pozitif bir atmosfer istiyoruz

Avustruya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl ile bir ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, karşılıklı ilişkilerde daha pozitif bir atmosfer yaratılmasını istediğini söyledi.

Haber 08-03-18 14:45