Keten Tohumu Ile Zayiflama Haberleri

Kırklareli’de 326 çiftçiye yerli hibrit ayçiçeği tohumu dağıtıldı

Kırklareli’de Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen Yerli Hibrit Tohum ile Ayçiçeği Üretimini Geliştirme Projesi çerçevesinde 326 çiftçiye tohum hibe edildi.

Yurthaber 2024-04-05 15:21:59

Leblebisiyle ünlü Çorum'da üreticilere 124 ton nohut tohumu dağıtıldı

Türkiye'de, leblebi üretiminde önde gelen iller arasında yer alan Çorum'da 996 çiftçiye yüzde 50 hibe destekli 124 ton nohut tohumu ile 1250 çiftçiye 14 ton ayçiçeği tohumu dağıtıldığı bildirildi.

Yurthaber 2024-04-03 15:48:39

Konya’da “Kuru Fasulye ile Beyaz Bahar” projesi hayata geçiriliyor

Konya’da aralarında Beyşehir, Hüyük ve Derbent’in ilçelerinin de olduğu 10 farklı ilçede “Kuru Fasulye ile Beyaz Bahar” projesi kapsamında çiftçilere toplam 58 bin 700 kilo sertifikalı fasulye tohumu dağıtılmaya başlandı.

Yurthaber 2024-03-29 10:43:16

Tanesini 50 TL'den satıyor! Büyük ilgi görüyor... Verimi de yüksek lezzeti de

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinin Emcelli Mahallesi’nde yıllardır dedesinden kalan ata tohumu olan kereviz ile doğal ürün alan üretici Hüseyin Karcı, kerevizlerin özellikle lezzetinden dolayı oldukça fazla ilgi gördüğünü söyledi.

Yemek 2024-03-18 17:22:24

Diğer Haber Etiketleri

Kırklareli Çorum leblebi Konya düğü kereviz ata tohumu eo güzellik botoks maske bamya tohumu bamya tohumu faydaları bamya tohumu zararları bamya tohumu zayıflatır mı alara bakım iltihap Kalp‎ keten tohumu tarçın bal cilt güzelleştirme cilt güzelliği kemik Eskişehir fıstık Şanlıurfa kanser diyabet kolesterol şeker kabızlık bağırsak temizliği yüksek proteinli yemekler demir keten pantolon keten pantolon erkek erkek keten pantolon şort erkek şort büstiyer gömlek gömlek erkek gömlek kombinleri gömlek modelleri şapka şapka modelleri terlik terlik erkek terlik modelleri Çeltik Çiftçi Diyarbakır tohum Ardahan patates keten tohumu faydaları keten tohumu nasıl kullanılır zayıflamak için keten tohumu ne işe yarar keten tohumu salatada nasıl kullanılır keten tohumu zayiflatirmi keten tohumunun faydaları çam ağacı çam kozalağı çam fidanı Güneş gül gül çeşitleri çiçek Ardıç ardıç meyvesi faydaları nelerdir bitki çayı bitki çayları hayıt tohumu sağlık aktüel Teff çayı kinoa nedir ne işe yarar kinoa ne kinoa ne işe yarar kinoa tohumu kinoa kinoalı nedir arpa arı kovanı destek rezene rezene çayı rezene çayı faydaları rezene çayı nasıl yapılır rezene çayı ne işe yarar rezene çayı neye iyi gelir rezene faydaları rezene çayı neye yarar rezene çayının zararları Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Sivas yaz kombin elbise gözlük etek pantolon Jean fiyata lohusalık rüyada çiçek görmek rüyada taze fasulye görmek rüya tabirleri Cinsellik susam sözlük prostat çikolata kisti ayçiçek yağı destek paketi Çay zeytinyağı Tekirdağ Uzak Şehrin Masalı dizisi Aslıhan Güner Timur Acar Begüm Birgören FOX

Evde yapılan doğal botoks maskesi sosyal medyada gündem oldu! 'Cildim çok parlak göründü'

Sosyal medya platformu TikTok'ta her geçen gün yeni bir akım hızla yayılıyor. Özellikle güzellik ve cilt bakımı konularıyla ilgilenen kişilerin karşısına ise son günlerde evde yapılan doğal botoks maskesi çıkıyor. Keten tohumu ve suyla hazırlanan karışımın ciltte botoks etkisi yarattığı iddia edilirken uzmanlar ise böyle bir karışımdan botoks etkisi beklememek gerektiğini söylüyor. The Sun'dan Eliza Loukou ise bu viral maskeyi deneyip deneyimlerini paylaştı.

Kadin 05-02-24 17:57

Bamya tohumu faydaları: Bamya tohumu nasıl kullanılır, ne işe yarar?

Doğada bulunan doğal ve sağlıklı olduğu bilinen birçok bitki, ot ve çiçek bazı hastalıkların tedavi süreçleri içinde kullanılabilmektedir. Doktor önerisi ya da onayı olmadan kullanılmaması gereken bu bitkilerden biri de farklı formları ile çeşitli durumlara karşılık kullanılabilme özelliği bulunan bamya tohumu bitkisidir.

Haber 13-01-24 02:53

Havuç tohumu yağı ciltte ne işe yarar? Havuç tohumu yağı ciltte nasıl kullanılır?

Havuç tohumu yağı besleyici özellikleri ve sağlık üzerindeki olumlu etkileri ile bilinen doğal bir yağ türüdür. Kuzey Avrupa'da yetilen yabani havucun tohumlarından elde edilen bu yağ özellikle cilt bakımında, saç sağlığında ve genel vücut iyiliğinde kullanılan bir doğal üründür. Havuç tohumu yağı içerikleri sayesinde cilt sağlığını destekleyerek yaşlanma belirtilerini azaltabilir, cildi nemlendirebilir ve serbest radikallere karşı koruma sağlayabilir. Peki, havuç tohumu yağı nasıl kullanılır?

Kadin 27-11-23 15:33

Her gün bir çay bardağı içmek yetiyor! Cildi bebek gibi parlatıyor, kemikleri güçlendiriyor

Tam bir antioksidan deposu bir besin olan keten tohumu, vücudun hastalıklardan korunmasında oldukça etkilidir. İçeriğinde keten tohumu bulunduran bu karşımı günde bir çay bardağı tüketmeniz halinde hem cildiniz eskisinden daha parlak oluyor hem de kemik sağlığınızı güçlendiriyor. Ayrıca menopoz döneminde olan kadınların en büyük destekçisi oluyor.

Kadin 21-09-23 09:45

Sivrihisar kanola çiçekleri ile sarıya boyanıyor

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından uygulanan proje çerçevesinde Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy Sivrihisar ilçesinde çiftçilere kanola tohumu teslim etti.

Yurthaber 13-09-23 15:51

Keten tohumunun cilde faydaları nelerdir? Keten tohumu cilde nasıl uygulanır?

Keten tohumu sağlık ve güzellik için son derece değerli bir doğal kaynaktır ve özellikle cilt sağlığını desteklemek için kullanılan birçok faydalı özelliği vardır. Bu küçük ama güçlü tohumlar zengin besin içeriği ve omega-3 yağ asitleri ile bilinirler. Omega-3 yağ asitleri cildin nemini artırabilir, iltihapları azaltabilir ve cilt sağlığını iyileştirebilir. Ayrıca keten tohumları antioksidanlar açısından zengin olup cildin yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilirler.

Haber 31-08-23 23:54

Yoğurtlu keten tohumunun faydaları nelerdir? yoğurtlu keten tohumu nasıl kullanılır?

Yoğurtlu keten tohumu sağlığa bir dizi olumlu katkı sunan doğal bir süper gıdadır. Bu besin maddesi keten tohumlarının mucizevi özelliklerini yoğurtun besleyici gücüyle birleştirir böylece hem lezzetli hem de sağlıklı bir takviye sunar. Liften omega-3 yağ asitlerine, protein ve vitaminlere kadar zengin bir içeriğe sahip olan yoğurtlu keten tohumu sindirimden kalp sağlığına kadar birçok alanda etkili olabilir.

Haber 31-08-23 23:52

Fıstığın yanına yaklaşılmıyor! Fiyatı cep yakıyor: Geçen seneye göre yüzde 100’den fazla yükseldi

Bu sene fıstığın fiyatı cep yakıyor. Geçen yıl yaş olarak kilosu 80 ile 140 lira arasında satılan Şanlıurfa’nın tescilli fıstığı Keten Köyneği’nin fiyatı bu yıl 350 TL'yi, fabrikalarda tavlanan fıstığın kilosu ise 450 liraya kadar çıkıyor. Fiyatlar geçen seneye göre 100’den fazla yükselmiş durumda.

Finans 25-08-23 18:45

Belediyenin sera ve tarlalarında biber hasadı başladı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Akçakale yolu üzerinde kurulan seralarda ata tohumu ile ekimi gerçekleştirilen biberlerin hasadına başlandı.

Yurthaber 25-08-23 11:37

Bunu yiyen doktor yüzü görmüyor: Kanserli hücreleri yok ediyor, bağırsakları temizliyor! Halsizliğe son

Ülkemiz topraklarında yetişen bazı besinler velinimet değeri taşıyor. Bamya tohumu, bamyanın kendisinden daha fazla fayda taşıyor ancak bilinmiyor. Son yılların mucize besini olarak bilinen bamya tohumunun, içerdiği vitaminler ve besin değerleri sayesinde insan vücuduna birçok faydası bulunuyor. Başta kanserli hücreleri yok etmesi, bağırsakları temizlemesi ve enerji verici özelliği ile halsizliğe son vermesi en bilinen faydaları arasında.

Haber 20-08-23 08:55

Keten pantolonlardan basic büstiyerlere yaz sezonunda gardırobunuzda olması gereken kurtarıcı parçalar

Açık renkli ve hafif kıyafetler ile rahat aksesuarlar, yaz mevsiminin gelmesiyle yavaş yavaş dolaplardaki yerini almaya başladı. Siz de dolabınızı yaz için güncellerken hem kolayca kombinleyeceğiniz hem rahatlığına doyacağınız parçalar arıyor olabilirsiniz. Öyleyse dolabınızı keten gömleklerden çiçekli eteklere, kurtarıcı parçalar ile donatmaya ne dersiniz?

Haber 12-06-23 17:10

Diyarbakır'da yüzde 75 hibe ile 93 çiftçiye 169 ton çeltik tohumu dağıtıldı

Diyarbakır'da 93 çiftçiye yüzde 75'i hibe 169 ton çeltik tohumu verildi.

Yurthaber 27-04-23 15:22

Ardahan'da üreticiye 72 ton patates tohumu ve 100 ton kavılca tohumu dağıtıldı

Ardahan'da "Alternatif Ürün Patates Üretimi farkındalığının Oluşturulması" projesi kapsamında 44 üreticiye 72 ton patates tohumu ile 199 üreticiye 100 ton kavılca tohumu dağıtıldı.

Yurthaber 26-04-23 11:18

Keten tohumu faydaları nelerdir, ne işe yarar? Keten tohumu nasıl kullanılır, tüketilir?

Keten tohumu sağlık açısından son yılların popüler gıdaları arasında yer alıyor. İçerisindeki yararlı besinler ve antioksidanlar sayesinde birçok sağlık problemine çözüm olabilecek özelliklere sahip olan keten tohumu eski çağlardan beri tıbbi amaçlarla kullanılır. Omega-3 yağ asitleri, lif, protein, vitamin ve mineral açısından zengin olan keten tohumunun faydaları saymakla bitmez.

Haber 10-04-23 12:00

Çam tohumu çimlendirme nasıl yapılır? Çam tohumu kaç günde filizlenir, saksıda kozalak yetiştirme mümkün mü?

Günümüzde en önemli konularımızdan biri ormanları arttırmak olmalıdır. İklim değişiklikleri, yaşanan geniş çaplı orman yangınları sebebi ile ormanların önemi çok daha artmıştır. Çam ağaçları, hem görsel olarak hem de faydaları açısından çok tercih edilen bir ağaç çeşididir. Her sene yeşil kalabilmesi çam ağaçlarının en önemli özelliği olarak bilinir. Çam yetiştirme bu sebeplerden ötürü önem kazanmaktadır. Çam tohumu çimlendirme nasıl yapılır?

Haber 07-04-23 16:30

Keten tohumu yağının faydaları nelerdir, cilde sürülür mü? Keten tohumu yağı nasıl kullanılır, ne işe yarar?

Doğal yağlar geçmişten günümüze kadar sağlık için kullanılır. Doğanın mucizevi bitkileri arasında yer alan keten bitkisinden elde edilen keten tohumu yağ olarak da üretilen ve engin bir besin içeriği bulunan bir yağdır. Cilt üzerinde iyileştirici ve tedavi edici bir özelliği bulunan keten tohumu yağı besin içeriği açısından oldukça zengindir. Keten tohumu yağı düzenli bir şekilde kullanıldığı zaman vücudu dinç tutar ve aynı zamanda pek çok hastalığa da şifa olur.

Haber 07-04-23 15:48

Gül tohumu çimlendirme nasıl yapılır? Evde gül tohumu nasıl ekilir?

Gül, laleden sonra hem ülkemizde hem de dünyanın diğer bölgelerinde en çok yetiştirilen çiçeklerden biridir. Kendine özel aroması ve görüntüsü nedeniyle en sevilen çiçeklerden biri olan gülün kırka yakın çeşidi vardır. Türkiye'de en çok gül yetiştirilen bölge Akdeniz bölgesidir ve şehir Isparta'dır. Gülün bakımı oldukça kolaydır. Gül ile ilgilenmek oldukça keyifli ve bir o kadar sabır gerektirir. Evde gül tohumu nasıl ekilir, gül tohumu çimlendirme nasıl yapılır?

Kadin 07-03-23 17:50

Ardıç çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Ardıç çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Tarih boyunca doğal ürünler her zaman çeşitli alanlarda kullanılmıştır. Günümüzde ilaç sektöründe yaşanan gelişmeler ile genel olarak her rahatsızlıkla ilgili ilaç tedavisi bulunur. Bunun yanında alternatif tıp günümüzde tercih edilen bir başka tedavi yöntemidir. Genel olarak doğal ürünler, doğru tüketim ile birlikte çeşitli rahatsızlıklara olumlu etki yapabilir. Ardıç tohumu farklı sorunlara iyi gelen doğal bir bitkidir. Peki, ardıç çayının faydaları nelerdir?

Haber 30-12-22 17:35

Hayıt tohumu çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Hayıt tohumu çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Doğada var olan tohumlar ve bitkiler, geçmişten günümüze gelen süreçte alternatif tıpta kullanılmıştır. Doğal ürünlerin insan vücuduna olan yararları her geçen gün daha fazla ortaya çıkmaktadır. Özellikle ilaç kullanımına sıcak bakman bireyler alternatif tıptan yardım almaya çalışırlar. Son zamanlarda yaygın olarak araştırılan doğal ürünlerden biri de hayıt tohumudur. Hayıt tohumu sayısız faydaları ile insan sağlığına olan desteği ile bilinir. Peki, hayıt tohumu çayı tarifi nedir?

Haber 23-12-22 16:03

Keten tohumunu kimler kullanamaz? Keten tohumunun yan etkileri nelerdir, her gün yenir mi?

Bitki tohumları insanlığın en eski gıda ürünlerinden birisidir. Zamanla bitki tohumları yalnızca karın doyurmak için değil çeşitli hastalıkların tedavisinde de kullanılmaya başlanmıştır. Keten tohumu da çeşitli rahatsızlıklarda bize yardımcı olabilecek bir üründür. Ancak keten tohumunun içerdiği bazı maddeler yan etkilere sebebiyet verebilir. Ayrıca kullanım çeşitliliğine bağlı olarak kimi bireylerin keten tohumu tüketmelerinde sakınca olabilir. Peki, keten tohumunu kimler yiyemez?

Haber 09-12-22 17:21

Keten tohumu ne kadar tüketilmeli, yoğurtla nasıl hazırlanır? Çiğ keten tohumu öğütülmeden yenir mi, zayıflatır mı?

Sağlığımızı korumak için tükettiğimiz besinlerin bazıları çeşitli bitki tohumlarıdır. Bu tohumlardan bir örnek de keten tohumudur. Keten bitkisi mavimsi veya sarı yapraklarıyla göz alıcı bir görünüme sahiptir. Bunun yanında da keten tohumu, içerdiği besinler ile sağlığımıza pek çok fayda sağlar. Faydalarından yararlanmak için keten tohumu çiğ yenirse ne olur?

Haber 18-11-22 17:57

Mardin’de 13 milyon liralık tohum projesi

Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı ortaklığında, kent genelinde bin 828 çiftçiye yüzde 75 ile hibe edilecek sertifikalı kırmızı mercimek ve buğday tohumu dağıtımı başladı.

Yurthaber 08-11-22 13:55

Teff tohumu çayı neye iyi gelir, faydaları nelerdir? Teff tohumu çayı nasıl hazırlanır, nasıl demlenir?

Doğada bulunan tüm bitkilerin insan sağlığı için çeşitli faydaları bulunur. Bazıları ilaç yapımında da kullanılır. Teff tohumu da çay olarak tüketildiği zaman enerji vermesi ile bilinir. Güvenilir bir aktardan temin edilen teff tohumu ile evde birkaç dakika içinde kolayca çay hazırlanabilir. Sindirim sistemine yardımcıdır. Metabolizmanın ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayan teff çayı nasıl demlenir?

Haber 04-11-22 18:22

Kinoa nasıl tüketilir? Kinoa çiğ olarak yenir mi, kinoa tohumu ile neler yapılabilir?

Son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz kinoa, pirinç ve makarna gibi yüksek karbonhidrat içeren besinlere muadil olarak ortaya çıkan bir besindir. Sağlıklı beslenmek isteyenler ve diyet yapan bireyler kinoayı sıklıkla öğünlerine bolca ekliyor. Kinoa ile farklı birçok tarif yapmak mümkün. Damak tadına göre kinoayı çeşitli şekillerde tüketebilirsiniz. Peki, kinoa nedir ne işe yarar?

Haber 04-11-22 16:35

Keten tohumu nasıl tüketilir, nasıl kullanılmalıdır? Keten tohumu direkt yenir mi?

Tüm bitkiler insan sağlığına faydalı olan çeşitli özellikler barındırır. Keten bitkisi de zengin bir besin değerine sahiptir. Genellikle yoğurtla birlikte tüketilen keten tohumu farklı şekillerde de tüketilebilir. Şeker hastalıklarından kanser türlerine kadar birçok durumda faydalı olduğu da bilinir. Peki, keten tohumu direkt olarak yenir mi, keten tohumunu nasıl tüketmek gerekir?

Haber 28-10-22 17:09

Çiftçilere arpa ve buğday tohumu dağıtıldı

Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi amacıyla ‘Malatya Buğday Üretimini Artırıyor Projesi’ çerçevesinde buğday ve arpa tohumu, Tarım ve Orman Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda çiftçilere dağıtımı gerçekleştirildi.“Malatya Buğday Üretimini Artırıyor Projesi” ile buğday ve “Malatya Tahıl Ambarları Arpa İle Doluyor Projesi” ile arpa tohumu dağıtımı Malatya Büyükşehir Belediye binası arkasında il protokolü ve çiftçilerin katılımıyla yapıldı.

Haber 28-10-22 15:26

Ardahan'da 50 ton kavılca tohumu ile 390 arı kovanı dağıtıldı

Ardahan'da 50 ton kavılca tohumu ile 390 arı kovanı dağıtıldı

Yurthaber 19-10-22 16:47

Rezene tohumu çayı faydaları nelerdir? Rezene tohumu çayı nasıl yapılır?

Tüm bitkilerin insan sağlığına faydalı etkileri vardır. Bilinçli olarak tüketildiği zaman bazı hastalıkların tedavi süreçlerinde dahi son derece yararlı olabilirler. Rezene tohumu da çay olarak tüketildiği zaman içerdiği çeşitli vitamin ve mineraller ile insan sağlığına çok faydası dokunduğu bilinen bitkiler arasında yer alır. Rezene tohumu çayının faydaları nelerdir?

Haber 14-10-22 23:40

IMCD, TEGV ile birlikte Türkiye'ye bilim tohumu ekecek

IMCD Türkiye Genel Müdürü Aylin Zakuto: - "TEGV bünyesinde Türkiye'yi dolaşan Bilim Ateşböceği Tırını sahiplendik. TEGV okul tespiti yaparken öncelikli köy okulları ve dezavantajlı çocukları hedefliyor"

Yurthaber 13-09-22 11:34

Harabede bir avuç bulundu! 8 yılın sonunda 70 tona çıkarıldı

Sivas’ta 8 yıl önce harabe halindeki bir binanın enkazında bir avuç bulunan Anadolu’da kaybolduğu düşünülen ata tohum Habeş buğdayı bugün yerli tarım için umut oldu. Bir avuç buğday tohumu ile başlayan çalışmada 8 yılın sonunda tohum miktarı yaklaşık 70 tona çıkartıldı. Asırlardır enkazda olduğu düşünülen tanelerin günümüz buğday çeşitlerine göre protein değerinin daha yüksek ve hastalıklara kaşı daha dirençli olduğu görüldü.

Finans 11-08-22 14:21

Sizi demode olmaktan kurtaracak yazın en özel tarz ve kombin önerileri

Yazın esintisini kombinlerinize taşımaya hazır mısınız? Eminiz ki alışıldık parçalar yerine yaz aylarının havasını derinden hissettirecek cıvıl cıvıl kombinler ile mükemmel görüneceksiniz. Keten şortlar, yaz trendine uygun bluzlar, elbiseler derken birbirinden güzel parçalarla demode görünmekten kurtulabilirsiniz. Öyleyse merak uyandıran ve size ilham olacak kombin önerilerimize göz atmaya başlayabiliriz!

Haber 27-06-22 14:10

Plasentadan içecek yapıyor! Taleplere yetişemiyor

Kendine "plasenta uzmanı" diyen Sidney’li Virginia Maddock, plasentadan içecek yapıyor. Yeni doğum yapan kadınların özel taleplerine göre üretim yapan Maddoc, taleplere yetişemiyor. 'Anneler bana plasentalarından smoothie ve hap yapmam için para ödüyor' diyen kadın, içeceği yapmak için plasentayı badem sütü, donmuş meyve, matcha tozu ve öğütülmüş keten tohumu ile karıştırıyor.

Kadin 18-06-22 15:46

Rüyada çiçek görmek ne anlama gelir? Rüyada çiçek buketi, tarlası, tohumu, buketi görmek ne demek?

Rüyada çiçek görmek rüyadaki simgelerle yorumlanır. Rüyadaki diğer detaylara göre çok farklı anlamlara gelebilir. Çiçekler zariflikleri ve hoş kokuları ile ezelden beri evlerin, kıyafetlerin vb. süsü olmuştur. Özel günlerin de klasik hediyesi olan çiçeklerin gerçek hayatta üstlendiği rol nedeniyle rüyada görüldüğünde ne anlama geldiği merak konusu olur. Güzel bir haberin ve evliliğin simgesi olarak görülen çiçekler, olumlu ve güzel gelişmelerin yaşanacağının imgesi olarak görülür.

Trend 15-06-22 16:10

Rüyada taze fasulye görmek ne anlama gelir? Rüyada yeşil fasulye tohumu, yemeği görmek ne demek?

Rüyada taze fasulye görmek, rüya sahibinin beklemediği bir konuda yakalayacağı başarı ile ilişkilendirilir. Bu imgeyi gören rüya sahibi gözünde büyüttüğü konudan korkmaması gerektiğini fark edeceği bir olay yaşayacaktır. Rüyada pişmiş taze fasulye görmek de olumlu yorumlanan simgeler arasında yer alır. Kişinin büyük bir maddi gelire sahip olacağının alameti kabul edilir. Rüyada görülen konserve taze fasulye ise kişinin birikimleri sayesinde sıkıntıları çok daha rahat atlatacağı dalalet olur.

Trend 08-06-22 17:58

İbn-i Sina reçetesi: Keten tohumu ile kavrulmuş susamı karıştırın...

Dünya çapında Tıbbın Babası olarak anılan İbn-i Sina, binlerce yıl öncesinden aldığı notlarla günümüze ışık tutuyor. İnsan sağlığına faydalı olacak her bitki ve doğal karışımı ne işe yaradığıyla birlikte anlatan İbn-i Sina, mucizevi tavsiyeleri ile şifa olmaya devam ediyor. İbn-i Sina’nın reçete ettiği ve uygulamayanın pişman olacağı keten tohumu ile kavrulmuş susam karışımının faydalarına inanamayacaksınız.

Haber 27-05-22 10:29

Nifak tohumu ne demek? Nifak tohumu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler günlük konuşma dilinde veya edebi eserlerde sıklıkla kullanılır. Deyimlerin birçoğu birleşik kelimeler ile oluşmuştur. Bu durum birleşik kelimelerin Türkçede ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir. Günlük konuşma dilinde, çeşitli yayınlarda karşılaşılan birleşik sözcüklerden biri de Nifak tohumu şeklindedir. Nifak tohumu ne demektir?

Egitim 23-05-22 20:35

Keten tohumu ne demek? Keten tohumu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler yardımcı fiillerle, sıfat fiillerle ya da zaman kipleriyle oluşturulabilir. Aynı zamanda bir araya gelirken dilbilgisi kurallarına uygun olacak şekilde değişimler de geçirebilirler. Bu durumlar, birleşik kelimelerin en ince detayına kadar ele alınarak süzgeçten geçirilmesine neden olur. Her biri ayrı ayrı analiz edilen birleşik kelimeler arasında Keten tohumu birleşik kelimesi de bulunur. Keten tohumu birleşik kelimesi ne demektir?

Egitim 18-05-22 15:50

Keten kuşu ne demek? Keten kuşu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Ses ve anlam değişikliğine uğrayarak bir araya gelen birleşik sözcükler ile günlük yaşamda, televizyon ya da internette sıkça karşılaşılır. Birleşik kelimeler meydana gelirken bazen kullanılan sözcükler gerçek anlamını kaybederek şekil alabilir. Farklı koşullara uyum sağlayarak ortaya çıkan birleşik kelimelerden biri de Keten kuşu birleşik kelimesidir. Keten kuşu ne demektir?

Egitim 18-05-22 15:50

Keten helvacı ne demek? Keten helvacı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler günlük konuşma dilinde veya edebi eserlerde sıklıkla kullanılır. Deyimlerin birçoğu birleşik kelimeler ile oluşmuştur. Bu durum birleşik kelimelerin Türkçede ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir. Günlük konuşma dilinde, çeşitli yayınlarda karşılaşılan birleşik sözcüklerden biri de Keten helvacı şeklindedir. Keten helvacı ne demektir?

Egitim 18-05-22 15:50

Keten helva ne demek? Keten helva birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi hakkında bilgi sahibi olmak, fikirlerin ve duyguların başarıyla dile getirilmesini mümkün kılar. Kişinin kendisini rahatlıkla ifade etmesine yardımcı olan dilbilgisi kuralları, birleşik kelimeleri de şekillendirir. İki kelimenin birleşimi sırasında devreye giren bu kurallar, kelimelerin anlam kazanmasında önemli yan rol oyuncuları arasındadır. Keten helva birleşik kelimesi de dilbilgisi kuralları ile oluşmuştur. Keten helva ne demektir?

Egitim 18-05-22 15:50

Prostat kanserini, çikolata kistini engeller, doğurganlığı destekler! Kadınlar zirveyi görürken erkekler yerle bir oluyor! Hayıt bitkisi nedir, ne işe yarar?

Hastalıklar ve sorunlar için doğada mucize dolu bitkiler yer alıyor. Önemli olan o bitkinin hangisi olduğu, ne işe yaradığı ve nasıl kullanıldığıdır. Bu bitkilerden biri de hayıt olarak bilinen Akdeniz bölgesinde yetişen güzelliği ile göz kamaştıran bir bitkidir. Hayıt tohumu olarak da bilinen hayıt bitkisi faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle kadın hastalıklarına iyi gelen hayıt bitkisinin erkeklerde cinsel ise cinsel etkiyi yerle bir ettiği iddia ediliyor.

Haber 14-05-22 07:34

Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili yeni gelişme! 6 ilde başlandı! Yüzde 70...

Son günlerde ayçiçek yağı fiyatları vatandaşın gündeminden düşmüyor. Rusya-Ukrayna savaşı dolaylı yoldan birçok şeyi etkilerken, ülkemizde de ayçiçek yağı fiyatlarının artmasına neden oldu. Buna ek olarak stokçular da eklenince fiyatlar bir hayli yükselmişti. Yükselen ayçiçek yağı ile ilgili adım atılıyor. Ayçiçeği üretecek çiftçilere 50 ile yüzde 70 arasında değişen hibelerle ayçiçeği tohumu verilmeye başlandı.

Finans 24-04-22 10:43

Çay tohumundan yağ üretildi! Zeytinyağı ile eşdeğer

Uzak Doğu ülkelerinde çay tohumundan elde edilen ve yemeklerde kullanılan zeytinyağı kalitesindeki yağ, Türkiye'de de elde edildi. Dünyada çayın yetiştirildiği Japonya, Çin, Hindistan, Sri Lanka ve Endonezya gibi ülkelerde üretilen, kozmetik sektörü ve yemeklerde kullanılan çay tohumu yağı, Türkiye'de de Çaykur tarafından yürütülen Ar-Ge çalışmaları sonucu elde edildi.

Finans 18-01-22 16:31

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Çorum Tarım ve Hayvancılık fuarının açılışına katıldı:

"Siz endişe etmeyin, gönüllerinizi ferah tutun ve tohumu toprakla buluşturmaya devam edin. Çiftçimizin, yani sizlerin alın teri karşılıksız kalmayacak, mahsuller maliyetlerin üzerinde değer bulacaktır - "Türkiye'nin ilk yerli ve milli elektrikli traktörünü seri üretime hazır hale getirdik. 105 beygir gücünde, 45 ila 55 dakika arası yüzde 100 şarj olabilen ve 8 kat daha az yakıt tüketimi ile çiftçilerimizin maliyetlerini yüzde 95 düşürecek elektrikli traktörümüzün inşallah seri üretimine önümüzdeki yılın ocak ayında başlıyoruz"

Yurthaber 22-10-21 16:11

Tekirdağ'da yerli ayçiçeği tohumu geliştirilmesi projesi kapsamında yetiştirilen ürünler hasat edildi

Proje ile Türkiye'de yerli ayçiçeği tohumu geliştirilmesi, verim ve kalite bakımından dünya pazarında da söz sahibi olunmasını sağlayacak yüksek kaliteli yerli çeşitler elde edilmesi hedefleniyor

Yurthaber 16-09-21 17:03