Ketoral Kremin Yan Etkileri Haberleri

Evinize asla sokmamanız gereken 6 bitki! Felce ve hatta ölüme neden olabiliyor

Bitkiler, evimizi güzelleştiren ve havayı temizleyen doğal unsurlardır, ancak bazı bitkiler adeta tehlike saçıyor. Evinize asla sokmamanız gereken bu 6 bitkinin yan etkileri sağlığa zarar verebiliyor. İşte evinize sokmadan önce bilmeniz gereken 6 zararlı bitki...

Kadin 2024-03-04 13:47:39

Glukozamin nedir, ne işe yarar? Glukozamin'in yan etkileri var mı?

Hareket kabiliyetimizin temel taşlarından biri olarak gösterilen eklem sağlığı, yaşam kalitemizi etkileyen önemli bir faktördür. Bu noktada glukozaminin adını da sıkça duyarız. Glukozamin vücudumuzun doğal olarak ürettiği bir bileşendir ve özellikle eklem kıkırdağının sağlığını destekleme konusunda kilit bir rol oynar. Ancak yaşlandıkça glukozamin üretimi azalır ve takviye almak gerekebilir. Glukomin takviyeleri, yaşam boyu hareket özgürlüğünü artırabilir.

Haber 2024-01-06 17:43:50

Kuduz aşısı nedir? Kuduz aşısının yan etkileri nelerdir?

Kuduz genelde kuduz virüsünden enfekte hayvanlardan ısırılma yolu ile bulaşır. Virüs, onu taşıyan hayvan tarafından ısırma, tükürük ya da beyin ile sinir sistemi dokusuna yakın temasta bulunarak bulaştırılır. Eğer ısırılan kişi hızla bir sağlık kurumuna gitmez ve bu durumu ihmal ederse, kısa sürede ortaya çıkan belirtilerden sonra ölüme varan bir sonuç ile karşı karşıya kalır. Kişiyi ısıran hayvanın kontrolde tutulması da önemlidir. Peki kuduz aşısı nedir ve kuduz aşısının yan etkileri nelerdir?

Haber 2023-12-11 16:04:56

Ada çayı yağı yüze sürülür mü? Ada çayı yağı ciltte nasıl kullanılır?

Cilt bakımı insanların dikkatini çeken ve özen gösterdiği önemli bir konu. Bu nedenle doğal cilt bakım ürünleri de son yıllarda oldukça popüler hale geldi. Ada çayı yağı kendine özgü özellikleri sayesinde cilt bakımının vazgeçilmez bir unsuru oluyor. Ancak bu doğal yağın cilt üzerinde nasıl kullanılması gerektiği ve hangi cilt tipleri için en uygun olduğu hakkında bilgi sahibi olmak en iyi sonuçları elde etmek ve olası yan etkileri önlemek açısından oldukça önemli.

Kadin 2023-10-28 19:07:23

Diğer Haber Etiketleri

bitkiler bitki Zambak ateş çiçeği çiçek ortanca ortanca çiçeği kaynana dili begonvil felç ölüm zehir glukozamin kuduz aşısı kuduz aşısı yan etkileri alara iltihap sant adaçayı ışın tedavisi ışın tedavisi nedir ışın tedavisinin yan etkileri atom tedavisi antibiyotik ishal doğum kontrol doğum kontrol hapı alzheimer koronavirüs kovid-19 Çin BioNTech Kolombiya uçak kazası pandemi wuhan kilo İngiltere yeşil çay uzman Karaciğer‎ karaciğer yetmezliği uykusuzluk uykusuzluk belirtileri uykusuzluk nedenleri uykusuzluk zararları epilasyon fiyatları Göz nohut lazer epilasyon lazer epilasyon fiyatları evde lazer epilasyon kadın rus faydaları nelerdir avokado yaprağının faydaları Oksijen tedavi manyetik alan Almanya koronavirüs aşısı koronavirüs (Covid-19) yeşil çay faydaları ve zararları yeşil çay nasıl demlenir yeşil çay ne zaman içilmeli yeşil çayın faydaları yeşil çayın faydaları ve zararları progesteron progesteron hormonu progesteron ilacı progesteron kaç olmalı progesteron yüksekliği narın faydaları Güzelavrat otu ozon tedavisi ozon terapi Kalp‎ kalp ritmi mon adaçayı faydaları homeopati nedir mezoterapi fitoterapi fitoterapi nedir çiftler ense hamilelikte tetanoz aşısı ertesi gün hapı ertesi gün hapı kanama yapar mı ertesi gün hapı nedir Akupunktur akupunktur iğnesi akupunktur noktaları akupunktur tedavisi uyku uyku ilacı araştırma bunama demans demans hastalığı chia tohumu chia polen polenin faydaları kiraz sapı çayı kiraz sapı zencefil zencefilin faydaları zencefil çayı zencefil zararları zencefilin zararları keten tohumu faydaları keten tohumu ne işe yarar keten tohumunun faydaları keten tohumu sağlık aktüel kefir ne zaman içilir kefirin faydaları omega 3 omega 3 faydaları balık yağı faydaları omega 3 eksikliği Propolis propolis damla propolis faydaları propolis nedir siyah hardal tohumu faydaları hardal tohumu hardal tohumu faydaları hardal tohumu nerelerde kullanılır hardalın içinde ne var muz süt kahvaltı muzlu süt tarifi zarar etki sindirim sistemi pelvik bölge seks grip soğuk algınlığı hastalık cinsel ilişki Cinsellik prostat libido stres kan basıncı prostat kanseri artrit artrit nedir romatoid artrit belirti Ağrı diyet domates elma patlıcan biber patates Acı biber bitki çayı bitki çayları yonca kırmızı et kalp hastalıkları

Işın tedavisi ne işe yarar? Işın tedavisinin yan etkisi var mı?

Işın tedavisi kanser tedavisinde önemli bir yöntem olmakla birlikte beraberinde faydaları ve yan etkileri de bulunan bir tedavi seçeneğidir. Faydaları arasında kanser hücrelerini kontrol altına alarak büyümelerini durdurma veya küçültme, semptomları hafifletme ve hastanın yaşam kalitesini artırma yer alır. Işın tedavisi, cerrahi müdahaleye alternatif olarak kullanılabilir veya cerrahi sonrası tedaviyi destekleyebilir.

Haber 31-08-23 19:05

Atom tedavisi nedir? Atom tedavisi nasıl yapılır?

Tiroid bezi boynun ön tarafında bulunan bir endokrin bezdir ve tiroid hormonları üretir. Tiroid hormonları metabolizma, büyüme ve gelişme için gereklidir. Atom tedavisi ise tiroid kanserinin tedavisinde kullanılan bir tür radyasyon tedavisidir. Atom tedavisi tiroid kanserinin tedavisinde etkili bir yöntemdir. Ancak atom tedavisinin bazı yan etkileri olabilir. Bu nedenle atom tedavisinin olası faydaları ve riskleri dikkatlice değerlendirilmelidir.

Haber 29-08-23 17:36

Antibiyotik ishal yapar mı? Antibiyotiğe bağlı ishal ne kadar sürer?

Antibiyotikler tıbbi dünyada enfeksiyonlarla mücadelede hayati öneme sahip ilaçlardır. Bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde oldukça etkili olan bu ilaçlar hastalıkların hızlıca iyileşmesine katkı sağlayarak sağlığımızı korur. Ancak antibiyotiklerin bazı yan etkileri bulunur. Bunlardan biri antibiyotik kullanımına bağlı olarak ortaya çıkabilen ishaldir.Antibiyotiklere bağlı ishal,tedavinin sürecinde hastalar arasında oldukça yaygın bir durumdur ve hastaların endişe duyduğu bir yan etkidir.

Haber 31-07-23 23:06

Doğum kontrol hapı kilo aldırır mı? Doğum kontrol hapı şişkinlik yapar mı?

Doğum kontrol hapları günümüzde yaygın olarak kullanılan etkili bir doğum kontrol yöntemidir. Bu haplar, hamileliği önlemek için hormonal değişikliklere neden olarak üreme sistemini etkilerler. Ancak doğum kontrol haplarının yan etkileri hakkında bazı yaygın endişeler bulunmaktadır. Doğum kontrol haplarının kilo üzerinde etkisi uzun yıllardır tartışma konusu olmuştur. Bazı kadınlar doğum kontrol haplarını kullanmaya başladıklarında, kilo artışı yaşadıklarını fark edebilirler.

Haber 30-07-23 18:51

Yer: İstanbul! Yanlış teşhis kabusu: Alzheimer dendi, gerçeği öğrenince şoke oldular: 1,5 ay boyunca yanlış ilaçları içmiş

İstanbul'da yaşayan Cevat Sarıoğlu, yürürken düşmek, dalgınlık ve unutkanlık gibi şikayetler üzerine bir hastaneye başvurdu. Hastanede Alzheimer teşhisi konan adama ilaç tedavisi başlatıldı. Kullanılan ilaçların ağır yan etkileri sonrasında durumdan şüphelenen Sarıoğlu'nun kardeşi, başka bir hastaneye gittiklerinde büyük bir şok yaşadı. Cevat Sarıoğlu'nun Alzheimer olmadığı, kas hastası olduğu ortaya çıktı.

Haber 14-07-23 06:47

BioNTech'in bugün görülmesi beklenen davasının ilk duruşması iptal edildi

Almanya'da Kovid-19 aşısının yan etkileri nedeniyle bir sağlık çalışanı Alman biyoteknoloji firması BioNTech aleyhine dava açmıştı. Davada BioNTech, Kovid-19 salgınından bu yana dünya çapında en büyük tazminat riskiyle karşı karşıya kalmıştı. Davanın ilk duruşması bugün Hamburg Bölge Mahkemesi'nde başlayacaktı fakat duruşma reddihakim talebi nedeniyle iptal edildi.

Haber 12-06-23 12:38

Manyok otu nedir, ne işe yarar? Manyok Türkiye'de yetişir mi, zehirli mi? İşte faydaları ve yan etkileri...

Manyok ile ilgili araştırmalar Kolombiya'daki 4 çocuğun geçirdikleri uçak kazası sonrası Amazon Ormanları'nda 40 gün hayatta kalma mücadelesi verdikleri yönünde basında yer alan haberler sonrası merak konusu oldu. Kolombiyalı askeri özel kuvvetler sözcüsü Pedro Arnulfo Sánchez Suárez'in aktardığına göre, manyok unu yemek, uçakları düştükten bir ay sonra Amazon ormanlarında bulunan dört çocuğun hayatını kurtarmaya yardımcı oldu. Peki, Manyok otu nedir, ne işe yarar? Manyok Türkiye'de yetişir mi?

Haber 12-06-23 12:18

BioNTech'e şok! Milyonlarca Euro ödemek zorunda kalabilir... Dünya çapında en büyük tazminat talebi...

Almanya'da Kovid-19 aşısının yan etkileri nedeniyle bir sağlık çalışanı Alman biyoteknoloji firması BioNTech aleyhine dava açtı. Davada BioNTech, Kovid-19 salgınından bu yana dünya çapında en büyük tazminat riskiyle karşı karşıya... Dava yarın Hamburg Bölge Mahkemesi'nde başlayacak.

Haber 11-06-23 17:58

Kilo verdiren iğne hastanelerde kullanılacak! Kısa sürede yüzde 15 zayıflatıyor... Yan etkileri ise düşündürücü...

Dünya bu kararı konuşuyor! İngiltere hükümeti kilo verdiren iğnenin hastanelerde kullanılması için onay verdi. İğneyi kullanan kişiler kısa sürede yüzde 15 oranında kilo kaybediyor. Obeziteyle mücadelede etkin kullanılması beklenen iğneyle ilgili doktorlar uyarıda bulunuyor. Tartışma yaratan tedavi yönteminde ise beklenen yan etkiler açıklandı. İşte detaylar...

Trend 09-06-23 17:09

Sağlıklı sanıyoruz ama karaciğere verdiği hasarı kimse bilmiyor! Yan etkilerine dikkat

Günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz yiyecek ve içeceklerin birçok faydası olsa da bilmediğimiz yan etkileri de bulunabiliyor. Uzmanlar sağlıklı ve uzun yaşam için üstüne basarak önerdiği bir bitkinin karaciğer için riskli sonuçları olduğu öğrenildi. İşte karaciğer için risk oluşturabilen o riskli besin...

Haber 04-06-23 19:03

Uykusuz kalmanın zararları nelerdir? Uykusuzluğun yan etkileri nelerdir?

Uykusuzluk modern yaşamın yaygın bir sorunudur ve birçok insanın günlük yaşamını etkileyen önemli bir konudur. Uykusuzluk uyku süresinin yetersiz olması, uyku kalitesinin düşük olması veya uyandıktan sonra tekrar uykuya dalmada zorluk çekilmesi olarak tanımlanır. Uykusuzluk stres, kaygı, depresyon, fiziksel rahatsızlıklar, ilaç kullanımı, uyku düzenindeki bozukluklar ve yaşam tarzı faktörleri gibi birçok nedenden kaynaklanabilir. Peki, uykusuzluğun zararları nelerdir?

Haber 25-05-23 21:47

Lazer epilasyona verilen paralara son! İstenmeyen tüyleri kökünden bitiriyor

Vücuttaki tüylerden kurtulmak için lazer epilasyon en etkili sonuç olarak görülüyor. Ancak giderek artan lazer epilasyon fiyatları ve yan etkileri birçok kişiyi alternatif çözümler aramaya itiyor. Rus kadınlarının istenmeyen tüylerden kurtulmak için yaptıkları doğal karışım da etkili sonuçlar sağlayabiliyor.

Kadin 08-05-23 11:43

Avokado yaprağı faydaları nelerdir, ne işe yarar? Avakado yaprağı cilde iyi gelir mi, yan etkileri nelerdir?

Avokado ağacı meyvesinin lezzeti kadar yapraklarıyla da sağlık açısından faydalı bir bitkidir. Avokado yaprağı yüksek miktarda antioksidan, lif, vitamin ve mineral içerir. Sağlık yararlarının yanı sıra güzellik uygulamalarında da kullanılır. Avokado yaprakları lif, vitamin, mineral ve antioksidan bakımından zengindir ve birçok sağlık faydası sunar. İçeriğindeki bileşenler diyabet, yüksek kolesterol, yüksek tansiyon ve inflamasyon gibi bir dizi hastalığı önleyici ve iyileştiricidir.

Haber 08-05-23 10:48

Hiperbarik oksijen tedavisi yan etkileri nedir? Hiperbarik oksijen tedavisi zararlı mı, kimlere uygulanamaz?

İnsan vücudunda oksijen azaldığında birçok hastalık ortaya çıkar. Kanda ve dokularda azalan oksijenin tekrar yükseltilmesi için birtakım medikal tedavi yöntemlerine başvurulur. Hiperbarik oksijen tedavisi de bu medikal tedavi yöntemlerinden biridir. Bu tedavi yöntemiyle azalan oksijenin yerine konulması hedeflenir. Peki, hiperbarik oksijen tedavisi yan etkileri nedir?

Haber 20-04-23 10:24

Manyetik alan stimülasyon tedavisi nedir, TMS tedavisi nedir? Manyetik alan stimülasyon tedavisi hangi hastalıklarda kullanılır, yan etkileri nelerdir?

Manyetik alan stimülasyon tedavisi, günümüzde çok sık kullanılan alternatif tedavi yöntemlerinden biridir. Özellikle psikolojik ya da nörolojik kökenli rahatsızlıkların giderilmesinde etkili bir tedavi şeklidir. Bu tedavi yöntemiyle alakalı birçok bilimsel çalışma mevcuttur. Peki, manyetik alan stimülasyon tedavisi nedir, yan etkileri nelerdir?

Haber 20-04-23 10:23

Oksijen tedavisi komplikasyonları nelerdir, yan etkisi var mı? Oksijen tedavisi zararlı mı, olumsuz etkileri var mı?

Kandaki oksijen seviyesinin normal değerlerde olması son derece önemli bir konudur. Oksijen seviyesi düştüğünde ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getirir. Akciğerlerin sağlıklı bir şekilde işlevini yapabilmesi için oksijene ihtiyacı vardır. Oksijenin yetersiz olduğu durumlarda oksijen tedavisinden yararlanılır. Peki, oksijen tedavisi komplikasyonları nelerdir, olumsuz etkileri var mı?

Haber 20-04-23 09:36

Almanya’da Kovid-19 aşı tazminatı hamlesi! 301 kişiye her ay ömür boyu tazminat ödeyecekler

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan va kısa sürede global bir salgına dönüşen koronavirüs salgının etkileri dünyada konuşulmaya devam ediyor. Koronavirüse yönelik olarak geliştirilen aşılar yan etki söylemleriyle tartışmaların hedefi olmuştu. Almanya’da Kovid-19 aşılarının yol açtığı ağır yan etkiler nedeniyle mahkemeye başvuran 301 kişiye her ay ömür boyu tazminat ödenmesine başlandığı belirtildi.

Trend 15-04-23 09:25

Yeşil çayın faydaları nelerdir, zayıflatır mı? Yeşil çayı nasıl demlenir, ne işe yarar?

Yeşil çay son yıllarda sağlık faydaları nedeniyle popülerliği artan bir içecektir. Yeşil çay özellikle Asya kültürlerinde binlerce yıldır tüketilir ve son zamanlarda Batı dünyasında da yaygın hale gelmiştir. Yeşil çayın metabolizmayı hızlandırdığı, antioksidan etkisi ile vücudu kansere karşı koruduğu ve kalp sağlığına faydalı olduğu iddia edilir. Ancak yeşil çayın tüketilmesi konusunda bazı olası yan etkileri de vardır.

Haber 10-04-23 12:01

Progesteron hormonu nedir, kaç olmalı? Progesteron hormonu değeri ve görevleri nelerdir, yan etkileri nelerdir?

Progesteron hormonu kadın vücudu için oldukça önemli bir hormondur. Bu hormonun en temel işlevi üreme döngüsünün düzenlenmesidir. Yani adet döngüsünde yumurtalıklardan salınan östrojen hormonu ile birlikte çalışarak rahim astarının kalınlaşmasını sağlar ve böylece gebelik için hazır hale gelir. Eğer gebelik gerçekleşmezse progesteron seviyeleri düşer ve bu da adet kanamasına neden olur.

Haber 10-04-23 10:17

Narın faydaları nelerdir, yan etkileri var mı? Nar ne işe yarar, nasıl tüketilir?

Meyvelerin pek çok faydası bulunur. Şifa kaynağı olan bir meyve de nardır. Pek çok faydası bulunan nar farklı şekillerde tüketilebilir. Sulu ve oldukça lezzetli narın vücuda faydaları saymakla bitmez. Bereket getirdiğine inanılan nar, içecek olarak, meyve olarak, salatalarda çok çeşitli olarak tüketilebilir. Ekşi ve tatlı çeşitleri olan narın kalbe ve damarlara da iyi geldiği bilinir. Peki nar ne işe yarar?

Haber 07-04-23 15:48

Güzelavrat otu nedir, faydaları nelerdir? Güzelavrat otu zararları ve yan etkileri nelerdir, ne için kullanılır?

Güzelavrat otu papatyagiller familyasından ılıman iklimlerde yetişen çok yıllık bir bitkidir. Latince adı Achillea millefolium olan bu bitki tarihte savaş yaralarının tedavisinde kullanılmıştır ve şifalı bitkiler arasında önemli bir yere sahiptir. Özellikle Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'da yaygın olarak bulunan güzelavrat otu çeşitli sağlık faydaları sunan birçok aktif bileşen içerir. Peki, Güzelavrat otu faydaları nelerdir?

Haber 31-03-23 17:15

Ozon tedavisi yan etkileri nelerdir, zararı var mı? Ozon tedavisi kimlere uygulanmaz?

Günümüzde birçok hastalığın tedavisi için tamamlayıcı bir teknik olarak kullanılan ozon tedavisi, vücut direncini artırmayı sağlar. Farklı yöntemlerle uygulanan bu tedavinin yan etkisi neredeyse yok denecek kadar azdır. Ancak her tedavide olduğu gibi ozon tedavisinde de hastaya uygun teknikler tercih edilmezse, bazı komplikasyonlar oluşabilir. Peki, ozon tedavisinin zararları nedir?

Haber 13-03-23 17:31

Hamileler ada çayı içebilir mi, hamileliğin son ayında ada çayı içilir mi? Hamilelikte ada çayı içmek zararlı mı, yan etkileri nelerdir?

Bitki çayları, özellikle pek çok hastalığa şifa oldukları için pek çok kişi tarafından tüketilir. Ada çayı da hem yazın hem de kışın severek içilen bir bitki çayıdır. Hamilelik döneminde olan kadınlar da ada çayı tüketmek isteyebilir ancak bu çayın gebelikte ne gibi etkileri olduğunu merak ederler. Çünkü hamilelikte ada çayı yararlı olduğu kadar zararlı da olabilir. Peki, hamilelikte ada çayı tüketmenin etkileri nelerdir, hamileliğin son ayında ada çayı içilir mi?

Kadin 07-03-23 17:58

Homeopati zararlı mı, kimlerde homeopati kullanılmamalı? Homeopatinin yan etkileri nelerdir?

Bir alternatif tıp yöntemi olan homeopati akıllarda pek çok soru işareti bırakmıştır. İlaçların seyreltilerek uygulanması ile yapılan ve modern tıp yöntemlerinden farklı olan homeopatinin zararlı olup olmadığı pek çok kişi tarafından merak edilir. Alanında uzman kişilerin tüm hastalık belirtilerini dikkatli bir şekilde gözlemlemesinin ardından uygulanması gereken tedavinin yan etkisi olup olmadığı araştırılır. Peki, homeopati zararlı mı?

Haber 03-03-23 17:24

Mezoterapi zararları nedir, yan etkileri var mı? Kimler mezoterapi içi uygundur?

Mezoterapi uygulaması, özellikle cilt gençleştirme amacıyla oldukça sık tercih edilir. Bu tedavi yöntemi, pek çok faydaya sahiptir ve vücudun çeşitli bölgelerine uygulanabilir. Hızlı sonuç veren ve etkili bir tedavi yöntemi olsa da mezoterapi her hastaya uygulanamaz. Aynı zamanda bazı kişilerde ciddi yan etkilere neden olabilir. Peki, mezoterapinin yan etkisi ve zararı var mı?

Haber 24-02-23 17:43

İğneli mezoterapi nedir, yan etkileri nelerdir? İğneli mezoterapi nasıl yapılır, iğneli mezoterapi zayıflama mümkün mü?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hastalıkların tedavisi için de yeni yöntemler geliştirilmektedir. Özellikle son dönemlerde yaygın bir şekilde kullanılan iğneli mezoterapi, hastaların cilt ihtiyaçlarını karşılayarak daha estetik görünmelerini sağlamaktadır. Mezoterapide kullanılan iğneler mikro enjeksiyon özellikli olduğu için hastada herhangi bir ağrı ya da acıya neden olmaz. Peki, iğneli mezoterapi nedir, yan etkisi var mı?

Haber 24-02-23 17:41

Fitoterapi yan etkileri var mı, zararlı mı? Kimlere fitoterapi uygulanmaz?

Fitoterapi uygulamaları özellikle alternatif tıpta sıkça kullanılır. Tabii ki bir alternatif tıp uygulaması olduğu için bu tedavi yöntemi, alanında uzman kişiler tarafından da gerekli durumlarda önerilebilir. Bitkisel kaynaklara dayanan bir tedavi yöntemi olduğu için vücuda olan etkisi oldukça iyidir. Pek çok kişi fitoterapinin ne işe yaradığını, yan etkileri olup olmadığını ve bu tedavinin kimlere uygulanamayacağını merak etmektedir. Peki, fitoterapi zararları ve yan etkileri var mı?

Haber 17-02-23 11:29

Hamilelikte tetanos aşısı ne zaman yaptırılır, tetanos aşısı vurulmazsa ne olur? Gebelikte tetanos aşısının yan etkileri nelerdir, düşüğe neden olur mu?

Bir bebek sahibi olmaya karar verdikten sonraki süreç son derece önemlidir. Hem anne hem de baba adayına düşen bazı görevler bulunmaktadır. Öncelikli olarak atılacak adımın bir doktora danışmak olması gerekir. Anne ya da baba olmak için hiçbir engeli bulunmadığı tespit edilen çiftler bebek sahibi olabilir. 40hafta sürecek olan hamilelik boyunca yapılması gereken bazı aşılar da bulunmaktadır. Peki, hamilelikte tetanos aşısı vurulmazsa ne olur?

Kadin 17-02-23 09:35

Ertesi gün hapı kullandıktan sonra kanama olmaması hamilelik belirtisi mi? Ertesi gün hapı kanama yapar mı?

Bazı çiftler bebek sahibi olmak için sabırsızlanırken bazı çiftler de bunun için erken olduğunu düşünerek ya da sadece bebek sahibi olmak istemediği için bazı önlemler alabilirler. Bu önlemlerden en etkili olduğu bilinenlerden biri de kadının ertesi gün hapı kullanmasıdır. Ancak ertesi gün haplarının da bazı yan etkileri bulunabilir. Peki, ertesi gün hapının kanama yapmasın normal mi?

Kadin 17-02-23 09:14

Akupunkturun yan etkileri nelerdir, zararı var mı? Kimlere akupunktur tedavisi uygulanmamalı, baş ağrısı yapar mı?

Yaklaşık üç bin yıl önce Çin’de bulunan akupunktur geleneksel bir alternatif tıp yöntemi olarak kabul edilmiştir. Gelişen teknolojiden yararlanan bu yöntem gelişerek farklı şekillerde uygulanmaya başlamıştır. Birçok hastalığa şifa olduğu bilinmektedir. Farklı bölgelerdeki ağrılar için, kilo vermek için ya da yaşlandırmayı geciktirmek için kullanılmaktadır. Ancak tüm uygulamalarda olduğu gibi bu uygulama için de olumsuz etkilerin görülme olasılığı bulunmaktadır. Akupunkturun zararı var mı?

Haber 07-02-23 17:03

Milyonlarca kişinin kullandığı ilaç sağlığı tehdit ediyor! Bunama riskini yüzde 79 artıyor

Hastalıkları ve gündelik hayatta yaşadığımız bazı problemleri gidermek için kullandığımız birçok ilaç bulunuyor. Bu ilaçlar oldukça fayda sağlasa da çeşitli yan etkileri görülebiliyor. Bazı ilaçların yan etkileri yıllar içerisinde ortaya çıkıyor. Yapılan araştırmalara göre çok sık kullanılan bir ilacın bunama riskini arttırdığı bulundu.

Haber 03-02-23 16:44

Chia tohumunu kimler kullanamaz, zararları nelerdir? Chia tohumunun yan etkileri nelerdir?

Sağlıklı beslenme ürünlerinden olan chia tohumu, küçük boyutta siyah renktedir. İçerisinde barındırdığı protein ve yüksek lif mineral bakımından zengin olmasını sağlamıştır. Yaşlanmayı geciktirme gibi pek çok faydası olan chia tohumunu bazı kişilerin kullanmaması gerekiyor. Özellikle de diyet listelerinde yer almasıyla günümüzde oldukça popülerleşen ürünlerden birisidir. Doğal olmasına ve pek çok faydasına karşılık bazı zararları olabilir. Peki, chia tohumunun yan etkileri nelerdir?

Haber 23-01-23 17:27

Poleni kimler kullanamaz, günde ne kadar tüketilmeli? Polenin yan etkileri nelerdir, iltihaba iyi gelir mi?

Polen içerdiği vitamin, amino asit, yağ ve mineral çeşitleriyle tıpta önemli yere sahiptir. Arıların salgısı olan polenler, besin değeri bakımından çok zengindir. Sadece arılar tarafından doğal yöntemlerle üretildiği için çok değerli besindir. Birçok hastalık için kullanılan polenin faydalarının yanı sıra yan etkileri de vardır. Bu nedenle arı ürünlerinden birisi olan poleni dikkatli ve mümkünse doktor kontrolünde tüketmek gerekir. Peki, polenin yan etkileri nedir, günde ne kadar tüketilmeli?

Haber 23-01-23 17:25

Kiraz sapını kimler kullanamaz, kiraz sapı çayı nasıl tüketilmeli? Kiraz sapı çayının yan etkileri nelerdir, böbreklere zarar verir mi?

Alternatif tıpta bazı bitki çayları önemli yere sahiptir. Kiraz sapı çayı da alternatif tıpta çok öneriliyor. Antioksidan açısından zengin olan kiraz sapı tam bir şifa kaynağıdır. Yalnız her besin kaynağında olduğu gibi kiraz sapının da faydalarının yanında yan etkileri bulunuyor. Kiraz sapından yapılan bu çay fazla tüketildiğinde ve doğru kullanılmadığında yarardan ziyade zarara sebep olabilir. Peki, kiraz sapı çayı böbreklere zarar verir mi?

Haber 23-01-23 17:24

Zencefili kimler kullanamaz, toz zencefilin zararları nedir? Zencefilin yan etkileri nelerdir, zencefil çayı fazla içilirse ne olur?

Zencefil bağışıklık sistemi başta olmak üzere birçok sağlık problemine iyi geliyor. Zencefilgiller familyasında yer alan zencefil, besin değeri bakımından çok zengindir. Bilimsel adı “zingiber officinale” olan zencefil, çok eski dönemlerden bu yana şifa için kullanılıyor. Tansiyonu düşürme, hazımsızlığa iyi gelme, enfeksiyonla savaşma gibi pek çok özelliği olsa da her ürün gibi zencefilin de bazı zararları ve yan etkileri vardır. Peki, zencefil çayı fazla içilirse ne olur?

Haber 23-01-23 17:22

Keten tohumunu kimler kullanamaz? Keten tohumunun yan etkileri nelerdir, her gün yenir mi?

Bitki tohumları insanlığın en eski gıda ürünlerinden birisidir. Zamanla bitki tohumları yalnızca karın doyurmak için değil çeşitli hastalıkların tedavisinde de kullanılmaya başlanmıştır. Keten tohumu da çeşitli rahatsızlıklarda bize yardımcı olabilecek bir üründür. Ancak keten tohumunun içerdiği bazı maddeler yan etkilere sebebiyet verebilir. Ayrıca kullanım çeşitliliğine bağlı olarak kimi bireylerin keten tohumu tüketmelerinde sakınca olabilir. Peki, keten tohumunu kimler yiyemez?

Haber 09-12-22 17:21

Kefir ne kadar tüketilmeli, nasıl tüketilir? Kefir aç karnına mı tok karnına mı içilir, yan etkileri var mı?

Süt ürünleri grubunda yer alan kefirin vücuda birçok faydası bulunur. Kefirin içerisinde yüksek miktarda protein, demir, kalsiyum ve fosfor bulundurur. Bağışıklık sistemini güçlendiren kefir, sindirim sistemine de çok iyi geliyor. Özellikle diyet listelerinde de kendisine yer edinen kefir zayıflamak için de tüketilen süt ürünlerinden birisidir. Fermente işlemiyle yapılan kefir nasıl tüketilir?

Haber 09-12-22 17:20

Omega 3 takviyesini kimler kullanamaz? Omega 3'ün yan etkileri nelerdir, ne kadar süre kullanılmalı?

Besin takviyeleri son yıllarda oldukça yaygın kullanıma sahiptir. Tükettiğimiz gıdalar kimi zaman ihtiyacımız olan besin değerlerini karşılayamayabilir. Bu yüzden ek gıdalar adı altında takviyeler kullanılır. Balık tüketimi geçmiş yıllara göre düşüş gösterir. Balıktan almamız gereken çok değerli omega 3’ü takviye olarak almamız mümkündür. Tam olarak balık tüketmenin aynısı olmasa da omega 3 eksikliğimizi giderebilir. Peki, kimlerin omega 3 yan etkileri var mı?

Haber 09-12-22 17:07

Propolisi kimler kullanamaz, propolis bozulur mu? Propolisin yan etkileri nelerdir, tansiyonu yükseltir mi

Arılar sayesinde elde ettiğimiz bal mucizevi bir gıdadır. Bal yapay yollarla elde etmemiz mümkün olmayan eşsiz bir gıdadır. Arılar sayesinde elde ettiğimiz gıdalardan birisi de propolistir. Propolis, binlerce yıldır sağlık alanında kullanılan ilaç değerinde görülen bir üründür. Pek çok faydayı beraberinde getiren propolisin kullanımı da dikkatli ve düzenli olmalıdır. Çoğu doğal gıda gibi fazla tüketilirse propolisin yan etkileri olabilir. Peki, propolisi kimler kullanmamalı?

Haber 09-12-22 17:07

Siyah hardal tohumunu kimler kullanamaz, siyah hardal tohumu nasıl tüketilir? Siyah hardal tohumunun yan etkileri nelerdir?

İnsanlar bitki tohumlarıyla sağlık alanında uzun yıllardır çalışmalar yapmıştır. Yalnızca gıda için değil birçok hastalığa şifa edinmek için de tohumlardan yararlanmışlardır. Siyah hardal tohumu da bitki tohumlarının sağlık açısından tüketilmesine bir örnektir. Sağlığımız için kullandığımız bu doğal ürünler hakkında bilgi sahibi olmak çok önemlidir. Peki, siyah hardal tohumu yan etkileri nelerdir ve kimlerin kullanmaması gerekir?

Haber 09-12-22 17:02

Kahvaltıda yapılan en büyük hata! Lezzetli diye sağlığınızdan olmayın

Uzmanlar sağlığımız için kahvaltının ne kadar önemli olduğunu her fırsatta belirtiyor. Gün içerisinde daha zinde ve sağlıklı olmak için kahvaltı öğününü atlamamız gerekiyor. Kahvaltıda yediğimiz yiyeceklerin de sağlıklı olması gerekiyor. Birçok kişinin faydalı sandığı lezzetli o içeceğin yan etkileri olduğu belirtildi.

Haber 06-12-22 11:33

Seks yapmamanın etkileri şaşırtacak! Yol açtığı hastalık...

Cinsel ilişkiye girmek temel ihtiyaçlar arasında bulunmasa da birçok kişi için büyük önem taşıyor. Bazı kişiler seksi diğer ihtiyaçlarının önüne koyuyor. Seks yapmanın çok çeşitli faydaları olduğu biliniyor. Bu konuda yapılan araştırmalarda seks yapmamanın sağlık üzerinde çeşitli yan etkileri olduğu bulundu. İşte seksi bırakırsanız ne olur sorusunun cevabı...

Haber 06-12-22 09:48

Faydalı sanarak yiyoruz ama iltihabı coşturuyor! Her evde bulunuyor: Ağrıları artıran o tehlikeli meyve...

Meyve ve sebze yemenin sağlığımız için ne kadar önemli olduğu her fırsatta vurgulanıyor. Güçlü bağışıklık sistemi için sağlıklı beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Ancak faydalı sanarak yediğimiz bazı meyve ve sebzelerin yan etkileri bulunabiliyor. Her mevsim severek yediğimiz o tehlikeli meyve ve sebze artrit ağrılarını tetikleyebiliyor.

Haber 05-12-22 09:21

Mide ülseri, sindirim sorunları, dudaklarda yara... En sevdiğiniz yiyecek aslında sizi bitiriyor

Mide sorunlarından aşırı terlemeye, dudaklarda yaradan ağız içi tahrişe kadar vücudunuzda görmek istemediğiniz birçok tepkimeye yol açıyor. Türk mutfağında geniş bir yeri olan kırmızı biber yemeyi seviyorsanız bu haber sizi yakından ilgilendiriyor. Her şeyde olduğu gibi kırmızı biberi de aşırı tüketmenin bazı yan etkileri ortaya çıkabilir. Bu belirtilerden bir veya birkaçına sahipseniz kırmızı biberi azaltmayı düşünebilirsiniz.

Haber 18-11-22 08:28

Kırmızı yonca çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Kırmızı yonca çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Doğada bulunan tüm bitki ve çiçekler insan sağlığına faydalı özellikler barındırır. Bitkiler bilinçli ve doğru olarak doktor kontrolünde tüketildikleri zaman bazı hastalıkların tedavisinde kullanılır. Kırmızı yonca bitkisi de çay formunda tüketildiği zaman birçok sağlık sıkıntısına yardımcı etkileri olur. Kırmızı yonca en az yan etkisi olan bitkilerden biridir. Özellikle menopoz belirtilerine iyi gelmesiyle ünlenmiş kırmızı yonca çayı neye iyi gelir, nasıl demlenir?

Haber 08-11-22 10:11