Kimyasal Haberleri

Eski nişanlının yüzüne kimyasal atmıştı! Mahkemeden emsal karar: 15 yıl hapis cezası az bulundu

Konya'da Sabit Türk (27), 'Su sayacına bakacağız abla' diyerek açtırdığı kapıdan eski nişanlısı Merve Küçüktekin'in (29) yüzüne ve vücuduna kimyasal madde attı. Türk'e verilen 15 yıl hapis cezası, Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi tarafından az bulundu. 1'inci Ceza Dairesi, 'makul seviyede ceza belirlenmesi yerine 15 yıl hapis cezası belirlenmek suretiyle eksik ceza tayini olduğu anlaşıldığından hükmün bozulmasına' karar verdi. Dava yerel mahkemede yeniden görülecek.

Haber 04-03-2024 10:59

Büyük tehlike: “Vücudumuz kimyasalların saldırısı altında” Son yıllarda tüm dünyada artış gösterdi! Özellikle çocuklar, gençler ve hamilelerin dikkatine

Son yıllarda arttığı belirtilen dışardan yiyecek, içecek tüketimi ve ev, işyeri gibi noktalara sipariş durumlarında kullanılan kaplarındaki tehlikelere dikkat çeken Prof. Dr. Vedat Göral önemli açıklamalarda bulundu.

Kadin 23-02-2024 11:28

Niğde'de 2 işçinin fabrikada kazanı temizlerken zehirlenerek ölümüne ilişkin 2 kişi tutuklandı

Niğde'de bir içecek fabrikasında temizlik yapmak için girdikleri su kazanında zehirlenen 5 işçiden 2'sinin hayatını kaybetmesine ilişkin gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

Yurthaber 14-12-2023 23:27

Kocaeli'de 'kimyasal' alarmı! Giderden gelen koku endişe yarattı, bina boşaltıldı

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde 4 Ekim’de kimyasal patlamanın meydana geldiği binanın yanında yer alan apartmanın giderlerinden duman ve koku gelmesi üzerine ekipler alarma geçti. Özel kıyafetli ekipler, binada ölçüm yaptı. Kimyasal seviyesi tehlikeli boyutta olmayınca, tahliye edilen kişilerin tekrar evlerine girişine izin verdi.

Haber 19-10-2023 14:53

Diğer Haber Etiketleri

belirti Doktor Kuaför Tesisatçı deprem hindistan cevizi yağı alkol aspirin balık bal beyaz sirke karbonat patates polen sperm üzüm şeker boyun ağrısı UV ışınları Tütün iştahsızlık şampuan ekmek su hastalık mutfak saç düzleştirici nemlendirici deterjan davlumbaz ses kısıklığı kızartma hindi saç bakımı Göz Bayrampaşa İtalya Bingöl Bursa Kocaeli Konya Niğde Gemlik botoks köpek cilt bakımı sigara oje kahve Çanakkale Boğazı hastane temizlik fabrika arı yanık Tır fare gübre körlük rahim kanseri gemi tedavi parfüm peeling Saç boyası buzul DNA tuz tırnak tecavüz penis yangın tiktok alerji alerjik reaksiyon astım boğaz ağrısı cilt kanseri egzama gıda zehirlenmesi gırtlak kanseri hormonal bozukluk kanser kısırlık nefes darlığı obezite otizm öksürük tümör zehirlenme Pendik Norveç alara acı daily mail cep ceviz kabuğu cilt civa çiftler boğulma bütçe brezilya fönü fayda fetüs nedir etiket endokrin enerji gaz gıda gırtlak kanseri belirtileri gırtlak kanserinin belirtileri hadım etmek havalandırma fanı ibrahim saraçoğlu iddia indüksiyon ocak ilaçlama ilik hijyen araştırma dudak ekonomik karaciğer kanseri isim kalıcı oje keratin keratin bakım mobilya mon mucize metan kör kornea nedir lezzet rahim kanseri belirtileri saç saç boyama pencere penis büyütme risk plastik siyah tehlike temizlemek tesisat test solunum tatlı su balıkları taht krem koku kavurma ölüm oksijenli su ocak ürün tozlu uv ışık uzman toz vücut saç beyazlamasına ne iyi gelir saç beyazlamasına çözüm saç beyazlaması teflon polimer mi beyaz saç tüyo zarar zehir eo kaynatmak kabuk tarçın ense popülasyon

Kimyasal

Kimyasal Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kimyasal Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kocaeli'de kimyasal patlama! Cadde trafiğe kapatıldı, evler tahliye edildi

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde gemilerde ilaçlama yapan bir firmaya ait deponun ikinci katında alüminyum fosfit patlaması meydana geldi. Kimyasal patlama sebebiyle ekipler, yangına özel kıyafetlerle müdahale etti. Cadde trafiğe kapatıldı, yakın apartmanlarda oturanlar kimyasal zehirlenmeye karşı evlerinden tahliye edildi. Yangının söndürülmesi ve dumanın tahliye edilmesiyle alınan tedbirler de kaldırıldı.

Haber 04-10-2023 09:37

'Kimyasal madde boşaltıldı' iddiası ortalığı karıştırdı! 'Balıklar suyun içinde ters dönmüş'

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde yağmur suyu rögarına bir fabrika tarafından kimyasal madde boşaltıldığı iddiası ortalığı karıştırdı. Denizin renginin değiştiği, çok sayıda balık öldüğü ve çevreye kötü koku yayıldığı iddiası üzerine inceleme başlatılıp, bölgeden numune alındı. Gebze-Dilovası Ekoloji ve Sağlık Derneği Başkanı İsmail Sami, "Geçen sefer de aynısını yapmışlardı. Balıklar suyun içerisinde ters dönmüş. Bu aymazlık nedir?" sözleriyle duruma tepki gösterdi. İşte detaylar...

Haber 03-10-2023 16:59

İtalya’da infial yaratan skandal! 7 erkek 19 yaşındaki kıza tecavüz ederek o anları kaydetti... Kimyasal hadım tartışmaları başladı

İtalya’da 7 erkeğin bir sokak ortasında 19 yaşındaki kızı sürükleyerek tecavüz etmesi ülkede infial yaratmıştı. Sicilya'nın Palermo şehrinde meydana gelen toplu tecavüz skandalında 7 erkeğin olayı baştan sonra kaydetmesi ise öfkeye neden olmuştu. Ülkeyi şok eden korkunç toplu tecavüz olayının ardından kimyasal hadım tartışmaları alevlendi.

Trend 26-08-2023 10:41

Beyaz saçları kapatmanın doğal yolları! Kimyasal saç boyalarına para vermenize gerek kalmıyor

Beyaz saçlar yaş ilerledikçe artmasıyla birlikte kişinin kendini çok daha yaşlı hissetmesine neden olabiliyor. Özellikle kadınlar beyaz saçlarla mücadele için saç boyalarına başvuruyor. Ancak saçınızda kimyasal ürün kullanmak istemiyor ama beyaz saçları kapatmak istiyorsanız evde yapabileceğiniz doğal yollarda bulunuyor. İşte beyaz saçları kapatmanın doğal yolları...

Kadin 04-06-2023 20:57

Şampuana bir kaşık şeker ekleyerek mucizeye tanık olun

Saçların sağlıklı olması ve bakımlı görünmesi için birçok farklı saç bakım ürünü kullanılıyor. Ancak içerisinde zararlı kimyasallar bulunan bazı ürünlerin saçımıza yarar sağladığını düşünsek de bu ürünler saç yapısının bozulmasına neden olabiliyor. Evde bulunan malzemelerle yapılan saç bakımları çok daha etkili sonuçlar sağlıyor. Şampuanın içerisine katılan bir kaşık şekerin faydaları duyanları şaşırtıyor.

Kadin 26-05-2023 10:59

Tek kaşıkta çamaşırları ilk günkü gibi bembeyaz yapıyor! Sararmış çamaşırları beyazlatmak için...

Beyaz çamaşırların sararması ev hanımlarının en büyük problemleri arasında yer alıyor. Zaman içerisinde sararan çamaşırlar temizlenseler bile pis görünüme sebep oluyorlar. Sararan çamaşırlar nasıl beyazlatılır sorusu sıklıkla aratılıyor. Sararmış çamaşırları beyazlatmak için çamaşır suyuna ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Sararan çamaşırları bembeyaz yapmanın yolu mutfaktan geçiyor.

Kadin 24-04-2023 17:25

Bayram temizliği cebinizi yakmasın! Her alanda kullanılan evde deterjan yapımı

Bayram temizliğinde en çok harcanan malzeme deterjan oluyor. Evin her köşesini detaylı bir şekilde temizlerken litrelerce deterjan harcanıyor. Deterjan maliyetine son vermek istiyorsanız evde yapılan ve her alanda kullanılabilen doğal deterjan tarifine göz atabilirsiniz. Bu ekonomik deterjan perdelerinizi, çamaşırlarınızı kar gibi bembeyaz yapacak.

Kadin 18-04-2023 13:23

Kimyasal saç boyalarına para vermeye son! Saçınızdaki beyazları tamamen kapatan doğal saç boyası yapımı

Marketlerden, kozmetik mağazalarından alınan saç boyalarının fiyatı giderek artıyor. Hem cebi hem de sağlığı etkileyen kimyasal saç boyalarındansa doğal saç boyası yapımını arayan kişiler için saç beyazlarını tamamen kapatan çözümler bulunuyor. Evde yapılan saç boyası tarifi ile saçınızdaki beyazlardan doğal yolla kurtulabilirsiniz.

Kadin 13-04-2023 13:43

Tesadüfen bulduğu karışım sayesinde günlerce toz almıyor! Bu karışım sürekli toz alma derdini bitiriyor

Toz almak en oyalayıcı temizlik işi olarak görülüyor. Anında tozlanan mobilyaların üzerindeki kalıntılar rahatsız edici görüntüler yaratıyor. Mobilyaların uzun süre tozlanmaması için çeşitli temizlik ürünleri aranıyor. Ancak evde doğal malzemeler ile yapılan bir karışım günlerce toz almamayı sağlayabiliyor. İşte mucizevi toz tutmayan temizlik spreyi tarifi...

Kadin 10-04-2023 14:50

Çanakkale Boğazı’nda hareketli anlar! Kimyasal yüklü tanker makine arızası yaptı

Çanakkale Boğazı’ndan geçen 117 metre uzunluğundaki ‘ALMA MARINE’ isimli kimyasal yüklü tanker, makine arızası yaptı. Gemi, römorkör refakati eşliğinde Karanlık Liman demir bölgesine götürülerek demirletildi.

Haber 09-04-2023 00:19

Penis boyu hakkında yapılan araştırma sonuçları şaşırtıcı! Penis boyunun artmasının nedeni riskli olabilir

Erkekler penis boyları hakkında öz güven problemleri yaşayabiliyor. Toplumda birçok kişi penis boyunun cinsel hayatı etkilediğini düşünüyor. Bu konuda yapılan araştırma sonuçlarına göre penis boyunda görülen artışın çeşitli sağlık sorunlarına neden olabileceği belirtildi.

Haber 05-04-2023 10:02

Mutfak kapısından içeri sokmayın! Vücutta yıllarca kalıyor... Kansere neden oluyor

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Kansere ve üreme sağlığına neden olan birçok etken bulunuyor. Sağlıksız beslenmenin ve zararlı alışkanlıkların çeşitli hastalıklara sebep olduğu biliniyor. Bunların yanı sıra günlük hayatta kullandığımız birçok eşya da riskli hastalıklara neden olabiliyor. Uzmanı kullanılan PFAS maddeleri açıklayarak tehlikeye karşı uyarılarda bulundu.

Haber 28-03-2023 12:51

Başarısız cilt bakımının sonuçları dehşete düşürdü! Yüzü parça parça döküldü... Kimyasal peeling yaptıranları uyardı

Cilt bakımında kullanılan ürünlerin içeriği ve cilt yapısına uygunluğu oldukça önem taşıyor. Daha hızlı sonuçlar almanızı sağlayan bazı ürünler ciltte kalıcı hasarlara neden olabiliyor. Evde yaptığı cilt bakımının sonucunda dehşete düşen bir kadın kimyasal peeling kullanmayı düşünen herkesi uyardı.

Kadin 05-03-2023 11:31

Botoksun verdiği hasar ortaya çıktı! 20 yıllık kimyasal...

Yıllar önce yüzüne botoks ve dolgu yaptıran bir kadının MR sonuçları uluslararası kamuoyunda şok etkisi yaratarak yarattı. Tıp dünyası, İngiliz Alice Hart-Davis’in MR sonucunu konuşuyor…

Kadin 02-03-2023 23:29

Bilim insanlarından korkutan keşif! Norveç buzullarında zararlı kimyasal madde PFAS saptandı

Oxford Üniversitesinden bilim insanları, Norveç'in Svalbard bölgesinde yer alan buzullarda araştırmalarda bulundu. Yapılan araştırmaların sonucunda Norveç'in Kuzey Kutbu bölgesinde, yabani hayatı tehdit eden yüksek oranda "zehirli kimyasal" perfloroalkil ve polifloroalkil maddelere (PFAS) rastlandı.

Haber 12-02-2023 17:47

Uzmanından deprem bölgesinde şebeke suyu uyarısı! Bu renklere dikkat edin!

Kahramanmaraş depremi 10 şehri etkileyerek birçok insanın hayatını ve evlerini kaybetmesine neden oldu. Depremden sonra temel ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşların çeşitli problemler yaşadığı öğrenildi. Uzmanlar deprem sonrası şebeke sularının kullanımı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Haber 07-02-2023 14:10

Saçınızı boyatmadan önce tekrar düşünün! Saç boyasının etkileri dehşete düşürdü

Kadınlar beyaz saçlarını kapamak ve saç renklerini değiştirmek için saç boyasını sık sık kullanıyorlar. İçerisinde oldukça fazla kimyasal bulunan boyalar alerjik reaksiyonlara neden olabiliyor. Teneal isimli bir kadın saç boyası nedeniyle yaşadığı zorlukları TikTok hesabından paylaşarak görenleri şaşırttı.

Kadin 02-02-2023 16:31

Yaptırmadan önce bir kere daha düşünün! DNA'yı bozuyor kansere neden oluyor

Kadınlar içni tırnaklarının görünümü oldukça önem taşıyor. Daha bakımlı bir görünüm için özellikle son yıllarda artan kalıcı oje uygulamaları pratik olarak görülüyor. Ancak kalıcı ojeler sağlığı büyük ölçüde tehlikeye atıyor. Uzmanlar kalıcı ojeler hakkında çarpıcı uyarılarda bulunuyor.

Haber 31-01-2023 14:25

Sadece bir porsiyon balık yemek bile vücudu zehirleyebilir! Bağışıklık sistemini bitiriyor, kanser riskini artırıyor

Zengin Omega 3 kaynağı olan balıkların tüketimi her yaştan insan için büyük önem taşıyor. Kış aylarında artış gösteren balık tüketiminin sağlıklı olduğunu bilsek de yenilen balığın türüne dikkat etmek gerekiyor. Bazı balık türleri var ki yoğun kimyasallar taşıyor. Uzmanlar dikkat etmeniz gereken balıkları paylaşarak kanser riskine karşı uyardı.

Haber 18-01-2023 10:09

Sokak ortasında kimyasal maddeli saldırı kamerada! 'Güzelliğine mi güveniyorsun?'

Bayrampaşa'da yaşayan Yasemin Aksoy, bir yıl önce boşandığı ve uzaklaştırma kararı aldırdığı eski eşi Yusuf Çavdar'ın kimyasal maddeli saldırısına uğradı. Aksoy'un yüzünde ve boynunda yanıklar oluştu. Yaşadığı korku dolu anları anlatan Yasemin Aksoy, "Şikayette bulundum, hiçbir ceza almadı. Üç kez uzaklaşma kararını ihlal etti, ceza almadı. Bizzat savcının odasına daldım, ölmeyim diye. Savcı beni dışarı çıkardı" dedi. Saldırı anları ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Haber 06-01-2023 12:57

Güzelleşmek isterken kör oldu: Kendisine ve ailesine verdiği zararın farkında değil! Kremlerin bilinmeyen tehlikesi

Cilt bakımı için çok çeşitli ürünler ve tarifler uygulanıyor. Dünya üzerinde birçok kişi yüzünü beyazlatmak için farklı bakım ürünleri kullanıyor. Ancak uzmanlar bu kremler hakkında uyarılarda bulunuyor. Cilt bakımında cilt beyatlatıcı krem kullanan bir kadın kremin içeriğinde yer alan kimyasallar nedeniyle kör kaldı.

Haber 17-12-2022 14:45

Daha lezzetli oluyor diye yapıyorsanız dikkat! Kanser riskini artırıyor

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında bulunuyor. Uzmanlar kansere neden olan etkenler arasında yanlış beslenmenin önemli bir yeri olduğunu vurguluyor. Farkında olmadan yapılan bazı hatalar kanser riskini çok daha fazla artırabiliyor. Uzmanlar yiyeceklerde ortaya çıkan akrilamid hakkında uyarıyor.

Haber 15-12-2022 11:06

Mutfakta kullanılan bu ürünler hormon sistemini mahvediyor! Kısırlığa yol açabiliyor

Evin içerisinde kullandığımız birçok eşyanın içerisinde fark etmesek bile çok zararlı maddeler bulunuyor. Özellikle plastiklerin sağlık için ne kadar zararlı olduğu yıllardır belirtiliyor. Günlük kullanılan zararlarını bilmediğimiz bazı kimyasallar hayatımızı kolaylaştırırken sağlığımıza zarar veriyor.

Haber 14-12-2022 09:28

Son dakika: Özel kıyafetli görevliler harekete geçti! Kuzey Marmara Otoyolunda 'kimyasal madde' paniği

Son dakika haberi: Kuzey Marmara Otoyolunda endişe dolu dakikalar yaşanıyor. Yol kenarına kimyasal madde döküldüğü ihbar edildi. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Özel kıyafetli görevliler inceleme başlatırken çalışmalar devam ediyor.

Haber 05-12-2022 15:24

Tıkanan tuvaletleri tek hamlede açıyor! Tesisatçıyı aramadan önce tıkanan tuvaletleri açmak için en uygun yöntem

Tuvalet evin içerisinde en sık problem yaşatan alanlar arasında bulunuyor. Hijyenine ekstra dikkat etmemiz gereken tuvalet zaman zaman tıkanabiliyor. Uzmanlar tıkanmış tuvaletler için sert kimyasallar kullanmamanız gerektiğini belirtiyor. Tıkanan tuvaleti ne açar diye düşünüyorsanız bunun cevabı mutfaktan geçiyor.

Kadin 14-11-2022 09:42

5 yaşındaki kızının saçını boyatan kadın sosyal medyadan tepkilerin hedefi oldu

Kadınlar daha bakımlı görünmek için saçlarının görünümüne ekstra dikkat ediyor. Saça uygulanan işlemler arasında bulunan saç boyatmak büyük tehlike saçabiliyor. Saç boyasının içerisinde bulunan kimyasallar sağlık için risk oluşturuyor. 5 yaşındaki kızının saçlarını açtıran kadın sosyal medya kullanıcılarının hedefi oldu.

Kadin 11-11-2022 16:58

Mutfaktaki gizli tehlike: Milyonlarca zehir içeriyor! Vücuda verdiği zarar inanılmaz

Sağlıksız beslenmenin hastalıklara yol açtığı biliniyor. Ancak hastalıklara neden olan tek etken sağlıksız beslenmek değil. Yapılan yemeklerde kullanılan mutfak eşyaları da büyük tehlike oluşturuyor. Uzmanlar mutfakta sıklıkla kullanılan bir ürünün milyonlarca zehirli kimyasal oluşturduğunu belirtiyor. Bu kimyasallar kansere neden olabiliyor.

Haber 11-11-2022 09:14

Yol çalışmasında korkutan anlar! Caddeye dökülen kimyasal madde alev alev yandı

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde tadilat sırasında çıkan kıvılcımlar, yol yapım çalışmasında zemine atılan kimyasal maddeyi tutuşturdu. Yol alevler içinde kalırken, korku dolu o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber 08-11-2022 17:46

Kullanmadan önce tekrar düşünün! Saç boyası kör kalmasına neden oldu

Saçların görünüşü birçok kadının oldukça ilgisini çekiyor. Saç boyası tüm görünümü değiştirebiliyor. Ancak saç boyasının içerisinde bulunan kimyasal maddeler sağlığı büyük riske atıyor. Saçı boyarken yapılan ufak hatalar büyük problemlere dönüşebiliyor. Olivia Stegin, isimli genç kız saç boyarken başına gelen kaza sonucu kör kaldı.

Kadin 02-11-2022 10:05

Bir kısmı peş peşe öldü, birçoğu kayıplara karıştı! Toplu ölümlerden sonra mahalleli panik içinde: Katil aramızda dolaşıyor

Trabzon'da mahallelileri ayağa kaldıran toplu ölümler gerçekleşti. Tuğrul Şeref'in "evlatları" evinin etrafında üst üste ölürken birçoğu da kayıplara karıştı. Ağızlarından köpükler gelen ölü köpeklerini gömen Şeref'in harekete geçmesi sonucu kimyasal madde şüphesiyle soruşturma başlatıldı. TRAHAYKO Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban ise "Katil aramızda dolaşıyor" diyerek tedirginliğin devam ettiğini ifade etti.

Haber 18-10-2022 10:45

Saçınıza bu işlemi yapıyorsanız hemen vazgeçin: Kanser riskini artırıyor! Brezilya fönü zararlı mı?

Özellikle kadınlar saç bakımına oldukça önem veriyorlar. Saçlarının daha güzel ve bakımlı görünmesi için çeşitli uygulamalar yaptırıyorlar. Kuaförde yapılan brezilya fönü ve keratin bakımı gibi kimyasal içeren düzleştirmeler saçların çok daha bakımlı durmasını sağlasa da kanser riskini artırıyor.

Kadin 18-10-2022 09:47

Tırdan düştü, bir anda doğaya sızmaya başladı! Hidrojen peroksit panik yarattı

Tırdan varille yola düşen ve doğaya saçılan hidrojen peroksit paniğe neden oldu. Erzincan-Erzurum kara yolu üzerinde yaşanan olayda araçtan düşen, tıpta ve roket yakıtı üretiminde kullanılan hidrojen peroksit doğaya sızmaya başladı. Karayolu trafiğe kapatılırken, uzman ekip koruma kıyafetlerini giyinerek içerisinde hidrojen peroksit bulunan varile müdahale etti.

Haber 11-10-2022 09:00

Pendik'te fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

Pendik'te fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

Yurthaber 09-10-2022 13:28

Saç boyasına para vermeye son! Saçtaki beyazları azaltacak doğal çözüm

Yaşlandıkça vücudumuzda değişimler meydana geliyor. Bu değişimler arasında yer alan saç beyazları bazı etkilere bağlı olarak genç yaşlardan itibaren görülmeye başlayabiliyor. Hem kadınların hem de erkeklerin problemi olan saç beyazlarından kurtulmak için saç boyaları kullanılıyor. Ancak Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu' nun verdiği doğal tarif saç beyazlarını azaltabiliyor.

Kadin 07-10-2022 14:30

Zararı saymakla bitmiyor: Kaçmak imkânsız, her yerdeler! Ölümcül darbe vuruyor

Evlerde, iş yerlerinde kısaca her yerde kullanılan ve sağlığı tehdit eden uçucu organik bileşikler, kolayca solunabilir. Başta astım ve egzama gibi hastalıklara neden olan uçucu organik bileşikler özellikle evde kullanılan temizlik ürünlerinin içeriğinde bulunuyor. Uzmanlar, sağlığımızı olumsuz yönde etkileyen uçucu organik bileşiklere karşı önemli uyarılarda bulundu.

Haber 28-09-2022 22:08

Çocukları bile bile zehirliyorlar: Toksik kimyasallar kanser ve kısırlığa neden oluyor! Okul üniformaları çocukların geleceğini karartıyor!

Okul üniformaları hakkında yapılan yeni bir araştırmanın sonuçları dehşete düşürdü. Kıyafetleri test eden uzmanlar 'Sonsuz kimyasallar' olarak bilinen PFAS olarak adlandırılan kimyasallara rastladı. Endüstriyel kimyasallar doğada bozulmaz. Sonsuz kimyasallar olarak adlandırılan PFAS, artan kanser riskinin yanı sıra obezite ve astım oranları ile bağlantılıdırlar.

Haber 21-09-2022 22:58

Hem sağlığınızdan hem de paranızdan olabilirsiniz! Ocaklar kansere yol açıyor

Yemek yaparken kullandığımız ocakların faturaya etkileri oldukça fazla oluyor. Ancak bütçeyi sarsan bu ocakların tek etkisi faturaya olmuyor. Yapılan araştırmalara göre ocaklar tehlikeli bir şekilde sağlığınızı da etkiliyor. Üstelik sağlığınıza etki etmesi için ocağın açık olmasına bile gerek yok.

Haber 16-09-2022 07:41

Güzel kokacağım diye sağlığınızdan olmayın: Parfüm kullanmadan önce bir kez daha düşünün!

Kozmetik ürünler daha bakımlı görünmemizi sağlıyor. Ancak sağlığımızı tehlikeye atabiliyor. Kullandığımız ürünlerin içerisinde bilmediğimiz birçok zararlı kimyasal bulunuyor. Bu kimyasallar çok ciddi hastalıklara neden olabiliyor. Özellikle parfümler sağlığı oldukça tehdit eden ürünler arasında bulunuyor.

Haber 04-09-2022 09:58

Sürekli olarak tekrarlanıyorsa hemen doktora başvurun! Gırtlak kanserinin büyük belirtisi

Kanser en çok görülen hastalıklar arasında bulunuyor. Oldukça ciddi sonuçlara yol açan kanserin bir sürü çeşidi bulunuyor. Her kanser türünün farklı farklı belirtileri bulunuyor. Eğer ki uzun süreli şikayetleriniz varsa mutlaka doktora görünmeniz gerekiyor.

Haber 01-09-2022 14:41

Balı sağlıklı sanarak yiyorsunuz ama ciddi hastalıklara yol açabilir

Bal herkes tarafından sevilerek tüketiliyor. Özellikle kahvaltılarda kaymakla beraber sıklıkla yenilen balın birçok faydası bulunuyor. Ancak bilmediğiniz yerden aldığınız balın sağlıklı olduğunu düşünüyorsanız yanılıyor olabilirsiniz. Uzmanlar balların içerisinde bulunan kimyasallar hakkında uyarıyor.

Haber 29-08-2022 16:04

Bingöl'ün Çobantaşı köyünde toprağa kimyasal atık gömüldüğü iddialarıyla ilgili açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü: - "Denetim esnasında herhangi bir kimyasal atık tespit edilmemiş olup, denetimle ilgili iş ve işlemler devam etmektedir"

Yurthaber 29-08-2022 16:01

Neredeyse kör oluyordu! Saç boyası yüzünden başına gelenler dehşete düşürdü

Saçlarda zamanla beyazlamalar meydana gelebiliyor. Kadınlar saç renklerinden sıkıldığı için veya beyazlıkları kapatmak için sık sık saçını boyuyor. Saç boyalarının içinde bulunan kimyasalların vücuda birçok zararı bulunuyor. Shanika McNeil isimli bir kadın saçını boyadıktan sonra başına gelenleri paylaşarak saçını boyamak isteyen herkesi uyardı.

Haber 28-08-2022 14:47

Bursa'da fabrikada kimyasal maddeden etkilenen 3 işçi tedavi altına alındı

Bursa'da fabrikada kimyasal maddeden etkilenen 3 işçi tedavi altına alındı

Yurthaber 11-08-2022 16:09

Hemen çöpe atın: Karaciğer kanserini dörde katlıyor! Ölüm saçıyorlar, her yerdeler

Mutfağınızdaki ölümcül mutfak eşyalarına dikkat edin. Yapışmaz tavalar başta olmak üzere en sık ve yemek pişirirken kullanılan ürünlerde kullanılan kimyasalların karaciğer riskini dörde katlayabileceği ortaya çıktı. Yapılan çalışmada birçok ev eşyasının aynı riski taşıdığı da görüldü. Bu ürünleri çok sık kullananlar da ise bu oranın 4,5 kattan daha fazla olduğu belirtildi.

Haber 10-08-2022 07:00