Kısırlık Haberleri

Kadın doğum uzmanından önemli uyarı! 'Kısırlık sebebi olabilir'

Kadınlarda vajinal akıntıya yol açan klamidya adlı bakterilere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Naziye Gürkan, “Klamidyalar vajinada bol akıntıya neden olur. Ayrıca tüplerde tıkanma oluşturarak ilerleyen yıllarda kısırlık sebebi olabilir" dedi.

Kadin 03-04-2024 11:38

İbni-i Sina’nın yıllar önce önerdiği şifa kaynağı! Kanser oluşumunu önlüyor, tepeden tırnağa iyileştiriyor

İnsan sağlığı için çok faydalı önerilerde bulunan İbn-i Sina'nın şifa kaynakları her derde deva oluyor. İslam'ın Altın Çağı'nın en önemli doktorlarından olan İbn-i Sina'nın birçok hastalık için çözüm önerileri günümüze kadar ulaştı. İbn-i Sina'nın reçeteleri aradan geçen bine yakın yıla rağmen günümüz hastalıklarına ışık tutuyor. Kuru incir ve zeytinyağının faydalarından dolayı kullanılması gerektiğini öneren İbn-i Sina bu karışımın tarifini kitabında belirtmiş.

Kadin 31-01-2024 09:36

Uzmanından kritik uyarı: Yaygın olarak görülen bu durum sanıldığı kadar masum değilmiş! Tehlikeli hastalığın belirtisi olabilir

Diyarbakır’da Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı olan Prof. Dr. Hakan Çoksüer, adet sancısının kısırlık belirtisi olabileceği uyarısında bulunarak, erken tanı uzman önerisi tedaviler ile sorunun önüne geçilebileceğini söyledi.

Kadin 22-01-2024 16:17

Her 10 çiftten birinde görülüyor! Sebepsiz de ortaya çıkabilir '6 ay içinde olmazsa...'

Anne-baba olmak isteyen çiftlerin karşısına çıkan en önemli problemlerden bir tanesi kısırlık... Her 10 çiftten birinde infertilite görülebildiğini belirten Doç. Dr. Gonca Yetkin Yıldırım, “Kısırlık nedenleri kadına, erkeğe bağlı ve her ikisi kaynaklı olabileceği gibi, bazen de hiçbir sebep olmaksızın görülebilir. İnfertilite tanısı alan çiftlere uygulanan en etkili teknik ise tüp bebektir. Tüp bebek tedavisine başlarken, çiftler için en uygun olan tedavi şekli belirlenir” dedi.

Kadin 18-01-2024 12:59

Diğer Haber Etiketleri

Doktor Hostes alkol balık ceviz esrar yumurta ıspanak keçiboynuzu mastürbasyon nar patates sperm zeytin zeytinyağı cinsel ilişki saç dökülmesi şeker Canan Karatay Tütün erişte Kilo vermek Damacana Cinsel sorunlar kalp hastalıkları vitamin su uyku mutfak kemer genetik Twitter Mehmet Ceyhan BioNTech ABD Amerika Birleşik Devletleri testosteron Kleopatra Göz koronavirüs aşısı (Covid-19 aşısı) hamilelik sigara dizüstü bilgisayar uçak yanık Fast food iç çamaşırı asit ereksiyon kurşun makyaj sağlıklı beslenme DNA tuz kırmızı et cep telefonu patates cipsi tarifi koronavirüs (Covid-19) seks Çin penis tiktok adet adet ağrısı astım Bağışıklık Sistemi baş ağrısı cinsel hastalık çikolata kisti diyabet endometriozis felç infertilite kanser mide ekşimesi miyom obezite otizm polikistik over sendromu radyasyon regl stres tüp bebek varikosel Japonya adet sancısı akıntı arsenik cinsel cinsel organ civa çiftler bitter çikolata fayda erkek güzellik hamile gıda içecekler homeopati hormon testi hücre hap ilik antik araştırma döngü elde mantar karaciğer kanseri mon msg mide rahatsızlıkları maya mantarı prof dr prof dr canan karatay regl ağrısı regl sancısı risk plastik sağlıklı sağlıklı yaşam polyester tehlike kadın kilo vermek için kimyasal kısır koku ölüm noodle noodle kısır yapar mı uyarı uzman noodle nedir poşet çay ibn-i sina tüp bebek tedavisi zarar zehir canan karatay tarifleri eo zeytinyağının faydaları mastürbasyon zararları sinirli zihin hücreler mastürbasyon zararlı mı 5 yaş

İç çamaşırlarındaki gizli tehlike! Kendinizi fark etmeden kısırlaştırıyor olabilirsiniz! Araştırmalar sonucu ortaya çıktı

Günlük hayatta sıkça tercih edilen polyester iç çamaşırları rahatlığı ve dayanıklılığıyla bilinse de birçok kişi bu kumaşın içerdiği gizli tehlikelerden habersiz. Erkeklerin yanı sıra kadınları daha yakından ilgilendiren bu tehlike polyester iç çamaşırlarının kullanımının kısırlık riskini artırabileceğini gösteriyor. Peki bu durum nasıl ortaya çıkıyor? İşte detaylar...

Kadin 17-01-2024 16:02

Başucunda cep telefonu ile uyuyanlar dikkat! Kanser ve kısırlığa neden oluyor

Kaliforniya Üniversitesi Halk Sağlığı departmanında yapılan bir çalışma cep telefonlarıyla gereğinden fazla yakın olmanın kanser başta olmak üzere çeşitli hastalıklara davetiye çıkardığını ortaya koydu. Bu hastalıklar arasında kısırlık ve hafıza bozukluğu sorunu da yer alıyor.

Haber 24-12-2023 10:32

Her gün tüketiliyor ama verdiği zararlar inanılmaz! Prof. Dr. büyük tehlikeyi açıkladı

Poşet çaylar günlük hayatta hem hızlı hem de pratik olması nedeniyle tercih ediliyor. Özellikle iş yerlerinde sıklıkla tüketilen poşet çayların verdiği zararlar ortaya çıktı. Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, plastikten yapılan poşet çaylarda kanserojen etkisi ve kısırlık tehlikesi bulunduğunu söyledi.

Haber 14-09-2023 08:47

Canan Karatay'dan ezber bozan uyarı! Dikkat bu alışkanlık kısırlık riskini 3 kat artırıyor

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı açıklamalarla da gündem olmaya devam ediyor. Kahvaltı alışkanlarına değinen uzman isimden 'kısırlık' uyarısı geldi. Canan Karatay'ın yaptığı açıklamaya göre; sofralarda yapılan bu yaygın hata kısırlık riskini üçe katlıyor.

Haber 03-07-2023 10:53

Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı! Zeytini sakın bu şekilde yemeyin... Kısırlık riski var

Prof. Dr. Canan Karatay, hastalıklar ve sağlıklı beslenme hakkında yaptığı açıklamalarla gündem oluyor. Sağlıklı yaşamak için paketli gıdalardan uzak durulması gerektiğini vurgulayan Karatay, yaptığı açıklamada kahvaltıda oldukça sevilerek tüketilen zeytinlerin yanlış tüketiminin kısırlığa yol açabileceğini belirtti.

Haber 02-05-2023 09:08

Antik çağın en acı veren güzellik uygulamaları! Kleopatra'nın gizli reçetesi... Güzelleşmek için ölüme meydan okuyorlardı

Kadınlar eski çağlardan beri güzelleşmek ve bakımlı olmak adına çeşitli bakım yöntemleri deniyorlar. Bu bakım yöntemleri zaman zaman acı verici olabiliyor. Güzelliği ile tüm dünyada ilgi çeken Kleopatra'nın da kullandığı çeşitli bakım yöntemleri bulunuyor. Antik çağda güzelleşmek adına yapılan uygulamaların oldukça acı verici ve şaşırtıcı olduğu görülüyor.

Kadin 08-03-2023 14:48

Kısırlık tedavisinde homeopati kullanılır mı? Homeopati ile hamile kalma tedavisi nedir, doğurganlığı artırır mı?

Çiftler pek çok yönteme başvurarak çocuk sahibi olmaya çalışır. Çocuk sahibi olmaya engel olan kısırlık durumunun tedavisi uzun olabilir. Modern tıp dışında kısırlık tedavisi için alternatif tıp yöntemlerinden de sıklıkla yararlanılır. Homeopati de bir alternatif tıp yöntemidir. Pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan bu yöntem oldukça etkili çözümler sunar. Kısırlık tedavisinde de homeopati kullanıldığı bilinir. Peki, homeopati ile hamile kalma şansını artırır mı?

Haber 03-03-2023 17:23

Prof. Dr. Canan Karatay tehlikeye karşı uyardı! Zeytini sakın böyle yemeyin! Kısırlığa yol açıyor

Kahvaltıda yediğimiz gıdalar tüm günümüzü ve sağlığımızı etkiliyor. Bu sebeple yediğimiz gıdaların sağlıklı olmasına dikkat etmemiz gerekiyor. Bazen gıdaların daha sağlıklı olacağını düşünerek onlara yaptığımız işlemler oldukça riskli durumlara neden olabiliyor. Prof. Dr. Canan Karatay zeytini yanlış tüketmenin kısırlığa neden olabileceğini belirterek uyardı.

Haber 28-02-2023 09:17

Sıklıkla yapılan bu hatalardan uzak durun! Kısırlığa yol açıyor, seks hayatını bitiriyor

Çocuk sahibi olmak birçok kişinin gelecek hayalleri arasında bulunuyor. Ancak gün geçtikçe çocuk sahibi olmak daha zor hale geliyor. Fark edilmeden yapılan ufak hatalar kısırlığa yol açabiliyor. Bu basit hatalar çeşitli cinsel sorunlara yol açarak seks hayatınızın bitmesine de neden olabiliyor.

Haber 12-01-2023 10:12

Pratik ama evinize bile sokmayın: Vücudu yerle bir ediyor! Etkileri zehirden farksız

Yediğimiz yiyeceklerin sağlığı önemli ölçüde etkilediği her fırsatta belirtiliyor. Pratik ve lezzetli diyerek yediğimiz birçok yiyecek sağlığımızla oynuyor. Özellikle son yıllarda kullanımı oldukça artan bir gıdanın sağlığı tehdit ettiği belirtiliyor. İçinde bulunan kimyasallar resmen zehir etkisi yaratıyor. İşte asla yememeniz gereken o yiyecek...

Haber 10-01-2023 11:11

Mutfakta kullanılan bu ürünler hormon sistemini mahvediyor! Kısırlığa yol açabiliyor

Evin içerisinde kullandığımız birçok eşyanın içerisinde fark etmesek bile çok zararlı maddeler bulunuyor. Özellikle plastiklerin sağlık için ne kadar zararlı olduğu yıllardır belirtiliyor. Günlük kullanılan zararlarını bilmediğimiz bazı kimyasallar hayatımızı kolaylaştırırken sağlığımıza zarar veriyor.

Haber 14-12-2022 09:28

Mutfaktaki gizli tehlike: Milyonlarca zehir içeriyor! Vücuda verdiği zarar inanılmaz

Sağlıksız beslenmenin hastalıklara yol açtığı biliniyor. Ancak hastalıklara neden olan tek etken sağlıksız beslenmek değil. Yapılan yemeklerde kullanılan mutfak eşyaları da büyük tehlike oluşturuyor. Uzmanlar mutfakta sıklıkla kullanılan bir ürünün milyonlarca zehirli kimyasal oluşturduğunu belirtiyor. Bu kimyasallar kansere neden olabiliyor.

Haber 11-11-2022 09:14

Kadınlarda kısırlık tedavisinde başvurulan 5 yöntem

Op. Dr. Bilgi Uslu Aybar, anne olma hayali kuran kadınlar için kısırlık tedavisinde kişiye özel uygulanan pek çok seçenek olduğunu belirtti.

Haber 02-11-2022 13:54

Tüketmeden önce tekrar düşünün: Penise zarar veren gıdalar! Kısırlık riskini artırıyor

Cinsel organlar oldukça hassas olan organlarımız arasında bulunuyor . Cinsel organlarda yaşanan sağlık sorunları cinsel sorunlara yol açabiliyor. Sık sık yenilen bazı gıdalar penis sağlığına zarar verebiliyor. Uzmanlar bu yediğiniz yiyeceklerin kısır yapabilme riski olduğunu belirtiyor.

Haber 01-11-2022 11:46

Uzmanlar uyarıyor! Günlük kullandığınız bu eşyalar ve yiyecekler kısırlığa yol açıyor

Gündelik yaşamdaki alışkanlıklarımız sağlığımızı oldukça etkiliyor. Özellikle üreme sağlığı birçok etkenden kolayca etkilenebiliyor. Günümüzde hamile kalmak giderek zorlaşıyor. Uzmanlar bunun nedenlerinin farkında olmadan yaptığımız zararlı alışkanlıklar olduğunu belirtiyor.

Kadin 17-10-2022 07:33

Güçlü spermler için bu 5 alışkanlığı kesin! Fark etmiyorsunuz ama kısırlığa yol açıyor

Yediklerimiz, gün içerisinde yaptıklarımız sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Olumlu ve olumsuz birçok sonuca neden oluyor. Özellikle cinsel sağlık problemleri giderek artış gösteriyor. Değişen yaşam koşulları spermlerin güçsüzleşmesine bu da kısırlığa neden olabiliyor. Uzmanlar günlük yapılan bazı hareketlerin değiştirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Haber 20-09-2022 08:34

Yıllardır doğru sanılan bilgiyi çürütecek! Ortaya atılan iddia gerginlik yarattı: Saç dökülmelerinin nedeni mastürbasyon mu?

Mastürbasyon tüm dünyada sıklıkla yapılıyor. Cinsel ilişkide olduğu gibi mastürbasyon hakkında da birçok bilgi bulunuyor. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan bir kullanıcı mastürbasyon yapmanın saç dökülmesine neden olduğunu belirtti. Bu paylaşımı gören kullanıcılar tedirgin olarak bilginin doğruluğunu sorguladılar. Peki mastürbasyon saç dökülmesi yapar mı? İşte cevabı...

Haber 19-09-2022 08:18

Prof. Dr. Canan Karatay: Uyurken kilo vermeniz mümkün! Bu yiyecekler kanser yapıyor

Kilo vermek için çeşitli yöntemler deneniyor. Ancak yapılan bu yöntemlerin etkisi istenilen seviyede olmuyor. Sağlıklı beslenme hakkında çarpıcı önerilerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, uyurken kilo verebileceğinizi belirterek sağlığınız için uzak durmanız gereken besinleri açıkladı.

Haber 14-09-2022 14:26

Pratik diyerek yiyorsunuz ama sağlığınızı tehlikeye atıyor! Çok ciddi hastalıklara yol açıyor

Yediğimiz gıdalar sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Birçok hastalığa zemin oluşturabiliyor. Özellikle paketli gıdalar sağlığımızı büyük ölçüde tehdit ediyor. Hazır satılan noodle’lar da sağlığı tehdit eden gıdalar arasında bulunuyor. Uzmanlar noodle tüketimi hakkında uyarıyor.

Haber 31-08-2022 14:31

Bilime göre patates cipsi yemenin çirkin yan etkileri

Bu tuzlu atıştırmayı aşırı yemek ciddi hasara neden olabilir. Herhangi bir abur cubur üzerinde aşırıya kaçmak ciddi zararlar verebilir. Birkaç cips yiyerek kurtulabileceğinizi varsayıyor olsanız da sağlıklı beslenmeyle kazandığınız olumlu beslenme hedeflerinizi kolayca kaybedebilirsiniz. Cips yemeyi seviyorsanız, özellikle her gün bir ton tuzlu, yağlı atıştırmalıktan yerseniz, yaşamınız boyunca çok korkutucu bedensel değişiklikler görmeyi garanti edebilirsiniz.

Haber 27-08-2022 07:08

Kısırlık tedavisinde Türkiye'nin başarı oranı Avrupa'nın üzerinde

Türk Alman Jinekoloji Eğitim, Araştırma ve Hizmet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Cihat Ünlü: - "Türkiye'den artık neredeyse hiçbir infertil hasta tedavi için yurtdışına gitmiyor, tam tersine Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'dan pek çok infertil hasta Türkiye'deki başarılı tüp bebek merkezlerine geliyor"

Yurthaber 01-08-2022 14:53

Kısırlığa yol açıyor! Belirtilere dikkat ederek doktora başvurun

Polikistik over sendromu kadınlar arasında sıklıkla görülen hastalıklar arasında yer alıyor. Polikistik over sendromu üreme kadınlarda kısırlığa yol açan en önemli etken olarak görülüyor. Bu sendromun etkilerini azaltmak adına belirtilere dikkat edip doktora başvurmak ve doğru tedavi yöntemini uygulamak gerekiyor.

Kadin 05-07-2022 14:38

Tespit etmesi yıllar sürdü! Bu bile etkiliyor: Çok sık uçuyorsanız...

Türk doktorlar uzun yıllar süren uçuşların kadınlarda kısırlığa etkisini araştırdı. Kadın kısırlığı ile ilgili yapılan çalışmada 66 pilot ve kabin görevlisi ile 68 kontrol grubunda yer alan kadınlar katıldı. Bir yıl süren çalışma sonuçlarına göre, uzun yıllar uçmak kısırlık için risk faktörü olduğu olabileceği belirtildi. Prof. Dr. Ercan Baştu, "Uzun uçuşlarda fazla vakit geçiren kadınların genç yaşta bazı önlemleri alması gerekebilir" dedi.

Haber 29-06-2022 11:40

Sakın bu şekilde kullanmayın! Kansere ve kısırlığa neden olabiliyor

Pantolonunuzun belini daraltmak için veya giydiğiniz kıyafeti tamamlamak için kullandığınız kemer sağlığınız için tehdit oluşturabilir. Uzmanlar takılan kemerlerin fazla sıkılmasının kansere ve kısırlığa yol açabildiğini belirtiyor. Kemerin sebep olacağı hastalıklardan korunmak için kemerinizi sıkmak yerine yeni kemer almanız veya pantolonunuzu değiştirmeniz gerekiyor.

Haber 28-06-2022 14:11

Sakın bu şekilde kullanmayın! İçiyorsunuz ama kanser riskinizi arttırıyor!

Uzmanlar sağlık için su içmenin önemini her seferinde vurguluyor. Sağlık için düzenli olarak içilmesi gereken su sağlığınızı tehlikeye atıyor olabilir. Pet şişelerde içilen sular sağlığını tehdit ediyor. Pet şişede beklemiş sular kanser dahil birçok hastalığa sebep olabiliyor.

Haber 06-06-2022 10:23

Tanı konulması uzun zaman alıyor! Kısırlığa yol açıyor

Toplumda oldukça sık görülen çikolata kisti kadınların sağlığı için tehdit oluşturuyor. Gösterdiği belirtilerin önemsenmemesi tanının konulmasını uzatıyor. Çikolata kisti hamile kalma ihtimalini düşürüyor. Çikolata kistinin etkilerini azaltmak için gösterilen belirtiler hakkında bilinçli olmak ve hastalığı erken teşhis etmek çok önemli.

Kadin 25-04-2022 13:54

Tüp bebek tedavisinde bu etken çok önemli

Kısırlığa neden olan birçok etken bulunuyor. Son zamanlarda yapılan tüp bebek tedavileri ile gebe kalmak çok daha kolay hale geldi. Tüp bebek sürecinin başarılı ilerlemesi için anne ve baba adaylarının stres ve endişe gibi bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor. Stres ve endişe tüp bebek tedavisi sürecini zorlaştırıyor.

Haber 21-03-2022 09:29

Bu besinler sayesinde doğurganlık %80 artıyor!

Günümüzde gebe kalmaya engel olan birçok etken bulunuyor. Zararlı alışkanlıklar, stres, sağlıksız beslenmek gibi faktörler hamile kalmayı zorlaştırıyor. Bazı besinleri tüketmek ise gebe kalmayı çok daha kolay hale getiriyor. Aşağıda yer alan besinler doğurganlığı yüzde 80 oranında arttırarak anne olmaya yardımcı oluyor.

Kadin 16-03-2022 11:26

Erkeklerde kısırlık nedenleri arasında birinci sırada yer alıyor…

Kısırlığa yol açabilen birçok hastalık ve etken bulunuyor. Bu nedenler arasında en sık rastlanan sebeplerden biri olan varikosel hastalığı hakkında bilinçlenmek gerekiyor. Testislerde varisleşmeye yol açan bu hastalık tedavi edilebilir kısır nedenleri arasında birinci sırada yer alıyor. İşte erkeklerde varikosel hastalığı hakkında detaylı bilgiler…

Haber 14-03-2022 11:03

Uzmanlar uyarıyor! Bu alışkanlıklar kısırlığa…

İster istemez edindiğimiz alışkanlıklar bazen hayatı kolaylaştırsa da çok kötü sonuçlara neden olabiliyor. Günlük hayatta farkına varmadan yaptığınız alışkanlıklar ciddi sağlık sorunları yaratabiliyor. Uzmanlar erkeklerde kısırlığa yol açan günlük hayat alışkanları hakkında uyarıyor.

Haber 07-03-2022 09:51

Covid-19 aşısının kısırlık tedavisine hiçbir olumsuz etkisi yok!

Koronavirüs’ten korunmak ve etkilerini azaltmak için mutlaka Covid-19 aşısı olunması gerekiyor. Fakat Covid-19 aşısı hala bazı kesimlerin aklında soru işareti oluşturuyor. Kısırlık tedavisi yaptıranlar Covid-19 aşısının kısırlığa yol açtığını ve tedavi sürecini olumsuz etkilediğini düşünüyorlar. Uzmanların açıklamalarına göre Covid-19 aşısının kısırlığa ve kısırlık tedavisine hiçbir olumsuz etkisi bulunmuyor. Tedavi sürecinin daha sağlıklı geçmesi için aşı yaptırılması öneriliyor.

Haber 28-02-2022 15:08

Koronavirüs testisleri de vuruyor! Hastaların yüzde 40'ın kalıcı kısırlık oldu

Koronavirüs, spermlerde bozulmaya, erkeklik hormonu olarak bilinen testosteronun dip yapmasına ve cinsel fonksiyon bozukluklarından, kısırlığa kadar pek çok soruna neden olabiliyor. "Özellikle akciğerde şiddetli geçerse, testisleri de mutlaka etkiliyor" diyen Doç. Dr. Faruk Özgör, Hindistan'da bir tüp bebek merkezinde yapılan çalışmada hastaların yüzde 40'ında kalıcı kısırlık meydana geldiğinin tespit edildiğini ifade etti.

Haber 06-02-2022 10:08

Açıklanamayan kısırlık nedir? Hamilelik şansını artırmak için ne yapmalı?

Açıklanamayan kısırlık hakkında bilinmesi gerekenlerden bahseden Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, hamilelik şansını arttırmak için neler yapılması gerektiğini anlattı.

Kadin 21-09-2021 08:16

Japonya'da dikkat çeken çalışma! Kısırlık tarihe karışıyor

Kainatın var oluşundan bu yana insanoğlunun neslini devam ettirme isteğinin önündeki engellerin başında gelen kısırlık sorunu erkekler için tarihe karışıyor. Japonya, Kyoto'daki İnsan Biyolojisi İleri Araştırma Enstitüsü'nde kobay fareler üzerinde yapılan bir çalışma sonucu, farelerde kök hücrelerden vücut içinde sperm oluşumunu sağlayabilen yöntem geliştirildiğini belirten Embriyolog Turgay Barut, bu sonuçlara erkeklerde kısırlık sorunun ilerleyen süreçte tarihe karışabileceğini söyledi.

Haber 17-09-2021 14:47

Aşı yaptırmayan erkeklerin en büyük bahanesiydi! Müjdeli haber geldi

Halk arasında Kovid-19 aşılarının kısırlığa neden olduğu yönündeki söylentilerin, laboratuvar ortamında yapılan testler sonucu tamamen asılsız çıktığı, aksine erkeklerde sperm sayısını artırdığı belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Embriyolog Turgay Barut, Miami Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalında yapılan çalışmanın sonuçlarına göre aşı yaptıranların canlı sperm sayısında ciddi oranda artış olduğunu belirtti.

Haber 09-09-2021 10:21

Koronavirüs aşısı kısır yapıyor mu? İşte yanıtı

Koronavirüs aşılarının kısırlık yaptığı yönündeki iddialara son noktayı, ABD’deki Miami Üniversitesi Üroloji Bölümü’nden bilim insanlarının yaptığı çalışma koydu. 45 erkeğin dahil edildiği çalışma, mRNA aşısı olanların sperm sayısı ile hareketliliğinde artış olduğunu ortaya çıkardı. Dünyanın en saygın tıp dergilerinden JAMA’da yayınlanan çalışmayı değerlendiren Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu, aşının değil, virüsün üreme sistemini kötü etkilediğini vurguladı.

Haber 23-06-2021 10:12

Uzman isim uyardı: Kronik prostatit, kısırlığa neden olabilir

Kronik prostatit hastalığının özellikle genç erkeklerin yaşamını ciddi boyutta etkilediğini ve uzun süreli bir organ iltihabı olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Op. Dr. Zafer Oyman, dünyanın pek çok yerinden hastanın tedavi için Türkiye’ye geldiğini belirtti. Kronik prostatitin yarattığı en büyük problemin kısırlık olduğunu ifade eden Oyman, “Hastalar genellikle bu nedenle tüp bebek yöntemine başvurmakta. Fakat asıl sorun kronik prostatitten kaynaklanmaktadır” dedi.

Haber 22-06-2021 10:58

mRNA aşıları DNA'yı değiştiriyor mu? Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan açıklama

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Kovid-19 aşılarına ilişkin bazı iddiaların bilimsel dayanaktan uzak olduğunu bildirdi. mRNA aşılarının DNA'yı değiştireceği iddiasıyla ilgili olarak Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Bu RNA, vücutta en fazla 3 gün kalabiliyor, daha sonra vücuttan atılıyor. Ayrıca, hücrenin içine girmediği için gidip DNA'yı değiştirme şansı yok." açıklamasını yaptı.

Haber 04-06-2021 11:27

Erkek kısırlığı nasıl teşhis edilir?

Günümüzde çocuk sahibi olmak giderek zorlaşmaktadır. Bu kararı almadan önce kadının ve erkeğin uzman doktorlar tarafından muayene edilmesi, bebek oluşumunda herhangi bir engel var ise erken tanı ve tedavide bulunulması sürecin daha kolay sonuçlanmasına yardımcı olmaktadır.

Kadin 03-05-2021 12:24

Koronavirüs geçiren erkeklerde kısırlık tehlikesi

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi nedeniyle sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2,5 milyonu aştı. Aralık 2019’dan bu yana hayatımızı etkileyen koronavirüsün hastalar üzerindeki etkisine dair son bir yıl içeresinde, 70 binin üzerinde bilimsel makale yayınlandı. Çin'de yapılan bir çalışmada koronavirüsün erkek hastaların testisinde sperm üreten hücrelerini öldürdüğü ve testis dokusuna zarar verdiği ortaya çıktı.

Haber 03-05-2021 09:52

Anne olmak isteyenler dikkat! Bu hastalıklar doğal yollarla hamileliği etkiliyor

Çocuk sahibi olmak toplumsal normlar ve hormonlarla birlikte her kadının hayalidir. Ancak bazı durumlarda sağlık sorunları ve çevresel faktörler nedeniyle doğal yollarla bu hayal gerçekleşemez. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, anne olmayı engelleyen hastalıkları sizler için anlattı.

Kadin 21-04-2021 17:40

Gerçeği öğrendiğinde şaşkına döndü! Şişkinlik sandı karnından 1,5 kilo miyom çıktı

Kasık ağrısı ve karında şişkinlik şikayeti ile hastaneye başvuran 37 yaşındaki Gülnara Elmuradova, yaptırdığı tetkikler sonucunda karnında toplam 1,5 kiloya yakın 13 miyom bulunduğunu öğrendi. Gerçekleştirilen 2 saatlik zorlu bir ameliyatla hastanın tüm miyomları çıkarıldı.

Haber 21-04-2021 15:11

Tüp bebek tedavisi yöntemleri başarı şansını artırıyor!

Tüp bebek tedavisi, bebek sahibi olmak isteyen birçok çiftin olumlu sonuç elde etmesini sağlıyor. Kısırlık tedavisi olarak da bilinen tüp bebek tedavisinde farklı yöntemler dikkat çekiyor. Tüp bebek tedavi yöntemleri neye göre seçiliyor? Hangisi başarı şansını daha çok artırıyor? İşte konu ile ilgili merak edilenler...

Haber 26-03-2021 11:57

Boyalarda kullanılıyor! Bu maddeler erkeklerde kısırlığa, çocuklarda astıma neden oluyor

Akrilik boyalarda kullanılan alkil fenol etoksilat maddesinin erkeklerde üreme sisteminde birikerek kısırlığa yol açtığına dikkat çeken Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, boyalarda sıkça kullanılan eterin de özellikle alerji ve astımı tetikleyebileceğini söyledi.

Haber 18-03-2021 10:10

Kadınlarda kısırlık neden olur? Kısırlığın çözümü var mı?

Günümüzde 100 çiftten 15’i kısırlık sorunu ile karşı karşıya kalıyor. Çocuk sahibi olmak isteyen kişilerin çeşitli tedavi yöntemleri ile çözüm bulduğu kadınlarda kısırlık sorunu nedenlerini Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Opr. Dr. Öznur Dündar Akın sizler için derledi.

Kadin 17-03-2021 15:55