Kuranda Gecen Bebek Isimleri Haberleri

İkiz bebek bekliyorlardı! İdo Tatlıses ve Yasemin Şefkatli'nin oğullarının isimleri belli oldu

2021 yılında Yasemin Şefkatli ile evlenen şarkıcı İdo baba olmak için gün sayıyor. İkiz oğullarını ocak ayında kucaklarına alacak olan çiftin bebeklerine koydukları isim duyanları şaşırttı.

Magazin 2023-11-19 15:43:40

Ece isminin anlamı nedir, özellikleri nelerdir? Ece ismi Kur'an'da geçiyor mu, ismin kökeni nedir?

Anne ve baba adayları bebek sahibi olacaklarını öğrendiklerinden itibaren isim konusunu düşünmeye başlar. Ebeveynler için karar vermesi zor bir süreçtir. Son zamanlarda belli başlı isimlerin daha popüler olduğu gözlemlenir. Anne ve baba adaylarının isim seçme konusunda çeşitli kriterleri bulunur. Bazıları daha klasik isimleri tercih ederken bazıları daha popüler isimleri tercih ederler. Peki, Ece ismi Kur'an'da geçiyor mu?

Haber 2023-05-22 10:26:53

Aden isminin anlamı nedir, özellikleri nelerdir? Aden ismi Kur'an'da geçiyor mu, ismin kökeni nedir?

Anne ve baba adayları için üstünde en çok düşünülen kararlardan biri bebeğin ismidir. Son zamanlarda bebek isimleri ile ilgili sıkça araştırmalar yapılmaktadır. Dönem dönem çeşitli kız ve erkek isimlerinin popüler olduğu görülür. Anne ve baba adayları için belirli kriterler bulunur. Bazı kişiler daha duyulmadık ve ilginç isimleri tercih ederken bazı kişiler daha bilindik isimleri kullanmayı tercih eder. Aden ismi son yıllarda popüler olan isimlerdendir. Aden ismi Kur'an'da geçiyor mu?

Haber 2023-05-22 10:26:37

Ela isminin anlamı nedir, özellikleri nelerdir? Ela ismi Kur'an'da geçiyor mu, ismin kökeni nedir?

Bebek sahibi olmak isteyen adaylar isimlerin anlamlarını ve bebek üzerinde yaratacağı etkiyi sıklıkla araştırırlar. Birçok ebeveyn adayı günümüzde popüler olan isimleri beğenirler ve çocuklarına koymak isterler. Elbette bebeğe koyulacak adın olumlu bir anlam taşıması da son derece mühimdir. Ela da günümüzde popüler isimler arasında yer alır. Ela gibi isimlerin ne anlam taşıdığını öğrenmek günümüzde çok kolaydır. Peki, Ela isminin kökeni ve anlamı nedir?

Haber 2023-05-22 10:16:45

Depremzede 16 bebekten haber var! İsimleri şimdilik 'Enkaz bebek'

Türkiye 6 Şubat 2023 Pazartesi günü son yüzyılın en yıkıcı iki depremini yaşadı. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından 7,6 büyüklüğünde ikinci depremle sarsıldık. 10 ili etkileyen depremlerde arama kurtarma çalışmaları hala devam ediyor. Cumhurbaşkanlığına ait uçak, depremlerin yaşandığı Kahramanmaraş'tan, refakatçileri olmayan 16 bebeği alarak Ankara'ya getirdi...

Haber 09-02-23 12:55

Selin Ciğerci ve eski eşi Gökhan Çıra evlat edindi mi? Sosyal medyayı sallayan olay için bakanlık devreye girdi

Sosyal medyanın çok konuşulan isimleri Selin Ciğerci ve eski eşi Gökhan Çıra'nın 'bebek' paylaşımları gündeme oturdu. Ses getiren olay için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devreye girdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada söz konusu ikilinin herhangi bir evlat edinme talebinde bulunmadığı belirtildi ve konu incelemeye alındı.

Magazin 27-01-23 22:52

Türkiye’nin nüfusu belli oldu! TÜİK duyurdu… İşte en çok tercih edilen bebek isimleri

Son açıklanan verilere göre Türkiye'nin nüfusu belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye nüfusunun 2021 yılında 84 milyon 680 bin 273 kişiye ulaştığını; erkek nüfusun 42 milyon 428 bin 101 kişi, kadın nüfusun 42 milyon 252 bin 172 kişi olduğunu duyurdu. Öte yandan Türkiye'de en çok tercih edilen bebek isimleri de açıklandı. İşte 2021 yılında doğan bebeklere verilen en popüler isimler ve Türkiye'nin nüfusuyla ilgili tüm detaylar...

Haber 19-12-22 11:58

Kız bebek bekleyen Hazal Kaya verecekleri ismi açıkladı

İkinci bebeğini kucağına almak için gün sayan Hazal Kaya, reklam yüzü olduğu markanın davetinde bebeğine vereceği isim hakkında konuştu. Bir kız bebeği bekleyen oyuncu, "Oğluma Fikret Ali dedik. Kızımın da adı Leyla Süreyya olacak. Biz eski isimleri seviyoruz" ifadelerini kullandı.

Magazin 06-10-22 17:50

Osmanlıca kız isimleri! Kur'an'da geçen, İslami ve az bilinen kız isimleri

Bebek sahibi olmaya hazırlanıyor, ancak bir türlü bebeğinizin ismine karar veremiyor musunuz? Az bilinen hem bu dünyada hem de ahirette adını gururla taşıyacak Kur’an’da geçen kız isimlerini sizler için topladık. A’dan Z’ye sıraladığımız listede İslami ve az bilinen kız isimlerinden siz de bebeğinize isim verebilirsiniz.

Haber 29-05-21 11:58

Polisin durdurduğu otomobilde bulunan yavru ceylanlara bebek gibi bakılıyor

Konya'da polisin durdurduğu otomobilde bulunan, "Ateş" ve "Nazlı" isimleri verilen 2 yavru ceylan, teslim edildikleri Karatay Hayvanat Bahçesinin maskotu haline geldi - Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürü Fatih Mehmet Altay: - "Anneleri kadar olmasa da biz de elimizden gelen tüm şefkat ve merhamet duygularıyla bakımlarına ve beslemelerine devam ediyoruz" - "Yaklaşık 2-3 saate bir süt içiyorlar. O yüzden yavrularla ilgilenmesi için gece yanlarında nöbetçi bir arkadaş bırakıyoruz"

Yurthaber 28-05-21 11:10

Hira isminin anlamı nedir? Kur'an'da geçer mi? O ünlüye kadar duyulmamıştı!

Dönem dönem bazı isimler çok daha popüler oluyor ve bebek sahibi olmaya hazırlanan aileler bu isimleri tercih etmeye daha eğilimli olabiliyorlar. Son dönemlerin en sevilen isimlerinden bir tanesi de ünlü şarkıcı Demet Akalın ile meşhur olmuş olan Hira ismi. Bu nedenle Hira isminin anlamı nedir diye araştırma yapılıyor. İşte Hira ne demek sorusunun yanıtı ve bu güzel ismin analizi ile manası...

Haber 09-02-21 18:03

Aydın’da en çok kullanılan bebek isimleri belli oldu

Aydın’da en çok tercih edilen bebek isimleri belli olurken, kızlarda Zeynep, erkeklerde ise Eymen ismi ilk sırayı aldı.Aydın’da 2020 yılında en çok kullanılan bebek isimleri belli oldu.

Yurthaber 05-02-21 14:00

Alin isminin anlamı nedir? Ünlü çift de bu ismi tercih etti!

Dönem dönem bazı isimler çok daha popüler oluyor ve bebek sahibi olmaya hazırlanan aileler bu isimleri tercih etmeye daha eğilimli olabiliyorlar. Son dönemlerin en sevilen isimlerinden bir tanesi de Alin ismi. Bu nedenle Alin isminin anlamı nedir diye araştırma yapılıyor. İşte Alin ne demek sorusunun yanıtı ve bu güzel ismin analizi ile manası...

Haber 01-02-21 18:52

Kuşadası’nda yılın ilk Hoş geldin bebek ziyareti ikizlere yapıldı

Kuşadası Belediyesi tarafından yaşama geçirilen “Hoş Geldin Bebek” projesi kapsamında 2021 yılının ilk ziyareti, Irmak ve Toprak isimleri verilen ikiz bebeklere yapıldı.

Yurthaber 26-01-21 16:00

İlginç bebek isimleri! Ünlülerin çocuklarının adları ne? İşte ünlülerin ilginç bebek isimleri

Yeni doğacak bebeklerine ilginç bebek isimlerinden isim seçerek koymak isteyen anne ve babalar; farklı bebek isimleri ve anlamlı çocuk isimleri listelerine bakıyor. Bazıları ise ünlülerin çocuklarının adı ne araştırması yaparak, çocuklarının adını sevdikleri ünlülerin ilginç çocuk isimlerinden koymak istiyor.

Magazin 22-07-20 15:47

Yabancı kız isimleri: En güzel ve havalı kız bebek isimleri

Bebeğiniz için yabancı kız isimleri arasından bir seçim mi yapmak istiyorsunuz? Hazırladığımız en güzel ve havalı kız bebek isimleri listesine göz atmayı unutmayın!

Trend 08-07-20 15:28

Yabancı erkek isimleri: En güzel ve cool, havalı erkek bebek isimleri

Çocuğunuz için farklı bir isim mi arıyorsunuz? Öyleyse yabancı erkek isimlerini inceleyebilirsiniz. Sizler için en güzel ve cool, havalı erkek bebek isimlerini derledik.

Trend 08-07-20 14:55

Kuran'da geçen islami erkek bebek isimleri ve anlamları

Ebeveyn olmanın en heyecanlı anlarından birisi de bebek için doğru ve güzel bir isim seçme sürecidir. Çocuk bekleyen ya da yeni doğacak erkek çocuğuna kuranda geçen bebek isimlerinden birini vermek isteyenler, en doğru ve anlamlı adın hangisi olduğunu bulmak için derin araştırma yaparlar.

Kadin 23-06-20 14:26

En güzel ve anlamlı kız bebek isimleri ve anlamları

Bebek haberi aldıkları zaman, ebeveynleri doğacak çocuklarına isim bulma telaşı da kaplar.

Kadin 23-06-20 14:26

Kuranda geçen islami kız bebek isimleri ve anlamları

Yeni doğacak çocuğuna isim bulmak isteyenlerin kaynaklarından biri de Kuran-ı Kerim'dir.

Kadin 23-06-20 14:26

Samsun’da popüler bebek isimleri Zeynep ve Ömer Asaf oldu

Samsun’da 2019 yılında en popüler bebek ismi kızlarda "Zeynep", erkelerde "Ömer Asaf" oldu.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Samsun Bölge Müdürlüğü tarafından Samsun, Tokat, Çorum ve Amasya illerinde 2019 yılında koyulan en popüler bebek isimleri açıklandı.Türkiye’de en popüler bebek ismi kızlarda Zeynep, erkeklerde Yusuf oldu.

Yurthaber 25-02-20 12:43

Adana’da en popüler bebek isimleri

Adana’da en popüler bebek ismi erkeklerde Yusuf, kızlarda Zeynep oldu.TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre, 2019 yılında Adana’da doğan bebeklere verilen isimler incelendiğinde, 2018 yılında olduğu gibi erkeklerde Yusuf, kızlarda ise Zeynep ismi ilk sırada yer alıyor.Adana’da erkek bebeklerde Yusuf’tan sonra en popüler isimler Eymen, Miraç, Mustafa, Ömer, Ahmet, Mehmet, Çınar, Ali ve Arasa olurken; kız bebeklerde, Zeynep’ten sonra en çok tercih edilen isimler, Asel, Elif, Defne, Azra, Asya, Eylül, Ebrar, Ecrin ve Miray oldu.Türkiye’de erkek bebeklerde Yusuf’tan sonra en popüler isimler Eymen, Miraç, Ömer Asaf ve Ömer olurken; kız bebeklerde, Zeynep’ten sonra en çok tercih edilen isimler, Elif, Asel, Defne ve Azra oldu.

Yurthaber 24-02-20 09:03

'Aliye' ve 'Muhammed' isimleri ABD'deki bebek isimlerinde ilk 10'a girdi

ABD'li bir araştırma şirketinin verilerine göre, Muhammed ismi ABD'de 2019 yılında doğan erkek bebeklere, Aliye ise ülkede kız çocuklarına verilen isimler arasında ilk 10'a girdi.

Haber 06-12-19 00:45

İtalya'da 5 aylık bir bebek evde sünnet sonrası öldü, anne-baba hakkında soruşturma açıldı

Bologna kentinde anne-babasının evde sünnet operasyonu yapmaya çalıştığı belirtilen 5 aylık bir bebek hayatını kaybetti. İsimleri açıklanmayan anne-baba hakkında kasıtsız adam öldürme suçlamasıyla soruşturma açıldı. Sağlık Bakanı Giulia Grillo, "Bu işlemi evde yapmayın, risk almayın!" Roma'dan Övgü Pınar'ın haberi.

Haber 25-03-19 12:50

Barbie artık çocuklara rol model olan isimleri üretiyor: Türkiye'den tek isim de Gülse Birsel

Gerçekliğin uzağında bir güzellik anlayışını dayatan Barbie bebek devri sona erdi. Çocukların rol model almaları amaçlanarak, gerçek ve ilham verici kadınların oyuncak bebekleri üretildi.

Trend 07-03-19 10:35

Denizli’de 2018’de yeni doğan çocuklara en çok verilen isimler belli oldu

Denizli’de 2018 yılında en çok kullanılan bebek isimleri kız çocuklarında ‘Zeynep’ olurken, erkek çocuklarında ise ‘Eymen’ ismi oldu.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Denizli Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçları çerçevesinde, 2018 yılında doğan bebeklere konulan isimler belirlendiği kaydedildi.

Yurthaber 13-02-19 14:00

Tekirdağ’daki feci kazada ölenlerin isimleri belli oldu

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde otomobilin dereye uçması sonucu meydana gelen kazada hayatlarını kaybeden biri bebek 8 kişinin isimleri belli oldu.

Haber 30-01-19 13:58

44 yaşında ikizlerini kucağına almaya hazırlanıyor

Anaokulu öğretmeni 44 yaşındaki Semra Çebi, 8 tüp bebek tedavisinin ardından başarılı sonuç alınamayınca, Prof. Dr. Timur Gürgan'ın geliştirdiği "Tüp Test ve Balanslama Yöntemi" ile ikizlerine gebe kaldı - Akdeniz Ülkeleri Üreme Cemiyeti Başkanı ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Timur Gürgan: "Mucize gerçekleşti, şu anda 32 haftalık gebe. İkiz bebek beklerini bekliyor, isimlerini belirliyor" - Anne adayı Semra Çebi: "Heyecanla bekliyoruz. Bebeklerimizin isimleri de Çınar ve Bade olacak"

Haber 29-01-19 07:11

GÜNCELLEME 2 - Otomobil dereye düştü: 8 ölü

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde otomobilin dereye yuvarlanması sonucu biri bebek, ikisi çocuk 8 kişi hayatını kaybetti - Kazada hayatını kaybeden otomobil sürücüsünün birkaç gün evvel eşini toprağa verdiği öğrenildi ÖLEN KİŞİLERİN İSİMLERİ EKLENDİ

Haber 08-01-19 13:54

Muhammed, İngiltere ve Galler'de en popüler bebek isimleri listesinde

İngiltere ve Galler'de en popüler erkek bebek isimleri listesinde Muhammed ilk 10'a girdi

Haber 22-09-18 08:56

Şehit bebek Bedirhan'ın ismi anaokuluna verildi

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde aracıyla seyir halindeyken PKK'lı teröristlerin önceden yerleştirdiği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu annesi Nurcan Karakaya (25) ile birlikte şehit olan 10 aylık bebeği Bedirhan Mustafa'nın isimleri ilçedeki anaokuluna verildi.

Haber 06-08-18 12:45

Şehit bebek Bedirhan'ın ismi anaokuluna verildi

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde aracıyla seyir halindeyken PKK'lı teröristlerin önceden yerleştirdiği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu annesi Nurcan Karakaya (25) ile birlikte şehit olan 10 aylık bebeği Bedirhan Mustafa'nın isimleri ilçedeki anaokuluna verildi.

Haber 06-08-18 11:33

Üçüz bebeklerine Recep, Tayyip, Erdoğan ismi verdiler

Tüp bebek yöntemiyle üçüz sahibi olan ve 23 yıllık çocuk özlemleri sona eren Rizeli Ali-Meliha Er çifti, bebeklerine Recep, Tayyip, Erdoğan isimleri koydu

Haber 21-03-18 13:00

İllere Göre Popüler Bebek İsimleri Açıklandı

Türkiye’de 2017 yılında bebeklere en çok Zeynep ve Yusuf isimleri verildi. Zeynep adı 62 kentte,...

Yurthaber 23-02-18 11:58

İllere göre popüler bebek isimleri açıklandı

Türkiye’de 2017 yılında bebeklere en çok Zeynep ve Yusuf isimleri verildi.

Haber 23-02-18 11:05

Zonguldak’ta Tercih Edilen Bebek İsimleri Zeynep Ve Eymen Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu Zonguldak Bölge Müdürlüğünce hazırlanan verilere göre Zonguldak’ta tercih edilen bebek isimleri Zeynep...

Yurthaber 15-02-18 13:41

Zonguldak’ta tercih edilen bebek isimleri Zeynep ve Eymen oldu

Türkiye İstatistik Kurumu Zonguldak Bölge Müdürlüğünce hazırlanan verilere göre Zonguldak’ta tercih edilen bebek isimleri Zeynep ve Eymen oldu.ADNKS sonuçlarına göre, Zonguldak’ta, kız bebeklerde Zeynep’ten sonra en çok tercih edilen isimler sırasıyla: Defne, Elif, Esila, Eylül, Ebrar, Buğlem, Miray, Asel ve Zümra oldu.

Haber 15-02-18 12:48

Ağrı’da Kazada Ölenlerin İsimleri Belli Oldu

Ağrı’nın Hamur ilçesine bağlı Yoğunhisar köyü yakınlarında meydana gelen 1’i bebek 4 kişinin hayatını kaybettiği...

Yurthaber 30-12-17 15:59

En iyi erkek bebek isimleri: İsim burç uyumluluğuna inanır mısınız?

Erkek bebek isimlerini koyarken neleri göz önünde bulunduruyorsunuz? Hangi kategorilere göre çocuklarınıza isim koyuyorsunuz? Peki, isim konusunda dikkatliyseniz, her isimin çocukların karakterine etki ettiğini gözlemlediniz mi? Erkek bebek isimleri derlememize bu haberden göz atabilir, görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Haber 09-07-17 02:59

Kız bebek isimleri: İşte son yılların en popüler kız bebek isimleri

Bebek isimleri, doğum öncesi telaşelerinden bir tanesi. Bir kız bebeğini 1 yaşından yetişkin hale getirene kadar ebevynler meşakatli bir dönemden geçiyorlar. Bir inanışa göre, bebek isimleri ilerde çocukların karakterine siner ve isimlerin taşıdıkları anlamlar, ilerde onların davranışlarını büyük oranda etkileyecek. Bunu gözden geçirerek, sizlere en güncel ve kulağa, karaktere hitab edebilecek bazı kız bebek isimlerini derledik...

Haber 08-07-17 21:11

90'lardaki Merveler, Mertler unutuldu! İşte son yılların en popüler çocuk isimleri

Artık ne Merve ne de Selin ya da ne Mert ne de Berk.... Yeni bebek isimleri 50 yıllık hakimiyeti yıkacak kadar gümbür gümbür geliyor. Ama Zeynep mi? Evet, o hala popüler!

Kadin 31-03-17 11:26

Bebek İsim ve Anlamları

Kız mı bekliyorsunuz oğlan mı? Bebeğiniz için bir ad seçtiniz mi? Biliyoruz, bebek bekleyenler için en önemli meselelerden biridir hangi ismin konulduğu. İşte en popüler ve en yaygın bebek isimleri rehberi...

Kadin 13-01-16 15:38

2020'de popüler olabilecek erkek bebek isimleri

2019 yılında ülkemizde yaklaşık 1 milyon bebek dünyaya geldi. Ve erkek bebeklere en çok Yusuf, Eymen, Mehmet, Mustafa ve Ahmet gibi isimler koyuldu. Bununla birlikte eğer 2020'de erkek bir bebek bekliyorsanız ve ona koyacak ismi hala bulamadıysanız sizin için oluşturduğumuz erkek bebek isimleri listesinden yardım alabilirsiniz.

Kadin 07-08-15 17:45

Kız bebek isimleri ve anlamları

Bebek sahibi olmak isteyenler çiftlerin en zorlandığı konulardan biri de bebeğe isim koyma aşamasıdır. Bebeğinize isim koyma aşamasında komşunuzun bile bir fikri olacaktır. Fikirlere kulak verirken siz de bir yandan araştırmalara devam edebilirsiniz. Sizler için en güzel kız bebek isimlerini araştırdık, buyursunlar.

Kadin 07-08-15 17:45

En Güzel Kız Bebek İsimleri

Bizler için en önemli olan varlıklarımız çocuklarımızdır. Onların sağlıklı ve sıhhatli olması konusunun yanı sıra hayatta var olan en güzel ve en özel şeylerin her zaman onlar için olmasını dileriz. Bazı bireylere g&ou

Trend 06-01-15 14:55

Son 10 Yılda En Çok Kullanılan Erkek Bebek İsimleri

Abidin Acar Acaralp Acarsoy Acun Adem Adil Adnan Agah Aktuğ Ali Alican Alp Arat Arda Baha Bahadır Bahri Balaban Barbaros Barış Barlas Baran Barın Bartu Batu Birkan Boğaç Bora Buğra Büle

Trend 11-12-14 14:48

Son 10 Yılda En Çok Kullanılan Kız Bebek İsimleri

ADA AFET AĞIT AHENK ALEV ALGIN ALPİKE ALTIN ARYA ARZU ASENA ASLI ASU ASUMAN ASYA ATLAS AYDA AYDAN AYEVİ AYKIZ AYLA AYLİN AYSAR AYSIN AYSU AYŞE AYŞEGÜL AYŞENUR BADE BAĞLAN BAHAR BENAN BEN

Trend 11-12-14 14:31

En Güzel Erkek Bebek İsimleri

Her dönem, anne ve babaların tercihi olan popüler ya da az bulunur erkek bebek isimleri…

Trend 07-12-14 14:06

En popüler bebek isimleri ve anlamları

Kız ve erkek bebekler için en popüler adlar ve anlamları...

Kadin 10-10-14 12:41