Kuru Öksürük Haberleri

Mucizevi çiçek: Eski çağlardan beri biliniyor! Kuru öksürük ve boğaz ağrısına birebir faydalı

Ünlü Tıbbi Biyokimya Profesörü ve bitkilerin uzmanı olarak tanınan Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, boğaz ağrılarına karşı bitkisel yöntemler hakkında bilgiler verdi. Boğaz ağrıları için Hatmi Çiçeğinin birebir fayda sağladığını söyleyen Karabulut, hatmi kökünden yapılan karışımın da tarifini verdi.

Kadin 05-03-2024 15:12

Bu havalarda kuru öksürüğe aman dikkat! Canan Karatay 'Hemen doktora koşmayın' diyerek uyardı! Bunları mutlaka tüketin...

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı ezber bozan açıklamalarla da gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay bu defa soğuk havaların başlamasıyla birlikte kuru öksürüğe karşı uyarılarda bulundu. Bu aylarda hem yetişkinler de hem de çocuklarda sık sık görülen kuru öksürüğe iyi gelen besinleri de açıkladı.

Haber 09-10-2023 13:17

Baş ağrısı ve öksürük varsa dikkat: Eris varyantı vakalarında artış yaşanıyor! Uzman Dr. belirtileri sıraladı

Koronavirüsün yeni varyantı Eris dünyada hızla yayılıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün EG.5.1 şeklinde tanımladığı Eris virüsü hakkında Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Müzalin Çiğdem Yıldırım, “Henüz Türkiye'de görülmeyen Eris varyantı nedeniyle dünyada vaka sayısında son üç aya göre yaklaşık yüzde 80 artış yaşandı. Omicron varyantına benzer olan Eris varyantı belirtileri arasında baş ağrısı, kuru öksürük, burun akıntısı ve eklem ağrısı görülüyor” dedi.

Haber 14-09-2023 10:04

Alerjik öksürüğe ne iyi gelir, tedavisi ne kadar sürer? Alerjik öksürük nedir, nasıl geçer?

Solunum yolları tahriş olduğu zaman vücut doğal bir tepki olarak öksürük reaksiyonu gösterir. Polen, küf, ev tozu veya evcil hayvan tüyü gibi etkenlere bağlı olarak gelişen alerjik öksürüğün tedavisinde çeşitli alerji ilaçları kullanılabilir. Bu durumda kişinin ilk olarak bir uzmana danışarak neye karşı alerjisinin olduğunu öğrenmeli ve doktor tarafından reçete edilen ilaçları kullanmalıdır. Bazı doğal yollar ve bitkisel tedavilerle iyileştirilebilen alerjik öksürüğe ne iyi gelir?

Haber 27-02-2023 17:28

Kuru Öksürük

Kuru Öksürük Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kuru Öksürük Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kuru öksürüğü şıp diye kesiyor! İbrahim Saraçoğlu'dan yeni kür tarifi

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun doğal bitkilerle verdiği kür tarifleri yoğun ilgi görüyor. Kış aylarının gelmesi ile beraber artan hastalıkların ardından vatandaşlar tedavi yöntemlerini araştırmaya başladılar. Kuru öksürüğü kesen kür tarifi de bunlardan biri oldu. Saraçoğlu öksürüğü şıp diye kesen yeni tarifi açıkladı.

Haber 31-01-2023 08:46

Başlayınca bitmek bilmiyor! Kuru öksürük neden olur, kuru öksürük nasıl geçer?

Öksürük, normal şartlarda akciğer ve hava yollarına karşı koruyucu etki gösterip, yabancı partikül ve birikmiş sekresyonlar gibi maddelerin temizlenmesini kolaylaştırır. Öksürük istemli veya istem dışı meydana gelebilmektedir. Sık meydana gelmesi bireyin yaşam kalitesinin olumsuz etkileyebilir. Peki, kuru öksürük nasıl geçer?

Haber 15-11-2022 15:52

Öksürüğe ne iyi gelir? Öksürük nasıl geçer, evde doğal tedavi için özel tarifler neler?

Genellikle kış aylarında yaşanan grip, nezle veya koronavirüs gibi durumlarda ortaya çıkan öksürük tedavisinde ilaçlar kadar doğal yöntemler de önem kazandı. Öksürüğe ne iyi gelir diye merak edenler doğal tedavi yöntemlerini araştırırken evde yapılan tariflere de yöneldi. Öksürüğe ne iyi gelir? Evde öksürük tedavisi için kullanılabilecek doğal takviyeler nelerdir?

Haber 13-05-2022 12:42

Kuru öksürüğe ne iyi gelir: Kuru öksürüğün nedenleri, evde yok edecek yöntemler

Kuru öksürük nedenleri çeşitli sebepler yüzünden meydana gelebilir. Uzun sürdüğünde boğazı tahriş eden kuru öksürüğe ne iyi gelir ve nasıl geçer diye merak edenler evde başvurulacak yöntemleri araştırırlar. Bu noktada kuru öksürüğün neden meydana geldiğini bilmek önemlidir. İşte kuru öksürüğün tedavisi için mutlaka denemeniz gereken alternatif yöntemler.

Kadin 06-05-2022 13:39

İbn-i Sina’nın yazdığı en etkili iksir! 1 yemek kaşığı yetiyor

Zamanın çok ötesinde bir alim olan İbn-i Sina, yüzlerce hastalığa binlerce yıl önce hazırladığı karışımlarla günümüze ışık tutuyor. İbn-i Sina’nın sıra dışı önerileri tıp dünyasında önemli bir yer kaplıyor. Dünya çapında saygınlık göre ve üniversitelerde ders olarak okutulan İbn-i Sina yaşadığı sürece tespit ettiği tüm faydalı bilgileri not alarak günümüzde kadar aktarmayı başardı.

Haber 29-04-2022 15:13

Öksürük otu neye iyi gelir? Öksürük otu faydaları nelerdir? Öksürük otu nasıl kullanılır?

Öksürük otu faydaları ve nasıl kullanıldığı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Öksürük kış aylarında en çok görülen rahatsızlıklardan biridir. İlaç yerine daha alternatif çözümler arayanlar öksürük otunu deneyebilir. Öksürük otu faydaları, zararları ve nasıl kullanılır tüm bu soruların cevabına haberimizden ulaşabilirsiniz...

Haber 16-03-2022 13:22

Herkesin aklında aynı soru: Covid-19 sonrası geçmeyen öksürük için ne yapmalı?

Covid-19 virüsünü bir veya birden çok geçirenler kervanına katıldıysan yalnız değilsiniz. Umarız Covid-19 (koronavirüs) hastalığını hafif şekilde atlatmışsınızdır. Koronayı atlattıktan sonra devam eden bir öksürüğünüz varsa dikkat etmelisiniz. Uzun süreli Covid-19 geçiriyor olabilir veya başka bir hastalıkla karşı karşıyasınız!

Haber 02-03-2022 09:07

İbn-i Sina'nın binlerce yıl öncesinden verdiği mucize tarif: Bıçak gibi kesiyor

Büyük tıp insanı İbn-i Sina, aradan geçen onlarca yıla rağmen karışımlarıyla hastalıklara çare olmayı sürdürüyor. Çalışmalarıyla dünya tıp tarihine adını altın harflerle yazdıran unutulmaz bilim insanı ve tabip İbn-i Sina'nın binlerce yıllık tarifi öksürüğü bıçak gibi kesiyor.

Haber 26-02-2022 09:57

Koronavirüs öksürüğü ile kuru öksürük arasındaki fark nedir? Corona öksürüğü nasıl olur?

Koronavirüs vakalarının artmasıyla koronavirüs belirtilerine dair endişeler arttı. Mevsim geçişlerinde grip benzeri hastalıklar görülebildiği için koronavirüs belirtileri merak ediliyor. Koronavirüs öksürüğü ile kuru öksürük arasındaki fark araştırılıyor. Corona öksürüğü nasıl olur? Konuyla ilgili daha önce Türk Toraks Derneği Başkanı Prof. Dr. Hasan Bayram ve Medipol Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yıldırım Ahmet Bayazıt’ın yaptığı önemli açıklamalar var.

Haber 15-10-2020 13:36

Geçmeyen öksürüğün nedeni bu hastalık olabilir! Nefes darlığı da varsa...

Geçmeyen öksürük son dönemlerde ilk olarak Covid 19 virüsünü akla getirse de; tüberküloz, kanser, zatürre ve reflü gibi hastalıkların yanı sıra romatizmal rahatsızlıklara da işaret edebiliyor. Akciğeri tutan sikleroderma, romatoid artrid ve lupus gibi hastalıklar uzun süren öksürüğün önemli nedenleri arasında yer alıyor.

Haber 21-09-2020 11:26

Kuru öksürük: Neden olur, nasıl geçer?

Öksürük, genel olarak iki türe ayrılır. Bunlardan ilki kuru öksürük, diğeri ise balgamlı öksürüktür. Kuru öksürük olduğu zamanlarda boğazda balgam ya da salya üretimi gözlenmez. Balgamlı öksürükte ise bolca balgam, tükürük, salya oluşumu gözlenir. Bunun nedeni sorunun akciğerlerde meydana gelmesidir. Bronşit, zatürre, astım ya da akciğer kanseri gibi hastalıklar nedeniyle balgamlı öksürük oluşumu görülebilir.

Haber 24-06-2020 10:27

Kuru öksürük ile koronavirüs belirtisi öksürük nasıl ayırt edilir?

Kuru öksürükle koronavirüs öksürüğü nasıl ayırt edilir sorusu pek çok kişinin kafasında cevaplanmayı bekleyen sorular arasında yer alıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan uzmanlar, koronavirüs öksürüğü nasıl olur sorusunu yanıtladı. İşte kuru öksürük ve koronavirüsü öksürüğü arasındaki farklar...

Haber 19-03-2020 10:03

Hangi hasta nasıl öksürür?

Bugünlerde bir çok insan öksürüyor. Astım, bronşit, sinüzit, grip, zatürree, tüberküloz, kulak iltihabı gibi öksürüğe neden olabilecek pek çok hastalık var. Ancak, her hastalıkta farklı özellikte öksürük oluyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, Mynet okurları için yazdı. İşte, değişik hastalıklarda görülen öksürük tipleri.

Haber 27-11-2007 09:42

Öksürük ilaçları çocuklarda işe yaramıyor

ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin (FDA) danışmanları, soğuk algınlığı ve öksürük ilaçlarının 6 yaşın altındaki çocuklarda işe yaramadığını ve kullanılmaması gerektiğini bildirdi.

Haber 19-10-2007 22:54