Laparoskopi Haberleri

Denizli’de ilk uygulanan yöntem sayesinde sağlığına kavuştu

Genital organ sarkması şikayetiyle hastaneye başvuran kadın, Denizli Devlet Hastanesi’ne ilk kez uygulanan vNOTES (doğal açıklık endoskopik cerrahisi) vajinal ve laparoskopi yöntemi birleştirilerek yapılan ameliyatla sağlığına kavuşturuldu.

Yurthaber 2023-08-18 09:38:20

Laparoskopi nedir, hangi teşhis ve tedavilerde kullanılır? İşte laparoskopinin jinekolojideki avantajları

laparoskopinin jinekolojideki avantajlarını anlatan Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, laparoskopi nedir, hangi hastalıkların teşhisinde ve tedavisinde kullanılır diye merak edenler için konu ile ilgili bilgiler paylaştı.

Kadin 2021-11-25 08:20:08

Erciş’te laparoskopik ameliyatlar yapılmaya başlandı

Van’ın Erciş ilçesinde endoskopi ve laparoskopi cihazlarla miyom, rahim alınması ve kist ameliyatlarına başlandı.Açıklamalarda bulunan Erciş Şehit Rıdvan Çevik Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Doktor Mustafa Kemal Köksal, hastaneye kazandırılan endoskopi ve laparoskopi cihazlar sayesinde kapalı ameliyat yapmaya başladıklarını belirterek, “Artık hastanın karnına tek delikten girerek veya en fazla iki yardımcı delikle beraber jinekolojik ameliyatlarımızı, miyom alınması, rahim alınması ve kist ameliyatlarımızı daha konforlu şekilde yapmaya başladık.

Yurthaber 2021-01-04 13:17:05

Dumlupınar Teknokent’ten Türkiye’nin ilk yerli laparoskopi cihazı

Dumlupınar Tasarım Teknokent şirketlerinden UZMED, kapalı ameliyatlarda kullanılan laparoskopi cihazını Türkiye’de tamamen yerli olarak üreten ilk şirket oldu.Dumlupınar Teknokent’te yer alan şirketlerden UZMED, halk arasında kapalı ameliyat olarak bilinen işlemlerde kullanılan laparoskopi cihazını tamamen yerli olanaklarla üreterek Teknokent’e bir ilki yaşattı.Teknokent’lerde yürütülen projelerin başarılı bir şekilde tamamlandığını gösteren ve ilgili Bakanlık tarafından onaylanarak yönetici şirket aracılığıyla girişimci firmalara iletilen ‘Proje Bitirme Belgesi’ni Teknokent Genel Müdürü Prof.

Yurthaber 2020-09-18 10:42:42

Onlarca doktor laparoskopi ve histereskopi canlı cerrahi operasyonuna katıldı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde "Laparoskopi ve Histereskopi Cerrahi Kursu" sonrasında 12 üniversiteden onlarca doktorun katılımıyla canlı olarak laparoskopi ve histereskopi cerrahi operasyonu yapıldı.OMÜ ve bölgedeki 13 üniversitenin birlikte kurduğu Karadeniz Kadın Sağlığı Derneği (KKSD) bölgede aktif bir şekilde çalışıyor.

Trend 09-12-19 09:21

Laparoskopi ve robotik cerrahi arasındaki farklar

Halk arasında kapalı ameliyat olarak da bilinen laparoskopik cerrahi uzun bir süredir birçok ameliyatta kullanılıyor. Bu ameliyat yönteminin klasik açık ameliyata göre büyük avantajları var. Kadın Hastalıkları ve Doğum & Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Fatih Şendağ, laparoskopi ve robotik cerrahi arasındaki farkları ve tüm detay noktaları bizler için anlattı.

Trend 19-09-19 10:50

Fatsa Devlet Hastanesinde ilk kapalı ameliyat

Ordu’nun Fatsa İlçe Devlet Hastanesinde ilk kez laparoskopi (kapalı yöntem) yöntemi ile rahim alma ameliyatı başarılı bir şekilde yapıldı.Şiddetli kanama şikayeti ile başvuran Şükran Gazel isimli hasta Fatsa Devlet Hastanesinde kapalı yöntemle rahim alma ameliyatı gerçekleşerek eski sağlığına kavuştu.

Yurthaber 20-07-19 16:35

Kadın hastalıklarında etkili yöntem

Op. Dr. Suzan Gençsoy, kadın hastalıklarında etkili yöntem olan laparoskopi hakkında bilgi verdi.

Kadin 08-06-19 11:18

Robotik Cerrahi & Laparoskopi, hangisini tercih etmeli?

Uzun yıllardır tıp dünyasının birçok alanda kullanan laparoskopik yöntem eski ameliyat yöntemlerine göre büyük bir avantaj sağlar. Son yıllarda giderek yaygınlaşmaya başlayan robotik cerrahi ise laparoskopik yöntemin teknolojik açıdan daha gelişmiş bir türüdür.

Kadin 26-05-19 13:08

Akalazya hastası aşçı artık yaptığı yemekleri yiyebilecek

Yutma güçlüğü olarak bilinen Akalazya hastası Kırgızistan uyruklu aşçı, Ankara Şehir Hastanesinde ilk kez uygulanan tedaviyle yaptığı yemeklerin tadına bakma imkanı yakaladı - Aşçı Halil Bayoğlu: - "Mesleğimi seviyorum, hastalığımı atlattım. Bundan sonra yemeklerin tadına bol bol bakarak daha güzel yapmaya çalışacağım" - Ankara Şehir Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Tahsin Dalgıç: - "Akalazya hastalarında uygulanan POEM tekniği sadece ağızdan gastroskopi cihazı ve endoskopik cerrahi aletler girilerek yapılan bir işlemdir. Hiçbir bıçak izi hatta laparoskopi deliği bile olmadan yapılıyor" - "Hasta, ameliyattan çıktıktan sonra da uzun dönem hastanede yatış, destek tedavileri, antibiyotik ve ağrı kesicilere gerek duymuyor. Birkaç gün içinde hemen taburcu olup, kısa bir süre sonra da en katı yiyecekleri bile tüketebilecek duruma geliyor"

Haber 17-03-19 11:04

Diyarbakır'da cerrahın laparoskopi yöntemi literatüre girdi

DÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Sıddık Evsen'in laparoskopik yöntemle geliştirdiği ve literatürde yerini alan tekniğin, bu alanda çalışan diğer uzmanlar tarafından da tercih edilmesi bekleniyor - İğnenin küçük bir kesiden parmak kontrolüyle girişini sağlayan yeni yöntemin, iğnenin daha az ilerletilmesi nedeniyle de ölümcül olabilecek büyük damar yaralanması ihtimalini azalttığı belirtiliyor - Doç. Dr. Evsen: - "Amacımız daha az komplikasyonla, hasta hayatı daha az riske edilerek ameliyatların rahat bir şekilde yapılmasıdır" - Rektör Prof. Dr. Talip Gül: - "Bu teknik literatüre girdi ve şu anda dünyada kabul gören bir teknik"

Haber 26-12-18 12:39

ERÜ'de 'laparoskopi kursu' düzenlendi

ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri’nde Türk Üroloji Akademisi tarafından '3D-4K Canlı Cerrahi Laparoskopi kursu' düzenlendi.

Haber 07-12-18 11:40

ERÜ Hastanelerinde Uygulamalı Laparoskopi Kursu Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri’nde Türk Üroloji Akademisi tarafından “3D-4K Canlı Cerrahi Laparoskopi Kursu” düzenlendi.Tıp Fakültesi Hastaneleri ameliyathanesinde düzenlenen kursa, Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.

Yurthaber 07-12-18 10:40

ERÜ Hastanelerinde Uygulamalı Laparoskopi Kursu Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri’nde Türk Üroloji Akademisi tarafından “3D-4K Canlı Cerrahi Laparoskopi Kursu” düzenlendi.Tıp Fakültesi Hastaneleri ameliyathanesinde düzenlenen kursa, Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.

Yurthaber 07-12-18 10:40

Laparoskopi ile tanı ve tedavi

Rahim sarkması, mesane sarkması, idrar kaçırma, vajina sarkması şikayetlerde uygulanan bir yöntem olan laparoskopi, hem tanı hem de tedavi amacıyla kullanıldığı için gelişen tıp teknolojileri sayesinde gittikçe yaygınlaşıyor. Hatta kısırlık tedavisinde kullanılan bu teknik hakkında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Taner Usta, birbirinden yararlı bilgilere değindi.

Kadin 09-11-18 18:32

Laparoskopi ve robotik cerrahinin hasta konforu açısından farkları

Laparoskopinin etkin bir şekilde uygulanamadığı kompleks ameliyatlarda robotik cerrahiye başvurulduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Taner Usta, laparoskopi Ve robotik cerrahi hakkında konuştu.

Kadin 13-07-18 13:35

Tika’dan Romanya’da Sağlık Eğitimine Destek

Romanya’da Türk Üroloji Derneği, Avrupa Üroloji Derneği ve Romanya Laparoskopi, Endoskopi ve Robotik Üroloji Kulübü...

Yurthaber 22-06-18 14:09

Mini Laparoskopi İle Adeta İğne Deliğinden Ameliyat

Laparoskopik yani kapalı ameliyatlar Türkiye’de giderek artarken, ufak kesiler yoluyla (5-10 mm ) karın...

Yurthaber 01-06-18 12:19

Batman’da Kapalı Ameliyat Dönemi

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde laparoskopi cihazı ile kapalı ameliyat yapılmaya başlandı.İl Sağlık...

Yurthaber 15-02-18 19:42

Batman’da kapalı ameliyat dönemi

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde laparoskopi cihazı ile kapalı ameliyat yapılmaya başlandı.İl Sağlık Müdürü Uz.

Haber 15-02-18 18:50

Bağırsaktaki 15 Cm’lik Kitleye Laparoskopi Operasyonu

Ordu’da kabızlık ve makattan kan gelmesi sebebiyle hastaneye başvuran kişinin kalın bağırsağında belirlenen 15 cm’lik...

Yurthaber 01-02-18 18:42

(düzeltme) Batman’da Laparoskopi Yöntemi İle Rahim Alma Ameliyatı Yapıldı

Batman Bölge Hastanesinde halk arasında rahim alınması olarak bilinen histerektomi ameliyatı, ilk kez kapalı yöntem...

Yurthaber 18-08-17 15:13

Batman’da Laparoskopi Yöntemi İle Rahim Alma Ameliyatı Yapıldı

Batman Bölge Hastanesinde halk arasında rahim alınması olarak bilinen histerektomi ameliyatı, ilk kez kapalı yöntem...

Yurthaber 18-08-17 12:34

Köpekleri Kısırlaştırmada Yeni Yöntem: Laparoskopi

İstenmeyen gebeliklerin önlenmesi, yavruların sahiplenilme şansının artması ve barınaklarda hayvanların uzun süre kalmamalarını amaçlayan köpeklerin...

Yurthaber 26-07-17 14:00

Alanya’da İki Hastaya Ürolojik Laparoskopi Ameliyatı Gerçekleştirildi

Antalya Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Alaadin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde aynı...

Yurthaber 18-07-17 11:13

Çanakkale’de 3’üncü Laparoskopi Ve Pertüken Renal Cerrahi Eğitimi Gerçekleşti

Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Çanakkale Devlet Hastanesinde Laparoskopi ve Pertükan Canlı Cerrahiler...

Yurthaber 05-07-17 11:36

Tika’dan Romanya’da Laparoskopi Kursu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ürolojik Laparoskopi ve Edoskopi Derneği, Onkoloji Enstitüsü ve...

Yurthaber 09-06-17 16:29

Bu Yöntem Enfeksiyon Riskini Azalttı

İSTANBUL, (DHA)- LAPAROSKOPİ, karın içi boşluğun karbondioksit gazı ile şişirilerek, küçük deliklerden girilen kamera ve aletler yardımıyla ameliyatların yapıldığı ve halk

Yurthaber 04-05-17 10:35

Kanserden Laparoskopi İle Kurtuldu

Ordu’da karın ağrısı ile hastaneye giden 67 yaşındaki hasta, kalın bağırsağında kanser tümörü tespit edilince...

Yurthaber 28-03-17 17:08

Çanakkale’de Ürolojik Laparoskopi Eğitiminde 2. Etap

Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Çanakkale Devlet Hastanesinde ilki kasım ayında gerçekleştirilen "Birebir...

Yurthaber 28-02-17 20:19

Dünyanın En İyi Laparoskopik Cerrahları Şanlıurfa’da Buluştu

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı tarafından düzenlenen Laparoskopi Eğitim Kursu’na...

Yurthaber 09-05-16 17:00

Dünyanın En İyi Laparoskopik Cerrahları Şanlıurfa’ya Geliyor

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı tarafından düzenlenecek Laparoskopi Eğitim Kursuna...

Yurthaber 05-05-16 17:11

Bahçeci, Gebe Kalma Şansını Arttıran Laparoskopi Uygulamaları Anlattı

Yaşam kalitesini düşüren birçok kadın hastalığının teşhis ve tedavisinde kullanılan laparoskopik cerrahi girişimi, son yıllarda...

Yurthaber 01-09-15 12:20

Dünyaca Ünlü Cerrahlar İstanbul’da Buluştu

Üroloji alanında en önemli kongrelerden biri olan “Laparoskopi ve Robotik Cerrahide Zorlu Olgular Kongresi (Challenges...

Yurthaber 09-06-15 12:06

Dünyanın En Zorlu Üroloji Vakaları İstanbul’Da Gerçekleştirildi

Üroloji alanında dünyanın en prestijli kongrelerden biri olan “Laparoskopi ve Robotik Cerrahide Zorlu Olgular Kongresi (Challenges in Laparoscopy & Robotics)”

Yurthaber 09-06-15 11:14

Kısırlık Tedavisinde İlk Tercih Laparoskopi

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ali Şakrak, kısırlık tedavisinde ilk tercih edilecek yöntemin...

Yurthaber 05-06-15 13:31

3 Boyutlu Laparoskopi Medical Park’ta

Medical Park Samsun Hastanesi’nde Türkiye’de 2. olarak kullanılmaya başlanan 3 boyutlu laparoskopik cerrahi sistemiyle operasyonlar...

Yurthaber 06-05-15 15:15

Laparoskopi İle Sağlığına Kavuştu

Adana’da karnında kistik kitlelerle doğan kız bebek laparoskopik (kapalı) ameliyat ile sağlığına kavuştu. Özel Adana...

Yurthaber 25-04-15 10:44

Sudan’da Uluslararası Uygulamalı Laparoskopi Kursu

Sudan’ın Hartum kentinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) destekleri ile uluslararası laparoskopi kursu...

Yurthaber 11-03-15 17:10

Şırnak’ta İlk Defa Kapalı Yöntemle Ameliyat Yapıldı

Şırnak’ta, ilk defa halk arasında kapalı ameliyat olarak bilinen laparoskopi yöntemiyle mide ameliyatı yapıldı.Şırnak Devlet...

Yurthaber 13-02-15 15:05

Laparoskopi İle Çifte Ameliyat

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde Laparoskopi yöntemiyle aynı anda iki ameliyat yapıldı....

Yurthaber 15-11-14 11:39

Kumluca Devlet Hastanesinde Laparoskopi Cihazıyla Ilk Ameliyat

ANTALYA (AA) – Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilen Laparoskopi cihazının Kumluca Devlet Hastanesinde hizmet vermeye başladığı bildirildi.

Yurthaber 28-04-14 21:21

Gebelikte Laparoskopi (Laparoskopi Nedir?)

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu bu hafta Gebelikte Laparoskopi'ye değindi.

Haber 25-03-14 10:14

Kasık Fıtığı Ameliyatında Yeni Dönem: “laparoskopi”

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ali Deneme, kasık fıtığı ameliyatlarında, laparoskopik yöntem kullanarak, kasık...

Yurthaber 14-03-14 08:59

laparoskopi Uyarısı

Adana Özel Avrupa Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Doktor Serdinç Özdoğan, “Küçük delikler...

Yurthaber 10-03-14 11:24

CBÜ'de Tek Kesili Laparoskopi Yöntemiyle Ilk Ameliyat

MANİSA (AA) - Celal Bayar Üniversitesi  (CBÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Yılmaz, hastanelerinde ilk

Yurthaber 25-02-14 21:01

Laparoskopi'nin Doğru Kullanımı Hasta Için Önemli

 İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Faruk Buyru, "Laparoskopi özel eğitim gerektiren

Yurthaber 02-02-14 11:20

Muradiye Devlet Hastanesinin Laparoskopi Cihazı

Muradiye İlçe Devlet Hastanesinde kullanılan ve bir süre önce Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesine gönderilen laparoskopi cihazı, Yenişehir Mahalle Muhtarı

Yurthaber 09-01-14 14:31
Van