Limonun Saca Faydalari Haberleri

Limonun bilinmeyen kullanım alanları! Bu 5 faydasını duyan şaşırıyor

Limon, mutfakta sıkça kullanılan bir malzeme olarak bilinir. Birçok kişi limonun başka kullanım alanlarından haberdar değil. Limon, temizlikte oldukça etkili bir malzeme olarak kullanılabilir. Özellikle limon suyu, doğal bir temizleyici ve dezenfektandır. Evde yüzeyleri temizlerken veya banyo malzemelerini parlatırken limon suyu kullanmak, kimyasal içeren temizlik ürünlerinden kaçınmanın doğal bir yoludur. Ayrıca, limon suyu, kötü kokuları gidermek için de kullanılır.

Kadin 2024-04-16 10:59:59

Limonun faydaları nelerdir? Limon hangi hastalıklara iyi gelir?

Yüzyıllardır sağladığı yararlar açısından kullanımı olan çok sayıda meyve türü bulunmaktadır. Limon da bu meyveler arasında bulunmaktadır. C vitamini bakımından oldukça zengin olan bu meyve, turunçgiller familyasına mensuptur. Hem küçük hem de yaprak dökmeme özelliği bulunan bir ağacın meyvesi olarak karşımıza çıkan limonun sağlık bakımında da sayısız faydası vardır. Peki, limonun faydaları nelerdir ve hangi hastalıklara iyi gelir?

Haber 2024-03-02 18:47:05

Limonu bu şekilde tüketmek 7 kat daha yararlı! 12 adet kanser tipine fayda sağlıyor

Günümüzde sağlıklı yaşam ve beslenme konularında giderek artan bir ilgi var. Limonun içeriğinde bulunan C vitamini ve diğer antioksidanlar, vücut için önemli bir destek sağlayabilir. Antioksidanlar, serbest radikallerin zararlı etkilerini nötralize ederek hücresel hasarı azaltabilir ve böylece kanser riskini azaltabilirler. Limonu dondurup rendeleyerek tüketmenin limonun suyunu tüketmekten ortalama 7 kat daha yararlı olduğu ortaya çıktı.

Haber 2024-02-14 14:09:07

Bitmek bilmeyen öksürük krizlerine son veriyor! Faydaları inanılmaz! Pekmeze limon sıkıp yerseniz...

Pekmeze limon sıkıp yemek sağlığınıza çeşitli faydalar sağlar. Limonun C vitamini açısından zengin içeriği, pekmezin demir emilimini artırmasına yardımcı olur. Bu da vücudunuzun demir alımını destekleyerek enerji seviyelerinizi yükseltir. Ayrıca, limonun sindirim sistemi üzerindeki olumlu etkileriyle birleşen pekmezin lif içeriği sindirim sürecini düzenler ve sindirim sağlığını destekler. Dolayısıyla pekmeze limon sıkmak vücudunuz için birçok fayda sağlar.

Haber 2024-02-12 07:55:46

Limon mu sirke mi? Ev yapımı turşu için bilmeniz gereken lezzet ipuçları

Limon mu, yoksa sirke mi? Ev yapımı turşu yaparken karar vermeniz gereken kritik bir soru olsa gerek. Limonun canlı ve taze aroması mı yoksa sirkenin keskin ve yoğun tadı mı? İşte tam da bu noktada her iki bileşenin turşu yapımındaki etkisine dair derinlemesine bir bilgi sunacağız. Hangisinin tercih edilmesi gerektiğine dair ipuçları ve ev yapımı turşularınızı mükemmelleştirmenin sırlarını derledik.

Yemek 09-02-24 09:07

C vitamini deposu limon hakkında ilk defa duyacağınız altın değerinde bilgiler!

Limon, en değerli C vitamini depolarından biri olup aynı zamanda potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir ve fosfor gibi önemli minerallerin kaynağıdır. Limon suyu susuzluğu gidermek ve vücudun pH dengesini korumak için de kullanılabilir. Limonun daha önce hiç duymadığınız 8 faydasını haberimizde derledik.

Kadin 27-01-24 13:03

Limonun içine tuz koyup yatak odanıza koyun, olacaklara şaşırın! İşte mucizevi etkileri

Limon, yemeklere, salatalara, içeceklere ve daha pek çok mutfak lezzetine tat katan vazgeçilmez bir gıdadır. Bol miktarda c vitamini içeren limonu kesip içerisine tuz eklediğinizde ortaya çıkan sonuçlar çok şaşırtıyor. İçerisine tuz eklediğiniz limonu yatak odanıza koyun bakın neler oluyor...

Haber 20-01-24 12:37

Faydası inanılmaz! Hurmanın üstüne limon damlatıp yerseniz…

Ramazan ayında çokça tüketilen hurmanın faydaları saymakla bitmiyor. İçeriğinde yüksek vitamin, mineral, lif ve antioksidanları barındıran hurma ile c vitamini deposu limonun bir araya gelmesiyle yapılan bu tarif sağlığa inanılmaz fayda sağlıyor.

Haber 08-01-24 15:07

Kendisinin kilosu 30 kuruş, kabuğunun 17 TL! Evinin önüne 4 ton döktürdü 'Soyup kurutuyoruz, daha değerli'

Sağladığı yararlarla özellikle kış aylarında en çok aranan ve sürekli tüketilen limon son dönemde bahçedeki düşen fiyatıyla gündemde. Adana, Kozan'da, bahçede limonun kilosu 30 kuruşa kadar düşmüş, hatta bazı kişilerin limonları dere yatağına dökmesi çok konuşulmuştu. Limonun bahçedeki fiyatı düşerken limonun kabuğunun kilosunun 17 liradan satıldığı öğrenildi. Bir vatandaş da 4 ton limonu çöpe gitmemesi için evinin önüne döktürdü, "Limonun kabuğu kendinden daha değerli" sözleri de dikkat çekti.

Finans 06-12-23 09:58

Ferah lezzet: Limonlu tiramisu tarifi! Gelinim Mutfakta limonlu tiramisu nasıl yapılır, malzemeleri ne?

Limonlu tiramisu tarifi, Gelinim Mutfakta programında yapılmasının ardından gündemde yer aldı. Limonun taze ve ferah tadı ile klasik tiramisunun muhteşem dokusuyla buluştuğunda ortaya çıkan bu tarif, deneyen herkesten tam puan alıyor. Peki, limonlu tiramisu nasıl yapılır, malzemeleri ne? İşte püf noktalarıyla nefis limonlu tiramisu yapımı...

Yemek 10-11-23 14:43

Limon yağı ciltte nasıl kullanılır? Limon yağı cilt rengini açar mı?

Limon yağı taze, canlandırıcı ve enerji verici bir kokuya sahip olan doğal bir uçucu yağdır. Limonun ferahlatıcı özleri bu yağda yoğunlaşır ve yıllardır cilt bakımında kullanımıyla dikkat çeker. Hem kozmetik endüstrisinde hem de evde cilt bakımı rutinlerinde yaygın olarak tercih edilen bu mucizevi yağ, birçok ilgi çekici faydasıyla cilt sağlığını artırmak için kullanılır.

Kadin 29-10-23 23:11

Limon sarımsak kürü faydaları: Limon sarımsak kürü hangi hastalıklara iyi gelir?

Limon ve sarımsak kürü sağlık ve beslenme alanında popüler olan doğal bir karışımdır. Limonun C vitamini açısından zenginliği ve sarımsağın içerdiği faydalı bileşenler, bu kürü etkili kılarak birçok sağlık faydası sunmasına yardımcı olur. Limon ve sarımsak kürü sindirimi iyileştirmeye, bağırsak sağlığını desteklemeye ve toksinlerin atılmasını kolaylaştırmaya yardımcı olabilir.

Haber 28-08-23 12:22

Limonlu yeşil çayın faydaları nelerdir, ne işe yarar? Limonlu yeşil çay zayıflatır mı, ne zaman içilir?

Limonlu yeşil çay, yeşil çayın doğal aromasını ve limonun canlandırıcı tadını bir araya getiren eşsiz bir içecektir. Yeşil çay, antioksidanlarla yüklü olmasıyla ünlüdür ve bağışıklık sistemini desteklemek, metabolizmayı hızlandırmak, enerji seviyelerini artırmak gibi bir dizi fayda sağlar. Limon ise C vitamini açısından zengin olup bağışıklık sistemi güçlendirici özelliklere sahiptir ve sindirimi destekleyebilir.

Haber 15-06-23 10:11

Bugüne kadar yanlış saklamışız! Limonu böyle saklarsanız bir ay bozulmuyor

Aldığınız meyve ve sebzelerin çok hızlı bozulduğunu düşünüyorsanız onları yanlış saklıyor olabilirsiniz. Özellikle su oranı yüksek olan limon, salatalık, domates gibi sebzelerin saklanmasına ekstra dikkat etmek gerekiyor. Limonun aylarca bozulmadan saklanmasını istiyorsanız aşağıda yer alan etkili yöntemi deneyebilirsiniz.

Yemek 31-03-23 16:12

Limon yağı faydaları nelerdir, cilde iyi gelir mi? Limon yağı ne işe yarar, nasıl kullanılır?

Limon yağı limon kabuğundan elde edilen uçucu bir yağdır. Özellikle aromaterapi alanında kullanılır. Limonun kabuğundan buhar distilasyonu yoluyla elde edilir ve limonun kendine özgü hoş kokusunu ve lezzetini taşır. Limon yağı çeşitli vitaminler ve mineraller açısından zengindir. Aynı zamanda limonun yüksek asit içeriğinden dolayı antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Limon yağı, cilt bakımı, saç bakımı, ev temizliği ve aromaterapi gibi alanlarda popülerdir.

Haber 30-03-23 16:40

Limonun faydaları nelerdir, ne işe yarar? Limon nelere iyi gelir, günde ne kadar tüketilmeli?

Limon turunçgiller ailesine ait, ekşi bir meyvedir. Limonun anavatanı Güneydoğu Asya'dır ve günümüzde dünyanın pek çok bölgesinde yetişir. Limon, yüksek C vitamini içeriği ve antiseptik özellikleri nedeniyle yüzyıllardır tıbbi amaçlar için kullanılır. Ayrıca, mutfaklarda yemeklere lezzet katmak ve birçok içeceğin yapımında da kullanılır. Peki, limonun faydaları nedir, limon yemek ne işe yarar?

Haber 28-03-23 17:22

Kullanılmış limonu sakın çöpe atmayın! Ocağın üzerine koyunca 2 dakika mucize yaratıyor

Limon, her mevsim mutfağın vazgeçilmez malzemeleri arasında bulunuyor. Birçok hastalığa karşı tam koruma sağlayan limonun sadece içi değil kabuğu da oldukça faydalı. Kullanım alanı mutfakla sınırlı kalmayan limonun sağladığı etkiler şaşırtıyor. Limonu kullandıktan sonra çöpe atıyorsanız bu yanlıştan hemen vazgeçin! Limon kabuğunun faydası...

Kadin 09-12-22 09:28

Mangolu limonata tarifi: Mangolu limonata nasıl yapılır?

Mangolu limonata, yaz aylarında serinletici bir içecek. Hem mango hem de limonun niteliklerine sahip olan bu içecek, sıcak günler için idealdir. İşte tadıyla mest edecek mangolu limonata tarifi: Evde mangolu limonata nasıl yapılır?

Yemek 08-12-22 17:47

Limonun bu faydasını daha önce duymadınız: Bir haftada yok ediyor

Limon, C vitamini deposu besinlerin başında yer alıyor. Tek başına tüketildiği gibi çaya, çorbaya, tatlılara eklenerek de lezzet veriyor. Özellikle üst solunum yolları hastalıklarında balla birlikte sık sık tüketilen limonun sayısız sağlık faydası var. Ancak limonun bu faydasını muhtemelen daha önce hiç duymadınız...

Haber 05-11-22 21:14

Adı: Buda'nın eli! İnternette görüp dikti, yanından geçen bir daha bakıyor

Adana'da yaşayan Cemal Selekoğlu'nun bahçesinde yetişen narenciye şaşkına çevirdi. İnternette limon çeşidi olarak tesadüfen görüp diktiği limonun parmak görünümlü olması üzerine konuşan Selekoğlu, ''Buda’nın Eli olarak adlandırılıyor. Bir narenciye türü, limon türevi. Ama onlardan farklı bir yapısı var. El şeklinde. Mide yanmasına, mide ağrılarına çok iyi gelen bir narenciye olduğunu öğrendim. Görseli insanları şaşırtıyor. Bu nasıl bir şey diyorlar'' ifadelerini kullandı.

Haber 01-11-22 10:11

Sindirime yardımcı olur, böbrek taşı oluşumunu önler, cildi lekelerden korur... Limonlu su içmenin sağlığa önemli 6 faydası

Limonlar, vücudumuzun düzgün işleyişinden sorumlu olan vitaminler ve diğer birçok besin açısından zengin olduğu bilinmektedir. Kilo vermeyi, kalp sağlığını ve sindirim sağlığını desteklerler. Bununla birlikte, limon suyu diş minesi üzerinde zarar verici olabilir. Düzenli olarak içecekseniz sulandırmak önemlidir. Limonun suda seyreltilmesinin birçok faydası vardır.

Haber 22-10-22 16:04

Bulaşık makinesine koyacağınız bi dilim limonun etkilerine inanamayacaksınız

Temizlik sağlıklı olmak için büyük önem taşıyor. Özellikle bulaşıkların temizliği sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Ancak bulaşıkları yıkarken yapılan ufak yanlışlar tabakların, bardakların çizilmesine, matlaşmasına, kötü kokmasına neden olabiliyor. Bu sorunlar için çeşitli ürünler bulunuyor ama kimyasal ürün kullanmak istemeyenler bu habere göz atabilir.

Kadin 19-10-22 11:13

TİGEM arazisinde yetiştirilen ve ihraç edilen sertifikalı limonun hasadı yapılıyor

TİGEM Bitki Üretim Şefi Namık Kemal Balki: - "TİGEM'de yetiştirilen limonlar ilk kesim iriliğine, ihracatta müsaade edilen meyve suyu oranına ulaştığı için ilk hasat burada başladı" - Limon ihracatı yapan firma yetkilisi Beyhan Aydoğdu: - "Ürünlerimizin büyük bölümünü Rusya'ya gönderiyoruz. Ayrıca Kuzey Makedonya, Polonya ve birçok Avrupa ülkesine de limon gönderiyoruz."

Yurthaber 07-10-22 13:41

Rusların yaşam iksiri: Sarımsak ve limonun faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız

Toplumda birçok kişi daha sağlıklı, kuvvetli olmak ve hastalıklardan korunmak için doğal kür tarifleri araştırıyor. Ruslar günlük yaşamlarında doğal ürünler ile yaptıkları karışımları kullanmayı seviyor. Rus doktorları ve Dr. İbrahim Saraçoğlu bağışıklık sistemini güçlendiren, vücudu yenileyen çeşitli hastalıklardan koruyan doğal kür tarifi verdi.

Haber 07-10-22 07:49

Mersin'de erkenci limonun hasadı başladı

Mersin'de erkenci limonun hasadı başladı

Yurthaber 17-09-22 09:28

Kabızlık ve sindirim sorunlarına birebir! Limon kabuğunun şaşırtan faydaları...

C vitamini açısından oldukça zengin olduğu bilinen limonun pek çok derde deva olduğu biliniyor. Çoğu insan tarafından çöpe atılan limon kabuklarının aslında antioksidan, lif, mineral ve vitamin açısından çok zengin olduğu bilinmekte. Kabızlık ve sindirim sorunları dahil olmak üzere bir çok yararı bulunan limon kabuğunun faydalarını sizler için derledik.

Haber 21-07-22 16:38

Hastalıkları defeden iksir! İki malzemeli ilaç: Limon sarımsak kürünün az bilinen faydaları

C vitamini deposu limon ile doğal antibiyotik sarımsak ikilisini birlikte tüketince vücudunuzda gelişen mucize gibi faydalarını biliyor musunuz? Halk arasında sıklıkla ama farklı şeyler için tüketilen bu ikili, birlikte adeta harikalar yaratıyor. Sarımsağın dillere destan faydaları ve limonun vücutta yarattığı pozitif etkisini hissettiğinizde sık sık limon sarımsak kürünü tüketmeye başlayacaksınız.

Haber 14-07-22 13:48

Yok böyle ferahlık! Çilekli limonata tarifi

Yazın gelmesi heyecanla beklense de inanılmaz sıcaklar bunaltıcı olabiliyor. Bu sıcaklıklarla baş etmenin en iyi yolu ferahlatan içeceklerden geçiyor. Klasik limonata herkes tarafından sevilerek tüketiliyor. Peki limonatayı çilekli yapmayı denediniz mi? Çilek ve limonun buluşması öyle eşsiz bir tat çıkarıyor ki bu tarifi yaz boyunca yapmak isteyeceksiniz.

Yemek 23-06-22 10:51

İsyan ettiren fiyat farkı! Karekodu okuttu her şey ortaya çıktı...

Üretici ve marketler arasındaki makas gün geçtikçe açılıyor. Ürünlerin fiyatı tarladan tüketiciye ulaşana kadar katlanıyor. Samsun’da yapılan Hal Kayıt Sistemi (HKS) denetiminde, aracılar tarafından tarladan 2,31 TL’ye alınan limonun marketlere 7,50 TL’ye, 7,74 TL’ye alınan ithal muzun marketlere 16,22 TL’ye satıldığı belirlendi.

Finans 20-04-22 14:33

Mersin Ticaret Borsası

Limonun kilogramı en yüksek 9,50 liradan işlem gördü

Yurthaber 01-03-22 13:12

Limonu dondurduktan sonra olacaklara inanamayacaksınız

Limon, zengin bir C vitamini kaynağıdır. Hem yemeklere verdiği lezzetle hem de vücudumuza sağladığı faydalarıyla ön plana çıkmaktadır. Suyu ayrı kabukları ayrı şifa olan limonu bir de dondurarak kullanmayı deneyin. Limonu dondurup rendeleyerek kullanmanın faydaları saymakla bitmiyor. İşte dondurulmuş limonun sağlığa etkileri...

Haber 26-02-22 15:43

Her daim ferahlatan tatlı lezzet: Limonlu parfe tarifi

Yaz aylarında sıklıkla tercih edilen serinletici bir lezzetle karşınızdayız! Limonun eşsiz ferahlığı ve dondurma kıvamıyla tatlı krizlerinin de önüne geçen limonlu parfe, buzluğunuzda daima saklamak isteyeceğiniz hazır bir tatlı olacak. Yemek aralarında ikram edilmesiyle meşhur, limon severlerin vazgeçilmezi limonlu parfe tarifini çok seveceksiniz.

Yemek 22-02-22 10:52

Limonun içi ayrı dışı ayrı nimet! Limon kabuklarını atmak yerine bu yöntemlerle temizlik malzemesi haline getirin!

Limon kabuklarını atmaya son! Herkesin mutfağında olan, yemeklerde, salatalarda, içeceklerde, tatlılarda ve daha birçok alanda kullanılan limon kabuklarını temizlik yaparken de kullanabilirsiniz. Limon kabuklarından faydalanmak istiyorsanız bu tarifler tam size göre. Limon kabuklarını değerlendirerek etkili bir temizlik maddesi hazırlamak için yazımızı okumaya devam edin!

Kadin 22-02-22 10:40

Mersin Ticaret Borsası

Limonun kilogramı en yüksek 7 liradan işlem gördü

Yurthaber 11-02-22 10:44

Mersin Ticaret Borsası

Limonun kilogramı en yüksek 4,30 liradan işlem gördü

Yurthaber 25-01-22 12:21

Mersin Ticaret Borsası

Limonun kilogramı en yüksek 6,34 liradan işlem gördü

Yurthaber 20-01-22 12:09

Mersin Ticaret Borsası

Limonun kilogramı en yüksek 6,44 liradan işlem gördü

Yurthaber 11-01-22 11:39

Mersin Ticaret Borsası

Limonun kilogramı en yüksek 7,40 liradan işlem gördü

Yurthaber 07-01-22 12:51

Mersin Ticaret Borsası

Limonun kilogramı en yüksek 6,15 liradan işlem gördü

Yurthaber 29-12-21 12:47

Portakal, muz ve limonu kurutup katma değerini artırdılar

Malatya'da Tarım ve Orman Bakanlığının desteğiyle kurulan tesiste raf ömrü kısa olan portakal, limon ve muz gibi ürünler kurutularak katma değeri artırılıyor - Girişimci ziraat mühendisi Mehmet Bektaş: - "100 kilogram limon 300 lira. Kurutulunca bunun 8'de biri kalıyor. Kurutulmuş limonun kilogramı 150 ile 200 lira arasında" - İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit: - "Gelişmiş ülkelerle dünyanın farklı ülkelerinde kurutulmuş ürünler tercih ediliyor, çerez olarak tüketildikleri gibi yemeklerde de kullanılıyor"

Yurthaber 24-12-21 11:06

Günlük 124 liraya çalışacak işçi bulamıyorlar! Suriyeliler olmasa Türkiye’de tarım biter

Adana'da narenciye bahçelerinde çalışacak işçi arayan Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, işçi bulunamadığı ve para etmediği için limonun dalında kaldığını söyledi. "Günlük 124 liraya işçi bulamıyoruz. Peşin paraya dahi çalıştıracak işçi yok” diyen Doğan, "Suriyeliler olmasa Türkiye'de tarım biter" dedi.

Haber 24-11-21 15:51

Mersin Ticaret Borsası

Limonun kilogramı en yüksek 5,80 liradan işlem gördü

Yurthaber 19-11-21 11:41

Kasanın fiyatı, içindekini geçti! Limon suyu, sudan ucuz

Türkiye’nin narenciye ihtiyacının 3’te 1’ini karşılayan Adana’da limonun kilo fiyatı halde 25 kuruşa düştü. 1’inci sınıf limonun 60 kuruşa satıldığını söyleyen Kabzımallar Başkanı Ali Batman, orta kalite limonların ise 50 kuruşa, düşük kaliteli limonların ise 25 kuruşa satıldığını belirtti. Batman, ürünlerin taşındığı 20 kiloluk boş plastik kasanın içindeki üründen daha pahalı olduğunu belirtti.

Finans 15-11-21 15:04

Mersin Ticaret Borsası

Limonun kilogramı en yüksek 4,50 liradan işlem gördü

Yurthaber 10-11-21 13:41

Mersin Ticaret Borsası

Limonun kilogramı en yüksek 3,34 liradan işlem gördü

Yurthaber 01-11-21 16:42

Mersin Ticaret Borsası

Limonun kilogramı en yüksek 4 liradan işlem gördü

Yurthaber 13-10-21 17:13

Mersin Ticaret Borsası

Limonun kilogramı en yüksek 3,75 liradan işlem gördü

Yurthaber 11-10-21 16:12

Mersin Ticaret Borsası

Limonun kilogramı en yüksek 4,50 liradan işlem gördü

Yurthaber 08-10-21 13:24

Mersin Ticaret Borsası

Limonun kilogramı en yüksek 3,30 liradan işlem gördü

Yurthaber 05-10-21 12:08