Menenjit Haberleri Ve Son Dakika Menenjit Haberleri

Menenjit Haberleri Ve Son Dakika Menenjit Haberleri

Beyin ve omurilik çevresindeki zarların zarar görerek iltihaplanması sonucunda oluşan hastalığa menenjit denir. Temel belirtileri ateş, baş ağrısı, kusma gibi sorunlar olarak karşımıza çıkar. Bu sorunlar ortaya çıktığında hemen doktora başvurmalı ve acil tıbbi müdahele uygulanmalıdır. Virüsler başta olmak üzere bakteri, parazit, mantar gibi nedenlerle ortaya çıkabilmektedir. Bakterilerin sebep olduğu menenjit tipi oldukça kötü ve ciddi sonuçlar doğurabilir. Özellikle 0-1 yaş aralığındaki bebeklerde ortaya çıkma olasılığı diğer yaşlara göre daha fazladır. Öksürme, hapşırma, kullanılan ortak eşyalar nedeniyle bu hastalık başkalarına bulaşabilir. Antibiyotik, antiviral ilaçlar, steroid ilaçları gibi tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Her hastalıkta olduğu gibi erken tanı oldukça büyük önem taşır. Yapılan menenjit aşıları da hastalığa karşı koruma sağlar ve önüne geçilmesini sağlar.

Menenjit Haberleri

Şoke eden olay! Bacak ağrısıyla uyanan genç çocuk 48 saat sonra yaşamını yitirdi

Sağlıklı ve hayat dolu 20 yaşındaki bir genç, uyanıp annesine kendini kötü hissettiğini ve bacaklarının ağrıdığını söyledikten 2 gün sonra sonra yaşamını yitirdi. Mackenzie Allan Scott Lowe, ani bir hastalık ortaya çıkmadan önceki gece arkadaşlarıyla birlikte hayatın tadını çıkarıyordu. Henüz 20 yaşında olan gencin ani ölümü ailesini derinden etkiledi. Mackenzie'nin ailesi, onun ani ölümünden önceki saatlerde yaşadığı hafif semptomları açıkladı.

Kadin 02-04-2024 12:14

Ense ağrısı yaşayanlar dikkat: Sakın hafife almayın! Ciddi hastalıkların belirtisi

Ense ağrısı, birçok kişinin sık karşılaştığı rahatsız edici bir durumdur. Genellikle gerginlik, stres veya kötü duruş nedeniyle meydana gelir. Ense ağrısı, boyun kaslarında gerginlik, kas spazmları veya boyun omurlarında bir sorun nedeniyle ortaya çıkabilir. Ayrıca, uzun süreli bilgisayar kullanımı, ağır yüklerin kaldırılması veya uyku pozisyonunun yanlış seçimi de neden olabilir. Ense ağrılarına neden olan birçok ciddi hastalık bulunmaktadır. Kalp hastalıkları da bu ciddi hastalıklardan biri.

Haber 22-10-2023 08:56

Menenjitle mücadelede yeni dayanışma hareketi hayata geçti

Menenjit Topluluğu, Menenjit Araştırma Vakfı, Menenjit Konfederasyonu, menenjit kuruluşları ve Sanofi iş birliğiyle hayata geçirilen "Menenjit Bayrağı" mücadelenin yeni sembolü olacak.

Yurthaber 15-09-2023 15:34

ABD'de fungal menenjit salgını alarmı: Hayatını kaybedenler var!

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) dün Meksika’daki iki estetik kliniği kaynaklı ve nadir görülen bir fungal (mantar) menenjit salgını riski olduğunu duyurdu. CDC, 25 Mayıs'ta 2 kişinin fungal menenjitten hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Haber 27-05-2023 16:42

Sakın grip sanmayın! Önlem alınmazsa sakatlık ve ölüm riski çok yüksek

Artan grip ve nezle vakaları birçok hastalığın belirtileri ile karıştırılabiliyor. Özellikle çocuklarda görülen hastalıkların grip zannedilerek göz ardı edilmesi çok ciddi sonuçlara yol açabiliyor. Uzmanlar kolayca bulaşan meningoensefalit hastalığının ölüm ve sakatlık riskleri hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 24-01-2023 11:57

Etkileri korkutucu: Burun yoluyla bulaşıyor ölüme sebep oluyor... Güney Kore'de beyin yiyen amip paniği!

Dünya üzerinde şaşırtan ve korkutan bir sürü hastalık bulunuyor. Son günlerde tedirginliğe yol açan ve Güney Kore'de ilk ölüme sebep olan beyin yiyen amip etkileri vatandaşlarda korku yarattı. Tüm dünya beyin yiyen amip nedir ve belirtileri nelerdir sorularını aratıyor.

Haber 27-12-2022 16:01

Önemsiz görülen ufacık bir kıymık nedeniyle hayatını kaybediyordu! Komaya girmesine sebep oldu

Gün içerisinde yapılan rutin işlerde ufak yaralanmalar meydana gelebiliyor. Bu yaralanmalar genellikle önemsiz görülüyor. En sık karşılaşılan durumlar arasında bulunan kıymık batması da önemsiz görülen yaralanmalar arasında bulunuyor. Ancak bu durum çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. İngiltere'de yaşayan bir genç eline batan kıymık nedeniyle komaya girdiğini ve kısmi kör kaldığını paylaştı.

Haber 09-12-2022 16:13

Her geçen gün büyüyen tehlike evlere sızdı! Tedavisi imkansıza yakın

Dünya Sağlık Örgütü, sağlığı en çok tehdit eden mantarların bir listesini yayınladı. DSÖ’nün yayınladığı listede dört farklı toksik küf ve maya enfeksiyonları yer alıyor. Bu mantarlarla ilgili tedavi yöntemleri olsa da tedavide kullanılan ilaç sayısı çok az. DSÖ, dünya çapında artışa geçen ilaca dirençli mantar enfeksiyonlarına karşı herkesi tedbirli olması konusunda uyarıyor.

Haber 10-11-2022 16:21

Çok hızlı bulaşıyor! Çocuk felci nedir? Belirtileri nelerdir?

Çocuk felci yıllardır devam eden bir hastalıktır. 1957’den beri yapılan aşılarla %99 oranında azalma görülse de hâlâ Afrika ve Asya’daki bazı ülkelerde görülmektedir. Londra’da yapılan araştırma sonucunda kanalizasyonda felce neden olan virüs tespit edildi. Uzmanlar çok hızlı yayılan çocuk felci hakkında uyarılarda bulundu. Çocuk felci nedir? Nasıl bulaşır? Belirtileri nelerdir?

Haber 21-08-2022 15:55

Sakın göz ardı etmeyin: Ciddi hastalıkların belirtisi! Ense ağrısı neden olur, nasıl geçer?

Gün boyunca yorulan vücutta çeşitli ağrılar meydana gelmektedir. Özellikle bilgisayar başında çalışan kişiler duruş bozuklukları nedeniyle sık sık ense ve bel ağrıları çekmektedir. Ancak bu ağrıların altında yatan neden sadece duruş bozuklukları değildir. Ense ağrılarına neden olan birçok ciddi hastalık bulunmaktadır. Kalp hastalıkları da bu ciddi hastalıklardan biridir.

Haber 18-08-2022 09:06

Dikkat! Tedavinin gecikmesi menenjite yol açabilir, Kulak enfeksiyonu neden olur?

Kulak hassas organlarımız arasında bulunuyor. İşitme kaybı yaşamamak, kulak enfeksiyonlarından korunmak kulak sağlığına dikkat etmek gerekiyor. Uzmanlar kulak enfeksiyonları hakkında uyarılarda bulundu. Kulak enfeksiyonunun tedavi edilmemesi menenjite yol açabiliyor.

Haber 16-08-2022 15:56

Kalıcı problemlere neden oluyor! Bu hastalık için tek çözüm aşı olmak

Meningokok hastalığı daha çok çocuklarda ve genç yetişkinlerde görülmektedir. Bu hastalık için tek çözüm yolu aşı olmaktır. Çok ciddi sağlık sorunlarına yol açan meningokok aşı ile önlenebilen enfeksiyöz hastalıklardandır. Bu hastalık ile ilgili bilinçli olmak hayat kurtarmaktadır.

Haber 06-06-2022 14:26

Küçük bir lekeyle başladı! Annesi basit bir döküntü zannetti, dakikalar içinde tüm vücudunu sardı

Lancashire’de yaşayan 37 yaşındaki Zoe Walne isimli bir anne, bir sabah uyandığında 17 aylık oğlu Teddie’nin vücudunda kızarıklıklar olduğunu fark etti. Sadece 45 dakika içinde kızarıkların koyu mor renge dönüşerek oğlunun bütün vücuduna yayıldığını ifade eden anne, Teddie’nin el ve ayak parmak uçlarını kaybetmesine neden olabilecek bir hastalıkla mücadele ettiğini söyledi.

Trend 09-05-2022 13:59

Sinir sistemine ne iyi gelir? Kas ve sinirleri güçlendiren besinler, hareketler nelerdir?

Sinir ağı ya da genel ifadesiyle sinir sistemi, canlıların dışsal ve içsel çevresini algılamasına yarayan, bilgi edinmeye ve de bu bilgiyi işlemeye yardımcı olan sistemdir. Vücuttaki hücre ağı vasıtasıyla beyin sinyallerinin vücuda ya da vücuttaki sinyallerin beyne iletilmesini sağlar ve özellikle kaslar olmak üzere hemen hemen vücuttaki birçok organın aktivitesini düzenler. Sinir sistemi iki kısımdan oluşur. Bunlar; merkezi sinir sistemi ve çevresel sinir sistemi şeklinde isimlendirilir.

Haber 27-04-2022 17:16

Son dakika | Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan menenjit uyarısı: 12 yıl sonra yeniden ortaya çıktı, 6 vaka tespit edildi

Son dakika haberi: Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan dikkat çeken bir uyarı geldi. Çocuklarda aşılama oranındaki düşüşe dikkat çeken Prof. Dr. Ceyhan, en son 2009 yılında görülen menenjit vakasının bu yıl yeniden ortaya çıktığını duyurdu. Şu ana kadar 6 vaka tespit edildiğini belirten Ceyhan, "Uyarılarımız dikkate alınmadı. Müdahale edilmezse, bizde de polio vakalarının görünmesi yakındır." diye konuştu.

Haber 28-03-2022 15:03

Duygu dolu anlar! Annesinin sesini ilk kez Türkiye'de duydu

Bosna Hersek'te yaşayan 2 yaşındaki Majra Delic, dünyaya geldikten kısa bir süre sonra geçirdiği menenjit sonrası işitme yetisini kaybetti. Bosnalı hekimler, küçük kızın 5 yaşına kadar ameliyat olmasının ve duymasının mümkün olmadığını belirtti. Umudunu kaybetmeyen Delic Ailesi, biyonik kulak tedavisi için Türkiye'ye geldi. Türk hekimler tarafından gerçekleştirilen operasyon sonrası küçük kızın ilk duyduğu ses annesinin sesi oldu.

Haber 04-04-2021 15:06

Menenjit hastalığı nedir? Menenjit aşısı hastalığa karşı korur mu?

Beyin zarlarının iltihaplanması ile ortaya çıkan ve erken aşamada tespit edilmediğinde ölüme dahi sebep olabilen menenjit, her yaştan bireyi etkileyebilecek ciddi bir hastalıktır. Belirtilerinin mutlaka takip edilmesi gereken menenjit hakkında “Menenjit nedir? Menenjit aşısı hastalıktan korur mu?” gibi merak edilen tüm soruların yanıtlarını sizler için derledik.

Haber 23-12-2020 17:27

Eşi Filiz Tekin'i döverek öldürdüğü iddia edilmişti! Olayda yeni gelişme

İzmir'de eşi Filiz Tekin'i döverek öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan İbrahim Tekin, adli tıp raporlarının mahkemeye sunulmasının ardından tahliye edildi. Adli sağlık kurulu raporlarında, Filiz Tekin'in menenjite bağlı yüksek ateşten yaşamını kaybettiği tespitinin yapıldığı belirtildi.

Haber 19-09-2020 13:20

Çocuğunuz menenjit geçiriyor olabilir! Bu belirtiler varsa dikkat

Menenjit, beyin ve omuriliği kapsayan koruyucu zarların iltihaplanması ile bağlantılı bir hastalıktır. Bu hastalığın etiyolojisi (nedeni inceleyen bilim dalı) değişebilir, ancak farklı tipteki semptomlar genellikle benzerdir. Çocukların bu hastalığa karşı daha duyarlı oldukları düşünülmektedir.

Kadin 10-09-2020 09:07

Yeni bir salgın daha başladı: Beyin iltihaplanıyor

Batı Afrika ülkelerinden Gana'nın Upper West bölgesinde 37 kişi menenjit salgını nedeniyle hayatını kaybetti.

Haber 15-04-2020 13:32

Bursa Sağlık Müdürlüğünden menenjitten ölen çocukla ilgili açıklama:

"Ailesi ziyaret edilerek çocuğun bebeklik çağı ve okul aşıları tam olduğu, ailesinin yakın zamanda seyahat öyküsü bulunmadığı öğrenilmiştir"

Haber 15-01-2020 18:42

Bursa Sağlık Müdürlüğü: İlimizde Suriyelilerde meningokoksik menenjit vakasına rastlanmamıştır

Bursa Sağlık Müdürlüğü: "İlimizde Suriyelilerde meningokoksik menenjit vakasına rastlanmamıştır"

Yurthaber 24-11-2019 17:05

Nijerya'da 28 milyon çocuk aşılanacak

Nijerya'da 28 milyon çocuk aşılanacak

Trend 16-11-2019 22:54

Grip olduğu için yattı, bir daha uyanmadı...

İngiltere'de inanılmaz bir ölüm yaşandı. Henüz 18 yaşında olan genç grip belirtileri gösterdi ve dinlenmek için uykuya daldı ancak bir daha uyanamadı!

Trend 29-10-2019 11:38

2,5 aylık Hüseyin bebeğin ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı

Adana'da doğduktan 25 gün sonra rahatsızlanan ancak götürüldüğü 3 hastanede teşhis konulmayan 2,5 aylık Hüseyin bebek, 4. hastanede menenjit teşhisi konulduktan sonra hayatını kaybetti. Ailenin şikayeti üzerine savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Trend 15-10-2019 10:01

Hastanede panik! Karantinaya alındı

Hatay'ın Hassa ilçesinde yüksek ateş nedeniyle Devlet Hastanesi'ne getirilen bir çocuk, menenjit şüphesiyle Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Sevkin ardından Hassa Devlet Hastanesi, karantinaya alındı.

Trend 08-09-2019 22:33

Menenjitin en tehlikeli türüne karşı aşı olun uyarısı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl: - "İyi bir tedavi sistemine rağmen her 10 meningokok menenjit hastasından birini kaybediyoruz. Yaşayanların da her üç kişiden biri, işitme kaybı, zeka geriliği, motor fonksiyonları kaybı yaşıyor, yani en az bir organını kaybediyor, engelli hale geliyor" - "Sakat bırakan hatta öldüren bir hastalığı ortadan kaldırmak istiyorsak meningokoka karşı da aşı yaptırmamız lazım"

Haber 03-04-2019 11:06

Menenjitin en tehlikeli türüne karşı aşı olun uyarısı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl: - "İyi bir tedavi sistemine rağmen her 10 meningokok menenjit hastasından birini kaybediyoruz. Yaşayanların da her üç kişiden biri, işitme kaybı, zeka geriliği, motor fonksiyonları kaybı yaşıyor, yani en az bir organını kaybediyor, engelli hale geliyor" - "Sakat bırakan hatta öldüren bir hastalığı ortadan kaldırmak istiyorsak meningokoka karşı da aşı yaptırmamız lazım"

Yurthaber 03-04-2019 11:05

Henüz 15 aylıkken ellerini kaybetmişti! Şimdi makyaj bile yapıyor

15 aylıkken menenjit geçirerek ellerini ve ayak parmaklarını kaybeden Tilly Lockey, bebekliğinden beri hayatının odak noktası olan acıları ardında bıraktı. İçindeki yaşama sevinci sayesinde küçük yaşlarda başlayan zorlu sınavının üstesinden gelmeyi başaran 13 yaşındaki genç kız, şimdilerde dik duruşuyla herkese örnek oluyor. Öyle ki biyonik kollarıyla hayatını devam ettiren Tilly, hastalığı konusunda farkındalık yaratmak için açtığı Youtube kanalında makyaj bile yapıyor.

Trend 15-02-2019 09:11

'Aşı iblistir' diyen gazeteci gripten öldü

ABD’de aşı karşıtlığını savunan ve Fox News’daki muhafazakar siyasi yorumlarıyla tanınan 26 yaşındaki Bre Payton, geçen hafta H1N1 virüsü ve menenjit yüzünden hayatını kaybetti.

Trend 08-01-2019 14:34

Anne-oğul çiğ kırkayak yediler! Sonrası korkunç...

Korkunç olay Çin'de yaşandı. Bir anne ve oğul, yedikleri çiğ kırkayaktan sonra hastanelik oldu.

Haber 03-08-2018 15:39

Menenjit tedavisinde saniyeler bile önemli

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ceyhan: - "Menenjit hastalarının mutlaka hastaneye yatırılıp tedavi edilmesi lazım ve ne kadar erken tanı konulup tedaviye başlanırsa o kadar iyi cevap alınabilir. Menenjit tedavisinde saniyeler bile önemlidir çünkü zaman geciktikçe hastanın kalıcı zarar görme riski artar"

Haber 23-04-2018 16:24

Sağlık Bakanlığından menenjit açıklaması:

"Ülkemizde 2016 yılında 29, 2017 yılında 33 hastaya meningokoksik menenjit tanısı konulmuş ve hiçbirinde salgın durumu yaşanmamıştır"

Haber 05-04-2018 15:25

Her ebeveynin bilmesi gerekiyor! Çocuğunuzda bu belirtiler varsa dikkat

Menenjit, beyin ve omuriliği kapsayan koruyucu zarların iltihaplanması ile bağlantılı bir hastalıktır. Bu hastalığın etiyolojisi (nedeni inceleyen bilim dalı) değişebilir, ancak farklı tipteki semptomlar genellikle benzerdir. Çocukların bu hastalığa karşı daha duyarlı oldukları düşünülmektedir. Menenjiti tespit etme yolları ve dikkat edilmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz...

Kadin 05-01-2018 16:42

Menenjit’in az bilinen etkileri var!

Beyin ve omuriliğini çevreleyen zarların iltihaplanması olarak tanımlanan menenjit hastalığı, çocukların hem hayatını hem de geleceğini tehdit ediyor.

Haber 24-04-2016 11:53

Ülkeyi karıştıran fotoğraf

İngiltere'de 5 saat ambulans bekledikten sonra kocasını kaybeden kadının paylaştığı fotoğraf karesi ülkede büyük bir tartışma başlattı.

Haber 20-01-2015 13:48

Menenjitin teşhisinde yeni yöntem

Bilim adamları, bakteriyel menenjitin teşhis edilmesini hızlandırmak için yeni bir test geliştirdi.

Haber 12-02-2014 15:43

ABD'de menenjit salgını: 4 ölü

ABD'de mantar kaynaklı nadir görülen menenjit salgınında, 4 kişi öldü.

Haber 04-10-2012 18:08

Doktorlar 'artık yürümezsin' dedi ama...

Zonguldak'ta, 12 yaşında geçirdiği baygınlıktan sonra yatağa mahkûm olan ve doktorların menenjit teşhisini koyarak asla yürüyemeyeceğini söyledikleri Melek Akkaya (34), yıllar sonra ayağa kalktı.

Haber 29-07-2012 16:41

Faranjit dediler menenjitten öldü!

Denizli'de ailesi tarafından götürüldüğü hastanede 'faranjit' teşhisi konulduğu iddia edilen 11 yaşındaki kız çocuğunun menenjit hastalığından öldüğü ileri sürüldü.

Yurthaber 14-12-2011 11:05

Faranjit dendi menenjitten öldü

Denizli'de ailesi tarafından götürüldüğü hastanede 'faranjit' tehşisi konulduğu iddia edilen 11 yaşındaki kız çocuğunun menenjit hastalığından öldüğü ileri sürüldü.

Haber 13-12-2011 21:01

İzmir'de menenjit paniği

İzmir'de bir ilköğretim okulu öğrencisinin yaşamını yitirmesi, bulaşıcı hastalık paniğine neden oldu.

Haber 22-01-2011 10:53

Wikileaks'ten ilaç devini sarsacak iddia

İlaç firması Pfizer'ın Nijerya'daki menenjit salgını sırasında onaylanmamış ilaçları çocuklar üzerinde denediği ve olayı örtbas etmek için devletin kirli çamaşırlarının peşine düştüğü iddia edildi.

Haber 10-12-2010 14:59

8 ayda bacaklarını ve gözünü kaybetti

Genç kız 8 ay için de hastalığı yüzünden iki bacağını, bir gözünü ve parmaklarının ucunu kaybetti...

Haber 23-11-2010 14:19