Mesane Sarkmasi Haberleri

Eskişehir Şehir Hastanesinde takılan mesane piliyle iki hasta sağlığına kavuştu

Eskişehir Şehir Hastanesi gerçekleştirilen sakral stimülasyon (mesane pili) operasyonu sayesinde daha önce idrar yapmakta zorlanan iki hastanın şikayetleri azaldı.

Yurthaber 2023-11-01 09:37:06

Sistit nedir, neden olur? Sistite evde ne iyi gelir?

Sistit, mesane iç yüzeyini kaplayan zarın (mukozanın) iltihaplanması olarak tanımlanan yaygın bir idrar yolu enfeksiyonu türüdür. Genellikle "idrar yolu enfeksiyonları" olarak anılan bu durum özellikle kadınları etkileyen bir sağlık sorunudur. Ancak erkekler de sistite yakalanabilir. Sistit idrar yolunda yaşanan bakteriyel enfeksiyonlar sonucunda meydana gelir ve kendini idrara çıkarken yanma, sık sık idrara gitme isteği, idrarda kanama ve alt karın bölgesinde ağrı gibi belirtilerle gösterir.

Haber 2023-10-31 22:35:05

Mesane kanseri nasıl anlaşılır? Ultrasonda mesane kanseri belli olur?

Mesane kanseri, mesane duvarının iç tabakasındaki hücrelerin kontrolsüz büyümesi sonucu ortaya çıkan bir kanser türüdür. Genellikle ürothelial karsinom olarak adlandırılan hücre tipi en yaygın görülen türdür. Bu kanser, çoğunlukla sigara içme, kimyasal maruziyet, yaş, cinsiyet ve genetik faktörlerle ilişkilendirilir. Erken teşhis, mesane kanseri tedavisinde önemlidir ve tedavi seçenekleri tümörün büyüklüğüne ve yayılma derecesine bağlı olarak değişiklik gösterir.

Haber 2023-10-31 09:56:22

İdrar yolu enfeksiyonu ateş yapar mı? İdrar yolu enfeksiyonu ateşi kaç gün sürer?

İdrar yolu enfeksiyonu idrar yollarını etkileyen yaygın ve rahatsız edici bir enfeksiyon türüdür. Bu enfeksiyon bakterilerin mesane, böbrekler veya üretra gibi idrar yolunda çoğalması sonucu meydana gelir. İdrar yolu enfeksiyonu kadın ve erkeklerde farklı semptomlar gösterebilir ve genellikle idrar yapma sırasında yanma, sık idrara çıkma, idrarda kan görünümü ve alt karın bölgesinde ağrı gibi belirtilerle kendini belli eder. Ayrıca bazı durumlarda idrar yolu enfeksiyonu ateşe de yol açabilir.

Haber 2023-07-31 23:10:15

Erkeklerde idrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir? Erkeklerde idrar yolu enfeksiyonu belirtileri ve tedavisi

Erkeklerde idrar yolu enfeksiyonu genellikle kadınlara kıyasla daha az yaygın olsa da önemli bir sağlık sorunudur. İdrar yolu enfeksiyonu üretra, mesane veya böbreklerde oluşan bakteriyel bir enfeksiyondur. Erkeklerde idrar yolu enfeksiyonu genellikle alt idrar yolları enfeksiyonlarına bağlı olarak ortaya çıkar. Erkeklerde idrar yolu enfeksiyonunun belirtileri sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma veya acı hissi, bulanık veya kanlı idrar, idrar kesesinde dolgunluk hissi olabilir.

Haber 29-05-23 15:57

İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri nelerdir? İdrar yolu enfeksiyonu nerede ağrı yapar?

İdrar yolu enfeksiyonu (İYE), idrar yolunda yer alan organların (mesane, üretra) bakteriyel enfeksiyonudur. Genellikle bakterilerin idrar yoluna girişiyle oluşur. Kadınlarda, üretranın kısa olması ve anüs bölgesine yakın olması nedeniyle idrar yolu enfeksiyonları daha yaygındır. İYE'nin belirtileri arasında sık idrara çıkma, idrara çıkarken yanma hissi, idrarda kan veya pus, karın veya kasık bölgesinde ağrı, bulanık idrar ve genel halsizlik bulunur.

Haber 29-05-23 13:32

Tuvalette görülen bu belirtiye dikkat! Kanser hastalarının yüzde 85'inde görülen yaygın belirti

Kanser, vücudun çeşitli bölümlerinde meydana gelebiliyor. Her kanser türünün belirtisi farklılık gösteriyor. Bu belirtilere karşı bilinçli olmak ve tedaviye erken başlamak hayati önem taşıyor. Uzmanlar mesane kanseri hastalarının yüzde 85'inin aynı durumu yaşadığı belirterek tuvalette görülen riskli belirti hakkında uyarıyor.

Haber 04-04-23 09:13

Çeşitli efsaneler konuşuluyor, The Last Of Us dizisiyle ünlendi! Nadir rastlanıyor, İstanbul'da görüldü: Birçok hastalığa iyi geliyor

The Last Of Us dizisi ile izleyici kitlesi arasında merak konusu olan zombi mantarı, dünya genelinde çeşitli efsanelerin konuşulmasına neden oldu. Uzun araştırmalar sonucu İstanbul Samandıra Ormanı'nda zombi mantarına rastlayan uzman isimler, tıbbi yönü bulunan mantarın bilinmeyenlerini anlattı. Mikolog Selime Semra Erol, mantarın mesane tümörünü durdurduğunu, günlük enerji seviyesini yükseltici ve metabolizmayı hızlandırıcı gibi birçok şeye iyi geldiğini açıkladı.

Haber 27-03-23 11:31

Sırt ağrısının aklınıza bile gelmeyecek 3 kritik nedeni

Sırt ağrısının onlarca nedeni olabilir. Bunların arasında en çok dikkat edilmesi gereken ise kanser şüphesidir. Çünkü sırt ağrısı 3 farklı kanser türünün ilk sinyali olabilir. Mesane kanseri, akciğer kanseri veya omurilik kanseri yaşanılan sırt ağrısıyla ortaya çıkabilir. Her sırt ağrısı kanser değildir ancak dikkate alınarak, doktora gidip kontrol edilmelidir. Kanser taraması yaptırarak sağlığınızı kontrol altında tutabilirsiniz. Unutmayın ki; kanserde erken teşhis hayat kurtarır.

Haber 19-11-22 10:03

Fenerbahçe’nin Cemal kaptanı kanser savaşını 3’üncü kez kazandı

Daha önce kolon ve karaciğer kanserlerini atlatan Fenerbahçe futbol takımının 18 yıllık kaptan şoförü Cemal Karakış, yaklaşık bir ay önce teşhisi konulan mesane kanserini de geçirdiği ameliyatın ardından yendi.

Haber 27-10-22 11:18

Son damla sürekli külota düşüyorsa... Bunun neden olduğunu hiç merak ettiniz mi?

Özellikle erkeklerde yaşanan idrardan yaptıktan sonra mesane tam boşalmadığı için iç çamaşırına akan idrar damlasının birden çok nedeni olabilir. Nedeni olduğu gibi bunu durdurmanın da çeşitli yolları var. İdrar yapıp pantolonun fermuarını çektikten sonra yaşanan rahatsız edici durum çoğu zaman normal olsa da bazı hastalıklarla da bağlantılı olabilir.

Haber 22-09-22 17:38

20 saniyeden uzun sürüyorsa sıkıntı büyük! Hemen doktora koşun

Yeni yapılan bir çalışma sonrası uzmanlar tuvalette kalınan süreyle ilgili uyarılarda bulundu. Uzmanlar, idrar yapmanın 20 saniyeden uzun sürmesinin sağlık sorunlarına işaret edebileceğini belirttiler. İdrar akış hızındaki farklılıklar, mesane taşları, sistit hatta prostatın belirtisi olabileceği yönünde uyarıda bulundular.

Haber 10-09-22 15:06

İdrar yolu enfeksiyonu doğal tedavisi

İdrar yaparken ağrı ve sancı yapan ve genellikle kadınların şikâyet ettiği idrar yolları enfeksiyonu için doktora gitmeden önce doğal yöntemlere deneyebilirsiniz. Mesane enfeksiyonu olarak da bilinen idrar yolu enfeksiyonu Genellikle bakterilerin mesaneden çıkıp üretraya geçtikten sonra tekrar yukarı taşınması nedeniyle oluşur. İdrar yolu enfeksiyonu ağrını çekmemek için mükemmel üçlüyü deneyebilirsiniz.

Haber 29-07-22 11:49

En ölümcül kanserlerdendi! Bu belirtiye dikkat

Kanser en ölümcül hastalıklar arasında yer alıyor. Ancak kansere karşı bilinçli olmak ve erken teşhis tedavi sürecini önemli ölçüde etkiliyor. Erken teşhis ve doğru tedavi ile kanseri yenmek çok daha kolay hale geliyor. En riskli kanser türleri arasında bulunan mesane kanserinde belirtilere dikkat etmek hayat kurtarıyor.

Haber 04-07-22 12:11

Tütün kullanımı eş zamanlı mesane ve akciğer kanseri yapıyor

Türk Üroonkoloji Derneği Mesane Kanseri Veri Tabanı'na kayıtlı 2 bin 568 hastanın bilgileri değerlendirilerek yapılan çalışmada, mesane kanseri hastalarının yüzde 50,3'ü, hem mesane hem akciğer kanseri olanların ise yüzde 81,2'si sigara kullanıyor

Yurthaber 30-05-22 16:25

Tütün kullanımının mesane ve akciğer kanserine eş zamanlı etkisi ilk kez yapılan çalışmayla belgelendi

Mesane Kanseri Veri Tabanı'na kayıtlı 2 bin 568 hastanın bilgilerine göre, mesane kanseri hastalarının yüzde 2,1'ine aynı zamanda akciğer kanseri, yüzde 9,9'una kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH), yüzde 0,5'ine ise hem akciğer kanseri hem de KOAH eşlik etti - Türk Üroonkoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Güven Aslan: - "Hem mevcut sigara içenlerde hem de daha önce sigara kullanıp bırakmış olanlarda mesane kanseri gelişim riskinin hiç sigara kullanmayanlara kıyasla yüksek olduğu görüldü"

Yurthaber 30-05-22 13:34

Mesane sarkmasının en önemli nedeni... Mesane sarkması belirtileri

Sık sık idrara çıkma, idrar yaparken zorlanma ve kasık bölgesinde ağrı gibi şikayetlerle kendini gösteren mesane sarkması kadınlar arasında yaygın şekilde görülebiliyor. Özellikle normal doğum yapan kadınlarda daha sık ortaya çıkan mesane sarkması sosyal yaşamı ve kişinin psikolojisini olumsuz etkiliyor. İdrar torbası, doğum kanalına ve bazen de dışarı doğru fıtıklaşabilmektedir.

Haber 26-05-22 09:49

Mesane ne demek? Mesane kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Lisanlar, kültürler gibi birbirlerinden etkilenen değerlerdir. Yaşanan etkileşimler sonucu kullanılmaya başlanan sözcükler ise Türkçedeki kelimelerin artışını beraberinde getirir. Bu durum dilbilimcilerin, Türkçeye katılmak istenen kelimeler ile ilgili araştırma yaparak dilimize uyarlanması sürecini doğurur. Mesane kelimesi de tüm kelimeler gibi Türk Dil Kurumu'nda görev alan yetkililer tarafından araştırılmıştır. Mesane ne demektir?

Egitim 18-05-22 21:12

Aniden geliyorsa, tutmakta zorluk yaşanıyorsa ve bazen kaçıyorsa… Aşırı aktif mesane nedir?

Aniden geldiği ve ertelemekte güçlük çektiğiniz için genellikle tuvalete koşma ihtiyacı mı hissediyorsunuz? Gündüz 8-10 kez idrar ihtiyacınızı gidermek zorunda mı kalıyorsunuz? Geceleri sık sık idrar yapma ihtiyacıyla uyanıyor musunuz? Sıvı tüketmek bir kabusa mı dönüştü? Bazen sıkışma hissinin ardından idrar kaçırma sorunu yaşıyor musunuz? Bu şikayetler size tanıdık geliyorsa, dikkat! Nedeni iş ve sosyal hayatta oldukça zor durumlar yaşatabilen ‘aşırı aktif mesane’ hastalığı olabilir!

Haber 13-05-22 11:33

Mesanesine cinsel ilişki oyuncağı sıkıştığını fark etmedi! Hastalığının nedenini öğrenince şoke oldu

45 yaşındaki Tunuslu ismi açıklanmayan bir kadın birkaç kez sistit ve mesane iltihabı tedavisi gördü. Ancak idrar yollarındaki ağrının dayanılmaz boyutlara ulaşması sonucunda doktorlar durumu araştırdı. Kadın, idrar yolu enfeksiyonunun aslında daha önce unuttuğu bir seks oyuncağının camının sıkışmasından kaynaklandığını öğrenince şoke oldu.

Trend 30-04-22 11:18

Sigara içmeseniz bile dumanını solumanız kanser riskinizi arttırıyor!

Yapılan araştırmalarda sigara içilmese bile sigara dumanını solumanın mesane kanseri riskini arttırdığı öğrenildi. En çok rastlanan kanser türlerinden biri olan mesane kanseri, kadınlardan çok erkeklerde görünüyor. Uzmanlar mesane kanseriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Haber 02-02-22 12:38

Salgınla birlikte arttı! Bu yüzden böbreğinizi kaybetmeyin

Dışarıda tuvalet kullanamayan ve fobi yaşayan insan sayısı salgınla birlikte daha çok arttı. Bu durumun utangaç mesane sendromu olarak tanımlandığını belirten uzmanlar, insanların kendilerine hastalık bulaşacağı gibi endişe ve paranoyalar yaşadıklarını, tuvalet kullanmamak için de sıvı tüketmediklerini ve yemek yemediklerini ifade ediyor. Tuvalet kullanmamak için yeterli seviyede sıvı tüketmemenin başta böbrek yetmezliği ve üreme sorunları gibi birçok hastalığa yol açabilir.

Haber 01-02-22 07:25

Mesane kanseri belirtileri nasıl anlaşılır? Kaburga ve üst baldırda sertleşme varsa...

Mesane kanseri mesane içindeki hücrelerin anormal şekilde büyümesi sonucu oluşur. Vücutta idrar depolamakla görevli olan idrar kesesi olarak da bilinen mesanede anormal büyümeler, mesane tümörüne neden olabilir. Bu tümörler iyi huylu mesane tümörü olabileceği gibi kanserli hücreler içeren kötü huylu mesane tümörleri de olabilir. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mesut Yeşil konu hakkında bilgiler verdi.

Haber 18-11-21 10:08

Sistit belirtileri ve tedavisi nedir? Kadınları daha çok etkiliyor

Sistit, idrar yolları ve üreme sisteminde en sık görülen hastalıklar arasında yer alır. İdrar yollarının iltihaplanması olarak özetlenen sistit, kadınlarda daha sık görülür. Sistit tedavisi zamanında yapılmadığında, hastalık böbreklere kadar ilerleyebilir. Mesane ve böbrekte kalıcı hasar oluşturabilen sistite kadınların yüzde 20'si hayat boyunca en az 1 kez yakalanır. Peki sistit belirtileri nelerdir? Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mesut Yeşil anlattı.

Haber 19-10-21 09:09

Mesane ağrısı nedenleri arasında mesane taşı da var! İşte mesane taşı belirtileri

Mesane ağrısı yaşıyorsanız nedeni mesane taşı olabilir. Böbrekte olduğu gibi mesanede de taş oluşumu mümkündür. Mesane taşı farklı belirtilerle kendini gösterebilir. bunlar mesane ağrısı dışında idrara çıktığınızda fark edeceğiniz belirtilerdir. Mesane taşı tedavisi de prostat olup olmamasına göre değişebilir. Konuyla ilgili bilgi veren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Murad Çeltik, mesane taşları, belirtileri ve tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 08-07-21 15:47

Şarkıcı Gülay ameliyattan önce vasiyetini hazırladı

Daha önce birer yıl arayla mesane ve böbrek tümörü ameliyatı geçiren sevilen şarkıcı Gülay, geçtiğimiz günlerde rahim kanseri teşhisi konuldu. 'Cesaretin Var mı Aşka' parçasıyla 90'lı yıllara damga vuran sevilen şarkıcı, sağlık durumu hakkında bilgi verirken, vasiyeti hakkında açıklama yaptı.

Magazin 12-06-21 10:35

11 aylık bebeğin kabızlık nedeni mesane taşı çıktı!

Denizli'de hastaneye kabızlık şikayetiyle götürdükleri 11 aylık Esma bebeğin mesanesinde 2 santimetrelik taş olduğu saptandı. Teşhis sonrası ameliyata alınan Esma bebek, uygulanan tedavi ile sağlığına kavuştu.

Haber 30-05-21 12:14

Mesane kanserinde en büyük neden sigara!

Mesane kanserinin erkeklerde kadınlara oranla 3-4 kat daha fazla görüldüğünü söyleyen Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Yener Gültekin, bu kanserin erkeklerde görülen kanser türleri arasında 4. sırada olduğunu söyledi.

Haber 05-05-21 15:55

Yaş aralığı fark etmeksizin her kadın yaşadığı en büyük sorunun idrar kaçırma olduğu açıklandı

Yaş ve doğumla birlikte kadın vücudunda çeşitli deformasyon oluşmaya başlar. Bu deformasyonlar ise beraberinde hastalıkları da getirir. Zayıflayan pelvik taban kaslarının, kadınların yüzde 80’inde idrar kaçırmaya, rahim, mesane ve bağırsak sarkmasına neden olur.

Kadin 19-04-21 11:07

Bu ameliyatla idrar torbasından kurtulmak mümkün!

Mesane tümörü sebebiyle mesanesi alınan ve idrar torbasıyla gezmek zorunda kalan 2 hasta, ameliyatla idrar torbasıyla gezmekten kurtuldu. Sivas'taki bir hastanede gerçekleştirilen ameliyatta hastalara bağırsaktan mesane yapıldı. Hastalar artık daha konforlu bir hayat yaşıyor.

Haber 07-04-21 16:51

Salgın nedeniyle hastaneye geç başvuru, mesane ve böbrek kanserinde tanının gecikmesine neden oluyor

HÜ Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenk Yücel Bilen: - "Bu dönemde ileri evre tanı, özellikle mesane ve böbrek kanseri hastalarında görülmeye başlandı" - "Çünkü, hastalar idrarda kan gördüklerinde bunu önemsemeyip hastaneye başvurmakta geç kalabiliyor" - "İdrarda olan kanama aksi ispat edilene kadar ürolojik bir kanserin yansımasıdır. İdrarında kan gören bir kişi, zaman kaybetmeden hekime başvurmalı"

Yurthaber 01-04-21 11:20

Robotik cerrahi ile bağırsaktan yeni mesane

Prostat ve mesane kanseri tedavisinde yaptığı ameliyatlarla isminden bahsettiren Prof.

Yurthaber 25-03-21 11:18

Atılkan Ailesi’nden MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi’ne bağış

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı/Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı Ürodinami laboratuvarında kullanılmak üzere özel bir üzüm işletmesinin Genel Müdürü Gürkan Atılkan tarafından mesane ultrasonu bağışında bulunuldu.Gürkan Atılkan, kısa bir süre önce vefat eden babaları merhum Ersan Atılkan’ın anısına gerçekleştirdikleri bu bağışla, çocuk sağlığına katkıda bulunmak ve babalarının aziz hatırasını yaşatmak istediklerini dile getirdi.Çocuk hasta grubunda kullanılacak mesane ultrasonu bağışı için hayırsevere teşekkür eden Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof.

Yurthaber 15-03-21 13:19

SANKO Üniversitesi Hastanesinden yeni bir hizmet

SANKO Üniversitesi Hastanesi Fizyoterapistlerinden Selver Seval Soğan, idrar ve gaita kaçırmanın bireylerin yaşantılarına ve sosyal aktivitelerine önemli ölçüde sınır koyduğunu söyledi.SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde idrar kaçırma tedavisine yönelik hizmet verilmeye başlandığını belirten Selver Seval Soğan, ürodinami (mesane fonksiyonlarını ölçmeye yarayan test), Üroflowmetri (işeme testi) ve Emg-Biofeedback (Pelvik Taban Kas Eğitimi) ile tedavinin mümkün olduğuna dikkat çekti.Selver Seval Soğan, “İdrar ve gaita kaçırma toplumumuzda sık görülen bir durumdur.

Yurthaber 06-03-21 09:22

Tatlandırıcı kullanmanın zararları nelerdir?

Kullandığımız çeşide ve kullandığımız miktara göre tatlandırıcının zararları farklı sınıflandırılabilir. Son dönem bilimsel çalışmalarda, sakarin türü tatlandırıcıların tüketim limiti aşılırsa ve uzun süreli kullanılırsa mesane kanseri riskini arttırabileceği ortaya kondu. Bunun dışında aspartam türü tatlandırıcıların özellikle gebeler tarafından kesinlikle kullanılmaması gerekir.

Yemek 05-03-21 17:13

Mesane nerededir? Ağrısı nasıl geçer?

Mesane nedir sorusu şu şekilde cevaplanabilir, mesane boşaltım sisteminde işlev gören bir organdır. İdrarın vücutta depolandığı alandır. Mesane nerede bulunur? Mesane hastalıkları nelerdir? Detaylı tüm bilgiler yazımızda!

Haber 28-12-20 14:14

Mesanesinden çıkarılan taşların boyutu doktorları bile şaşırttı

Denizli'de idrar kaçırma ve ağrı şikayetiyle Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne başvuran Halil Kul'un yapılan mesane ameliyatında vücudundan çıkartılan taşların boyutları doktorları da şaşırttı.

Haber 28-12-20 13:54

Dr. Şenoğlu “Mesane kanserinde sigara büyük risk”

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Dr.

Yurthaber 01-12-20 15:00

Bir kötü etkisi daha ortaya çıktı! İdrar yollarında taş yapıyor

Aşırı kilo, bazı tıbbi durumlar ve çeşitli ilaçlar idrar yollarında taş hastalıklarına neden olabiliyor. Medicana'dan yapılan açıklamaya göre, idrar yollarında taş, diyet, aşırı kilo, bazı tıbbi durumlar ve çeşitli ilaçlar sebebiyle oluşabilir. Böbrekte oluşan bu taşlar, üreter, mesane (idrar torbası), üretradan oluşan idrar yollarının herhangi bir kısmını etkileyebiliyor.

Haber 06-11-20 11:51

Mesane problemi uyarısı! Altında yatan neden şeker hastalığı ise...

Şeker hastalarına nörolojik mesane problemi ile ilgili uyarılarda bulunan Prof. Dr. Tufan Tarcan, nörolojik mesane problemi yaşayan kişilerde önemli olan noktanın altta yatan hastalığın tedavisi olduğuna dikkat çekti.

Haber 26-08-20 15:51

Her gün yoğurdun içine karıştırıp yediğinizde bakın neler oluyor!

Kabak çekirdeği lezzetinin yanı sıra gerçek bir şifa bombası! Kabak çekirdeğinin faydalarından bahseden Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Havva Kılınç, "Kabak çekirdeği mesane ve prostat sağlığı açısından da çok önemlidir. Özellikle menopoz sonrası kadınlarda ve ilerleyen yaşlarda erkeklerde tüketilmesi gereken bir kuru yemiştir" dedi.

Haber 26-08-20 11:59

Pandemi sürecinde robotik cerrahi ile mesane kanserinden kurtuldu

Pandemi sürecinde mesane kanseri olduğunu öğrenen 59 yaşındaki Mehmet Aslan, ameliyatın robotik cerrahi yöntemi ile yapılabileceğini öğrendi ve Prof. Dr. Ali Fuat Atmaca tarafından robotik cerrahi ile ameliyat edilerek kanserden kurtuldu.

Haber 17-08-20 15:41

Pandemi sürecinde robotik cerrahi ile mesane kanserinden kurtuldu

Erzurum’da yaşayan emekli terzi 59 yaşındaki Mehmet Aslan, pandemi sürecinde robotik cerrahi ile mesane kanserinden kurtulduAslan, covid 19 pandemisi döneminde idrarda kanama şikayetiyle doktora başvurdu ve mesane kanseri olduğunu öğrendi.

Yurthaber 04-08-20 12:43

Mesane Kanseri : Nedenleri, belirtileri, tedavisi

Hayatın devamlılığını sağlayabilmek için dışarıdan alınan besinler öncelikle sindirim sisteminde sindirilir ve ardından boşaltım sistemiyle zararlı olan kısımları atılır.

Haber 24-06-20 10:23

Mesane kanseri neden olur? Tedavi kişiye göre değişiyor

Mesane kanseri erkekleri tehdit eden bir hastalık gibi görülse de kadınlarda görülme sıklığı da giderek artıyor. Mesane kanseri nedenleri arasında ilk sıralarda tütün kullanımı görülüyor. Mesane kanserinde kadınlarda artış görülmesinin nedeninin de tütün kullanımı olabileceği düşünülüyor.

Haber 11-03-20 12:05

Robotik cerrahi ile yapılan yapay mesane hayatlarını değiştirdi

Robotik cerrahi ile yapılan yapay mesane ameliyatları hayat kurtarmaya devam ediyor.62 yaşındaki Seyfi İnan ve 59 yaşındaki Nazmi Eren’e 5 yıl önce aynı zamanlarda mesane kanseri teşhisi konuldu.Bu hastalığın tedavisinde robotik cerrahinin en ileri teknoloji olduğunu ve hastaya önemli avantajlar sağladığını öğrenen İnan ve Eren, ameliyat olmak üzere Prof.

Yurthaber 03-02-20 09:58

Yapay mesane ile kanserden kurtuldular

Erzurum merkezde yaşayan 70 yaşındaki Talet Gülen ile Tortum ilçesinde yaşayan 54 yaşındaki Nevzat Uğurlu isimli iki mesane kanserli hasta, Prof.

Yurthaber 23-01-20 10:34

Kanlı idrara dikkat

Özellikle erkeklerin korkulu rüyası mesane kanseri bazı belirtilerle ortaya çıkabiliyor.

Haber 10-01-20 13:32

İdrarda ağrısız kanama ve pıhtıya dikkat 

Erkeklerde, kadınlara oranla daha fazla görülen mesane kanserinin nedenlerini açıklayan Üroloji Uzmanı Prof.

Haber 07-01-20 17:15