Meyan Kökü Haberleri

Meyan kökünün faydaları nelerdir, meyan kökü hangi hastalıklara iyi gelir? Meyan kökü balgam söker mi?

Geçmişte pek çok farklı medeniyet tarafından şifa niyetiyle kullanılan çok sayıda bitki türü bulunmaktadır. Meyan kökü de sağlık için kullanılan, kökeni Çin, Hint, Mısır ve eski Asur kültürlerine kadar dayanan bir bitki çeşididir. Baklagiller ailesine mensup olan bu bitki görünüm açısından çalıyı andırmaktadır. Bu bitkinin insan sağlığı üzerinde çok önemli yararları vardır. Peki, meyan kökünün faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir ve balgam söker mi?

Haber 15-03-2024 18:51

Evliya Çelebi'den '70 derdin devası'! Geleneksel Çin tıbbında reçete ediliyor! Fayda etmediği hastalık yok

70 derdin devası olarak bilinen ve çok eski zamanlardan beri şifa kaynağı olarak görülen meyan kökü, soğuk algınlığından mide problemlerine kadar çeşitli hastalıklara karşı ilaç oluyor. Glycyrrhiza glabra bitkisinden elde edilen bir bitki kökü olan Meyan’ın birçok hastalığa iyi geldiğini belirten Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut, şifalı bitkinin faydalarını hakkında bilgiler verdi.

Haber 10-11-2023 08:56

Faydaları saymakla bitmiyor! O ilde vatandaşlar almak için kuyruğa giriyor... Meyan kökü şerbetinin yapımı ise çok zahmetli

Havaların ısınmasının ardından Diyarbakır'da meyan kökü şerbetçileri piyasaya çıktı. Günde ortalama 90 litre sattıklarını söyleyen şerbetçiler, meyan kökünün her derde deva olduğunu dile getiriyor. Vatandaşlar ise meşrubatlara alternatif olarak gördüğü meyan kökü şerbetini satın almak için kimi zaman kuyrukta beklemek zorunda kalıyor. Şerbetin yapım aşaması ise oldukça zahmetli. İşte haberin detayları...

Finans 07-06-2023 16:27

Yüzyıllardır doğal ilaç olarak görülüyor! Cinsel gücü artırıyor: Hem tozu hem de çayı çok faydalı

Doğal bitkilerin çeşitli sağlık problemlerinde etkili olduğunu düşünenler bu bitkileri sıklıkla kullanıyor. Çok eski zamanlardan beri şifa kaynağı olarak görülen meyan kökü soğuk algınlığından mide problemlerine kadar çeşitli hastalıklara karşı ilaç oluyor. Cinsel gücü arttırdığı da bilinen meyan kökünün farklı kullanım alanları bulunuyor.

Haber 13-12-2022 08:15

Bu yiyecekleri sağlıklı sanıyoruz ama cinsel hayatı bitiriyor! Cinsellik için gizli düşman olan 7 tehlikeli yiyecek

Beslenme sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Birçok hastalığa neden olabilen sağlıksız beslenme cinsel sorunlara da yol açıyor. Gün içerisinde sıklıkla yediğimiz gıdalar libidonun oldukça düşmesine neden olabiliyor. Üstelik bu gıdaların çoğu sağlıklı olarak biliniyor. İşte libido düşüren tehlikeli gıdalar...

Haber 28-09-2022 08:22

Herkes içiyor: Tansiyonu yükseltiyor, ödeme neden oluyor, potasyum seviyelerini düşürüyor!

Yüksek tansiyona iyi geldiği iddia edilen bir bitki çayı 80 yaşındaki adamı hastanelik etti. Hipertansiyon olarak da bilinen yüksek tansiyon, dikkat edilmediğinde ölümcül komplikasyonlara neden olabilir. Bitkisel çaylar, sağlığa olan faydalarıyla biliniyor. Ancak bilinçsizce kullanıldığında faydadan çok zarar verebilir.

Haber 03-09-2022 14:15

Yazın çok sık yaşanıyor! Düşük tansiyon için çözüm önerileri

Tansiyon hastalıkları toplumda sıklıkla görülen rahatsızlıklar arasında bulunuyor. Yüksek tansiyon gibi düşük tansiyon da oldukça rahatsız edici sonuçlara yol açabiliyor. Birçok insan düşük tansiyon nasıl düzeltilir diye aramalarda bulunuyor. Düşük tansiyonun etkilerini azaltmak için evde doğal çözümler aranıyor. İşte düşük tansiyonun etkilerini azaltacak o yöntemler…

Haber 02-09-2022 12:50

Reflü şikayetlerinizi kökten kurutacak! Reflüye ne iyi gelir?

Reflü yaşam kalitesini oldukça etkileyen sağlık sorunları arasında bulunmaktadır. Sıklıkla görülen reflü şikayetleri zaman zaman artmaktadır. Reflü bir hastalıktır ve mutlaka tedavi edilmesi gerekmektedir. Reflü şikayetlerini azaltmak için ise çeşitli doğal yöntemler bulunmaktadır. İşte reflü yanmalarını azaltacak gıdalar…

Haber 31-08-2022 12:03

Uçuğu iki günde geçiriyor! O yağın mucizevi etkisi ortaya çıktı sonuçlar inanılmaz

Uçuklar ve ağız yaraları çoğu zaman acı verecek seviyeye kadar ulaşabiliyor. Bu tarz yaralar, bazen uzun süre de kalabiliyor. Uçuk ve ağız yaralarından kurtulmak ya da acılarını dindirmek için evde hazırlayabileceğiniz doğal yöntemler de bulunuyor.

Haber 08-06-2021 12:11

Şanlıurfa'nın milli içeceği yoğun ilgi görüyor! İftar sofralarının vazgeçilmezi

Şanlıurfa'da susuzluğu giderici, serinletici ve sindirim sistemine yardımcı olma özelliğinin yanı sıra böbreklere iyi geldiği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği iddiasıyla tüketilen meyan şerbeti, bu yıl da Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. İftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında ilk sırada yer alan şerbet, meyan bitkisinin kökünün işlendikten sonra buzlu suyla birlikte belli bir süre demlenmeye bırakılmasıyla meydana geliyor.

Yemek 17-04-2021 10:26

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin doğal kolası meyan şerbeti

Güneydoğu’nun doğal kolası olarak bilinen ve Ramazan sofralarının vazgeçilmez içeceği olan meyan kökü şerbeti, zorlu işlemlerin ardından sofralara ulaşıyor.

Yemek 15-04-2021 10:42

Doğadan meyan kökü toplayarak zengin oldu! Yıllık kazancı 1 milyon lira!

Hataylı bir girişimci doğadan topladığı meyan köklerini çay haline getirdikten sonra satmaya başladı. Yurt dışına çay gönderen girişimci bir süre sonra yıllık bir milyon kazanmaya başladı.

Finans 17-03-2021 09:43

Meyan kökü çayı nasıl yapılır? İşte meyan kökünün faydaları

Meyan kökü, kimyasal ilaçlardan uzak durup alternatif tedavileri deneyen kişilerin en çok kullandığı ürünlerden bir tanesidir. Grip, soğuk algınlığı, nezle, kaşıntı, ödem gibi birçok rahatsızlıkta kullanılabilen meyan kökü, meyan kökü çayı olarak da sıklıkla tüketilmektedir. Sıcak su ile buluştuğu zaman birçok hastalığa deva olan meyan kökü çayı nasıl yapılır? İşte meyan kökü çayı hakkında bilinmesi gerekenler...

Haber 16-03-2021 16:49

Hataylı girişimci doğadan toplattığı meyan köklerini çay haline getirip yurt dışına satıyor

Kurduğu fabrikada meyan köklerini işleyerek çay ve çubuk haline getiren girişimci Müslüm Avar, elde ettiği ürünleri ABD, Çin ve Orta Doğu ülkelerine satıyor - İş insanı Müslüm Avar: - "Yılın 10 ayı meyan kökü ticaretiyle uğraşıyoruz. Yurt içi ve yurt dışından gelen siparişlere göre hazırlayıp müşterilerimize gönderiyoruz"

Yurthaber 16-03-2021 11:08

Hataylı girişimci doğadan toplattığı meyan köklerini çay haline getirip yurt dışına satıyor

Kurduğu fabrikada meyan köklerini işleyerek çay ve çubuk haline getiren girişimci Müslüm Avar, elde ettiği ürünleri ABD, Çin ve Orta Doğu ülkelerine satıyor - İş insanı Müslüm Avar: - "Yılın 10 ayı meyan kökü ticaretiyle uğraşıyoruz. Yurt içi ve yurt dışından gelen siparişlere göre hazırlayıp müşterilerimize gönderiyoruz"

Yurthaber 16-03-2021 11:08

Meyan kökü: Faydaları nelerdir, nasıl tüketilir?

Sulak, nemli yerlerde yetişen meyan kökü, 150-200 santimetre arası uzunluğa erişebilir.

Haber 24-06-2020 10:50

Meyan Kökü: Faydaları Nelerdir, Nasıl Tüketilir?

Sulak, nemli yerlerde yetişen meyan kökü, 150-200 santimetre arası uzunluğa erişebilir. Sağlık açısından faydalı olması nedeniyle öncelikli olarak Çin ve Mısır Uygarlığı’nda kullanılan meyan kökü, daha sonraları Avrupa’da da alternatif tıp tedavisinde yaygınlaşmıştır. Meyan kökünün tıp sektöründe bronşların genişlemesi ve akciğerlerin rahatlaması için üretilen ilaçlarda kullanıldığı bilinir. Doğru tüketildiği takdirde sağladığı faydalarla yaşam kalitesini artırır.

Yemek 05-11-2019 11:27

Beynin dostu meyan kökü

ABD'de yapılan bir araştırmada, meyan kökünden elde edilen ve 'carbenoxolon' olarak bilinen bir bileşimin, beyinde yaşlanmaya bağlı akıl faaliyetlerinin azalmasına neden olan enzimlerin oluşmasını engellediği belirlendi.

Haber 30-11-1999 00:00