Miyom Turleri Haberleri

Kilo aldığını sanıyordu, karnından çıkanlar şaşkına çevirdi! 'İkiz bebek gibiymiş'

Tokat’ta kilo aldığını düşünerek doktora başvuran Güler Kaymak'ın (46) karnından 5 kilo ağırlığında 40 santimetre boyunda miyom çıktı. Ameliyatı yapan doktorlar "Bu tür olgular görüyorduk ama bu gördüğümüz çok daha ilginç bir yapıdaydı. Bu şekilde bir şeyi açıkçası görmemiştik" dedi. Sağlığına kavuşan Kaymak ise, "İkiz bebek gibiymiş. İkiz bebek gibi olana kadar nasıl oldu? Anlayamadık, bilemedik" ifadelerini kullandı. İşte ilginç olayın detayları...

Haber 2023-03-03 10:50:16

Miyom embolizasyonu nedir?

Miyom embolizasyonu, kadınlarda sık görülen rahimdeki selim bir tümör olan rahim miyomlarında kullanılmaktadır. Miyom embolizasyonu, ameliyatsız bir tedavidir. Bilindiği gibi miyomların diğer tedavi seçenekleri arasında miyom alınması veya rahmin alınması gibi ameliyat tedavileri de bulunmaktadır.

Haber 2022-09-22 19:00:33

Şişkinlik sanmayın altında yatan neden ciddi olabilir! Miyom tedavisi nasıl yapılır?

Karında sıklıkla görülen büyümelerin nedeni genellikle hazımsızlık, şişkinlik olarak görülerek göz ardı ediliyor. Ancak geçmeyen bu şişkinliklerin altında ciddi hastalıklar yatabiliyor. Uzmanlar karın şişkinliklerinin miyomlardan kaynaklanabileceğini belirtiyor.

Kadin 2022-08-28 16:07:08

Her 3 kadından 1’inde var: Miyom kansere dönüşür mü?

Miyom; özellikle doğurganlık dönemindeki kadınlarda (genellikle 30-40’lı yaşlar) görülen iyi huylu tümörlerdir. Neredeyse doğurganlık çağındaki neredeyse her 3 kadından biri, miyom sorununu yaşar. Kadınlar arasında yaygın olarak yaşanan miyom probleminin ortaya çıkardığı semptomlar, boyutuna ve yer aldığı bölgeye göre farklılıklar gösterir. Birçok durumda herhangi bir şikâyete yol açmazken, bazı kadınlarda düzensiz ve fazla kanamalara, karın ağrısına, idrar problemlerine yol açabilir.

Haber 2022-06-29 16:02:50

Miyom ne demek? Miyom kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Sık kullanılan Türkçe kelimeler dışında ülkemizde yaşayan farklı dilleri konuşan kişilerin kullandığı kelimeler de günlük hayatta karşımıza çıkmaktadır. Ancak farklı kültürlere ait sözcükler de TDK tarafından dilimize Türkçeleştirilerek katılmaya çalışılır. Böylece Türkçe kökenli olsun olmasın her bir kelimenin taşıdığı anlam yine kendine özel olur. Miyom kelimesi de kendine özel anlamı bulunan sözcükler arasında yer alır. Miyom kelimesi ne demektir?

Egitim 18-05-22 15:45

Çocuk sahibi olamayınca hastaneye başvurdu! Rahminden çıkarılanlar şoke etti

Bursa'da yaşayan 35 yaşındaki kadının rahminden 21 adet irili ufaklı miyom çıkarıldı. Operasyonu gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gonca Oğurlu Pakay, “Muayene esnasında ultrasonda rahmi büyüten birçok irili ufaklı miyom tespit ettik. Hastanın rahmi korunarak bu miyomlar çıkartıldı" diye konuştu.

Haber 10-04-22 12:07

Miyom ameliyatı nedir? Genç turizmcinin hayatını kaybettiği miyom ameliyatı nasıl yapılır?

Miyom nedir? 33 yaşındaki turizmci Gülşah Gizem Angı'nın hayatını kaybettiği miyom ameliyatı nedir, neden yapılır? Genç kadın girdiği ameliyatta beynine pıhtı atması sonucu hayatını kaybetti. Angı'nın yaklaşık 5 saat ameliyatta kaldığı öğrenildi. Peki; miyom ameliyatı nedir, neden yapılır? Miyom nedir?

Haber 07-04-22 16:28

Antalya'da Gülşah'ın kahreden ölümü! 30 dakikalık miyom ameliyatına girmişti

Antalya'da 33 yaşındaki Gülşah Gizem Angı'nın ölümü sevenlerini yasa boğdu. Miyom ameliyatı sırasında aniden fenalaşan genç kadın beynine pıhtı atması sonucu hayatını kaybetti. Gülşah Gizem Angı'nın Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Kalite Yönetimi'ni bitirdiği, ABD'de staj görmesinin ardından 5 yıldızlı bir otelde yönetici olarak işe başladığı belirtildi.

Haber 07-04-22 16:24

Miyoma karşı önlemini al! Kansere neden olabiliyor...

Miyomlar kadınların çoğunda görülen rahimde ortaya çıkan iyi huylu tümörlerdir. Miyom fazla dikkate alınmasa da bazı vakalarda kansere dönüşebilmektedir. Bu tehlikeli durumu önlemek adına miyom belirtilerine dikkat edilmeli ve mutlaka düzenli olarak doktora kontrole gidilmelidir.

Kadin 02-03-22 13:59

Dikkat! Miyomlar kansere dönüşebilir

Miyom rahimde görülen iyi huylu tümörlerdir. Kadınlarda sıkla rastlanan miyom bazı vakalarda kansere dönüşebilir. Bunu önlemek için miyom hakkında bilgi sahibi olunması gerekmektedir. İşte miyomun belirtileri ve tedavi yöntemleri…

Kadin 01-03-22 16:20

V-Notes yöntemi miyom tedavisi ameliyatında izsiz ve ağrısız sonuç almayı sağlıyor

Miyomlar doğurganlık çağındaki kadınlarda sıkça rastlanan bir rahatsızlık. Rahmin düz kas tabakasından kaynaklanan iyi huylu tümörler olarak özetlenebilecek miyomlarda tedavi için ameliyat gerekebilir. ancak karın bölgesinde iz oluşma ihtimali ve iyileşme sürecinde çekilen ağrılar kişileri tedavi ile ilgili huzursuz edebiliyor. ancak V-NOTES yöntemi miyomlardan operasyonla izsiz ve ağrısı kurtulmayı sağlayabiliyor. İşte her 5 kadından birinin yaşadığı miyom sorunu için tedavi yöntemi...

Kadin 30-11-21 09:17

Hasta kadının karnından çıkarıldı: 7 aylık bir gebelik büyüklüğünde

Şiddetli kanama ve ağrı nedeniyle hastaneye başvuran 49 yaşındaki kadının karnından 20 santim büyüklüğünde miyom çıktı. Ameliyatı gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Esra Nur Özgür, "Bu kitle gibi büyük boyutlara ulaşan nadirdir. Yaklaşık 7 aylık bir gebelik büyüklüğündeydi. Sağlıkla atlattık" dedi.

Haber 22-11-21 13:27

Miyom belirtileri nelerdir? Sessizce ilerliyor, kısırlığa bile sebep oluyor

Miyom belirtileri ile ilgili bilgi veren Op. Dr. Bilgi Uslu Aybar, miyomların kadınların yaşamında adet düzenliği, kısırlık yani infertiliteye kadar pek çok olumsuz etkiye neden olabileceğini söyledi. Sessizce büyüyen miyomların her 5 kadından birinde göründüğünü söyleyen Aybar, miyom belirtileri hakkında bilgi verdi. İşte detaylar...

Kadin 28-10-21 08:37

Karnında 6 kilogramlık kitle bulunan kadın ameliyatla sağlığına kavuştu

Kars Kafkas Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Refik Ersin Eroğlu: - "Yaklaşık 20 yıl önce tanı alan hastanın, ameliyat olmaya korktuğu büyük bir kitlesi vardı ve bu kitle giderek ilerlemişti. Ameliyatla yaklaşık 6 kiloya yakın kitle ve bununla birlikte 15 miyom vardı onları da çıkardık" - Ameliyatla sağlığına kavuşan Gülhan Beytüzün: - "Böyle bir şey olamaz, 20 yıldır bununla nasıl yaşadım bilmiyorum. Hep geciktirdim, beklettim ama bu derece beklemiyordum, ben de şoktayım"

Yurthaber 01-10-21 11:45

Miyom nedir? Miyomların belirtileri ve çeşitleri nelerdir? Nasıl tedavi edilir?

Adet düzensizliği, adet sancısı, idrar kaçırma, kısırlık, düşük gibi birçok olumsuz tabloya sebep olan miyomlar rahime zarar vermeden cerrahi yöntemlerle çıkarılabiliyor. Özellikle miyom cerrahisi sonrası gebe kalmak da mümkün olabiliyor. Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Boyraz, rahim çıkarılmadan yapılan miyom cerrahisi hakkında bilgi verdi.

Kadin 01-06-21 10:16

Gerçeği öğrendiğinde şaşkına döndü! Şişkinlik sandı karnından 1,5 kilo miyom çıktı

Kasık ağrısı ve karında şişkinlik şikayeti ile hastaneye başvuran 37 yaşındaki Gülnara Elmuradova, yaptırdığı tetkikler sonucunda karnında toplam 1,5 kiloya yakın 13 miyom bulunduğunu öğrendi. Gerçekleştirilen 2 saatlik zorlu bir ameliyatla hastanın tüm miyomları çıkarıldı.

Haber 21-04-21 15:11

Miyom tedavisinde bitkisel tedavinin yeri var mı? Yoksa şehir efsanesi mi?

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Taner Usta çok sorulan miyom tedavisinde bitkisel tedavinin yerinin olup olmadığıyla ilgili merak edilenleri anlattı…

Kadin 15-02-21 16:44

Erciş’te laparoskopik ameliyatlar yapılmaya başlandı

Van’ın Erciş ilçesinde endoskopi ve laparoskopi cihazlarla miyom, rahim alınması ve kist ameliyatlarına başlandı.Açıklamalarda bulunan Erciş Şehit Rıdvan Çevik Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Doktor Mustafa Kemal Köksal, hastaneye kazandırılan endoskopi ve laparoskopi cihazlar sayesinde kapalı ameliyat yapmaya başladıklarını belirterek, “Artık hastanın karnına tek delikten girerek veya en fazla iki yardımcı delikle beraber jinekolojik ameliyatlarımızı, miyom alınması, rahim alınması ve kist ameliyatlarımızı daha konforlu şekilde yapmaya başladık.

Yurthaber 04-01-21 13:17

Miyom nedir? Miyom hangi belirtilere sahiptir?

Rahim hastalıklarında en çok karşılaşılan miyomlar iyi huylu tümörlerdir. Miyomların ortaya çıkmasında genetik yatkınlığın önem taşıdığı bilinmektedir. Miyom nedir ve neden olur, diye merak ediyorsanız tüm detaylar yazımızda!

Haber 22-12-20 16:47

Uzmanlardan miyom uyarısı! 6 önemli sağlık sorununa yol açıyor

Rahim ve çevresinde görülen miyomlar iyi huylu tümörler olarak tanımlanıyor. Düz kas dokusundan köken alan miyomların boyutları 1-15 cm arasında değişebiliyor ve 35-40 yaşlarındaki kadınların ortalama %30-40’ında görülebiliyor.

Haber 29-09-20 14:58

Hastayı hayata tutundurdu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kadın hastalıkları şikayeti ile hastane hastane dolaşan L.T., Çaycuma Devlet Hastanesi’nde olduğu muayene sonrası sağlığına kavuştu.Yaklaşık 1 yıl önce Kdz.Ereğli’de özel bir hastanede Kadın Hastalıkları ve Doğum Doktoruna muayene için giden L.T., yapılan muayene sonrasında rahimde 2 tane miyom olduğunu ve bu miyomların alınabilmesi için hastane de gerekli cihazın olmaması nedeniyle ameliyatın mümkün olmayacağı söylendi.

Yurthaber 18-06-20 13:19

Miyom, 35 yaş üstü her 5 kadından birinin sorunu!

Kadın üreme sağlığı açısından önemli bir sorun olan miyom, 35 yaş üstü her 5 kadından birinin sorunu. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Rukset Attar, özellikle gebelik döneminde miyomların boyutlarının artabileceğine işaret etti.

Kadin 21-04-20 09:47

Miyomlar infertilite kısırlık nedeni midir?

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op.Dr.Süleyman Tosun, Fibroid veya leiomyom olarak da adlandırılan miyomların rahimin kas dokusundan köken almış iyi huylu urlar olduğunu belirterek, “Üreme çağındaki kadınların %20 sinde miyom görülür.Miyomların kesin nedeni bilinmemekle birlikte genetik faktörler,hormonal ve çevresel faktörlerin etkili olabileceğini gösteren çalışmalar vardır.” Dedi.Miyomlar rahmin(uterus) ve rahim ağzının(serviks) yapısı veya şeklinde değişikliklere neden olabileceğini anlatan Op.Dr.Süleyman Tosun, “Bulunduğu yere göre milyonları üç gruba ayırabiliriz; Rahim dışına doğru büyümüş (subseröz) miyomlar; Rahim duvarı içinde büyüyen ( intramural) miyomlar ve Rahim içine ,kaviteye (submukozal) miyomlar.

Yurthaber 26-02-20 12:25

Miyom nedir? Miyomların belirtisi nelerdir?

Kadın genital organlarının en sık görülen tümörleri olan miyomlar rahimin kas tabakasından gelişirler ve genellikle iyi huyludurlar. Üreme çağında görülen miyomlar kadınların %60’ında bazı şikayetlere yol açar. 15-54 yaş arası kadınların jinekolojik nedenlerle hastaneye yatışlarının üçte birinden sorumludurlar. Rahimde miyomlar çoğunlukla birden fazladır ve herhangi bir nedenle rahimi alınan kadınların patolojik incelemelerinde %77’sinde bir veya daha fazla sayıda miyom olduğu görülmüştür.

Kadin 06-01-20 14:26

Ameliyatın ardından miyomun tekrarlama riski nedir?

Miyom 30’lu yaşlardan sonra kadınlarda sıkça görülen, çapı 15 cm’e kadar büyüyebilen ve genellikle iyi huylu olan oluşumlar miyom olarak adlandırılır. Kadın Hastalıkları ve Doğum & Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Fatih Şendağ, "Ameliyat ardından miyomun tekrarlama riski nedir?" sorusuna tüm ayrıntılarıyla açıklık getirdi.

Kadin 13-12-19 10:27

Diyarbakır'da genç kızın karnından dev miyom çıkarıldı

Diyarbakır’da 26 yaşındaki bir kızın karnından 15 santimlik miyom çıktı. Rahminin alınması tehlikesiyle karşı karşıya kalan genç kız yapılan ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

Trend 06-12-19 11:05

Karnından 15 santimlik miyom çıktı

Diyarbakır’da 26 yaşındaki bir kızın karnından 15 santimlik miyom çıktı.Diyarbakır’da yaşayan 26 yaşındaki N.İ.

Haber 06-12-19 10:51

Rahminden 12 santimlik miyom çıktı

  ANKARA'da aşırı kanama ve ağrı şikayetiyle özel kliniğe başvuran Nevra Akıncılar'ın (41) rahminden 12 santimlik miyom çıktı.

Haber 05-12-19 12:53

Rahminden 12 santimlik miyom çıktı

Ankara'da aşırı kanama ve ağrı şikayetiyle özel kliniğe başvuran Nevra Akıncılar'ın (41) rahminden 12 santimlik miyom çıktı. Akıncılar, "Gebelik kalamama riskimin ortadan kalkması beni tekrardan hayata bağladı" dedi.

Trend 05-12-19 11:36

Rahminden 15 santimlik miyom çıktı

Diyarbakır’da 26 yaşındaki bir kadının rahminden 15 santimlik miyom çıktı.Diyarbakır’da yaşayan 26 yaşındaki Canan Ö., infertilite hastalığından dolayı çocuk sahibi olamıyordu.

Trend 27-11-19 15:46

Robotik cerrahi ile miyom ameliyatının avantajları saymakla bitmiyor!

Bir tür laparoskopik myomektomi türü olan robotik myomektomi, cerrahların rahimdeki fibroidleri çıkardığı minimal invaziv bir yöntemdir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Taner Usta, robotik cerrahi ile miyom ameliyatının avantajlarını en ince ayrıntısına kadar biz

Kadin 17-10-19 15:41

Ameliyat sonrası 'düşük ayak' teşhisine suç duyurusu

ANTALYA'da garsonlukla geçimini sağlarken geçirdiği miyom ameliyatı sonrası düşük ayak (ayağı yukarıya kaldıramama) sorunu yaşayan Feride Kandan (41), çalışamaz hale geldi.

Haber 29-09-19 11:24

Ameliyat sonrası 'düşük ayak' teşhisine suç duyurusu

ANTALYA'da garsonlukla geçimini sağlarken geçirdiği miyom ameliyatı sonrası düşük ayak (ayağı yukarıya kaldıramama) sorunu yaşayan Feride Kandan (41), çalışamaz hale geldi.

Haber 29-09-19 10:20

Kasık ağrısı şikayetiyle geldi, karnından 2 kg’lık ur çıktı

Manisa’nın Salihli ilçesindeki özel bir hastaneye kasık ağrısı şikayetiyle başvuran kadının karnından 2 kilogram miyom çıktı.Edinilen bilgiye göre, 44 yaşındaki L.S.

Yurthaber 23-08-19 19:15

Miyom kadınların yüzde 20’sinde görülüyor

Doç.Dr. Nermin Köşüş ve Doç.Dr. Aydın Köşüş, kadınlarda miyom problemine dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Kadin 22-08-19 16:22
Yurthaber 22-08-19 10:35

Plasenta yapışıklığı annenin hayatını tehdit ediyor

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Üyesi Prof. Dr. Polat Dursun: - "Miyom ameliyatı, rahim düzeltme ve iki kez sezaryen doğum geçiren kişiler plasenta yapışması riskiyle karşı karşıya kalabilirler" - "Gebelikte bebeğin eşinin rahim duvarına yapışması ve ayrılmaması durumu 500 ile bin doğumda bir görülüyor"

Haber 20-08-19 11:15

Miyom nedir? Miyom belirtileri nelerdir? Miyom tedavisi nasıl olur? Miyom nedenleri nelerdir?

Sinsi ilerleyen ve yaşla birlikte artan miyomlar, kadınlarda sık görülen sağlık problemlerinden biri. Araştırmalar, kafein kullanımının miyom oluşumunu tetiklediğini gösteriyor. Uzmanlar, günde 3 kupadan fazla kahve içen 35 yaş altı kadınlarda miyom riskinin daha yüksek olduğunu söylüyor.

Trend 02-08-19 11:31

Kahve tüketimi miyom riskini artırıyor

Sinsi ilerleyen ve yaşla birlikte artan miyomlar, kadınlarda sık görülen sağlık problemlerinden biri. Araştırmalar, kafein kullanımının miyom oluşumunu tetiklediğini gösteriyor. Uzmanlar, günde 3 kupadan fazla kahve içen 35 yaş altı kadınlarda miyom riskinin daha yüksek olduğunu söylüyor.

Kadin 02-08-19 10:53

Rahminden 41 miyom çıkartıldı!

Konya’da karın ağrısı ve ağırlık şikayetiyle hastaneye başvuran hastanın rahminden, halk arasında ’ur’ diye de tabir edilen 41 parça miyom, rahime zarar vermeden çıkartıldı.

Trend 01-08-19 08:08

Hastanın rahminden 41 miyom çıkartıldı

Konya’da karın ağrısı ve ağırlık şikayetiyle hastaneye başvuran hastanın rahminden, halk arasında ’ur’ diye de tabir edilen 41 parça miyom, rahime zarar vermeden çıkartıldı.Hastanın ameliyatını gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.

Haber 31-07-19 12:22

Miyomu olan kadınlar doğum kontrol hapı kullanabilir mi?

Miyom oluşumlarına dair kesin bir neden göstermek mümkün olmasa da aile geçmişinde miyom sorunu olan kadınların risk altında olması ya da yüksek östrojen hormonunun miyomların ortaya çıkmasında etkili olduğu düşünülür. Peki doğum kontrol hapları miyom oluşumunu tetikliyor mu?

Kadin 05-07-19 10:55

Kadınlarda miyom problemine dikkat

Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Bülent Berker, Histerektominin çocuk isteği olmayan, menopoza yaklaşmış ve ilaçla tedaviyle yanıt alınamamış ve belirti veren kadınlar için kesin tedavi şekli olduğunu ifade ederek, miyom problemine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Kadin 13-06-19 14:51
Yurthaber 13-06-19 10:30

Miyomlar gebelikte tehlikeli olabilir! Bebeğin düşmesine bile yol açabiliyor

Türkiye'de yaklaşık olarak, her 4 kadından 1'inde miyom görülüyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Niyazi Emre Turgut, çocuk sahibi olmak isteyen kadınlarda miyomların tehlikeli olabileceğini belirtti ve "Miyomlar bebeğin rahim içinde yerleşeceği yerde bulunup kanamaya, ara kanamaya, ağrılı adete, çocuğun yerleşememesine ve hatta düşmesine yol açabilir" dedi.

Kadin 16-05-19 10:07

'Miyomlar gebelikte tehlikeli olabilir'

TÜRKİYE'de yaklaşık olarak, her 4 kadından 1'inde miyom görülüyor.

Haber 15-05-19 09:39

Anne olma yolunda miyom ve polikistik over sendromuna dikkat

Bahçeci Fulya Tüp Bebek Merkezi'nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Müstecep Kavrut: - "Miyom ve polikistik over sendromu, kadınların anne olma yolunda karşılaştığı iki önemli sağlık sorunudur. Yol açtıkları semptomlarla kısırlığa zemin hazırlayan bu problemlerin çözümü günümüz teknolojileri ile mümkün"

Haber 26-04-19 11:15

Anne olma yolunda miyom ve polikistik over sendromuna dikkat

Bahçeci Fulya Tüp Bebek Merkezi'nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Müstecep Kavrut: - "Miyom ve polikistik over sendromu, kadınların anne olma yolunda karşılaştığı iki önemli sağlık sorunudur. Yol açtıkları semptomlarla kısırlığa zemin hazırlayan bu problemlerin çözümü günümüz teknolojileri ile mümkün"

Yurthaber 26-04-19 11:14

Miyom nedir, belirtileri nelerdir? Miyom nasıl tedavi edilir? Miyom kısırlığa neden olur mu?

Miyom, kadınlarda en sık görülen iyi huylu, uterus adelesi olarak bilinen miyometrium denilen, düz kas hücrelerinden köken alan bir kitledir. Tedavi seçenekleri değerlendirilirken; hastanın yakınmaları, öncelikleri, sorunları, miyom(ların) sayısı, büyüklüğü, yerleşimleri dikkate alınmalıdır. Uzmanlar miyomla ilgili merak edilenleri anlattı.

Trend 18-04-19 13:09