Muz Kabugu Haberleri

Daha önce hiç duymadınız! Dahiyane saklama tüyosuyla muzlar 26 gün boyunca taze ve sarı kalıyor

Büyük küçük herkesin en sevdiği meyvelerden biri de muz. Muzların çok çabuk kararması ve bozulması sorunu bazen can sıkıcı olabiliyor. Birçok kişi muzları en uzun süre saklamak için çeşitli saklama yöntemleri deniyor. Bir gıda saklama uzmanı, 26 gün sonra bile muzların kararmasını önleyecek dahiyane bir tüyo paylaştı. Bu tüyo ile muzları uzun süre sarı renkte ve taptaze şekilde saklayabilirsiniz.

Kadin 2024-04-20 11:14:28

ABD ile İsrail arasında 'erken seçim' krizi! Muz cumhuriyeti değiliz

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 160 gündür devam ederken, ABD’li yetkililerden İsrail’e yönelik tepkiler sürüyor. Yahudi kökenli ABD Senatosu Çoğunluk Lideri ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu başkanlığındaki koalisyonun 7 Ekim’den sonra İsrail'in ihtiyaçlarına artık uygun olmadığını belirterek, İsrail’de erken seçim çağrısında bulundu. Netanyahu liderliğindeki Likud Partisi'nden ise, "İsrail muz cumhuriyeti değil" tepkisi geldi.

Haber 2024-03-14 21:33:31

'Survivor'da yaşananlar senaryo mu?' Hande Sarıoğlu'ndan Acun Ilıcalı'ya olay sözler! 'Muz Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı gibi'

Survivor All Star'da yaşananlar gündeme bomba gibi düştü. Yarışmanın iddialı isimlerinden biri olan Yiğit Poyraz'ın Dominik'li bir ailenin evine çuvalla girip yiyecek içecek çalması herkesi şoke etti. Survivor'da yaşanan bu olaylar Söylemezsem Olmaz da masaya yatırıldı. Hande Sarıoğlu'nun Acun Ilıcalı yorumu ise sosyal medyayı salladı.

Magazin 2024-03-12 15:01:08

Dövmesini sosyal medyadan 'Ağlamak istiyorum' diyerek paylaştı! Bir gören bir daha baktı... Kimse neye benzediğini anlayamadı

TikTok'ta 'Mariearmm' kullanıcı adıyla paylaşım yapan Marie isimli bir kadın dövme yaptırmak isterken başına gelenleri anlattı. İşaret parmağında eski bir muz dövmesi olduğunu dile getiren Marie, dövmesini yeniletmek istedi. Ancak yeni dövmesini gördüğünde kendisi bile ne olduğunu anlayamadı. Paylaşımında pişman olduğunu dile getiren Marie, "Dün yaptırdığım dövmeye kadar dövme yaptırdığıma hiç pişman olmamıştım" dedi.

Trend 2024-02-29 10:21:45

Diğer Haber Etiketleri

eo Güneş muz İsrail abd Acun Ilıcalı Hande Sarıoğlu survivor Yiğit Poyraz sosyal medya tiktok dövme muz nasıl saklanır dava Ekvador kokain Mersin Mersin Limanı uyuşturucu muzun faydaları Oyuncu ünlü oyuncu Murat Prosçiler tropikal meyveler eğitim öğrenci Silifke Gelinim Mutfakta örümcek Brezilya ereksiyon magazin ünlü şarkıcı Lizzo ele istedi Ajdar adli kontrol konteyner liman Gözaltı operasyon polis muz besin değeri muz kalori beste popstar çikita muz Onur Akay Girişimcilik faydaları nelerdir muz kabuğu kaynatıp içmek uyku muz kabuğunun cilde faydaları muz kabuğunun yüze faydaları paylaşım yaşında Futbolcu Tunus muz ağacı muz nasıl olgunlaşır muz nasıl olgunlaştırılır muz nasıl yapılır bitki Tarla Bitkileri ejder meyvesi ejder meyvesi faydaları ejder meyvesi fiyatı cinsel organ ameliyat potasyum hasta hastane depresyon prezervatif Gıda fiyatları meyve Manav İstanbul taksim mandalina portakal dut hurma çilek antalya patlama tarifi yiyecekler muffin muffin tarifi en lezzetli pasta tarifleri pasta tarifleri köstebek pasta köstebek pasta tarifi köstebek pasta yapılışı söyledi bozulmayan yiyecekler ipucu buzdolabı pandispan pandispanya pasta yaş pasta malaga malaga pasta malaga tarifi malaga tatlısı tatlı zuhal topal la yemekteyiz nasıl yapılır böcek ısırıkları baş ağrısı diş beyazlatma ayakkabı siğil siğil nasıl geçer sivilce siyah nokta sedef hastalığı sedef hastalığı tedavisi enflayon esrar olgunlaşmamış muz muz olgunlaştırma yeşil muz nasıl olgunlaştırılır torba elma fırın geri dönüşüm hediyelik eşya Çin wuhan korona covid muz çayı faydaları muz çayı nasıl yapılır muz çayı ne işe yarar Arsuz hasat Hatay muz üretimi Manavgat richarlison brezilya milli takımı ırkçılık Erzurum

Muzların uzun süre kararmadan durması için basit tüyoyu paylaştı! '10 gün boyunca taze kalacak'

Muz, lezzeti, doyuruculuğu ve sağlığa faydalarıyla evlerde sık sık tüketilen meyvelerden bir tanesi. Ancak çoğu zaman satın alınan muzlar kısa sürede kararak yenilmez bir hale geliyor. Bir gıda uzmanı ise muzların daha uzun süre dayanmasını sağlayacak basit bir tüyoyu paylaştı.

Kadin 26-02-24 10:23

Yargıtay, Mersin'deki rekor miktarda uyuşturucu davasında verilen cezayı onadı

Yargıtay 10. Ceza Dairesi, Ekvador'dan Mersin Limanı'na getirilen muz yüklü konteynerlerde ele geçirilen ve "rekor miktarda yakalama" olarak kayıtlara geçen 1 ton 300 kilogram kokainle ilgili davada şirket sahibine 30 yıl, oğluna da 27 yıl 6 ay hapis cezası verilen kararı onadı.

Yurthaber 16-02-24 11:25

Muzun faydaları nelerdir? Muz neye iyi gelir?

Dünya çapında yaygın olarak tüketilen meyvelerden biri muz meyvesidir. Güneydoğu Asya Bölgesi’nin tropikal kesimlerinde yetişen bu meyvenin tam olarak olgunlaşmamış hâli yeşil muz olarak tanımlanırken olgunlaşmış hâli ise sarı muz olarak tanımlanır. Yeşil olanın tadı sarı olana göre biraz daha tatsız olabilmektedir. Diğer meyvelerde de olduğu gibi muzu doğru zamanlarda ve doğru porsiyonlarda tüketmek sağlık açısından birçok yarar sağlamaktadır. Peki, muzun faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 05-02-24 18:06

Ünlü oyuncu Murat Prosçiler kafasında muz kabuğunu taşıdı! Taşıma sebebi şaşırttı!

'Koçum Benim' dizisiyle yıldızı parlayan ünlü oyuncu Murat Prosçiler, Nişantaşı'nda görüntülendi. Ünlü oyucunun kafasının üstünde taşıdığı muz şaşırttı. Hayrete düşüren görüntüler sonrası oyuncu açıklama yaptı.

Magazin 08-01-24 17:06

Uzman isimden dikkat çeken uyarı! 'Yer altı sularını yok ediyor, üretimi durdurulsun'

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici, tropikal meyveler ile ilgili dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Muz başta olmak üzere mango, avokado, ejder meyvesi gibi tropik meyvelerin üretimi için derin sondaj kuyularının açıldığını belirten Kesici, yer altı su kaynaklarının yok edildiğini ifade etti. Kesici, "Kesinlikle izin verilmemelidir. Bu bitkileri dikenler, ülkemizi ve geleceği düşünmelidir" dedi. İşte detaylar...

Haber 12-11-23 15:15

Son dakika | Ekvador'dan yola çıktı, Mersin'de ele geçirildi! Zehir tacirlerine büyük darbe: Limanlarımız yakın takibimizde

Son dakika haberi: Ekvador'dan Türkiye'ye gelecek muz kolilerine yerleştirildi, istihbaratı alan Narkotik güçleri harekete geçti! Mersin Limanı'nda 'NARKOGÜÇ' operasyonları kapsamında 610 kilogram kokain ele geçirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "Limanlarımız yakın takibimizde!" mesajını verdi.

Haber 27-10-23 10:27

Mersin'de kırsaldaki öğrencilere 1 ton muz dağıtıldı

Mersin'in Silifke ilçesinde hayata geçirilen proje kapsamında kırsal mahallede eğitim öğren 350 öğrenciye 1 ton muz dağıtıldı.

Yurthaber 06-10-23 12:01

Gelinim Mutfakta Muz Kremalı Brownie tarifi! Muz Kremalı Brownie nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta Muz Kremalı Brownie tarifi ve yapılışı hakkında araştırmalar hız kazandı. Nursel Ergin'in sunumuyla hafta içi her gün ekrana gelen Gelinim Mutfakta da haftanın son gününde yarışmacılardan tatlı yapmaları istendi. Ekran başındaki izleyenlerde Muz Kremalı Brownie nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? gibi soruların yanıtlarını araştırmaya başladılar. İşte Gelinim Mutfakta Muz Kremalı Brownie tarifi...

Yemek 08-09-23 13:14

Örümcek tarafından ısırıldı! İki gün boyunca ereksiyon yaşadı... “Öleceğimi sandım”

Ronald isimli bir adam dünyanın en zehirli eklembacaklılarından biri olarak kabul edilen “muz ağacı örümceği” tarafından ısırıldı. Örümceğin ısırmasından sonra genç adam iki gün boyunca geçmeyen ereksiyon yaşadığını söyledi. Öleceğini zannederek büyük bir korku hissettiğini dile getiren Ronald, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

Trend 14-08-23 10:26

Lizzo sessizliğini bozdu! Muzlu cinsel ilişki eylemi iddiası...

Şarkıcı Lizzo dansçlarına yaptığı baskı ile gündemde. İddialara göre şarkıcı dansçılarına çıplak sanatçıların vajinalarından muz yemeye davet etti,çalışanlarını aşağıladı ve cinsel fantezilerle taciz etti. Tüm iddialar sonrasında Lizzo'dan açıklama geldi.

Magazin 04-08-23 09:54

Sahneye çıkmak için 3 milyon euro istemişti! Popstar Ajdar'ın razı olduğu ücret şoke etti! O görüntüler olay oldu

Nane nane, Çikita Muz, Şahdamar şarkılarıyla dillere pelesenk olan Ajdar, bir mekanda sahne almak için istediği 3 milyon 750 bin euro ile sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Ajdar'ın şimdi de turistik bir kafeteryada şarkı söylediği dakikalar ortaya çıktı. Ajdar'ın 4 saat boyunca şarkı söylemek için razı olduğu ücreti duyanlar çok şaşırdı.

Magazin 01-08-23 13:03

Popstar Ajdar'ın saatlik sahne ücreti dudak uçuklattı! Euro hesabı sosyal medyada gündem oldu

Nane nane, Çikita Muz, Şahdamar şarkılarıyla hafızalara kazınan Ajdar, bir mekanda sahne almak için istediği rakamla sosyal medyanın gündemine oturdu. Ajdar, mekan sahibinden saatlik 3 milyon 750 bin euro talep etti. O anlara ait telefon konuşması olay oldu.

Magazin 29-07-23 17:36

Mersin'de 11 kilogram kokain bulunmasıyla ilgili yakalanan 2 zanlı salıverildi

Mersin Uluslararası Limanı'ndaki muz yüklü konteynerde 11 kilogram kokain ele geçirilmesiyle ilgili gözaltına alınan 2 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yurthaber 28-07-23 13:39

Mersin Uluslararası Limanı'nda 11 kilogram kokain ele geçirildi

Mersin Uluslararası Limanı'nda, Ekvador'dan gelen gemideki muz yüklü konteynerde 11 kilogram kokain ele geçirildi.

Yurthaber 26-07-23 08:16

Muz kilo aldırır mı? Muz kilo yapar mı?

Günümüzde sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek ve ideal kiloya ulaşmak pek çok kişinin önceliği hâline gelmiştir. Bu süreçte besinlerin kilo alma veya kilo verme üzerindeki etkileri oldukça önemlidir. Bu bağlamda muz tüketimi ve kilo kontrolü arasındaki ilişki merak edilen konulardan biridir. Muz doğanın bize sunduğu besleyici ve lezzetli bir meyvedir. Yüksek lif içeriği, potasyum, C vitamini ve diğer önemli besin maddeleriyle doludur. Ancak insanlar muzun kilo aldırdığını düşünebilir.

Haber 30-06-23 22:23

Onur Akay'dan Çikita Muz ile tanınan Popstar Ajdar'a olay gönderme: Zeki olduğunu düşünüyordum ama...

Onur Akay; 2000'li yıllara damga vuran Popstar yarışmasında ilk seçmelerde elenen ve sonrasında çıkardığı 'Çikita Muz' şarkısı ile günlerce konuşulan Ajdar'a göndermede bulundu. Ajdar'ın vefat ettiği yönünde çok sayıda mesaj aldığını belirten Onur Akay, haberleri yalanladı. Ajdar'a seneler önce yaptığı "Bülent Ersoy" şakasını takipçilerine anımsatan Onur Akay; dikkat çeken bir göndermede bulundu.

Magazin 11-06-23 15:47

Şirket kuran liseliler muz kabuğundan ürettikleri unu piyasaya sürdü

Genç Başarı Eğitim Vakfının GençBizz Lise Girişimcilik Programı kapsamında şirket kuran lise öğrencileri, ileri dönüşüm tekniğiyle muz kabuğundan elde ettikleri unu piyasaya sürdü.

Yurthaber 01-06-23 11:05

Muz kabuğunun cilde faydaları nelerdir, yüze sürülürse ne olur? Muz kabuğu ne işe yarar, cildi güzelleştirir mi?

Muz dünya genelinde en çok tüketilen meyvelerden biridir ve sağlıklı bir beslenme programının önemli bir parçasıdır. Muzun yanı sıra muz kabuğunun da birçok faydası olduğu bilinmektedir. Muz kabuğu doğal olarak antioksidanlar, mineraller ve vitaminler açısından zengindir. Ayrıca muz kabuğu, cilt bakımı, diş beyazlatma, yaraların iyileştirilmesi ve hatta psikolojik rahatlama gibi birçok sağlık sorunu için kullanılabilir. Peki, muz kabuğu cilde sürülür mü, ne işe yarar?

Haber 08-05-23 13:50

Korkunç olay! Muz fiyatına tepki gösteren futbolcu, kendisini yaktı! Son sözleri ise olay oldu...

Dünya futbolunda sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Tunuslu futbolcu Nizar Issaoui, ülkesindeki muz fiyatlarından şikayet etti. Hakkında adli işlem yapılan Issaoui, bu duruma tepki göstermek amacıyla kendini ateşe verdi. Vücudunda 3. derece yanıklar oluşan 35 yaşındaki futbolcu, kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesini kaybetti. İşte detaylar...

Spor 14-04-23 17:35

Mersin'de 97 kilo 500 gram kokain ele geçirilmesiyle ilgili 2 zanlı gözaltında

Mersin Uluslararası Limanı'nda muz yüklü konteynerde 97 kilo 500 gram kokain ele geçirilmesiyle ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.

Yurthaber 14-04-23 15:04

Muz nerede yetişir, hangi bölgelerde yetişir? Muz hangi mevsimde, nasıl yetişir?

Tropikal meyve türleri arasında yer alan muz, tatlı tariflerinde veya direkt tüketime uygun özelliktedir. Nemli ve sıcak iklim koşullarına sahip bölgelerde yetişen muz, dünyada en çok tüketilen meyvelerden biridir. İçerisinde birçok vitamin ve mineral barındırır. Yüksek nem oranına sahip olmayan bölgelerde ise muz yetiştiriciliği yapılmaz.

Haber 07-04-23 16:07

Ejder meyvesi faydaları nelerdir, zararı var mı? Ejder meyvesi nasıl yenir ve soyulur?

Elma, portakal, muz ve çilek gibi meyvelerin yanı sıra son zamanlarda ejder meyvesi adı verilen egzotik bir meyve de popülerlik kazandı. Ejder meyvesi Asya ve Güney Amerika gibi bölgelerde yetişen pembe veya sarı renkte bir kabuklu ve tatlı bir içe sahip bir meyvedir. Ayrıca pitahaya olarak da bilinen ejder meyvesi, besleyici değeri yüksek olması ve farklı bir görünüme sahip olması nedeniyle giderek daha fazla tüketiliyor.

Haber 28-03-23 17:34

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde 11 - 13 Mart indirimi! Muz 17,90 TL, limon 11,50 TL'den satılacak

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde uygun fiyatlı birçok ürün müşterilere sunuluyor. Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde 11 - 13 Mart tarihleri arasında geçerli olacak indirimli ürünler kataloğu yayınlandı. Katalogda sebze ve meyve ürünleri yer aldı. İşte 11 - 13 Mart indirimli ürünler kataloğu!

Finans 11-03-23 13:11

Cinsel organından prezervatife sarılı muz çıktı! Doktorları bile şaşkına çeviren adam kendisini “Öfke nöbeti” diyerek savundu

Cureus Journal of Medical Science'da radyolog Rosarie Tudas, Karan Rao, Yashant Aswani ve Iowa Üniversitesi'nden cerrah Luis J. Garcia tarafından yayınlanan bir makalede ilginç tıbbi bir olaya yer verildi. İsmi açıklanmayan 34 yaşındaki bir adamın cinsel organından prezervatife sarılmış bir şekilde muz çıkartıldı. Cerrahi operasyonun sonrasında taburcu edilen adam olayı öfke nöbeti sırasında yaptığını söyledi.

Trend 30-01-23 09:00

Öfkesi başına iş açtı! Yediği prezervatife sarılı muz yüzünden canından oluyordu

Yenilen bazı yabancı maddeler vücut tarafından dışarı atılamayarak ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Günlerce vücutta kalan bu maddeler sağlığı tehdit ediyor. Yaşadığı bir öfke nöbeti sırasında prezervatife sarılı muz yiyen bir adam günler boyunca çeşitli sağlık problemleri yaşayınca doktora başvurdu.

Haber 29-01-23 09:38

'Fiyatlar normal' Mandalina 80, dut 200, muz 90, hurma 100, çilek 150 TL... Tezgahın önünden geçenler gözlerine inanamıyor

Gıda fiyatlarındaki hareketlilik takip edilirken vatandaşlar yüksek fiyatlardan şikayet etmeye devam ediyor. Ancak İstanbul'un göbeğinde tezgahlardaki meyve fiyatları görenleri kelimenin tam anlamıyla şaşkına çevirdi. Taksim Talimhane'deki tezgahlarda meyvelere turist tarifesi uygulanırken 1 kilo mandalinanın 80 TL, portakalın 70 TL, muzun 90 TL, dutun 200 TL, hurmanın 100 TL ve çileğin 150 TL olduğu görüldü. Dudak uçuklatan fiyatlar için "Meyve fiyatı şu anda normal. Kiralar yüksek" denildi.

Finans 14-01-23 10:36

Antalya'da muz yüklü kamyonette patlama! Evlerde hasar oluştu, bölgede elektrikler kesildi

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde muz yüklü bir kamyonette patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle araç kullanılamaz hale gelirken, çevredeki apartmanlarda da hasar oluştu. Patlamanın ardından bölgede elektrik kesintisi oluşurken, doğal gaz da tedbir amacıyla kesildi.

Haber 04-01-23 23:24

Airfryer muzlu çikolatalı muffin tarifi hafif ve lezzetli! Airfryer'da muzlu çikolatalı muffin nasıl yapılır?

Airfryer ile tüm yemeklerin yanı sıra tatlıların da lezzetini katlayabilirsiniz. Muzlu çikolatalı muffini birkaç dakika içinde hazırlayabileceğiniz Airfryer’da pişen tüm yiyecekleri olduğu gibi muzlu çikolatalı muffin de daha az yağlı ve daha çok lezzetli olacaktır. Muzlu çikolatalı muffin tarifiyle davetlerinizi ve akşamlarınızı muz ve çikolatanın muhteşem uyumuyla tatlandırabilirsiniz.

Yemek 23-12-22 16:41

Mersin'de rekor miktarda kokain ele geçirilmesiyle ilgili şirket sahibi ve oğluna hapis

Ekvador'dan Mersin Limanı'na getirilen muz yüklü konteynerlerde ele geçirilen ve "rekor miktarda yakalama" olarak kayıtlara geçen 1 ton 300 kilogram kokainle ilgili davada tutuklu yargılanan şirket sahibi 30 yıl, oğlu ise 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yurthaber 23-12-22 10:13

Gelinim Mutfakta Köstebek pasta tarifi! Herkesin bayılarak yediği köstebek pasta nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında çarşamba günü en sevilen pasta tarifleri arasında yer alan köstebek pasta yapılıyor. Muz ve kremanın mükemmel uyumunun birleştiği köstebek pasta hem görünümü hem de lezzetiyle gönüllere taht kuruyor. Görünüşü nedeniyle yapımının zor olduğu düşünülen köstebek pasta nasıl yapılır merak ediyorsanız işte pratik köstebek pasta tarifi...

Yemek 21-12-22 13:42

Çikita Muz ile tanınan Ajdar'ın son hali... Yıllara rağmen değişmemiş

'Çikita Muz', 'Nane Nane', 'Şahdamar' gibi parçalarıyla sosyal medyada sıklıkla konuşulan ve bir döneme damga vuran Ajdar, sosyal medyada oldukça aktif. İlginç besteleri ile dikkat çeken Ajdar'ın son hali sosyal medyada merak konusu oldu.

Magazin 19-12-22 15:51

Muzları 6 ay boyunca bozulmadan saklamanın yolu çok basitmiş

Muz en sevilen meyveler arasında bulunsa da erkenden bozulması can sıkıcı olabiliyor. Tatlılara oldukça yakışan muzu her mevsim tüketebilmek istesek de bu durum maalesef ki mümkün olmuyor. Ancak paylaşılan kolay bir ipucu sayesinde muzları bozulmadan 6 ay boyunca saklayabileceğinizi biliyor muydunuz?

Yemek 12-12-22 09:54

Muzlu pasta tarifi: Muzlu pasta nasıl yapılır?

Pastanın en hafif hâllerinden birisi olan meyveli ve sade kremalı pasta özellikle yaz akşamlarında hem serinliği hem de yumuşak tadıyla damaklarda güzel bir tat bırakıyor. Özellikle muz severler için hazırladığımız muzlu pasta tarifiyle akşamlarınıza güzel ve hafif bir dokunuş yapın.

Yemek 09-12-22 14:10

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Malaga pasta tarifi! Muzun en lezzetli hali malaga tatlısı nasıl yapılır?

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında Çarşamba günü nefis bir menü hazırlandı. Muz kullanılarak yapılan malaga pasta tarifi tatlı severlerin iştahını kabarttı. En sevilen tatlı tariflerinden olan malaga pastası nasıl yapılır? Sıklıkla aratılan tarifler arasında bulunuyor.

Yemek 23-11-22 17:16

Bugüne kadar çöpe attığınız için pişman olacaksınız: Resmen hazine! Muz kabuklarının farklı kullanım alanları

Muz kış ve ilkbaharın en sevilen meyveleri arasında bulunuyor. Tatlı bir tada sahip olan bu meyve birçok tatlının içerisinde kullanılıyor. Zengin bir içeriğe sahip olan muz çeşitli hastalıklara karşı koruma sağlıyor. Ancak muzun sadece içi değil kabuğu da hayatın birçok alanında fayda ve kolaylık sağlıyor. İşte muz kabuğunun bilinmeyen kullanım alanları...

Kadin 23-11-22 09:38

Canlı yayında ilginç anlar: Oda başkanı gıda fiyatlarındaki artışa böyle isyan etti: ‘Tencere darbesi yapıyorlar…’

Son dönemde gıda fiyatlarında yaşanan artış ‘fahiş fiyat’ tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün, ‘çok daha farklı’ uygulamalarla fahiş fiyatların önüne geçilmesi için talimat verdi. Konuk olduğu canlı yayında fahiş fiyatlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir ise çok konuşulacak bir çıkışta bulundu. Demir, patates fiyatının muz fiyatını geçtiğini belirterek, "Tencere darbesi yaparak milleti sokağa dökmeye çalışıyorlar" dedi.

Finans 22-11-22 13:35

Antalya'da muz bahçesinde esrar ele geçirildi, bir şüpheli gözaltına alındı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde muz bahçesinde esrar ele geçirildi, bir kişi gözaltına alındı.

Yurthaber 22-11-22 07:30

Muz bahçesine esrar operasyonu

Antalya’da muz bahçesine operasyon yapan jandarma ekipleri 640 gram kubar esrar ele geçirdi.

Yurthaber 21-11-22 13:06

Hızlıca olgunlaştırmanız mümkün! Yeşil muzları hızla olgunlaştırma yöntemi

Muz içeriğinde bulunan zengin potasyum ile sağlığımız için çok etkili meyveler arasında bulunmaktadır. Birçok tatlının lezzetine lezzet katan muzun rengi olgunlaşma seviyesini göstermektedir. Yeşil muzlar daha tatsız ve sert oldukları için tatlıda kullanılmazlar. Muzların olgunlaşmanın sağlamak için uygulayabileceğiniz ufak taktikler vardır.

Yemek 14-11-22 16:31

Seralardaki atık muz kütükleri, kadınların elinde hediyelik eşyaya dönüşüyor

Mersin'in Akdeniz ilçesinde el sanatları eğitimi alan kadınlar, muz kütüğündeki liflerden yaptıkları çanta, şapka ve abajur gibi hediyelik eşya ile hem kazanç sağlıyor hem de Sıfır Atık Projesi'ne katkı sunuyor. - Akdeniz Renkli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Zehra Yılmaz: - "Kadınlarımıza maddi kazanç sağlamaları açısından çalışmalar yapıyoruz. Ürünlerin satışı için birçok alışveriş sitesiyle anlaşmamız var"

Yurthaber 14-11-22 11:21

Açlıktan ölmek üzere olan kadının yasaklardan kaçmak için bulduğu çare şaşırttı! Metroda başına bir poşet geçirip muz yeyince...

Çin'in Wuhan kenti Covid 19 pandemisinin ortaya çıktığı bölge olarak gündem olmuş, sonrasında ise sert sıfır vaka politikasıyla sık sık gündeme gelmişti. Salgın devam ederken birçok yasağın da hala yürürlükte olduğu Wuhan kentinde bir metroda çekilen görüntüler kısa sürede viral oldu. Bir kadının kafasına kocaman bir poşet geçirip metroda muz yediği anlar, sosyal medya kullanıcılarını ikiye böldü.

Trend 07-11-22 10:42

Muz çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Muz çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Farklı ülkelerde muz kızartma, tatlı hatta turşu olarak bile tüketilmektedir. Ülkemizdeyse muz daha çok meyve olarak tüketilir. Muz aynı zamanda çay olarak da tüketilen bir meyve olarak karşımıza çıkmaktadır. Potasyum bakımından zenginliği ile bilinen muz, metabolizmayı düzenlemede etkilidir. Muz çayı enfeksiyonlu hücreleri temizleyerek insan sağlığına katkıda bulunur. Peki, muz çayı faydaları nelerdir?

Haber 22-10-22 12:16

Hatay'da muz hasadı yapıldı

Hatay'da muz hasadı yapıldı

Yurthaber 13-10-22 15:43

Türkiye’de ilk! Tropik bölgelerde bile ender olarak yetişen kırmızı muzun hasadı yapıldı

Türkiye’de ilk kez kırmızı muz üretimini gerçekleştirdi. Tropik bölgelerde bile ender olarak yetiştirilen kırmızı muzun Manavgat'ta ilk hasadı yapıldı. Maldivlerden getirdiği kırmızı muz fidanını muz serasında yetiştiren Şevki Öncel, ilk ürünü almanın mutluluk ve heyecanını yaşarken, seri üretim için ar-ge çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Finans 10-10-22 10:51

Sonunda bunu da yaptılar! Brezilyalı yıldız Richarlison'a ırkçı saldırı! Fransa'da muz attılar...

Liglere verilen milli ara sonrasında Brezilya ile Tunus, hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Parc des Princes Stadı'nda oynanan ve Brezilya'nın 5-1'lik üstünlüğüyle sonuçlanan maça çirkin bir olay damgasını vurdu. Brezilyalı Richarlison, takımının ikinci golünü attıktan sonra kutlama yaparken kendisine tribünlerden muz atıldı.

Spor 28-09-22 11:54