Nedir Haberleri

Aromaterapi nedir, ne işe yarar? Aromaterapi nasıl uygulanır? Aromaterapi masajı

Günümüzde günün yorgunluğunu atmak, dinlenmek denildiğinde pek çok kişinin aklına aromaterapi işlemi gelir. Aromaterapi işlemi, kozmetik alanında da birçok olumlu gelişmeye neden olduğundan sıklıkla tercih edilir. Peki gündemden inmeyen aromaterapi nedir, ne işe yarar?

Haber 26-03-2024 23:51

Makas operatörü nedir, ne iş yapar? Makas operatörü nasıl olunur? Makas operatörü maaşı

Makas operatörü olacak bireyler ilk olarak giyotin makaslarının kullanımı ve bakımı üzerine detaylı eğitim alır. Sonra eğitim sürecini tamamlayan giyotin makas operatörlerinin otomotiv ve inşaat sektöründen metal endüstrisine varan çeşitli çalışma alanlarında görev alabildiği bilinir. Giyotin makas operatörleri, temelde farklı türden makasların çalışma prensipleri ile bakım ve kullanım sürecine hakim olan kişilerdir. Dolayısıyla bir makas operatörünün kaç TL maaş aldığı sıkça araştırılır.

Finans 21-03-2024 18:12

Lightning nedir, ne işe yarar? Lightning ve Type-C aynı mı?

Teknoloji alanındaki gelişmeler ile birlikte insan hayatını daha da kolay bir hâle getiren çok sayıda teknolojik cihaz üretilmiştir. Günümüzde tabletten iPad'e, bilgisayardan akıllı cep telefonu kadar birçok teknolojik cihaz kullanılmaktadır. Bu cihazların şarj edilebilmesi için şarj kablolarına gereksinim vardır. Lightning de bu şarj kabloları arasında yer alan bir bağlantı aracıdır. Peki, lightning nedir, ne işe yarar ve Type-C ile aynı mı?

Haber 20-02-2024 14:50

USB Type-C (USB-C) nedir? USB Type-C (USB-C) nerede, ne için kullanılır?

Dijital dünyanın hızla gelişmesi ve bu gelişmeler sonucunda pek çok yeniliğin insan hayatına girmesiyle birlikte teknolojik cihazlar daha kolay kullanılmaya başlanmıştır. USB Type-C (USB-C) ürünü de teknolojik yenilikler arasında bulunmaktadır. Günümüzde pek çok kişi tarafından kullanılan bu ürün, bağlantı kablolarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki, USB Type-C (USB-C) nedir, nerede ve ne için kullanılır?

Haber 20-02-2024 14:49

Deepfake nedir, deepfake ne demek? Deepfake nasıl anlaşılır?

Teknoloji alanındaki kesintisiz gelişmeler neticesinde hayatımıza birçok önemli yenilik girmektedir. Bu gelişmelerin pek çoğu insan hayatını kolaylaştırmaya yönelikken kimisi ise kullanıma bağlı olarak kötü sonuçlar doğurabilmektedir. Deepfake denilen teknoloji de dijital dünyada yanlış kullanıldığında ciddi problemlere yol açabilen bir teknolojidir. Peki, deepfake nedir, deepfake ne demek ve deepfake nasıl anlaşılır?

Haber 19-02-2024 19:11

Uluslararası Uzay İstasyonu nedir, ne için kullanılır? Uluslararası Uzay İstasyonu’nun sahibi kimdir?

Dünyanın dışında gök cisimleri denilen cisimler arasında yer alan boşluk, uzay olarak tabir edilmektedir. Uzayda toz bulutlarından gezegenlere, çeşitli gazlardan kuyruklu yıldızlara kadar pek çok farklı cisim bulunmaktadır. Bu cisimler dışında uzaya fırlatılan ve yapay uydu olarak bilinen birden fazla farklı uydu türü de mevcuttur. Uluslararası Uzay İstasyonu da bu uydular arasındadır. Peki, Uluslararası Uzay İstasyonu nedir, ne için kullanılır ve sahibi kimdir?

Haber 19-02-2024 17:57

Apple Vision Pro nedir, özellikleri nelerdir? Apple Vision Pro ne işe yarar?

Teknoloji alanında devamlı olarak insan hayatını daha da kolaylaştıran gelişmeler yaşanmaktadır. Bu gelişmeler ve yenilikler sayesinde hayatımıza birçok alanda işimize yarayan teknolojik cihazlar girmektedir. Bu teknolojik cihazlardan biri de Apple tarafından imal edilen, önemli özellikleriyle öne çıkan ve sanal gerçeklik başlığı olarak tabir edilen Apple Vision Pro akıllı cihazıdır. Peki, Apple Vision Pro nedir, özellikleri nelerdir ve ne işe yarar?

Haber 14-02-2024 19:06

Roll-on ve stick deodorant nedir? Roll-on ve stick deodorant arasındaki fark

Kadın erkek fark etmeksizin her birey için bakımlı olmak ve güzel kokmak en önemli konulardan biridir. Vücut bölgesinde istenmeyen kokuların engellemesinde oldukça etkili olan birçok farklı kozmetik ürün mevcuttur. Bu kozmetik ürünlerinden biri deodoranttır. Deodorantlar da kendi içerisinde farklı çeşitlere ayrılmaktadır. Bazıları roll-on ismiyle bilinirken bazıları ise stick olarak adlandırılmaktadır. Peki, roll-on ve stick deodorant nedir, arasındaki farklar nelerdir?

Kadin 22-01-2024 18:54

CPU nedir, ne işe yarar? CPU’nun açılımı

Teknolojik cihazların hayatımıza girmesiyle birlikte iletişim gibi birçok farklı alanda işlerimiz daha da kolaylaşmıştır. Özellikle bilgisayar ve akıllı cep telefonları gibi cihazlar yaşamımızda büyük bir yere sahiptir. Bu cihazların bozulmadan ve problem çıkarmadan çalışabilmesi için bazı önemli parçaların da yüksek performans sağlaması gerekir. Bu parçalardan biri de cihazların adeta beyni olarak görülen CPU parçasıdır. Peki, CPU nedir, CPU’nun açılımı ne demektir ve ne işe yarar?

Haber 13-01-2024 19:22

GSB Wi-Fi nedir, nasıl kullanılır? GSB Wi-Fi’yi kimler kullanabilir?

Günümüzde genci yaşlısı fark etmeksizin birçok kişi internet kullanmaktadır. İnternet sayesinde gerek sosyal medya platformlarına giriş sağlanmakta gerek online alışveriş yapılabilmekte gerekse birçok önemli işlem herhangi bir yere gitmeden oturduğumuz yerden gerçekleşmektedir. Tüm işlemlerin yapılması kablosuz ağ olarak bilinen Wi-Fi sayesindedir. Kablosuz ağ ile ilgili GSB olarak isimlendirilen bir Wi-Fi hizmeti de mevcuttur. Peki, GSB Wi-Fi nedir, nasıl kullanılır?

Haber 13-01-2024 19:17

Microsoft Copilot nedir, nasıl kullanılır? Microsoft Copilot ne işe yarar?

Günümüzde birçok teknoloji devi tarafından yepyeni uygulamalar ve sistemler piyasaya sunulmaktadır. Bu yeni uygulamalardan biri de sohbet ya da chat botu olarak da adlandırılan yapay zekâ sistemidir. Yapay zekâ uygulamaları ile kullanıcılar birçok farklı özellikten faydalanabilmektedir. Microsoft Copilot da bu sistemlerle benzer nitelikler taşıyan bir programdır. Peki, Microsoft Copilot nedir, nasıl kullanılır ve ne işe yarar?

Haber 09-01-2024 19:49

Google Bard nedir, nasıl kullanılır? Google Bard ne işe yarar?

Teknolojik alandaki gelişmeler ve yenilikler sayesinde hayatımıza birçok önemli araç girmiştir. Bu araçlardan biri yapay zekâ olarak tabir edilen ve yazılım, içerik oluşturma gibi alanlarda aktif olarak kullanılan teknoloji aracıdır. Yapay zekâ araçlarının kullanımı arttıkça büyük teknoloji firmaları daha farklı araçlar geliştirmeye başlamıştır. Bu araçlardan biri de Google Bard olarak adlandırılan sohbet botudur. Peki, Google Bard nedir, nasıl kullanılır ve ne işe yarar?

Haber 09-01-2024 19:46

Toksik ilişki nedir, toksik ilişki ne demek? Toksik ilişki belirtileri nelerdir?

Toksik kelimesi günümüzde insanların sık sık duyduğu ilginç bir kelime olarak bilinmektedir. Hayatın birçok alanında görülen toksik kelimesi farklı tanımlamalar ile karşımıza çıkar. Toksik insan, toksik ilişki ve daha pek çok tabirden söz etmek mümkündür. Bu kavramlar çerçevesinde internette birçok araştırma yapılmaktadır. Peki, toksik ilişki nedir?

Kadin 16-12-2023 20:26

Deprem nedir, neden olur? Deprem nasıl oluşur?

Dünya üzerinde yaşanan ve yıkım ile birlikte can kaybına da neden olan çok sayıda doğal afet çeşidi bulunmaktadır. Bu doğal afet türlerinden de biri yer sarsıntısı olarak da bilinen depremdir. Türkiye, bilindiği üzere deprem bölgesi olarak tabir edilen bölgeler arasında yer alır. Toplum tarafından zelzele olarak da isimlendirilen depremin öncü, volkanik ve çöküntü gibi birçok farklı çeşidi vardır. Peki, deprem nedir ve neden olur?

Haber 16-12-2023 19:12

Yetenek Kapısı Platformu nedir? Yetenek Kapısı Platformu’na nasıl giriş yapılır?

Eğitimlerini tamamlayan kişiler için iş hayatına atılmak ve istedikleri alanda kariyer sahibi olmak oldukça önemlidir. Bu konularda bireylere yardımcı olabilecek ve çevrim içi hizmet sunan birçok farklı kariyer sitesi vardır. Bunlardan biri de üniversite mezunlarının veya hâlihazırda öğrenci olan bireylerin işverenlerle daha kolay buluşmasını sağlayan Yetenek Kapısı isimli platformdur. Peki Yetenek Kapısı Platformu nedir? Yetenek Kapısı Platformu’na nasıl giriş yapılır?

Haber 14-12-2023 19:11

Duphaston nedir, ne için kullanılır? Duphaston nasıl kullanılır?

Kadınlar için en önemli hormonlardan biri östrojen, bir diğeri ise progesteron hormonudur. Östrojen hormonu, dişilik niteliklerinin gelişmesinde önemli bir rol oynarken progesteron hormonu ise üreme ve hamilelik gibi durumlarda önemli bir rol oynar. Ancak bazı nedenlerden kaynaklı progesteron hormonunda azalmalar yaşanabilir. Bu azalmaları düzeltmek için uzman hekimler tarafından sıklıkla Duphaston denilen bir ilaç önerilir. Peki, Duphaston nedir, ne için kullanılır?

Haber 27-10-2023 20:47

Telegram nedir, ne işe yarar? Telegram nasıl kullanılır?

Dijital dünyada yaşanan gelişmeler sayesinde kullanıcılar arası mesajlaşma, sesli mesaj gönderme gibi birçok özellik hayatımıza girmiştir. Günümüzde birçok kişi sohbet ve mesajlaşma fırsatı sunan uygulamaları kullanmaktadır. Telegram da bu uygulamalardan biri olmakla birlikte pek çok kullanıcı tarafından tercih edilmektedir. Bu tür uygulamaların bu kadar fazla olması akıllı cep telefonu kullanımının yaygınlaşmasından kaynaklıdır. Peki, Telegram nedir, ne işe yarar?

Haber 25-10-2023 19:42

Progestan nedir, neden kullanılır? Progestan nasıl kullanılır?

Kadınların sağlıklı bir şekilde hayatlarını sürdürmesinde birçok etken önemli rol oynar. Bu etkenlerden biri de kadınlık hormonu bir başka deyişle progestan hormonudur. Kadınların gerek gebe kalması gerekse düzenli olarak regl olabilmeleri için hormonların düzgün bir şekilde görevlerini yerine getirmesi gerekir. Hormonlarda meydana gelen değişimler neticesinde progestan gibi hormon takviye ilaçlarına ihtiyaç duyulabilir. Peki, progestan nedir, neden kullanılır?

Haber 24-10-2023 20:37

İsteğe bağlı sigorta nedir? Kimler isteğe bağlı sigortalı olabilir?

İnsanların gerek rahat yaşam gerekse sağlık konusunda kendilerini garanti altına alabilmesi için sigortalı olması gerekir. Özellikle yeni bir işe girildiğinde sigorta olup olmadığı sorgulanır. Günümüz ekonomik koşullarında sigortalı bir işte çalışmak ve primlerin zamanında ödenmesi büyük önem taşır. Çalışmayan kişiler için de aynı duru geçerlidir. Herhangi bir işte çalışmayan insanlar maddi durumları el verdiği takdirde isteğe bağlı sigortalı olabilir. Peki, isteğe bağlı sigorta nedir?

Haber 16-10-2023 20:02

Albumin nedir? Albumin düşüklüğü tehlikeli mi?

Albumin vücudumuzun en yaygın bulunan ve çok önemli bir protein türüdür. Kan plazmasında ve dokularda bulunan bu protein, birçok hayati işlevi yerine getirir. Albumin karaciğer tarafından üretilir ve kana salınır. Albumin vücudumuzun temel ve en yaygın bulunan proteini olup kan plazmasında ve dokularda geniş bir dağılıma sahiptir. Peki, albumin düşüklüğü tehlikeli mi?

Haber 30-09-2023 19:52

Hidroksi vitamini nedir? Hidroksi vitamini düşüklüğü neden olur?

Hidroksi vitamini vücut için hayati öneme sahip olan vitaminlerden biridir ve D vitamini olarak da bilinir. Bu vitamin, D vitamini'nin iki ana formundan biridir ve D2 (ergokalsiferol) ve D3 (kolekalsiferol) olmak üzere iki farklı türde bulunur. Hidroksi vitamini eksikliği kemik sağlığı sorunlarına yol açabilir, çocuklarda raşitizm ve yetişkinlerde osteomalazi gibi hastalıklara neden olabilir. Bu nedenle, vücuttaki hidroksi vitamini düzeyini sağlıklı bir aralıkta tutmak önemlidir.

Haber 29-09-2023 23:36

Bağımsız denetim nedir? Bağımsız denetime tabi olma şartları nelerdir?

Bağımsız denetim, isminden de anlaşılabileceği gibi bağımsız olarak denetleme manasını taşımaktadır. Pek çok firma ve şirketin finansal tablolarının yetkili kurumlar tarafından denetlenmesi ve şeffaflık ilkesinin uygulanması son derece önemli bir konudur. Bağımsız denetim ile alakalı tüm detaylar Türk Ticaret Yasası içerisinde açık ve net bir biçimde yer almaktadır. Kanunlara göre bu denetime tabi tutulan birçok farklı şirket türü vardır. Peki, bağımsız denetim nedir, ne işe yarar?

Haber 15-09-2023 18:59

Yeni virüs alarmı! Batı Nil virüsü nedir? Nasıl bulaşır?

Dünya Covid-19’dan beri her sene çeşitli virüsler ile uğraşıyor. En son olarak Yunanistan’da görülen Batı Nil virüsü başta Yunanistan olmak üzere tüm çevre ülkeleri tedirgin etti. Toplum internet üzerinden Batı Nil virüsü nedir?’ ‘Batı Nil virüsü nasıl bulaşır?’ gibi araştırmalar yapıyor. İşte Batı Nil virüsü ile ilgili tüm merak edilenler…

Haber 31-08-2022 11:24

Çok hızlı bulaşıyor! Çocuk felci nedir? Belirtileri nelerdir?

Çocuk felci yıllardır devam eden bir hastalıktır. 1957’den beri yapılan aşılarla %99 oranında azalma görülse de hâlâ Afrika ve Asya’daki bazı ülkelerde görülmektedir. Londra’da yapılan araştırma sonucunda kanalizasyonda felce neden olan virüs tespit edildi. Uzmanlar çok hızlı yayılan çocuk felci hakkında uyarılarda bulundu. Çocuk felci nedir? Nasıl bulaşır? Belirtileri nelerdir?

Haber 21-08-2022 15:55