Orkide Sularken Nelere Dikkat Etmek Gerekir Haberleri

Günde 3 tane yiyen bu dertten kurtuluyor! Fiyatıyla birlikte bu detaya da dikkat: Ramazan öncesi esnafın 'hurma' mesaisi...

Son günlerde hurmaya talep arttı ancak asıl patlamanın önümüzdeki günlerde yaşanması bekleniyor. Vatandaşlar "Hurma fiyatları ne kadar?" sorusunun yanıtını ararken tezgahlarda 180 TL'den başlayan hurma fiyatları çeşidine göre değişiyor. Hurmanın faydaları saymakla bitmezken diyabet hastaları içinse özel bir çeşit hurma önerisi yapıldı. Geçen yıldan kalma hurmalara dikkat! Tazesiyle beklemişinin ayırt edilmesi için nelere dikkat etmek gerektiği de açıklandı.

Finans 2024-03-06 14:30:31

Orijinal zeytinyağı nasıl anlaşılır?

Zeytinyağı hem sağlıklı oluşu hem de muhteşem tadıyla sofraların vazgeçilmez ürünlerinden bir tanesi. Bu nedenle hem salatalarda, hem kahvaltılarda hem de yemeklerde sıklıkla kullanılıyor. Ancak zeytinyağından maksimum verimi alabilmek ve güvenle tüketebilmek için zeytinyağının orijinal olmasına dikkat etmek gerekir. Peki, orijinal zeytinyağı nasıl anlaşılır? İşte 5 pratik testle zeytinyağının gerçek olup olmadığını öğrenme yöntemleri...

Yemek 2024-02-08 10:55:17

Üleştirme sayıları nedir? Üleştirme sayıları nasıl yazılır, ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır?

Sosyal hayatın gerekli bir olgusu olan iletişimde kişinin kendini doğru bir şekilde ifade edebilmesi oldukça önemlidir. Bunun için dilin doğru kullanılması gerekir. Türkçede birçok sözcük grubu bulunur. Bu kelimelerin hem yazım hem de okunuş biçimlerini doğru bir şekilde öğrenilmelidir. Türkçede yer alan kelimelerle ilgili en çok yapılan hatalar arasında üleştirme sayıları bulunur. Peki, üleştirme sayıları nedir, üleştirme sayıları yazılırken nelere dikkat edilmeli?

Egitim 2023-08-28 11:10:16

Yolculuk yaparken bagajları kaybetmemek ya da çaldırmamak için nelere dikkat etmek gerekir?

Tatil, iş seyahati veya aile ziyareti gibi farklı nedenlerle birçoğumuz sık sık seyahat ediyoruz. Şehir veya ülke değiştirmek birçok kişiye iyi gelse de bavul kayıpları bir o kadar can sıkıcı olabiliyor. Özellikle bagajların toplu olarak teslim edildiği uçak seyahatlerinde bavul kayıpları veya çalıntıları yaşanabiliyor. Peki, bunların önüne geçmek için nelere dikkat etmelisiniz? İşte tüm detaylar...

Haber 2023-08-01 18:03:54

Diğer Haber Etiketleri

hurma Ramazan alışveriş hurma fiyatları zeytinyağı hangi zeytinyağı daha iyi nasıl yazılır imla kuralları bagaj kabin bagajı valiz tdk deneme İngilizce makale günlük günce spor Kas gelişimi parça hisse hisse alım satım şiir şiir konuları şiir türleri boşanma davası boşanma dilekçesi boşanma dilekçesi örneği anlaşmalı boşanma dilekçe örneği Oruç iftar Sahur su beslenme uzman yiyecek kan grubu kan grubu nasıl yazılır bebek yağı bebek yağı yüze sürülürmü adonis adonis kası Vücut geliştirme egzersiz egzersiz hareketleri evde egzersiz hareketleri evde egzersiz Fitness dumbell yoga tez Yüksek lisans yüksek lisans tezi tez merkezi tez yazdırma röportaj sağlıklı besinler anne bebek çocuk bebek beslenmesi bebek beslenmesinin önemi ozon terapi ozon tedavisi akciğerler şalgam şalgam suyu faydaları alara vitamini hücreler ilik mon Sebze zihin hamilelikte beslenme hamilelikte beslenme listesi dengeli beslenme saksıya ne ekilir meyveler nerede yetişir kısa sürede yetişen meyveler çilek kavun mandalina incir elma dudak Göz saç boyama saç boya modelleri saç boyası kaşta kaç dakika bekletilir Saç boyası saç boyası elden nasıl çıkar saç boyası ile kaş boyama saç boyası nasıl akıtılır saç boyası nasıl çıkar alternatif tıp Osteoporoz (Kemik Erimesi) türkçenin terk etmek terk etmek nasıl yazılır kulüp nasıl yazılır kulüp tdk Sağlık Bakanlığı eş anlamlı kelimeler eş anlamlısı eş anlamlısı nedir mango mango faydaları mango meyve mango nasıl yenir definasyon nedir diyet karanlık kasko kasko bedeli sorgulama Teknoloji Ve Bilgi Yönetimi Kemal Kılıçdaroğlu Abdullah Gül başörtüsü Microsoft Office kan şekeri kan şekeri yüksekliği Meyve suyu kahve yoğurt ekmek makarna asal sayılar Muhasebe 1 yıl Eğitim öğretim Rezan Epözdemir sözlük

TDK'ye nasıl yazılır? TDK'ye mi TDK'ya mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe yazılı ve sözlü anlatımda doğru bir şekilde kullanılması gereken bir dildir. Dilimizde bulunan yazım kuralları ve anlatım kuralları doğru ifade imkânı sunar. Kelimelerin yazımları ile ilgili doğru bilgiyi aldığımız Türk Dil Kurumu hatasız bir şekilde yazılı anlatım yapabilmemizi sağlar. Dilimiz, kelime sayısı olarak oldukça zengindir. Bu sebeple oluşabilecek yazım yanlışlarına dikkat etmek gerekir. Peki, TDK'ye nasıl yazılır?

Egitim 13-06-23 15:13

Essay nasıl yazılır? İngilizce makale (essay) yazarken nelere dikkat etmek gerekir?

Bir soruyu cevaplamak veya belirli bir konuyu ele almak için yazılan essay, temelde üç ayrı bölümden oluşur. Dolayısıyla bu yazı türünün özelliklerinin yakından tanınması amacıyla temel bölümleri, oluşturulma amacı ve içerdiği yaygın olarak kullanılan kalıplar öğrenilmelidir. Ardından essay yazım aşamaları takip edilerek belli bir konuya yönelik olan İngilizce makaleler hazırlanabilir.

Egitim 03-06-23 16:26

Günlük nasıl yazılır? Günlük tutarken nelere dikkat etmek gerekir?

Temelde kişinin gün içerisinde yaşadığı olayları anlattığı bir edebi tür olarak bilinen günlüklerin dikkat çekici farklı özellikleri de mevcuttur. Dolayısıyla günlüklerin öne çıkan özellikleri, yazım dili, öncüleri ve örnekleri hakkında detaylı açıklamalar yapılabilir. Bunun yanı sıra bu türden eserleri kaleme almak isteyenlere fayda sağlayacak olan çeşitli ipuçlarından da söz edilmelidir. Böylece günlük tutma alışkanlığı kazanmak isteyenler nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini keşfedebilir.

Egitim 01-06-23 22:25

Kas geliştirmenin püf noktaları ve dikkat edilmesi gerekenler: Kas gelişimi için gerekli olan mineral ve vitaminler nelerdir?

Kas gelişimi, spor yapmanın temel amaçlarından biridir. Kas gelişimi sadece vücut estetiği açısından önemli değil aynı zamanda sağlık açısından da faydalar sağlar. Kaslar, vücuttaki yağ oranını düşürmeye yardımcı olur, kemikleri güçlendirir ve metabolizmayı hızlandırarak kalori yakımını artırır. Kas gelişimi için, düzenli olarak yapılan direnç antrenmanları gereklidir. Peki, kas yaparken nelere dikkat etmek gerekir?

Haber 08-05-23 13:42

Parça hisse nedir, nasıl işlem görür? Parça hisse alımı nasıl yapılır, nelere dikkat etmek gerekir?

Yatırımcıların bir kısmının aşina olduğu, diğer bir kısmının ise ilk defa karşılaştığı parça hisse senedinin anlamı sıklıkla araştırılır. Parça hisse senedi, adından da anlaşıldığı üzere tam hisse senedinden farklıdır. Dolayısıyla bu parça hissenin, belli bir şirketin 1 tam hissesinden ne gibi bir farkının olduğu bilinmelidir. Bu sayede küsuratlı işlemlere de değinilmesi mümkün olacaktır. İngilizcede fractional shares olarak yer bulan parça hisse senedi nasıl işlem görür?

Finans 20-04-23 10:51

Şiir nasıl yazılır, şiir türleri nelerdir? Şiir yazarken nelere dikkat etmek gerekir, şiir yazmak için ne gerekir?

Arapçadan Türkçeye geçen şiir kelimesi TDK kapsamında iki ayrı şekilde tanımlanır. Bu tanımlardan ilki ise şiirin edebiyat alanındaki terim anlamıdır. Seslerin uyumlu bir şekilde kullanıldığı şiir, zengin sembollerle donatılan edebiyat türlerini temsil eder. Ayrıca konularına göre 6’ya ayrılan şiir çeşitleri, bu edebiyat türüne yönelik detaylı bilgi edinilmesi için öğrenilmesi önerilen hususlardandır. Peki, şiir nasıl yazılır?

Egitim 20-04-23 09:58

Boşanma dilekçesi nasıl yazılır, anlaşmalı boşanma dilekçesi nasıl yazılır? Boşanma dilekçesi yazarken nelere dikkat etmek gerekir?

Evlilik akdinin sona ermesi işleminde kişilerin boşanmak için, yazdıkları boşanma dilekçesi ile birlikte mahkemeye müracaat etmesi gerekir. Genel olarak bakıldığında bu işlemin halledilmesinde avukatlar yardımcı olsa da boşanma dilekçesinin nasıl yazılması gerektiği, özellikle davayı açan kişi tarafından bilinmesi gerekir. Bu sayede hak kayıpları önlenebilmektedir. Boşanma dilekçesi yazarken nelere dikkat etmek gerekir?

Egitim 20-04-23 09:43

Sporcular ramazanda nasıl beslenmeli? Ramazanda spor ve beslenme nasıl olmalı, vücut geliştirme beslenme önerileri

Sporcuların ramazan ayında beslenmesi konusu oldukça önemlidir. Ramazan ayı boyunca oruç tutan sporcuların vücutlarının ihtiyaç duyduğu besinleri alarak sağlıklı kalmaları ve performanslarını korumaları gerekir. Bu nedenle uygun bir beslenme planı hazırlamak ve doğru besinleri tüketmek çok önemlidir. Peki, spor yapanlar ve vücut geliştirenler Ramazanda nelere dikkat etmelidir?

Haber 07-04-23 15:42

Gebeler oruç tutabilir mi? Hamileler ramazanda nasıl beslenmeli, emziren anneler nelere dikkat etmeli?

Ramazan ayı Müslümanlar için ibadet ve oruç tutma ayıdır. Hamile kadınlar da bu ayda oruç tutabilirler ancak sağlıklı bir gebelik süreci için doğru beslenme alışkanlıklarına dikkat etmek çok önemlidir. Gebelik sürecinde vücut daha fazla besin ve enerji ihtiyacı duyar bu nedenle hamile kadınlar oruç tutarken yeterli miktarda besin alımını sağlamak için özen göstermelidirler.

Haber 07-04-23 15:42

Şeker hastaları oruç tutabilir mi? Şeker hastaları ramazanda nasıl beslenmeli, insülin direnci olanlar nelere dikkat etmeli?

Şeker hastaları gibi bazı insanlar için Ramazan ayı boyunca oruç tutmak sağlık açısından zorlayıcı olabilir. Şeker hastalığı kan şekerinin kontrol edilemediği bir durumdur ve bu hastaların düzenli olarak yemek yemeleri ve ilaçlarını almaları gerekir. Bu nedenle şeker hastalarının oruç tutmadan önce doktorlarıyla konuşmaları ve oruç tutmanın sağlık durumlarına olumsuz etkisi olup olmayacağını belirlemeleri önemlidir.

Haber 07-04-23 15:42

Diyet yapanlar ramazanda nasıl beslenmeli, Kilo almamak için nelere dikkat etmek gerekir? Ramazanda sağlıklı beslenme tüyoları

Ramazan, Müslümanlar için önemli bir aydır ve bu ay boyunca oruç tutulur. Oruç tutarken sağlıklı beslenmek oldukça önemlidir çünkü uzun saatler boyunca yemek yememek vücudun besin ihtiyacını karşılamasını zorlaştırabilir. Diyet yapanlar için ise bu durum daha da önem kazanır. Çünkü uygun beslenme alışkanlıkları ile birlikte oruç tutmak sağlıklı kilo kaybını destekleyebilirken yanlış beslenme alışkanlıkları ise kilo alma ve sağlık sorunlarına yol açabilir.

Haber 07-04-23 15:41

Kan grubu nasıl yazılır, kan grubu yazımında nelere dikkat etmek gerekir? Kan grubunun doğru yazılışı nasıl olmalıdır?

İş başvurularında, hastanelerde, ehliyette ya da resmî formlar doldururken karşımıza çıkan bölümlerden birisi de kan grubudur. Kişinin sahip olduğu kan grubunu bilmesi ve bunu doğru bir şekilde ifade edebilmesi, kişinin hayatı için oldukça önemli bir meseledir. Herhangi bir hayati olayda kişi için oldukça önemli olan kan grubunun bilinmesi ve doğru bir şekilde yazılması gerekir. Peki, kan gruplarının doğru yazılışı nasıldır?

Egitim 07-04-23 15:39

Bebek yağı faydaları nelerdir, bebek yağı yüze sürülür mü? Bebek yağı ne işe yarar, nasıl kullanılır?

Bebek yağı, bebekler için kullanılan bir tür cilt bakım ürünüdür. Çoğunlukla mineral yağı ve vazelin gibi bileşenlerden oluşur ve bebeklerin cildinin nemli kalmasına yardımcı olur. Bebek yağı genellikle hassas ciltler için tasarlanmıştır ve cildi nemlendirir, yumuşatır ve korur. Bebek yağı ayrıca bebeklerin ciltlerinin tahriş olmasını ve pişik oluşmasını önlemeye yardımcı olabilir. Hem cilde hem de yüze iyi gelen bebek yağını kullanırken nelere dikkat etmek gerekir, yüze sürmek zararlı mı?

Haber 07-04-23 15:34

Adonis kası nasıl yapılır, nasıl gelişir? Adonis kası hareketleri nedir, nelere dikkat etmek gerekir?

Düzenli spor yapan ya da daha iyi bir fiziğe kavuşmak isteyen her bireyin hayallerini karın kasları ne kadar süslüyorsa adonis kası da o kadar süsler. Güçlü ve formda bir fiziğin neredeyse gereklilikleri arasında görülen adonis kasını daha görünür bir hâle getirmek için ayrıca çalışmalar ve egzersizler yapan bir çok kişi var. Özellikle de erkeklerin en büyük hayallerinden birisi olan adonis kası nedir ve adonis kasını daha görünür yapmak için hangi egzersizler yapılabilir?

Haber 30-03-23 17:04

Evde spor yapmak isteyenler için temel egzersiz hareketleri nelerdir? Evde spor nasıl yapılır, nelere dikkat etmek gerekir?

Evde spor yapmak için ihtiyacınız olan tek şey kendinize ait biraz alan ve belirli egzersizler için kullanabileceğiniz birkaç temel ekipman. Bu ekipmanlar bir yoga matı, direnç bantları, halterler, kettlebell'ler ve egzersiz topları gibi olabilir. Evde spor yapmanın avantajlarından biri zamandan ve mekândan bağımsızlık sağlamasıdır. Dilediğiniz saatte istediğiniz yerde spor yapabilirsiniz. Evde spor yapmak spor salonuna gitme gerekliliği olmadığı için uzun süreli zaman ve para tasarrufu sağlar.

Haber 28-03-23 17:40

Tez nasıl yazılır ve hazırlanır, tez yazma aşamaları nelerdir? Tez yazarken nelere dikkat edilmelidir, tez özeti nasıl olmalıdır?

Birçok kişinin hayalini süsleyen akademik kariyer yapmanın yolu tez yapmaktan geçer. Gerek lisans için gerekse yüksek lisans, doktora, doçentlik ve profesörlük için kişilerin tez yazarak alanlarındaki yetkinliklerini kanıtlayabilmeleri ve çalışma alanlarındaki konusunu tartılabilmeleri ve bir fikir öne sürebilmeleri için tez yazmaları gerekir. Öğrenci ve öğretim üyelerinin en önemli çalışmalarından birisi olan tez nedir, tez yazma aşamaları nelerdir?

Egitim 28-03-23 17:09

Röportaj nasıl yapılır, röportaj türleri nelerdir? Röportaj yazarken nelere dikkat edilmelidir, röportaj nasıl yazılır?

Günümüzde teknolojinin ilerlemesi ve gelişip hayatımızın her noktasına yayılması edebiyatı ve edebiyat türlerini de etkilemiştir. Bu etkileme olumlu olabileceği gibi bazı olumsuzluklara da sebep olsa da teknolojinin gelişmesi özellikle de röportaj türüne oldukça olumlu etkiler bırakmıştır. Kişilerin birbirleriyle daha rahat iletişime geçebilmesi belki de günümüzde röportajların artmasına ve daha kolay hazırlanmasına zemin hazırlamıştır. Peki, röportaj yazarken nelere dikkat etmek gerekir?

Egitim 28-03-23 16:55

Bebek kahvaltısı için besleyici ve pratik tarifler nasıl yapılır? 6 - 11 aylık bebek kahvaltısı tarifleri önerileri

Bebeklerin sağlıklı bir şekilde büyümesi için beslenmelerine dikkat etmek oldukça önemlidir. Bebeklerin ilk beslenme alışkanlıkları, ilerleyen yıllarda oluşacak olan beslenme alışkanlıklarının temelini oluşturur. Bu nedenle, bebeklerin kahvaltı alışkanlıklarına da özen göstermek gerekir. Bebek kahvaltısı, bebeğin gün içerisinde ihtiyaç duyacağı enerji ve besin öğelerini sağlamak için en önemli öğündür. Anneler ve anne adaylarımız için bebek kahvaltısı için besleyici ve pratik tarifler önerileri

Kadin 17-03-23 16:52

Ozon tedavisinden önce ve sonra nelere dikkat etmek gerekir? Ozon tedavisi nasıl olur, ne kadar sürer?

Tamamlayıcı bir tedavi olarak uygulanan ozon terapisi, pek çok hastalığa iyi gelmesiyle bilinir. Bu yüzden özellikle son dönemlerde daha çok uygulanmaktadır. Bu tedavisin etkisini daha hızlı ve kalıcı bir şekilde gösterebilmesi için dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Ozon tedavisinden önce ve sonra dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Haber 13-03-23 17:33

Binbir nasıl yazılır, binbir yazımı nasıl olmalıdır? Binbir ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçeyi doğru kullanmak doğru iletişim kurmak iletişim açısından çok önemlidir. Yalnızca konuşma dilinde değil yazı dilinde de ifadelere dikkat etmek gerekir. Özellikle kelimelerin ayrı ve bitişik yazımı konusunda pek çok hata yapılmaktadır. Bu da anlatım bozukluğu ve imla hatası gibi problemlere yol açar. Binbir kelimesi gün içinde çok yaygın kullanılan ve yazılışında yanlış yapılan bir sözcüktür. Peki, binbir ayrı mı yoksa bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 10-03-23 16:55
tdk

Hamileler şalgam içebilir mi, şalgam suyu sağlıklı mı? Hamilelikte şalgam nasıl tüketilir mi, şalgam suyu mideye zarar verir mi?

Gebelik döneminde tüketilen besinlere çok dikkat etmek gerekir. Bitkisel kaynakların vücut için pek çok faydası olsa da içerdikleri bileşenlerden dolayı bazen zararlı olabilirler. Hamilelikte ekstra dikkat edilmesi gereken beslenme konusunda anne adaylarının merak ettiği konulardan biri de şalgam tüketimidir. Yararlı bir içecek olan şalgamın gebelik döneminde tüketimi ile ilgili mutlaka bilgi sahibi olmak ve doğru miktarda tüketmek çok önemlidir. Şalgam suyu mideye zarar verir mi?

Kadin 07-03-23 17:59

Hamilelikten önce ve hamileliğin ilk aylarında beslenme nasıl olmalıdır? Hamilelikte hafta hafta beslenme için neler yapılmalı, nelere dikkat edilmelidir?

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için düzenli beslenmek oldukça önemlidir. Hamilelik döneminde düzenli beslenmek daha önemli bir hâle gelir. Bu yüzden annenin hem kendi sağlığı hem de bebeğinin sağlığı için düzenli ve sağlıklı beslenmesi gerekir. Anne adayının hamilelik döneminde sürdüreceği beslenme alışkanlığı, bebeğinin de ömrü boyunca sürdüreceği beslenme alışkanlığının temelini oluşturur. Peki, hamilelikte beslenme nasıl olmalıdır ve nelere dikkat edilmelidir?

Kadin 07-03-23 17:57

Saksıda yetişen meyveler nelerdir? Evde saksıda meyve yetiştirmenin püf noktaları nedir, nelere dikkat etmek gerekir?

Tarımda kimyasal ilaçların kullanılmasından dolayı insanların organik ürünlere yönelmesi oldukça yaygınlaştı. Kendi ve çevresindekiler için güvenli gıda yetiştirmek isteyenlerle birlikte bu durumu hobi amaçlı yapanlar da bulunuyor. Bu sebeple evde meyve ve sebze yetiştirmek birçok kişinin ilgisini çekiyor. Bu noktada saksıda da yetişebilen tohumları ve yetiştirme püf noktalarını bilmek gerekiyor. Peki, saksıda yetişen meyveler hangileridir, evde bitki yetiştirirken nelere dikkat etmek gerekir?

Kadin 07-03-23 17:47

Evde nasıl saç boyanır? Hangi aşamalara dikkat etmek gerekir?

Birçoğumuz saçlarımızda değişiklik yapmayı seviyoruz. Âdeta yenilenmiş hissi veren farklı saç renkleri, yeni bir imaja da kapı aralıyor. Bu işlemi kuaföre gitmek yerine evde kendiniz yapmak istiyorsanız çok seveceğiniz bir rehber hazırladık. Dikkat etmeniz gereken her şeyi ve saçınızı nasıl en kolay nasıl boyayacağınızı öğrenmek için yazımıza geçmeye ne dersiniz?

Kadin 06-03-23 15:23

Kemik erimesine ne iyi gelir, genç ve yaşlılarda kemik erimesi için ne yapılabilir? Kemik erimesine iyi gelen besinler ve kürler nelerdir?

Kemik sağlığını korumak ve kemik erimesine engel olmak için bazı önlemler alabilirsiniz. Çeşitli sebepler sonucu ortaya çıkan kemik erimesi, özellikle belirli bir yaştan sonra hızla kendini belli etmeye başlayabilir. İlerleyen yaşlarda ortaya çıkan kemik erimesi bazı kişilerde erken yaşlarda da ortaya çıkabilir. Kemik erimesini engellemek ve ortadan kaldırmak için beslenmeye dikkat etmek gerekir. Peki, gençlerde ve yaşlılarda kemik erimesine ne iyi gelir?

Haber 27-02-23 17:19

Türkçenin nasıl yazılır, Türkçenin yazımı nasıl olmalıdır? Türkçenin mi Türkçe'nin mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçeyi doğru ve etkili bir şekilde kullanmak için konuşma dili kadar yazım diline de dikkat etmek gerekir. Bir kelimeyi imla hatası yapmadan yazmak oldukça önemlidir. Kelimelerin yazımına dair en sık yapılan hata, birleşik mi yoksa ayrı mı yazıldıklarını bilmemektir. Türkçenin kelimesi de yazılışı konusunda en çok yanlış yapılan kelimelerden biridir. Özel isimlere gelen eklerin nasıl yazılacağı konusu sıklıkla karıştırılır. Peki, Türkçenin nasıl yazılmalıdır?

Egitim 03-02-23 15:25

Terk etmek nasıl yazılır, terk etmek yazımı nasıl olmalıdır? Terk etmek ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Günlük hayatta kullandığımız kelimeleri doğru telaffuz etmek kadar doğru yazmak da oldukça önemlidir. Daha etkili ve kaliteli bir iletişim açısından imla kurallarına dikkat edilmesi gerekir. Türkçede pek çok kelimeyi yazarken doğru yazım konusunda ikilemde kalınır. Bu kelimelerden biri de terk etmek kelimesidir. Bu kelimenin bitişik mi yoksa ayrı mı yazılması gerektiği konusunda karışıklıklar vardır. Peki, terk etmek yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 03-02-23 15:24

Kulüp nasıl yazılır, kulüp yazımı nasıl olmalıdır? Kulüp mü klüp mü, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizi doğru bir şekilde kullanmak için yazım ve imla kurallarına dikkat etmek oldukça önemlidir. Kelimelerin telaffuzu kadar yazımına da özen göstermek gerekir. Özellikle dilimize farklı dillerden sonradan girmiş olan kelimelerin doğru yazımı konusunda sıklıkla sorun yaşanmaktadır. Kulüp kelimesi de onlardan biridir. Bu kelimenin doğru yazımı nasıldır?

Egitim 03-02-23 15:21

Oysaki nasıl yazılır, oysaki yazımı nasıl olmalıdır? Oysaki ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Kelimelerin doğru şekilde yazılmasına dikkat etmek imla kurallarına uygun şekilde cümle kurmaya yardımcı olur. Kelimelerin doğru şekilde yazılması yazıları ve paragrafları olumsuz şekilde etkiler. Türkçede yazımı karıştırılan pek çok sözcük vardır. Bu sözcüklerin arasında oysaki kelimesi de yer alır. Yazım yanlışı yapmadan cümle kurmak için yazımı karıştırılan sözcüklerin doğru şekillerini bilmek ve araştırmak gerekir. Peki, oysaki nasıl yazılır?

Egitim 03-02-23 15:00

Dikkat! Sağlık Bakanlığından uyarı: Strep A bakterisinde 24 saat çok önemli

Sağlık Bakanlığı’ndan gelen son dakika uyarısında "beta" adıyla bilinen Strep-A bakterisi ile ilgili önemli bilgiler paylaşıldı. Strep-A’nın neden olduğu enfeksiyona ilişkin yayımlanan duyuruda, hasta kişilerin antibiyotik tedavisinin 24'üncü saati tamamlanana kadar işe, okula veya kreşe gitmemesi gerektiği, bulaştırıcılığın tedavinin 24 saatinden sonra sona erdiği bildirildi. 'Strep A'nın en yaygın belirtileri neler, Strep A'da nelere dikkat etmek gerekiyor?' İşte bu soruların cevabı...

Haber 01-02-23 15:41

Zekâ eş anlamlısı nedir? Zekâ kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Eş anlamlı kelimeler birbirlerinin yerine kullanılabilen kelimelerdir. Bu kelimeler aynı anlamı karşıladıkları için birbirleri yerine geçebilirler. Eş anlamlı kelimeler her ne kadar birbiriyle aynı anlamı taşısalar da başka anlamları da karşılayabilirler. Bu nedenle eş anlamlıları kullanırken cümlenin bağlamına dikkat etmek gerekir. Türkçede birden çok eş anlamlı kelime bulunur. Arapça kelimelerden birisi olan ve dilimizde hâlâ kullanılan zekâ kelimesinin eş anlamlısı olan sözcükler nelerdir?

Egitim 13-01-23 14:03

Mango nasıl tüketilir, olgun mango nasıl anlaşılır? Olgun mango bekletilir mi, nasıl saklanır?

Tropikal meyveler içinde ilgi çeken mango, lezzeti ile ve aromatik tadı ile oldukça fazla tüketilir. Ülkemizde de bazı bölgelerde yetiştirilen bu özel meyvenin insan sağlığını destekleyici birçok besin değeri bulunuyor. Oldukça popüler olan ve Türkiye’de sıklıkla tüketilen mangonun asıl anavatanı Hindistan’dır. Birçok faydası olan bu tropikal meyve tüketilirken nelere dikkat etmek gerekir, mango nasıl tüketilmeli ve saklanır?

Haber 06-12-22 17:12

Definasyon nedir, ne kadar sürer? Definasyon döneminde beslenme nasıl olur, örnek diyet listesi

Spor yapan kişiler arasında definasyon terimi yaygın olarak kullanılır. Definasyon zaman sporcular için büyük bir öneme sahiptir. Bu dönemde sporcuların uygulaması gereken bazı programlar ve kaçınması gereken durumlar vardır. Bütün bu uygulamalar vücuda büyük ölçüde etki eder. Bundan dolayı definasyon döneminin ne zaman olacağı ve bu dönemde neler yapılması gerektiği oldukça önemlidir. Peki, definasyon döneminde nelere dikkat etmek gerekir, definasyon dönemi ne kadar sürmeli?

Haber 04-11-22 17:25

Karanlık eş anlamlısı nedir? Karanlık kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Yazımı farklı ancak anlamları aynı olan sözcüklere eş anlamlı sözcükler denir. Eş anlamlı sözcüklerin cümlede rolü önemlidir. Her ne kadar aynı anlama işaret etseler de iletilmek istenen mesajda vurgu farklılıklarını ortaya çıkarmak için kullanılır. Eş anlamlı sözcükleri kullanırken cümlede anlam bozulması yaşanıp yaşanmadığına dikkat etmek gerekir. Peki, karanlık kelimesinin eş anlamlısı olan kelimeler nelerdir?

Egitim 31-10-22 17:52

Kasko yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler: Kasko teklifi alırken nelere dikkat etmek gerekir, kasko teklifi en erken ne zaman alınır?

Kasko herhangi bir hasar anında aracı ve sürücüsünü güvence altına alır. Kaskonun, sigortalının hasarını ve zararını karşılarken belirli teminatları ve kapsamları baz alır. Aynı zamanda kasko ücreti de bu kapsamlara ve teminatlara göre belirlenir. Kasko teklifi alırken kasko firması, kaskonun kapsamı, teminat limitleri, ödenmesi gereken kasko primi gibi birçok önemli detaya dikkat edilmesi gerekir. Kasko yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Haber 25-10-22 11:52

1 MB kaç KB, GB, TB, PB, EB, ZB, YB eder? MB'ı diğer depolama birimlerine çevirme

Depolama birimleri hesaplanırken kullanılması gereken değerler sıkça karıştırılır. Özellikle birimler büyüdükçe hesaplaması da bir o kadar zorlaşır. Bu nedenle değerlerle ilgili yapılan hesaplamalarda, hangi birimin neye karşılık geldiğine dikkat etmek gerekir. 1 MB kaç KB, GB, TB, PB, EB, ZB, YB eder?

Haber 09-10-22 10:57

Abdullah Gül'den 'başörtüsü' gündemiyle ilgili dikkat çeken yorum! 'Olağanüstü bir gelişmedir' diyerek destek verdi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü' çıkışıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamayı takdirle karşıladığını ve desteklediğini belirten Gül, "Türkiye adına çok memnun olunacak olağanüstü bir gelişmedir. Böyle bir dönüşüme öncülük ettiği için de Kemal Beyi tebrik etmek gerekir." diye konuştu.

Haber 06-10-22 11:47

PowerPoint'te sunum hazırlama teknikleri: PowerPoint sunum kuralları ve etkili sunum için slaytlarda nelere dikkat etmek gerekir?

PowerPoint sunum programı, slaytlar kullanılarak hazırlanır. Profesyonel hayatta kitlelerin dikkati çekmek için kullanılan PowerPoint sunuları hazırlanırken görev araçları ile çeşitli slaytlar hazırlanabilir. Ancak profesyonel sunum hazırlamak söz konusu olduğunda bazı kuralla uymak ve bunlara göre sunum hazırlamak gereklidir. PowerPoint'te sunum nasıl hazırlanır? PowerPoint sunumu kuralları nelerdir? Etkili bir PowerPoint sunumu için slaytlarda programın hangi özelliklerinden yararlanılır?

Haber 26-09-22 21:32

Sakın yemeyin! Kan şekerini yükselten 5 tehlikeli gıda

Diyabet en sık görülen hastalıklardandır. Böbrekleri, kalbi ve çeşitli organları oldukça tehlikeye atan diyabetten korunmak için beslenmeye dikkat etmek gerekir. Kan şekerinin yükselmesi çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Kan şekerinin yükselmemesi için kesinlikle uzak durulması gereken bazı gıdalar vardır.

Haber 08-09-22 17:00

119 asal mı? 119 sayısı asal mıdır?

Sınavlara hazırlık aşamasındaki önemli konulardan bir tanesi de asal sayılardır. Asal sayı nedir, bir sayının asal sayı olabilmesi için gereken şartlar nelerdir, 119 asal mı? 119 sayısının asal olduğunu anlamak için hangi kurallara dikkat etmek gerekir?

Egitim 29-06-22 14:02

Amortisman nedir? Amortisman nasıl hesaplanır?

Amortisman, duran varlığın yıpranma payı olarak tanımlanır. İlgili dönemin kayıtlarında gider olarak gösterilen amortismanlarda, uygulama yöntemleri ve kriterlerine göre yapılan hesaplamalar her sene muhasebede düzenli olarak işlenir. Amortisman hesaplama için bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Bunlardan en önemlisi de amortisman hesabına katılacak varlıkların 1 yıldan uzun süre kullanılmasıdır. Amortisman nasıl hesaplanır? Amortisman yöntemi çeşitleri nelerdir?

Finans 01-06-22 11:06

Pekiştirmeli sözlerin yazılışı – Pekiştirmeli kelimeler nasıl yazılır?

Pekiştirme sözlerin cümle içerisinde doğru bir şekilde kullanılması, dilbilgisi kuralları açısından son derece önemlidir. Bu tür sözcükler, cümle içerisinde yeri geldiğinde sıfat, yeri geldiğinde de zarf olarak kullanılabilir. Bu durum tamamen cümledeki anlama göre değişir. Pekiştirmeleri sözlerin yazılışında nelere dikkat etmek gerekir?

Egitim 27-05-22 21:13

Mastarlara gelen eklerin yazılışı – Mastarlara gelen ekler nasıl yazılır?

Dilbilgisinde önemli bir role sahip olan isim - fiillerin cümle içerisinde doğru bir şekilde kullanılması gerekir. Mastar eki olarak da bilinen isim - fiiller, kullanılan cümleye farklı bir anlam katar. Bu ekler, fiil kök ve gövdelerin sonuna eklenerek ortaya çıkar. Mastarlara gelen eklerin yazılışında nelere dikkat etmek gerekir?

Egitim 27-05-22 21:10

İkilemelerin yazılışı – Hangi ikilemeler bitişik yazılır?

Dilbilgisinde biçim bilgisinin yeri oldukça önemlidir. Kullanılan kelimelerin ve eklerin yapısını, işlevini inceleyen bir dal olan biçim bilgisinde ikilemelerin kullanımına dikkat etmek gerekir. İkilemeler, gündelik yaşamda ve konuşma dilinde en sık tercih edilen kelimeler arasında yer alır. İkilemelerin yazılışında nelere dikkat etmek gerekir?

Egitim 27-05-22 21:09

Hukukçu Rezan Epözdemir'den dikkat çeken Suriyeliler yorumu! 'Ekmeğimizi paylaşmak istemiyoruz söylemi insancıl değil'

Türkiye'deki sığınmacılar konusu tartışılmaya devam ediyor. Habertürk TV'ye konuk olan hukukçu Dr. Rezan Epözdemir, 'Hukuki şartlar oluşmuştur, Suriyeli sığınmacıların dönüşünde engel yoktur dersiniz bu anlaşılır bir durum ama kullanılan dile dikkat etmek gerekir' dedi.

Haber 26-05-22 10:37