Pelvis Muayenesi Haberleri

Evini diş kliniğine çeviren sahte doktor operasyonla yakalandı

Aksaray’da evini diş kliniğine çevirip diş muayenesi ve tedavisi yapan sahte doktor jandarma ekiplerinin operasyonuyla yakalandı.

Yurthaber 2024-02-26 10:42:52

'Her duş alma sırasında...' Kadınlar için o yaşı işaret ederek uyardı! 'Mutlaka yaptırılmalı'

Özellikle 40 yaş sonrası kadınlarda hem fiziksel hem de hormonal birçok değişiklik yaşandığını söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Erhan Cömert bu anlamda sağlık rutinlerinin hayati önem taşıdığını söyledi. 40 yaş sonra kadınların dikkat etmesi gerekenleri anlatan Cömert, "Her duş alma sırasında mutlaka meme muayenesi yapılmalıdır" dedi. Her kadının rutin jinekolojik muayeneyle birlikte yaptırması gereken testleri de sıralayan Cömert, "Aşırı meyve tüketiminden kaçınılmalı" dedi.

Kadin 2024-02-01 11:13:36

Bolu'da geçen yıl 2 milyon 500 bin sağlık muayenesi gerçekleştirildi

Bolu'da geçen yıl 2 milyon 500 bin sağlık muayenesi gerçekleştirildi, 55 bin ameliyat yapıldı.

Yurthaber 2024-01-05 11:03:54

Taksiler için yeni tarife belirlendi: Bakanlık Resmi Gazete’den duyurdu: Taksimetre muayenesi 397 liraya yükseldi

Ölçü ve ölçü aletleri için gelecek yıl alınacak muayene ve damgalama bedelleri yeniden düzenlendi. Resmi Gazete’den duyurulan ücret tarifelerinde taksimetrelerin 397 liraya muayene edileceği bildirildi.

Finans 2023-12-30 10:47:09

Tam 15 yıldır oradaydı! Doktorlar adamın gözüne batan kıymığı 15 yıl sonra buldu... Bu olağanüstü

Amerika Birleşik Devletleri'nin Michigan eyaletinin Detroit bölgesinde rutin bir göz muayenesi sırasında doktor hastasında ilginç bir keşfe imza attı. Doktorlar başlangıçta hastanın gözlerinde bir sorun görmediler ancak sonrasında gözün en dış tabakası olan korneada yabancı bir cisim fark ettiler. Bu yabancı cismin 15 yıl önce adamın bahçeyle uğraştığı sırada gözüne batan bir kıymık olduğu ifade edildi.

Trend 24-12-23 09:11

Kolonunda keşfedilen canlı sinek doktorları şok etti! Bu daha önce duyulmamış bir şey

Amerikan Gastroenteroloji Dergisi'nde yayınlanan bir cilt taraması çalışmasına göre, sağlık görevlileri kolonoskopi sırasında bir adamın kolonunda tamamen sağlam bir sinek keşfettikten sonra rutin bir kanser muayenesi garip bir hal aldı. Görüntüler sosyal medyanın da ilgisini çekerek tıp literatürüne girmeyi başardı.

Trend 30-11-23 10:34

Karın şişliği şikayetiyle gitti, vücudundan çıkan kitle şoke etti! Tam 50 santimetre çapında 20 kilogram ağırlığında

Tekirdağ'da karın şişliği şikayetiyle hastaneye başvuran Asiye Seyitoğlu'nun (41) vücudundan 50 santimetre çapında 20 kilogram ağırlığında kitle çıkarıldı. Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Mine Dağgez, "Hiç şikayeti olmayan kadınlara da biz yılda en az 1 kere jinekolojik kontrol muayenesi öneriyoruz" dedi. İşte detaylar...

Haber 24-11-23 15:15

Vatandaşlar dikkat! Resmi Gazete'de yayımlandı, doğal gaz sayaçlarında yeni dönem: Hepsi sökülecek, son tarih...

Resmi Gazete'de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Elektrik, Su ve Gaz Sayaçları Muayene Yönetmeliği yayımlandı. Buna göre 1 Ocak 2014-31 Aralık 2019 döneminde piyasaya arz edilmiş doğal gaz sayaçlarının 2025 yılı sonuna kadar sökülerek, yerine geçerli muayenesi olan sayaç takılmasını kararlaştırdı.

Finans 23-11-23 09:47

Ehliyet muayenesine gitti, acil ameliyata alındı: Bana ‘sen ciddi bir durum geçiriyorsun; ama farkında değilsin’ dediler

İzmir’de, ehliyetini yenilemek için aile hekimine muayeneye giden 76 yaşındaki İnşaat Yüksek Mühendisi Ayhan Sönmez, doktorun yönlendirmesiyle yaptırdığı tetkikler sonucunda ‘sessiz beyin kanaması’ geçirdiğini öğrendi. Sönmez acil ameliyata alınıp sağlığına kavuştu. Yaşadıklarını anlatırken "Bana ‘sen ciddi bir durum geçiriyorsun; ama farkında değilsin’ dediler" ifadesini kullanan Sönmez, “Hastalığımı tesadüfen öğrendim. Ehliyet muayenesi olmasaydım durumumun farkında olmayacaktım” diye konuştu.

Haber 25-10-23 11:19

Sigortası ve muayenesi olmayan plakasız motosikletin üzerindeki 2 kişide uyuşturucu bulundu

Kütahya’da Motosikletli Polis Timlerinin sigortası ve muayenesi olmadığını tespit ettiği ve sürücüsünün ehliyetinin bulunmadığı plakasız motosikletteki 2 şahsın yapılan üst aramalarında 4.92 gram metamfetamin ele geçirildi.

Yurthaber 14-08-23 11:16

Adıyaman'da Sevgi ve Sağlık Tırında depremzede çocukların göz taraması yapılıyor

Adıyaman'da konteyner kentlerde kalan çocuklara göz muayenesi yapılıyor.

Yurthaber 21-07-23 15:53

Araç muayene cezası ne kadar? 2023 Araç muayenesi yaptırmama cezası

Araç sürücülerinin ve araç sahiplerinin, trafiğe çıktıkları sürece uymakla yükümlü oldukları bazı kurallar vardır. Bu kuralların amacı trafikte düzen sağlamak ve can güvenliğini korumaktır. Seyir halindeyken uyulması gereken kurallar dışında araçların belli bakımlardan ve kontrollerden geçmiş olması da önemlidir. Eğer araçların düzenli zaman aralıklarında olan muayeneleri yaptırılmazsa aracın sahibine cezai yaptırımlar uygulanır.

Haber 12-06-23 18:06

Egzoz muayene gecikme cezası ne kadar? Egzoz muayenesi yaptırmama cezası 2023

Trafikte seyir hâlindeyken uyulması gereken bazı kurallar vardır. Kurallar sadece sürücülerin yollarda ihlal ettikleri değil araçları ile ilgili bakımların zamanında yapılmasına göre de düzenlenmiştir. Bu düzenlemelerin ve ihlalleri hâlinde cezai yaptırımları bulunan kurallar trafikte olası riskleri ortadan kaldırmak amacı ile oluşturulmuştur.

Haber 10-06-23 20:04

Diyarbakır'da şüpheli tavırları ele verdi! Hepsi midesinden çıktı, tam 800 adet

Diyarbakır'da şehirlerarası yolculuk yapan bir kişi tedirgin haller sergilemesi ve rahatsızlık belirtisi vermesi üzerine polislerin dikkatini çekti. Doktor muayenesi ve çekilen film sonucunda şüphelinin sindirim sisteminde 800 gram eroin maddesi ele tespit edildi.

Haber 21-03-23 10:00

Araç muayene süresi uzatıldı: O tarihten itibaren 30 güne dikkat! Cezalar iptal edilecek...

OHAL ilan edilen illerde yerleşik kişilerin araç muayene süreleri ertelendi. 6 şubattan OHAL suresinin sonuna kadar araç muayene süresi dolanlar, OHAL bittikten sonraki bir ay içinde araç muayenesi yaptırabilecek. Bu sürede araçlara ceza kesilmeyecek.

Finans 04-03-23 13:42

Adli Tıp Kurumu Başkanı Hızır Aslıyüksek, depremde vefat edenlerin kimlik tespit sürecini anlattı:

Adli Tıp Kurumu Başkanı Hızır Aslıyüksek, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 38 bin 199 ölü muayenesi yaptıklarını belirterek, "Kimliği meçhullerle ilgili şimdiye kadar 387 aile başvurdu. Bunlardan 168 cenazenin kimliğini tespit edip ailelerine teslim ettik." dedi.

Yurthaber 21-02-23 11:22

EYT, dul, yetim aylığı, cenaze ödeneği... SGK'dan depremzedeler için sosyal güvenlik genelgesi!

Kahramanmaraş’taki deprem felaketinde hayatını kaybedenlerin acısı tüm Türkiye’yi yasa boğarken, bir yandan da yaraları sarmak için çalışmalar devam ediyor. Deprem bölgesi için birçok yeni karar açıklanırken Sosyal Güvenlik Kurumu da (SGK) hamlede bulundu. Bu kapsamda EYT borçlanmalarında ödeme tarihi ertelenirken, malulen emeklilerin kontrol muayenesi de 3 ay ötelendi. Dul-yetim aylıkları, 6 aylık prim borçları, cenaze ödenekleri ile ilgili detaylar da belli oldu. İşte haberin detayları...

Finans 14-02-23 13:56

Araç sahipleri dikkat! Araç muayenesi için randevu alırken dolandırılmayın

Araç muayene ücretlerinin artmasıyla birlikte dolandırıcıların yeni hedefi internet üzerinden aracı için muayene randevusu almak isteyen araç sahipleri oldu. Klon site yapan dolandırıcılar, bu siteler aracılığıyla araç sahiplerini dolandırdı. Uzmanlar, internetten randevu alırken dolandırılmamak için dikkat edilmesi gereken hususları tek tek açıklayıp, araç sahiplerine uyarılarda bulundu. Araç sahiplerinin her linke girip ödeme yapmamaları gerektiği ifade edildi. İşte detaylar...

Haber 17-01-23 12:10

Araç sahiplerini ilgilendiriyor! Yüzde 122,9 zamlandı, bin 300 TL'yi geçti: Durduğu yerde katlandı, 24 bin TL'yi buldu

Araç muayenesi için muayene istasyonlarına gidenler büyük şok yaşadı. Yeni yılda araç muayene fiyatları yüzde 122,9 oranında arttı. 2022'de 507 olan ücret, yeni yılda bin 130 TL'ye yükseldi. Araç muayenesinde artık sürücülerinden cebinden toplamda çıkan para bin 300 TL'yi geçti. Öte yandan MTV ve kaskoya gelen zamlarla birlikte aracın hareket etmeden sürücüye yıllık masrafı 24 bin TL'yi buldu.

Finans 03-01-23 08:03

Hava kirliliğini azaltmayı amaçlayan EGEDES, Tekirdağ'da uygulanmaya başlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, egzoz muayenesi yaptırmayan araçların trafik akışını aksatmadan otomatik tespit edilebilmesi için geliştirilen Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) Projesi kapsamında Tekirdağ'da uygulama yapıldı.

Yurthaber 04-11-22 12:34

Aile Diş Hekimliği uygulaması pilot illerden Kırşehir'de yaygınlaşıyor

Uygulama kapsamında 518 çocuğun diş muayenesi yapıldı, koruyucu tedavi süreci ve takipleri başlatıldı - Kırşehir Şehit Polis Hayrettin Yılmaz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Müge Şebnem Şahin: - "Bize başvuran velilerimiz uygulamayı çok beğendi. Sağ olsun hekimlerimiz de büyük özveriyle çalışıyor, geri dönüşler çok güzel"

Yurthaber 19-10-22 12:39

Doktorun korkunç hatası onu bu hale getirdi! Şimdi ölümle karşı karşıya

2021 ocak ayında ayağındaki şişliği fark eden Sharon Walker isimli kadın vakit kaybetmeden doktora gitti. Doktor muayenesi sonrasında kadının hiçbir şeyi olmadığını söyleyerek eve gönderdi. Eski hemşire olan Sharon Walker’ın ısrarından sonra tekrar tetkik edilse de haziran ayına kadar kendisine teşhis konulamadı. Talihsiz kadının kanser olduğu ortaya çıktı. Şimdi uzuvlarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.

Haber 13-10-22 16:48

Uluslararası Katılımlı 17. Adli Tıp Günleri Antalya'da başladı (2)

Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek: - "Yenilenen kanunlar, yeni uygulama ve alternatif çözümler yargımızın iş yükünü hafiflettiği gibi, daha isabetli ve hızlı karar verilmesine de imkan sağlamaktadır" - Adli Tıp Kurumu Başkanı Hızır Aslıyüksek: - "2022 yılı ilk 9 ayında, 559 bin 528 adli dosya, 20 bin 820 otopsi işlemi, 10 bin 344 ölü muayenesi ve 90 bin 423 DNA incelemesi yaparak yargı teşkilatımıza resmi bilirkişilik hizmeti sunduk"

Yurthaber 13-10-22 14:22

Meme kanserine karşı Akdeniz tipi beslenme ve spor önerisi

Meme ve Endokrin Cerrahı Prof. Dr. Müfide Nuran Akçay: - "Kadınlarımıza Akdeniz tipi beslenme, yürüyüş, spor ve 2 ila 2,5 yıl emzirme ve kendi kendilerine meme muayenesi tavsiye ediyoruz" - "Halk arasında 'kansere bıçak vurulmaz' diye yanlış bir inanış var. Oysa öyle bir şey yok. Kanser kanserdir. Memede şişlik, kitle ve olası değişiklikte doktora gidilmeli"

Yurthaber 05-10-22 13:02

Meme kanserinde erken tanı hayat kurtarıyor

Prof. Dr. Gamze Varol: - "Meme kanseri erken tanıyla tamamen iyileşebilen, tedavisi olan bir hastalık. Kadınlarımızın 'taramaya gidersem kanser çıkarsam ne olacak" korkusu ileride daha kötü sonuçlara neden oluyor" - "Her kadın 20 yaşından sonra her ay kendi kendine meme muayenesi yapması gerekir. 40 yaşına gelenlerin de yılda bir kere mamografi kontrolünden geçmesi önemli"

Yurthaber 04-10-22 11:28

Ankara Etlik Şehir Hastanesi hastalara hizmet vermeye başladı

61 yaşındaki Cevdet Üçok: - "Yapanların ellerine sağlık, dünya standartlarında bir hastane" - Necati Karahan: - "Kardiyoloji, göğüs hastalıkları muayenesi, kan tahlilleri, EKG çekimi hepsini rahatlıkla yaptırdık. Doktorlar ve çalışanlar çok ilgili"

Yurthaber 29-09-22 15:55

Araç sahiplerine önemli uyarı! Saniyeler içinde yakalıyor, cezası 2 bin 815 lira

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren uygulama hayata geçti. 81 ilde uygulamaya konulan Egzoz Elektronik Denetleme Sistemiyle araçların egzoz muayenesi yaptırıp yapılmadığı saniyeler içinde tespit ediliyor. Egzoz ölçümü yaptırılmamış araçlar hakkında otomatik tutanak oluşturularak ceza kesiliyor. Tespit edilen araçlara 2 bin 815 TL para cezası uygulanıyor.

Finans 27-09-22 10:35

Araç sahipleri dikkat! Otomatik tespit ediyor, cezası 2 bin 815 lira...

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren haber geldi. 81 ilde uygulamaya konulan Egzoz Elektronik Denetleme Sistemiyle araçların egzoz muayenesi yaptırıp yapılmadığı saniyeler içinde tespit ediliyor. Egzoz ölçümü yaptırılmamış araçlar hakkında sistem üzerinden otomatik tutanak oluşturularak ceza kesiliyor. Tespit edilen araçlara 2 bin 815 TL para cezası uygulanıyor.

Finans 19-09-22 16:41

Araç sahipleri dikkat! Saniyede tespit ediyor, 43 ilin geçiş güzergahına EGEDES yerleştirildi

Ulaşımda 43 ilin geçiş güzergahı olan ve 'kilit kavşak' olarak kabul edilen Kırıkkale'de egzoz muayenesi yaptırılmayan araçların tespiti için Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi aracıyla denetim yapıldı. Yerli ve milli teknolojiyle geliştirilen sistem sayesinde egzoz muayenesi yaptırılmayan araçları birkaç saniyede tespit ediyor.

Haber 03-09-22 12:19

Cinsel organından çıkınca karısının ihanetini öğrendi! Doktor gösterdiğinde kocası ne yapacağını bilemedi

İsmi açıklanmayan çift, doktor muayenesi sırasında hayatlarını değiştirecek bir bilgi edindi. Şiddetli karın ağrısı ve vajinal akıntı şikayetiyle doktora başvuran kadının cinsel organından bir prezervatif çıktı. Uzun yıllar boyunca evliliklerinde prezervatif kullanmadıklarını ifade eden koca, doktorun verdiği bilgi sonrasında aldatıldığını öğrendi.

Trend 23-07-22 15:24

Ankara'da hastanede ortalığı birbirine kattı! Doktoru çileden çıkardı: Oturduğun yerden para kazanıyorsun

Türkiye son günlerde hastanelerde sağlık çalışanlarına yönelik sözlü ve fiziksel saldırıları konuşuyor. Son olarak Ankara Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yaşanan bir olay sosyal medyayı salladı. El muayenesi için hastanede bulunan bir hasta, doktorla girdiği tartışmada "Oturduğun yerden para kazanıyorsun" diyerek ortalığı birbirine kattı. Gergin anlar kameraya saniye saniye yansıdı.

Haber 13-07-22 12:51

Kalp krizi tespitinde mucizevi yöntem! Kalp krizi öncesinde nasıl anlaşılıyor?

Kalp krizinin önceden tespiti için çığır açacak bir gelişmeye imza atıldı. Bilim insanları kalp krizi ile göz arasındaki bağlantıyı inceledi ve gözün retinasındaki vasküler karmaşıklık ile kalp krizi geçirme riski arasındaki bağlantıyı tespit etti. Buna göre ilerleyen dönemlerde göz muayenesi ile kalp krizi önceden tespit edilebilecek.

Haber 26-06-22 15:34

Sağlık muayenesi ne demek? Sağlık muayenesi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler farklı ses olaylarının meydana gelmesiyle oluşabileceği gibi hiçbir ses olayına maruz kalmadan da oluşabilir. Birleşik kelimelerle ilgili inceleme yaparken özellikle ses olaylarına dikkat etmek gerekir. Günlük hayatta sıkça kullanılan birleşik kelimeler sadece yapı bakımından merak edilmez. Bazen anlamları da araştırılır. Sağlık muayenesi birleşik kelimesi anlamı araştırılan sözcükler arasındadır. Sağlık muayenesi ne demektir?

Egitim 18-05-22 23:23

Laboratuvar muayenesi ne demek? Laboratuvar muayenesi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İşaretlerin farklı varyasyonlarla bir araya gelmesi kelimeleri oluşturur. Anlamlarına göre ekler alarak bir araya gelen iki kelime ise yüzlerce sayıda birleşik kelimeyi doğurur. Bu durum da Türkçeyi zenginleştirerek Türkçe konuşan kişilere kullanabilmeleri için geniş bir kelime çeşitliliği sunar. Türkçenin kelime haznesi içinde yer alan Laboratuvar muayenesi birleşik kelimesi de sıkça kullanılan birleşik sözcükler arasındadır. Peki, Laboratuvar muayenesi ne demektir?

Egitim 18-05-22 22:30

Gözdeki her kızarıklık alerji belirtisi olmayabiliyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Doç. Dr. Sevil Karaman: - “Gözdeki her kızarıklık alerji belirtisi değildir. Viral konjonktivitin neden olduğu kırmızı göz, genellikle bir gözde başlar ve diğerine yayılırken, göz alerjileri ise genellikle her iki gözü birden etkiler. Viral konjonktivit, bulaşıcı olmayan alerjik konjonktivitten farklı olarak oldukça kısa sürede ailenin diğer üyelerine bulaşabilir. Doktorunuz bir göz muayenesi ile bu iki durumu ayırt edebilecektir.”

Yurthaber 30-03-22 10:10

Hastaları karıştıran görevliye şok! 9 yaşındaki hastanın bilgisi yerine 32 yaşındaki hastanın bilgilerini girdi

Özel bir hastanede hasta kayıdı alan bir görevli 9 yaşındaki hastanın bilgisi yerine, 32 yaşındaki başka bir hastanın bilgilerini girince tazminatsız işten atıldı. Hastanın kayıt işlemini nüfus cüzdanı aslını almadan ve kimlik bilgilerini kontrol etmeden 9 yaşındaki başka bir kişi adına hasta kaydı açtığını, doktor muayenesi sırasında durumun fark edildiği iddia edildi.

Haber 18-03-22 10:10

Çok sık görünüyor: Özellikle 40 yaş üstü erkekler dikkat!

Erkeklerde en sık rastlanan kanser türlerinden olan prostat kanseridir, 40 yaşından sonra tüm erkeklerin yılda 1 defa prostat kanseri muayenesi olması gerekir. Prostat kanserinin sebebi tam olarak belirlenemese de risk faktörlerinin çok iyi biliniyor. Prostat kanseri, akciğer kanserinden sonra erkeklerde en sık görünen kanser türüdür. Risk faktörleri yaş, ırk, çevre ve irsî olarak değişmektedir. Çevre faktörleri değiştirilebilir.

Haber 15-03-22 11:40

Tunceli'de uzaktan görüntülü muayene ile hastalara kolaylık sağlanıyor

İl Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Hakkı Ataş: - "Hastalarımız e-Nabız uygulamasında görüntülü görüşme muayenesi oluşturuyor. Bu işlemin ardından doktorlar tarafından hastaların muayene işlemleri gerçekleştiriliyor ve sağlık kurulunda son görüşmesi tamamlanıyor"

Yurthaber 24-02-22 10:05

Bolu'da göz doktoru saldırıya uğramıştı! İfadesi ortaya çıktı... ''Öğleden sonra gelin'' dediği için saldırmış

Bolu’da, geçtiğimiz gün eşini göz muayenesi için Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götüren Yunus Emre D.’nin eşi sıra beklemek istememesi üzerine poliklinikte bulunan hemşirelerle tartıştı. Eşinin tartıştığını duyan Yunus Emre D. muayene odasına girerek göz doktoru Emre B.’ye yumruklu saldırıda bulundu. Tutuklanan Y.E.D'nin ifadesi de ortaya çıktı. Saldırgan, ''Doktorun bize ‘Öğleden sonra gelmeniz lazım’ demesi üzerine tartışma yaşadık'' dedi.

Haber 24-12-21 16:58

Doktora bu kez de, 'Parasını biz veriyoruz, bizi muayene edeceksiniz' şiddeti! Burnu kırıldı

Bolu’da, göz muayenesi için eşini götürdüğü hastanede sıra beklemek istemeyen Y.E.D., yumruk attığı göz doktoru Emre B.’nin burnunu kırıldı. Beyaz kod verilen olayda gözaltına alınan şahıs emniyete götürüldü. Saldırıya uğrayan doktor, “Şahıs, 'Parasını biz veriyoruz. Bizi muayene edeceksiniz' diye konuştu sırasını beklemeden. Burnuma yumruk attı. Burnumda kırık var'' şeklinde konuştu.

Haber 23-12-21 16:53

Biden, Başkanlık görevini Harris’ten devraldı

ABD Başkanı Joe Biden, yıllık fiziksel muayenesi kapsamında kolonoskopi için verilen anestezinin etkisinden çıkar çıkmaz Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e devrettiği Başkanlık görevini devraldı. ABD tarihinde Başkanlık yetkilerine sahip ilk kadın olan Harris’in başkanlık görevi yaklaşık 1 saat 25 dakika sürdü.

Haber 19-11-21 21:14

Uzmanından meme kanseri riskini artıran faktörlere karşı uyarı

Sefaköy Medipol Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü'nden Doç. Dr. Fatma Ümit Malya: - "Her 8-10 kadından biri ömrü boyunca meme kanserine yakalanma riski taşır ve bu risk yaşla birlikte artar" - "40 yaşından itibaren yılda bir kez mamografi ve klinik meme muayenesi yapılmalıdır" - "Genetik ve değiştiremeyeceğimiz faktörlerin yanı sıra değiştirebileceğimiz en önemli faktör yaşam alışkanlıkları ve beslenmedir"

Yurthaber 19-11-21 10:27

Uzmanından salgının çocuklar ve ergenler üzerinde bıraktığı etkiler göz ardı edilmemeli değerlendirmesi

Bayındır Kavaklıdere Hastanesi Pediatri Bölüm Başkanı Uzm. Dr. Nevin Aykol: - "Küresel salgının çocuk ve ergenler üzerinde bıraktığı etkilerin göz ardı edilmemesi ve mutlaka uzmanlardan destek alınması gerekiyor" - Bayındır Kavaklıdere Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yonca Aydın Akova: - "Dijital ekranların çocukların yaşamının ve eğitiminin önemli bir parçasını oluşturduğu için kullanımından kaçınmak çok mümkün değil. Bu nedenle doğru kullanım ve düzenli göz muayenelerine özen gösterilmesi gerekiyor" - Bayındır İçerenköy Hastanesi Kulak, Burun, Boğaz, Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Dr. Berna Yayla Özker: - "Duymakta güçlük çeken çocuk, derslerine karşı ilgisiz kalabiliyor. Bundan dolayı okula başlamadan önce ve okul döneminde kulak burun boğaz muayenesi büyük önem taşıyor"

Yurthaber 07-09-21 11:21

Göğsüm göbeğime sarktı deyip suç duyurusunda bulunmuştu! Adli tıptan 'estetik mağduru' raporu

İstanbul'da, 30 kilo vermesinin ardından vücudunun daha estetik görünmesi için 1,5 yılda 6 operasyon yaptıran ve doktor Z.K.'nin kendisine yanlış müdahalede bulunduğunu öne sürüp, "Göğsüm göbeğime sarktı" diyerek, savcılığa suç duyurusunda bulunan C.K.'nin Adli Tıp Kurumu muayenesi yapıldı. Muayenenin ardından hazırlanan raporda, uygulamaların tıp kurallarına uygun olduğu belirtilerek, komplikasyonların bu tür ameliyatlarda her türlü dikkat ve özene rağmen çıkabildiği değerlendirmesi yapıldı.

Haber 02-07-21 15:53

Trafik uygulamasına takılan Yasemin Allen cezayı yedi!

Olağan Şüpheliler dizisinde rol alan Yasemin Allen, önceki gün Bebek'te aracıyla seyir halindeyken trafik uygulamasına takıldı. Allen, kullandığı aracın muayenesi olmadığı için ceza yedi.

Magazin 01-07-21 09:12

Genç girişimcilerin geliştirdiği sanal gerçeklik gözlüğüyle evde bile göz muayenesi yapılabilecek

ODTÜ Teknokent tarafından düzenlenen "Yeni Fikirler Yeni İşler Hızlandırma Programı'nın" finalinde ödül kazanan genç girişimciler, taşınabilir teknolojiler sayesinde, hastaneye ulaşımın güç olduğu bölgelerde yaşayanlar ile evde bakım görenlerin tedavilerini kolaylaştırmayı hedefliyor - Proje Koordinatörü Mert Keleş: - "Sanal gerçeklik gözlüklerini taktığınız anda donanım özellikleri sayesinde, kendinizi klinikte muayene cihazının önünde buluyorsunuz. Göz ölçüm değerleri ve ne gibi sağlık probleminiz olduğu, sanal gerçeklik gözlüğünün ekranında görülebiliyor"

Yurthaber 29-04-21 12:27

Araç muayene istasyonları açık mı? Araç muayenesi gelenler izinli mi?

26 Nisan Pazartesi günü yapılan Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tam kapanma kararını açıkladı. Buna göre 29 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında 18 günlük bir tam kapanma gerçekleşecek. İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı yeni genelgeye göre tam kapanma kararından muaf olan kişiler de açıklandı. Aracı olan vatandaşlar araç muayenesi için tam kapanmadan muaf olup olmadıklarını merak ediyor.

Haber 27-04-21 10:21

Doktor ile ilaç mümessilinden polise 'Sizi Irak'a, Suriye'ye gönderirim' tehdidi!

Bolu'da gittiği pizzacıda çalışanlarla tartıştan ilaç mümessili Çağlar A. ve doktor Özkan V., polislerle de tartıştı. İlaç mümessili Çağlar A., polis ekiplerine 'Sizi Irak'a, Suriye’ye gönderirim' diyerek tehdit etti. Çağlar A'nın tehdidine cevap veren polis memuru ise, 'Çok korktum, keşke gitsek' diyerek cevap verdi. Alkol muayenesi için götürüldükleri hastanede de taşkınlık yapan doktor ve ilaç mümessili gözaltına alındı.

Haber 04-04-21 11:09

Nesli tehlikede olan Ağaç Yediuyuru Balıkesir’de görüldü

Balıkesir’in Altıeylül ilçesinde bağlı Ayvatlar kırsal mahallesinde, nesli tehlike altında olan ağaç yediuyuru yetkililer tarafından kurtarılarak doğaya salındı.Balıkesir ili Altıeylül ilçesine bağlı Ayvatlar mahallesinde, nesli tehlike altındaki ağaç yediuyurunun bulunduğu ihbarı üzerine, olay yerine intikal eden Balıkesir Orman Bölge Şube Müdürlüğü av koruma-kontrol ekipleri ağaç yediuyuru’nu teslim aldılar.Orman Bölge Müdürlüğü Veteriner Hekimi Ertan Şenol tarafından yapılan İlk kontrol ve muayenesi sonrası ağaç yediuyuru, herhangi bir sağlık probleminin olmadığının görülmesi üzerine tekrar doğal yaşam ortamına salındı.

Yurthaber 29-03-21 12:08