Plazma Ile Kirisiklik Tedavisi Haberleri

Balıkesir’de ilk ameliyatsız kan kaçağı tedavisi yapıldı

Balıkesir’de ilk nitelikli işlemlerin bir yenisi de Kardiyoloji Anabilim Dalı bünyesinde girişimsel kardiyoloji ile gerçekleştirilen paravalvüler kaçak kapatılması işlemi oldu.

Yurthaber 2024-04-19 15:21:22

Lima sendromu nedir, nedenleri nelerdir? Lima sendromu belirtileri ve tedavisi

Lima Sendromu, kaçırılan kişi ile kaçıran kişi arasında gelişen duygusal bağı ifade eden bir durumdur. Bu sendromda rehin alan ya da kaçıran kişi bir süre sonra kaçırılan ya da rehin alınan kişiye karşı bir bağ geliştirir. Kaçıran kişi kendisini kaçırılan kişinin yerine koyar, derin bir empati ve bağlılık geliştirir. Bu süreç içerisinde de 2 kişi arasında bir bağ kurulur. Peki, adını yaşanmış bir olaydan alan Lima sendromu nedir, belirtileri nelerdir?

Haber 2024-03-26 18:32:44

Psoriatik Artrit (Sedef Romatizması) nedir? Psoriatik Artrit belirtileri ve tedavisi

Psoriatik Artrit ya da sedef romatizması, psoriazis adı verilen cilt hastalığı ile ilişkili olan ve eklem iltihabına neden olan bir otoimmün hastalıktır. Bu hastalık genellikle psoriazis belirtileriyle birlikte eklem ağrısı, şişlik ve sertlik gibi romatoid artrite benzer semptomlarla karakterizedir. Psoriatik Artrit genellikle genç yetişkinlik veya orta yaş döneminde başlar ve yaşam boyu devam edebilir.

Haber 2024-03-25 20:35:13

Avcılar'daki devlet hastanesinde 'izole hasta' alarmı! Zehirlenmeler yaşanınca acil servis boşaltıldı, görevliler özel kıyafetler giydi

İstanbul'da Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'ne zehirlenme belirtisi ile getirilen 2 işçinin tedavisi sırasında hastanedeki bazı kişilerde de zehirlenme belirtilerinin ortaya çıktı. Bunun üzerine 'acil servis' boşaltılarak hasta kabulü durduruldu. Hastanede temizlik çalışması başlatılırken, izole hastaların nakline kadar serviste hizmetlerin durdurulduğu öğrenildi. Sağlık görevlileri ise özel koruyucu kıyafetler giydi.

Haber 2024-03-16 23:37:24

Diğer Haber Etiketleri

Balıkesir Lima romatizma psoriasis nedir hastane acil servis altinci 6 hastalık 6 hastalık nedir beşiktaş reflü boyun düzleşmesi boyun düzleşmesi belirtileri boyun düzleşmesi nedir boyun düzleşmesine ne iyi gelir sendrom sma Zincir market othello stockholm sendromu cushing sendromu graves hastalığı çiftler ense genital bölge mon cinsel ilişki kasıklarda ağrı neden olur Fatih Camii İmam saldırı bağırsak ağrısı soğuk domuz gribi influenza grip grip aşısı Kocaeli cinayet ele Kenan İmirzalıoğlu ezel Müge Anlı Müge Anlı ile Tatlı Sert müge anlı canlı estetik isim rahim sarkması rahim nedir sant rahim ağzı Rahim sarkmaya çözüm kuduz kuduz aşısı kuduz belirtileri kuduz nedir kuduz aşısı yan etkileri AZ da, fk iyet maçın spor maçı kaç kaç bitti süper li iş insanı silahlı saldırı kalp kası Kalp kası iltihabı miyokard nedir Kalp‎ miyokardit miyokardit belirtileri miyokardit nedir Oyuncu ünlü oyuncu yaşında Hilal Altınbilek vajinismus vajinismus nedir vajinismus tedavisi vajinismus ne demek fibromiyalji fibromiyalji nedir fibromiyalji tedavi edilmezse ne olur aids aids belirtileri aids hastalığı aids nasıl bulaşır aids nedir hıv virüs geyik hastalık deli dana hastalığı dişçi Bursa klinik Ebru Gündeş popstar Mehtap Yılmaz mehtap yılmaz popstar Kastamonu iğne tett yüz felci Akupunktur akupunktur tedavisi Masterchef menopoz belirtileri kişilik bozukluğu çoklu kişilik bozukluğu kaygı bozukluğu kaygı bozukluğu belirtileri Mersin İntihar sevgilisi Esra Erol Esra Erol'da Aile Sağlığı Merkezi Doktor Kars kelebe sosyal medya Dilan Polat Model Bella Hadid Burdur Hendek trafik kazası Ardahan Yıldırım kolye

Altıncı hastalık nedir, tehlikeli midir? 6. hastalık belirtileri ve tedavisi

6. hastalık genellikle 6 ay ile 2 yaş arasındaki çocuklarda görülen yaygın bir viral enfeksiyondur. İnfantil roseola veya altıncı hastalık olarak da bilinen bu hastalık, genellikle hafif semptomlarla başlar ve çocuğun ateşi birden yükselir, ardından birkaç gün içinde kendiliğinden düşer. İlgi çekici olan şey ateşin düştüğü zaman döküntünün ortaya çıkmasıdır.

Haber 12-03-24 11:51

Beşiktaş’ta yaşayan ihtiyaç sahipleri ücretsiz kardiyoloji tedavisi alabilecek

Beşiktaş Belediyesi, ilçede yaşayan ve kalp sağlığı hizmeti almak isteyen ihtiyaç sahibi komşuları için Türk Kalp Vakfı ile bir protokol imzaladı.

Yurthaber 16-02-24 13:58

Yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor! Uzmanından reflü şikayetine 30 dakikalık tedavi önerisi

Günümüzde en sık rastlanan sindirim sistemi hastalıklarından biri olan reflü; uygulanan tedavilere cevap alamayan veya ömür boyu mide ilaçlarına bağlı kalan hastaların yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Demirci, uzun süreli mide asidi baskılayıcı ilaç kullanımını sonlandırabilecek endoskopik reflü tedavisi hakkında bilgi vererek yıllardır süren reflü şikâyetine, 30 dakikada gerçekleştirilen ARMA tedavisi ile son verilebileceğini söyledi.

Haber 07-02-24 10:16

Boyun düzleşmesi nedir? Boyun düzleşmesi belirtileri ve tedavisi

Boyun sağlığı, genel vücut fonksiyonları açısından kritik bir rol oynamakta olup yaşam kalitesi üzerinde doğrudan bir etkisi bulunmaktadır. Boyun, omurilik, sinirler, arterler ve kasların karmaşık bir ağı ile bağlıdır. Bu bölge başın desteklenmesi, dönme ve eğilme hareketlerinin sağlanması gibi önemli görevleri üstlenir. Kimi zamanlarda boyunda bazı rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Boyun düzleşmesi de bu rahatsızlıklardan birisidir.

Haber 29-01-24 15:35

Sjögren sendromu nedir? Sjögren sendromu belirtileri ve tedavisi

Sjögren sendromu, bağışıklık sisteminin vücuda saldırıp gözyaşı ve tükürük bezlerini etkilediği bir hastalıktır. Sjögren sendromu ismi verilen bu sendrom, özellik ile göz ve ağız gibi ıslak yüzeylerde kuruluk, yanma hissi ve şişlik gibi semptomlar ile kendini gösterir. Ancak Sjögren sendromu, sadece bu sayılan bölgeleri değil aynı zamanda vücudun diğer bezlerini de etkileyebilir. Peki sjögren sendromu nedir, sjögren sendromu belirtileri ve tedavisi nelerdir?

Haber 22-01-24 18:07

Türkiye Binbaşı Kupan'ın SMA hastası minik kızı Parla'ya sahip çıktı! Tedavi parası 2 günde toplandı

Dünyada sadece 8 kişide görülen mutasyonlu SMA Tip 1 hastası olan, Jandarma Binbaşı Ergin Kupan ile anaokulu öğretmeni Gülşah Kupan'ın 7 aylık kızları Parla için tüm Türkiye seferber oldu. Binbaşı Kupan'ın kızı Parla'nın kurtulması için sosyal medyadan yaptığı yardım çağrısı karşılık buldu. 8 aylık Parla'nın tedavisi için gereken 2 milyon doların toplanma oranı 2 günde yüzde 100'e ulaştı. Minik Parla tedavi için Dubai'ye götürülecek.

Haber 16-01-24 19:48
sma

Zincir marketlerde yeni dönem! Zorunlu oldu: Özel reyonlar açıyorlar

Resmi Gazete’de yayımlanan kararın ardından zincir marketlerde tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik gıda ürünü satışı zorunlu hale geldi. 1 Ocak’tan itibaren uygulanmaya başlayan karar ile şube sayısı 200’den fazla olan zincir mağazalara, 250 metrekareden fazla satış alanına sahip şubelerinde reyonlar açılmaya başlandı.

Finans 16-01-24 11:55

Othello sendromu nedir, belirtileri ve tedavisi nelerdir? Othello sendromu kimlerde görülür?

Othello sendromu ismini ünlü yazar William Shakespeare'in "Othello" adlı tragedyasındaki karakterden alır. Bu sendrom insanların romantik ilişkilerde, genellikle aşırı kıskançlık ve şüphecilikle karakterize edilen bir psikopatolojik durumu ifade eder. Othello sendromu bir kişinin partnerine aşırı güvensizlik ve kıskançlık duygularıyla bağlı olduğu bir durumu anlatır ve genellikle bu durum yoğun obsesyonlar ve kontrol saplantıları ile ilişkilidir.

Haber 14-01-24 19:08

Stockholm sendromu nedir? Stockholm sendromu belirtileri ve tedavisi

Stockholm sendromu sıra dışı bir psikolojik durumu temsil eden, rehine ile suçlu arasında beklenmeyen bir bağ kurulması olarak bilinir. Bu fenomen Stockholm'de 1973 yılında gerçekleşen bir banka soygunu sırasında ortaya çıktı ve o tarihten beri psikolojide ilgi çekici bir konu olarak kalmaya devam etmektedir. Bu durum insan zihninin karmaşıklığını ve duygusal bağlantıların sıra dışı yollarını anlamak için önemli bir örnek teşkil eder. Peki, Stockholm sendromu nedir?

Haber 14-01-24 17:46

Cushing sendromu nedir? Cushing sendromu belirtileri nelerdir? Cushing sendromu tedavisi

Cushing sendromu vücutta aşırı miktarda kortizol hormonunun üretildiği bir durumu ifade eder. Kortizol hormonu denilen bu hormon, normalde stres ile başa çıkmamıza yardımcı olan bir madde olmasına rağmen aşırı miktarda üretildiğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Cushing sendromunun belirtileri oldukça çeşitlidir ve genellikle hastaların fiziksel görünümlerinde belirgin değişikliklere yol açar. Peki, cushing sendromu nedir? Cushing sendromu belirtileri ve tedavisi nelerdir?

Haber 14-01-24 17:20

Graves hastalığı nedir, neden olur? Graves hastalığı belirtileri ve tedavisi

Graves hastalığı tiroid bezinin aşırı aktif olmasına neden olan otoimmün bir bozukluktur. Bu hastalık genellikle genç yetişkinlerde ve kadınlarda daha sık görülür. Graves hastalığında tiroid hormonlarının aşırı üretilmesine bağlı olarak bir dizi semptom ortaya çıkar. Graves hastalığı sadece fiziksel sağlığı etkilemek ile de kalmaz, aynı zamanda hastaların günlük yaşamında da önemli değişikliklere neden olabilir. Peki, Graves hastalığı nedir ve neden olur, belirtileri ve tedavisi nelerdir?

Haber 14-01-24 16:59

Cinsel ilişki sırasında ağrı nedir? Cinsel ilişki sırasında ağrı neden olur?

Cinsel birleşmeler sırasında tekrarlayıcı ve sürekli bir şekilde cinsel organlarda ağrı hissedilmesi durumuna cinsel ağrı bozukluğu veya disparoni adı verilir. Genital bölge ağrıları, kadın ve erkeklerin cinsel yaşamı ile birlikte sosyal hayatını da olumsuz etkiler. Herhangi bir sağlık sorununun tanısı ve tedavisi için bu konuda bilinçli olunarak, zaman kaybetmeden doktora başvurulması son derece önemlidir. Peki cinsel ilişki sırasında ağrı neden olur?

Kadin 13-01-24 21:25

Fatih Camii imamı Galip Usta bıçaklı saldırıda yaralanmıştı! Dehşet anlarını anlattı: 'Ey Müslümanlar gafletten uyanın diye bağırıp...'

İstanbul'da bir saldırgan, Fatih Camii'nde imam ve bir kişiyi bıçakla yaralamıştı. Hastanede tedavisi devam eden imam Galip Usta yaşadıklarını anlattı. Saldırgan ile bir alakasının olmadığını ifade eden Usta, "Ey Müslümanlar gafletten uyanın diye bağırıp bir şeyler daha söyledi. Görevliler onu dışarı çıkarmış. İmam odasında ders yaparken bir anda içeri girdi. Direkt bıçakla üstüme saldırdı" diye konuştu. Usta açıklamasının devamında "Öğrencilerim olmasaydı çok daha vahim olabilirdi" dedi.

Haber 11-01-24 19:33

Bağırsak çatlaması nedir, neden olur? Bağırsak çatlaması belirtileri ve tedavisi

Bağırsak çatlaması sadece fiziksel rahatsızlıklara neden olmak ile kalmaz aynı zamanda bireyin ruhsal sağlığını da etkileyebilir. Bu durum utangaçlık, endişe ve depresyon gibi duygusal zorluklara neden olabilir. Birey bu durumu başkaları ile paylaşmakta çekince yaşayabilir ve sağlık sorunları ile ilgili konuşmakta zorluk çekebilir. Fiziksel zorluklar arasında en belirgin olanı ağrıdır ve bu ağrı kişinin sindirim ve dışkılama alışkanlıklarını bozabilir.

Haber 07-01-24 20:28

Soğuk ısırması nedir? Soğuk ısırması nasıl geçer? Soğuk ısırması belirtileri ve tedavisi

Soğuk ısırması soğuk hava koşullarında maruz kalınan şiddetli soğuk nedeni ile ciltte ortaya çıkan bir durumdur. Özellikle kış aylarında ve soğuk iklimlerde sıkça görülen bu durum, ciltteki damarların daralması ve kan akışının azalması sonucu ortaya çıkar. Soğuk ısırması genellikle el, ayak, burun ve kulak gibi vücudun soğuğa en fazla maruz kalan bölgelerini etkiler. Peki, soğuk ısırması nasıl geçer?

Haber 07-01-24 14:26

Domuz gribi nedir, nasıl geçer? Domuz gribi belirtileri ve tedavisi

2009 yılında dünya genelinde salgına neden olan H1N1 influenza virüsü, daha yaygın olarak bilinen adıyla domuz gribi, insanları etkileyen bir grip türü olarak hafızalara kazındı. Bu salgın hızla yayılma özelliği ve ciddi komplikasyonlara yol açma potansiyeli nedeniyle birçok kişiyi endişelendirdi. Ancak domuz gribi ile başa çıkmak için alınacak önlemlerle bu virüsün etkilerini en aza indirmek mümkündür. Peki, domuz gribi nasıl geçer?

Haber 06-01-24 17:27

İnfluenza nedir, nasıl geçer? İnfluenza belirtileri ve tedavisi

Kış ayları gelip kapımızı çaldığında soğuk hava ile birlikte influenza virüsü de etrafta dolaşmaya başlar. Grip olarak da bilinen bu rahatsızlık genellikle solunum yoluyla bulaşan bir virüs tarafından tetiklenir ve her yıl milyonlarca insanı etkiler. Grip sadece bireyler için değil toplum için de bir tehdittir ve bu yüzden de influenzaya karşı korunmak ve önlemler almak toplumsal bir meseledir. Peki, influenza nedir, nasıl geçer?

Haber 06-01-24 17:19

Eski eş dehşeti! Sokak ortasında tüfekle vurdu

Kocaeli'de kan donduran bir cinayet olayı yaşandı. Eski eşi Yasin Denizedalan (44) tarafından pompalı tüfek ile vurulan Arzu Çınar (46), hastanede yaşamını yitirdi. Denizedalan gözaltına alınıp, tutuklandı. Araya girerken yaralanan arkadaşı Kadir U., tedavisi sonrası taburcu oldu. İşte detaylar...

Haber 02-01-24 15:59

Yengesinin tedavi parasını harcayan Ezel, Müge Anlı'da! 'Hırsızdın, şimdi katil oldun' yorumlarına bakın ne cevap verdi...

Kenan İmirzalıoğlu'nun dizisinden etkilenerek adını Ezel olarak değiştiren Ömer Can Aslanhan, kanser tedavisi gören yengesinin ölümü üzerine Müge Anlı ile Tatlı Sert programına görüntülü olarak bağlandı. Bir süre önce yengesinin kanser tedavisi parasını harcadığı gerekçesiyle günlerce konuşulan Ezel yaşadığı acıyı dile getirdi.

Magazin 20-12-23 12:17

Rahim sarkması cinselliği etkiler mi? Rahim sarkması cinsel isteksizlik yapar mı?

Rahmin, rahim duvarından ayrılarak vajinaya doğru kayması rahim sarkması olarak isimlendirilmiştir. Bu durumun oluşması çeşitli nedenlere bağlı bir şekilde gelişir. İlerleyen yaş, çoklu doğum, normal doğum ya da kalıtsal durumlar bu nedenlerden bazıları şeklinde gösterilir. Çeşitli belirtiler ile birlikte görülen rahim sarkması, tedavisi olan bir durumdur.

Kadin 15-12-23 20:49

Rahim sarkması belirtileri nelerdir? Rahim sarkması tedavisi nasıl yapılır?

Üreme için önemli bir organ olan rahim, duvarından ayrılarak vajinaya doğru kayabilir. Çeşitli nedenlere bağlı olarak yaşanabilen bu durum rahim sarkması olarak adlandırılır. İlerlemesi hâlinde kişiye günlük yaşamında çeşitli rahatsızlıklar verebilir. Bu neden ile doktor tarafından gerek görüldüğü şekilde müdahale edilmelidir.

Kadin 15-12-23 19:46

Kuduz nedir? Kuduz belirtileri nelerdir, kuduzun tedavisi var mı?

Vücudun çeşitli yerlerindeki sağlık sorunları için en önemlisi, belirtileri takip etmek ve erken müdahale ederek uzman bir doktora görünmektir. Basit bir kaşınma ya da normal görülen bir öksürük ciddi sorunlara, ölümcül hastalıklara işaret edebilir. Bu neden ile herhangi bir sağlık sorunu yaşandığında ya da belirtisi görüldüğünde hemen doktora gidilmelidir. Kuduz da anlık müdahale edilmesi ve takip edilmesi gereken ölümcül bir durumdur. Peki kuduz nedir, belirtileri nelerdir ve tedavisi var mı?

Haber 11-12-23 15:29

GAZİANTEP FK TRABZONSPOR MAÇ SONUCU! Gaziantep FK Trabzonspor maçı kaç kaç bitti?

Gaziantep FK Trabzonspor maçı büyük heyecana sahne oldu. Süper Lig'in 15. haftasında Kalyon Stadyumu'nda oynanan mücadelenin kazananı merak edildi. Ev sahibi takımda tedavisi süre Ulaş Zengin ile kart cezalısı Max Gradel ve Furkan Soyalp maçta oynayamadı. Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın ekibi sahadan galibiyetle ayrılmayı hedefliyordu. Gaziantep FK Trabzonspor maç sonucu internette araştırılıyor. Peki, Gaziantep FK Trabzonspor maçı kaç kaç bitti

Spor 10-12-23 22:17

Kurtlar Vadisi'nden tanınıyordu! O soruyu sorunca kurşunların hedefi oldu: Ünlü iş insanı Serdar Sözbir'e silahlı saldırı

İş insanı Serdar Sözbir İstanbul'da otomobilindeyken silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda yaralanan Sözbir yaralı halde hastaneye gitti. Daha önce Kurtlar Vadisi ile de gündeme gelen Sözbir'in yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. 7 Aralık'ta gerçekleşen saldırının son olarak görüntüleri de ortaya çıktı.

Haber 10-12-23 13:31

Kalp kası iltihabı (Miyokardit) nedir? Kalp kası iltihabı belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır?

İnsan bedenindeki her iç organın hayati fonksiyonları vardır. Kalp de insan vücudunun en önemli iç organlarından biridir. Vücuda gerekli oksijeni sağlayan kanı pompalayarak onun hareket etmesini sağlar. Kalp duvarında bulunan kalp kası da kalbin gönderdiği sinyaller ile çalışır. Ancak bu sistem bazı durumlara bağlı bir şekilde bozulabilir. Peki, kalp kası iltihabı (Miyokardit) nedir? Kalp kası iltihabı belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır?

Haber 08-12-23 14:38

Şahane Hayatım'ın yıldızı Hilal Altınbilek'in babası hayatını kaybetti! Zor anlar yaşadı

Şimdilerde Şahane Hayatım dizisi ile izleyicisinin karşısına çıkan güzel oyuncu Hilal Altınbilek baba acısıyla sarsıldı. Hilal Altınbilek'in uzun zamandır kanser tedavisi gören 66 yaşındaki babası Özdemir Altınbilek, dün akşam vefat etti.

Magazin 07-12-23 13:49

Vajinismus nedir, tedavi edilir mi? Vajinismus tedavisi nedir?

Vajinismus bir kadının vajinal girişime karşı istemsiz ve kontrolsüz kas kasılmaları yaşadığı cinsel bir işlev bozukluğudur. Bu durum cinsel birleşmeyi, jinekolojik muayeneleri veya tampon kullanımını zorlaştırabilir ve acı verici hale getirebilir. Ancak vajinismus, doğru yaklaşımlar ve uygun tedavi ile çözülebilen bir durumdur.

Haber 25-11-23 22:10

Fibromiyalji nedir, neden olur? Fibromiyalji belirtileri nelerdir?

Günümüzde birçok kişi yaşamın hızına ayak uydururken sık sık görünmeyen bir düşmanla, yani fibromiyalji ile karşı karşıyadır. Fibromiyalji yaygın kas ağrıları, yorgunluk ve uyku problemleri gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir ağrı sendromudur. Fibromiyalji hem kişilerin hayat kalitesini olumsuz etkiler hem de tıbbi testlerle kolayca teşhis edilemediği için tedavisi gecikebilir, zor olabilir. Peki, fibromiyalji nedir ve belirtileri nelerdir?

Haber 24-11-23 14:24

AIDS nedir, tedavisi var mı? AIDS belirtileri nelerdir, belirtiler kaç günde ortaya çıkar?

AIDS hâlâ küresel bir sağlık sorunu olup önleyici tedbirlerin yanı sıra bilinçlendirme ve destek hizmetleri ile mücadele edilmelidir. Bu HIV/AIDS ile yaşayan bireylerin yaşam kalitesini artırmak, toplumları bilinçlendirmek ve nihayetinde virüsün yayılmasını durdurmak için önemli bir adımdır. AIDS sadece bireyleri etkilemekle kalmaz aynı zamanda toplumları da derinden etkiler.

Haber 24-11-23 11:44

Deli dana hastalığı ile aynı aileden! Zombi geyik hastalığı yayılıyor... İnsanlar için de risk olabilir

ABD başta olmak üzere tüm dünyada engellemeye yönelik devam eden çabalara rağmen, ölümcül kronik zayıflama hastalığı (CWD) ya da halk arasındaki adıyla zombi geyik hastalığı aşısı veya tedavisi bulunmayan bir tehdit olmaya devam ediyor.

Trend 22-11-23 08:34

5 yaşındaki çocuğun ölümü sonrası o dişçi ile ilgili önemli gelişme!

Bursa'da, diş ağrısı nedeniyle götürüldüğü özel diş kliğinde genel anestezi yapılarak 1 dişi çekilip, 1'i kanal tedavisi olmak üzere 4 dişine dolgu işlemi uygulanan, eve geldikten sonra fenalaşıp, kaldırıldığı hastanede 3 gün sonra oksijen azlığına bağlı çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybeden Deniz Sönmez’in (5) ölümüyle ilgili soruşturma sürerken, İl Sağlık Müdürlüğü diş kliniğini mühürleyip 1 ay süreyle kapattı.

Haber 18-11-23 12:15

Popstar Mehtap Yılmaz apar topar hastaneye kaldırıldı! Kısmi felç...

Yayınlandığı dönemde reyting rekorları kıran 'Popstar Alaturka' yarışmasıyla şöhreti yakalayan Mehtap Yılmaz, dün gece acil olarak hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavisi süren Yılmaz'ın sağlık durumu ile ilgili ilk açıklama geldi.

Magazin 15-11-23 14:37

Traktör ile kamyonetin çarpıştığı kazada ağır yaralanan şahıs hayatını kaybetti

Kastamonu’da ağaç yüklü traktör ile kamyonetin karıştığı kazada ağır yaralanan şahıs, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Aynı kazada yaralanan 4 kişinin ise tedavisi devam ediyor.

Yurthaber 09-11-23 07:58

Yer: Samsun! Yüz felci geçiren 10 yaşındaki çocuk bakın nasıl sağlığına kavuştu

Samsun’da gerçekleşen olay duyanları çok şaşırttı. 10 yaşındaki Haldiye Elomer yüz felci geçirdikten sonra akupunktur tedavisi ile sağlığına kavuştu. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli anestezi ve reanimasyon uzmanı Dr. Ayşegül Elbir Şahin "Hasta özellikle ilk 6 aylık dönemde bize başvurursa cevap çok daha güzel oluyor." dedi ve detayları anlattı.

Kadin 07-11-23 15:03

MasterChef Alican Sabunsoy'un hastalığı nedir? Herediter anjioödem ne demek, belirtileri nelerdir? Tanı ve tedavisi!

MasterChef yarışmacı Alican Sabunsoy'un hastalığı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Yarışmanın 136. bölüm fragmanı sonrası birçok kişi Herediter anjioödem hastalığına dair arama motorlarında sorgulama yapıyor. Peki, MasterChef Alican Sabunsoy'un hastalığı nedir? Herediter anjioödem ne demek, belirtileri nelerdir? İşte yaptığı açıklama ile merak uyandıran MasterChef Alican Sabunsoy'un hastalığı Herediter anjioödem hakkında bilgiler...

Magazin 01-11-23 15:32

Menopozun ilk belirtileri nelerdir? Menopoz olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Menopoz, kadınların doğurganlık yeteneklerinin sona erdiği bir dönemi ifade eder. Genellikle 45 ile 55 yaşları arasında başlar ve hormon seviyelerindeki değişikliklere bağlı olarak belirtilerle karakterizedir. Sıcak basmaları, adet düzensizlikleri, uykusuzluk ve vajinal kuruluk gibi belirtiler sık görülür. Menopoz, sağlıklı yaşam tarzı seçimleri, hormon tedavisi ve diğer tedavi seçenekleri ile yönetilebilir.

Haber 29-10-23 21:51

Çoklu kişilik bozukluğu tedavisi nasıl yapılır? Çoklu kişilik bozukluğu düzelir mi?

Psikolojik rahatsızlıklar bireylerin zihinsel ve duygusal sağlığını ciddi şekilde etkileyen ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilen sorunlardır. Bu rahatsızlıklar arasında çoklu kişilik bozukluğu (ÇKB) özellikle karmaşık ve nadir görülen bir durum olarak öne çıkar. ÇKB, bireyin birden fazla farklı kişilik kimliği veya benlik hali geliştirmesi ile karakterizedir. Bu kişinin yaşamını önemli ölçüde etkileyebilir ve kimlik bütünlüğünü zedeler.

Haber 26-10-23 22:49

Yaygın anksiyete bozukluğu tedavi edilmezse ne olur? Yaygın anksiyete tedavisi nedir?

Yaygın kaygı bozukluğu psikolojik sağlık alanında yaygın ve ciddi bir sorundur. Bu bozukluk, sürekli ve aşırı bir endişe durumu ile karakterizedir ve bu endişeler, kişinin günlük işlevselliğini ciddi şekilde etkileyebilir. YAB insanların yaşam kalitesini düşüren ve fiziksel sağlık sorunlarına yol açabilen kronik bir rahatsızlıktır. Bu nedenle yaygın kaygı bozukluğunun tanınması, tedavisi ve önemi büyük bir öneme sahiptir. Peki, yaygın kaygı bozukluğu nasıl tedavi edilir?

Haber 26-10-23 22:22

Mersin'de koca vahşeti! Hastanede eşini öldürüp intihar etti, kahreden detay: Kanser...

Mersin'de Orman İşletmesi'nde görevli Şuayip Kaya, boşanma aşamasındaki hemşire eşi Ayfer Kaya ile görev yaptığı hastanenin otoparkında buluştu. Çıkan tartışma sonucunda Şuayip Kaya, eşini silahla öldürdükten sonra kendini de başından vurup intihar etti. Çiftin biri kanser tedavisi gören 10 ve 4 yaşlarında 2 çocuğunun bulunduğu belirtildi.

Haber 23-10-23 09:50

Esra Erol'da böylesi görülmedi... Evliyken, sevgilisiyle üçüz bebek için tüp bebek tedavisi yaptırdı! Anlattıkları herkesi şaşırttı

Hafta içi her gün ekrana gelen Esra Erol'da programı işlediği konular ve konukları ile gündemden düşmüyor. Her bölümü büyük yankı uyandıran programa bu defa İpek Hanım'ın anlattıkları damga vurdu. Evlenmek üzere olduğu sevgilisinin evli ve çocuklu olduğunu öğrenen İpek Hanım, Esra Erol'dan yardım istedi. Canlı yayında anlattıkları ise herkesi şoke etti.

Magazin 19-10-23 09:04

ASM'de dehşet: Doktoru odasında bayıltana kadar dövdüler! Sebebi 'pes' dedirtti

Kars'ta aile sağlığı merkezinde görevli doktor Ercan Şentürk (65), muayene ettiği 15 yaşındaki B.C. ve ağabeyi tarafından bayılana kadar dövüldü. Aldığı darbeler sonucu kalp krizi geçiren doktor Şentürk'ün tedavisi devam ediyor. Yaşadığı dehşeti anlatan Şentürk, "Sabah muayene ettiğim çocuğa elini cebinden çıkarmasını söyledim. Bunu hakaret kabul edip, ağabeyi ile odama girdi. Kapıyı kapatarak beni bayılana kadar dövdüler" dedi. İşte detaylar...

Haber 06-10-23 14:46

Dilan Polat Tedavisi olan bir hastalık değil diyerek açıkladı! “Dayanılamayacak ağrılarım var”

Kafasına taktığı paralar, lüks yaşantısı, sosyal medyadaki paylaşımlarıyla gündem olan Dilan Polat gündemden düşmüyor. Kara para aklama iddiaları ile çok konuşulan Polat son paylaşımında hastalığını açıkladı. "Tedavisi olan bir hastalık değil" diyen ünlü fenomen yaşadığı ağrıları anlattı.

Magazin 04-10-23 09:13

Sağlığı iyiye giden Bella Hadid'in keyfi yerinde! Mini elbisesiyle poz verdi

Lüks markaların kampanyalarında sık sık yer alan Bella Hadid, Lyme hastalığı ile mücadele ediyordu. Uzun süredir sosyal medyadan uzak olan Hadid, tedavi sürecini paylaşınca gündem olmuştu. Tedavisi iyi giden güzel model son olarak pozlarıyla beğeni topladı.

Magazin 01-10-23 11:15

Balayı yolunda geçirdiği trafik kazasında ölen kadının cenazesi Sakarya'da toprağa verildi

Kadının kazada yaralanan eşi ile 3 kişinin tedavisi sürüyor.

Yurthaber 28-09-23 15:49

Şoke eden olay! Yaylada hayvan otlatırken başlarına geldi... Birinin boynundaki kolye parçalandı: Bulunduğu bölge yandı

Ardahan'da yaylada hayvan otlatırken üzerlerine yıldırım düşen Mustafa Can Bilgili (18) ile Yusuf Can'ın (18) isimli iki genç yaralandı. Yusuf Can'ın boynundaki zincir kolyenin bulunduğu bölge yandı. Hastanedeki tedavisi süren Can, "Yağmur yağınca ıslanmamak için Mustafa ile açtığımız şemsiyenin altına girdik. Sonrasını hatırlamıyorum, gözlerimi açtığımda hastanede doktorlar müdahale ediyordu. Boynumda taşıdığım altın olmayan zincir kolyenin izi derime çıkmış ve kolye parçalanmış" diye konuştu.

Haber 15-09-23 12:40