Prp Haberleri

Tüp bebek tedavisinde PRP nedir? Tüp bebek tedavisinde PRP kimlere uygulanır?

Tüp bebek tedavisi çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için umut verici bir seçenektir. Ancak bazı durumlarda tüp bebek tedavisinin başarı şansını artırmak ve embriyo tutunma olasılığını yükseltmek için destekleyici yöntemler araştırılmaktadır. Bu bağlamda Platelet Rich Plasma (PRP) tedavisi tüp bebek tedavisi sürecine dahil edilen yeni bir yaklaşımdır.

Haber 2023-08-29 19:41:44

PRP tedavisi nasıl uygulanır? PRP kaç seans sürer?

Platelet Rich Plasma (PRP) tedavisi tıp alanındaki yenilikçi yaklaşımlardan biri olarak öne çıkar. Bu tedavi hastanın kendi kanından elde edilen plateletlerin (trombositler) zenginleştirilmiş plazması ile gerçekleştirilir. Plateletler, vücudun iyileşme süreçlerini teşvik eden büyüme faktörleri taşırlar. PRP tedavisi özellikle ortopedi, dermatoloji, estetik cerrahi ve diş hekimliği alanlarında kullanılır.

Haber 2023-08-29 19:33:23

PRP tedavisi nedir? PRP tedavisi ne işe yarar?

PRP tedavisi,modern tıbbın gelişmiş yöntemlerinden biri olarak öne çıkar. Bu tedavi hastanın kendi kanından elde edilen plazma ile zenginleştirilen plateletlerin (kan pulcukları) kullanıldığı bir prosedürdür. Plateletler vücudun iyileşme süreçlerini destekleyen büyüme faktörleri içerir. PRP tedavisi özellikle ortopedi, dermatoloji, estetik cerrahi ve diş hekimliği gibi alanlarda yaygın olarak kullanılır.

Haber 2023-08-29 19:28:32

PRP mezoterapi nedir, nasıl yapılır? PRP'nin saça faydaları nedir, saç çıkarır mı?

Saç dökülmesi günümüzde oldukça sık rastlanan rahatsızlıklardan biridir. Hem erkeklerde hem de kadınlarda rastlanan bu rahatsızlık için pek çok tedavi yöntemi geliştirilmiştir. PRP mezoterapisi de bunlardan biridir. Etkisini kısa süre içinde gösterme özelliğine sahip bu tedavi yöntemi, saç kaybını önlemek için en sık başvurulan tedavilerdendir. Peki, PRP mezoterapi nedir, yeni saç çıkarır mı?

Haber 2023-02-24 17:42:39

Türk profesör, PRP yöntemini bir üst seviyeye çıkaran PvRPyi dünyaya duyurdu

Prof. Dr. Eray Copcu, kandan elde edilen plazma ile hücre yenilenmesini hızlandıran PRP yönteminin bir üst versiyonu niteliğindeki PvRP'yi geliştirdi - Prof. Dr. Eray Copcu: - "Paris'teki kongrede literatürde ilk defa tanımlanmış olan 'trombositten çok zengin plazmayı' (PvRP) tanıttık. Çok basit bir kit ile normalin 25 katı kadar trombosit elde edebileceğimizi gösterdik."

Yurthaber 05-08-22 11:34

Gebelik şansını artırdığı iddia edilen yöntemlerle ilgili uyarı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Faruk Buyru: - "Daha önce tüp bebek tedavisi denemeyen veya deneyip başarılı olmayan çiftler kendilerine umut olarak sunulan bu yöntemlere kurtarıcı gözüyle bakıyorlar" - "PRP, kök hücre, çeşitli vitaminler, rahim içinin kazınması, embriyo glue, bağışıklık sistemiyle ilgili tetkik ve tedaviler, IVIG ve ERA bu amaçla kullanılabiliyor"

Yurthaber 27-04-22 13:15

PRP tedavisi ile ağrılardan artık kurtulmak mümkün

Özel Denizli Cerrahi Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında Uzm.

Yurthaber 02-03-21 08:49

Cilt sorunlarına ’PRP’ tedavisi

Dermatoloji (Cildiye) Uzmanı Dr.

Yurthaber 09-02-21 14:50

Cilt sorunlarına ’PRP’ tedavisi

Dermatoloji (Cildiye) Uzmanı Dr.

Yurthaber 09-02-21 14:50

Cumhuriyet Üniversitesi bu yöntemle kelliği önleyecek

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı hastalara PRP (Platelet Rich Plasma) yöntemiyle saç tedavi hizmeti vermeye başladı.Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden yapılan açıklamada; Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Dr.

Yurthaber 28-12-20 12:00

Genital PRP ile cinsel hayatınız yenilenebilir

Eskişehir Özel Ümit Vişnelik Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.

Yurthaber 27-11-20 11:22

Kendi kanınızla tedavi olabilirsiniz! Mucize PRP tedavisi sayesinde...

PRP, yani platelet hücrelerince zengin plazma son zamanlarda oldukça popüler uygulamadan biri. Çevrenizde ya da televizyonlarda sıklıkla bahsedilen bu uygulamayla alakalı merak edilenleri yazımızda inceledik. Siz de kafanızda soru işaretlerine sahipseniz yazımızı sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz.

Haber 10-07-20 11:52

Saç ekimi fiyatlarını belirleyen faktörler

Saç ekimi yaptırmak isteyenleri en çok meşgul eden sorular arasında “saç ekimi fiyatları neye göre belirlenir?” yer alıyor. PRP ve mezoterapi gibi uygulamalarla saç kökleri canlanabiliyor ancak zamanında yapılmayan medikal uygulamalar saç ekimi yaptırmayı tek çare haline getirebilir.

Kadin 07-07-20 17:47

Saç ekiminde PRP uygulaması

Kişinin kendi kanının özel bir işlemden geçirilerek trombosit zengini bir serum elde edilmesi ve bu serumun vücuda enjekte edilmesi prensibi ile gerçekleştirilen PRP uygulaması saç ekimi alanında da kullanılmaktadır.

Kadin 29-06-20 17:54

Saç ekiminde PRP fark oluşturuyor

PRP etkinliğinin (Platelet Rich Plazma) içinde faktörlere bağlı olduğunu belirten Dr.

Yurthaber 10-03-20 10:14

PRP ile Yumurtalık Yaşlanması Önlenebilir Mi?

Kısaca PRP olarak bilinen platet-rich-plasma son yıllarda giderek daha fazla alanda tercih edilir. PRP’nin içeriği kişinin kendi kanının santrifüj cihazında kırmızı kan hücrelerinin ayrılmasıyla elde edilir.

Kadin 08-03-20 20:06

Tüp bebek tedavisinde PRP yöntemi nedir, nasıl uygulanır?

Tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin karşılaştığı en önemli sorunlardan biri de; kadının yumurtalık rezervinin azalmasıdır. Bu konu hakkında birçok yöntem gelişmektedir. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op.Dr. Seval Taşdemir, tüp bebek tedavisinde PRP yöntemi hakkında bilinmesi gerekenleri sizler anlattı.

Kadin 24-02-20 17:19

PRP nedir? Ciltte gençleşmenin yeni tekniği: PRP

Genç, güzel ve parlak bir cilt herkesin sahip olmak istedikleri arasında yer alır. Yıllara meydan okuma konusunda ameliyat olmak istemeyen kişilerse bu noktada PRP'den yardım alıyor. Konuyla ilgili konuşan Murat Gürel PRP tekniği ile ilgili merak edilenleri anlattı.

Haber 04-02-20 14:49
Yurthaber 17-01-20 11:06

PRP nedir? PRP nasıl uygulanır? PRP nasıl elde edilir?

Rejeneratif, yani doku yenileyici tedavi yöntemleri tıbbın pek çok alanında giderek daha fazla kullanılmaya ve kendine yer bulmaya devam ettiğini söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Selim Gökay, PRP (Trombositten Zengin Plazma) hakkında bilgiler verdi.

Trend 30-12-19 13:43

Plastik Cerrahide PRP Uygulamaları

Son 10 yılda adını sık sık yüz yenileme ve saç güçlendirme tedavilerinde duyduğumuz PRP uygulamaları nedir, nerelerde kullanılır? ve daha fazlası için tüm güncel bilgileri ve aklımıza takılan soruları Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Nedim Sarıfakıoğlu bizim için anlattı.

Kadin 27-12-19 10:47

Uzman Dr. Songül Sağlam Zor: “PRP ve PES ile cildinizi onarın”

Özel Lokman Hekim Van Hayat Hastanesi Cildiye Polikliniğinden Uzm.

Yurthaber 25-12-19 11:56

PRP tedavisi iktidarsizliğa çare

Medical Park Bursa Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mete Kilciler, PRP adlı tedavi yöntemiyle iktidarsızlığın çözümünün mümkün olduğunu söyledi.

Trend 19-12-19 11:56

Genital estetikte PRP ve dolgu kullanımı nasıl yapılıyor?

Son yıllarda PRP uygulamasının kullanım alanları giderek artırır. PRP, kol veya elde bulunan toplardamardan kan alınarak hazırlanır. Bu kan santrifüj cihazında yüksek hızla döndürülerek alyuvarlar ile plazma birbirinden ayrılır.

Kadin 11-12-19 10:34

Yumurtalık yetmezliğinde yeni bir yöntem: PRP Uygulaması

Kadınların gebe kalmalarına engel olan yumurtalık yetmezliğinde yeni bir tedavi yöntemi uygulanmaya başlandı.

Yurthaber 10-12-19 12:53

BioCube İstanbul girişimcisine 5 milyon TL’lik değerleme ile yatırım

(Kurumsal haber)-İAÜ BioCube İstanbul bünyesindeki startup firmalardan PRP İlaç, MAIN (Maqasid Angel Investment Network)’den 5 milyon TL değerleme ile tohum yatırımı aldı.

Finans 10-12-19 12:47

BioCube İstanbul girişimcisine 5 milyon TL’lik değerleme ile yatırım

İAÜ BioCube İstanbul bünyesindeki startup firmalardan PRP İlaç, MAIN (Maqasid Angel Investment Network)’den 5 milyon TL değerleme ile tohum yatırımı aldı.İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Teknoloji Transfer ve Proje Yönetim Ofisi (TTPYO) bünyesindeki kuluçka merkezlerinden BioCube İstanbul’da yer alan startup firmalarından PRP İlaç, MAIN (MaQasid Angel Investors Network)’den 5 milyon TL değerleme ile tohum yatırımı aldı.İlk temas Dealhacker’daİlk defa 26 Nisan 2019’da Hilton Maslak’ta gerçekleştirilen MAIN Dealhackers’ta görücüye çıkan PRP İlaç ve Sağlık Ürünleri, Kasım 2019’da Polat Renaissance Hotel’de gerçekleştirilen 3’üncü Uluslararası Dealhacker etkinliğinde MAIN platformundaki melek yatırımcılardan Enes UĞURLU ile görüşmelerde bulunarak 5 milyon TL değerleme ile tohum yatırımı olanağına kavuştu.“Takviye sağlık ürünleri geliştiriyoruz”Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan ve PRP İlaç’ın geliştirdiği projelerin temel olarak iki sorunu çözdüğünü kaydeden PRP İlaç ve Sağlık Ürünleri Firma Kurucusu Dr.

Trend 10-12-19 12:09

Alex: “Fenerbahçe’ye dönme kararını ben veremem”

Fenerbahçe’nin eski yıldızı Alex de Souza, saçlarının dökülmesini önlemek adına PRP yaptırtmak için saç ekim uzmanı Dr.

Spor 09-12-19 16:24

Doktorlar bir daha çocuklarının olmayacağını söyledi, 12 düşükten sonra gebe kaldı

Diyarbakır’da yaşayan Sunay Tutal (38), 12 düşük yaptı. Çocuk hasretine son vermek için çalmadık kapı bırakmayan Tutal çiftine doktorlar ’bir daha çocuğunuz olmaz’ dedi. Arkadaş tavsiyesi üzerine gittikleri Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer tarafından yapılan PRP ve Akupunktur tedavisiyle Sunay Tutal’ın çocuk hasreti son buldu.

Trend 09-12-19 12:06

Cilt yaşlanmasını önlemek elinizde

Cilt yaşlanmasının en büyük sebebinin genetik faktörler olduğuna değinen Dermatoloji Uzmanı Dr. Sevgi Sezgin, botoks, dolgu, cilt bakımı, PRP, mezoterapi, örümcek ağı estetiği, fraksiyonel lazer gibi birçok yöntem ile cilt yaşlanmasının geriye çevirebileceğini söyledi.

Kadin 26-11-19 15:48

Cilt yaşlanmasını önlemek elinizde

Cilt yaşlanmasının en büyük sebebinin genetik faktörler olduğuna değinen Dermatoloji Uzmanı Dr. Sevgi Sezgin, botoks, dolgu, cilt bakımı, PRP, mezoterapi, örümcek ağı estetiği, fraksiyonel lazer gibi birçok yöntem ile cilt yaşlanmasının geriye çevirebileceğini söyledi.

Trend 26-11-19 10:27

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde Kozmetoloji Birimi açıldı

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Zekayi Kutlubay: - "Birimde cerrahi olmayan, 'minimal invaziv' denilen, güzelleşmeyle alakalı dolgu uygulamaları, peelingler, mezoterapiler, mikro iğnelemeler, PRP enjeksiyonları gibi tedavilerin yanı sıra lazer ve ışık sistemleri uyguluyoruz"

Haber 14-11-19 13:20

Saç dökülmesinden muzdarip olan kişiler PRP uygulamasını tercih ediyor

Saç dökülmelerinde günde 100 ile 150 tel arası normaldir. Ancak günlük dökülen tel miktarı bu sayıları geçtiğinde kişide saç dökülmesi olduğu kabul edilir. Son yıllarda saç için geliştirilen PRP uygulaması saç dökülmesinden muzdarip kişilerde yüz güldürücü sonuçlar elde edilmesini sağladı.

Kadin 14-11-19 11:40

Penise PRP uygulaması

Sağlıklı bir sertleşme için, kişinin ruh halinin, hormonal düzeninin, penisin ve penis dokusunun sağlıklı olması gerekmektedir. Sertleşme sorunu yaşayan kişiler için PRP uygulaması, penisin gençleştirilmesi amacıyla uygulanmaktadır. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen, penise PRP uygulamasıyla ilgili bilgi verdi.

Trend 13-11-19 15:53

Olumsuz 6 tüp bebek denemesi ve 10 yıllık çocuk hasreti PRP tedavisiyle son buldu

Mardin’de yaşayan Mülkiye Necat Çelik çifti, çocuk sahibi olmak için birçok şehirde tüp bebek denemesi yapmalarına rağmen olumsuz sonuç aldı. Çelik ailesi, 6 defa başarısız tüp bebek denemesi ve 10 yıllık çocuk hasretine son vermek için tavsiye üzerine Diyarbakır’da gittiği Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, tarafından yapılan tedaviler sonucu gebelik kesesini görmenin mutluluğunu yaşadı.

Trend 09-11-19 12:06

Rize’de “GETAT” Polikliniği açıldı

Rize Devlet Hastanesi’nde, PRP/Proloterapi, ve kupa tedavisi (Hacamat) hizmetlerinin verileceği “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp” (GETAT) polikliniği açıldı.Rize Devlet Hastanesi’nde yeni bir poliklinik daha vatandaşların hizmetine sunuldu.

Trend 31-10-19 18:55

Rize’de “GETAT” Polikliniği açıldı

Rize Devlet Hastanesi’nde, PRP/Proloterapi, ve kupa tedavisi (Hacamat) hizmetlerinin verileceği “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp” (GETAT) polikliniği açıldı.Rize Devlet Hastanesi’nde yeni bir poliklinik daha vatandaşların hizmetine sunuldu.

Haber 31-10-19 15:58

Tüp bebek tedavisinde PRP yöntemi umut vadediyor

Medline Adana Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum ve İfertilite Uzmanı Dr.

Haber 25-10-19 12:11

Beş defa tüp bebek denemesinden sonra PRP ve akupunktur tedavisiyle çocuk sevinci geldi

Diyarbakır’da yaşayan 11 yıllık evli Özlem Hasan Başyiğit çifti, 5 defa tüp bebek denemesi sonucunda gittikleri klinikte başarılı tedaviyle mutlu haberi aldı.Diyarbakır’da yaşayan ve 11 yıldır çocuk hasretiyle çalmadık kapı bırakmayan 35 yaşındaki Özlem ve Hasan Başyiğit çifti, çocuk özlemiyle birçok tüp bebek merkezlerinde şanslarını denedi.

Haber 24-10-19 14:00

Üreme tıbbında yeni umut

Trombositten zengin plazma tedavisi (PRP), rahim duvarı ince, yumurta rezervi azalmış ya da tüp bebek uygulamasında tekrarlayan başarısızlıklarda yeni bir heyecan oluşturdu.Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr.

Haber 22-10-19 09:24

PRP ve akupunktur tedavisiyle 22 yıllık çocuk özlemi son buldu

Mardin’de yaşayan 40 yaşındaki Nimet Demirel, birçok şehirde sağlık merkezlerine gitmesine rağmen yıllardır çocuk sahibi olamadı.

Haber 19-10-19 12:09

Cildin çok daha hızlı gençleşmesi ve sıkılaşması için PRP tedavisi

Dokularımızı kendi hücrelerimizle tamir edebildiğimiz çok değerli bir uygulamadır. PRP, bu konuda hazırlanmış özel tüplere direkt olarak kişinin kanının alındıktan sonra santrifüj edilerek hazırlanır.

Kadin 08-10-19 16:41

Yumurta rezervi düşük kadınlara PRP tedavisi

Yumurta rezervi düşüklüğünün sadece ileri yaşlarda olan kadınlarda görülmediğini kaydeden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.

Haber 08-10-19 10:41

PRP yöntemi ile ikide iki gebelik

Diyarbakır’da yaşayan ve 13 yıllık evli olan Nazire Abdurrahman Kocadağ çifti, 10 yıl boyunca çocuk sahibi olamadı.

Haber 07-10-19 16:05

PRP tedavisiyle 25 yıllık çocuk hasreti son buldu

Diyarbakır’da 25 yıldır çocuk sahibi olmak için çalmadık kapı bırakmayan Necla Velioğlu’nun çocuk hasreti, Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof.

Haber 30-09-19 14:55