Regl Haberleri

Regl düzensizliğine iyi gelen 5 bitki çayı! Şişkinlik ve kramplara fayda sağlıyor

Regl döngüsündeki düzensizlikler, birçok kadının yaşadığı yaygın bir sorundur. Evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle bu düzensizlikleri dengelemek mümkündür. Adet düzensizliklerine iyi gelen bu bitki çayları, regl dönemi sırasında yaşanan şişkinlik ve kramplara fayda sağlayarak rahatlamaya yardımcı olabilir. Doğal çözümleri deneyerek, regl dönemindeki rahatsızlıkları hafifletebilir ve daha konforlu bir dönem geçirebilirsiniz.

Kadin 11-03-2024 08:08

Uzmanından kritik uyarı: Yaygın olarak görülen bu durum sanıldığı kadar masum değilmiş! Tehlikeli hastalığın belirtisi olabilir

Diyarbakır’da Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı olan Prof. Dr. Hakan Çoksüer, adet sancısının kısırlık belirtisi olabileceği uyarısında bulunarak, erken tanı uzman önerisi tedaviler ile sorunun önüne geçilebileceğini söyledi.

Kadin 22-01-2024 16:17

O ülkede kadınlara yönelik ürünlerin vergileri bir bir kaldırılıyor! Gelecekte ücretsiz olabilir

ABD'de yapılan araştırmalar kadınların regl dönemi ürünleri için ömür boyu ödedikleri tutarın çok yüksek olduğunu, bunun vergilerle birlikte daha maliyetli hale geldiğini ortaya koydu. Şimdi, eyaletler tek tek kadınlara yönelik regl ürünlerindeki vergileri kaldırıyor. Teksas en son Eylül ayında tampon vergisi olarak adlandırılan uygulamayı kaldırdı. Kentucky milletvekilleri de benzer yasa tasarılarını değerlendiriyor.

Kadin 10-01-2024 11:02

Vücudunda ortaya çıkan şaşkına çevirdi: Tam 17 santim! Regl sancısı sandı aldırış etmedi, 8 organını kaybetti

İngiltere'de Faye Louise adındaki 39 yaşındaki kadın, aşırı regl sancısı ve şişkinlik şikayetleriyle doktora başvurdu. Ağrıyı dindirebilmek için mefenamik asit kullanan kadının vücudunda 17 santimlik bir kist keşfedildi. Kist iyi huylu olduğu için doktorlar aldırış etmedi fakat ilerleyen süreçte kist, bir faciaya yol açtı. Zavallı kadının, 'ağrıyı dindirmek için ağızdan morfin alıyordum' diyerek ifade ettiği sürecin tüm detayları haberimizde.

Haber 12-12-2023 10:15

Diğer Haber Etiketleri

belirti Doktor Hemşire Jinekolog porno ananas balık brokoli ıspanak kara mürver karpuz kivi limon mandalina marul muz Oruç portakal soğan cinsel ilişki şeker yıldız bebek bezi bebek Sebze abd kafein hastalık cilt lekesi kızartma ABD Amerika Birleşik Devletleri Vajina Rahim Göz İngiltere Ağrı hamilelik OnlyFans cilt bakımı sigara hastane vergi ergenlik çocuk iç çamaşırı gaz çıkarma Ramazan ilişki sorunları hijyenik ped tuz ağda seks tiktok adet adet ağrısı astım böbrek taşı cinsel hastalık çikolata kisti doğum sancısı endometriozis kanser kene kısırlık kist menopoz miyom orgazm pms polikistik over sendromu Brezilya İspanya Zimbabve Mahmut Tanal alara adet ağrısı nasıl geçer adet ağrısı neden olur adet ağrısına ne iyi gelir adet ağrısına ne iyi gelir evde adet belirtileri adet kanı adet olmak için adet sancısı adet sancısı nasıl geçer adet söktürücü çok eşlilik deneyim böbrek taşı ağrısı büyüme bitter çikolata fayda erkek garip gebe güzellik hamile hamilelik testi genç hayıt otu ilik anne ayak döngü doğum doktorlar doku kalem yiyecek mon neden profesyonel refleks regl ağrısı regl ağrısı nasıl geçer regl ağrısına ne iyi gelir regl sancısı regl sancısı nasıl geçer plastik siyah polikistik over polikistik over belirtileri polikistik over tedavisi teşhis tbmm tampon kadın kadın doğum kilo kız koku uterus ne demek uzman jinekoloji tüyo yağ genital bölge eo sant sinirli ne yapılır damarlar regl ağrısına iyi gelen pozisyonlar sendrom ayaklar kanama nasıl durdurulur regl kanı sosyal medya

Regl

Regl Hakkındaki Haberler Mynet'te. Regl Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Regl döneminde tüketilmemesi gereken yiyecek ve içecekler

Regl dönemi birçok kadın için işkence olarak görülüyor. Regl süresi boyunca çeşitli semptomlar yaşayan kadınlar ağrılarını ve şişkinliklerini azaltacak çözümler arıyor. Uzmanlar regl semptomlarını artırabilecek yiyecek ve içeceklere karşı uyarıyor.

Kadin 08-06-2023 15:23

Tarçın adet söktürür mü, geciken adet kanaması için ne yapılır? Tarçın adet söktürücü olarak nasıl kullanılır, zararı var mı?

Doğal besinler adet söktürücü etkileriyle bilinen bazı bitki ve gıdaları içerir. Adet söktürücü olarak kullanılan doğal besinler yüzyıllardır kadınlar tarafından tercih edilen yöntemler arasındadır. Bu doğal besinler adet döngüsünü düzenlemek, adet kanamasını teşvik etmek veya adet ağrılarını hafifletmek için kullanılabilir. Adet söktürücü olarak kullanılan ürünler arasında tarçın ve tarçınlı su da bulunur. Peki, tarçın adet söktürür mü, adetliyken tarçın içmenin zararı var mı?

Kadin 25-05-2023 09:20

Altı kadınla aynı anda evli olan adam hayatının en büyük zorluğunu anlattı! “Hepsi aynı anda regl oluyor ve bu çok kaotik”

Brezilya’da yaşayan sosyal medya fenomeni Arthur O Urso aynı anda 6 kadınla evlenerek dünya manşetlerindeki yerini almıştı. Çok eşli hayat düzeni sayesinde dikkatleri üzerine çeken Urso, şimdi birden fazla kadınla evli olmanın en büyük zorluğundan bahsederek bir kez daha manşetlere yerleşti.

Trend 10-05-2023 10:09

Her kadının bilmesi gerekiyor! Regl ağrılarını anında kesen tüyoyu açıkladı

Regl ağrısı kadınların her ay çektiği çileler arasında yer alıyor. Yaşam kalitesini oldukça düşüren regl ağrısını geçirmek için çeşitli yöntemler aranıyor. Ne yaparsam yapayım regl ağrısından kurtulamıyorum diyorsanız TikTok'ta yayınlanan basit yönteme şans verebilirsiniz.

Kadin 12-04-2023 11:06

Böbrek taşı sandı doğum sancısı çıktı! Genç kız hamile olduğunu doğum sırasında öğrendi

Anne adayları hamilelik süreci boyunca hem fiziksel hem de psikolojik olarak birçok değişim yaşayabiliyor. Ancak bazı kadınlar bu süreci en az etkili şekilde geçirebiliyor. 18 yaşındaki BriAnna Blanton, böbrek taşı ağrısı sandığı sağlık sorunlarının doğum sancısı olduğunu öğrendi. Genç anne doğum sırasında öğrendiği hamileliği sebebiyle yaşadığı şoku anlattı.

Kadin 05-04-2023 11:36

Profesyonel ağdacı genital ağdası yapmadan müşterilerinin regl olduğunu anladığını açıkladı

Ağda kadınlar için oldukça can acıtıcı ve sıkıcı olabiliyor. Birçok kadın ağdacıya gitmeden önce çekince yaşıyor. Özellikle regl dönemlerinde bu problemlerde artış görülüyor. TikTok'ta paylaşım yapan profesyonel bir ağdacı müşterilerine genital ağdası yapmadan onların regl olduğunu anlayabildiğini açıkladı.

Kadin 02-04-2023 14:26

Bu kanamalara dikkat! Kanserin habercisi olabilir

Kadınların ergenlik döneminde başlayan adet kanamaları menopoza girene kadar devam ediyor. Sağlıklı bir vücut için adet kanamalarının düzenli olması önem taşıyor. Ancak bazı durumlarda gelen kanamalar sağlık risklerine karşı uyarıcı olabiliyor. Uzmanlar belirsiz kanamaların kanser habercisi olabileceğini belirtiyor.

Kadin 29-03-2023 11:12

Oruçluyken adet olunca ne yapılır? Oruçluyken regl olmak orucu bozar mı?

Adet, regl olmanın orucu bozup bozmayacağı, Ramazan ayına kısa bir süre kala araştırılmaya başlandı. Bilindiği üzere sakız çiğnemek, yemek yemek, su içmek gibi durumlar orucu bozuyor. Oruçlu kişi orucunu bilerek bozarsa kaza orucu tutarak telafi edebiliyor. Peki oruçluyken adet olunca ne yapılır? Oruçluyken regl olmak orucu bozar mı? İşte detaylar...

Haber 09-03-2023 17:02

83 gün boyunca regl olan kadın duyanları dehşete düşürüyor! Doktorlar hastalığına inanmadı

Kadınlar regl süreci boyunca vücutlarında, sağlıklarında ve psikolojilerinde farklılar yaşayabiliyorlar. Bazı kadınlar adetliyken dayanılmaz regl ağrıları yaşıyor. Hemen bitmesi istenen regl sürecini 83 gün boyunca yaşayan bir kadın kan nakli olmak zorunda kaldı. Yaşadıklarını duyan kadınlar zorlu mücadelesine hayran kaldı.

Kadin 13-01-2023 15:03

İki vajinası olan kadın paylaştı! Seks oldukça karmaşık

Dünyada nadir görülen hastalıklar çok ciddi problemlere yol açabiliyor. Özellikle cinsel organlarda görülen olağan dışı durumlar oldukça dikkat çekiyor. İki vajinaya ve rahme sahip olduğunu paylaşan bir kadın regl ve seks üzerine yaşadığı problemleri teker teker anlattı.

Haber 02-01-2023 10:12

Her kadının başına gelebilir! Adet olurken yaşadığı korkunç deneyimi paylaştı

Adet olurken vücutta ve psikolojide çeşitli değişimler görülebiliyor. Bu değişimler kadınların ve çevresinin tedirgin olmasına yol açabiliyor. TikTok'ta regl döneminde yaşadığı korkutucu deneyimi paylaşan bir kadın kısa süre içerisinde milyonlarca kişi tarafından izlendi. Videoyu izleyen sosyal medya kullanıcılarından bazıları bu korkunç deneyimi kendilerinin de yaşadığı açıkladı.

Kadin 28-12-2022 10:48

İçinden çıkan doktorları şaşırttı! Hastalığı var sandı ama... Tam 2 yıldır aynı tamponu kullanıyormuş

Tampon regl sürecinde pedlere göre çok daha konforlu olabiliyor. Tampon kullanmaya çekinen birçok kişi olsa da özellikle özel günlerde ve spor yaparken tamponu tercih eden kadınların sayısı giderek artıyor. Ancak tamponun sık sık değiştirilmesi gerekiyor. TikTok'ta paylaşım yapan bir sosyal medya kullanıcısı 2 yıldır aynı tamponla yaşadığını öğrendi.

Kadin 26-12-2022 10:18

Regl kanıyla neler yaptığını anlattı! ''Bitkilerimi sulamaktan, resim yapmaya kadar...''

Son dönemde regl kanını kullanmaya yönelik büyüyen bir trend mevcut. Bu trende katılan insanların sayısı git gide artarken, Riley Ayn isimli bir TikTok kullanıcısı da regl kanını nasıl değerlendirdiğine ilişkin birkaç açıklamaya yer verdiği gönderisi ile sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Trend 20-12-2022 14:48

Regl döneminde tatlı krizi nasıl önlenir?

Regl dönemleri öncesinde veya regl dönemi sırasında tatlı ataklarının olması aslında bunlar normal çünkü bu tamamen hormonal dengeyle alakalı. Bu dönemde progesteron seviyeniz yükseliyor. Bu da insülin seviyelerini artırıyor, kan şekerini düşürüyor.

Haber 10-12-2022 15:14

Sadece bir sevgilisi varken regl oluyor! ''O kadar acı verici ki ilişkiden vazgeçtim''

TikTok kullanıcısı Ilana, eski sevgilisiyle ilişkisi varken daha sık regl olmaya başladıktan sonra çektiği ağrı ve acılardan ötürü ilişki yaşamaya son verdiğini ve ilişkisini kestikten sonra hiç adet görmediğini açıkladı. Gönderisiyle viral olan genç kadın, acı dolu regl deneyimleri yüzünden ilişki yaşamaktan vazgeçtiğini ve bekar ve acısız hayatından oldukça mutlu olduğunu söyledi.

Trend 05-12-2022 10:02

Yeni trend mide bulandırdı! Hızla yaygınlaşıyor... Genç ve pürüzsüz bir cilt için regl kanını yüzüne sürüyor

Tiktok'ta başlayan regl kanını yüz maskesi olarak kullanma trendi hızla yayılmaya devam ediyor. Birçok kadının çok faydalı bulduğu ve sonuçlarına ilişkin detayları paylaştığı trend hala tartışma yaratmaya devam etse de, denemeyi tercih edenlerin sayısının giderek artmaya başladığı görülüyor.

Trend 03-12-2022 11:35

Hijyen ürünlerinde büyük tehlike: Kısırlık ve kanser riskini artırıyor

Kadınların kullandığı hijyenik pedlerin bazıları kanser ve kısırlık riskini artırabilir. Regl ürünlerinizi dikkatli ve içeriğine bakarak tercih etmelisiniz. Yeni bir çalışma, hijyenik pedlerin kadın sağlığı üzerinde yıkıcı etkileri olabileceğini ortaya koydu.

Haber 23-11-2022 11:05

Bebeğinin bezi bir anda kanlar içinde kaldı! Hastanedeki teşhis karşısında şok yaşadı

Bebeklerin sağlığı için ebeveynlerin oldukça sorumluluk sahibi olması gerekiyor. Bebeklerde ve çocuklarda görülen en ufak değişimler ciddi hastalıkların belirtisi olabiliyor. Sarah Regan, 9 aylık bebeğinin bezinin kanla dolu olduğunu görünce dehşete kapıldı. Hastanede yapılan teşhisin ardından bebeğin annesi ve teşhisi duyan herkes şok yaşadı.

Kadin 23-11-2022 10:28

CHP'li Tanal kadınlara regl izni için teklif sunmuştu! Ankara Barosu'ndan dikkat çeken karar: Ayda 1 gün...

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, dün TBMM'ye kadınların regl izni kullanması için hazırladığı yasa teklifini sunmuştu. Kadınların regl izninin temel insan hakkı olarak görülmesi gerektiği vurgulanan teklifte ayda bir gün izinli sayılmaları istenmişti. Konuyla ilgili dikkat çeken bir gelişme bugün Ankara'da yaşandı. Ankara Barosu, regl izniyle ilgili yeni bir karar aldı.

Haber 17-11-2022 16:14

CHP'li Mahmut Tanal'dan 'kadınlara regl izni' için TBMM'ye kanun teklifi: Temel bir insan hakkı olarak görülmeli

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal kadınların regl izni kullanması için hazırladığı kanun teklifini TBMM'ye sundu. Teklifte kadın memur ve kadın işçilerin, regl başlangıç tarihinden itibaren ayda bir iş günü izinli sayılması istendi.

Haber 16-11-2022 19:19

Seks sırasında yaşanan tuhaf durumların nedenleri! Aslında oldukça normaller

Cinsel ilişkiler hakkında konuşulmaması yaşadığınız şeyleri tuhaf karşılamanıza neden olabilir. Seks esnasında yaşanılan bazı durumlar garip görülüyor. Bu durumlar ilişkilerin bozulmasına neden olabiliyor. Ancak bu tarz gariplikler oldukça normal. Her çift bu durumlardan en az birkaçını yaşıyor. İşte garip durumların nedenleri...

Haber 29-10-2022 10:07

Dayanılmaz regl ağrılarından kurtulmanın yolu basit! Regl ağrısına iyi gelen yiyecekler

Regl ağrısı birçok kadının her ay yaşadığı dayanılmaz dertleri arasında bulunuyor. Kadınlar bu ağrılar nedeniyle okulda, işte ve sosyal hayatlarında oldukça problem yaşıyorlar. Ancak regl ağrısını geçirecek çeşitli besinler bulunuyor. Doğru besinler ile adet ağrınızı geçirmeniz mümkün.

Kadin 23-10-2022 07:18

Uzmanlar uyarıyor! Günlük kullandığınız bu eşyalar ve yiyecekler kısırlığa yol açıyor

Gündelik yaşamdaki alışkanlıklarımız sağlığımızı oldukça etkiliyor. Özellikle üreme sağlığı birçok etkenden kolayca etkilenebiliyor. Günümüzde hamile kalmak giderek zorlaşıyor. Uzmanlar bunun nedenlerinin farkında olmadan yaptığımız zararlı alışkanlıklar olduğunu belirtiyor.

Kadin 17-10-2022 07:33

Cildini gençleştirmek için regl kanını yüzüne süren kadının sosyal medya paylaşımı tepkilere neden oldu! “Midem bulandı”

TikTok’ta ‘dayaderya’ kullanıcı adıyla paylaşım yapan bir kadın gençlik sırrını takipçilerine anlattığında tepkilerin odağına yerleşti. Kendi regl kanını kullanmanın cildi gençleştirmeye yardımcı olabileceğini iddia eden kadının paylaşımı tartışmalara yol açtı. Sosyal medya kullanıcıları regl kadının kokusuna dikkat çekerek güzellik formülünü iğrenç olarak nitelendirdi.

Trend 07-10-2022 11:51

Cildini gençleştirmek için uyguladığı yöntem mide bulandırdı! Cildine adet kanını süren kadın büyük tepkiler aldı

Cilt bakımı için çok çeşitli yöntemler deneniyor. Oldukça şaşırtıcı cilt bakım uygulamalarının faydalı olduğu görülebiliyor. TikTok hesabı üzerinden cildine regl kanını sürdüğünü gösteren Derya isimli kadın büyük tepkiler aldı. Tepkilere rağmen bunun oldukça faydalı olduğunu düşünerek yapan kadınlar da bulunuyor.

Haber 07-10-2022 11:41

REGL SANCISINDAN KURTULUN! Regl ağrısına ne iyi gelir? Adet ağrısı nasıl geçer?

Adet (regl) dönemi ağrıları hemen hemen her kadının dönemsel olarak yaşadığı bir sorundur. Kimi kadınlar regl dönemini tamamen ağrısız bir şekilde atlatabiliyorken kimi kadınlarda bu durum tam tersi olarak şiddetli ağrı ve sancılar eşliğinde sürebilmketedir. Adet ağrısı yaşayan pek çok kadın internet üzerinden "Adet ağrısı nasıl geçer? Regl ağrısına ne iyi gelir? şeklinde aramalar yapıyor. İşte adet döneminde dikkat edilmesi gerekenler ve regl sancısından kurtulmanın yolları...

Kadin 24-09-2022 13:33

Sadece 15 yaşındaydı! Hamile olduğunu tuvaletini yaparken öğrendi

Dünyada birçok kadın hamilelik sürecinde hamile olduğunu fark etmeyebiliyor. Bu kadınlar genellikle son aylarda yaşanan ani kilo artışları nedeniyle hamile olduğunu anlasa da bazıları hamileliğini doğum başlayınca öğreniyor. 15 yaşında hamile kalan Alexis'de bu kadınlar arasında bulunuyor. Alexis yaşadıklarını TikTok hesabında anlattı.

Haber 13-09-2022 10:39

Sancıyı azaltıyor, ruh haline iyi geliyor! İşte adet sancısına iyi gelen besinler

Kadın vücudunun mucizevi bir yaratılışa sahip olmasının belirtilerinden biri; ‘’regl’’ olarak da bilinen adet dönemi. Her ay milyonlarca kadının düzenli olarak geçirdiği adet dönemi, belirli bir periyotu kapsıyor. Öyle ki adet dönemi öncesinde, adet döneminde ve adet dönemi sonrasında kadınların ruh hali devamlı farklılık gösterebiliyor.

Haber 10-09-2022 10:00

Akılalmaz yöntem! Zimbabve’de kadınlar regl kanamasını durdurmak için inek dışkısı ve gazete kullanıyor

Zimbabve’de enflasyon nedeniyle maddi durumu yetersiz olan kadınlar hijyen ürünlerinin maliyetlerinden şikayet etti. Hijyenik ürünlere ulaşma konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getiren kadınlar kendilerine özel bir yöntem geliştirdi. Kadınlar regl dönemlerinde kanamayı durdurmak için gazete ve inek dışkısı kullandıklarını itiraf etti.

Trend 18-07-2022 16:59

Kadınlar için en iyi ve sağlıklı ped markası önerileri

Her kadın, yaşamının önemli ve hayati süreçlerinden biri olan âdet dönemlerinde en iyi pedi kullanmak ister. Hem sağlık hem konfor açısından son derece önemli olan ped seçimi konusunda bir türlü karar veremiyor ve “En iyi ped markası hangisi?” diye merak ediyorsanız doğru yerdesiniz! İhtiyaçlarınıza cevap verecek en iyi ped markası önerilerimizin yer aldığı listeye göz atmaya ne dersiniz?

Kadin 16-06-2022 12:26

Kasık ağrılarının nedeni gizli hastalık olabilir

Kadınlarda daha sık yaşanan kasık ağrıları, sıklıkla adet döneminde vücuttaki değişimlerden ya da idrar yolu enfeksiyonundan kaynaklanabiliyor. Adet dönemi haricinde yaşanan kasık ağrılarında kadınların gizli hastalığı olarak bilinen PKS yani pelvik konjesyon sendromunu göz ardı etmemek gerekiyor.

Haber 14-06-2022 14:45

Kadınlar 'reglim' demekten utanmıyor

Son derece doğal, biyolojik bir olgu olan regl ile ilgili Türk toplumunun regl bilincini anlamak ve demografik farklılaşmaları tespit etmek amacıyla önemli bir çalışmaya imza atıldı. Yapılan araştırma sonucu yayınlanan “Türkiye’nin Regl Farkındalık Araştırması Raporu” dikkat çeken detaylarla dolu. Kadınların yüzde 68’inin regl dönemlerinden artık daha rahat bahsedebildiğini göstererek, umut vadeden bir tablo çizdi.

Kadin 27-05-2022 16:07

Doktorlar uyardı! Göz ardı etmemeniz gereken 3 regl durumu

Regl olurken çeşitli sorunlar yaşanabiliyor. Bazı kadınlar regl dönemlerinde normalden daha fazla ağrı çekebiliyorlar. Bu ağrılar çoğu zaman olağan bir durum olarak görülüp göz ardı edilse de geçmeyen şiddetli ağrıların altında yatan neden çeşitli hastalıklar olabilir. Uzmanlar adet döneminde yaşanan değişimlerin üç farklı nedene bağlı olarak gelişebildiğini belirtiyorlar.

Kadin 25-05-2022 14:04

Kabul edildi: İspanya'da çalışanlara regl izni

Tüm dünyada kadınlar uzun süredir regl izni talep ediyordu. İspanya'da regl izni hakkı yasal hale geldi. Avrupa'da ilk kez uygulanacak yasa kapsamında, kadın çalışanlar menstrual dönemlerinde ayda 5 güne kadar izin yapabilecekler.

Haber 19-05-2022 18:10

Regl izni: Hangi ülkelerde uygulanıyor, kadınların deneyimleri neler?

İspanya, şiddetli regl ağrısı yaşayan kadın çalışanlara sağlık izni veren ilk Batılı ülke olmaya hazırlanıyor. BBC 100 Kadın, regl izninin uygulanmakta olduğu ülkelerdeki kadınlara sordu: Kadınlar haklarını kullanabiliyor mu? Ne gibi tepkilerle karşılaşıyorlar?

Haber 18-05-2022 04:58

Kızılötesi ritminizi takip edin! Seks için en uygun saat...

Hayatınızın herhangi alanında gerçekleşecek olan önemli bir olayın gününü önceden belirleyerek daha kolay geçmesini sağlayabileceğini biliyor muydunuz? Önemli bir iş toplantısının neden ayın 7'sinde, 20'sinde olduğundan daha kolay hissettirdiğini merak ettiniz mi? Ya da neden bir hafta çok sosyalken ertesi hafta içine kapanıyorsun? Bunların hepsinin mantıklı bir cevabı var: Kızılötesi ritim!

Haber 17-05-2022 14:09

Regl dönemiyle ilgili şaşırtan bilgiler! Hiç duymamıştınız

Regl, ergenlik döneminden başlayarak menopoz sürecine kadar devam eden uzun bir süreç. Her kadın bu süreci farklı açılarla yaşıyor. Özellikle bazı kadınlar regl dönemini ve öncesini oldukça zor geçiriyor. Regl dönemi ile ilgili hiç bilmediğiniz şaşırtıcı bilgiler bulunuyor.

Kadin 13-05-2022 17:05

İspanya'da regl dönemini ağır geçiren kadınlara hastalık izni verilmesi gündemde

İspanya meclisinde, şiddetli regl ağrısı çeken kadınlara hastalık izni verilmesini öngören bir tasarı üzerinde çalışma yapılıyor.

Haber 13-05-2022 06:28

Regl dönemlerini takip eden uygulamalar kadınların kişisel bilgileriyle ne yapıyor?

Uzmanlar, kadınların regl dönemlerini takip eden uygulamaları kullanırken kişisel bilgi paylaşımı konusunda dikkatli olmaları gerektiğini ifade ediyor, bu bilgilerin ileride kullanılmasının ihtimaller arasında olduğunu söylüyor.

Haber 10-05-2022 10:06

Oruçluyken adet olunca oruç bozulur mu? Adetliyken oruç tutulur mu? Adetin kaçıncı gün oruç tutulur? Adet orucu bozar mı?

Oruçluyken adet(regl) olmak orucu bozar mı sorusu merak edilen soruların başında geliyor. Ramazan ayında orucu bozan durumlardan en çok araştırılan konuların başında oruçluyken regl olmak orucu bozar mı, kadınların her ay geçirdiği adet dönemi orucu bozar mı? soruları kadınların merak ettiği soruların başında gelmektedir. Hangi durumlar orucu bozar hangileri bozmaz işte detaylar!

Haber 19-04-2022 12:12

Regl orucu bozar mı? Adet olunca oruç tutulur mu?

Regl orucu bozar mı? sorusunun yanıtı Ramazan ayı münasebetiyle vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Ramazan ayı 2 Nisan Cumartesi günü başladı, 1 Mayıs Pazar akşamı ise sona erecek. Bu kapsamda Regl orucu bozar mı? Adet olunca oruç tutulur mu? soru ve konu başlıkları araştırılmaya başlandı. Regl (adet olmak) ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan açıklamanın detayları haberimizde....

Haber 03-04-2022 12:58

Kabuklarını atmak yerine değerlendirin! Çayını hazırlayarak zayıflayabilirsiniz...

Yemek yaparken kullanılan temel malzemelerden biri olan soğanın kabuklarını atmayın. Soğan kabuklarını birçok alanda değerlendirebilirsiniz. Üstelik sağlığa, bitki bakımına iyi gelen soğan kabuğu, regl düzensizliğinize bile yardımcı olabilir.

Haber 16-03-2022 23:35

Her 4 kadından 3’ü bu sorunu yaşıyor! Hayat kalitesini düşürüyor

Halsizlikten bel ağrısına, gerginlikten kilo alımına, göğüslerde şişkinlikten baş ağrısına, depresif ruh halinden dikkati toplamakta güçlük çekmeye… Toplumda ‘adet öncesi gerginlik sendromu’ olarak bilinen ‘premenstruel sendrom’ pek çok kadının ortak sorunu. Üreme çağındaki her 4 kadından 3’ünde görülüyor ve nadiren de olsa yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilecek boyutlara oluşabiliyor.

Haber 23-02-2022 11:01

Covid aşısı sonrası regl düzeni kısa süre değişebilir

İngiltere'de önde gelen menstruasyon uzmanlarından Dr. Victoria Male, Covid-19 aşısı sonrası kadınlarda regl düzeninde küçük değişimler görülebileceğini ancak bunun kısa sürede normale döndüğünü söyledi. Imperial College London'dan Dr. Male, ABD'de ve Norveç'te bu konuda yapılan çalışmaları "güven verici" olarak değerlendirdi.

Haber 18-02-2022 18:34

Ağrılarınıza dikkat endometriozis olabilirsiniz!

Endometriozis, endometriyumun (rahim veya rahmin içini kaplayan doku) rahmin dışında büyümesi sonucu gelişen bir kadın hastalığıdır. Görülme oranı oldukça fazladır. Üreme çağındaki kadınların yaklaşık yüzde 10'unda endometriosiz vardır. Endometriozis hastalığına neyin neden olduğu tam olarak bilinememektedir. Bazı hastalarda hiçbir belirti göstermese de çoğu belirtisi ağrılardan oluşur.

Kadin 15-02-2022 16:08