Robotik Cerrahinin Faydalari Haberleri

Robotik ameliyatlar yüz güldürüyor

Robotik cerrahi 2017 yılından bu yana pek çok ameliyatta başarıyla kullanılıyor.

Yurthaber 2024-04-03 13:56:45

Sivas'ta Robotik Otomasyon Laboratuvarı açıldı

Sivas'ta Robotik Otomasyon Laboratuvarı törenle açıldı.

Yurthaber 2024-02-28 07:56:51

Teknoloji facia getirdi: Ameliyat robotu hastayı öldürdü... Skandal iddialar!

Yapay zeka ve robotik teknoloji her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Hizmet sektöründen sonra sağlık sektöründe de görülmeye başlayan robotlar hakkında soru işaretleri henüz giderilememişken, korkunç bir facia gerçekleşti. Ameliyata giren bir robotun hastanın ölümüne yol açması dünya gündemine bomba gibi düştü. Ölen hastanın kocasının iddiaları ise çok çarpıcı... İşte tüm detaylar!

Haber 2024-02-10 17:13:20

Bağcılar’da VEX - Uluslararası Robotik Yarışması düzenlendi

Bağcılar Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen VEX Robotik Yarışması’nda Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kuveyt’ten 100 takım yarıştı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte başarılı olanlara ödülleri takdim edildi.

Yurthaber 2024-01-18 12:01:54

Depremzede öğrenciler ‘robotik kodlama’ ile teknolojiyle buluşacaklar

Hatay’ın İskenderun ilçesinde ‘robotik kodlama’ eğitimine yönelik açılan atölyeler sayesinde depremzede öğrenciler teknolojiyle buluşacaklar.

Yurthaber 11-01-24 09:02

Lise öğrencileri tasarladı! Otonom robotik kuş... Kanat çırpma hareketi sayesinde aşağıdan bakıldığı zaman kuş olarak algılanıyor

İzmir'in Karabağlar ilçesindeki bir lisesinin öğrencileri, askeri istihbarat alanında kullanılması amacıyla otonom robotik kuş 'Firnas'ı tasarladı. Kuş gibi kanat çırpan, akıllı sistemiyle alanda fark edilmeden teröristleri tespit edip merkeze iletebilecek olan Firnas, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yarışmasında Ar-Ge ve proje uygulamaları alanında Türkiye 1'incisi oldu.

Haber 04-11-23 11:29

Kahramanmaraş'ta afetzede öğrenciler için robotik kodlama atölyesi açıldı

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde afetzede öğrencilerin mekanik ve analitik becerilerinin geliştirilmesi amacıyla bir ortaokulda robotik kodlama atölyesi açıldı.

Yurthaber 04-08-23 14:55

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin bazı bölümleri taşındı! Prof. Aydın duyurdu...

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinin taşınması ve Yeni Cerrahpaşa Projesi inşa süreci ilgili İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın açıklama yaptı. Prof. Dr. Aydın, "Cerrahpaşa Tıp Fakültemizin yoğun bakım üniteleri, kemik iliği nakil ve diyaliz üniteleri, nakil merkezi, ileri düzey robotik cerrahi merkezi, endoskopi ünitelerinin de içinde bulunduğu birçok tanı ve tedavi birimi Yeşilköy Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesine taşınmıştır." diye konuştu.

Haber 17-07-23 13:28

Şanlıurfa’nın teknoloji üssünde yeni ufuklar açıyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Mezopotamya Living Lab, mobil uygulama geliştirme, girişimcilik, robotik kodlama ve yapay zeka gibi birçok alanda girişimcilik, yazılım eğitimleri, tasarım eğitimleri, etkinlikler ve proje geliştirme faaliyetleriyle her kesimden insana ücretsiz bir şekilde hizmet veriyor.

Yurthaber 08-06-23 14:00

Ağrılı öğrenciler robotik kodlamadaki yeteneklerini sergiledi

Ağrılı öğrenciler, teknolojiye olan ilgilerinin artırılması ve mesleki becerilerinin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen "Ağrı'nın Zirvesinde Teknoloji Yarışması"nda yeteneklerini gösterdi.

Yurthaber 24-05-23 15:41

Öğretmen, öğrenci ve hayırseverler el birliğiyle köy okulunu güzelleştirdi

Denizli'nin Tavas ilçesindeki bir okulun kullanılmayan sınıfları; öğretmen, öğrenci, hayırseverlerin desteğiyle fen laboratuvarı, tiyatro salonu, robotik kodlama atölyesi ve kütüphane olarak hazırlandı.

Yurthaber 11-05-23 13:28

Robotik rehabilitasyon enkazdan yaralı kurtarılan depremzedelere umut oldu

Omurilik ve beyin hasarı bulunan, inme geçiren ya da yürüme güçlüğü yaşayan hastaların yanı sıra Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altından kurtarılan depremzedeler, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'ndeki Robotik Rehabilitasyon Merkezi'nde tedaviyle ayağa kalkıyor.

Yurthaber 27-03-23 11:13

Evini şımartmak isteyenlere en iyi Fakir robot süpürge ve alternatif modeller

Günümüzde, ev temizliği için kullanılan robotik cihazlar hayatımızın bir parçası haline geldi. Bu robotlar, ev sahiplerinin zamanlarını ve enerjilerini tasarruf etmelerine yardımcı olurken, aynı zamanda ev temizliği işini daha kolay ve verimli hale getiriyor. Bu cihazların en popüler örneklerinden biri de fakir robot süpürgeler. Fakir robot süpürgeler, otomatik olarak evdeki tozları, kırıntıları ve diğer kirleri toplamak için tasarlandı.

Haber 15-03-23 22:52

14 yaşındaki Yaren robotik cihazda adım atmaya başladı

Adıyaman'da doğum sırasında oksijen gitmediği için beyni hasar gören ve yürüme güçlüğü çeken Yaren, iki yıl önce alınan robotik cihazda her gün 1 saat adım atabiliyor.

Yurthaber 01-02-23 13:46

Taklacı güvercin gibi! Hünerlerini böyle sergiledi

ABD’li robotik şirketi Boston Dynamics’in geliştirdiği iki ayaklı insansı robot Atlas’ın inşaat iskelesinde sergilediği hünerler dikkat çekti. kenarda duran takım çantasını alıp iskeleye çıkan, çantayı işçiye ulaştıran ve taklacı güvercin gibi takla da atan robotun yeteneklerini sergilediği video büyük ilgi gördü.

Haber 19-01-23 16:24

Kilis’te spor kompleksi ile robotik kodlama atölyesi açıldı

Kilis’in Musabeyli ilçesinde yapımı tamamlanan futbol, voleybol, hentbol, basketbol ve bocce spor kompleksi ile 75.Yıl Ortaokulu’nda oluşturulan Robotik Kodlama Atölyesi’nin açılışı törenle yapıldı.

Yurthaber 11-01-23 10:54

TOGG’un üretim bandı robotik makine sistemleri Yalova’da üretilecek

Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, Türkiye’nin yerli ve mili otomobili TOGG’un üretim bandı robotik makine sistemlerini kuran firmanın OSB’leri içinde yer alacağını söyledi.

Yurthaber 25-11-22 13:51

Türk akademisyenler bacaklı robot platformlarını zorlu arazi şartlarına hazırlıyor

ODTÜ Robotik Merkezi akademisyen ve öğrencilerinden oluşan ekip, kaplan, leopar, çita gibi canlıların doğayla mükemmel uyumundan esinlenilerek üretilen dört bacaklı robot platformlarına, zor arazi şartlarında yüksek hareket kabiliyeti kazandırmak için savunma sanayii ile ortak çalışmalara başladı.

Yurthaber 16-11-22 11:02

Milli Eğitim Bakanı Özer, Kocaeli'de 99 robotik kodlama atölyesinin açılışına katıldı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Son 20 yıl, eğitime erişimin maksimum seviyeye çıktığı, beşeri sermayemizin, geleceğin, yani Türkiye yüz yılının inşasında eğitimle niteliğinin arttığı bir döneme tekabül ediyor." dedi.

Haber 31-10-22 16:09

Yarış dronu simülasyon kabini tasarladı, gençlere eğitim veriyor

ZONGULDAK Kozlu Gençlik Merkezi'nde kodlama ve robotik eğitimleri veren Serdar Özada, FPV yarış dronu simülasyon kabininin tasarımlarını yaparak, projesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı'na başvurdu.

Haber 27-10-22 14:45

Mavi Nefes Projesi Eğitim Otobüsü 60 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor

Denizleri koruma konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli eğitimler ve etkinliklerin yapılacağı Mavi Nefes Projesi Eğitim Otobüsü, Tekirdağ'da ziyarete açıldı. - DenizTemiz Derneği/TURMEPA Genel Müdürü Semiha Öztürk: - "Burada çevre derslerini robotik kodlama ile birleştiriyoruz. Bununla birlikte çocuklar, denizleri nasıl koruyacakları yönünde eğitimlerini pekiştirecekler"

Yurthaber 17-10-22 12:54

Sakaryalı öğrenciler TEKNOFEST'te yarışan projelerini sergiledi

İnsansız hava araçlarından robotik kollara kadar 138 projenin yer aldığı sergiyi, yaklaşık 2 bin öğrenci ziyaret etti

Yurthaber 12-10-22 16:43

Çocuklar robotik kodlama ile geleceklerini inşa ediyor

GoStudent Robotik Kodlama Öğretmeni Hüseyin Sözen: - "Robotları inşa etmek ve tasarlamak, çocukların hayal gücünü ve çok sayıda yaratıcılığını gerektirir. Zihinlerinde geleceği şekillendirebilen çocuklar eğitim hayatlarını da bu yönde değiştirmeye başlar"

Yurthaber 12-10-22 10:54

Uludağ Ekonomi Zirvesi devam ediyor

Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet Cemal Dördüncü: - "Enerji fiyatlarındaki artışın etkileri var. İhracat yaptığımız pazarlardaki alım güçlerinin azalıyor olması ama öbür taraftan enerji fiyatlarının üretim yapan rakiplerimiz için de çok fazla artıyor olması, onların kapasitelerini düşürmelerine hatta bazı fabrikaların kapatılmasından dolayı bize birtakım fırsatlar da yaratıyor" - Alarko Holding AŞ Topluluk İcra Kurulu Başkanı Ümit Nuri Yıldız: - "Daha çok enerjinin teknoloji tarafına yatırım yapmayı düşünüyoruz. Gerek depolama gerek hidrojenle ilgili çalışıyoruz. Ayrıca dağıtım tarafında enerjinin verimli olarak kullanılabilmesi için robotik bazı uygulamalar kullanıyoruz dağıtım yaptığımız bölgelerde"

Yurthaber 07-10-22 20:32

Robot üreticilerinden 'yüreklere su serpen' söz! Akıllara ise o görüntüler geldi

Ünlü dört ayaklı robot Spot'un üreticisi Boston Dynamics'in de içinde bulunduğu altı robotik şirketi, gelişmiş mobiliteye sahip genel amaçlı robotlarını silahlandırmama sözü verdi. Şirketlerin bu sözü, gelecekte robotların tehdit edici ve zarar verici yönlerinden korkanların yüreklerine su serpti. Ancak akıllara temmuz ayında viral olan bir görüntü geldi.

Haber 07-10-22 15:28

Yeşil yapraklı terminatör! Pala sallayan bu bitki akıllara durgunluk verdi

Bir mucit, pala sallayan yeşil yapraklı bir terminatör tasarlayarak internet dünyasını salladı. Pala sallayan bitkinin videosu Twitter'da milyonlarca kez izlendi. Videoda, canlı bitkinin robotik bir kol yardımıyla bir palayı kontrol edebildiği görüldü. İlginç gelişme sonrası gelen "Bu bitki önüne geleni mahveder" yorumu ise herkesin beğenisini kazandı.

Haber 07-10-22 13:22

Ankara Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Mükemmeliyet Merkezi olma yolunda

Hastane bünyesinde bulunan Robotik Rehabilitasyon Merkezi ve tedavide kullanılan sanal gerçeklik sistemleri gibi ayrıcalıklı tedavi yöntemleriyle alanında dünyada ön plana çıkan hastane, TÜSKA Enstitüsünce verilen ve hizmet kalite standartlarında uluslararası standartları karşıladığını gösteren "akreditasyon" belgesi alarak, Türkiye ve bölgede önder kuruluşlardan biri oldu - Ankara Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Prof. Dr. Evren Yaşar: - "Bu akreditasyon belgesiyle birlikte mükemmeliyet merkezi olabilmek için ilk basamağı çıkmış olduk. Türkiye'nin bulunduğu bu coğrafyada herhangi bir mükemmeliyet merkezi olan hastane tanımlanmamış. Mükemmeliyet Merkezi olmamız halinde, Türkiye, bulunduğumuz coğrafyada bu alanda bir ilk olacak"

Yurthaber 01-10-22 11:06

Doğa Koleji Kış Okulları 3 Ekim'de başlıyor

Kış okullarında spor, müzik, drama, satranç, kodlama ve robotik, görsel sanatlar, ekoloji, İngilizce branşları ve açılacak kurs programları, Doğa Koleji'nin alanında yetkin eğitim kadrosu tarafından verilecek

Yurthaber 30-09-22 11:35

Tedavi için Türkiye'yi seçen MS hastası İngiliz olumlu sonuç aldı

Ülkesinde 10 yıl önce MS hastalığı teşhisi konulan ve gördüğü tedaviye rağmen rahatsızlığı ilerleyen İngiliz öğretim görevlisine, başvurduğu Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde robotik tedavi uygulandı - Londra Royal Holloway Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Osman Latiff: - "Bana uygulanan tedavi gerçekten çok etkili, doktorlar, tüm ekip yakından ilgileniyor. Tedavi için Türkiye'yi herkese tavsiye ediyorum"

Yurthaber 30-09-22 11:13

Başkentte çocuklar Teknolojik Tayfa ile hem eğlendi hem öğrendi

Çocukların algı düzeyine göre tasarlanan gösteride, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu kapsamında otonom araçlar, astronomi, uzay, yapay zeka, robotik kodlama gibi başlıklarda yerli ve milli üretimin önemi vurgulanıyor

Yurthaber 18-09-22 18:43

Karagöz ve Hacivat'ı robotik kodlama ile perdeye yansıttı

Karagöz ve Hacivat'ı robotik kodlama ile perdeye yansıttı

Yurthaber 04-09-22 13:08

Yerli karina temizleme aracı ithal ikamesi sağlıyor

Aracı geliştiren mekatronik mühendisi Enes Sönmez: - "Robotik cihazımızın dünyada İtalyan muadili mevcut. TEKNOFEST KARADENİZ vasıtasıyla Azerbaycan ve Orta Doğu pazarından da ön siparişler aldık"

Yurthaber 03-09-22 11:12

Yaz kampında hem robotik kodlama hem de sebze yetiştirmeyi öğreniyorlar

Artvin'de atıl durumdaki yatılı bölge okulunda açılan yaz kampında öğrenciler hem tatil yapıyor hem de yeni yaşam becerileri kazanıyor - İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar: - "Çocukların oyun oynayarak, eğlenerek öğrenme yetilerini geliştirmek gibi birçok amacı hedefleyen güzel bir yaz kampı"

Yurthaber 26-08-22 11:50

Hyundai robotlar için 400 milyon dolar harcayacak

Boston Dynamics'in kurucusu Marc Raibert tarafından yönetilecek yeni enstitü yapay zeka ve robotik araştırmaları ile ilgili yazılım ve donanım mühendisliğinde de etkinliğini artıracak

Yurthaber 12-08-22 20:55

KoçSavunma'dan mavi sulara Akıllı Temizlik

KoçSavunma Yönetici Direktörü Mehmet Hakan Öktem: - "KoçSavunma, Smartium Clean ile savunma sanayinde kazandığı bilgi birikimini sivil alanlarda kullanırken robotik ve otonomi alanında da çalışmalarını derinleştirme fırsatı buluyor"

Yurthaber 11-08-22 11:45

İnsansı robot Tesla Optimus'ta yeni gelişme! Görüntü paylaşıldı

Elon Musk'ın üst yöneticisi (CEO) olduğu Tesla, Optimus insansı robot prototipinin, 30 Eylül'de yapılması planlanan tanıtımı öncesinde yeni bir görüntü paylaştı. Görüntü, gerçek Tesla Optimus prototipinin robotik ellerini içeriyor gibi görünüyor.

Haber 05-08-22 11:28

Yapay zekalı kalfa robotlar fabrikalarda göreve hazır

ODTÜ Robotik ve Yapay Zeka Merkezi ROMER'de, fabrikada çalışan işçilere yapay zekası ile yardımcı olacak kalfa robotlara çizgi film karakterlerinin canlandırılma prensipleri uygulanarak "canlımsı" etkileşim yetenekleri kazandırıldı - ROMER Müdürü Doç. Dr. Erol Şahin: - "Kalfa robot kolumuza kuğu görünümü verip, nefes alıp verme hareketi yaptırarak canlımsı bir hale getirdik. Bu robot kolun insanlara doğrultulması ile insana bakıyor izlenimi vermesinin insan-robot etkileşiminin kalitesini artırdığını gördük"

Yurthaber 30-07-22 11:13

Kritik ve zorlu bölgedeki kitle robotik cerrahiyle çıkarıldı

İstanbul'da 77 yaşındaki hastanın sağ böbrek üstü bezi üzerinde ana damarlarına yakın nadir görülen kitleyi, robotik cerrahiyle çıkarmayı başaran İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Endokrin Cerrahisi Bölümü doktorlarının bu çalışması, kitleye sırttan robotik cerrahi uygulanması yöntemi literatür taramalarına göre "dünyada ilk" olarak nitelendiriliyor - İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Endokrin Cerrahisi Bölümünden Doç. Dr. Nihat Aksakal: - "Literatüre baktığımızda 'extra-adrenal retroperitoneal' kitle dediğimiz bu kitlelerin (sırttan) robotik cerrahisinde ilk olduğunu gördük. Bunu da yakın zamanda literatüre kazandıracağız"

Yurthaber 19-07-22 11:06

Erzurum Şehir Hastanesi donanımlı kliniğiyle kalp ve damar hastalarına şifa oluyor

Kalp ve Damar Cerrahi Klinik Şefi Prof. Dr. Mehmet Ali Kayğın: -"Uygun hastalara robotik cerrahi yapıyoruz. Meme altından 4-5 santimetrelik küçük kesiyle mitral kapak cerrahisi, yetişkin konjential kalp hastalıkları, aort kapak cerrahisi işlemleri yapıyoruz"

Yurthaber 04-07-22 15:12

Ege Üniversitesinde robotik paraganglioma ameliyatı yapıldı

Ege Üniversitesinde robotik paraganglioma ameliyatı yapıldı

Yurthaber 28-06-22 16:06

Kastamonu'da öğretmenlere robotik kodlama ve dijital yeterlilik eğitimi verildi

Kastamonu'da öğretmenlere robotik kodlama ve dijital yeterlilik eğitimi verildi

Yurthaber 24-06-22 14:56

Şanlıurfa'da üstün zekalı ve yetenekli çocuklar geleceğe hazırlanıyor

Özel testler sonucunda belirlenen 10 çocuk, robotik, zeka oyunları, resim, spor ve müzik atölyelerinde ilgi alanları tespit edilerek yetiştiriliyor - HRÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi İnceoğlu: - "Eğer çocuğunuzla yaşıtları arasında ciddi oranda farklılıklar veya özellikler varsa ailelerin kurumumuza hemen başvurmalarını istiyoruz"

Yurthaber 16-06-22 11:56

Logo Yazılım Elazığ'da öğrenciler için Robotik Kodlama Atölyesi açtı

Logo Yazılım Elazığ'da öğrenciler için "Robotik Kodlama Atölyesi" açtı

Yurthaber 26-05-22 16:18

Yozgat'ta köy okulu öğrencileri robotik kodlama atölyesinde geleceğe hazırlanıyor

Yozgat'ta köy okulu öğrencileri robotik kodlama atölyesinde geleceğe hazırlanıyor

Yurthaber 24-05-22 15:23

Robotik ne demek? Robotik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Robotik, anlamı irdelenen kelimeler arasında yer alır. Kendimizi ifade etmek için kullandığımız kelimeler, sayısız anlam ve ifadeyle şekillenen dili zenginleştiren unsurlardandır. Bu sebeple kelime anlamları hakkında bilgi sahibi olmak önem taşır. Türkçe konuşan kişileri araştırmaya iten Robotik kelimesi ne demektir?

Egitim 18-05-22 23:44

Robotex Türkiye, öğrencileri Antalya'da buluşturacak

“Dünyadaki En Büyük Robotik Festival” olarak bilinen organizasyon 7-8 Mayıs'ta Antalya'da yapılacak

Yurthaber 05-05-22 10:51

Filistinli lise öğrencisinin Türkiye'de gönüllü ramazan mesaisi

Konya'da yaşayan Filistin asıllı imam hatip lisesi öğrencisi, ramazan dolayısıyla gönüllü olarak camilerde teravih namazı kıldırıyor - Robotik kodlamayla ilgilenen, okul takımıyla TEKNOFEST'e başvuran genç hafızın hedefi, Türkiye'de yazılım veya yapay zeka mühendisi olmak

Yurthaber 11-04-22 12:22

Çocuk Üniversitesinde geleceğin üniversite öğrencilerini yetiştiriyorlar

Diyarbakır DÜ Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesindeki Çocuk Üniversitesinde bilim, teknoloji, sanat, kültür ve spor alanlarında 30 atölye çalışmasıyla öğrencilere yaşam becerilerini geliştirme ve hayallerindeki meslekleri öğrenme fırsatı sunuluyor - Dicle Çocuk Üniversitesi Müdürü Pelin Karatay Gögül: - "Neredeyse bütün fakülteleri kullanıyoruz. Robotik kodlama, canlıların serüveni, kimya atölyesi, seramik atölyesi gibi atölyeler var. Böylece bilim, sanat ve kültür alanında öğrenciler kendilerini yetiştiriyor"

Yurthaber 27-03-22 11:11

Robotik cerrahi ile kan sulandırıcı ilaçları kesilmeden ameliyat edilen hasta sağlığına kavuştu

Robotik cerrahi ile kan sulandırıcı ilaçları kesilmeden ameliyat edilen hasta sağlığına kavuştu

Yurthaber 04-03-22 15:19