Ruj Lekesi Haberleri

Ruj orucu bozar mı? Oruçluyken ruj sürülür mü?

Ramazan ayında oruç tutmak ile ilgili sorunun yanıtı merak edilir. Diyanet İşleri Başkanlığı orucu bozan durumları ayrıntılı bir şekilde resmi internet sayfasından yayımlamıştır. Orucun temel gereklilikleri arasında yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak durmak olduğu için, oruçlu tutarken bu anlama gelecek eylemlerin orucu bozduğuna inanılır. Peki, ruj sürmek orucu bozar mı?

Haber 2024-03-21 23:16:51

Torununun aldığı rujun fiyatını duyan anneannenin tepkisi sosyal medyada viral oldu! Fiyatı duyunca dirildi

TikTok'ta Elifsu kullanıcı adıyla paylaşım yapan bir genç kızın anneannesiyle çektiği video kısa sürede kullanıcıların ilgisini çekti. Anneannesine 3600 TL'ye ruj aldığını söyleyen genç kız yaptığı şaka kullanıcılarını güldürmeyi başardı. Genç kızın anneannesi ise duruma 'Abov' diye bağırarak tepki gösterdi.

Trend 2024-01-26 07:05:36

Şoke eden görüntüler...Sosyal medyada gündem olan yeni akım akıllara durgunluk verdi: Yaşadıklarına kendileri de inanamadı

'Kınayla ruj yapma', 'Alt kirpik kesme' ve 'Fondöten akımı'... Sosyal medyada her gün yeni bir akım trend oluyor. Bu kez de 'Karnel kapatıcı' akımı trend oldu. Yani demir kaşıkta kaynamış fondöten uygulaması. Sosyal medyada akıma uyup video çekenlerin görüntüleri şoke etti. Uzmanlar bu akımın yanlış olduğu ve cilde zarar vereceği konusunda uyardı. Dermatoloji Uzmanı Şule Güngör, "Bu kesinlikle yanlış bir akım" dedi.

Magazin 2024-01-06 09:37:20

Merdivendeki kanın izini sürdü, gerçeği öğrenince kahroldu! Gaziosmanpaşa'da şüpheli ölüm

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde iş çıkışı eve dönen Yaşar Duman merdivenlerde kan lekesi fark etti. Kanın izini süre süre 4 katlı binanın terasına çıkınca Duman kahreden bir görüntüyle karşılaştı: 75 yaşındaki annesin cansız bedeni yerde yatıyordu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber 2023-12-03 12:49:05

Kabloyla asılı halde bulunmuştu! Dikkat çeken 'ruj' detayı: 'Herkesin canı cehenneme'

Antalya'da Eslem Zehra Kızıltuna (26), arkadaşının evinde üçlü priz kablosuyla asılı halde bulundu. Genç kızın ölümüne ilişkin soruşturma sürerken, ilginç bir detay ortaya çıktı. Kızıltuna'nın bulunduğu odadaki televizyon sehpası üzerine rujla 'Herkesin canı cehenneme' yazıldığı, bu rujun da genç kadının cebinden çıktığı öğrenildi. İşte detaylar...

Haber 14-11-23 16:20

Satırında DNA'sı tespit edildi! 250 bin TL tazminat... Mantar toplamaya çıktıklarını söylemişlerdi

Antalya'da el konulan satırında avlanması yasak yaban keçisinin DNA'sına rastlanan kişiye 250 bin lira tazminat uygulandı. Olayın, bölgede koruma kontrol faaliyeti sürdüren ekiplerin, şüphelilerin satır ve bıçaklarında kan lekesi olduğunu fark etmesiyle ortaya çıktığı öğrenildi. Söz konusu kontrol faaliyetleri esnasında şüphelilerin ekiplere mantar toplamaya çıktıklarını söyledikleri kaydedildi.

Haber 06-11-23 15:57

Cilt lekesi sorunlarına kalıcı çözüm arayanlara en iyi leke giderici kremler

Cilt lekelerinin oluşumuna son vermek isteyen herkes buraya! Güneşin zararlı ışınları, çevresel ve yapısal nedenlerle cildimizde lekeler oluşabilir. Bu lekelerin oluşmasını engellemek ve daha önce oluşmuş lekeleri gidermek için pek çok ürün mevcut. Düzenli kullanımla fayda sağlayacağınız leke karşıtı fonksiyonel kremlerini sizin için araştırdık! Gelin, en iyi cilt lekesi giderici kremleri bir araya getirdiğimiz listeye birlikte göz atalım.

Kadin 20-09-23 17:48

Dünyanın 20 katı büyüklüğünde... Edirneli öğretmen, Güneş'te yaşanan dev patlamayı görüntülemeyi başardı!

Güneş yüzeyinde ilk gez görülen devasa büyüklükteki lekelerin ardından bilim adamlarının 6 ay ile 1 yıl süre tanıdığı, gerçekleştiğinde iletişimi kesebilecek büyüklükteki patlamanın ilki geçtiğimiz gün yaşandı. Dünyanın 20 katı büyüklüğündeki o patlama görüntülendi. Bir süre önce ayrılan AR 3372 güneş lekesi patlayarak M4 sınıfı bir güneş patlaması ile daha önce görülmemiş bir enkaz bulutu üretti.

Haber 31-07-23 13:29

Hem kalıcı hem dikkat çekici en iyi likit ruj önerileri

Makyajın vazgeçilmezi ve tamamlayıcısı olarak değerlendirilen rujlar çok farklı formlarda hazırlanarak kullanıcılara sunulur. Son dönemlerde popülerlik kazanan likit rujlar da gerek kolay sürülebilmesi gerek kusursuz görünümleriyle makyaj severleri kendine hayran bırakır. Siz de makyajınızı güzelleştirmek için en iyi likit ruju arıyorsanız sizin için hazırladığımız listemize göz atmaya ne dersiniz?

Kadin 17-07-23 18:49

Bu rujların yakışmayacağı kimse yok! Ömrünüzün sonuna kadar çantanızda taşımak isteyeceğiniz rujlar

Rujun cilt alt tonuna, makyaja ve kombine göre seçilmesi ve ardından da doğru bir şekilde sürülmesi makyajı kusursuz bir hâle getirecek en önemli faktörlerden biri. Sayısız renkte, formda ve türdeki ruj çeşitleri arasında kaybolduğunuzu düşünüyorsanız listemize göz atabilirsiniz. Yıllar geçse de modası asla geçmeyen kusursuz rujlardan bazılarını sizin için bir araya getirdik.

Kadin 03-07-23 17:12

Gaziantep'te şüpheli ölüm! Çilingirle girilen evde korkunç manzara: Başındaki kan lekesi...

Gaziantep’te 64 yaşındaki Asuman Dertlioğlu yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu. Ekiplerin, Dertlioğlu’nun başında kan lekesi olduğunu gördüğü öğrenildi. Şüpheli ölüm nedeniyle olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber 12-06-23 16:27

Doğum lekesi zannediyordu! Gerçek bambaşka çıktı... Tüm yüzünü kaplayınca doktor doktor gezerek çare aradı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Dallas bölgesinde yaşayan 24 yaşındaki Jordan Lopez isimli bir kadın yüzünde bir doğum lekesiyle dünyaya geldi. Doğum lekesinin başlarda saçlarıyla gizleyebileceği kadar küçük olduğunu belirten Lopez, doğum yaptıktan sonra lekenin büyüdüğünü ve tüm yüzünü kapladığını fark ederek doktora başvurdu. Lopez hastanede doğum lekesinin nadir görülen genetik bir bozukluk olduğunu öğrendi.

Trend 01-06-23 09:36

Camlarınızı uzun süre silmenize gerek kalmayacak! Camda toz ve su lekesi tutmayan karışım

Camlarda oluşan lekeler ve izler evin pis görünmesine neden olurken dışarıyı daha bulanık görmemize yol açıyor. Bahar aylarında yağan yağmurların camda su lekesi ve toz bırakmaması için hazırlanan karışımla ayna gibi parlak camlara sahip olabilirsiniz. Bu karışımla camlarınızı uzun süre silmenize gerek kalmayacak.

Kadin 10-05-23 14:41

Camda tek bir su lekesi bile bırakmayan temizlik tüyosu! Camlarınızı ayna gibi parlatacak

Cam temizliği oldukça zorlu olabiliyor. Camı ne kadar temizlersem temizleyeyim üzerinde iz kalıyor diyorsanız aşağıda yer alan temizlik tüyosunu denemeniz gerekiyor. Bu temizlik tüyosu camdaki su lekelerini geçirmekle kalmıyor camı aynı gibi parlatıyor.

Kadin 27-04-23 10:39

Sarı yastık lekeleriyle vedalaşın! Sararmış yastıkları anında bembeyaz yapıyor

Beyaz yastık kılıfları ve yastık içleri zaman içeresinde sararabiliyor. Kötü ve pis bir görünüme sebep olan bu durumdan rahatsız olanlar sarı yastık lekesi nasıl çıkar sorusunu aratıyor. Temizlik uzmanlarına göre bu sorunu çözmek için temizlik malzemelerine ekstra para vermenize gerek yok. Sararmış yastık kılıflarını beyazlatmak istiyorsanız tek malzeme ile bembeyaz yastıklara kavuşabilirsiniz.

Kadin 14-04-23 15:53

Ruj sürmek ve makyaj yapmak orucu bozar mı? Oruçluyken saç boyatılır mı? Diyanet açıkladı

11 ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kala orucu bozan şeyler hakkında araştırmalar hız kazandı. Bu kapsamda ruj sürmek ve makyaj yapmak orucu bozar mı? Oruçluyken saç boyatılır mı? gibi sorular yeniden gündeme geldi. Konu hakkında Diyanet tarafından yapılan açıklamayı sizler için derledik. İşte tüm detaylar...

Haber 09-03-23 17:26

Yüzüne yaptırdığı kalıcı fondöteni paylaştı! Herkes doğal sanıyor... Erkek arkadaşım beni hiç makyajsız görmedi

Makyaj yüzün çok daha canlı ve sağlıklı durmasını sağlarken cilt lekesi, sivilce lekesi gibi sorunları kapatıyor. Daha uzun süre makyajlı kalmak adına kalıcı makyaj uygulamaları yaptırılıyor. TikTok'ta yüzüne kalıcı fondöten uygulaması yaptıran bir kadın yapım aşamasını paylaştı.

Kadin 06-03-23 15:13

İnatçı yağ lekelerini söker atar! Ovalamadan parıl parıl yapacak

Yağ lekesi çıkarması en zorlu leke olarak biliniyor. Özellikle kuruyan yağ lekelerini çıkarmak için özel çaba sarf etmek gerekiyor. Ancak TikTok'ta paylaşılan yöntem yağ lekelerini ovalamanıza gerek kalmadan çıkartmanızı sağlayacak ipucu açıklandı. Bu mutfak hilesi sayesinde fırındaki yağ lekeleri tertemiz olacak.

Kadin 21-02-23 15:13

Makyaj izinin kıyafete geçmemesi için yapılması gereken çok basitmiş! Bugüne kadar bilmiyorduk...

Makyajda kullanılan fondöten, rimel, allık, ruj gibi makyaj malzemeleri kıyafetlerimizde leke oluşmasına sebep olabiliyor. Özellikle açık renk kıyafetleri giyerken oldukça probleme neden olan bu durumu aşmak için uygulanması gereken çok basit bir yöntem bulunuyor.

Kadin 21-02-23 14:34

Makyaj malzemelerinizi cilt alt tonunuza göre seçin ve aradaki farkı görün

Başkalarında beğendiğiniz ruj, allık ya da far sizde istediğiniz görüntüyü vermeyebilir. Bunun sebebi, herkesin cilt alt tonunun aynı olmaması. Genel olarak sıcak ve soğuk cilt alt tonu olsa da nadiren ikisinin karışımı nötr cilt tonu da bulunuyor. Nötr her renk ile uyum gösterse de diğerleri için durum böyle değil. Gelin, sıcak ve soğuk ciltler için ideal renklere göz atalım.

Kadin 15-02-23 18:07

En inatçı lekeyi bile çıkarır! Kahve lekesi nasıl çıkar? Kahve lekesini çıkarmak için en etkili çözüm

Sevdiğimiz kıyafetlerin, eşyaların üzerine dökülen ve leke bırakan içecekler istenmeyen görüntülere sebep olabiliyor. Lekeli yeri yıkasanız bile lekenin çıkmayacağını düşünüyorsanız aşağıdaki temizlik tüyoları en inatçı leke olarak görülen kahve lekesini bile kökten temizliyor. Kahve lekesi nasıl çıkar diye düşünüyorsanız aşağıdaki yöntemleri vakit kaybetmeden denemelisiniz.

Kadin 07-12-22 17:22

Ruj gibi dikkat çekici misin yoksa allık gibi geri planda mı? Hangi makyaj ürünüsün?

Makyaj ürünleri hayatımızın adeta vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Sen de eğer hangi makyaj ürününün seni yansıttığını merak ediyorsan doğru yerdesin. Bakalım hangi makyaj ürünüsün!

Trend 16-11-22 16:19

BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU 15 KASIM 2022 SALI! Kozmetik, tekstil, gıda ürünleri BİM'de

BİM aktüel ürünleri kataloğu 15 Kasım 2022 Salı günü raflarda yerini alan indirimli ürünleri incelemek isteyen vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. BİM aktüel ürünler kataloğunda kozmetik, tekstil, gıda ürünleri bulunuyor. Oje, maskara, ruj gibi ürünler bugün (15 Kasım 2022 Salı) itibarıyla BİM marketlerinde yerini alacak. İşte 15 Kasım BİM aktüel ürün kataloğu ve detaylar...

Finans 15-11-22 07:39

Cadılar Bayramı'nı kutlayan Ebru Şancı 6 yaşındaki kızlarına ruj sürünce tepki çekti

Galatasaray'dan sonra Eyüpspor'da forma giyen Alpaslan Öztürk'ün eşi Ebru Şancı Öztürk, geçtiğimiz günlerde ikiz kızları Ceylin ve Mila için temalı bir doğum günü partisi düzenlenmişti. Gösterişli doğum günü partisi için çok masraf yaptığı gerekçesiyle sosyal medyada eleştirilere maruz kalan Ebru Şancı bu kez de kızlarına Cadılar Bayramı partisi düzenlendi. Ebru Şancı henüz 6 yaşında olan kızlarının ruj sürmesine izin verdiği için eleştirildi.

Magazin 31-10-22 15:23

Erdoğan açıklayacak! 'Türkiye'nin kara lekesi' Diyarbakır Cezaevi müzeye dönüştürülüyor

Türlü işkencelerle ön plana çıkan Diyarbakır Cezaevi müzeye dönüştürülüyor. 12 Eylül darbesinden birkaç ay önce açılan ve yapılan işkenceler nedeniyle dünyanın en kötü şöhrete sahip on cezaevi arasında yer alan Diyarbakır Cezaevinin müzeye dönüştürülme kararını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor.

Haber 17-10-22 07:35

İstenmeyen lekeler kabusunuz olmasın! Kıyafetteki çamaşır suyu lekesini böyle çıkarın

Sıklıkla tercih edilen temizlik malzemelerinden biri olan çamaşır suyu kıyafetlere değdiğinde sorun ortaya çıkarıyor. Kıyafetlerin rengini değiştiren çamaşır suyu lekesi sinirleri bozuyor. Çamaşır suyu lekesini çıkarmak için bir de bu yolu deneyin.

Haber 14-10-22 08:39

Sonbahar renklerini içinde taşıyan en etkileyici ruj çeşitleri

Mevsimler değişirken makyaj trendleri güncelleniyor ve bu durumdan rujlar da nasibini alıyor. Sonbaharın gelişiyle artık daha koyu renkli ve nude tonlarda rujlar ön plana çıkıyor. Siz de sonbahar renklerini taşıyan etkileyici ruj önerileri arıyorsanız çok şanslısınız. Gelin, en güzel rujları derlediğimiz listeyi birlikte inceleyelim.

Kadin 07-10-22 15:23

Nothing'den ruj görünümlü kablosuz kulaklık! Görüntüleri sızdı

Carl Pei'nin şirketi Nothing'den Nothing Ear (stick) adında yeni bir kablosuz kulaklık geliyor. Kulaklık ruj görünümlü olacak. Kaynaklar, ear (stick) kulaklığa ait olduğunu öne sürdükleri görüntüleri internette yayınladı.

Haber 05-10-22 10:55

Çamaşır suyu lekesi sorun olmaktan çıksın! Çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar?

Birçok kadın çamaşır suyu olmadan temizlik yapamıyor. Temizliğin olmazsa olmazı olarak görülen çamaşır suları temiz bir eve sahip olmanızı sağlasa da kıyafetlere sıçrayan çamaşır suları oldukça can sıkıcı olabiliyor. Çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar? diye düşünüyorsanız bu yöntemi deneyebilirsiniz.

Kadin 19-09-22 10:32

Çay lekesine hemen müdahale edin! En inatçı lekeleri çıkarmak için bunu uygulayın

Çay ülkemizde en sevilen içecekler arasında üst sırada yer alıyor. Sevilerek tüketilen çayın dökülmesi durumunda dökülen yerde istenmeyen lekeler oluşabiliyor. Çay lekesi zor çıkan lekeler arasında bulunuyor. Ancak inatçı çay lekelerini çıkarmak için çeşitli yöntemler bulunuyor.

Kadin 15-09-22 15:16

Demokrasinin unutulmayan kara lekesi: 12 Eylül darbesi

12 Eylül 1980 darbesi sürecinde, 650 bin kişi gözaltına alındı, açılan 210 bin davada 230 bin kişi yargılandı, 7 binden fazla kişi için idam cezası istendi - 517 kişinin ölüm cezasına çarptırıldığı süreçte, 50 kişi darağacına gönderildi - 14 bin kişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarıldı, 30 bin kişi "sakıncalı" olduğu iddiasıyla işinden edildi - Darbeden 32 yıl sonra hakim karşısına çıkan darbeci generaller Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya yargılama sürecinde öldükleri için dava düşürüldü

Yurthaber 11-09-22 11:01

Dolgun dudak isteyenlerin bir numaralı tercihi en iyi dudak dolgunlaştırıcı ruj çeşitleri

Dolgun dudaklar pek çok kadının hayali. Peki; iğnesiz, acısız, herhangi bir estetik müdahale olmadan dolgun dudaklara kavuşabileceğinizi biliyor muydunuz? Evet, doğru duydunuz! Herhangi bir estetik müdahaleye gerek kalmadan yalnızca ruj sürerek bu dolgunluğa ulaşabilirsiniz. Pek çok ruj markası, kadınların bu ihtiyacını karşılamak için dolgunlaştırma etkisi bulunan ruj çeşitleri üretir. Siz de bu rujlardan tercih ederek hayalinizdeki dudaklara sahip olabilirsiniz!

Kadin 09-09-22 14:23

Tekrar tekrar sürmekten sıkılanlar için uzun saatler kalıcı en iyi ruj önerileri

Makyajın en önemli tamamlayıcı ürünlerinden biri olan rujların dayanıklılığı çok önemli. Yemek yerken silinen, bir şeyler içerken dağılan rujlar; her kadın için sinir bozucu bir durum yaratır. Fakat bunun da bir çaresi var, desek? İşte, tekrar tekrar sürmekten sıkılanlar için uzun saatler kalıcı en iyi ruj önerileri...

Kadin 07-09-22 14:55

Dert etmeyin! Ruj lekesini çıkarmanız çok kolay, ruj lekesi nasıl çıkar?

Kıyafetleri her zaman makyaj yapmadan önce giymek gerekiyor. Makyajdan sonra giydiğimiz kıyafetlerde çeşitli makyaj kalıntıları kalabiliyor. Özellikle ruj lekeleri oldukça zor çıktığı düşünülen lekeler arasında bulunuyor. Ancak doğru yöntemler ile ruj lekesini çıkarmak hiç de zor değil! Aşağıda yer alan temizlik hilelerini kullanarak ruj lekesini çıkarabilirsiniz.

Kadin 30-08-22 11:52

Koyu kırmızı benim rengim. diyenler için en iyi ruj önerileri

Güzel yapılmış bir makyajın en iyi tamamlayıcısının ruj olduğu konusunda hemfikir miyiz? Ruj rengi konusunda sizin tercihiniz de koyu kırmızı tonlarından yanaysa harika bir liste ile karşınızdayız. Listede yer alan farklı yapı ve formlardan oluşan rujları makyaj çantanızdan çıkarmak istemeyeceğinize eminiz. Haydi, en iyi koyu kırmızı tonlu rujlara detaylı olarak göz atalım.

Kadin 03-08-22 14:13

Sararmış tişörtleri çöpe atmayın! İlk günkü haline getirmek çok kolay

Açık renk kıyafetler genellikle yaz aylarında tercih edilir. Deodorant lekesi, ter lekesi gibi kumaşa işleyen inatçı lekeler zamanla kıyafetin sararmasına ve kötü görünmesine neden olur. Zamanında müdahale edilmeyen sararan kıyafetler sonunda istemeseniz de çöpe gidebilir. Ancak sararmış kıyafetleri ilk günkü gibi bembeyaz yapmanın bir yolu var.

Kadin 02-08-22 08:49

Bebeğinin doğum lekesini lazerle sildirmek istedi! Eleştiri oklarının hedefi oldu

33 yaşındaki Brooke Atkins ve 27 yaşındaki sevgilisi Kewene Wallace, Ocak ayında Kingsley adını verdikleri çocuklarını kucaklarına aldı. Minik Kingsley’in yüzünün bir tarafından kocaman bir doğum lekesi olduğunu fark eden anne Atkins, oğluna lazer tedavisi yaptırmaya karar verdikten sonra sosyal medyada eleştiri oklarının hedefi oldu.

Kadin 25-07-22 11:00

Makyaj çantanızdan asla çıkarmamanız gereken hayat kurtarıcı makyaj ürünleri

Birçoğumuz güzelliğimizi daha fazla ortaya çıkarmak için makyaj malzemelerinden yardım alıyoruz. Bu nedenle fondöten, allık, kapatıcı ve ruj gibi birçok çeşitte makyaj malzemeleri bulunuyor. Farklı ihtiyaçlara cevap veren pek çok ürün arasından makyaj çantanızdan asla çıkarmamanız gereken, hayat kurtarıcı makyaj malzemelerini sizler için bir araya getirdik. Haydi, detaylara.

Kadin 11-07-22 13:49

Rüyada adet kanı görmek ne anlama gelir? Rüyada çok fazla, yatakta adet kanı görmek ne demek?

Rüyada adet kanı görmek farklı şekillerde yorumlanır. Hem olumlu hem olumsuz olarak ele alınır. Rüyadaki detaylar, tabirin yönünü belirler. Hayırlı olmayan gelişmelerin habercisi olduğu düşünülen adet kanı, rüya sahibinin iç huzurunu kaybedeceğini işaret eder. Rüyada adet kanı lekesi görmek ise rüya sahibinin istediğinin olmayacağına, hayallerin yıkılacağına dalalet olarak kabul edilir.

Trend 23-06-22 12:11

Yüzde yüz çalışıyor! Şimdiye kadar duymadınız: Pas lekesini çıkarmak için tek başına sirke yetmez bir de...

Banyoda muslukların ve havlupanların üzerinde oluşan pas lekesi görünüm olarak rahatsız edici olabilir. Müdahale edilmediğinde yayıldıkça yayılır ve sonunda tesisata bile zarar vererek çok büyük masraflar çıkarabilir. Rutin ve dip köşe temizlik yapıldığında genellikle ihmal edilen fark edildiğinde ise geç olan pas lekesi için inanılmaz kolay ve etkili bir yöntem var. Deneyince inanamayacaksınız!

Kadin 03-06-22 10:35

Teoman sahnede önce ruj sürdü sonra prezervatif şişirip seyircilere attı

Ünlü şarkıcı Teoman'ın İzmir'deki konserinde bir kadın hayranı sahneye ruj ve kondom bıraktı. Hayranının yaptığına şakayla karşılık veren Teoman ise önce ruju sürdü sonra da kondomu şişirdi.

Magazin 31-05-22 10:45

Güneş lekesi ne demek? Güneş lekesi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler, anlam kayması veya tür kayması yoluyla ortaya çıkabilirler. Anlam kayması ile oluşan birleşik kelimelerin içerisindeki sözcükler gerçek anlamlarını yitirirken, tür kayması ile oluşan birleşik kelimelerin içerisindeki sözcüklerin türü değişir. Birleşik kelimeler bu sayede yeni sözcüklere dönüşür ve yeni anlamlara sahip olurlar. Güneş lekesi birleşik kelimesi de bunlardan bir tanesidir. Güneş lekesi ne anlama gelir?

Egitim 23-05-22 23:20

Ruj ne demek? Ruj kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Zengin kelime hazinesine sahip olan Türkçe, birçok farklı kültürün kullandığı sözcüklerin dilimize uyarlanmış halini de bünyesinde barındırır. Türkçe konuşan kişiler, ara sıra bilmedikleri kelimelerle karşılaşabilir. Bunun yanı sıra bildikleri kelimelerin anlamlarını da merak edebilirler. Bu çerçevede Ruj kelimesi de anlamı irdelenen kelimeler arasında yer alır. Ruj ne demektir?

Egitim 18-05-22 23:46

Sandık lekesi ne demek? Sandık lekesi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi kuralları göz önünde bulundurularak bir araya getirilen iki farklı kelime, yeni bir kavram oluşturuyorsa birleşik kelimelerden bahsedilebilir. Birleşik kelimeler, cümleleri daha dikkat çekici kılar. Sandık lekesi birleşik kelimesi de cümle anlamını pekiştirmek için sıkça kullanılan ve dilbilgisi kuralları çerçevesinde oluşturulan bir kelime grubudur. TDK sözlükte anlamı açıklanan Sandık lekesi ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 23:29

Kalıcı ruj ne demek? Kalıcı ruj birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe yalnızca ülkemizde değil, farklı coğrafyalarda da milyonlarca kişi tarafından kullanılır. Geniş bir coğrafyaya yayılan dilimizle ilgili yapılan araştırmalar da azımsanmayacak kadar fazladır. Bu araştırmaların içine birleşik kelimeler de girer. Kalıcı ruj birleşik kelimesinin anlamını merak eden kişilerin Türk Dil Kurumu'nun incelemeleriyle ortaya çıkan anlama ulaşmaları mümkündür. Peki, Kalıcı ruj birleşik kelimesi ne demektir?

Egitim 18-05-22 20:30

Sadece bir haftada sivilce lekelerine elveda!

Sivilceler daha çok ergenlik döneminde ortaya çıksa da her yaşta insanda çıkabiliyor. Kişiyi oldukça rahatsız eden bir sorun olan sivilceye yapılan yanlış müdahaleler iyileşme sürecini olumsuz etkiliyor ve ciltte sivilce lekesi kalmasına sebep oluyor. Sivilce lekelerini evde yapacağınız maske ile çok kısa sürede çözebilirsiniz.

Kadin 17-05-22 09:37

Aklınıza gelebilecek her derde deva olabilecek sarı kantaron yağı kullanıcı yorumları ve faydaları

Doğal bir iksir ile şifa bulmaya ne dersiniz? Sarı kantaron yağının mucizevi iyileştirici etkisi ile birçok probleminize çare bulabilirsiniz. Cilt lekesi, yanık, yara, sivilce, egzama, sedef, saç dökülmesi ve daha birçok rahatsızlık sarı kantaron yağı ile doğal şekilde iyileşiyor. Özellikle cilt lekelerinde sarı kantaron yağı kullananlar bu yağı kesinlikle öneriyor. Ayrıca ağrı kesici özelliği ile romatizma ağrılarına da iyi geliyor. Siz de sarı kantaron yağı ile etkili şekilde rahatsızlıkları g

Kadin 29-04-22 12:35

Evde doğal bir şekilde ruj yapabilirsiniz

Ruj, dudaklarımızın çok daha canlı gözükmesini sağlayarak ifademizi değiştiriyor. Çok çeşitli ruj çeşitleri bulunuyor. Bu ruj çeşitlerinin içeriğinde fazlasıyla kimyasal bulunması ve fiyatlarının git gide artış göstermesi sizi de sıkıyorsa evde kendi rujunuzu yapabilirsiniz. Tamamen doğal malzemelerle size yakışacak rengi bularak hazırlayacağınız rujlar çok daha güzel görünmenizi sağlayacak.

Kadin 26-04-22 17:05

Dudağı kuru havalarda kuruyanlar için hayat kurtarıcı lip balm önerileri

Kuru havalarda kuruyan, çatlayan ve kötü görünen dudaklarla vedalaşmak ister misiniz? Eğer cevabınız "Evet." ise hayatınızı kurtaracak lip balmlarla tanışmanın tam zamanı! Tıpkı bir ruj formundaki lip balm, kurumaya karşı dudaklarınızı nemlendirirken aynı zamanda parlak ve daha güzel görünmesini sağlar. Yaz kış çantanızda mutlaka bulunması gereken lip balmları detaylı incelemeye ne dersiniz?

Kadin 22-04-22 11:43