Sardunya Bakimi Haberleri

Can Yaman hakkında bomba iddia!

Sardunya Adası'ndaki festivale katılan Yaman, burada italyan oyuncu Francesca Del Fa ile yakınlaştı. İkili festivalin ardından birbirini takibe aldı.

Magazin 2022-07-29 13:28:35

Sardunya ne demek? Sardunya kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkiye Türkçesi oğuz dil koluna ait olan bir dildir. Aslında Oğuz kolunun Batı Oğuz alt kolunda yer almaktadır. Bu kategoride yer alan Osmanlıcanın bir devamıdır. Türkiye Türkçesi, bu uzantıların sahip olduğu tarihsel gelişim nedeniyle farklı diller ile kelime alışverişi yapmış ve zenginleşmiştir. Sardunya kelimesi, Türkçenin zengin kelime hazinesinde bulunur. Sardunya nedir, TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 2022-05-18 23:31:39

Meslek lisesinde yetiştirilen çiçekler Türkiye'nin dört bir yanında annelere ulaşacak

Yalova TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesindeki seralarda öğretmen ve öğrencilerin özenle yetiştirip hazırladığı çiçekler, okulun markasıyla satışa sunuluyor - Okul müdürü Ercan Gökkaya: - "Anneler Günü'ne özel en güzel, en formda çiçekleri seçiyorlar. Bodrum papatyası, petunya, sardunya gibi daha birçok çeşidimiz var"

Yurthaber 2022-05-04 11:14:06

Eski Katalan lider Carles Puigdemont İtalya'da gözaltına alındı

İspanya Yüksek Mahkemesi tarafından çıkarılan arama ve yakalama emrinden dolayı Carles Puigdemont gittiği Sardunya Adası'nda İtalyan sınır polisi tarafından gözaltına alındı. Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili ve eski Katalonya özerk hükümet başkanı Puigdemont'un cuma günü mahkemeye çıkarılacağı bildirildi.

Haber 2021-09-24 07:41:22

İtalya’nın Sardunya Adası’nda büyük yangın

İtalya’nın Sardunya adasında çıkan şiddetli yangınlar nedeniyle, yaklaşık 400 kişi adadan tahliye edildi.

Haber 25-07-21 22:14

Yağlı ciltten kurtulmanızı sağlayan yağlar! Buhur ve sardunya yağı gözenekleri tıkamadan...

Uçucu yağlar, çiçeklerden, yapraklardan ve tohumlardan yapılan bitki özleridir. Bazılarının belirli cilt durumlarını tedavi edebilen özellikleri olabilir. Bugün size yağlı ciltler için kullanılabilecek uçucu yağlardan bahsedeceğiz.

Kadin 26-02-21 09:27

Sardunya bakımı, sulaması, budaması, çoğaltması nasıl yapılır?

Balkonların vazgeçilmezi sardunyalar göz alıcı renkleriyle sevilen bitkiler arasında yer alıyor. Sıcak yaz günlerinde susuzluğa dayanabilen sardunyalar uzun süre çiçekli kalabiliyor. Siz de yazın pencere pervazlarını, balkonları süsleyen sardunyaları kışın evde yetiştirebilirsiniz. İşte meraklısına özel, evde sardunya bakımı hakkındaki tüm cevaplar!

Kadin 04-01-21 10:38

İtalya’nın Sardunya Adası’nda sel felaketi: 3 ölü

İtalya’nın Sardunya Adası’nda aşırı yağış ve fırtına nedeni ile meydana gelen selde ilk belirlemelere göre 3 kişi hayatını kaybetti.İtalya’nın Sardunya Adası’nda aşırı yağış ve fırtına nedeni ile sel meydana geldi.

Haber 28-11-20 23:51

Ünlüler bununla gençleşiyor! İşte mucizevi gençlik kremi tarifleri

Vazelin, zeytinyağı, yumurta sarısı, badem yağı, avokado, bal, gül yağı, sardunya yağı, kuşburnu yağı ve çok daha fazlası... Her biri cildi daha da kusursuz hale getirmek için var! Yapmanız gerekenlerse oldukça basit. Gerekli malzemeleri krem kıvamına gelene dek karıştırıp düzenli olarak uygulayacaksınız ve her yeni güne daha genç uyanacaksınız! İşte sizler için hazırladığımız mucizevi gençlik kremi tarifleri...

Kadin 09-11-20 08:11

Bursa’da 3 ay önce boşaltılan 9 katlı apartman çöktü

Bursa’nın Mudanya ilçesinde kolonları patladığı için 3 ay önce boşaltılan ve yıkım kararı verilen Sardunya Apartmanı akşam saatlerinde büyük bir gürültüyle çöktü.

Haber 23-10-20 19:26

Sardunya öpücüğü olarak biliniyor! Bir daldan 100 adet...

Tokat’ta emekli öğretmen hobi olarak serasında yetiştirdiği sardunya öpücüğü cinsi domatesin bir kökünden 100'ün üzerinde ürün elde etti. İsmi de görüntüsü de dikkat çekici olan sardunya öpücüğü domatesini gören herkes şaşırıyor.

Yemek 08-09-20 14:14

Boateng, eşi ile hafta sonu kaçamağı yaparken objektiflere yakalandı

Eşi Melissa Satta ve 6 yaşındaki oğlu Maddox ile İtalya'nın Sardunya Adası'na giden Boateng, verilen izni fırsat bilerek yat kiraladı ve denizle güneşin tadını çıkardı. Denizde romantik anlar yaşayan ünlü futbolcu ve eşinin samimi anları objektiflere yansıdı.

Spor 29-06-20 14:18

Sardunya bakımı nasıl yapılır, budaması ve çoğaltılması

Sardunya, bahçesi olanlar veya balkonunda çiçek bakmayı sevenler için oldukça iyi bir tercihtir. Sardunya bakımı kolay, estetik anlamda güzel görüntü veren bir çiçektir. Bu nedenle çok tercih edilir. Bunun yanı sıra dayanıklıdır ve her ortama uyum sağlayabilir. Farklı renklerde açan çiçekleriyle her zaman güzel bir dekorasyon aracı olmuştur.

Kadin 23-06-20 14:07

İzmit İnönü Caddesi sardunyalarla renklendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit İnönü Caddesi’nde bulunan aydınlatma direkleri sardunya saksıları ile süslendi.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

Yurthaber 15-05-20 10:29

Sosyal Yaşam Kampüsündeki anneler için bahçeye çiçek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Anneler Günü nedeniyle Buca Sosyal Yaşam Kampüsünde kalan anneler için bahçeye bin 500 sardunya dikti.

Yurthaber 10-05-20 14:46

Kadın muhtarlara Anneler Günü sürprizi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem anneleri sevindirmek hem de küçük üreticiyi desteklemek amacıyla bu yıl Anneler Günü’nde sardunya dağıttı.

Yurthaber 10-05-20 14:45

Sosyal Yaşam Kampüsündeki anneler için bahçeye çiçek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Anneler Günü nedeniyle Buca Sosyal Yaşam Kampüsünde kalan anneler için bahçeye bin 500 sardunya dikti.

Yurthaber 10-05-20 14:45

Sosyal Yaşam Kampüsündeki anneler için bahçeye çiçek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Anneler Günü nedeniyle Buca Sosyal Yaşam Kampüsünde kalan anneler için bahçeye bin 500 sardunya dikti.

Yurthaber 10-05-20 14:44

Çinili-çiçekli vazo

Kütahya Belediyesi, ilkbaharla birlikte şehrin simgesi olan Çinili Vazo’nun etrafını çiçeklendirdi.Rengarenk çiçeklerle güzel bir görünümü kavuşan vazo, fotoğrafseverlere adeta kartpostallık kareler sunuyor.Kütahya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında şehrin caddeleri, parkları ve yeşil alanlarına petunya (Petunia hybrida), kadife (Tagetes erecta), ateş (Salvia splendens), begonya (Begonia semperflorens) ve sardunya (Pelargonium domesticum) dikildi.Çiçek dikim çalışmaları çerçevesinde gölge alanlar için begonya, güneşli bölgelerde ise petunya, ateş ve kadife türlerine yer verildiği belirtildi.Mevsim şartlarına göre rutin olarak devam edecek çalışmalar kapsamında şehrin hem daha güzel bir görünüme kavuşturmak hem de doğal yaşam alanlarının daha kullanılabilir hale getirilmesinin amaçlandığını kaydedildi.

Yurthaber 08-05-20 12:47

Kamyonete aldığı yeni aküyü çaldılar

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde park halinde bulunan bir kamyonetin aküsü çalındı.Edinilen bilgiye göre, Yeni Mahalle Sardunya Sokak’ta boş bir alanda park halinde bırakılan M.C’ye ait kamyonetin yeni alınan 350 lira değerindeki aküsü kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalındı.Yeni Mahalleli çiftçi M.C.’nin şikayeti üzerine polis tarafından olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Yurthaber 25-12-19 12:39

13 yaşındaki Derin Atakan, Avrupa Formula Kite Şampiyonası'nda tarihe geçti

13 yaşındaki Formula Kite sporcusu Derin Atakan, 25-29 Eylül tarihlerinde İtalya’nın Sardunya Adası Torregrande'de yapılan 2019 Avrupa Formula Kite Şampiyonası'nda yarışan "en genç sporcu" unvanını aldı.

Trend 15-11-19 10:40

80 yıllık ömür biçilen Sardunya Adası küresel ısınmaya direniyor

Dünyanın diğer bölgelerinden yüzde 20 fazla ısınan ve 23 ülkeyi çevreleyen Akdeniz'in suyunun bu yüzyılın sonunda yaklaşık 2 metre yükselmesi, bölgeye kıyısı bulunan mega kentlerden 15'inin sular altında kalması öngörülüyor - Küresel ısınmaya yönelik tedbirlerin alınmaması halinde Akdeniz Bölgesi'nin kalbinde yer alan Sardunya Adası'nın bazı bölümlerinin de 2100 yılında sular altında kalacağı tahmini yapılıyor - Akdeniz'in en büyük ikinci adası Sardunya'da, sulak alanların azalması nedeniyle tehlikeye giren balıkçılık ve sera gazı salınımının en önemli nedenlerinden biri olarak gösterilen büyükbaş hayvancılık faaliyetleri, STK'lerin de desteğiyle "çevre dostu" uygulamalarla yürütülüyor - Adada, el yapımı ürünler için sulak alanlardan toplanan çalıları kullanan yerel halk da teşvik ediliyor

Haber 11-11-19 11:16

Güreş Grand Prix Turnuvasında şampiyon Türkiye

İtalya’nın Sassari kentinde düzenlenen Matteo Pellicone Memorial Güreş Grand Prix Turnuvasında Türkiye 3 Altın, 4 Gümüş, 3 bronz olmak üzere toplam 10 madalya ile şampiyon oldu.İtalya Sardunya Adası Sassari City’de düzenlenen ve UWW Ranking Series niteliğindeki Uluslararası Matteo Pellicone Güreş Turnuvasında güreşçilerimiz, Greko-Romen stilde 3 Altın, 4 Gümüş, 3 Bronz, Madalya ile takım halinde Şampiyon oldu.55 kiloda Hakan Murat Çankaya, Doğuş Ayazcı Nordic sisteminde mücadele ettiler.

Haber 24-05-19 11:04

Pisti onarıma alınan Trabzon Havalimanı uçuşa kapatıldı (3)

PİST BAKIMI UZADI, YOLCULAR HAVALİMANINDA KALDI Karadeniz kıyısındaki Trabzon Havalimanı'nda saat 10.00'da başlatılan pist bakım çalışması kapsamında, eğim oluştuğu belirlenen 750 metrekare alan kazılarak 18 santimetre kalınlığında  yeni asfaltla kaplandı.

Haber 26-04-19 00:22

Pisti onarıma alınan Trabzon Havalimanı uçuşa kapatıldı (3)

PİST BAKIMI UZADI, YOLCULAR HAVALİMANINDA KALDI Karadeniz kıyısındaki Trabzon Havalimanı'nda saat 10.00'da başlatılan pist bakım çalışması kapsamında, eğim oluştuğu belirlenen 750 metrekare alan kazılarak 18 santimetre kalınlığında  yeni asfaltla kaplandı.

Haber 26-04-19 00:10

DHA YURT BÜLTENİ -18

  Tunceli'de polis helikopteri zorunlu iniş yaptı (3) BAKIMI YAPILAN HELİKOPTER HAVALANDI Polis Özel Harekat ekibini taşıyan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait helikopterin bu sabah saatlerinde Tunceli'nin Nazımiye ilçesine bağlı Sap köyünde acil iniş yapmasının ardından helikopterdeki teknik arıza giderildi.  Helikopterin teknik personel tarafından yapılan bakım ve onarımın ardından, havalanarak Diyarbakır'a güvenli bir şekilde ulaştığı öğrenildi.

Haber 12-03-19 17:54

Tunceli' de polis helikopteri zorunlu iniş yaptı-4

BAKIMI YAPILAN HELİKOPTER HAVALANDI Polis Özel Harekat ekibini taşıyan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait helikopterin bu sabah saatlerinde Tunceli'nin Nazımiye ilçesine bağlı Sap köyünde acil iniş yapmasının ardından helikopterdeki teknik arıza giderildi.  Helikopterin teknik personel tarafından yapılan bakım ve onarımın ardından, havalanarak Diyarbakır'a güvenli bir şekilde ulaştığı öğrenildi.

Haber 12-03-19 17:52

Tunceli'de polis helikopteri zorunlu iniş yaptı (3)

BAKIMI YAPILAN HELİKOPTER HAVALANDI Polis Özel Harekat ekibini taşıyan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait helikopterin bu sabah saatlerinde Tunceli'nin Nazımiye ilçesine bağlı Sap köyünde acil iniş yapmasının ardından helikopterdeki teknik arıza giderildi.  Helikopterin teknik personel tarafından yapılan bakım ve onarımın ardından, havalanarak Diyarbakır'a güvenli bir şekilde ulaştığı öğrenildi.

Haber 12-03-19 17:50

Fatsa’da 8 sokakta sıcak asfalt çalışması

Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Evkaf Mahallesi’nde sıcak asfalt çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.Ekipler 4 gün süren çalışma ile Palamut Sokak’ta 180 metre, Şehit İbrahim Kılıç Sokak’ta 90 metre, Sardunya Sokak’ta 90 metre ve İrem Sokak’ta 130 metre toplamda 490 metre sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdi.

Yurthaber 03-01-19 15:05

DHA YURT BÜLTENİ -14

BAKIMI TAMAMLANAN KAMYONUN ALTINDA KALAN TAMİRCİ ÇIRAĞI ÖLDÜ AYDIN'ın Nazilli ilçesindeki bir tamirhanede çalışan 15 yaşındaki Efekan Aslan, bakımı yapılan kamyonun altında kalarak öldü.

Haber 10-12-18 16:56

İtalya'da göçmen trajedisi

Sardunya Adası'na ulaşmaya çalışan düzensiz göçmenlerden 1'i denizde ölü bulunurken, 9 kişinin kayıp olduğu bildirildi

Haber 17-11-18 00:57

Arp Festivalinde 'sipsi' sesi yankılanacak

İtalya'nın Sardunya Adası'nda yapılacak 'Dünya Arpları Festivali'nde sipsi sesi yankılanacak.

Haber 28-09-18 16:08

Burcu Esmersoy co-pilot oldu

Ünlü sunucu Burcu Esmersoy, İtalya’nın Sardunya Adası’nda dünyanın en iyi ralli pilotlarından Red Bull sporcusu Elfyn Evans ile bir gösteri sürüşü gerçekleştirdi. 

Magazin 07-06-18 15:50

Toyota Ralli Takımı'nın Sardunya'daki hedefi galibiyet

Toyota'nın yarış takımı GAZOO Racing, İtalya'daki Sardunya Rallisi'nde başarılarına bir yenisini daha eklemek istiyor

Haber 06-06-18 10:54

Edremit’te öğrenci yazar buluşması

Edremit Karagözoğlu İlkokulu öğrencileri, Türkçe dersinde okudukları ‘Sardunya Sardalya’ ve ‘Bizim Sokak’ isimli kitabın yazarı Pelin Güneş ile buluştular.‘Okuyorum geleceğimi dokuyorum’ projesi kapsamında yazar Pelin Güneş ile buluşan okulun 3 ve 4.

Haber 06-04-18 15:08

Edremit’te Öğrenci Yazar Buluşması

Edremit Karagözoğlu İlkokulu öğrencileri, Türkçe dersinde okudukları ‘Sardunya Sardalya’ ve ‘Bizim Sokak’ isimli kitabın yazarı...

Yurthaber 06-04-18 15:01

Hamilelik döneminde cilt bakımına dikkat

Gebelik süresince bedende meydana gelen değişikliklerin aynı zamanda hoş olmayan görüntülere, lekelere, kırıklara, çatlaklara ve diğer istenmeyen etkilere sebep olduğunu belirten Uzman Estetisyen Neslim Güngen, hamilelik döneminde cilt bakımına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.Profesyonel Kalıcı Makyaj Uzmanı ve Uzman Estetisyen Neslim Güngen, "Elbette bunu önlemek ve gebeliğin ardından karşılaşabilecek bakım sorunlarının önüne geçebilmek için hamilelik sırasında da cilt bakimi yapılmalıdır.

Haber 19-03-18 10:56

Karşıyaka Yaz Çiçekleriyle Süsleniyor

Karşıyaka Belediyesi, Bayındırlı üreticilerden alınan 335 bin adet mevsimlik çiçeği toprakla buluşturmaya başladı. Sardunya, ateş...

Yurthaber 13-05-17 11:06

Gaziosmanpaşalı Minik Bahçıvanlar İş Başında

Gaziosmanpaşa’da minik bahçıvanlar daha yeşil bir çevre için okul bahçelerine sardunya çiçekleri dikti.Gaziosmanpaşa Belediyesi, çocuklara...

Yurthaber 10-05-17 16:47

Tekirdağ'da Iki Kedi Başlarına Sert Cisimle Vurularak Öldürüldü

Mehmet YİRUN/MURATLI Muratlı İlçesi'nin İstiklal Mahallesi Sardunya Sokak üzerinde vatandaşlar, iki kediyi başlarına sert bir cisimle vurularak öldürülmüş halde buldu.

Yurthaber 26-01-17 16:45

Birleşik Metal- İş Sendikası Başkanı: Ohal'in Bedelini Niye Emekçiler, Işçiler Ödüyor

Aziz GÜVENER/ADAPAZARI Birleşik Metal İş Sendikası, Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde bulunan Sardunya Eğitim ve Dinlenme Tesisleri'nde 'Güvencesizlik, Çalışan Yoksulluğu, Sosyal Politika ve

Yurthaber 26-11-16 14:22

Serdivan’da “sardunya Çiçekleri” İsimli Tiyatro Sevenleriyle Buluştu

Serdivan Belediyesi, kültür sanat ekinlikleri kapsamında “Tiyatro Gürler” ekibinin sahnelediği “Sardunya Çiçekleri” adlı oyunu tiyatro...

Yurthaber 16-05-16 15:31

“sardunya Çiçekleri” İsimli Oyun Sahnelendi

Kırklareli Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında “Sardunya Çiçekleri’’ isimli tiyatro oyunu Kırklarelililer için sahnelendi.Elçin...

Yurthaber 19-04-16 10:34

Sardunya Çiçekleri” Adlı Oyun Sahnelenecek

Kırklareli Belediye Başkanlığı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, “Tiyatro Gürler” oyuncularının sahneleyeceği, aynı zamanda bir sosyal...

Yurthaber 13-04-16 17:57

Aydınlanma Direkleri Sardunya Çiçekleriyle Süslendi

Akçakoca Belediyesi Park ve Bahçeler Birimi, çevreyi güzelleştirmek ve kent estetiğine katkı sağlamak amacıyla, Yalı...

Yurthaber 12-04-16 21:37

Mavi Bayraklı İşletmelere Hijyen Eğitimi

Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Sardunya Gıda Mutfak İşletmeleri Ticaret A.Ş. işbirliği...

Yurthaber 20-12-15 13:08

Sardunya Niyetine Köpek Balığı Tuttular

Eskişehirli balıkçıların sardalya için attıkları ağa yüzlerce kilo ağırlığında köpek balığı takıldı.8 Kasım 2015 saat...

Yurthaber 09-11-15 15:25

Thy Teknik A.ş' De Hedef 1,5 Milyar Dolar

  Hüseyin ASLIYÜCE/İSTANBUL, HEDEF 3467 UÇAK BAKIMI THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Karaman, 1’i Ankara Esenboğa’da 4’ü İstanbul Atatürk Havalimanı, 2’si

Yurthaber 20-08-15 09:38

Prematüre (Erken Doğmuş) Bebek Bakimi

Prematüre bir bebek sahibi olmak ebeveynler için stresli ve endişe verici bir durumdur.

Kadin 07-08-15 17:27