Sedimantasyon Degeri Haberleri

Sedimantasyon ne demek? Sedimantasyon kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük hayatta okuduğumuz veya duyduğumuz; bir şekilde maruz kaldığımız tüm sözcüklerin anlamlarının en doğru halini bilmek imkansıza yakındır. Çoğu sözcüğün anlamı tümcenin kullanıldığı bağlamdan anlaşılabilir olsa da azımsanmayacak bir yüzdesinin bağlamdan çıkarılması pek olası değildir. Bunun nedeni olarak sözcüklerin anlamlarının nedensiz olması, yani kavram ya da anlam ile bunu işaret eden biçim, ses dizisi arasındaki ilişkinin arasında bir bağlantı bulunmuyor olması gösterilebilir. Peki, Sedimantasyon ne demek? Sedimantasyon kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 2022-05-18 23:52:33

ESR (Sedimantasyon) nedir? ESR düşüklüğü, yüksekliği, normal değeri

ESR testi, vücuttaki iltihabın tespit edilmesi için yapılan bir kan testidir. ESR, ingilizcede "Erytrocyte Sedimantation Rate" olarak adlandırılan kavramın kısaltılmışıdır. Türkçeye ise "Eristrosit Sedimantasyon Oranı" olarak çevrilir.

Haber 2020-06-24 11:05:10

Sedimantasyon nedir, neden yapılır? Sedimantasyon yüksekliği ne anlama gelir?

Sedimantasyon, kelime olarak çökelme manasına gelir. Daha çok merak edilen ve araştırılan ise sedimantasyon testi, sedimantasyon yüksekliği ve sedimantasyon değeri ile ilgili konulardır. Sedimantasyon testi ise yani ESR, vücuttaki iltihaplanma oranını gösteren kan üzerinde yapılan bir testtir. Bu test sadece, hastalığınıza dair doktorunuza bilgi verir. Yoksa tek başına tanı koymanızı sağlamaz. Peki, sedimantasyon testi nedir, sedimantasyon değeri yüksek olması veya düşük olması ne anlama gelir?

Kadin 2018-10-12 12:08:18

Muğla'da 15,9-11,6 milyon yıllık balık fosili bulundu

Milas'ta kömür arama çalışmaları sırasında sedimanter bir kayaç içinde 15,9-11,6 milyon yıl aralığındaki Orta Miyosen Dönemi'ne ait olduğu tahmin edilen göl balığının fosili ortaya çıkarıldı - Jeofizik Yüksek Mühendisi Abdullah Sipahi: -"Gölde yaşayan bu balık ölüyor ve göl tabanına düştükten sonra üzeri sedimantasyon sonucu zaman içinde örtülüyor" - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Gül: -"Bölgemizde benzer fosillerin varlığı uzun süreden beri bilinmektedir"

Haber 2018-10-04 11:12:16

Dtb’den İki İlçeye Hububat Laboratuvarı

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, Bismil ve Ergani ilçelerinde hububatta protein, guliten, sedimantasyon...

Yurthaber 22-03-18 11:43

DTB’den iki ilçeye hububat laboratuvarı

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, Bismil ve Ergani ilçelerinde hububatta protein, guliten, sedimantasyon ve indeks oranlarına bakılabilecek donanımlı Hububat analiz laboratuvarı kurulacağının müjdesini verdi.Diyarbakır’ın Bismil ve Ergani ilçelerinde tarımsal alanda faaliyet gösteren vatandaşların daha iyi ve kaliteli hizmet almaları amacıyla kurulacak laboratuvarlarda tarımsal alanda üretim yapan üreticiler, ürünlerinin kalite ve değerini merkez laboratuvara gitmeden kendi ilçelerinde öğrenebilecek.

Haber 22-03-18 10:49