Serviks Kanseri Haberleri

Pap smear testi nedir? Pap smear testi sonucunuz size ne söyler?

Serviksin düzenli olarak değerlendirilmesi yaşanacak birçok rahatsızlığın önüne geçebilir. Serviks değerlendirme testi ve daha fazlası sizler için bu yazıda toplandı. Kadınlar arasında sıklıkla karşılaşılan rahim ağzı kanserinin erken teşhisi için yapılan Pap Smear testi hakkında merak edilenler bu yazıda sizlerle!

Haber 30-12-2020 14:27

Cinsel yolla bulaşan bu virüse dikkat! Bu kanser özellikle genç kadınları tehdit ediyor

Sağlıksız beslenmeden sigaraya ve küçük yaşta cinsel ilişkiye başlamaya dek birçok faktör rahim ağzı (serviks) kanseri riskini artırıyor. Ancak öncelikli risk unsuru; HPV virüsü. Özellikle genç kadınları tehdit eden ve sinsice ilerleyen rahim ağzı kanserini önlemekse mümkün...

Kadin 02-01-2019 10:30

Rahim ağzı kanserine karşı koruyucu 7 öneri

Halk arasında rahim ağzı kanseri olarak bilinen “serviks kanseri”, ülkemizde ve dünyada kadınlarda görülen en sık 7’inci kanser türü olarak biliniyor. Çoğu kanserde olduğu gibi rahim ağzı kanserinde de erken tanı yaşamsal önem taşıyor. Bu nedenle, kanser oluşmadan önce lezyonları yakalamak için düzenli muayene ve smear testinin yanı sıra doktorların önerilerini dikkate almak gerekiyor.

Kadin 18-07-2018 14:00

Bu belirtileri görmezden gelmeyin!

Dünyada her 2 dakikada bir kadın rahim ağzı kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor. Rahim ağzı kanseri olarak da bilinen Serviks Kanseri tüm dünyadaki kadınları etkileyen önde gelen kanserlerden biri. Bu tür kanserleri saptamak zor ama 10 uyarı işaretini bilmekte fayda var.

Kadin 04-01-2018 14:03

Diğer Haber Etiketleri

Ölen karısını Facebook'ta paylaştı, hesabı kapatıldı

Geçtiğimiz günlerde hayata gözlerini yuman Donna Lowe'un fotoğrafları Facebook'ta olay oldu. Ağustos ayında Donna'ya serviks kanseri teşhisi konuldu. Kocası Elliot Donna'nın fotoğraflarını Facebook'ta paylaşınca ise olay oldu. Birçok kişinin tepkisini çeken Elliot, ''yapmak istediğim şey tamamen masumdu. Kadınları Serviks Kanserine (Rahim Ağzı Kanseri) karşı bilinçdirmek istemiştim'' diye konuştu.

Kadin 25-12-2017 14:03