Sivi Sabun Haberleri

Manisa'da 3 kişinin öldüğü kazada yaralanan çocuk hastanede hayatını kaybetti

Manisa'nın Salihli ilçesinde, dün hafif ticari aracın sabun yüklü tıra arkadan çarptığı kazada ölenlerin sayısı 4 oldu.

Yurthaber 2024-04-02 12:18:20

Manisa’da korkunç kaza! Aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetti

Manisa’nın Salihli ilçesinde kamyonetin sabun yüklü tıra arkadan çarpması sonucu meydana gelen kazada aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetti, 3 yaşındaki çocuk da ağır yaralandı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber 2024-04-01 20:49:54

Cilt sorunlarına doğal çözüm: Egzama ve kepeğin dermanı! Kilosu 450 TL... Gramı gramına ölçülerek yapılıyor

Hatay'ın Samandağ ilçesinde Defne ağaçlarının meyvesinin tokmakla dövülmesiyle üretilen defne sabunu; egzama ve kepeğe iyi gelirken, saç ve cilde ferahlık veriyor. Bölge halkı tarafından tüketilen sabun, kilogramı 450 TL'den alıcı buluyor.

Haber 2024-03-22 11:55:47

Ünlü sunucu Esra Erol güzellik sırrını açıkladı!

Hafta içi her gün merakla izlenen 'Esra Erol'da adlı programıyla izleyici karşısına çıkan Esra Erol güzellik sırrını açıkladı. Erol, "Düzenli spor yapmaya ve yürüyüşe önem veriyorum. Dikkatli beslenmeye çalışıyorum. Güzel bir sabun ve onun kokusu, iyi temizlenmiş bir cilt benim için..." dedi.

Magazin 2024-02-26 17:23:45

Defne sabunu faydaları nelerdir? Defne sabunu neye iyi gelir?

Sağlık alanında kimyasal içerik barındırmayan birçok farklı bitki, meyve veya yağ türü kullanılmaktadır. Defne sabunu da defne meyvesinin yağı kullanılarak elde edilen bir üründür ve birçok yararı vardır. Hem kuru hem de taşlı topraklarda yetişen, dört mevsim de yaprakları yeşil olan defne ağacının meyvelerinden elde edilen bu sabun, günümüzde çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Peki, defne sabunu faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 15-02-24 10:21

Osmaniye’de geceden başlayan sağanak yağış olumsuzluklara neden oldu

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde gece saatlerinde başlayan kuvvetli yağış sonrası su birikintileri oluştu, Sabun Çayı ve Deliçay Deresi’nde suyun debisi arttı.

Yurthaber 05-01-24 11:32

Yüz sabunla yıkanmalı mı? Sabun yüze nasıl kullanılır?

Sabun insanlık tarihinde temizlik ve hijyenin vazgeçilmez bir parçası olarak öne çıkan köklü ve anlamlı bir üründür. Yıllar içinde evrim geçiren sabun cilt bakımının temelini oluşturarak kişisel hijyenin sağlanmasında önemli bir rol oynamıştır. Ancak günümüzde cilt bakımı alanının gelişmesiyle birlikte sabunların cildi tahriş ettiği ve kuruttuğu gibi durumlar ortaya çıkmıştır. Peki, cilt bakımında sabun kullanılmalı mı?

Kadin 25-11-23 17:24

Cilt beyazlatıcı sabun nedir, ne işe yarar? Cilt beyazlatıcı sabun nasıl kullanılır?

Güzellik algısı zaman içinde kültürel etkenlere bağlı olarak değişiklik göstermiştir. Farklı coğrafyalarda ve kültürlerde güzellik ideali çeşitlilik gösterir ve bu idealler zaman içinde evrim geçirir. Günümüzde birçok kültürde cilt rengi, güzellik standartlarını şekillendiren unsurlardan biridir. Özellikle bazı toplumlarda beyaz bir cilt tonu geleneksel güzellik anlayışının bir yansıması olarak kabul edilir.

Kadin 25-11-23 16:09

İnhisarlı kadınlar kurdukları kooperatifle hayallerini gerçekleştirdi

Bilecik'in İnhisar ilçesinde 7 kadının girişimiyle kurulan kooperatifte üretilen sabun, sirke, nar pekmezi, nar reçeli, turşu, tarhana, salça gibi yöresel ürünlerin yanı sıra çok sayıda hediyelik eşya ülkenin dört bir yanına satılıyor.

Yurthaber 13-11-23 13:05

Bıttım sabunu yüz için kullanılır mı? Bıttım sabunu ciltte nasıl kullanılır?

Bıttım sabunu son yıllarda doğal cilt bakım ürünleri arasında popülerliğini artıran harika bir doğal sabun türüdür. Bu sabunun cilde sayısız faydası vardır ve bu nedenle birçok insan tarafından tercih edilmektedir. Bıttım sabunu cilt temizliği ve bakımında doğal bir seçenek olarak öne çıkar. Bıttım sabunu cilt için nemlendirici ve besleyici bir etkiye sahiptir. Özellikle kuru ve hassas ciltler için ideal bir tercih olarak kabul edilir.

Kadin 27-09-23 16:47

Zeytinyağlı sabunun faydaları nelerdir? Zeytinyağlı sabun cilde ve saça iyi gelir mi?

Doğanın bize sunduğu en değerli armağanlardan biri şüphesiz zeytinyağıdır. Hem mutfaklarda hem de güzellik rutinlerinde kullanılan bu mucizevi yağın cilt ve saç sağlığına olan katkıları yıllardır keşfedilmiş ve değerlendirilmiştir. Cilde ve saça birçok olumlu etki sunan bu sabunun içeriğindeki zengin antioksidanlar, vitaminler ve doğal yağlar, cilt ve saçı yeniden canlandırmak, beslemek ve korumak için benzersiz bir kombinasyon sunar.

Haber 31-08-23 23:52

Mucize yöntem! Duşakabin camlarındaki su lekelerini tek seferde çıkarıyor

Duşakabinde kalan su ve sabun lekeleri bazen can sıkıcı olabiliyor. Duşakabin camlarındaki su lekelerinden kurtulmak için sağlığa zararlı kimyasal ürünler kullanmak yerine evde doğal ürünler ile etkili sonuçlar alabilirsiniz. İşte duşakabin lekelerini tek seferde çıkarmanın kolay yöntemi...

Kadin 31-08-23 10:49

Hijyen ürünlerinde vergi arttı, vatandaşlar marketlere akın etti! Fiyatlar yarın ne olur bilemeyiz

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla hijyen ürünlerindeki vergi oranının yüzde 20’lik dilime çıkmasının ardından vatandaşlar marketlere akın etti. Vatandaşlar karar yürürlüğe girmeden önce tuvalet kağıdı ve sabun gibi ürünleri sepetlerine doldurdu. Market alışverişi yapan bir vatandaş "Fiyatlar şu anda uygun yarın ne olur bilemeyiz. Bu piyasayı biz yapıyoruz" dedi.

Haber 09-07-23 23:44

KDV bir ürün grubunda yüzde 8'den yüzde 20'ye çıktı! İşte madde madde yeni oranlar

KDV oranlarında artışa gidildi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olarak uygulanan KDV oranı ise yüzde 20'ye yükseldi. Sabun, şampuan, deterjan, tuvalet kağıdı gibi ürünlerde ise KDV oranı yüzde 8'den yüzde 20'ye çıkarıldı. İşte madde madde yeni KDV oranları...

Finans 07-07-23 12:58

Pirinç sabunu faydaları: Pirinç sabunu ne işe yarar?

Pirinç sabunu pirinç özü ve diğer doğal bileşenlerle üretilen bir temizlik ürünüdür. Pirincin yüzyıllardır güzellik ve cilt bakımında kullanılmasıyla ilham alan bu sabun cilt için birçok fayda sağlar. Pirinç sabunu cildi nazikçe temizlerken aynı zamanda nemlendirir, pürüzsüzleştirir ve aydınlatır. Doğal içerikleri ve vitaminlerle zenginleştirilmiş olan pirinç sabunu sağlıklı bir cilt için popüler bir seçenektir.

Haber 29-06-23 18:40

Aynısefa sabunu faydaları: Aynısefa sabunu ne işe yarar, nerelerde kullanılır?

Cilt sağlığı alanında kullanılan ve birbirinden farklı özelliklerine sahip olan pek çok çiçek türü bulunur. Aynısefa çiçeği de bu çiçekler arasında yer alır. Kadife çiçeği olarak da adlandırılan bu çiçek, calendula officinalis familyasına ait bir çiçek çeşidi olarak karşımıza çıkar. Özellikle sabun imalatında bu çiçekten sıklıkla faydalanılır. Bu yüzden bu çiçeğin kullanıldığı sabun, aynısefa sabunu olarak tabir edilir. Peki, aynısefa sabunu faydaları nelerdir?

Haber 19-06-23 17:50

Osmaniye’deki Sabun Çayı’nda balık ölümleri

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde bulunan Sabun Çayı’nda yaşanan toplu balık ölümleri endişeye neden oldu.

Yurthaber 02-06-23 08:35

Ardıç katranı sabunu faydaları: Ardıç katranı sabunu ne işe yarar?

Ardıç katranı sabunu doğal bir tedavi seçeneği olarak kullanılan ve ardıç ağacından elde edilen katran yağıyla üretilen bir sabundur. Tarihi oldukça eskilere dayanan bu sabun, cilt bakım rutinlerinde sağladığı faydalar nedeniyle uzun süredir tercih edilmektedir. Ardıç katranı sabunu cilt bakımı için tercih edilen doğal bir üründür ve birçok cilt sorununun tedavisinde etkili olabilir.

Haber 28-05-23 23:30

Keçi sütlü sabun faydaları: Keçi sütlü sabun ne işe yarar?

Keçi sütü sabunu doğal ve besleyici özellikleriyle dikkat çeken bir güzellik ürünüdür. Keçi sütünün içeriğindeki zengin vitaminler, mineraller ve yağ asitleri, cilt sağlığını korumak ve beslemek için harika bir seçenek yapar. Keçi sütü sabunu, hassas ve kuru ciltler için özellikle uygun olan nazik bir temizleyicidir. Sütte bulunan doğal yağlar, cildin nem dengesini korurken, vitaminler ve mineraller cildi besler, yeniler ve pürüzsüzleştirir.

Haber 28-05-23 20:09

Kükürtlü sabunun faydaları nelerdir, cilde ve saça iyi gelir mi? Kükürtlü sabun ne işe yarar, uyuz için kükürtlü sabun kullanılır mı?

Kükürtlü sabun özellikle cilt problemleri ile mücadele etmek isteyenler arasında popüler hâle gelen bir sabun türüdür. Genellikle siyah ve sarı renkli olan kükürtlü sabun özellikle akne, sivilce, egzama ve mantar gibi cilt problemleri için önerilmektedir. Kükürtlü sabun içeriğindeki kükürt sayesinde cildin sağlıklı bir şekilde yenilenmesine yardımcı olur. Kükürt cildin doğal yağ dengesini koruyarak cildin nem seviyesini artırır. Peki, uyuz için kükürtlü sabun kullanılır mı?

Haber 08-05-23 13:31

Bıttım sabunu nedir, nasıl kullanılır? Bıttım sabunu kullananlarda ne işe yarar, saç çıkarır mı?

Bıttım sabunu, Türkiye'nin güneydoğusunda yetişen ve menengiç olarak da bilinen bitkiden elde edilir. Bu bitki, zeytin ağacı gibi yağlı bir meyve verir. Bu meyve, yağlı özelliğinden dolayı yüksek oranda oleik asit içerir. Oleik asit, antioksidan özelliğiyle doğal nem dengesini korumaya yardımcı olur. Bıttım sabununu, faydalı kılan da bu meyve tohumunun oleik asit içeriğidir. Meyveden elde edilen sabun hem saçlarda hem de vücudun temizliğinde kullanılır. Bıttım sabunu faydaları nelerdir?

Haber 10-04-23 14:45

Günlerdir soğan fiyatı konuşuluyordu! Kilosu 100 TL’ye yükselen biber gizli zam şampiyonu oldu

Soğan fiyatlarına gelen zamlar sonrası kilosu tezgahlarda 30 TL’ye kadar yükselmişti. Ancak bir ürün daha varki o da sivi biber. Mart ayında soğanı takip ederek fiyatı en çok pahalanan üçüncü ürün olan biberin kilosu 100 TL’ye yükseldi.

Finans 06-04-23 16:08

Menengiç tohumunun faydaları nelerdir, zayıflatır mı? Menengiç tohumu nasıl tüketilir, ne işe yarar?

Menengiç ağacında yetişen çitlembik yani menengiç tohumu, killi ve kireçli toprakta yetişir. Ülkemizde kıyı bölgelerinde ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yetişen menengiç gerek tohumu gerek meyvesi ve gerekse yaprakları insan sağlığı için oldukça faydalıdır. Menengiç her ne kadar genellikle kahve ya da sabun olarak tüketilse de menengiç tohumu da tüketilebilen bir tohumdur. Peki, menengiç tohumu ne işe yarar, zayıflatır mı?

Haber 30-03-23 17:17

Menengiç faydaları nelerdir, zayıflatır mı? Menengiç nasıl tüketilir, ne işe yarar, hangi vitaminler var?

Bir kuru yemiş olan menengiç, yabani Antep fıstığı olarak da bilinir. Ülkemizde Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgesinde yetişen menengiç genellikle sabun ve kahve yapımında kullanılır. Halk arasında yaban fıstığı, melengiç, çitlembik ya da bıttım olarak ada bilinir. Kurutularak elde edilen menengiç mineral ve vitamin bakımından zengindir. Peki, menengiç faydaları nelerdir, nasıl tüketilir?

Haber 30-03-23 17:17

Eşek sütü sabunu faydaları nelerdir, saça iyi gelir mi? Eşek sütü sabunu ne işe yarar, nasıl kullanılır?

Eşek sütü, dişi eşeklerden elde edilen süt türüdür. Sığır sütüne göre daha az yağ ve daha az laktoz içerir. İçeriğinde yüksek oranda vitamin ve mineraller bulunur ve kolay sindirilebilir özelliği ile bilinir. Aynı zamanda kozmetik ürünlerinde de kullanılır. Eşek sütünden yapılan sabun kimyasal içerikli kozmetik ürünlere alternatif olarak tercih edilebilir. Sabunun doğal yapısı sayesinde çevreye de olumsuz bir etkisi yoktur. Peki, eşek sütü neye iyi gelir?

Haber 30-03-23 16:55

Para kazanmak isterken kabusu yaşadı! 'Aylık 7 bin 500 lira kazanç' vaadi... Ben mağdur oldum başkaları olmasın

Şişli'de yaşayan Hüsnegül Demirci, iddiaya göre, evde sabun paketleme ilanından para kazanmak isterken 52 bin lira dolandırıldı. Sosyal medyadaki ilanı gördükten sonra para kazanmak için ilgili firma ile bağlantıya geçen Demirci, aylık 7 bin 500 lira kazanma vaadiyle, 52 bin lira dolandırıldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Demirci, “Beni tehdit ederek yine para istediler. Vergi borcu çıkaracaklarını, mahkemelerde dolanacağımı, parayı göndermeye mecbur olduğumu söylediler" dedi.

Haber 29-03-23 10:58

Bıttım sabunu faydaları nelerdir, ne işe yarar, yüze nasıl kullanılır? Bıttım sabunu nedir, nasıl kullanılır, saç çıkarır mı?

Bıttım sabunu son yılların en popüler doğal ürünlerinden birisidir. Genellikle cilt bakımı ve saç bakımı için tercih edilen bu sabun, özellikle Doğu Anadolu bölgesinde yetişen bıttım ağacının meyvelerinden elde edilir. Bıttım sabunu içeriğinde bulunan yüksek miktarda antioksidan ve vitaminlerle cildi ve saçları derinlemesine temizler, nemlendirir ve yeniler. Ayrıca içeriğinde bulunan doğal yağlar sayesinde ciltteki sivilce ve diğer problemleri önlemeye yardımcı olur. Bıttım sabunu faydası nedir?

Haber 17-03-23 16:41

Potasyum simgesi nedir, özellikleri nelerdir? Potasyum elementi periyodik tabloda nerede yer alır?

Potasyum, yeryüzünde en çok bulunan elementler arasında yer alır. Hafif yapısıyla dikkat çeker. Canlıların yaşamını sürdürmesi için de potasyum elementi gerekir. Yumuşak yapısı ve beyaz renk tonuyla öne çıkan potasyum elementi tarihte sabun üretiminde sıkça kullanılmıştır. Dünyanın her yerinde ortak sembolle gösterilen potasyum elementi, bıçakla kesmeye uygun yumuşak yapısıyla dikkat çeker. Pek potasyumun özellikleri nelerdir?

Egitim 10-03-23 16:27

Lavanta ne zaman çiçek açar, kaç günde bir sulanır? Lavanta hangi aylarda çiçek açar, çiçek açması için ne yapılır?

Çiçekler gerek görselliği ile gerekse kokuları ve çeşitliliği ile hayatı güzelleştiren şeyler arasında yer alır. Her bitkinin farklı farklı çiçek açma zamanı bulunur. Lavanta bitkisi de güzel kokusu sayesinde pek çok alanda kullanılır. Sabun, parfüm, deterjan ve kozmetiklerde kullanılmasının yanı sıra tıbbi ilaç yapımında da lavanta kullanılır. Lavanta bitkisi genel olarak Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişir. Peki, lavantanın çiçek açması için ne yapılır?

Kadin 07-03-23 17:24

Batman Üniversitesinden deprem bölgelerine sıvı sabun desteği

Batman Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kimya Teknolojisi Programı öğrencilerinin bölüm akademisyenleri öncülüğünde ürettikleri sıvı sabun deprem bölgelerine gönderildi.

Yurthaber 23-02-23 15:08

Türkiye'de bir ilk: Birçok hastalığa deva olacağını iddia ediyor! Tıp fakültesi öğrencisinin ürettiği sabun talep patlaması yaşıyor

Cilt problemlerini geçirmek için çeşitli uygulamalar yapılıyor. Egzama, sedef, mantar hastalıklarının geçmesi için doğal ürünler aranıyor. Tıp fakültesi öğrencisi Semih Gürel'in yaptığı fındık sabunu cilt problemleri yaşayan kişiler tarafından talep patlaması yaşıyor.

Haber 25-01-23 11:56

Sakın yiyeceklerinizde bu yağı kullanmayın! Yüksek kolesterol ve kalp hastalıklarını tetikliyor

En sevilen yiyeceklerden tutun da deterjan, sabun gibi kimyasal ürünlerin içinde bile bulunan palm yağı sağlığı ölümcül derecede tehdit ediyor. Palm yağının en büyük zararları arasında yüksek kolesterol, kalp hastalıkları, damar tıkanıklığı gibi ciddi rahatsızlıklar yer alıyor. Bilimsel araştırmalar, palm yağının zararlarını gözler önüne serdi.

Haber 25-10-22 18:05

Seksten sonra bunu mutlaka yapın! Sonrası tehlikeli olabilir

Vulvanızı ve vajinanızı temiz tutmak önemlidir. Enfeksiyonları, tahrişi ve kötü kokuları önlemeye yardımcı olabilir. Ancak vajinal hijyeniniz vücudunuzun diğer bölümlerinden farklı çalışır ve sabun gibi ürünler bazı sorunlara neden olabilir. Vajinanızı temiz ve sağlıklı tutmak için izlemeniz gereken birkaç temel yönerge bulunuyor.

Haber 21-10-22 17:07

Uyumadan önce çarşafın altına bir adet sabun koyun mucizeye inanamayacaksınız! Bir saatte etki ediyor

Uyku temel ihtiyaçlarımız arasında bulunuyor. Uyku sırasında yaşanan problemler uykusuzluğa neden olabiliyor. Yapılan araştırmalar yetersiz uykunun çok ciddi hastalık risklerini artırdığını gösteriyor. Uykusuzluğa neden olan durumlar arasında huzursuz bacak sendromu yer alıyor. Huzursuz bacak sendromunu tek bir malzemeyle çözmek mümkün olabiliyor.

Haber 21-10-22 10:04

Bebeğine çamaşır suyu enjekte eden anne için yeniden yargılanma isteği isyan ettirdi: Adli tıbbın raporları da mı yalan

Avcılar'da 1,5 yaşındaki kızının vücudunun farklı yerlerini jiletle kestiği ve şırınga batırarak sabun ve çamaşır sulu enjekte ettiği iddiasıyla yargılanan Ezgi Karaçalı için 20 yıl indirimsiz ceza verilmesine karar verilmişti. Kararın ‘adil’ verilmediğini savunan sanık avukatı, yargılanmanın yeniden yapılması için dilekçe verdi. Karara isyan eden babaanne, ''Kocasıyla geçinemeyen bir insan çocuğunu mu keser, çamaşır suyu mu enjekte eder? Adli tıbbın raporları da mı yalan'' dedi.

Haber 21-09-22 11:10

Hamsinin şimdi de sabunu yapıldı! Müşteriler 'hamsi gibi kokmak istiyorum' diyor

Samsun'da saça ve cilde iyi geldiği gerekçesiyle evlerinin terasında hamsi yağından sabun üreten çift, hamsiden sabun üretildiği duyanların önce şaşırdığını daha sonra sipariş üstüne sipariş verildiğini söylediler. Bahar Batı, "Hamsi yağlı sabunu ilk duyanlar önce hamsi kokusu olduğu için 'Öyle sabun olur mu?' diyor. 'Hamsi yağlı ama kokmuyor, hamsi kokmasını isterdim' diyenler de oluyor." ifadelerini kullandı.

Haber 13-09-22 13:25

Hamsi yağından renkli sabun üretiyorlar

Samsun'un Alaçam ilçesinde yaşayan Batı çifti, hem ürünlerine yöresellik katmak hem de cilt ve saça iyi gelen özelliğinden faydalanmak için sabunlarında hamsi yağını kullanıyor - Bahar Batı: - "Hamsi yağlı sabunu ilk duyanlar önce hamsi kokusu olduğu için 'Öyle sabun olur mu?' diyor. 'Hamsi yağlı ama kokmuyor, hamsi kokmasını isterdim.' diyenler de oluyor"

Yurthaber 13-09-22 11:43

Yöneticilik kariyerini bırakan kimyager, köyünde tıbbi ve aromatik bitki üretiyor

İstanbul'da kozmetik firmasında yönetici olarak çalışırken toprak sevgisi dolayısıyla yaklaşık 3 yıl önce Düzce'deki köyüne yerleşip 30 dönüm arazide tıbbi ve aromatik bitki üretimine başlayan Sevil Gülsoy Düzgün, kurduğu merkezde çiftçi kadınlara da eğitim veriyor - Firma aracılığıyla bitkilerden sabun ve krem gibi doğal ürünler yaptırıp iç piyasaya gönderen kimyager Düzgün: - "Sadece Düzce'de değil, Türkiye'nin birçok bölgesinde çiftçilerimiz var. Bir ürün hangi bölgede çok güzel yetişiyorsa, biz onu orada yetiştirmeye çalışıyoruz"

Yurthaber 12-09-22 11:03

Bilim insanlarından bulaşıkları 25 saniyede tertemiz yapan bulaşık makinesi! Elektrikten de sudan da tasarruf sağlayacak

Günümüz bulaşık makinelerini dakikalarca çalıştırmak gerekirken, araştırmacılar bu süreyi 25 saniyeye düşürmenin bir yolunu buldu. Araştırmacılar, bulaşıkları temizlemek için son derece teknolojik bir bulaşık makinesi sisteminin simülasyonlarını gerçekleştirdi. Sabun yerine kızgın buhar kullanan bu makine deterjandan, elektrik ve su faturalarından önemli düzeyde tasarruf sağlayacak. İşin üzücü tarafıysa henüz bu makinenin üretilmemiş oluşu.

Haber 31-08-22 15:07

Kimya mühendisinden çok konuşulacak sözler! 'Sabun, krem ve parfüm gibi ürünler cinsiyet kaymasına neden oluyor'

Yüksek Kimya Mühendisi Kudret Livaoğlu, Zeytinburnu’nda gerçekleştirilen bir etkinlikte kozmetik ürünleri ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Livaoğlu, "Yapılan bilimsel çalışmalarda sabun, parfüm, krem, deodorant gibi ürünlerde bulunan fitalat maddesinin, DNA hasarına ve cinsiyet kaymalarına sebep olduğu tespit edildi" diye konuştu.

Haber 25-08-22 17:18

GÜNCELLEME - Sabun üretimi için anlaştığı kişilere hak edişlerini vermeyen şirketteki 8 kişi gözaltına alındı

Güvenlik güçlerince yapılan incelemede, 10 bin kişiden 100 milyon liranın üzerinde para toplandığı belirlendi DETAY EKLENDİ

Yurthaber 11-08-22 17:20

Sabun üretimi için anlaştığı kişilere hak edişlerini vermeyen şirketteki 8 kişi gözaltına alındı

Sabun üretimi için anlaştığı kişilere hak edişlerini vermeyen şirketteki 8 kişi gözaltına alındı

Yurthaber 11-08-22 15:46

Ankara'da dolandırıldığını iddia eden grup fabrika önünde toplandı

Sabun üretimi için anlaştıkları şirketten hak edişlerini alamadığını öne süren gruptakiler, yanlarında getirdikleri kolileri fabrikanın giriş kapısına bıraktı

Yurthaber 10-08-22 12:22

Yumuşacık ten isteyenler için en iyi keçi sütü sabunu markaları

Cilt bakımında sizin tercihiniz de doğal ürünlerden yana mı? Öyleyse cilt bakım rutininizde mutlaka sabun yer almalı. Ciltte mükemmel etki yaratan keçi sütü sabunu, en çok kullanılan sabunlar arasında. Yüze, vücuda ve saça faydaları saymakla bitmeyen sabunla ilgili kafanızdaki tüm soru işaretlerini yanıtlamaya geldik. Haydi, en iyi keçi sütü sabunu çeşitlerinin detaylarına...

Haber 27-07-22 14:03

Yalova'da üretilen sabunlara Kovid-19'la yurt dışından talep arttı

Evlerinin mutfağında 30 yıl önce anne ve babasıyla başladıkları sabun üretimini geliştirerek binin üzerinde çeşide ulaştıran girişimci Koray Erten, ürünlerini 29 ülkeye ihraç ediyor - Erten: - "Avrupa ülkelerine yoğun bir şekilde gönderim yapıyoruz. Almanya, İngiltere, İtalya, Fransa, Hollanda'ya ürünlerimiz gidiyor. Aynı zamanda ABD, Çin gibi ülkelere, Dubai'ye de sabunlarımızı gönderiyoruz"

Yurthaber 12-07-22 11:07

Dezenfektandan kozmetiğe! Sahte ürünlere ceza yağdı: 1,4 milyon lira...

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun (TİTCK) 6 aylık denetimlerinde, uygunsuz ve güvensiz olduğu belirlenen 470 kozmetik ürün için 645 bin lira para cezası kesildi. Sahte, kaçak veya taklit yaklaşık 7 bin parfüm ve deodorant imha edildi. Ayrıca ruhsatsız ve teknik düzenlemeye aykırı el dezenfektanı, antibakteriyel sıvı sabun ve sinek kovucu gibi ürünleri piyasaya sürenlere de 752 bin 400 lira idari para cezası verildi

Finans 11-07-22 11:31

Güvensiz kozmetik ürünlere 645 bin lira ceza kesildi, 7 bin parfüm imha edildi

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca 6 ayda denetlenen 679 kozmetik üründen 470'inin uygunsuz ve güvensiz olduğu belirlendi - Ruhsatsız ve teknik düzenlemeye aykırı el dezenfektanı, antibakteriyel sıvı sabun ve sinek kovucu gibi ürünleri piyasaya sürenlere ise 752 bin 400 lira idari para cezası verildi

Yurthaber 11-07-22 11:03

Tuvalet kağıdıyla silmeyin! Mutlaka yıkayın: Bu hastalıklardan birine yakalanmanız an meselesi

Tuvalet rutinleri yeni hastalıklara davetiye çıkarabilir. Uzmanlar uzun yıllardır tuvalet kağıdı kullanımı hakkında çeşitli uyarılarda bulunuyor. Özellikle dışkılama sonrasında tuvalet kağıdı kullanmak yerine mutlaka bol suyla yıkanması gerektiğini belirtiyorlar. Tuvaletten çıkmadan da sabun ve bol suyla ellerin yıkanması gerekiyor. Suyla yıkamak yerine tuvalet kağıdıyla siliyorsanız bu hastalıklardan birine yakalanmanız an meselesi.

Haber 18-06-22 11:05

İstanbul'un merkezindeki doğal şifa kaynağı: Tıbbi bitkiler bahçesi

Ekinezya, ıtır, kedi otu, lavanta ile limon otu gibi 700'ü aşkın bitki türünün bulunduğu bahçede, sıcak ve ılıman iklim bitkilerinin yetiştirildiği sera, kurutulmuş örneklerin saklandığı herbaryum ile tohum bankası da yer alıyor - Geleneksel, sağlık ve kozmetik alanında kullanılan tıbbi bitkilerin hasat edildikten sonra işlendiği laboratuvarda ise krem, merhem, sabun, kolonya, parfüm, uçucu yağ ve temizlik ürünü yapımı öğretiliyor

Yurthaber 11-06-22 11:03