Tirmanici Begonvil Haberleri

Begonvil ne demek? Begonvil kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller ilk ortaya çıktıkları günden bu yana değişmiş, gelişmiş, bölünmüş ve hatta bazıları ölmüştür. Türkçe, hala yaşayan dillerden biridir ve dünyada yaklaşık 250 milyon kişi tarafından konuşulmaktadır. Türkçe, lehçelere ayrılmaktadır. Bu lehçeler kendine has kelimelere sahip olmakla beraber bazı kelimeleri de paylaşmaktadır. Türkçede bulunan bazı kelimeler yaygın olarak bilinmeyebilir. Bilinmeyen kelimeler görüldüğü zaman anlamı araştırılır. Begonvil kelimesi de anlamı merak edilen ve araştırılan kelimelerden biridir. Begonvil kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 2022-05-17 20:27:19

Masa Dağı’na 12 bin adet çiçek

Kepez Belediyesi, Antalya’nın kuş bakışı izlenebildiği Masa Dağı bölgesinde 5 km uzunluğundaki yol ağının çevresine, 12 bin adet begonvil ile zakkum bitkisi dikti.

Yurthaber 2020-12-27 12:43:09

Begonvil Bakımı Nasıl Yapılır? Budama Teknikleri Nelerdir?

Begonvil, renkli çiçekleri dolayısıyla bahçe ve balkon düzeninin vazgeçilmezleri arasında yer alan, ağaçsı bir bitkidir.

Kadin 2020-06-23 14:05:48

Tarsus mor begonvil kenti oluyor

Mersin’in Tarsus ilçesinde kısa adı TARTUD olan Tarsus Turizm ve Tanıtım Derneği, Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında mor begonvil ekimi gerçekleştirdi.Kırkkaşık bedesteni önündeki parkta gerçekleştirilen etkinliğe Tarsus Belediyesi başkan yardımcılarından Serap Kurtçu ile sivil toplum kuruluşlarının kadın başkan ve üyeleri ile TARTUD Başkanı Yeşim Sancaktar İçgören de katıldı.Dernek üyelerinden Serpil Demir de katılımcılara kendi imalatı olan bengonvil şerbeti ikram etti.Törene katılanlara ayrıca renkli süslenmiş çakıl taşları hediye edildi.

Yurthaber 2020-03-07 09:49:35

Yaylada kar, sahilde begonvil güzelliği

ANTALYA'nın Kaş ve Demre ilçelerinin yayla mahallelerinde kar kalınlığı yarım metreyi geçerken, sahil bölgelerinde ise begonvil çiçekleri rengarenk görüntü oluşturdu.

Haber 06-01-20 10:50

Begonvil Bakımı Nasıl Yapılır? Budama Teknikleri Nelerdir?

Begonvil, renkli çiçekleri dolayısıyla bahçe ve balkon düzeninin vazgeçilmezleri arasında yer alan, ağaçsı bir bitkidir.

Trend 14-11-19 17:50

Toroslar Belediyesi, vatandaşa dağıtmak üzere çiçek üretiyor

Toroslar Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki seralarda, vatandaşlara dağıtmak üzere çeşitli türlerde yıllık ve mevsimlik çiçek üretimi yapıyor.Toroslar Belediyesi’nin seralarında kirlihanım, vapurdumanı, ceylangözü, telgraf, çeşitli sukulentler, kaktüs, buz çiçeği, gül, bodrum papatyası, karanfil, lavanta, begonvil gibi çiçek türleri yetiştiriliyor.Konuya ilişkin bir açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, çiçek üretimini kendi bünyesinde üreten ender belediyelerden bir tanesi olduklarını belirtti.

Yurthaber 28-06-19 16:30

Bodrum’a begonvil festivali geliyor

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Bodrum’un dünyaca ünlü begonvillerini Türkiye’nin ve dünyanın her köşesine göndermek için harekete geçecek.

Yurthaber 21-03-19 00:05

Anne kumru fırtınada yavrularını korudu (Yeniden)

BODRUM'da, cumartesi günü etkili olan ve 2 saat süren şiddetli yağmur sonrası çıkan fırtınada, begonvil dalındaki yuvasında bulunan yavrularının üzerinden bir an olsun kalkmayan kumru, çevredekiler tarafından ilgiyle izlendi.

Haber 28-05-18 12:06

Anne kumru fırtınada yavrularını korudu

BODRUM'da, cumartesi günü etkili olan ve 2 saat süren şiddetli yağmur sonrası çıkan fırtınada, begonvil dalındaki yuvasında bulunan yavrularının üzerinden bir an olsun kalkmayan kumru, çevredekiler tarafından ilgiyle izlendi.

Haber 28-05-18 10:59

Anne kumru fırtınada yavrularını korudu

BODRUM'da, cumartesi günü etkili olan ve 2 saat süren şiddetli yağmur sonrası çıkan fırtınada, begonvil dalındaki yuvasında bulunan yavrularının üzerinden bir an olsun kalkmayan kumru, çevredekiler tarafından ilgiyle izlendi.  Bodrum'da 26 Mayıs Cumartesi günü öğleden sonra aniden bastıran ve 2 saat süren şiddetli yağmur, hayatı olumsuz etkiledi.

Haber 28-05-18 09:22

Bodrumlu Kadınların Yeni İş İstihdamına Başkan Kocadon’dan Destek

Begonvil Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin Bodrumlu kadınlara yeni bir iş imkanı yaratabilmek için...

Yurthaber 04-03-18 00:38

Bodrumlu kadınların yeni iş istihdamına Başkan Kocadon’dan destek

Begonvil Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin Bodrumlu kadınlara yeni bir iş imkanı yaratabilmek için yaptığı çalışmalara Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Bodrum Belediye Meclisi destek verdi.Begonvil Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) girişimcilere vereceği hibe için bir proje geliştirdi.

Haber 04-03-18 00:01

Emekli Ikramiyesini Çalıştığı Vakfa Bağışladı

- MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde engelli 40 yaşındaki Kaan Erenler, emekli ikramiyesini, emekli olduğu Bodrum Sağlık Vakfı'na bağışladı. Bodrum Sağlık Vakfı, Begonvil Eğitim ve

Yurthaber 08-04-17 20:04

Otizme Dikkat Çekmek Için Puzzle Yaptılar

Yaşar ANTER/ BODRUM Bodrum Sağlık Vakfı bünyesindeki Turgutreis Begonvil Rehabilitasyon Merkezi'nde otizmde farkındalığa dikkat çekmek için bugün 4'üncü kez düzenlenen

Yurthaber 01-04-17 14:32

Özel Öğrenciler Bodrum Cup’ı Renklendiriyor

Bodrum Sağlık Vakfı Begonvil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören özel öğrenciler, ellerine aldıkları...

Yurthaber 12-10-16 16:21

Fethiye'de Mahalleler Begonvil Ve Sardunya Çiçekleri Açacak

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki protokol eşlerinin öncülüğünde başlatılan ‘Mahallelerimiz Çiçek Açıyor’ projesiyle mahalleler güzelleştiriliyor. Proje kapsamında...

Yurthaber 18-04-13 11:54

Turizm Haftası

Kaş ilçesinde Turizm Haftası dolayısıyla begonvil çiçeği dikimi gerçekleşti.

Yurthaber 20-04-12 23:10

Kaş'ta Turizm Haftası etkinlikleri -Hafta dolayısıyla düzenlenen Begonvilya Kaş-Kalkan Projesi kapsamında ilk begonvil fidanları dikildi

Kaş Kaymakamlığı tarafından Turizm Haftası dolayısıyla başlatılan Begonvilya Kaş-Kalkan Projesi"nin ilk begonvil fidanları, Kalkan beldesinde toprakla buluştu.

Yurthaber 16-04-12 11:06

Kaş ve Kalkan begonvil çiçekleriyle özdeşleşecek -Kaş Kaymakamlığı tarafından başlatılan Begonvilya Kaş-Kalkan adlı proje kapsamında cadde ve sokaklar ile evlerin bahçelerine begonvil çiçekleri dikilecek

Kaş Kaymakamlığı, Kaş ve Kalkan'ın begonvil çiçekleriyle özdeşleştirilmesi amacıyla "Begonvilya Kaş-Kalkan" adıyla proje başlattı.

Yurthaber 12-04-12 12:24

Sürpriz evlilik

Zeynep Casalini Begonvil restaurant'ın sahibi Tahsin Berk'e 'evet' dedi

Magazin 17-08-10 15:15