Türk Kahvesi Haberleri

Türk kahvesi yaparken yapılan 3 hata! Bol köpüklü ve lezzetli kahve yapmanın sırrı buymuş

Kültürel bir mirasımız olan Türk kahvesi, keyifli bir içecek olarak öne çıkıyor. Bu geleneksel lezzeti hazırlarken yapılan hatalar, kahvenin lezzetini olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bazı basit yöntemlerle, bol köpüklü ve lezzetli Türk kahvesinin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. İşte, Türk kahvesi yaparken sıkça yapılan 3 hata...

Kadin 01-03-2024 14:12

Kahve severlerin vazgeçilmezi! İşte en çok tercih edilen kahve çeşitleri

Hayatımızda önemli bir yer tutan kahve; sohbetlerin, dostlukların ve keyifli anların vazgeçilmez parçası olan bir içecek. Zamanla dünya çapında popülerleşen farklı kahve çeşitleri ve demleme yöntemleriyle birlikte kahve deneyimimiz daha da zenginleşti. Bu listemizde espressodan filtreye, Türk kahvesinden granül kahveye en sevilenleri sizler için bir araya getirdik. Damak zevkinize en uygun kahveyi keşfetmek istiyorsanız, gelin en çok satan 10 kahve çeşidine birlikte göz atalım.

Yemek 19-01-2024 13:29

İsrail'in uyguladığı 'Türk kahvesi' hamlesi duyanları şaşkına çeviriyor: Başka ad takıp içmeye başladılar

İsrailliler kahvesinde bile 'Türk' adını duymaktan kaçınır hale geldi. Dünya çapında keyifle içilen Türk kahvesini Gazze'deki katliamı sürdüren İsrailli askerler de bolca tüketiyordu fakat ilginç bir kararla Türk kahvesine kendilerince başka ad taktılar. En çok tercih edilen markanın adıyla birlikte değişen paketinin görüntüsü de sosyal medyanın gündeminde.

Trend 25-12-2023 15:30

Canan Karatay üstüne basa basa uyardı! Anne babalar dikkat, çocuğunuza içirmeden okula göndermeyin

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı ezber bozan açıklamalarla da gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay'dan anne - babalara dikkat çeken bir uyarı geldi. Uzman isim, o içeceğin okula giden öğrencilere her sabah içerilmesi gerektiğini ifade etti.

Haber 17-09-2023 12:07

Zayıflamak isteyenleri 5 beden incelten formül! Türk kahvesinin içine bir çay kaşığı ekleyin, olacakları görün

Kilo vermekte sorun yaşayan kişiler; farkında olamadan sağlıksız, hatta tehlikeli diyetler yapabiliyor. Oysa kilo vermek zorlu bir süreç olsa da belirli yiyecek ve içecekler zayıflama sürecini hızlandırıyor. Türk kahvesi de bunlardan biri. Türk kahvesinin içerisine eklenecek bir malzeme ile metabolizmayı çalıştırıp zayıflamayı hızlandırabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte o formül...

Kadin 10-07-2023 09:31

Tatlı atıştırmalıklardan hediye kutularına bayramda misafirlerinizi mutlu edecek ürünler

Bayramda evinize gelen misafirlere şahane sunumlar hazırlamak ya da hediyeler vermek istiyorsanız müjdemizi isteriz. Hem ikram etmeye hem hediye olarak vermeye uygun, farklı türlerdeki ürünlerden oluşan bir liste hazırladık! Gelin, atıştırmalıklardan hediye kutularına, bayram sohbetlerinizi daha keyifli hâle getirecek o ürünlere birlikte bakalım!

Yemek 27-06-2023 17:08

Fiyatı 899 TL'ye düştü! Fakir kahve makinesinde %55 indirim

Kahve tutkunları dikkat! Fakir Kaave Mono Türk Kahvesi Makinesi kısa süreliğine %55 indirimle sizleri bekliyor. Bol köpüklü, en lezzetli kahveleri yapabilmenin en pratik ve ekonomik yolunu arıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte detaylar!

Haber 15-06-2023 14:20

Tek malzemeyle istenmeyen tüylerden sonsuza dek kurtulun! Lazer epilasyona para vermeye son

İstenmeyen tüyleri yok etmek için çeşitli yöntemler bulunuyor. Ancak bu yöntemlerin arasında yer alan ağda, tıraş bıçağı, tüy dökücü kremler gibi ürünler kalıcı etkiler sağlamıyor. Ancak evde yapılan basit kürler istenmeyen tüylerden kurtulmak için istenilen etkiyi verebiliyor. İşte tüyleri yok etmenin basit yolu...

Kadin 31-05-2023 14:26

Canan Karatay öve öve bitiremedi! Kilo vermek isteyenler için yağları cayır cayır yakan mucizevi tarif

Canan Karatay kilo vermek isteyenler için dikkat çeken bir öneride bulundu. Her açıklamasında beynin yağlarla çalıştığını vurgulayan uzman isim, verdiği tarif ile yine ezberleri bozdu. Türk kahvesi içmeden güne başlayamayanlara tavsiyede bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, yağları cayır cayır yakan mucizevi tarifi paylaştı.

Haber 21-05-2023 11:04

Kahveye zam tiryakileri üzdü! Kilosu 270 liraya yükseldi: ‘Her geldiğimizde farklı fiyata alıyoruz’

Keyfi de tadı da başka. Sohbetlerin ise vazgeçilmezi. Ancak geçtiğimiz yıldan bu yana yüzde 100 kilosu 270 liraya yükselen Türk kahvesine gelen zamlar vatandaşları endişelendirdi. Filtre kahve fiyatları ise 400 lirayı buldu. Vatandaşlar ise, ‘Her geldiğimizde farklı fiyat görüyoruz’ diyerek duruma tepki gösterdi.

Finans 26-04-2023 14:10

Prof. Dr. Canan Karatay Türkiye'nin gizli pandemisidir Başta kanser olmak üzere tüm hastalıkların temeli

Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı açıklamalar ile sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam hakkında önerilerde bulunuyor. Doğal beslenmenin hastalıklar üzerindeki etkisini her seferinde belirten Karatay'ın açıklamaları gündem yaratıyor. Yaptığı röportajda kabızlığı "Türkiye'nin gizli pandemisidir" diyerek açıklayan Karatay, kabızlık sorununun birçok hastalığa yol açtığını vurguladı.

Haber 25-11-2022 09:12

Obezite, reflü, karaciğer yağlanması... Kahve içerken tekrar düşünün

Kimimiz sabah güne kahvesiz başlayamıyorken kimimizin ise dışarıda kahve içmek sosyalleşirken en çok zevk aldığı aktivite. Bol şekerli, kremalı, çikolata soslu veya karamelli gibi onlarca farklı kahve çeşidi mevcut., Kahveye ekstradan eklenen aroma, şurup, krema veya sosların genel sağlık üzerine olumsuz etkisi vardır. Peki dışarıda satılan yüksek kalorili kahveler nelerdir? Hangi tür kahve tüketmeliyiz? Hangilerinden uzak durmalıyız?

Haber 28-10-2022 19:49

Oturduğunuz yerden kolayca kilo verebilirsiniz: Yapmanız gereken işlemi duyunca şaşıracaksınız

Kilo hem kadınların hem de erkeklerin istemediği fiziksel özellikler arasında bulunuyor. Kilo almak sadece görünüşü değil sağlığı da oldukça etkiliyor. Özellikle kış aylarında alınan kilolar büyük sorunlara yol açıyor. Evde istenmeyen kilolardan kolayca kurtulmanız için birkaç basit adım bulunuyor. Kilonuzun altında yatan neden hastalık değilse sağlıklı beslenmeniz ve doğru egzersizi uygulamanız oldukça etkili olabilir.

Haber 03-10-2022 08:45

Anadolu'nun kültürel mirası Türk kahvesi geleceğe taşınıyor

Yaklaşık 500 yıllık geçmişe sahip Türk kahvesi, misafir ağırlama, dini bayramlar, sohbetler ve kız isteme gibi merasimlerin olmazsa olması haline gelerek başlı başına bir kültür oluşturuyor - "Süvari", "menengiç", "kül", "cilveli", "mırra", "dibek", "devebatmaz" ve "yandan çarklı" gibi yaklaşık 40 çeşidi bulunan Türk kahvesi, Türkiye'de kişi başı yılda 1 kilogramın üzerinde tüketiliyor

Yurthaber 30-09-2022 12:37

Ceyda Ateş güzellik sırlarını paylaştı! Her evde bulunuyor...

33 yaşındaki güzel oyuncu Ceyda Ateş, Bize Kaldı programına katıldı. Programda sorulan sorulara samimiyetle cevap veren oyuncunun güzelliğine övgüler yağdı. Ceyda ateş güzelliği için yaptığı uygulamaları Bize Kaldı programında anlattı.

Magazin 09-08-2022 10:35

Canan Karatay’ın kendisi de yapıyor! Her sabah aç karnına mutlaka için: Cin gibi olursunuz

Prof. Dr. Canan Karatay, dikkat çekmeye devam ediyor. Alışılmadık çıkışlarıyla bilinen Canan Karatay, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajıyla ses getirmişti. Midye, paket dondurma ve yulafla ilgili açıklamalarda bulunan Karatay, Türk kahvesiyle ilgili yaptığı açıklaması da çok ses getirdi. Her sabah aç karnına içtiğini söyleyen Canan Karatay, “Bir Türk kahvesi fincanı, domatesin verdiği antioksidandan 100 daha fazla antioksidan verir vücudunuza. Beyni de açar, cin gibi olursunuz…” dedi.

Haber 20-05-2022 16:00

Hastalıktan koruyor, kilo vermeyi hızlandırıyor... Aklınızın ucuna gelmez: Kahveyle karıştırıp için!

Özellikle kahve sever biriyseniz şimdi öğreneceklerinize hazır olun. Hem filtre kahvesinin hem de filtre kahvenin faydaları bilim tarafından da onaylandı. Ancak kararında tüketildiğinde. Her şeyin fazlasında olduğu gibi kahvenin de fazlası yarardan çok zarar sağlayacaktır. Hastalıklardan korunmak ve kilo vermeyi hızlandırmak için kahvenizi tereyağıyla karıştırıp için! Üstelik Canan Karatay da bu yöntemi öneriyor.

Haber 16-03-2022 10:20

Türk kahvesinin kanser üzerindeki etkisi...

Kanser, günümüzde en sık görülen hastalıklar arasında yer alıyor. Kanseri tetikleyen birçok etken olduğu gibi kanser riskini düşüren etkenlerin sayısı da oldukça fazla. Türk kahvesi lezzetli tadının yanı sıra başta kanser ve kalp krizi olmak üzere pek çok hastalığa karşı koruyor. Kanser riskini düşürmek için kahvenin doğru tüketilmesi gerekiyor. Günlük bir porsiyon tüketilen kahve ile hastalıklardan korunabilirsiniz. İşte kahvenin bilmediğiniz o faydaları...

Haber 01-03-2022 11:27

Nefis ve bol köpüklü Türk kahveleri için en iyi Türk kahvesi makinesi çeşitleri

Kültürümüzde önemli bir yer tutan Türk kahvesini tüketmeyi pek severiz. Tıpkı tavşan kanı çayı sevdiğimiz gibi. Kimi zaman koyu muhabbetlerimize, kimi zaman yalnızlığımıza eşlik eder. Ancak hepimizin bildiği gibi Türk kahvesinin bol köpüklü ve lezzetli olanı makbul. Siz de hem kokusuyla hem tadıyla insanı mest eden bol köpüklü Türk kahvesi yapmak ister misiniz? Öyleyse, en iyi Türk kahvesi makinesi önerilerimizi inceleyebilirsiniz.

Yemek 21-12-2021 10:52

Müdavimleri ve içmeden uyanamayanları için en iyi Türk kahvesi çeşitleri

Kokusuyla, tadıyla, yorgunluğu almasıyla, sohbetlerin baş tacı olmasıyla Türk kahvesi; Türk kültürünün en önemli simgeleri arasında yer alır. Kendine has kokusu, köpüğü ve aromasıyla sık sık tüketilir. Her zaman keyifle Türk kahvesi içmek için en iyi kahve çeşitlerini ve markalarını tercih etmek gerekir. Biz de bu sebeple sizin için piyasanın en iyilerini inceledik!

Yemek 01-12-2021 22:25

Edirne'de Kahve ve Çikolata Festivali'ne vatandaşlar Türk kahvesi ikramıyla davet edildi

Edirne'de Kahve ve Çikolata Festivali'ne vatandaşlar Türk kahvesi ikramıyla davet edildi

Yurthaber 24-11-2021 14:38

Türk kahvesi tatlıda bile kullanılıyor! İşte kahve tutkunlarının çok seveceği tarifler

Ülkemizde Türk kahvesi en çok tüketilen içeceklerin başında gelir. Farklı aromalarla tatlandırılmış çeşitleri ve içine konulan şeker miktarı da bu kadar sevilmesinde etkili. Genellikle yanında lokum, çikolata ve bir bardak su ile ikram edilir. Lokum ve çikolata yerine kahvenize eşlik edecek farklı tatlar arıyorsanız, Türk kahvesiyle yapılmış tatlıları deneyebilirsiniz. İşte detaylar...

Yemek 26-10-2021 07:26

İklim krizi kahvenin tadını kaçırdı, fiyatı cep yakıyor: Kilosu 90 TL

Brezilyada yaşanan iklim krizinin etkisiyle kahve fiyatları yüzde 50 arttı. Kilosu 60 liradan atılan kahvenin fiyatı 90 liraya yükseldi. Konuyla ilgili bilgi veren Eminönü’ndeki kahve satıcıları, üreticilerden 100 kilo kahve almak istediklerinde geri dönüş olarak 30-35 kilo gönderdiklerini belirtiyorlar.

Haber 14-10-2021 10:20

Kırk yıl hatırı var, çeşit çeşit faydası var! İşte kahve telvesiyle yapabilecekleriniz...

"Şöyle bol köpüklü bir Türk kahvesi olsa da içsek." dediğinizi duyar gibiyim. Kahvenizi pişirdiniz, afiyetle içtiniz. Fincanın dibinde biriken telveyi ne yaptınız? Sakın kahvenin telvesini atmayın. Türk kahvesinin telvesinin fal bakmaktan çok daha fazla işlevi var. Haydi hazırsanız kahvenizi pişirip gelin. Size kahvenin telvesiyle neler neler yapacağınızı anlatacağız.

Haber 13-10-2021 08:00

Çekya’da Türk kahvesine büyük ilgi

Çekya’da Türkiye’nin Prag Büyükelçiliği’nin, Türk Kahvesi Kültürü Festivali kapsamında düzenlediği golf turnuvasında Türk kahvesi ve yemekleri büyük ilgi gördü.

Haber 11-09-2021 20:45

Birbirinden kullanışlı kahve ekipmanlarıyla lezzetli kahveler hazırlayın

Kahve hayatımızın bir vazgeçilmezi haline geldi. Sizler için birbirinden lezzetli kahveler hazırlayabileceğiniz ekipmanları listeledik.

Haber 16-08-2021 06:59

Hangi kahve çeşidini tercih edersiniz?

Kahvaltı öncesi, yemek sonrası, sohbet ederken, kitap okurken en çok tercih edilen içeceklerden biri kahvedir. Son yıllarda farklı içeriklerde ve çeşitlerde kahveler severek tüketiliyor. Tercih ettiğimiz kahve çeşidinin kişiliğimiz hakkında ipucu verdiği söyleniyor.

Yemek 27-05-2021 13:13

Türk kahvesi ile peeling sonrası cilde nasıl bir bakım yapılabilir?

Türk kahvesi tiryakileri güne bir fincan kahve olmadan asla başlayamazlar. Hele ki gün içinde kahve içmediklerinde baş ağrısından gerginliğe kadar birçok belirti kendisini gösterir. Peki Türk kahvesinin hoş sohbet eşliğinde keyifle yudumlanmasının yanı sıra cilt bakımının vazgeçilmez bir parçası olduğunu biliyor muydunuz?

Kadin 23-06-2020 11:42