Ultrason Nasil Yapilir Haberleri

Türk cerrahtan çığır açacak yenilik: Ameliyatsız yok ediyor! Tıp dünyasında heyecan uyandırdı

İzmir’de Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tuğberk Özdemir, beyin tümörü tedavisinde çığır açacak bir yeniliğe imza attı. Op. Dr. Özdemir’in, ultrason dalgalarıyla beyin tümörlerini hedef almanın ve yok etmenin mümkün olabileceğini gösteren araştırması ve bu teknolojiyi kullanarak geliştirdiği cihaz, tıp dünyasında heyecan oluşturdu.

Haber 2024-03-05 14:02:57

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR, kaç rekat? Diyanet 3 Kasım 2023 cuma saatleri ve cuma namazı kılınışı!

Cuma namazı kılınışı internette araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cuma hutbesi konusunu "Zulme rıza göstermek zulümdür" olarak belirledi. Cuma namazı nasıl kılınışı ile ilgili detaylara haberimizde ulaşabilirsiniz. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere il il 3 Kasım 2023 cuma vakitleri ile cuma namazı kılınışı hakkında bilgiler...

Haber 2023-11-03 11:39:25

Bambaşka Biri'nin yıldızı Gonca Vuslateri ultrason görüntüsünü yayımladı! O detay dikkat çekti

Şimdilerde Hande Erçel ve Burak Deniz'in başrolünü paylaştığı Bambaşka Biri dizisinde 'Sedef Atılbay' karakterine hayat veren ünlü oyuncu Gonca Vuslateri geçtiğimiz haftalarda hamile olduğunu açıklamıştı. Ultrasonda fetüsün görüntüsü dikkat çekti.

Magazin 2023-11-01 16:22:30

Tedaviye yabancı uyrukluların gittiği iş yerinde skandal! Diplomasız Suriyeliler tıbbi müdahalede bulunuyordu, baskında ele geçirilenler şoke etti

Türkiye'yi sarsan sahte doktor skandallarına bir yenisi daha eklendi. Bu kez adres Adana. Seyhan'da bir iş yerine bazı yabancı uyrukluların tedavi amacıyla geldiği tespit edildi. Binaya baskın yapıldı. Baskında ultrason cihazından gebelik testine, kan tüplerinden yüklü miktarda paraya değin çok sayıda malzeme ele geçirildi. Tıbbi müdahalelerde bulunan kişilerin Suriye uyruklu olduğu belirlendi.

Haber 2023-08-14 15:55:14

Yer: İstanbul! Zayıflamak isterken hayatı kabusa dönüştü: 3 yıldır ağrıları geçmiyor

İstanbul'da zayıflamak için yağ aldırma ameliyatı olan adamın hayatı, kabusa döndü. İddiasına göre operasyonu yapan doktor, yanlışlıkla bağ kaslarına zarar verdi. 3 yıldır ağrı çeken adam, 2 ameliyat daha oldu ama iyileşemedi. Erhan Eke, ikinci ameliyatı yapan doktorun kendisine "Senin buradaki 3 bağ kaslarını yırtmışlar, sana doğruyu söyleyemiyorlar. Ultrason görüntülerinde 3 bağ kaslarının yırtıldığı belli" dediğini aktardı.

Haber 12-08-23 07:41

KURBAN ETİ NASIL SAKLANIR? Kurban eti kaç saat dinlendirilir, ne zaman buzluğa konur? İşte püf noktaları

Kurban eti nasıl saklanır merak ediliyor. Kurban bayramının ikinci gününde kurban kesme ibadetini yerine getiren vatandaşlar kalan etlerini nasıl muhafaza edeceklerini araştırıyorlar. Etin bozulmasını önlemek için doğru saklanması çok önemli. Ayrıca kesim sonrası etin bakteri ile enfekte olmaması için doğru şekilde saklanması gerekli. Peki, Kurban eti kaç saat dinlendirilir, ne zaman buzluğa konur? İşte tüm merak edilenler...

Haber 29-06-23 15:43

DEPREM DAYANIKLILIK TESTİ NEDİR, NASIL YAPILIR? Evim depreme dayanıklı mı? 6,4 ve 5,8'lik Hatay depremleri sonrası risk tespiti işlemi

Deprem dayanıklılık testinin nasıl yaptırılacağı 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden tam 14 gün sonra, Hatay'da 6 kişinin hayatını kaybettiği 6,4 ve 5,8'lik depremler sebebiyle tekrar merak konusu oldu. Herkesin aklında tek bir soru var: Evim depreme dayanıklı mı? İstanbul ve Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli gibi büyükşehirlerde yaşayan kişiler internette araştırma yapıyor. Peki, deprem dayanıklılık testi nedir, nasıl yapılır?

Haber 21-02-23 08:56

Alec Baldwin 8. kez baba olmuştu! Kıvrımlı güzel Ireland Baldwin hamile olduğunu açıkladı

Alec Baldwin'in Kim Basinger ile evliliğinden dünyaya gelen kızı Ireland Baldwin, anne olacağını duyurdu. İlk çocuğunu bekleyen Baldwin, bebeğinin ultrason fotoğrafını paylaştı.

Magazin 01-01-23 14:05

Sahte ultrason, cinsiyet partisi bile var... Hamile arkadaşını öldürüp karnındaki bebeğini çalmıştı! Vahşi cinayette karar çıktı

Taylor Parker'ın işlediği cinayet ve cinayetin yöntemi tüm ABD'yi karıştırmış, ülkede uzun süre konuşulmuştu. Parker, hamile arkadaşını vahşice katlettikten sonra karnındaki bebeği çalıp kaçmıştı. Parker'ın cinayetten önce erkek arkadaşı kendisinde ayrılmasın diye hamile rolü yaptığı, sahte ultrason ve cinsiyet partisi bile düzenlediği ortaya çıkmıştı. Olayda bebek de hayatını kaybetmişti. Her detayı sarsıcı cinayette dava 2 yıldır sürüyordu. Nihayetinde karar verildi ve Parker idam cezası aldı.

Haber 11-11-22 16:30

Yavuz Bingöl'e müjdeli haber! Kızı duyurdu

Ünlü şarkıcı Yavuz Bingöl'ün 1986 yılında ilk evliliğini yaptığı Gülsenem Kurt'ten dünyaya gelen kızı Türkü Sinem Bingöl'den müjdeli haber geldi. 2018 yılında evlendiği Mert Yüncü'den Aslan adında bir oğlu olan Türkü Bingöl, hamile olduğunu ultrason fotoğraflarıyla duyurdu.

Magazin 07-11-22 17:03

Ultrason sonucu öğrenme: Ultrason sonucumu nasıl öğrenirim, e-Nabız ultrason sonucu sorgulama nasıl yapılır?

Tüm sağlık kuruluşlarında yapılan tüm tahlil ve test e-Nabız sistemi üzerinden görülebilir. Tahlil için verilen sonuç tarihine göre e-Nabız hesabı kontrol edilir. Her tahlilin ve testin sonucu çıkar çıkmaz e-Nabız ekranına düşer. Ultrason sonuçları da çekildikten belli bir süre sonra e-Nabız sistemine düşer. Peki, ultrason sonucu nasıl öğrenilir? e-Nabız ultrason sonucu sorgulaması nasıl yapılır?

Haber 25-10-22 10:56

Sakarya'da can dostlar Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde emin ellerde

18 bin metrekarelik alanda kurulu merkezde, otomatik anestezi, ultrason, röntgen, biyokimya, hemogram, idrar analiz, EKG cihazı ile oksijen konsantratörü gibi donanım ve birimler yer alıyor

Yurthaber 27-09-22 15:24

Hamilelik belirtileri ne zaman başlar? Hamileliğin en erken belirtileri nelerdir?

Hamilelik kadınlar için hassas ve önemli dönemlerden biridir. Hamilelik testleri ve ultrason ile hamile olunup olunmadığı kolay bir şekilde anlaşılabilir ancak bu adımlardan önce bazı belirtiler ile de hamilelik anlaşılabilir. Adet gecikmesinin yanında pek çok erken hamilelik belirtileri bulunmaktadır. Peki, Hamilelik belirtileri ne zaman başlar? Hamileliğin en erken belirtileri nelerdir?

Kadin 24-09-22 13:32

2022 YKS EK TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILIR? YKS ek tercih ücreti ne kadar?

YKS ek tercih süreci ÖSYM tarafından yapılan açıklamanın ardından 7 Eylül 2022 Çarşamba günü başladı. Üniversitelerin 2 ve 4 yıllık bölümlerine yerleşemeyen adaylar tarafından araştırılıyor. YKS ek tercih süreci ile ilgili son dakika açıklaması 7 Eylül 2022 Çarşamba günü ÖSYM tarafından yapıldı. Peki, YKS ek tercih işlemi nasıl yapılır, YKS ek tercih ücreti ne kadar?

Egitim 08-09-22 09:18

Dünyada yaklaşık 200 bin kişide var! Japonlardan ALS'nin erken teşhisinde umut olacak çalışma

Japon uzmanlar, ALS hastalığının erken teşhisinde umut olacak bir çalışma ortaya koydu. Tokushima Üniversitesi Biyomedikal Bilimler Enstitüsü ve Wakayama Seikyo Hastanesi'nden bir grup araştırmacının yaptığı çalışmada şüpheli ALS vakalarının geleneksel ultrason cihazları kullanılarak erken evrede tespit edilebileceği saptandı. Buna göre, kolay ulaşılabilen ultrason cihazları ALS ile mücadelede önem kazanıp tanıyı kolaylaştırabilir. Dünya genelinde yaklaşık 200 bin kişi ALS hastalığına sahip.

Haber 04-09-22 10:12

Sosyal medya fenomeni ilginç elbisesiyle müjdeyi verdi! Görenler çıplak zannetti ama...

Instagram fenomeni Summer Rachel Warren, sosyal medyada yaptığı paylaşımla takipçilerine müjdeli haberi verdi. Bedenini tamamen saran bir elbise giyen Warren, ultrason taramasının deseninden oluşan kıyafetinde ikiz bebekleriyle takipçilerine poz verdi.

Trend 07-06-22 11:59

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR? Cuma namazı kaç rekat? İşte Diyanet Cuma namazı kılınışı bilgileri!

Cuma namazı nasıl kılınır? sorusunun yanıtı Müslümanlar için mübarek kabul edilen cuma günü sebebiyle camiye gidip cemaatle namaz kılmak isteyen vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Bugün eller semaya yükselecek ve dualar edilecek. Peki Cuma namazı nasıl kılınır? Cuma namazı kaç rekat? Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgiler haberimizde...

Haber 03-06-22 12:46

Ultrason ne demek? Ultrason kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller ilk ortaya çıktıkları günden bu yana değişmiş, gelişmiş, bölünmüş ve hatta bazıları ölmüştür. Türkçe, hala yaşayan dillerden biridir ve dünyada yaklaşık 250 milyon kişi tarafından konuşulmaktadır. Türkçe, lehçelere ayrılmaktadır. Bu lehçeler kendine has kelimelere sahip olmakla beraber bazı kelimeleri de paylaşmaktadır. Türkçede bulunan bazı kelimeler yaygın olarak bilinmeyebilir. Bilinmeyen kelimeler görüldüğü zaman anlamı araştırılır. Ultrason kelimesi de anlamı merak edilen ve araştırılan kelimelerden biridir. Ultrason kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 23-05-22 19:45

Kamera kayıtları tek tek incelendi! Doktordan hastaya cinsel teşebbüs: Narkozun etkisi

Ankara'da 25 Mart'ta anestezi doktoru İsa Ö.K. iddiaya göre G.K. adlı kadın hastaya cinsel saldırı teşebbüsünde bulunmuştu. Ö.K. hakkında 4,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılırken, söz konusu doktor ifadesinde, "Hastanın muayeneyi yaparken bilinci açıktı. Kendisine bilgilendirme yaptım. Hastaların, narkozun etkisiyle bazen bu tür davranışlarda bulunabilir'' diyerek suçlamaları kabul etmedi. G.K. ise, ''Ultrason bahanesiyle cinsel saldırıda bulundu'' ifadesini kullandı.

Haber 17-05-22 13:43

SİVASSPOR ALANYASPOR MAÇI NASIL İZLENİR? Sivasspor - Alanyaspor maçı saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? Maçın muhtemel 11'leri!

Sivasspor - Alanyaspor maçı heyecanla bekleniyor. Ziraat Türkiye Kupası'nda mücadele edecek iki takım da maçın galibi olmak istiyor. Sivasspor, Alanyaspor'u 4 Eylül Stadyumu'nda konuk edecek. Sivasspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda canlı yayınlanacak? Sivasspor - Alanyaspor maçının muhtemel 11'leri!

Spor 11-05-22 17:02

TEHECCÜD NAMAZI NASIL KILINIR? Teheccüd namazı ne zaman kılınır, kaç rekat? Teheccüd namazı yatmadan önce kılınabilir mi?

Teheccüd namazı, İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'in teşvik ettiği bir ibadet biçimidir. Önemi büyük olan bu ibadet biçiminin faziletleri de oldukça çoktur. Peki Teheccüd namazı nasıl kılınır? Teheccüd namazı ne zaman kılınır, kaç rekat? Yatmadan önce kılınabilir mi? İşte detaylar...

Haber 02-05-22 08:43

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR? Bayram namazı kaç rekat? Evde kılınabilir mi? Bayram namazında okunacak dualar neler?

Bayram namazı nasıl kılınır? sorusunun yanıtını öğrenmek isteyen vatandaşlar Ramazan Bayramı sebebiyle konuya ilişkin yaptıkları araştırmalara hız verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı, konu hakkındaki bilgileri internet sitesinde yayımladı. Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Evde kılınabilir mi? Bayram namazında okunacak dualar neler? sorularının yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz...

Haber 02-05-22 04:56

AREFE GÜNÜ NE YAPILIR? Arefe günü 1000 ihlas okumanın fazileti nedir? Arefe günü 1000 ihlas süresi neden okunur?

11 ayın sultanı Ramazan ayının sonuna geldik. Arefe gününde 1000 İhlas okumanın fazileti bu özel günü dua okuyarak ve ibadet ederek geçirmek isteyenler tarafından araştırılıyor. Bu mübarek günde, Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) faziletlerini bildirdiği İhlas Suresi'ni bin tekrarla okunması tavsiye ediliyor. Arefe gününde ihlas duasının faziletleri hakkında detayları öğrenmek isteyenler Arefe Günü 1000 İhlas okumanın fazileti nedir sorusuna yanıt bulmaya çalışıyor. İşte İhlas suresinin önemi!

Haber 01-05-22 22:52

Van'da kalp damarı tıkanıklığında ilk kez damar içi ultrason cihazı kullanıldı

Van'da kalp damarı tıkanıklığında ilk kez damar içi ultrason cihazı kullanıldı

Yurthaber 24-02-22 11:35
Van

Kistlerine isim verdi! İki yıldır içinde diş ve saçların çıktığını öğrendi

Page Davenport isimli bir sosyal medya kullanıcısı rutin jinekolog kontrolü sırasında rahminde büyüyen iki kist olduğunu öğrendi. Doktorunun ultrason görüntülerinde içinde biriken saç ve dişlerden oluşan iki yumağın olduğunu söylemesi üzerine Davenport, kistlerine "Philip Seymour Hoffman" ve "Archibald Winklet" adını verdi.

Trend 05-02-22 16:45

Hamile kadın ultrason görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaştı! Görenler inanamadı

İngiltere'de yaşayan Ariann East isimli hamile bir kadın rutin kontrolleri için doktoruna gitti. 17 haftalık bebeğinin ultrason görüntüsünü inceleyen East, büyük bir şok geçirdi. Ultrason görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaşan East’in gönderisi kısa sürede viral oldu.

Trend 21-01-22 10:56

Hande Soral ve İsmail Demirci'nin bebeklerinin cinsiyeti belli oldu! Parti düzenlediler

Ünlü oyuncu Hande Soral, hamile olduğunu geçtiğimiz günlerde Instagram hesabından paylaştığı ultrason görüntüsüyle duyurmuştu. Hande Soral-İsmail Demirci çiftinin bebeğinin cinsiyeti belli oldu. Ünlü çift bebeklerinin cinsiyeti, yakın dostlarıyla düzenlenen partide açıklandı.

Magazin 28-12-21 23:13

Hande Soral-İsmail Demirci çiftinden müjdeli haber! Hande Soral hamile olduğunu duyurdu

Hande Soral-İsmail Demirci çiftinden bebek müjdesi geldi. Ünlü oyuncu Hande Soral, hamile olduğunu Instagram hesabından paylaştığı ultrason görüntüsüyle duyurdu. Kendisi gibi oyuncu kardeşi Bensu Soral ise "Teyze oluyorum" diyerek ablasının mutluluğunu paylaştı.

Magazin 21-12-21 19:53

5 soruda Polonya-Belarus sınırında göçmen krizi

Avrupa Birliği'nin (AB) yürütme organı olan Avrupa Komisyonu, Belarus lideri Aleksandr Lukaşenko'yu, göçmenleri kolay giriş vaadiyle AB sınırına toplamakla suçladı. Komisyona göre Lukoşenko bu politikası kapsamında "insanlık dışı ve gangstervari" bir yaklaşım benimsedi. Lukaşenko ise "sorunun mimarı olduğu" suçlamasını reddediyor. Halen Polonya-Belarus sınırında en az 2 bin göçmen bulunuyor. Peki son göçmen krizi nasıl başladı? Taraflar ne diyor? AB son krizde nasil bir politika izledi?

Haber 10-11-21 07:00

Ronaldo-Georgina çifti mutlu haberi takipçileriyle paylaştı! İkiz bebekleri olacak

Cristiano Ronaldo ve Georgina Rodriguez çifti, ikiz bebekleri olacaklarını açıkladı. Sosyal medyadan Rodriguez ile birlikte ultrason görüntülerini paylaşan Portekizli futbolcu, "İkiz Bebek beklediğimizi açıklamaktan mutluluk duyuyoruz. Kalbimiz sevgiyle dolu, sizinle tanışmak için sabırsızlanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Magazin 29-10-21 10:12

Hamile olan Bengü, bebeğinin ultrason görüntülerini paylaştı

İkinci çocuğunu kucağına almaya hazırlanan ünlü şarkıcı Bengü, yeni hamilelik pozlarını sosyal medya hesabından sevenleri ile paylaştı.

Magazin 16-09-21 21:31

Exilis ile selülit tedavisi ve sarkma nasıl geçer sorusu kabus olmaktan çıkıyor!

Exilis, dünyada mevcut olan 3 adet zayıflama sisteminden birisidir. Radyofrekans bazlı sistemler, ultrason bazlı sistemler ve soğutma bazlı sistemler mevcuttur. Dünyada bu üç sistemi aynı makinede tek başlık altında toplayan tek sistem Exilis sistemidir. Konuyla ilgili bilgi veren Medikal Estetik Hekimi Dr. Emre Çiçek, exilis ile zayıflamanın nasıl sağlandığını, hangi bölgelere ve kimlere uygulandığını anlattı. İşte exilis ile zayıflamanın detayları...

Kadin 22-06-21 11:21

İbrahim Büyükak'tan tebessüm ettiren paylaşım: 'Bugün benimde ilk babalar günüm'

Nurdan Beşen ile 2018 yılında hayatını birleştiren ünlü oyuncu İbrahim Büyükak, babalar günü paylaşımı ile yüzleri tebessüm ettirdi. Sosyal medya hesabından yakında kucağına alacağı çocuğunun ultrason görüntüsünü paylaşarak, 'Bugün benimde ilk babalar günüm' notunu düştü. Büyükak'ın gönderisi kısa sürede büyük beğeni aldı.

Magazin 20-06-21 17:51

Nurdan Beşen: Bence bana benziyor

Oyuncu İbrahim Büyükak ile birlikte ilk çocuklarını kucaklarına almak için gün sayan Nurdan Beşen, bebeğinin ultrason görüntüsünü takipçileriyle paylaştı. Beşen, gönderisinde, "Bana benziyor' tartışmaları başladı. Bence bana benziyor" ifadelerini kullandı.

Magazin 26-05-21 14:12

Op. Dr. Müge Temel: Bebeği gerçek görüntüsü doğmadan belli oluyor

Gebelik döneminde ailelerin sıklıkla başvurduğu 4D (4 boyutlu) ultrason ile ilgili bilgiler veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Müge Temel, bebeklerinin kime benzediğini ve cinsiyetini merak eden anne-babaların sıklıkla 4D ultrasona başvurduğunu söyledi.

Haber 24-05-21 12:51

Aygün Aydın hamile mi? Sosyal medya sallandı

Hakan Sabancı'yla ilişki yaşadığına inanmayanlara kızarak, ünlü iş insanıyla yazışmalarını ifşa eden Aygün Aydın, en son "Malum gecede içeceğime ilaç kattılar" sözleriyle olay olmuştu. Aygün Aydın'ın sosyal medya hesabında paylaştığı ultrason fotoğrafı, şoke etkisi yarattı...

Magazin 11-05-21 14:09

Hakan Sabancı’yı ifşa eden Aygün Aydın bu sefer hamile olduğunu ima eden ultrason görüntüleri paylaştı

Hakan Sabancı’yı ifşa etmesiyle gündeme gelen Aygün Aydın’ın şaşırtıcı paylaşımları hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz gün Hakan Sabancı'nın arkadaşlarını içeceğine ilaç atmakla suçlayan Aygün Aydın şimdi de hamile olduğunu ima eden ultrason görüntüleri paylaştı.

Magazin 11-05-21 08:41

Fas'ta doğum yapan Malili kadın 9 çocuk dünyaya getirdi

Ultrason taramalarında 7 bebek beklediği görülen Malili kadın doğum esnasında 9 bebek dünyaya getirdi. Beş kız dört erkek bebeği kucağına alan Halima Cisse ve bebeklerin sağlık durumu iyi.

Haber 05-05-21 07:34

'Ultrason dalgaları koronayı kırabilir'

Yeni bir araştırmada, ultrason dalgalarının ve titreşimlerinin yeni tip koronavirüse (Covid-19) zarar vererek, virüsün sivri uçlarının çöküp yırtılmasına neden olabileceği kaydedildi.

Haber 17-03-21 10:58

Dikkat çekici araştırma: Ultrason dalgaları Kovid-19'a zarar verebilir

Yeni bir araştırmada, ultrason dalgalarının ve titreşimlerinin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) zarar vererek virüsün sivri uçlarının çöküp yırtılmasına neden olabileceği kaydedildi.

Haber 16-03-21 20:33

Mide bulantısı hamilelik belirtisi olabilir mi?

Hamilelik testleri ve ultrason, hamile olup olmadığınızı belirlemenin tek yolu olsa da, dikkat edebileceğiniz başka belirti ve semptomlar da vardır. Hamileliğin en erken belirtileri, kaçırılan bir adetten daha fazlasıdır. Ayrıca sabah bulantısı, koku hassasiyeti ve yorgunluğu da içerebilirler. Bununla birlikte mide bulantısı da hamilelik belirtisi olabilir.

Kadin 03-03-21 16:30

Antalya'daki trafik kazasında hayatını kaybeden çiftten geriye hüzünlendiren fotoğraflar kaldı

Serik'te 7 ay önce yaptıkları düğünün davetiyesinde "Sonsuzluğa uzanan sevgi dolu birliktelik" yazan Harun Can ve Sevgi Ateş çiftinin, aşklarını 9 Şubat 2012'de sosyal medyadan duyurdukları öğrenildi - Çiftten geriye bebeklerinin ultrason görüntüsüyle çektirdikleri fotoğraflar ve cinsiyetini öğrendikleri gün düzenledikleri etkinlik kaldı

Yurthaber 10-02-21 13:03

Uludere’de küçükbaş hayvanlara ultrason ile gebelik kontrolü yapılıyor

Şırnak’ın Uludere ilçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ilçe ve köylerde dolaşarak küçükbaş hayvanlara ultrason ile gebelik kontrolü yapıyor.İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat İnan, bölge çiftçilerine yönelik her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Yurthaber 31-01-21 14:34

Anne karnındaki hayvanların nasıl göründüğünü hiç düşünüz mü? İşte hayvanseverleri ekrana kilitleyecek hayvanların ultrason görüntüleri!

Hayvanseverler buraya koşun! Birçoğunuzun evinde, mahallesinde hatta bahçesinde beslediği hayvanlar olduğunu biliyoruz. Ancak onları her zaman doğumundan sonra en sevimli halleriyle görüyoruz. Belgesellerde hayatlarını pür dikkat izlediğimiz hayvanların anne karnındaki görüntülerini hiç merak ettiniz mi?

Trend 11-01-21 11:43

Berfu'dan Eser Yenenler'e: Ben seni klonlamayı nasıl başarıyorum kocacığım?

İkinci kez anne olmak için gün sayan Berfu Yenenler, bebeğinin ultrason görüntüsünü paylaştı. Yenenler, oğlunun eşi Eser Yenenler'e benzediğini dile getirdi.

Magazin 10-01-21 15:43

Skrotal dopplerin tanımı nedir ve neden uygulanır?

Erkeklerde yumurtalıklarla ilgili sorunlara yönelik teşhis ve tedaviye yardımcı, görüntüleme amaçlı yapılan skrotal doppler ultrason nedir? Uygulama nasıl yapılır? Skrotal USG çekilmesinin sebeplerini ve incelemenin nasıl yapıldığını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Haber 31-12-20 10:58

Berfu Yenenler: Mete emmi yüzünü gösterdi

İkinci kez anne olmak için gün sayan Berfu Yenenler, bebeğinin ultrason görüntülerini paylaştı. Yenenler, paylaşımına "Ah Mete emmi güzel yüzünü gösterdi. Burnu yine sana benziyor kocacığım (Eser Yenenler) tebrikler" notunu düştü.

Magazin 23-12-20 11:28

Sürekli parmak emen bir bebeğiniz varsa bu 5 nedene dikkat!

Bazı ultrason görüntülerinde, bebeklerin daha anne karnında parmak emmeye başladıkları görülür. Doğuştan gelen emme refleksi, bebeğin sağ kalmasını sağlar. İlk aylarda bebeğin beslenmesi için önem taşıyan emme refleksi, bebek yaş aldıkça davranışı sürdürmesine neden olur. Israrla parmak emme alışkanlığını sürdüren çocukların ebeveynlerinde çeşitli endişeler söz konusu olabilir. Sizin için doğru bilgilerle bebekler neden parmak emer sorusunu cevapladık.

Kadin 17-12-20 13:45

Doğru radyolojik tanı hayat kurtarıyor

Doğru radyolojik tanının hastaların erken teşhisi ve tedavisinde hayati önem taşıdığını belirten Özel Ümit Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr.Gürkan Aydın, meme kanserinde ultrason ve mamografi yöntemlerinin önemini anlattı.Meme kanserinin günümüzde akciğer kanserinden sonra en sık görülen kanser türü olduğunu belirten Dr.

Yurthaber 17-12-20 10:43