Uterus Didelphys Haberleri

Rahim sarkması ameliyatı nasıl yapılır, ne kadar sürer? Rahim sarkması ameliyatı sonrası iyileşme süreci ne kadar?

Uterus, dölyatağı ya da rahim, bir gebelik organıdır. Embriyo onun içinde büyür. Doğmamış olan bebeğin beslenmesinden, korunmasından ve doğum sırasında dışarıya çıkmasından sorumludur. Ancak zaman içinde ve çeşitli nedenlere bağlı bir şekilde sarkma yaşayabilen bir organdır. Çeşitli belirtiler ile kendini gösteren rahim sarkmasına ne zaman ve hangi durumlarda müdahale edileceği alanında uzman doktor tarafından belirlenmelidir.

Kadin 2023-12-15 20:11:44

Uterus ne demek? Uterus kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Yabancı dillere ait çok sayıda kelimeyi bünyesinde barındıran Türkçe, en çok Arapça, Fransızca ve Farsça dillerindeki kelimelerle bezenmiştir. Ancak bu durum bir sorun gibi görülmez, aksine zenginlik olarak değerlendirilir. Konumu nedeniyle farklı ülkelerle ilişkiler yürüten Türkiye'nin dilini zenginleştiren bu etkileşimler, kelimelerle ilgili yapılan incelemeleri artırmıştır. Uterus kelimesiyle ilgili araştırmalar da aynı sebeple yürütülmüştür. Uterus ne demektir?

Egitim 2022-05-23 21:53:26

Çift vajinalı kadın merak edilen soruları yanıtladı! “İki farklı erkekten aynı anda hamile kalabilirim”

Arizona’da yaşayan Leanne isimli bir kadın iki rahim ve iki serviks geliştirmesine yol açabilecek bir durum olan uterus didelfisini ile doğdu. Nadir bir hastalıkla dünyaya gelen Leanne, iki vajinayla yaşamanın detaylarını TikTok hesabından yaptığı paylaşımla anlattı. Takipçilerinin merak ettiği soruları cevaplayan Leanne, “İki vajina, iki rahim ve iki rahim ağzıyla doğdum. Herkes için inanılmaz bir durum” dedi.

Trend 2022-05-13 16:17:18

İki vajinası bulunan anne, evliliğinin tehlikede olduğunu söyleyerek yardım istedi

Oldukça nadir görülen Uterus didelphys hastalığından muzdarip olan 26 yaşındaki Brittany Jacobs, evliliğinde cinsel hayatının neredeyse bitme noktasına geldiğini ifade etti. TikTok hesabından hastalığıyla ilgili farkındalık yaratmak için videolar paylaşan Brittany Jacobs, ameliyat olmak istediğini söyledi.

Trend 2021-08-24 12:32:57

Çift vajinalı kadından ilginç itiraf: Cinsellik piyango gibi

Dünya genelinde nadir olarak rastlanan Uterus didelphys hastalığından muzdarip olan Reiley Davis isimli kadın cinselliğe dair oldukça ilginç itiraflarda bulundu. Aynı zaman iki vajinası olan Davis, cinselliği piyangoya benzetti.

Trend 16-08-21 14:59

Mucize olay! İki rahmi iki vajinası olan kadın ikiz doğurdu

Uterus didelphys (çift rahim) adı verilen ender bir rahatsızlığı olan bir anne, tüm olmaz denilenleri başardı ve iki rahim içinde birer tane olmak üzere ikiz dünyaya getirdi.

Kadin 09-10-20 16:36

Miyomlar infertilite kısırlık nedeni midir?

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op.Dr.Süleyman Tosun, Fibroid veya leiomyom olarak da adlandırılan miyomların rahimin kas dokusundan köken almış iyi huylu urlar olduğunu belirterek, “Üreme çağındaki kadınların %20 sinde miyom görülür.Miyomların kesin nedeni bilinmemekle birlikte genetik faktörler,hormonal ve çevresel faktörlerin etkili olabileceğini gösteren çalışmalar vardır.” Dedi.Miyomlar rahmin(uterus) ve rahim ağzının(serviks) yapısı veya şeklinde değişikliklere neden olabileceğini anlatan Op.Dr.Süleyman Tosun, “Bulunduğu yere göre milyonları üç gruba ayırabiliriz; Rahim dışına doğru büyümüş (subseröz) miyomlar; Rahim duvarı içinde büyüyen ( intramural) miyomlar ve Rahim içine ,kaviteye (submukozal) miyomlar.

Yurthaber 26-02-20 12:25

Bilim insanları uyardı: Anne adayları patates cipsinden uzak dursun!

Bilim insanları patates cipslerinde bulunan omega-6 yağının, anne karnındaki bebeklerin büyümesini ve gelişimini etkilediğini ve uterus kasılmalarına neden olduğunu buldu.

Kadin 31-05-19 09:38

Miyom nedir, belirtileri nelerdir? Miyom nasıl tedavi edilir? Miyom kısırlığa neden olur mu?

Miyom, kadınlarda en sık görülen iyi huylu, uterus adelesi olarak bilinen miyometrium denilen, düz kas hücrelerinden köken alan bir kitledir. Tedavi seçenekleri değerlendirilirken; hastanın yakınmaları, öncelikleri, sorunları, miyom(ların) sayısı, büyüklüğü, yerleşimleri dikkate alınmalıdır. Uzmanlar miyomla ilgili merak edilenleri anlattı.

Trend 18-04-19 13:09

Yıllardır Bebek Hasreti Çeken Anne Bebeğine Kayseri Şehir Hastanesinde Kavuştu

Uterus kısalığı nedeni ile önceki gebeliğinde bebeğini 26.

Yurthaber 10-04-19 10:40

Her 4 kadından 3'ü bu hastalığı taşıyor

Acı veren uterus fibroidlerden (miyom) dolayı risk altında mısınız?

Kadin 08-08-16 12:34

Mucizelere inanır mısınız? Ayrı rahimlerde 2 mucize

İngiltere'de yaşayan Faye Wilkins adındaki kadına 14 yaşında uterus didelfis (çift rahim) tanısı konuldu. Nadir rastlanan bu durumda Wilkins'in iki serviks, iki rahmi, iki vajinası bulunuyor.

Kadin 22-04-16 17:46