Uyluk Tahrisi Haberleri

Fenerbahçe'de korkulan oldu! Fred için bilgilendirme...

Fenerbahçe, Fred'in sağ bacak uyluk ön bölgesindeki tendonda yırtık tespit edildiğini açıkladı.

Spor 2024-01-22 14:35:12

Beşiktaş'a Rosier ve Masuaku için sakatlık açıklaması!

Beşiktaş Valentin Rosier ve Arthur Masuaku'nun sağlık durumuna dair bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada Rosier'in sol topuk yağ yastığında kanama ve yırtık, Arthur Masuaku'nun ise uyluk arka adalesinde gerilme ve ödem bulgularına rastlandığı duyuruldu. İşte detaylar...

Spor 2023-11-28 21:34:31

Taraftarın sabrı kalmadı! Beşiktaş'ın yıldızı Eric Bailly yine sakatlandı

Beşiktaş Kulübü, Eric Bailly'nin uyluk arka adalesinde gerilme ve kanama tespit edildiğini açıkladı. Transfer edildiği günden beri sakatlıklarla boğuşan yıldız oyuncunun yeniden sakatlanması taraftarların tepkisini çekti.

Spor 2023-11-23 15:17:31

Beşiktaş'ta Rachid Ghezzal'dan kötü haber!

Beşiktaş, Rachid Ghezzal’ın sol uyluk iç adalesinde gerilme ve ödem tespit edildiğini açıkladı.

Spor 2023-10-31 15:09:39

Beşiktaş, Tayfur Bingöl'ün sakatlandığını açıkladı

Beşiktaş, Tayfur Bingöl'ün uyluk arka adalesinden sakatlandığını açıkladı.

Spor 24-10-23 15:44

Beşiktaş'ta şoke eden sakatlık! Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek...

Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında İstanbulspor'u 2-0 mağlup eden Beşiktaş, orta saha oyuncusu Salih Uçan’ın hastanede yapılan kontrolde uyluk arka adalesinde gerilme ve ödem tespit edildiğini açıkladı. Uçan'ın milli ara sonrasında oynanacak olan Galatasaray derbisinde forma giyemeyeceği belirtildi.

Spor 09-10-23 17:44

Interli Hakan Çalhanoğlu, Real Sociedad maçında forma giyemeyecek!

Inter, milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu'nun sol uyluk kasındaki sakatlık nedeniyle Real Sociedad ile oynanacak Şampiyonlar Ligi maçında forma giyemeyeceğini açıkladı. İşte detaylar...

Spor 19-09-23 19:11

Selülit nasıl geçer,1 haftada selülit geçer mi? Selülit neden olur, nasıl gider?

Selülit birçok kadının karşılaştığı bir cilt sorunudur. Selülit, genellikle kalça, uyluk, karın ve üst kol gibi bölgelerde oluşan ciltte çukurluklar, düzensizlikler ve portakal kabuğu görünümü ile karakterizedir. Genellikle hormonal değişiklikler, genetik faktörler, yanlış beslenme, hareketsiz yaşam tarzı ve dolaşım sorunları gibi birçok faktör selülite katkıda bulunabilir. Peki, selülit nedir ve nasıl geçer?

Haber 15-06-23 13:43

Fenerbahçe'ye Altay Bayındır'ın ardından bir şok daha! Miha Zajc Başakşehir maçında yok

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada Miha Zajc’ın sol uyluk adduktor kas grubunda yırtık ve kanama alanı tespit edildiğini, oyuncunun tedavisine başlandığını açıkladı. Yıldız oyuncu Başakşehir maçında forma giyemeyecek. İşte detaylar...

Spor 18-04-23 13:37

SON DAKİKA: Trabzonspor'da sakatlık şoku! Anastasios Bakasetas sakatlığı nedeniyle Ümraniyespor maçı kadrosundan çıkarıldı

Son dakika... Trabzonspor’da sakatlık şoku yaşanıyor. Bordo-Mavililer'in Yunan golcüsü Anastasios Bakasetas, sol uyluk ön bölgesinde kas yaralanması olduğu için Ümraniyespor maçı kadrosundan çıkarıldı. İşte detaylar...

Spor 04-03-23 12:27

Beşiktaş'tan Kenan Karaman açıklaması

Beşiktaş Kulübü, milli golcüleri Kenan Karaman'ın uyluk ön adelesinde gerilme ve ödem tespit edildiğini açıkladı.

Spor 24-07-22 14:21

Fenerbahçe'de Serdar Aziz şoku! 1.5 ay sahalardan uzak kalacak

Fenerbahçe, Serdar Aziz'in sol uyluk kasık bölgesinde 3.derece yırtık ve kanama bulguları tespit edildiğini açıkladı. Tecrübeli oyuncu 1.5 ay sahalardan uzak kalacak.

Spor 22-07-22 15:26

Uyluk kemiği ne demek? Uyluk kemiği birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede kelimeler yapı bakımından türlere ayrılırlar. Bu türler basit, türemiş ve birleşik olarak farklılaşır. Basit kelimeler türü değişmemiş kelimelerdir. Türemiş kelimeler anlam bakımından değişmiş sözcükler, birleşik kelimeler ise birden çok sözcüğün birleşmesi ile oluşan kelimelerdir. Birleşik kelimeler bir isim veya eylem olarak görülebilirler. Uyluk kemiği de yapı bakımından birleşik kelimeler arasındadır. Uyluk kemiği TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 19:41

Uyluk ne demek? Uyluk kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkiye Türkçesi oğuz dil koluna ait olan bir dildir. Aslında Oğuz kolunun Batı Oğuz alt kolunda yer almaktadır. Bu kategoride yer alan Osmanlıcanın bir devamıdır. Türkiye Türkçesi, bu uzantıların sahip olduğu tarihsel gelişim nedeniyle farklı diller ile kelime alışverişi yapmış ve zenginleşmiştir. Uyluk kelimesi, Türkçenin zengin kelime hazinesinde bulunur. Uyluk nedir, TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 23-05-22 19:41

Uyluk kemiği ağrısına ne iyi gelir? Uyluk kemiği nedir, nerede bulunur?

Uyluk kemiği, hareket etmeyi kolaylaştıran ve vücudun dengede kalmasına yardımcı olan bir kemiktir. Diz bükme ve vücudu oturtma işlemlerini kolay hale getirmek için kullanılır. Günlük yaşamın parçası halini alan hareketleri gerçekleştirmeyi sağladığından uyluk kemiği ile ilgili rahatsızlıklar da katlanılmaz olarak değerlendirilir. Uyluk kemiği ağrısına ne iyi gelir? Uyluk kemiği kırık tedavisi ve cerrahi müdahale nasıl olur?

Haber 06-05-22 16:53

Trabzonspor'dan sakat futbolcular Edgar ve Hugo açıklaması:

"Salı günü oynadığımız karşılaşmada sağ dizinden sakatlanan Edgar Ie'nin bugün çekilen MR'ında sağ diz ön çapraz bağında kopma ve iç yan bağında ikinci derede yırtık olduğu tespit edilmiş olup futbolcumuzun ameliyatı planlanmaktadır" - "Vitor Hugo'nun ise çekilen MR'ında sol uyluk arka adalesinde birinci derece kas yaralanması tespit edilmiş olup futbolcumuzun tedavisine başlanmıştır"

Yurthaber 23-12-21 16:08

Son dakika: Fenerbahçe'de Beşiktaş derbisi öncesi Ferdi Kadıoğlu şoku! Resmi açıklama geldi...

Son Dakika Fenerbahçe Haberleri: Fenerbahçe'de derbi öncesi sakatlık şoku yaşanıyor. Ferdi Kadıoğlu'nun sol bacak üst arka adalede kas-tendon bileşkesine yakın grade 1-2 arası zorlanma tespit edildi. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan yazılı açıklamada, "Oyuncumuz Ferdi Kadıoğlu’nın bugün çekilen uyluk MR’ında sol bacak üst arka adalede kas-tendon bileşkesine yakın grade 1-2 arası zorlanma tespit edilmiştir." denildi.

Spor 17-12-21 17:42

Barda eğlenen kadınlara iğneli saldırı! ''Uyluk bölgesinden enjekte edildi''

Avustralya'nın Newcastle kentinde yaşayan Avustralyalı bir kadın arkadaşının bir barda iğneli saldırıya uğradığını iddia ederek sosyal medya hesabından fotoğrafını paylaştı. Uyuşturucu madde enjekte edildiğini öne süren kadın, hemcinsleri için bu paylaşımı yapmak zorunda olduğunu eğlence mekanlarında dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Haber 09-12-21 08:48

Beşiktaşlı futbolcu Pjanic'in sol uyluk üst kısmında iltihaplanma tespit edildi

Beşiktaşlı futbolcu Pjanic'in sol uyluk üst kısmında iltihaplanma tespit edildi

Yurthaber 01-12-21 16:10

Beşiktaş'ta sakatlık şoku! Kritik maçları kaçıracak

Beşiktaş, Atiba Hutchinson’ın uyluk ön adalesinde gerilme ve ödem bulguları tespit edildiğini duyurdu. Yaklaşık 10 gün sahalardan uzak kalacak olan Atiba, Sporting ve Galatasaray maçlarında forma giyemeyecek.

Spor 16-10-21 14:15

Beşiktaş'tan sakatlık açıklaması! Batshuayi ve Larin...

Beşiktaş, Michy Batshuayi'nin iç yan bağında gerilme, Cyle Larin'in ise uyluk arka adalesinde gerilme ve ödem tespit edildiğini açıkladı.

Spor 23-09-21 18:09

Trabzonspor'da Abdulkadir Parmak ve Dorukhan Toköz'ün MR'ı çekildi

Abdulkadir'in sol uyluk arka adalesinde grade 1 kas yaralanması, Dorukhan'ın sağ uyluk üst adale tendonunda gerilme ve ödem tespit edildi

Yurthaber 20-09-21 17:52

Çankırı'da fillerin atalarına ait 9 milyon yıllık uyluk kemiği ve diş bulundu

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Antropoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayla Sevim Erol: - "Bu seneye kadar yapılan çalışmalarda özellikle filgillere yani hortumlulara ait fosil kalıntıları arasında bu kadar bütün ve sağlam olarak çıkan uyluk kemiği ve defans dişi bulunmamıştı"

Yurthaber 10-09-21 11:30

Issam Chebake'nin iç adelesinde ödem tespit edildi

Helenex Yeni Malatyaspor'un savunma oyuncusu Issam Chebake'in sağ uyluk iç adalesinde ödem tespit edildi.

Spor 08-05-21 19:18

Yeni Malatyasporlu futbolcu Chebake'in sağ uyluk iç adalesinde ödem tespit edildi

Yeni Malatyasporlu futbolcu Chebake'in sağ uyluk iç adalesinde ödem tespit edildi

Yurthaber 08-05-21 19:00

Beşiktaş'ta NKoudou'nun durumu belli oldu!

Beşiktaş, Hatayspor maçında sakatlanan Kevin N'Koudou'nun sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. Fransız futbolcunun çekilen MR'ında sol uyluk arka adalesinde gerilme bulgularına rastlandığı belirtildi.

Spor 03-05-21 14:17

Beşiktaş'tan Gökhan Töre açıklaması

Beşiktaş, Gökhan Töre'nin sağ uyluk iç adalesinde (adduktor longus) gerilme bulguları saptandığını açıkladı.

Spor 29-04-21 15:57

Beşiktaş'tan Aboubakar açıklaması

Beşiktaş, Kamerunlu forvet Vincent Aboubakar'ın sağlık durumu ile alakalı bir açıklama yaptı. Golcü oyuncunun sağ uyluk ön adalesinde gerilme ve ödem tespit edildi.

Spor 01-04-21 15:49

Uyluk (bacak) germe ameliyatı nasıl yapılır? Sonrasında nelere dikkat edilmeli?

Uyluk (bacak) germe, bacağın kasığa yakın iç bölgelerinin gerginleştirilmesi ve kontur verilmesi işlemidir. Bu bölge, liposuction işleminin çok fazla kullanılabildiği bir bölge değildir. Kullanılır ancak kısıtlı miktarlarda titiz ve dikkatli olmak gerekmektedir. Çünkü derinin son derece yumuşak ve gevşemeye müsait olduğu bir bölgedir. Hastalarda bu bölgede bazen yürüyüş sırasında bacak içlerinin birbirine değmesiyle pişikler gözlenebilir, rahatsız edici bir yerdir.

Haber 03-02-21 11:53

Kadınların ortak sorunu ama çözümü çok kolay! İç uyluktaki tahrişi önlemenin yolları

Sağlıklı ve ince bacaklarınız olsa bile, koşu, bisiklete binme gibi fiziksel aktiviteler veya fazla kilolar sürtünme ve aşırı terlemeden dolayı iç uyluk bölgesinde tahriş oluşturabiliyor.

Kadin 28-12-20 07:35

Beşiktaş'a Josef de Souza'dan kötü haber

Beşiktaş'ın Brezilyalı orta saha oyuncusu Josef de Souza'nın sol uyluk iç adalesinde kısmi yırtık tespit edildi.

Spor 26-12-20 14:07

Beşiktaş'a Domagoj Vida'dan kötü haber

Beşiktaş, Hırvat stoperi Domagoj Vida'nın sakatlığı ile ilgili bir açıklama yaptı. Sağ uyluk iç adalesinde ödem tespit edilen Vida'nın durumu ilerleyen günlerde netleşecek ve ödemin geçmesi halinde Süper Lig'in 28. haftasında oynanacak Yukatel Denizlispor maçının kadrosunda yer alacak.

Spor 16-06-20 12:49

Antalya'da haziran ayında kar manzaraları

Antalya'nın Kaş ilçesi ile Muğla'nın Seydikemer ilçesi arasındaki Batı Torosların en yüksek noktası olan Akdağ'ın zirvesi Uyluk Tepe'de hala kar bulunuyor. Haziran ayında bölgeye gelen vatandaşlar, manzaranın fotoğrafını çekiyor.

Haber 11-06-20 08:13

Beşiktaş'ta N'Koudou'nun durumu pazartesi günü belli olacak

Süper Lig'in 27. haftasında sahasında Fraport-TAV Antalyaspor'u konuk edecek Beşiktaş, yaptığı antrenmanla hazırlıklarına devam etti. Öte yandan sol ön uyluk adalesinde ödem olduğu gerekçesiyle bir süredir antrenmanlarda yer almayan Kevin N'Koudou'nun durumu pazartesi günü yapılacak kontroller sonrasında belli olacak.

Spor 06-06-20 15:19

Beşiktaşlı Douglas ameliyat edildi

Beşiktaş'ta sol uyluk ön adale bölgesinden yaşadığı sakatlık nedeniyle sezonu kapatan Brezilyalı futbolcu Douglas Santos, ameliyat edildi.

Spor 07-03-20 18:08

Galatasaray’a Falcao ve Sarrachi’den kötü haber

Galatasaray, Radamel Falcao ve Marcelo Saracchi’nin sağ uyluk arka adalesinde orta derecede zorlanma tespit edildiğini açıkladı.Galatasaray’dan, Süper Lig’in 19.

Spor 28-01-20 15:52

Falcao ve Saracchi'nin sağ uyluk adalesinde zorlanma tespit edildi

Falcao ve Saracchi'nin sağ uyluk adalesinde zorlanma tespit edildi

Spor 28-01-20 15:49

Galatasaray'dan Saracchi ve Falcao'nun sağlık durumlarıyla ilgili açıklama

Galatasaray'ın İttifak Holding Konyaspor ile oynadığı maçta sakatlanan Saracchi ve Falcao'nun sağ uyluk adale grubunda orta düzeyde zorlanma ve kanama tespit edildi.

Spor 28-01-20 15:40

Galatasaray, Radamel Falcao ve Marcelo Saracchi’nin sağ uyluk arka adalesinde orta derecede zorlanma tespit edildiğini açıkladı.

Galatasaray, Radamel Falcao ve Marcelo Saracchi’nin sağ uyluk arka adalesinde orta derecede zorlanma tespit edildiğini açıkladı.

Spor 28-01-20 15:40

Galatasaray'dan Falcao ve Saracchi açıklaması

Galatasaray'da Konyaspor maçında sakatlanarak oyundan çıkan Radamel Falcao ve Marcelo Saracchi'nin sağ uyluk arka adalesinde orta derecede zorlanma tespit edildi.

Spor 28-01-20 15:35

Lens’te 2. evre yaralanma tespit edildi

Beşiktaş’ın Altınordu ile oynadığı hazırlık maçında sakatlanarak oyundan çıkan Jeremain Lens’in çekilen MR sonrasında sağ uyluk adalesinde 2.

Spor 13-01-20 12:59

Lens'in adalesinde kas yaralanması tespit edildi

Beşiktaş'ın Altınordu ile oynadığı hazırlık maçında sakatlanan Jeremain Lens'in sağ uyluk arka adalesinde ikinci evre kas yaralanması olduğu belirlendi.

Spor 13-01-20 12:59

Hirsutizm nedir? Aşırı tüylenme nasıl tedavi edilir?

Kadınların en büyük sorunları arasında yer alan aşırı tüylenme hastalığı kişileri depresyona kadar sürükleyebiliyor. Hirsutizm yani aşırı tüylenme kadınlarda yüz, göğüs, göbek çevresi, uyluk gibi bölgelerde siyah ve sert kıllarda artışla ortaya çıkıyor. Peki kadınlar aşırı tüylenme hastalığından nasıl kurtulabilir? İşte aşırı tüylenme yani hirsutizm belirtileri ve tedavisi ile ilgili merak edilenler...

Kadin 24-12-19 11:19

Galatasaray'da Lemina ve Feghouli şoku!

Son dakika haberine göre Galatasaray'da Sofiane Feghouli’nin sağ uyluk arka adale grubunda orta düzeyde zorlanma ve kısmi hasar, Mario Lemina’nın ise sağ arka uyluk arka adale grubunda zorlanma tespit edildiği açıklandı

Spor 03-12-19 19:56

Çorum'daki kazıda, 3 bin 500 yıllık kafatası bulundu

ÇORUM'un Ortaköy ilçesinde, dünyanın en büyük medeniyetlerinden biri olan Hitit İmparatorluğu’na başkentlik yapan askeri ve dini merkezlerden birisi olan Şapinuva Antik Kenti'ndeki arkeolojik kazıda, 3 bin 500 yıllık olduğu değerlendirilen insan kafatası ve sol uyluk (femur) kemiği bulundu.

Haber 29-11-19 15:18

Çorum'daki kazıda, 3 bin 500 yıllık kafatası bulundu

ÇORUM'un Ortaköy ilçesinde, dünyanın en büyük medeniyetlerinden biri olan Hitit İmparatorluğu’na başkentlik yapan askeri ve dini merkezlerden birisi olan Şapinuva Antik Kenti'ndeki arkeolojik kazıda, 3 bin 500 yıllık olduğu değerlendirilen insan kafatası ve sol uyluk (femur) kemiği bulundu.

Haber 29-11-19 14:05

Şapinuva Antik Kenti'nde 3500 yıllık insan kafatası ve uyluk kemiği bulundu

Kazı Başkanı Prof. Dr. Aygül Süel: "İskeletin üzerinde antropolojik incelemeler ve çalışmalar başladı. Yapılacak C-14 testi ile kafatası ve femur kemiğinin tam olarak hangi döneme ait olduğu ortaya çıkacak. Ayrıca antik DNA çalışmaları da ırksal olarak akrabalık ilişkilerini ortaya koyacak"

Magazin 29-11-19 13:59

Çorum'da bilim dünyasını heyecanlandıran keşif

Dünyanın en büyük medeniyetlerinden biri olan Hitit İmparatorluğu’na başkentlik yapan en önemli askeri ve dini merkezlerinden birisi olan Şapinuva’da Hitit dönemine ait olduğu düşünülen insan kafatası ve uyluk kemiği (sol femur) bulundu.

Haber 29-11-19 09:28

Derin ven trombozu nedir? Derin ven trombozu belirtileri nelerdir? Derin ven trombozu tedavisi nasıl olur?

Derin ven trombozu, vücuttaki bir ya da daha fazla derin damarda pıhtı (trombüs) oluşumu ile meydana gelen tıkanıklığa verilen isimdir. Bu tıkanıklık özellikle vücudun uyluk ve bacak bölgesindeki derin damarlarda oluşur.

Trend 07-11-19 10:28