Vajinal Haberleri

Kadın doğum uzmanından önemli uyarı! 'Kısırlık sebebi olabilir'

Kadınlarda vajinal akıntıya yol açan klamidya adlı bakterilere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Naziye Gürkan, “Klamidyalar vajinada bol akıntıya neden olur. Ayrıca tüplerde tıkanma oluşturarak ilerleyen yıllarda kısırlık sebebi olabilir" dedi.

Kadin 2024-04-03 11:38:10

Uzman jinekologdan kadınlar için önemli uyarı: Normal saymayın

Kadınlar için önemli bir dönüm noktası olan menopoz bazı zorluklar getirebilir. Jinekolog Elifnur Özak, menopoz sonrası görülen vajinal kanamalara dikkat çekti. Bu dönemde görülen kanamaların genellikle iyi huylu nedenlere bağlı olduğunu belirten Uzm. Dr. Özak, “Ancak bazı kötü huylu hastalıklar ve kanserler kendilerini vajinal kanamalar ile belli edebilirler. Menopoza girildikten sonra, artık vajinal kanamalar ‘normalimiz’ olmaktan çıkar, göz ardı edilmemelidir.” diyerek kadınları uyardı.

Kadin 2024-03-19 08:45:43

Vajinada kaşıntı neden olur, nasıl geçer? Vajina kaşıntısı tehlikeli mi?

Kadınların en çok şikayet ettiği rahatsızlıkların başında gelen vajina kaşıntısının pek çok nedeni olabilir. Vajinal kaşıntıya, menopoz, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, mantar, kimyasallar ve bunun gibi pek çok sorun sebep olabilir. Günlük yaşam konforunu yok eden vajina kaşıntısı neden olur, nasıl geçer?

Kadin 2024-01-13 21:29:30

Vajinismus nedir, tedavi edilir mi? Vajinismus tedavisi nedir?

Vajinismus bir kadının vajinal girişime karşı istemsiz ve kontrolsüz kas kasılmaları yaşadığı cinsel bir işlev bozukluğudur. Bu durum cinsel birleşmeyi, jinekolojik muayeneleri veya tampon kullanımını zorlaştırabilir ve acı verici hale getirebilir. Ancak vajinismus, doğru yaklaşımlar ve uygun tedavi ile çözülebilen bir durumdur.

Haber 2023-11-25 22:10:46

Vajinal mantar neden olur, nasıl geçer? Vajinadaki mantara ne iyi gelir?

Vajinal mantar enfeksiyonu kadınların üreme sistemini etkileyebilen yaygın bir sorundur. Genellikle Candida albicans adlı bir mantar türünün aşırı büyümesi sonucu ortaya çıkan bu enfeksiyon, kaşıntı, yanma, vajinal akıntı ve ilişki sırasında ağrı gibi rahatsız edici semptomlara neden olabilir. Kadınların büyük bir çoğunluğu hayatlarının belirli dönemlerinde vajinal mantar enfeksiyonu ile karşılaşabilirler.

Haber 22-11-23 00:29

Twitch fenomeni Amouranth gıda sektörüne atıldı! Vajinal mayasından üretilen biraları piyasaya çıkarttı...Muhtemelen buna bayılacaklar

Sosyal medyada 'Amouranth' kullanıcı adını tercih eden Kaitlyn Siragusa, Twitch'ten yaptığı yayınları sayesinde geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştı. Fenomen isim sosyal medya paylaşımlarının yanında yeni bir sektöre atıldı. Gıda sektöründeki atılımından söz eden fenomen isim Polonyalı bir şirket ile kendi vajinal mayasından üretildikleri biraların satışını tanıttı.

Trend 10-11-23 14:35

Sosyal medyanın konuştuğu olay itiraf! Vajinal açıklığım olmadan doğdum. Interseks olduğumu bu şekilde keşfettim

Amerika Birleşik Devletleri'nin Idaho kentinde yaşayan 24 yaşındaki Sydney Bean isimli genç bir kadın TikTok'tan yaptığı paylaşımla dikkatleri üzerine çekti. Bean 17 yaşına kadar adet görmediğini ve vajinal açıklığının bulunmadığını fark ettiğinde korkarak doktora gittiğini söyledi. Genç kadın benzer durumlar için farkındalık oluşturmak adına TikTok'tan hikayesini anlattığı bir paylaşım yaptı.

Trend 04-11-23 16:06

Menopozun ilk belirtileri nelerdir? Menopoz olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Menopoz, kadınların doğurganlık yeteneklerinin sona erdiği bir dönemi ifade eder. Genellikle 45 ile 55 yaşları arasında başlar ve hormon seviyelerindeki değişikliklere bağlı olarak belirtilerle karakterizedir. Sıcak basmaları, adet düzensizlikleri, uykusuzluk ve vajinal kuruluk gibi belirtiler sık görülür. Menopoz, sağlıklı yaşam tarzı seçimleri, hormon tedavisi ve diğer tedavi seçenekleri ile yönetilebilir.

Haber 29-10-23 21:51

Vajinal fitil nedir? Vajinal fitil nasıl kullanılır?

Vajinal fitil, kadın hastalıkları ve sorunlu gebeliklerde doktorlar tarafından tavsiye edilen ilaç türlerinden biridir. Fitil tedavisi pek çok rahatsızlığın giderilmesinde uygulanır. Kadınlar da vajina bölgesinde pek çok rahatsızlık meydana gelebilir. Bunlardan birisi de vajina bölgesinde oluşan mantar rahatsızlığıdır. Mantar rahatsızlıklarında da fitil tedavisi etkili yöntemlerden biridir. Birçok kadın kullanmayı bilmeyebilir, zorlanabilir. Peki vajinal Fitil Nedir, Nasıl Kullanılır?

Haber 20-09-23 23:13

Denizli’de ilk uygulanan yöntem sayesinde sağlığına kavuştu

Genital organ sarkması şikayetiyle hastaneye başvuran kadın, Denizli Devlet Hastanesi’ne ilk kez uygulanan vNOTES (doğal açıklık endoskopik cerrahisi) vajinal ve laparoskopi yöntemi birleştirilerek yapılan ameliyatla sağlığına kavuşturuldu.

Yurthaber 18-08-23 09:38

Adet kanaması normalde kaç gün sürer? Adet düzensizliği nedir, neden olur?

Adet kanaması kadınların doğal döngüsünün bir parçası olarak rahim iç yüzeyinin dökülmesi ve vajinal kanamanın meydana gelmesidir. Adet dönemi, ergenlik döneminden itibaren kadınların hayatının büyük bir kısmında tekrarlayan bir olaydır. Her kadının adet dönemi süresi ve düzeni farklılık gösterebilir. Normalde adet kanamasının süresi 2 ila 7 gün arasında değişir.

Kadin 31-07-23 15:39

Vajinal ozon tedavisi nedir, hangi kadın hastalıklarında ozon tedavisi kullanılır? Vajinal mantarda ozon tedavisi kullanılır mı?

Vajinal mantar, kadınların oldukça sık yaşadığı bir enfeksiyondur. Her yaşta görülebilen bir durumdur ve bu hastalığın tedavisi için ozon uygulamasına başvurulabilir. Vajinada meydana gelen mantar enfeksiyonlarında ozon tedavisi, tamamlayıcı bir uygulama olarak tercih edilebilir. Bu tedavi yöntemi çok fazla yarara sahip olduğu için vajinal mantarı iyileştirmeye de yardımcı olur. Peki, hangi kadın hastalıklarında ozon tedavisi kullanılır?

Haber 13-03-23 17:33

Yerleşme kanaması nedir, belirtileri nelerdir? Gebelikte yerleşme kanaması kaçıncı haftada olur, ne kadar sürer?

Hamilelik döneminde beklemeyen vajinal kanamalar anne adaylarını endişeye düşürebilir. Hamile olmayan kadınlar her ay düzenli olarak adet görür. Her kadının adet kanaması ve miktarı farklıdır. Bazıları daha sık adet olurken bazıları ise normal periyotlarda seyreder. Gebe kalındığı zaman adet kanaması kesilir. Hamileyken kadın üreme sistemini yakından ilgilendiren birtakım kanamalar meydana gelebilir. Peki, yerleşme kanaması nedir ve ne kadar sürer?

Kadin 03-03-23 17:13

Vajinal kuruluğu bitirir, doğal kayganlaştırıcı

Çiftler bazen seks sırasında destekleyici ürünler kullanabilir. Veya kadınlarda vajinal kuruluk yaşanıyor olabilir. Bu durumda piyasada satılan birçok ürün olmasının yanı sıra doğal yağlar da tercih edilebiliyor. Seks sırasında kullanılan doğal yağlar gerçekten işe yarıyor mu? Yoksa zararlı mı? Hangi yağlar kullanılıyor? Uzmanlar, çiftlerin tercih ettiği doğal yağlar hakkında yorumda bulundu.

Haber 10-12-22 08:38

Eski yetişkin film yıldızı Lana Rhoades doğal halini paylaştı! Sosyal medya kullanıcıları beğeni yağmuruna tuttu... “Çünkü ateşliyim”

19 yaşındayken yetişkin film sektörüne adım atarak kısa sürede tüm dünyada tanınan bir isim haline gelen Lana Rhoades, geçtiğimiz yıllarda kendi isteğiyle sektörden ayrıldığını duyurmuştu. Vajinal yapısındaki fiziksel deformasyon ve gerçek hayattaki cinsel ilişki deneyimini unuttuğunu ifade eden sektörden emekli olduğunu açıklayan Rhoades, sosyal medyadan doğal halini paylaştığı bir gönderisini yayınladı.

Trend 06-12-22 11:35

Eski yetişkin film yıldızı Lana Rhoades, makyajsız halini paylaşarak kalıpları yıktı! Hayranları onu çok özlemişti

Vajinal yapısının fiziksel olarak deforme olduğunu ve gerçek hayattaki cinsellik deneyimi kaybettiğini ifade ederek yetişkin film sektöründen kendi isteğiyle emekli olan Rhoades, hayranlarıyla uzun aralıklarla da olsa sosyal medyada paylaşımlarıyla etkileşime giriyor. Son olarak Instagram hesabının hikaye bölümünden makyajsız doğal halini paylaşan Rhoades uzun zaman sonra hayranlarını heyecanlandırdı.

Trend 02-12-22 10:23

Yetişkin film sektörünü bırakan Lana Rhoades, etek bluz takımıyla sosyal medyayı salladı! Hayranlarında beğeni yağdı

Vajinal yapısındaki bozukluk vei cinsel deneyiminin gerçekliğini yitirdiğini dile getirerek yetişkin film sektöründen kendi isteğiyle emekliğe ayrılan Lana Rhoades sosyal medyadan yaptığı paylaşımla hayranlardan tam not aldı. Mavi kareli etek bluz takımıyla poz veren Rhoades’in paylaşımı kısa sürede beğeni rekoru kırdı.

Trend 25-11-22 09:45

Seksten sonra yaşadıkları göz korkuttu! Alerji bu şekilde de bulaşabiliyor

Cinsel ilişki sırasında yaşanan bazı durumlar şaşırtıcı olabiliyor. Hiç farkında olmadan sağlığı riske atacak durumlar ile karşı karşıya kalınabiliyor. 28 yaşındaki bir kadın eşiyle yaptığı korunmasız seksin ardından yaşadığı vajinal ağrı ve yanma hissinin nedenini öğrenince oldukça şaşırdı.

Haber 24-11-22 11:59

Önemini bir bilseniz bu yanlışı bir daha asla yapmazsınız

Saç, göz ve cilt söz konusu olduğunda hepimiz çok dikkat ederiz. Cilt sağlığı için gerekli olan tüm vitaminleri muhtemelen eksiksiz bilinir. Ancak cinsel organda meydana gelen sorunların çoğu da birçok sağlık problemi gibi vitamin eksikliğinden kaynaklanabilir. Kötü hijyen ve vitamin eksikliği bir araya geldiği zaman sağlık sorunu kaçınılmaz olur. Vajinal sağlık için gerekli vitaminler şu şekilde.

Haber 08-11-22 18:03

Seks hayatını baltalıyor! Kesinlikle uzak durun

Kadınlarda vajinal sağlık, genel vücut sağlığının en önemli parçasından biridir. Vajinal sağlıkta hijyen kadar beslenme de çok önemli bir yer kaplıyor. Yediklerinizi ve içtiklerinizi kontrol etmeniz sağlığınıza olacaktır. Özellikle kilo vermek için içilen bir karışımın kadın sağlığına olan olumsuz etkisini öğrenince bir daha içmek istemeyeceksiniz.

Haber 05-11-22 23:03

Seksten sonra bunu mutlaka yapın! Sonrası tehlikeli olabilir

Vulvanızı ve vajinanızı temiz tutmak önemlidir. Enfeksiyonları, tahrişi ve kötü kokuları önlemeye yardımcı olabilir. Ancak vajinal hijyeniniz vücudunuzun diğer bölümlerinden farklı çalışır ve sabun gibi ürünler bazı sorunlara neden olabilir. Vajinanızı temiz ve sağlıklı tutmak için izlemeniz gereken birkaç temel yönerge bulunuyor.

Haber 21-10-22 17:07

Sarımsağın işe yaramadığı hatta kötüleştirdiği hastalık! Mantar enfeksiyonunda kesinlikle kullanılmaması gerekenler

Ortalama her dört kadından üçünün yaşamları boyunca en az bir kere maya enfeksiyonu geçirdiği tahmin ediliyor. Rahatsız edici bir durum olan maya enfeksiyonu vajinal mantar olarak da bilinir. Kadınlarda ağrı, kaşıntı, akıntı ve kötü koku gibi birçok olumsuz semptomaneden olur. Maya enfeksiyonlarına yönelik ev ilaçları arasında Lactobacillus içeren probiyotikler veya fermente gıdalar bulunur. Ancak mantar için asla kullanılmaması gereken doğal besinler de var. Bunlardan biri de sarımsak...

Haber 05-10-22 23:10

Erkekleri etkilemek için parfüm yerine vajinal kokusunu kullandığını söylemişti! Sosyal medyada fenomene dönüştü

TikTok’ta Jewlieah olarak paylaşım yapan bir kadın son dönemde sosyal medyada trend olan ‘vabbing’ akımını uyguladı. Kadınların vajinal sıvılarını nabız noktalarına sürdüğü trendi uygulayarak TikTok paylaşım yapan Jewlieah bir anda takipçisi sayısını ikiye katladı. Jewlieah, erkekleri etkilemek için vajinal kokusunu kullandığı vabbing ile TikTok'ta ün kazandığını ve hayatının değiştiğini söyledi.

Trend 28-09-22 15:58

Sosyal medyada korkunç akım! Vajinal tat ve dokuyu değiştirmek için...

Her geçen gün biraz daha şaşırmamıza neden olan sosyal medyada gün geçmiyor ki şaşkınlık veren yeni bir akım başlamasın. Sosyal medyada yüksek takipçili hesaplar yüzünden başlayan bu akımlar kontrolsüzce ilerlediğinde sağlığınıza neden olabilir hatta bazı durumlarda ölümlü kazalarla bile sonuçlanabilir. Yeni bir akımda ise kadınlara vajinal tat ve kokuyu güzelleştirmek için borik asit fitili kullanmaları tavsiye ediliyor. Doktorlar bunun korkunç bir fikir olduğunu söylüyor.

Haber 03-09-22 09:04

Doğurganlığı artırır, idrar yolu enfeksiyonlarını önler... Vakit kaybetmeden başlayın

Kadınların en çok şikâyet ettiği sağlık sorunlarının başında idrar yolu ve vajinal enfeksiyonlar yer alır. Bunlarla birlikte doğurganlık ve hormonal bozukluklar da sıklıkla şikâyet edilen sağlık sorunlarındandır. Probiyotikler, sindirim sisteminizin sağlığını destekleyen canlı bakterilerdir. Sağlıklı bir bağırsak, sağlıklı bir hormon sistemi ile bağlantılıdır. Giderek daha fazla araştırma, sindirim sisteminizdeki bakterilerin dengesi veya dengesizliği arasında bir bağlantı olduğunu gösteriyor.

Haber 01-09-22 16:00

Kim Kardashian başlattı! Vajina ameliyatı...

Pandemi ve eden çalışma ile birlikte spor giyimde büyük bir patlama yaşandı. Kadınlara özel dar spor taytları en çok tercih edilen parçalardan biri olarak ön plana çıktı. Ancak uzmanların yaptığı açıklamaya göre; bu taytlar kadınlar arasında vajinal ameliyatların sayısının iki katına çıkmasına neden oldu. Dar spor taytlar yüzünden kadınlar vajinalarında yaşanan sürtünme ve ağrı yüzünden doktora koştu. Uzmanlar Kim Kardashian gibi yıldızları sorumlu olarak gösterdi.

Haber 18-08-22 07:04

Zika Virüs Hastalığı'na ziyaret edilen ülkede maruz kalınıyor

Medical Point Gaziantep Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Vuslat Keçik Boşnak: - "Zika virüs insanlara esas olarak etkeni taşıyan sivrisineklerin sokmasıyla bulaşmakla beraber, virüs, semen, vajinal salgılar, kan, idrar, amniyon sıvısı, BOS, anne sütü, tükürük gibi vücut sıvılarında, beyin ve spinal kordda saptanmıştır"

Yurthaber 12-08-22 14:39

Doktorlar iğrenç TikTok trendine karşı uyarıyor: Kısırlığa neden olabilir!

Sosyal medya her geçen gün birbirinden garip akımlara sahne oluyor. Bunlardan sonuncusu ise TikTok’ta başladı. Erkeklerin dikkatini çektiği iddia edilen bu yöntemde, kadınlar vajinal akıntılarını parfüm olarak vücuduna sürüyor! Uzmanlar, bu akımın bir an önce son bulması için çağrıda bulunuyor. Vajinal akıntıyı vücuda sürmek pelvik enfeksiyonlara, pamukçuk oluşumuna, bakteriyel vajinoza hatta kısırlığa neden olabileceğini belirtiyor.

Haber 12-08-22 07:18

Sosyal medyada gündem yarattı! “Erkekleri etkilemek için parfüm kullanmıyorum, vajinal kokumu sürüyorum”

Sosyal medyada son günlerde ‘vabbing’ adı verilen bir trend oluşmaya başladı. Kadınların erkekleri etkilemek için vajinal sıvılarını nabız noktalarına sürmelerini içeren bu trend sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çekti. Sosyal medya fenomeni Jewlieah, vabbing trendini denediğini ve sonuçlarının inanılmaz olduğunu söyleyerek popüler oldu.

Trend 08-08-22 10:37

Gün boyu sizi rahatsız etmeden koruyacak günlük ped modelleri

Günlük pedler, kadın hijyeninin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Gün içinde yaşanan vajinal akıntı için kullanılmasının yanı sıra reglin daha az geldiği günler ve regl zamanı yaklaştığında başvurulan ilk şey tabii ki günlük pedler oluyor. ''Günlük ped nedir?'' ve ''Günlük ped ne işe yarar?'' gibi sorular aklınız karıştırıyorsa sizler için hepsini açığa kavuşturduk. Detaylara göz atmaya ne dersiniz?

Kadin 04-08-22 11:31

Cinsel organından çıkınca karısının ihanetini öğrendi! Doktor gösterdiğinde kocası ne yapacağını bilemedi

İsmi açıklanmayan çift, doktor muayenesi sırasında hayatlarını değiştirecek bir bilgi edindi. Şiddetli karın ağrısı ve vajinal akıntı şikayetiyle doktora başvuran kadının cinsel organından bir prezervatif çıktı. Uzun yıllar boyunca evliliklerinde prezervatif kullanmadıklarını ifade eden koca, doktorun verdiği bilgi sonrasında aldatıldığını öğrendi.

Trend 23-07-22 15:24

Saçının rengini vajinal akıntısıyla açtığını iddia eden sosyal medya fenomeni şoke etti!

Kısa bir süre önce yine bir Tiktok fenomeni tarafından ortaya atılan 'vabbing' yani vajinal akıntıyı bir tür kişiselleştirilmiş 'parfüm' olarak kullanma eğilimi, sosyal medyada gündem olmuştu. Bu kez de başka bir Tiktok kullanıcısı saçının rengini açmak için vajinal akıntısını kullandığını söylemesiyle, sosyal medyayı altüst etti.

Trend 15-07-22 13:01

Her kadının mutlaka bilmesi gerekiyor: Doktorlar açık açık söyledi! Bunların hepsi efsane

Çoğu kadın için mahrem bölgelerin hijyeniyle ilgili tartışmalar garip ve utanç verici olabilir, bu yüzden sadece efsanelere inanıp bunları uygulayabilirler. Doktorlar, vajinal sağlık sorunlarına yol açabilecek kötü uygulamalardan kaçınmak için kulaktan kulağa yayılan efsaneleri ve o efsanelerin aslında nasıl olması gerektiğini anlattı.

Haber 07-07-22 07:32

Vajinal akıntıyla kendisine özel parfüm yaptı! Sosyal medyayı salladı: Erkekleri çekeceksiniz

TikToker Mandy Lee, sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımla herkesi şaşırtmayı başardı. “Oldloserinbrooklyn” kullanıcı adıyla paylaşım yapan Lee, 1.4 milyon izlenen gönderisinde özel parfümünün sırrını verdi. İnsanları cezbeden kokusunun vajinal akıntısından oluştuğunu dile getiren Lee, sosyal medyada “vabbing” etiketiyle yeni bir akım başlattı.

Trend 06-07-22 11:28

Etkisi yok denecek kadar az! Cinsel hastalıklarda probiyotikler iyileştirmede yetersiz

Cinsel hastalıkları özellikle kadınlardaki sıklıkla meydana gelen vajinal hastalıkları iyileştirmek için genellikle probiyotik etkili ilaçlar tercih edilir. Ancak yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, probiyotikler vajinal sağlığı iyileştirmek için yetersiz. Araştırmaya katılan tüm kadınların üçte birinden fazlası (%34), probiyotik alıp almadıklarına bakılmaksızın, bir ay ile üç ay arasında bir iyileşme gösterdi.

Kadin 06-07-22 09:09

Sosyal medyada olay oldu! “Çiğ et ve vajinal akıntı diyetiyle yaşıyorum”

Amerika Birleşik Devletleri’nin Şikago eyaletinde yaşayan Boban Simic isimli bir adam ilginç beslenme alışkanlıkları sayesinde sosyal medyada viral olmayı başardı. Daha sağlıklı olmak için Simic, çiğ tavuk ve sığır eti ile anne sütü ya da vajinal akıntıyla beslendiğini söyledi.

Trend 29-06-22 15:26

Daha iyi cinsel deneyim için vajinal kuruluğa karşı etkili vitaminler

Vajinal kuruluk hemen hemen her kadında beklenmeyen bir veya birden fazla defa ortaya çıkan durumdur. Yaşınız ne olursa olsun, birkaç doğal çözüm ve ipucu, vajinal kuruluğu azaltarak daha iyi bir cinsel deneyim yaşamanıza yardımcı olabilir.

Haber 23-06-22 11:39

Yaz aylarında kadınları bekleyen en büyük tehlike

Kadınlarda en sık görülen enfeksiyonların başında gelen vajinal enfeksiyonlar yaz aylarında daha sık ortaya çıkmaya başlıyor. Mantarlar, bakteriler ve parazitlerin neden olduğu vajinal enfeksiyonlar; sıcak havanın etkisi ve çeşitli çevresel faktörlerle kadınların günlük yaşamını zorlaştırabiliyor.

Kadin 17-06-22 15:56

Mutlaka kontrol etmeniz gereken 3 farklı vajinal koku! Bu kokuyu alıyorsanız doktora koşun

Kadınların cinsel organı vajina, kendi kendini temizleyebilen bir mekanizma gibi çalışır. Eğer bel altından değişik ve olağandışı kokular gelmeye başladıysa bir şeylerin ters gittiği anlamına gelebilir. Çoğu zaman endişelenecek bir şey yoktur. Muhtemelen son günlerde sıklıkla dar kıyafetler giydiğinizden olabilir. Ama diğer yandan vajinadan gelen olağandışı koku ciddi bir şeyin işareti olabilir.

Kadin 07-06-22 11:09

Kadınların en az %30'unda görülüyor! Vajinismus nasıl anlaşılır? İşte Vajinismus belirtileri ve tedavisi!

Kadınlarda cinsel işlev bozuklukları arasında vajinismus ilk sırada yer almaktadır. Vajen girişindeki kasların spazmı sonucu, cinsel birleşmenin mümkün olmadığı ya da son derece ağrılı bir kas bozukluğu olduğu, bu kasılmayla beraber tüm bedenin kasılması, bacakların kapanması, korku, kaçınma tepkisi ve vajinal girişin olamayacağı inancının eşlik etmesi olarak tanımlanmaktadır. Peki Vajinismus nasıl anlaşılır?

Kadin 25-05-22 17:20

6 çeşit vajinal koku bulunuyor! Eğer bu koku geliyorsa mutlaka doktora görünün

Kadınların özellikle üreme sağlıklarına dikkat etmeleri gerekiyor. Bazı belirtiler vajinal hastalıkların habercisi olabiliyor. Vajinadan gelen çok çeşitli kokular bulunuyor. Bu kokuların neden oluştuğunu ve ne zaman endişelenmek gerektiğini öğrenmek için aşağıdaki haberi okuyabilirsiniz. Eğer riskli bir durum varsa mutlaka doktora görünmeniz gerekiyor.

Kadin 20-05-22 17:16

Vajina kaşıntısına ne iyi gelir? Vajina kaşıntısını yok edecek tedavi: Günlük ped kullanıyorsanız...

Kadınlarda sık görülen rahatsızlıkların başında gelen vajina kaşıntısının birçok nedeni olabilir. Vajinal kaşıntıya, menopoz, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, mantar, kimyasallar ve bunun gibi pek çok sorun neden olabilir. Günlük yaşam konforunu yok eden vajina kaşıntısına ne iyi gelir? Kullanılan ilaçlar dışında ne yapmak gerekir? Vajinal kaşıntısının tekrarlamasını önlemek için yapılabilecekler nelerdir?

Kadin 16-05-22 17:15

Vajina yanmasına ne iyi gelir? Vajinada yanma ve acı neden olur?

Vajina bölgesi son derece hassas bir yapıya sahiptir. Bu sebeple kimi zamanlarda; vajina ve çevresinde iltihap, kaşıntı, tahriş, yanma ya da vajinal sıvıdaki değişiklikler gibi belirtilerin ortaya çıkması normaldir. Bu belirtiler karşısında evde uygulanması mümkün doğal ve bitkisel tedavi yöntemleri vardır. Vajinada yanmaya ne iyi gelir? Vajina yanması yaşayanlar için evde tedavi çözümleri nelerdir?

Haber 06-05-22 16:05

Kadınlar farkında değil ama en büyük düşmanları...

Cinsellik ve cinsel sağlıkla ilgili konular genelde hasır altı edilerek gündeme getirilmez. Ancak doğurganlık söz konusu olduğunda temel işlevlerden biri olduğu için aslında çok önemlidir. Örneğin; bir bakteriyel vajinal enfeksiyona sahip olmak, düşük yapma riskinizi önemli ölçüde artırabilir. Uzmanların bu konuda ciddi uyarıları var.

Haber 30-04-22 15:05

Vajinal akıntınız bu şekildeyse dikkat! Hastalık habercisi olabilir

Vajinal akıntı sağlıklı bir vajinada olması gereken bir durumdur. Çeşitli vajinal akıntılar vardır. Kokan ve farklı renklerde görülen vajinal akıntılar hastalıkların habercisi olabilmektedir. Akıntı renginize ve kokusuna göre mutlaka doktora görünmeniz gerekmektedir.

Kadin 13-04-22 12:58

Bağışıklık ve temizleyici özelliği ile dikkat çeken Airiz ped incelemesi ve kullanıcı yorumları

Birçok kadın, gün içinde yaşanan vajinal akıntılar için günlük ped kullanıyor. Olası enfeksiyonların ve hastalıkların önüne geçmek için kaliteli ped kullanımı bu noktada çok önemli. Tiens Airiz Günlük Ped, en iyi pedler arasında yerini alıyor. Ürün hakkında merak ettiğiniz her şeyi ve benzer ürünleri sizler için bir araya getirdik. Haydi, detaylara!

Kadin 01-04-22 17:02

“Dünyanın en seksi büyükannesi” lakabıyla tanınan Gina Stewart, gençlik sırrını paylaştı! “Tamamen çıplak uyuyorum”

52 yaşındaki dört çocuk annesi Gina Stewart, sosyal medyada kendisini “Dünyanın en seksi büyükannesi” olarak tanımlıyor. Avustralyalı fenomen özellikle genç kızlara taş çıkartan fiziği sayesinde dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Sosyal medya hesabından paylaştığı seksi pozların yanı sıra cinsellik ve yaşam tüyolarını paylaşan Stewart, gençlik sırrını açıkladı. Fenomen isim tamamen çıplak uyumanın vajinal sağlığına yardımcı olduğunu ve genç görünmesini sağladığını söyledi.

Trend 16-02-22 09:53

Uzmanından kanser hastalığının belirtilerine dikkat edilmesi tavsiyesi

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Onkoloji Cerrahisi'nden Prof. Dr. Mustafa Öncel: - "Deri ve meme kanserleri ciltte veya memede kitle, yeni gelişen bir kızarıklık, şişlik, yara, akciğer kanserleri öksürük, kanlı balgam, nefes darlığı, mide kanseri yeme güçlüğü, kusma, jinekolojik kanserler vajinal kanama gibi şikayetlerle ortaya çıkar" - "Muhtemelen gelecekte kanserleri daha yakından tanıyarak kişilerdeki hastalığı çok daha ayrıntılı analiz edebileceğiz. Böylece daha etkin tedaviler yapabileceğiz"

Yurthaber 07-02-22 11:35

Lazerle vajinal yenileme operasyonları 'fayda sağlamıyor'

Yapılan bir araştırma, kadınlarda menopoz dönemindeki kadınlara sunulan lazerle vajinal yenileme (vajinal rejüvenasyon) tedavilerinin işlevsel olmadığı sonucunu ortaya çıkardı.

Haber 24-11-21 13:00