Vajinal Sivilce Haberleri

Sivilcesi olduğunu sandı karpuz kadar büyüdü! Gerçek bambaşka çıktı... Gören gözlerine inanamadı

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan 62 yaşındaki Tim yüzünde çıkan şişkinliğin sivilce olduğunu sandı. Yıllarca büyüyen şişkinlik koca bir karpuz kadar ağırlaştı. TLC'nin Take My Tumor programına katılan adamın boynunun sağ tarafında bulunan ve neredeyse yirmi yıldır büyüyen 2 buçuk kiloluk bir tümör çıkarıldı.

Kadin 2024-04-19 10:52:49

Kadın doğum uzmanından önemli uyarı! 'Kısırlık sebebi olabilir'

Kadınlarda vajinal akıntıya yol açan klamidya adlı bakterilere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Naziye Gürkan, “Klamidyalar vajinada bol akıntıya neden olur. Ayrıca tüplerde tıkanma oluşturarak ilerleyen yıllarda kısırlık sebebi olabilir" dedi.

Kadin 2024-04-03 11:38:10

Yeni trend: Her gün bir tane yutun! Sivilcelerin kökünü kurutup pürüzsüz bir cilde kavuşturuyor

Sivilce sorunuyla baş etmek birçok kişi için bir mücadeledir. Bu soruna karşı doğal çözümler aranıyor. Son trendlerden biri ise her gün bir tane sarımsak yutmak. Sarımsağın antibakteriyel ve anti-inflamatuar özellikleri, sivilcelerin kökünü kurutarak cildi temizliyor ve bu sayede pürüzsüz bir görünüm kazandırabiliyor.

Kadin 2024-03-26 11:11:26

Sivilce ve siyah noktalar kabusunuz olmasın! Sadece 3 günde karaciğeri tertemiz, cildi pürüzsüz yapan karışım

Sivilce ve siyah noktalar, birçok insanın cilt sorunları arasında yer alır. Karaciğer, cildimizin sağlığı üzerinde önemli bir etkiye sahiptir ve toksinlerin vücuttan atılmasında kritik bir rol oynar. Bu sağlıklı kür tarifi, karaciğer sağlığını desteklemeye ve cildi temizlemeye yardımcı olan doğal bileşenler içerir. Doğru beslenme ve cilt bakımının yanı sıra bu karışımı da rutinlerinize ekleyerek sivilce ve siyah noktalardan daha hızlı kurtulabilirsiniz.

Kadin 2024-03-23 08:43:17

Diğer Haber Etiketleri

ayak ilik mor tümör sivilce kitle elde mantar hücre hücreler maya mantarı mon kısırlık akıntı ense cilt bakımı sarımsak siyah Karaciğer‎ siyah nokta 5 yaş alara Jinekolog sinirli sağlıklı yaşam kadın sağlığı kadın hastalıkları estetik akne nasıl geçer Güneş isim cilt lekesi cilt lahana süt yumurta akı elma suyu faydaları bitkiler ibn-i sina gül suyu bakteriyel vajinozis vajina kaşıntısı vajinada kaşıntı neden olur vajina kaşıntısına ne iyi gelir Göz iltihap sivilceyi ne geçirir sivilceye ne iyi gelir sivilce geçirme yöntemleri sivilce kremi sivilce patlatmak sivilce nasıl geçer evde diş macunu sivilce diş macunu sivilcelere iyi gelirmi sivilceye diş macunu vajinismus vajinismus nedir vajinismus tedavisi vajinismus ne demek vajinal mantar vajinal mantar belirtileri vajinal mantar nasıl geçer doğal yöntemler vajinal mantara ne iyi gelir Twitch sosyal medya Vajina Amerika menopoz belirtileri aloe vera aloe vera jel aloe vera yüze nasıl sürülür retinol borik asit nedir taht hatmi çiçeği hatmi çiçeği çayı hatmi çiçeği faydaları vajinal fitil vajinal fitil erime süresi vajinal fitil kullandıktan sonra tuvalete gidilir mi aspirin Denizli tonik sırt sivilce kızarıklığı nasıl geçer sivilce lekeleri nasıl geçer sivilce maskesi sivilce nasıl geçer faydaları nelerdir adet kanaması adet kanaması kaç gün sürer posa neutrogena sivilce karşıtı sivilce izleri için krem sivilcelere ne iyi gelir sivilceleri ne geçirir sivilceye iyi gelen kremler yoğurt faydaları iltihaplı sivilce iltihaplı sivilce nasıl geçer eo yüz yıkama temizlemek doğru yüz yıkama fayda çay ağacı çay ağacı kremi çay ağacı kremi faydaları çay ağacı kreminin faydaları kükürtlü sabun nohut patojen makyaj Bakteri cilt sağlığı tuvalet vf fondöten kapatıcı kapatıcı önerisi maybelline kapatıcı bıttım sabunu bıttım sabunu faydaları bıttım sabunu nasıl kullanılır bıttım sabunu yüze faydaları ozon tedavisi ozon terapi tiktok erkek arkadaş kadın damarlar yerleşme kanaması gebelikte yerleşme kanaması kaçıncı haftada olur ne iyi gelir yüzdeki sivilce nasıl geçer sivilce tedavisi alında sivilce neden çıkar sivilceye iyi gelen besinler sivilceye iyi gelen şeyler sivilceye ne iyi gelir evde Akupunktur akupunktur iğnesi akupunktur noktaları akupunktur tedavisi güzellik Gigi Hadid yolanda hadid gigi hadid annesi anne diş macunu

Uzman jinekologdan kadınlar için önemli uyarı: Normal saymayın

Kadınlar için önemli bir dönüm noktası olan menopoz bazı zorluklar getirebilir. Jinekolog Elifnur Özak, menopoz sonrası görülen vajinal kanamalara dikkat çekti. Bu dönemde görülen kanamaların genellikle iyi huylu nedenlere bağlı olduğunu belirten Uzm. Dr. Özak, “Ancak bazı kötü huylu hastalıklar ve kanserler kendilerini vajinal kanamalar ile belli edebilirler. Menopoza girildikten sonra, artık vajinal kanamalar ‘normalimiz’ olmaktan çıkar, göz ardı edilmemelidir.” diyerek kadınları uyardı.

Kadin 19-03-24 08:45

Sivilce ve akne problemi yaşayanlar dikkat! Sivilcelerin çıktığı bölgeye göre anlamları

Sivilce ve akne gibi cilt problemleri bazen can sıkıcı olabiliyor. Özellikle ergenlik döneminde ortaya çıkan bu sivilcelerin çıktığı bölgeye göre bir anlamı olduğunu biliyor muydunuz? İşte sivilcelerin çıktığı bölgeler ve anlamları...

Kadin 05-03-24 08:13

Uzman isim açıkladı: Bazı hastalıklar cilt lekelerine yol açabiliyor! İşte çözüm yolları

Cilt lekelerinin bazı hastalıkların sonucu olarak ortaya çıkabileceğini belirten uzman isim, “Cilt lekeleri, sivilce ya da diğer cilt yaralanmalarının sonucunda da meydana gelebiliyor. Bazı hastalıklar da bu durumun tetikleyicileri arasında yer alıyor. Örneğin, egzama veya sedef gibi hastalıklar, cildin tahriş olmasına yol açan problemler, bu listenin ilk sırasında konumlanıyor. Hamilelik gibi bazı hormonal değişikler ve bireylerin kullandığı bazı ilaçlar da cilt lekeleri doğurabiliyor." dedi.

Kadin 01-03-24 09:28

Akneye karşı savaş açan 9 yiyecek! Bir porsiyonu etki ediyor

Günlük yaşamımızda sık sık karşılaştığımız bir sorun olan akneyle savaşmak için birçok farklı yöntem deniyoruz. Bu can sıkıcı probleme karşı bazen doğal ve besinsel çözümler daha etkili olabilir. Akne ve sivilce oluşumuna karşı savaş açan ve bir porsiyonunda bile etkisi hissedilen 9 güçlü yiyeceği haberimizde derledik. Cilt sağlığınız için bu yiyecekleri tüketerek, sivilce ve akne problemlerini doğal yollarla hafifletebilirsiniz.

Kadin 26-02-24 14:15

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi! 14 maddede kusursuz bir cilt

Uz. Dr. Çağdaş Koç, cilt tiplerine göre bakımın nasıl yapılacağı konusunda bilgiler verdi. Peki, cilt bakımı nasıl olmalı? Farklı cilt tiplerine göre bakım nasıl yapılmalı? Cilt lekeleri, akneler, kırışıklık ve sivilce izleri nasıl geçer? İşte tüm detaylar...

Kadin 22-02-24 10:15

Cilt uzmanı tavsiye etti: Sivilceleri silip süpürüyor! Cildi bebek gibi pürüzsüz yapıyor

Cilt sağlığı, kendine özen gösteren herkesin önemsediği bir konudur. Cilt uzmanı Şems Arslan'ın önerdiği sivilce gideren maske tarifi, sivilce sorunlarına doğal bir çözüm sunuyor. Bu maske tarifi evde kolayca hazırlanabiliyor. Cildinizi yenileyen ve bebek gibi bir dokuya sahip olmanızı sağlayacak bu maske tarifini haberimizde derledik.

Kadin 20-01-24 17:33

Sürdüğünüz anda... Saray hekimlerinin tedavi edemediği kişileri bile iyileştiren İbn-i Sina bin yıllık kitabında yazmış! Altın değerinde güzellik formülü

Pek çok insan, çeşitli rahatsızlıklardan korunmak ve iyileşme sürecine katkı sağlamak için şifalı bitkilerden yararlanıyor. Bin yıllık eseri “El Kânun Fi't-Tıbb” ile dünya tıp tarihine damga vuran İbn-i Sina'nın da şifalı bitkilere dair önemli tavsiyeleri var. Özellikle akne ve sivilce sorunu yaşayanlar için İbn-i Sina gül suyunu önermiş. Saray hekimlerinin bile tedavisini bulamadığı Buhara Emiri'ni dahi tedavi eden İbn-i Sina'nın reçeteleri altın değerinde. İşte gül suyun cilde faydaları...

Kadin 15-01-24 16:45

Vajinada kaşıntı neden olur, nasıl geçer? Vajina kaşıntısı tehlikeli mi?

Kadınların en çok şikayet ettiği rahatsızlıkların başında gelen vajina kaşıntısının pek çok nedeni olabilir. Vajinal kaşıntıya, menopoz, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, mantar, kimyasallar ve bunun gibi pek çok sorun sebep olabilir. Günlük yaşam konforunu yok eden vajina kaşıntısı neden olur, nasıl geçer?

Kadin 13-01-24 21:29

Sivilceyi ne geçirir? Sivilceyi en hızlı ne yok eder?

Sivilce sorunu, birçok kişide bazı dönemlerde ortaya çıkabilen bir cilt problemidir. Özellikle ergenlik döneminde bazı cilt tipleri sivilceye daha meyillidir. Bu durum çözülmediğinde; gerek okul, gerek iş, gerek ise özel hayatta özgüven eksikliğinin ortaya çıkmasına neden olabilir. Bunun sonucunda da psikolojik kökenli problemler yaşanabilir. Sivilce oluşumuna neden olan birçok faktör bulunur. Bu faktörleri bulmak ve ona uygun tedavi yöntemlerini uygulamak önemlidir. Peki, sivilceyi ne geçirir?

Kadin 23-12-23 18:13

Cilt uzmanı Şems Arslan'dan sivilce gideren maske tarifi! Cildiniz bebek gibi olacak

Sivilce problemleriyle baş etmek, birçok kişi için cilt bakımında öncelikli bir konudur. Cilt uzmanı Şems Arslan'ın önerdiği sivilce gideren maske tarifi, doğal malzemelerle hazırlanan ve sivilce problemlerine karşı etkili olduğu iddia edilen bir formül sunuyor. Cildinizi temizlemek, sivilceleri azaltmak ve cildinizi bebek gibi yumuşak hale getirmek için bu maskeyi denemelisiniz.

Kadin 15-12-23 11:07

Diş macunu sivilce geçirir mi? Diş macunu sivilce kurutulur mu?

Sivilceler cildin en yaygın deri sorunlarından biri olarak karşımıza çıkar ve genellikle gençler arasında özellikle ergenlik döneminde daha sık görülür. Ancak sivilceler her yaş grubunda ortaya çıkabilir ve fiziksel görünümü etkileyerek kişisel özgüveni olumsuz etkileyebilir. Sivilcelerin ortaya çıkmasının birkaç farklı nedeni olabilir ve etkili tedavi yöntemleri bulunabilir. Peki, diş macunu sivilceye iyi gelir mi?

Kadin 29-11-23 12:53

Vajinismus nedir, tedavi edilir mi? Vajinismus tedavisi nedir?

Vajinismus bir kadının vajinal girişime karşı istemsiz ve kontrolsüz kas kasılmaları yaşadığı cinsel bir işlev bozukluğudur. Bu durum cinsel birleşmeyi, jinekolojik muayeneleri veya tampon kullanımını zorlaştırabilir ve acı verici hale getirebilir. Ancak vajinismus, doğru yaklaşımlar ve uygun tedavi ile çözülebilen bir durumdur.

Haber 25-11-23 22:10

Vajinal mantar neden olur, nasıl geçer? Vajinadaki mantara ne iyi gelir?

Vajinal mantar enfeksiyonu kadınların üreme sistemini etkileyebilen yaygın bir sorundur. Genellikle Candida albicans adlı bir mantar türünün aşırı büyümesi sonucu ortaya çıkan bu enfeksiyon, kaşıntı, yanma, vajinal akıntı ve ilişki sırasında ağrı gibi rahatsız edici semptomlara neden olabilir. Kadınların büyük bir çoğunluğu hayatlarının belirli dönemlerinde vajinal mantar enfeksiyonu ile karşılaşabilirler.

Haber 22-11-23 00:29

Twitch fenomeni Amouranth gıda sektörüne atıldı! Vajinal mayasından üretilen biraları piyasaya çıkarttı...Muhtemelen buna bayılacaklar

Sosyal medyada 'Amouranth' kullanıcı adını tercih eden Kaitlyn Siragusa, Twitch'ten yaptığı yayınları sayesinde geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştı. Fenomen isim sosyal medya paylaşımlarının yanında yeni bir sektöre atıldı. Gıda sektöründeki atılımından söz eden fenomen isim Polonyalı bir şirket ile kendi vajinal mayasından üretildikleri biraların satışını tanıttı.

Trend 10-11-23 14:35

Sosyal medyanın konuştuğu olay itiraf! Vajinal açıklığım olmadan doğdum. Interseks olduğumu bu şekilde keşfettim

Amerika Birleşik Devletleri'nin Idaho kentinde yaşayan 24 yaşındaki Sydney Bean isimli genç bir kadın TikTok'tan yaptığı paylaşımla dikkatleri üzerine çekti. Bean 17 yaşına kadar adet görmediğini ve vajinal açıklığının bulunmadığını fark ettiğinde korkarak doktora gittiğini söyledi. Genç kadın benzer durumlar için farkındalık oluşturmak adına TikTok'tan hikayesini anlattığı bir paylaşım yaptı.

Trend 04-11-23 16:06

Menopozun ilk belirtileri nelerdir? Menopoz olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Menopoz, kadınların doğurganlık yeteneklerinin sona erdiği bir dönemi ifade eder. Genellikle 45 ile 55 yaşları arasında başlar ve hormon seviyelerindeki değişikliklere bağlı olarak belirtilerle karakterizedir. Sıcak basmaları, adet düzensizlikleri, uykusuzluk ve vajinal kuruluk gibi belirtiler sık görülür. Menopoz, sağlıklı yaşam tarzı seçimleri, hormon tedavisi ve diğer tedavi seçenekleri ile yönetilebilir.

Haber 29-10-23 21:51

Yağlı ciltlere aloe vera sürülür mü? Aloe vera jel yağlı ciltte nasıl kullanılır?

Yağlı ciltler genellikle parlama, sivilce oluşumu ve genel olarak fazla sebum üretimi gibi sorunlarla başa çıkmak zorunda kalan kişiler için bir endişe kaynağı olabilir. Bu tür ciltlerin bakımı doğru ürünlerin ve doğal içeriklerin kullanılmasıyla dengelenmelidir. Aloe vera jeli özellikle yağlı ciltler için mükemmel bir cilt bakım ürünü olarak kabul edilir. Peki, yağlı ciltler için aloe vera jeli kullanımı nasıl olmalıdır?

Kadin 05-10-23 13:52

Retinol nedir, ne işe yarar? Retinol nasıl kullanılır, her gün kullanılır mı?

Retinol cilt bakımının gizli kahramanlarından biri olarak kabul edilen bir bileşiktir. Bu güçlü maddenin arkasındaki bilim karmaşıktır ancak kullanımı oldukça basittir ve cilt sağlığına pek çok olumlu katkı sağlayabilir. Retinol cilt hücrelerinin yenilenmesini teşvik eden ve kırışıklıklar, lekeler, sivilce ve genel cilt dokusuyla mücadelede yardımcı olan bir tür A vitamini türevidir. Ancak retinolün kullanımıyla ilgili bazı incelikler vardır ve yanlış uygulandığında cilt tahrişine yol açabilir.

Kadin 30-09-23 21:46

Borik asit nedir? Borik asit yüze sürülür mü?

Borik asit cilt bakımının vazgeçilmez bir bileşeni olarak önemli bir rol oynamaktadır. Yıllardır kullanılan bu doğal mineral cilt sağlığını desteklemesiyle cilt bakımındaki yerini sağlamlaştırmıştır. Borik asit anti-enflamatuar ve antiseptik özellikleri sayesinde akne ve sivilce tedavisinde etkili bir yardımcı olarak bilinir. Ayrıca, ciltteki fazla yağı dengeleyebilir ve gözenekleri temizler, böylece ciltteki yağlı parlamanın önlenmesine yardımcı olur.

Kadin 26-09-23 16:01

Hatmı çiçeği yüze kullanılır mı? Hatmi çiçeği sivilce ve cilt lekelerine iyi gelir mi?

Hatmi çiçeği yüzyıllardır geleneksel tıpta ve cilt bakımında kullanılan değerli bir bitkidir. Bu bitkinin çiçekleri içerdikleri mucizevi özellikler sayesinde cilt bakımında önemli bir rol oynamaktadır. Hatmi çiçeğinin cilt üzerindeki olumlu etkileri özellikle anti-enflamatuar, nemlendirici ve yatıştırıcı özelliklerine dayanmaktadır. Peki, hatmi çiçeği cilt bakımında nasıl kullanılır?

Kadin 25-09-23 20:40

Vajinal fitil nedir? Vajinal fitil nasıl kullanılır?

Vajinal fitil, kadın hastalıkları ve sorunlu gebeliklerde doktorlar tarafından tavsiye edilen ilaç türlerinden biridir. Fitil tedavisi pek çok rahatsızlığın giderilmesinde uygulanır. Kadınlar da vajina bölgesinde pek çok rahatsızlık meydana gelebilir. Bunlardan birisi de vajina bölgesinde oluşan mantar rahatsızlığıdır. Mantar rahatsızlıklarında da fitil tedavisi etkili yöntemlerden biridir. Birçok kadın kullanmayı bilmeyebilir, zorlanabilir. Peki vajinal Fitil Nedir, Nasıl Kullanılır?

Haber 20-09-23 23:13

Aspirinin cilde faydaları nelerdir? Aspirin cildi beyazlatır mı, maskesi nasıl yapılır?

Aspirin yaygın olarak ağrı kesici olarak kullanılan bir ilaç olarak bilinirken son yıllarda cilt bakımı alanında da dikkat çekmeye başlamıştır. Aslında aspirinin cilt üzerinde bir dizi olumlu etkisi olabileceği düşünülür. Bunlar arasında özellikle cilt lekelerinin azaltılması, sivilce tedavisi ve cilt tonunu dengeleme gibi faydalar sayılabilir. Ancak aspirinin cilde uygulanmasıyla ilgili bazı önemli noktaları dikkate almak gerekir.

Haber 31-08-23 23:53

Denizli’de ilk uygulanan yöntem sayesinde sağlığına kavuştu

Genital organ sarkması şikayetiyle hastaneye başvuran kadın, Denizli Devlet Hastanesi’ne ilk kez uygulanan vNOTES (doğal açıklık endoskopik cerrahisi) vajinal ve laparoskopi yöntemi birleştirilerek yapılan ameliyatla sağlığına kavuşturuldu.

Yurthaber 18-08-23 09:38

Tonik nasıl kullanılır? Tonik kullandıktan sonra yüzü yıkamak gerekir mi?

Özellikle kadınların cilt sağlıklarını ve güzelliklerini korumaları için geliştirilmiş birçok ürün vardır. Temizleyici, gözenekleri açıcı, ışıltı verici, kapatıcı, sivilce giderici gibi birbirinden farklı birçok özelliği bulunan bu cilt bakım ürünlerinden biri de toniktir. Günlük cilt bakım rutinlerinin bir parçası olduğu bilinen tonik kullanımı ve yüze uygulanması belli noktalara dikkat edilerek gerçekleştirilmelidir.

Haber 16-08-23 01:39

Sivilcelerinizden bir haftada kurtulun! Cilt kusurlarına veda ettiren formül, yüzünüz bebek gibi olacak

Çoğunlukla ergenlik döneminde görülmeye başlayan sivilceler, yağlı cilde sahip kişilerde 30'lu, hatta 40'lı yaşlara kadar sürebiliyor. Sivilce için kullanılan bazı ilaçların yan etkisi ise oldukça fazla. Cilt kusurlarından kurtulmak isteyenler için doğal tedavi yöntemini sizler için derledik. İşte, sivilce geçiren o mucizevi yöntem....

Kadin 10-08-23 11:25

Pirinç suyunun cilde faydaları nelerdir? Pirinç suyu sivilce lekelerine iyi gelir mi?

Pirinç suyu, pirinç tanelerini haşlama veya suda bekletme yöntemiyle elde edilen bir içecektir. Asya ve Orta Doğu'da uzun yıllardır kullanılan pirinç suyunun sağlık açısından pek çok faydası bulunmaktadır. İçerdiği lif ve nişasta ile sindirim sistemi için yararlıdır, kabızlık gibi sindirim problemlerini hafifletebilir. Aynı zamanda, bağırsakları rahatlatarak ishalin şiddetini azaltabilir.

Haber 31-07-23 17:06

Adet kanaması normalde kaç gün sürer? Adet düzensizliği nedir, neden olur?

Adet kanaması kadınların doğal döngüsünün bir parçası olarak rahim iç yüzeyinin dökülmesi ve vajinal kanamanın meydana gelmesidir. Adet dönemi, ergenlik döneminden itibaren kadınların hayatının büyük bir kısmında tekrarlayan bir olaydır. Her kadının adet dönemi süresi ve düzeni farklılık gösterebilir. Normalde adet kanamasının süresi 2 ila 7 gün arasında değişir.

Kadin 31-07-23 15:39

Süt sivilce yapar mı? Süt ürünleri akneye neden olur mu?

Sivilce gençlerin ve genç yetişkinlerin çoğunlukla karşılaştığı cilt sorunlarından biridir ve onlarca yıldır bilim insanlarının ve uzmanların dikkatini çeken bir konudur. Cilt sağlığının önemli bir unsuru olan sivilceler genellikle yüz, sırt ve göğüs gibi yağ bezlerinin yoğun olduğu bölgelerde ortaya çıkar ve ciltteki gözeneklerin tıkanmasıyla oluşurlar. Özellikle süt ve süt ürünler, akneye neden olup olmadığı konusunda çelişkili görüşler bulunur.

Haber 29-07-23 20:54

Vücudundaki sivilceler yüzünden yaz aylarında istediği kıyafeti giyemeyenler için akne karşıtı ürünler

Geçmek bilmeyen vücut sivilceleri yaz aylarının tadını kaçırabilir, istediğiniz kıyafetleri giymenizde size engel olabilir. Yazın getirdiği fazla terleme ve çevresel faktörler de sivilce oluşumuna neden olabilir. Bu durumun önüne geçmek için farklı markaların en iyi akne karşıtı temizleyici ve losyonlarını sizin için bir araya getirdik. İşte o ürünler!

Kadin 21-07-23 18:09

Sivilce izleri nasıl geçer, neden olur? Sivilce izleri için maske ve krem önerileri nelerdir, elma sirkesi iyi gelir mi?

Sivilce izleri birçok insanın karşılaştığı bir sorundur ve genellikle sivilce izleri cildin yüzeyinde kalıcı izler bırakabilir. Sivilce izleri, sivilcelerin cildin altındaki gözeneklerde iltihaplanmasına bağlı olarak oluşur. Sivilceler patladığında veya sıkıldığında, ciltte tahriş ve hasar meydana gelir ve iyileşme sürecinde izler oluşabilir.

Haber 07-07-23 01:00

Yoğurdun cilde faydaları nelerdir? Yoğurt cilde nasıl uygulanır?

Yüzde ortaya çıkan sivilce, siyah nokta, akne gibi sorunları yok etmek için içeriği bilinmeyen kimyasal ürünler kullanmak, bir sorunu çözerken başka bir cilt sorununa neden olabilir. Her evde bulunan doğal malzemelerle doğal bir cilt bakımı yaparak cilt üzerindeki sorunlar kolayca ortadan kaldırabilir. İçeriğinde bulunan vitamin ve minareller sayesinde oldukça faydalı olan yoğurdun cilt üzerinde olumlu etkileri olduğu biliniyor.

Haber 25-06-23 18:28

İltihaplı sivilce nasıl geçer, patlatmak zararlı mı? Beyaz iltihaplı sivilce neden olur, doğal yöntemlerle nasıl geçer?

İltihaplı sivilce ciltte oluşan yaygın bir dermatolojik sorundur. Genellikle yüz, boyun, omuzlar ve sırt gibi yağ bezlerinin yoğun olduğu bölgelerde görülür. İltihaplı sivilce cilt gözeneklerinin tıkanması ve bakterilerin birikmesi sonucunda oluşur. Bu tıkanma cildin altında biriken sebum, ölü deri hücreleri ve bakterilerin enfeksiyonuna neden olur. Sonucunda ciltte kırmızı, şiş ve iltihaplı bir sivilce oluşur. Peki, iltihaplı sivilceyi patlatmak zararlı mı?

Haber 15-06-23 14:25

Cilt uzmanı yüzümüzü yanlış yıkadığımızı açıkladı! Temizlendiğini sanıyoruz ama...

Cildimiz gün içerisinde yağ, kir ve makyaj nedeniyle oldukça kirlenebiliyor. Cilt temizliğini aksatmak sivilce, siyah nokta gibi problemler yaratabiliyor. Cilt uzmanı yüz yıkamada yapılan temel hatayı paylaşarak doğru yüz yıkama yöntemini açıkladı.

Kadin 14-06-23 09:52

Çay ağacı kremi faydaları: Çay ağacı kremi ne işe yarar?

Çay ağacı kremi doğal ve etkili bir cilt bakım ürünüdür. Çay ağacı yağı ile zenginleştirilmiş bu krem, cildinizi besler, korur ve sağlıklı bir görünüm kazandırır. Antioksidan ve antiseptik özellikleri sayesinde cilt problemlerinin giderilmesine yardımcı olur. Çay ağacı kremi sivilce, akne, cilt irritasyonu, egzama gibi sorunlarla mücadele etmek için ideal bir seçenektir. Doğal içeriğiyle cildi rahatlatır, iyileştirir ve yeniler. Günlük kullanımda cildinizi nemlendirir ve yumuşaklık sağlar.

Haber 28-05-23 22:14

Kükürtlü sabunun faydaları nelerdir, cilde ve saça iyi gelir mi? Kükürtlü sabun ne işe yarar, uyuz için kükürtlü sabun kullanılır mı?

Kükürtlü sabun özellikle cilt problemleri ile mücadele etmek isteyenler arasında popüler hâle gelen bir sabun türüdür. Genellikle siyah ve sarı renkli olan kükürtlü sabun özellikle akne, sivilce, egzama ve mantar gibi cilt problemleri için önerilmektedir. Kükürtlü sabun içeriğindeki kükürt sayesinde cildin sağlıklı bir şekilde yenilenmesine yardımcı olur. Kükürt cildin doğal yağ dengesini koruyarak cildin nem seviyesini artırır. Peki, uyuz için kükürtlü sabun kullanılır mı?

Haber 08-05-23 13:31

Nohut suyu faydaları nelerdir, zayıflatır mı? Nohut suyu ne işe yarar, sivilce için kullanılır mı?

Nohut, besleyici değeri yüksek bir baklagil türüdür. Besin değerinin yanı sıra, sindirimi kolaylaştırdığı ve tokluk hissi sağladığı için yemeklerde sıklıkla kullanılır. Nohutun sadece lezzetli bir yemek malzemesi olmadığı bilinir. Nohut suyu, nohutların kaynatılması veya haşlanması sırasında oluşan şeffaf bir sudur ve oldukça faydalıdır. Peki, nohut suyu ne işe yarar, cilt için ne gibi faydaları var?

Haber 28-04-23 15:10

Cildinize yaptığınız en büyük hata! Üzerindeki bakteriler tuvaletten daha fazla

Ciltte ortaya çıkan sivilce, siyah nokta ve gözenek sorunlarına neden olan birçok etken bulunuyor. Bu cilt sorunlarını ortadan kaldırmak için çeşitli yöntemler aranıyor. Evde fark etmeden yapılan bir hata tüm cilt sorunlarının oluşmasına neden olabiliyor. Yapılan araştırmalar cildimize uygulamadığımız bir malzemenin tuvaletten daha fazla bakteri içerdiğini tespit etti.

Kadin 13-04-23 15:02

Sivilceli ciltler için doğal maske önerileri ve tarifleri: Sivilceli cilt bakımı nasıl yapılır?

Ergenlik döneminde hormon üretiminin başlamasıyla cilt sivilce üretmeye başlar. Bu durum mevsimsel, psikolojik durum ve cilt yapısıyla ilgili olabilir. Pek çok insanın cildi ise sivilce oluşumuna daha yatkındır. Sivilcelerin ilaç tedavisiyle veya doğal yöntemlerle yok edilmesi mümkündür. Ev ortamında sivilce kurutmak için hazırlanabilecek doğal maskeler bulunur. Sivilceli ciltler için doğal maske önerileri nelerdir? Sivilceli cilt bakımı nasıl yapılır?

Kadin 10-04-23 11:57

Dövmelerinizden alın yazınıza kadar her şeyi kapatabilme özelliğine sahip fondötenler

Mükemmel bir ten makyajı için makyaj çantanızın olmazsa olmazı ürünlerinden biri, fondötenler. Bu ürünler cildinizdeki akne, sivilce izi, leke, göz altı morlukları ve gözenek görünümlerini kusursuz bir şekilde kapatmanıza yardımcı olurken aynı zamanda aydınlık ve ışıl ışıl bir görünüm de sağlar. Eğer siz de kaliteli fondöten ya da concealer arayışındaysanız en çok tercih edilen markaların ürünlerine yer verdiğimiz listeyi birlikte inceleyelim!

Kadin 23-03-23 15:24

Bıttım sabunu faydaları nelerdir, ne işe yarar, yüze nasıl kullanılır? Bıttım sabunu nedir, nasıl kullanılır, saç çıkarır mı?

Bıttım sabunu son yılların en popüler doğal ürünlerinden birisidir. Genellikle cilt bakımı ve saç bakımı için tercih edilen bu sabun, özellikle Doğu Anadolu bölgesinde yetişen bıttım ağacının meyvelerinden elde edilir. Bıttım sabunu içeriğinde bulunan yüksek miktarda antioksidan ve vitaminlerle cildi ve saçları derinlemesine temizler, nemlendirir ve yeniler. Ayrıca içeriğinde bulunan doğal yağlar sayesinde ciltteki sivilce ve diğer problemleri önlemeye yardımcı olur. Bıttım sabunu faydası nedir?

Haber 17-03-23 16:41

Vajinal ozon tedavisi nedir, hangi kadın hastalıklarında ozon tedavisi kullanılır? Vajinal mantarda ozon tedavisi kullanılır mı?

Vajinal mantar, kadınların oldukça sık yaşadığı bir enfeksiyondur. Her yaşta görülebilen bir durumdur ve bu hastalığın tedavisi için ozon uygulamasına başvurulabilir. Vajinada meydana gelen mantar enfeksiyonlarında ozon tedavisi, tamamlayıcı bir uygulama olarak tercih edilebilir. Bu tedavi yöntemi çok fazla yarara sahip olduğu için vajinal mantarı iyileştirmeye de yardımcı olur. Peki, hangi kadın hastalıklarında ozon tedavisi kullanılır?

Haber 13-03-23 17:33

Yüzüne yaptırdığı kalıcı fondöteni paylaştı! Herkes doğal sanıyor... Erkek arkadaşım beni hiç makyajsız görmedi

Makyaj yüzün çok daha canlı ve sağlıklı durmasını sağlarken cilt lekesi, sivilce lekesi gibi sorunları kapatıyor. Daha uzun süre makyajlı kalmak adına kalıcı makyaj uygulamaları yaptırılıyor. TikTok'ta yüzüne kalıcı fondöten uygulaması yaptıran bir kadın yapım aşamasını paylaştı.

Kadin 06-03-23 15:13

Yerleşme kanaması nedir, belirtileri nelerdir? Gebelikte yerleşme kanaması kaçıncı haftada olur, ne kadar sürer?

Hamilelik döneminde beklemeyen vajinal kanamalar anne adaylarını endişeye düşürebilir. Hamile olmayan kadınlar her ay düzenli olarak adet görür. Her kadının adet kanaması ve miktarı farklıdır. Bazıları daha sık adet olurken bazıları ise normal periyotlarda seyreder. Gebe kalındığı zaman adet kanaması kesilir. Hamileyken kadın üreme sistemini yakından ilgilendiren birtakım kanamalar meydana gelebilir. Peki, yerleşme kanaması nedir ve ne kadar sürer?

Kadin 03-03-23 17:13

Sivilceye ne iyi gelir, ergenlik sivilceleri nasıl geçer? Sivilce neden olur, evde sivilce tedavisi nedir ve nasıl yapılır?

Günümüzde pek çok kişinin sivilceleri bir haftada veya daha kısa sürede geçiren doğal yöntemleri araştırdığı bilinir. Ancak akneler farklı türlerde olabilirken kişiye özgü nedenlerle oluşabilir. Bu nedenle sivilce tedavisinde veya skarların giderilmesinde ilk adım bir cilt hastalıkları veya dermatoloji uzmanına başvurulmasıdır. Daha sonra cilt doktorunun önerisiyle sivilcelerin önlenmesinde etkili olabilen bazı bitkisel yollara başvurulabilir. Peki, sivilceye iyi gelen doğal çözümler nelerdir?

Haber 27-02-23 17:27

Kozmetik akupunktur nedir, nasıl yapılır, sivilce tedavisi yapılır mı? Kozmetik akupunkturun faydaları nelerdir, cildi gençleştirir mi?

Çin’in geleneksel alternatif tıp yöntemlerinden biri olan akupunktur uygulaması günümüzde Türkiye’de de bazı doktorlar tarafından önerilen ve uygulanan bir tedavi yöntemidir. Vücudun farklı bölgelerindeki ağrılar için başvurulan bu yöntem kilo vermek için de kullanılabilir. Kozmetik akupunktur adı altında uygulanan işlem de özellikle kadınlar tarafından sıkça tercih edilen ve kullanılan bir yöntemdir. Peki, kozmetik akupunktur sivilce tedavisi nedir?

Haber 07-02-23 16:57