Yeşil Çay Haberleri

Mevsimin ilk hasat edilen yeşil çayı rekor fiyata satıldı

Japonya'da yeşil çayıyla ünlü Şizuoka'da mevsimin ilk hasadında, çay yaprağının kilogramı 1,11 milyon yenden (yaklaşık 7 bin 200 dolar) alıcı bularak rekor kırdı.

Haber 17-04-2024 08:59

Uzmanından ‘yaşlanma karşıtı 13 besin’ önerisi!

Düzenli ve sağlıklı beslenmenin hücre hasarını önlediğini ve yaşlanmayı yavaşlattığını belirten Dermatoloji Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Derya Can, hücreleri canlandıran ve yaşlanma karşıtı 13 besini tek tek sıraladı.

Kadin 29-02-2024 01:27

Her yudumunda şifa bulun! Kışın vazgeçilmezi birbirinden lezzetli bitki çayı çeşitleri

Kış ayları geldiğinde, soğuk havanın da etkisiyle vücut direncimiz ister istemez düşüyor ve hastalıklara karşı savunmasız hale geliyoruz. Bu noktada, her yudumda bize güç veren ve adeta bir şifa deposu olan bitki çayları yardımımıza koşuyor. Bağışıklığı güçlendirmekten rahat uyumaya, sindirim sistemini desteklemekten sakinleştirmeye kadar pek çok etkisi bulunan 10 bitki çayını sizler için seçtik. Gelin lezzet deposu çaylara birlikte bakalım.

Yemek 21-01-2024 23:27

Dünyanın en uzun yaşayan insanlarının vazgeçilmezi! Meğer öyle faydalıymış ki...

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar dozunda tüketilen yeşil çayın kalp sağlığından yaraların iyileşmesine kadar birçok faydası olduğunu ortaya koydu. Dünyanın en uzun yaşayan insanları mutlaka her gün yeşil çay tüketiyor. İşte, yeşil çayın faydaları...

Haber 18-10-2023 13:52

Diğer Haber Etiketleri

Araştırmacı Doktor ananas antep fıstığı bal beyaz çay brokoli c vitamini ceviz çilek domates elma fındık kabak kaju karbonat Karnabahar kuşburnu limon mate çayı nar pancar patates rooibos çayı soda sarımsak siyah çay somon tarçın ton balığı üzüm zerdeçal kan şekeri kolesterol Avokado bitki çayı ilaç Narenciye Baklagiller Kilo vermek zayıflık kalp hastalıkları su 14 14 cilt lekesi yaşlanma karşıtı krem metabolizma ABD Amerika Birleşik Devletleri libido Güneş Akciğer‎ Kalp‎ Karaciğer‎ Göz Gigi Hadid Çay botoks mantar cilt bakımı kahve Türk kahvesi diyet karaciğer yetmezliği güneş kremi sivilce humus sağlıklı beslenme kalori koronavirüs (Covid-19) maske bağırsak iltihabı felç hipertansiyon idrar yolu enfeksiyonu inme (beyin krizi) kalp krizi kan basıncı kan şekeri düşüklüğü kanser tansiyon yaşlılık Japonya çalışma bitki çayları fayda evden çalışma güzellik genç idrar yolu enfeksiyonu belirtileri nelerdir? hücre iltihap araştırma elma sirkesi egzersiz kardiyovasküler yeşil çay nasıl demlenir yeşil çay ne zaman içilmeli yeşil çayın faydaları yeşil çayın faydaları ve zararları yaş yaşam yaşlı yemek mon nane limon koruma risk siyah çayın faydaları kilo verme kilo vermek için kuru kayısı ölüm uzman uzun soğuk yeşil çay detoksu poşet çay yüz masaj aleti zarar yağ soğan suyu yeşil çay faydaları ve zararları yüz kırışıklığına ne iyi gelir evde hücreler idrar yolu enfeksiyonu iyi gelen besinler yeşil çay zayıflatırmı yeşil çay zararları yeşil çayı kimler içemez

Yeşil Çay

Yeşil Çay Hakkındaki Haberler Mynet'te. Yeşil Çay Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Cayır cayır yağ yakıyor! Kilo vermeyi hızlandıran 4 besin

Günümüzün yaygın problemlerinden biri olan fazla kilolar ilerlediğinde obeziteye kadar varabiliyor. Ayrıca fazla kilolar bazı hastalıklara da kapı açabiliyor. Hastalıklardan uzak durmak ve daha fit bir görünüme sahip olabilmek sağlıklı beslenmeden geçiyor. Hızla kilo vermenizi sağlayacak bu 4 besini tüketmeniz tavsiye ediliyor.

Kadin 13-08-2023 10:36

Limonlu yeşil çayın faydaları nelerdir, ne işe yarar? Limonlu yeşil çay zayıflatır mı, ne zaman içilir?

Limonlu yeşil çay, yeşil çayın doğal aromasını ve limonun canlandırıcı tadını bir araya getiren eşsiz bir içecektir. Yeşil çay, antioksidanlarla yüklü olmasıyla ünlüdür ve bağışıklık sistemini desteklemek, metabolizmayı hızlandırmak, enerji seviyelerini artırmak gibi bir dizi fayda sağlar. Limon ise C vitamini açısından zengin olup bağışıklık sistemi güçlendirici özelliklere sahiptir ve sindirimi destekleyebilir.

Haber 15-06-2023 10:11

Sağlıklı sanıyoruz ama karaciğere verdiği hasarı kimse bilmiyor! Yan etkilerine dikkat

Günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz yiyecek ve içeceklerin birçok faydası olsa da bilmediğimiz yan etkileri de bulunabiliyor. Uzmanlar sağlıklı ve uzun yaşam için üstüne basarak önerdiği bir bitkinin karaciğer için riskli sonuçları olduğu öğrenildi. İşte karaciğer için risk oluşturabilen o riskli besin...

Haber 04-06-2023 19:03

Çayın bilinmeyen faydası! Haftalar içinde mucizeler yaratıyor

Çay tüm dünyada sudan sonra en çok tüketilen içecek olarak görülüyor. Çay tiryakileri gün içerisinde içtikleri çayın miktarını hesaplayamıyor. Fazla çay tüketimi kansızlık gibi sağlık problemlerine neden olsa da doğru miktarda tüketilen çayın oldukça riskli bir hastalık için haftalar içinde değişim yaratabildiği öğrenildi.

Haber 29-05-2023 16:44

Güzellik uzmanı yaşlanma karşıtı yağı açıkladı! Botoks etkisi yaratan yağ 10 yaş gençleştiriyor

Yaşlanmayı önlemek mümkün olmasa da yaşlılık etkileri doğru yöntemler ile azaltılabiliyor. Yüzdeki kırışıkları gidermek için en etkili yolun botoks olduğu düşünülüyor. Ancak güzellik uzmanları evde uygulanan doğal bir yağın da düzenli kullanımda botoks etkisi yarattığını paylaştı.

Kadin 14-04-2023 14:55

Yeşil çayın faydaları nelerdir, zayıflatır mı? Yeşil çayı nasıl demlenir, ne işe yarar?

Yeşil çay son yıllarda sağlık faydaları nedeniyle popülerliği artan bir içecektir. Yeşil çay özellikle Asya kültürlerinde binlerce yıldır tüketilir ve son zamanlarda Batı dünyasında da yaygın hale gelmiştir. Yeşil çayın metabolizmayı hızlandırdığı, antioksidan etkisi ile vücudu kansere karşı koruduğu ve kalp sağlığına faydalı olduğu iddia edilir. Ancak yeşil çayın tüketilmesi konusunda bazı olası yan etkileri de vardır.

Haber 10-04-2023 12:01

Herkes bunu konuşuyor: Ölüm riskini yüzde 76 azalttığı bulundu! Evinizden eksik etmeyin

Uzun ve sağlıklı yaşamın sırrı yüzyıllardır araştırılan konular arasında yer alıyor. Bu konu üzerinde uzun yaşayan insanların beslenme ve hayat alışkanlıkları takip ediliyor. Onların uyguladıkları yöntemler benimseniyor. Son yapılan araştırmalara göre oldukça faydalı olduğu bilinen bir içeceğin çeşitli hastalıklardan ölüm riskini %76 düşürdüğü ve uzun yaşamla bağlantılı olduğu tespit edildi.

Haber 04-01-2023 09:17

İçmeden önce tekrar düşünün: Hipertansiyona dikkat! Ölüm riskini ikiye katlıyor

Kahve ve çay tüketimi toplumumuzda önemli bir yere sahip. En sık tercih edilen sıcak içeceklerden olan kahvenin faydaları bulunsa da şaşırtan zararları da göz korkutabiliyor. Yapılan araştırmalara göre günde 2 tane kahve içmek belirli hastalıklara sahip kişilerin ölüm riskini 2 kat artırıyor.

Haber 22-12-2022 09:46

Severek içtiğiniz çay 'karaciğer hasarına' neden olabilir!

Araştırmacılar, "Yapbozun önemli bir parçasını belirledik ve yüksek doz yeşil çay özünün sağladığı sağlık yararlarından kimlerin güvenle yararlanabileceğini tahmin etme yolunda bir adım attık" diye açıklama yaptı. Sağlığa iyi geldiği için sıklıkla tüketilen yeşil çayın zararı olduğu ortaya çıktı. İçeriğindeki bileşenlerin Covid-19'a, kansere ve obezite gibi tehlikeli hastalıklara karşı etkili olduğu biliniyor. Bununla birlikte yeni araştırmalar ise yeşil çayla ilgili tehlike çanları çaldı.

Haber 08-12-2022 07:25

Yeşil çay nasıl tüketilir, zayıflatır mı? Yeşil çay aç karnına mı tok karnına mı içilir, kaç bardak içilmelidir?

Bitki çayları küreselleşen dünya ile birlikte özellikle de kış aylarının vazgeçilmezi olmuştur. Başta soğuk algınlığı olmak üzere birçok sağlık sorununda tüketilen bitki çayı içerdiği antioksidanlar sayesinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Çeşitli sağlık sorununa iyi gelen bitki çayları kendi içerisinde de çeşitlenmişlerdir ve yeşil çay da bunlardan birisidir. Özellikle de kilo vermek için tüketilen yeşil çay zayıflamak için nasıl içilmelidir?

Haber 24-11-2022 11:41

Mikropların hepsini temizliyor: Akciğerleri tertemiz yapıyor! İşte mucizevi besinler

Sağlıklı bir yaşam sürmek için akciğerlerin de sağlıklı olması, kendinizi iyi hissetmek oldukça önemlidir. Astım, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) ve pulmoner fibroz gibi yaygın durumlar yaşam kalitenizi düşürür. Akciğerleri sağlıklı tutmak için beslenme şekli de oldukça önemlidir.

Haber 22-11-2022 09:48

Günde bir tane yemek kış boyunca koruma sağlar! Tehlikeli hastalıklardan uzaklaştırıyor

Kalp hastalıları hayatımız için en büyük risk taşıyan hastalıklardan. Her yıl milyonlarca kişinin ölümüne sebep olan kalp hastalıklarından korunmak için birçok risk faktörüne dikkat etmek gerekiyor. Sağlıksız beslenmekten uzaklaşıp doğru beslenme alışkanlıkları edinmek kalp sağlığını doğrudan etkiliyor. Araştırmacılar günde bir tane yiyeceğiniz meyvenin kalp hastalığı ve çeşitli hastalıklardan koruduğunu belirtiyor.

Haber 09-11-2022 09:16

Oturduğunuz yerden kolayca kilo verebilirsiniz: Yapmanız gereken işlemi duyunca şaşıracaksınız

Kilo hem kadınların hem de erkeklerin istemediği fiziksel özellikler arasında bulunuyor. Kilo almak sadece görünüşü değil sağlığı da oldukça etkiliyor. Özellikle kış aylarında alınan kilolar büyük sorunlara yol açıyor. Evde istenmeyen kilolardan kolayca kurtulmanız için birkaç basit adım bulunuyor. Kilonuzun altında yatan neden hastalık değilse sağlıklı beslenmeniz ve doğru egzersizi uygulamanız oldukça etkili olabilir.

Haber 03-10-2022 08:45

Yeşil çay nasıl demlenir? Yeşil çay tüketmenin faydaları, zararları nelerdir?

Yeşil çay, siyah çaydan sonra en çok tercih edilen çaylardan biridir. Özellikle kilo kaybetmek isteyen kişilerin sıklıkla kullandığı yeşil çayın nasıl demlendiği ve faydaları merak konusu oldu. İçerisinde bulunan katein ve kafein gibi maddeler vücut metabolizmasının hızlanmasını sağlayarak kilo vermeyi kolaylaştırmaktadır. Peki, yeşil çay nasıl demlenir? Yeşil çayın faydaları nelerdir?

Yemek 14-09-2022 11:03

Sadece 5 dakikada yeşil çay ve patates ile daha genç görünün! Cildinizin anında sıkılaştığını hissedeceksiniz

Güzellik söz konusu olduğunda kadınlar her zaman bir adım önde oluyor. Kimyasal dolu kozmetik ürünler cilt güzelliği için daha sık tercih edilse de doğadaki birçok mucizevi bitkinin de inanılmaz etkileri var. Bunlardan biri de yeşil çay ve patates ikilisi! Plastik cerrah Dr. Anthony Youn, kadınların çok az maliyetle birkaç dakika içinde nasıl daha genç görünebileceğini açıkladı.

Kadin 10-09-2022 08:44

Yazın en sık görülen hastalık! İdrar yolu enfeksiyonunu geçirmek için yemeniz gerekenler

Yaz aylarında enfeksiyon hastalıklarında artış görülüyor. Özellikle havuz ve ortak kullanılan duşlar, tuvaletler idrar yolu enfeksiyonlarına yol açıyor. Oldukça ağrılı sonuçlara yol açabilen idrar yolu enfeksiyonundan korunmak için hijyene dikkat etmek gerekiyor. İdrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelecek tedaviler arasında bitkisel kürler bulunuyor.

Haber 26-08-2022 10:29

Kan şekerini düşürür, bağırsak iltihabını kurutur!

Yeşil çay, gelişmiş beyin fonksiyonunu iyileştirdiği ve kansere karşı koruma sağladığı gibi potansiyel sağlık yararlarından oluşan uzun bir listeye sahipti. Geçtiğimiz aylarda yapılan araştırmalarda, yeşil çayın koronavirüse karşı etkili olduğu ortaya çıkmıştı. Şimdi ise kan şekerini düşürüp, bağırsak iltihabını kuruttuğu ileri sürüldü.

Haber 20-08-2022 07:21

Sakın beraber tüketmeyin! Felç riskinizi arttırıyor

Birçok insan hastalıkları için veya zayıflamak için doğal tarifleri kullanıyor. Doğal ürünler genel olarak oldukça etkili olsa da bazen sağlığı olumsuz etkileyebiliyor. Sağlıklı sanılarak tüketilen yiyecekler, içecekler risk oluşturabiliyor. Sıklıkla kullanılan bitki çayları da içilen ilaçlarla etkileşime girerek ciddi sonuçlara yol açabiliyor.

Haber 27-06-2022 15:23

İşin uzmanından libidoyu artıran efsane tarif! Daha güçlü orgazmlar ve daha sıkı ereksiyonlar için...

Libido artıran doğal besinler deyince akla ilk olarak istiridye, kırmızı şarap ve kuşkonmaz gibi yiyecekler geliyor. Ancak bir grup beslenme uzmanı bu inanışın yanlış olduğunu öne sürdü. Cinsel dürtüleri arttırdığı iddia edilen besinler yerine onların farklı önerileri ve bir de tarifi var.

Haber 24-06-2022 10:43

Çok az malzeme ile sivilcelere ve lekelerine en etkili maske tarifi

Zamanla ciltte çeşitli problemler meydana gelebiliyor. Cilt problemlerini önlemek adına cilt bakımına dikkat etmek ve doğru maskeleri uygulamak gerekiyor. Evde yapacağınız doğal maskeler cilt lekelerini ve sivilcelerinizi geçirebilirsiniz. Aşağıda yer alan maskeyi mutlaka denemelisiniz.

Kadin 20-06-2022 17:09

Hem fiziksel hem mental sağlık sorunlarınıza yardım edecek en iyi yeşil çaylar

Son yıllarda artan kirlilik, sağlığı daha çok tehdit etmeye başladı. Buna bir de kötü beslenme eklenince sağlık sorunları giderek artış gösteriyor. Bu kötü durumdan çok da fazla kaçamayanlar ise en azından beslenme şekillerini değiştirmeye ya da beslenme düzenlerine yeni yiyecek ve içecekler eklemeye çalışıyor. Yeşil çay da bu içeceklerden biri. Eğer siz de sağlığınıza iyi gelecek yeşil çayı hayatınıza dâhil etmek istiyor ve hangi ürünü alacağınıza karar veremiyorsanız okumaya devam edin!

Yemek 17-06-2022 18:22

Diyetinize mutlaka ekleyin! Kilo vermenize yardımcı en etkili yiyecekler

Yaz ayları gelince yapılan diyetlerde artış görülüyor. Yanlış uygulanan diyetler sağlığı olumsuz yönde etkiliyor. Yaptığınız diyetlerin sağlık açısından uygun olması gerekiyor. Hızlı ve sağlıklı kilo vermek için aşağıdaki yiyecekleri diyetinize ekleyebilirsiniz.

Haber 13-06-2022 09:51

Yeşil çayın bu özelliklerini duymamıştınız! Gigi Hadid’in yeşil çay maskesi tarifi

Yeşil çayın zayıflamaya karşı oldukça etkili olduğu biliniyor. Sağlığı olumlu yönde etkileyen yeşil çay cilt problemlerine karşı da birçok fayda sağlıyor. Güzelliği ile tanınan Gigi Hadid cilt bakımında yeşil çay maskesini kullanıyor. Siz de yeşil çayın cilde olan faydalarını öğrenerek bu maskeyi kullanabilirsiniz.

Kadin 25-05-2022 11:41

Kilo vermeye yardımcı en etkili yeşil çay tarifi

Yaz ayları yaklaştıkça kilo vermek için çeşitli diyet listeleri uygulanıyor. Bu listeleri düzenli şekilde uygulamak kilo verme sürecini hızlandırıyor. Kilo verme sürecinde yeşil çayın içilmesinin etkisi yıllardır konuşuluyor. Oldukça fazla faydası bulunan yeşil çayı doğru miktarda ve şekilde tüketerek istediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz.

Yemek 20-05-2022 13:40

Yeşil çay, soda ve limon... Yağları cayır cayır yakıyor: Sadece 15 günde inanılmaz sonuç!

Havaların ısınmasına çok az kaldı. Birçok kişiyi kilo verme telaşı sardı. Yeşil çay, maden suyu ve limon kürü ile fazla kilolardan hızlıca kurtulabilirsiniz. Kısa bir çözüm yolu olan bu kür ile 15 günde hızlı ve etkili bir sonuç alabilirsiniz.

Haber 17-03-2022 10:32

Kilo vermenizi kolaylaştıracak 5 alışkanlık

Kilo vermek çok zor ve yorucu bir süreç olabiliyor. İnsanlar daha çok görsel olarak daha güzel görünmek için kilo vermek istiyorlar. Bunun için bir sürü farklı diyet programları uyguluyorlar. Fakat hem kilo hem de bilinçsizce yapılan diyetler sağlığımızı olumsuz yönde etkiliyor. Bilinçsiz yapılan diyetler yerine kilo vermenizde yardımcı olacak bu 5 alışkanlığı edinebilirsiniz.

Haber 09-02-2022 14:42

Aşırı yememeniz gereken 8 sağlıklı besin! Besin değeri yüksek, kalorisi düşük ancak fazlası zararlı

Günümüzde sağlıklı beslenme özellikle koronavirüs pandemisiyle birlikte daha önemli bir noktaya geldi. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler sağlıklı beslenme rutinlerinin yanına bir de sporu ekledi. Bu beslenme rutinleri içerisinde pek çok kişi besin değeri yüksek ve kalorisi düşük gıdaları tercih etmeye başladı. Ancak bu gıdaların fazlasının sağlıksız abur cubur yemek kadar tehlikeli olduğunu biliyor musunuz?

Yemek 31-05-2021 17:02

Metabolizma hızlandıran bitkilerin başında yeşil çay var! Bu püf noktaları uygularsanız...

Metabolizmayı hızlandırmak kilo vermenin en önemli kurallarından biridir. Özellikle hareketsiz kaldığımız şu dönemle birlikte yavaşlayan metabolizma hızınızı tekrar yükseltmek için bazı bitkilerden faydalanabilirsiniz. Peki daha hızlı kilo vermeyi sağlayan ve yağ yakımını kolaylaştıran bitkilerin başında hangisi geliyor dersiniz? İşte yazı fit geçirmek isteyenler için kurtarıcı rol üstlenecek metabolizma hızlandıran bitki çayı ve yardımcı bitkileri...

Yemek 24-05-2021 15:44

Sadece kahvede olduğunu düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz! En çok tükettiğiniz içeceklerin kafein miktarları ne kadar?

Sabahları yorucu ve yoğun bir güne hazırlık için kahve içenlerin sayısı azımsanmayacak derecede çoktur. Kafeinin merkezi sinir sistemi üzerine kalp atışlarınızı hızlandıracak şekilde uyarıcı etki yapar. Kafeini aldıktan sonraki 15 dakika içinde bu etkinin gerçekleşmesi beklenir. Kafeinin sadece kahvede olduğunu düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz.

Yemek 20-05-2021 14:45

Önemli araştırma: Yeşil çay, koronanın vücuda tutunmasını engelleyebilir

ABD’li araştırmacılar tarafından yapılan yeni bir araştırma, yeşil çayda bulunan bir maddenin yeni tip koronavirüsün insan hücrelerine tutunmasını önleyerek şiddetli Covid-19 hastalığını önlenebileceğini öne sürdü.

Haber 30-03-2021 14:03

Elimizden düşmeyen her öğünde yanımızda olan çayların bilinmeyen faydaları! Siyah çay felce, beyaz çay...

Dünyanın her yerinden insanlar binlerce yıldır çay içiyor ve bunun iyi bir nedeni var. Çok sayıda çalışma, çeşitli çayların bağışıklık sisteminizi güçlendirebileceğini, iltihapla savaşabileceğini ve hatta kanser ve kalp hastalığını önleyebileceğini göstermiştir. Çaydanlığa suyu koyun, çünkü dünyanın en popüler çaylarında saklı olan en büyük faydalardan bazılarını paylaşıyoruz.

Yemek 25-02-2021 09:31

Yeşil çay uyarısı: Faydaları kadar zararları da var!

Özellikle diyet yapanların vazgeçilmezlerinden olan yeşil çayın faydaları saymakla bitmiyor. Öne çıkan bitki çaylarından biri olan yeşil çay, sadece kilo kontrolü sağlamak için değil vücuttaki olumlu etkileri nedeniyle de tercih edilmeli. Vücudun zinde kalarak günlük fonksiyonlarını sorunsuz şekilde yerine getirmesini sağlayan yeşil çayın faydaları arasında en önemlilerinden biri de kansere karşı koruyucu olmasıdır.

Yemek 28-01-2021 11:18

Prostat kanseri için yeşil çay

Düzenli olarak yeşil çay içmenin prostat kanserine yakalanma riskini azaltabileceği bildirildi. Japonya Sağlık Bakanlığından araştırmacılar, yeşil çayda bulunan kateçin maddesinin organizmada prostat kanserine neden olan etkenleri etkisiz hale getirebileceği varsayımından yola çıkarak ülke genelinde 12 yıl boyunca 40-69 yaşındaki 50 bin erkeği inceledi.

Haber 19-12-2007 09:17

Narenciye ve yeşil çay direnci arttırıyor

Purdue Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, yeşil çayın antioksidan özelliğinin, narenciye suyu veya C vitamini ile arttırabileceğini ortaya koydu.

Haber 22-11-2007 11:48

Kanserli hastalar için yeşil çay umudu

Araştırmalar, düzenli içilen bir bardak yeşil çayın yumurtalık kanseri olan kadınların yaşamlarını uzatabileceğini ortaya koydu.

Haber 30-11-1999 00:00